Dodaj do ulubionych

Sensacje wikileaks

29.11.10, 20:12
W zasadzie wszyscy czołowi politycy europejscy sa tam zdrowo objechani, z jednym wyjatkiem:
"Jeden z dyplomatów miał w swojej depeszy pisać o Jarosławie Kaczyńskim. A dokładniej (jak miał wyrazić w piśmie), o "ciepłym, ludzkim obliczu konserwatywnego polityka"."

I kto tutaj jest źle postrzegany za granicą, no chyba, że bedziemy powaznie traktowac opinie bufonów;)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • po_to_polska_zguba Re: Sensacje wikileaks 29.11.10, 20:14
      qqazz napisał:

> W zasadzie wszyscy czołowi politycy europejscy sa tam zdrowo objechani, z jedny
      > m wyjatkiem:
      > "Jeden z dyplomatów miał w swojej depeszy pisać o Jarosławie Kaczyńskim. A dokł
      > adniej (jak miał wyrazić w piśmie), o "ciepłym, ludzkim obliczu konserwatywnego
      > polityka"."

...zaraz wyskoczy zakompleksiony "zapijaczony ryj" ze słuchawkami... zobaczysz...
    • qqazz Ups zapomniałem o linku 29.11.10, 20:19
      politykier.pl/kat,1026511,page,2,wid,12897144,wiadomosc.html

pozdrawiam
      • czan-dra Re: Ups zapomniałem o linku 29.11.10, 20:29
        Według autora notki prezes PiS dość często korzysta z internetu... udzielając się na czatach i portalach społecznościowych.

Ten akapit, sam w sobie wyjaśnia do czego służą te sensacje...:)

Również pozdrawiam...
        • boblebowsky Re: Ups zapomniałem o linku 29.11.10, 21:22
          czan-dra napisał:

> Według autora notki prezes PiS dość często korzysta z internetu... udzielając s
          > ię na czatach i portalach społecznościowych.
          >
          > Ten akapit, sam w sobie wyjaśnia do czego służą te sensacje...:)
          >
          > Również pozdrawiam...

Otóż to:)
          Wystarczyłoby przesłuchać kilka wypowiedzi prezesa na temat internetu, żeby zorientować się, że nie ma o nim zielonego pojęcia, a tekst o udzielaniu się na jakichkolwiek portalach zakrawa już na kpinę. Durne te amerykańce że hej:))
          • qqazz Re: Ups zapomniałem o linku 29.11.10, 21:24
            Prezes juz w stanie wojennym miał pojecie o internecie!!!

pozdrawiam
            • boblebowsky Re: Ups zapomniałem o linku 29.11.10, 21:28
              qqazz napisał:

> Prezes juz w stanie wojennym miał pojecie o internecie!!!

No, w końcu jest jego największym znawcą od czasu Mieszka pierwszego.
              • hummer Re: Ups zapomniałem o linku 29.11.10, 22:55
                boblebowsky napisał:

> qqazz napisał:
                >
                > > Prezes juz w stanie wojennym miał pojecie o internecie!!!
                >
                > No, w końcu jest jego największym znawcą od czasu Mieszka pierwszego.

Nie wiem czy intencją założyciela było zrobienie z prezesa idioty. :)
                • strikemaster Re: Ups zapomniałem o linku 01.12.10, 13:06
                  > Nie wiem czy intencją założyciela było zrobienie z prezesa idioty. :)

Przypuszczam, że tego nawet robić nie trzeba było. :)
            • strikemaster Re: Ups zapomniałem o linku 01.12.10, 13:05
              SB-cy go do Sieci na komendzie dopuścili?
      • dupetek Ekstra źródło:) 29.11.10, 21:26
        Informacja ma charakter ploty! Jeden z dyplomatów miał pisać o Kaczyńskim, a inny podobno pisał o Dziwiszu:)
        Co ty czytasz Zeniu?
      • polazrski Re: Ups zapomniałem o linku 29.11.10, 23:37
        qqazz napisał:

> politykier.pl/kat,1026511,page,2,wid,12897144,wiadomosc.html
        >
        >
        > pozdrawiam

To jakis zarcik politykiera. Dales sie nabrac.
    • remez2 Re: Sensacje wikileaks 29.11.10, 21:28
      Rzekomo, podobno, prawdopodobnie itd. itp.
      -----------------
      • qqazz Re: Sensacje wikileaks 29.11.10, 22:55
        Po prostu przez wrodzona skromność Jarosława nie mówia o Nim, że jest wielki, wytrawni dyplomaci czują, ze nie wypada.

pozdrawiam
        • hummer :) 29.11.10, 22:58

• qqazz Re: :) 29.11.10, 23:16
            Nie ciesz się tak, Prezes jeszcze moze pokazac na co go stać. To, ze mozna z niego pozartować nie znaczy, ze nie nalezy go traktować poważnie.

pozdrawiam
            • x2468 Re: :) 29.11.10, 23:19
              Jak najbardziej powaznie:
              tuwy.pl/img/opisy/11647/141.jpg
            • mr.sajgon Re: :) 29.11.10, 23:23
              qqazz napisał:

> Nie ciesz się tak, Prezes jeszcze moze pokazac na co go stać. To, ze mozna z ni
              > ego pozartować nie znaczy, ze nie nalezy go traktować poważnie.

Moze on zna to powiedzenie ;-)
              jak sie nie będą ciebie bali to się będą z ciebie śmiali
              • homoyaro [...] 29.11.10, 23:28
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • prynsztarn [...] 29.11.10, 23:33
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mike.recz Re: Sensacje wikileaks 30.11.10, 07:24
      „Należy zastanowić się, jak je wypełnić (zobowiązania wobec Polski i Czech – red.) przy jednoczesnym włączeniu Europy we wspólny program obrony przeciwrakietowej z Rosją” czytamy w poufnej notatce z ambasady USA w Moskwie. Wszystko dzieje się w kwietniu 2009 r., czyli w czasie gdy Warszawa wciąż prowadzi z USA rozmowy o tarczy w wersji bez Rosji.
      Znacznie bardziej kompromitujące jest ujawnienie dokumentu z okresu wojny Gruzji z Rosją w 2008 roku. Czytamy w nim, że ówczesny polski szef sztabu generalnego gen. Franciszek Gągor (zginął tragicznie w kwietniu tego roku w Smoleńsku) przyznawał, że to prezydent Micheil Saakaszwili zaczął wojnę. Jego decyzję w rozmowie z charge d’affairs ambasady USA nazywa głupią. Według Polski do wojny Saakaszwilego przekonywali agenci, których Rosji udało się wprowadzić na najwyższy szczebel władz w Tbilisi.
      Dokumenty potwierdzają również, że Saakaszwili poprosił Warszawę o przysłanie zestawów przeciwlotniczych GROM i przeciwpancernych FAGGOT.
      edgp.gazetaprawna.pl/index.php?act=mprasa&sub=article&id=330952
      Pamiętam jak dziś że za tego typu twierdzenia pisiaki wyzywały wszystkich od ruskich agentów.
    • zoil44elwer Re: Zabawowe przecieki,powiedzieli Rosjanie. 01.12.10, 05:04
      Np ten:Walesa z Zimbabwe(następca Mugabe)-Jest jak Lech Walesa-kraj go potrzebuje,ale po dojściu do władzy może być kamieniem u szyi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka