Gość: szafi Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: 82.139.15.* 17.04.04, 19:33 Tak jest z tą policja! Jak jest potzrebna to jej nie ma!! A tak to jak trzeba coś zrobić to gdzie ona jest??? H.W.D.P!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _SOWEQ_ Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.info / 212.244.84.* 17.04.04, 19:37 TO się za przeproszeniem w pale nie mieści, ja wiedziałem iż sprawiedliwośc jest ślepa, ale zeby aż tyle. Po przeczytaniu artykułu, aż zmnie krew zalała. Są dowody niewinności a policja d....e rozpłaszczyła bo ma inne dowody o nowych niehcce słyszeć, to paranoja. Ja rozumiem lenistwo ale chłopakowi jest życie łatwo zepsuć, nawet jak go uniewinnią, ( oby )To i tak jakis ślad zostanie jak nie w kartotece to w psychice, i jak człowiek może zaufać policji.Niech się wezmą to jakies porzadniejszej roboty, jak nie umieją byc stróżem prawa. Aż się chce wyć, na coś takiego . Ale jednym słowem Jurek nieznam cię to prawda, ale jestem z tobą i cała reszta też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QooCo Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: 80.51.31.* 18.04.04, 11:38 Heh , ścigają niewinnego , chcą go skazać przez jakiegoś łepka co jest synalkiem policjantki czyli należy do "rodziny"... tak wygląda sprawiedliwość w naszym kraju , ręka rękę myje ... Ale to tylko jeden z wielu rpzypadków w całej polsce... w ogóle to policja jest do dupy , nigdy ich nie ma tam gdzie potrzeba , a jak ich nie potrzbujemy to wszędzie ich pełno , policja to tylko symbol sprawiedliwości , której w tym państwie od dawna jush nie ma !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za granicy PRZELOZENI KRETACZY - MATACZY SPIA ????? IP: *.proxy.aol.com 18.04.04, 14:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoSia Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:53 Uważam,że w dzisiejszej Polsce nie można liczyć na policję.Nie robią nic,żeby w kraju było choć trochę bezpieczniej!W moim mieście,jedynymi okazjami,by spotkać policję jest mecz piłki nożnej,gdzie nie może ich nie być!To jest porażka! Dlaczego oni dostają wypłatę za nic?Czy ja też mogę być w przyszłości policjantką,spać w radiowozie,nie odbierać telefonów,zleceń,oskarżać niewynnych by tylko mieć święty spokój?PARODIA!Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Skoczek Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.devs.futuro.pl 18.04.04, 18:54 skandal skandal skandal tak dziala nasza polska policja łapie niewinnych ludzi a na wolność wypuszczają groźnych przestępców, jeżeli tak ma wyglądać w polsce sprawiedliwość to najlepiej zostać przestępcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Samborski Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.gryfnet.szczecin.pl 19.04.04, 00:38 Moim zdaniem ta sprawa przypomina jedna z wielu okreslanych mianem: "szukanie kozla ofiarnego". Policja zbadala okolicznosci pobieznie majac na celu jej szybkie "zmkniecie", w wyniku czego, posadzono osobe niezwiazana ze sprawa. Bulwersuje mnie fakt ze mimo checi wielu osob do zlozenia zeznan, ktore rzucilyby nowe swiatlo na zajscie, odmowiono ich przyjecia. Wnioskuje wiec ze: albo, polskie sluzby nie dorosly do spelniania swoich obowiazkow, albo kieruje nimi prywata i kolezenstwo - co stawia je, poniekad, na rowni z gangami (w koncu tam tez chodzi o rodzine). Przykre jest to ze cierpia przez to niewinni, poniewaz w mysl polskiego prawa nikt nie jest winny doputy, dopuki nie udowodni mu sie winy. Wine natomiast ustala sad po otrzymaniu wszelkich przeslanek swiadczacych za i przeciw, a w tym dochodzeniu nie mozna z czystym sumieniem powiedziec ze ustalono wszystkie fakty. Mozna skazac kogos na podstawie niekompletynych dowodow, ale nie uwalnia to bioracych udzial w sprawie od poczucia winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _SOWEQ_ Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: 212.244.84.* 19.04.04, 10:33 Tak mnie jeszcze interesuje, czy coś bedzie w tej sprawie zrobione. Czy poza tym iż, policjańci po dobrej operacji sledczej , gdy juz spoczeli na laurach ruszą w końcu te swoje tł....e d....y i na prawią swój błąd. Ludzie obudźta się, to że sp.....e sprawe, moze by byo czas się z rehabilitować. Choć niewiem czy coś wogule da się, nawet przeprosiny tu nic niedadzą. Jak mozna teraz wogule zaufac policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.punkt.pl 19.04.04, 11:41 To skandal! Taka sytuacja mogła się zdarzyć tylko w naszym kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Ścigany Jerzy Antoniak 19.04.04, 12:20 A ja nie wierzzę, że palanteria czy prokuratura ruszą tyłki. Boję się, że zacznął mocniej się czepiać rodziny Jurka i dopasowywać rzeczywistość do swoich oskarżeń. Podobno komnendantka już smaruje coś na ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qre Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:00 To jest chyba jedyna rzecz jaka może takim yntelygentom (szczecińskiej policji- oczywiście bez urazy dla jej prawej części) teraz przyjść do głowy bo przecież do własnej pomyłki (czytaj winy) się nie przyznają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.ksiazat.v.pl 20.04.04, 20:39 Przeraża niekompetencja Policji i Prokuratury. Jak żyć w Państwie bezprawia, gdzie nie ma sprawiedliwości. Łatwo złamać komuś życie trudniej być uczciwym stróżem prawa. Uważam, że osoba na stanowisku typu komendant Policji, nie zależnie od tego czy jest uwikłana w nieodpowiedni znajomości, czy ma w rodzinie dalszej lub bliższej kogoś o dziwnym-podejrzanym morale, powinna poddać się do dymisji. To nie do pomyslenia, żeby trwać na stanowisku, jeżeli padło tyle oskarżeń. Tłumaczenia typu, że nie utrzymuje się z kimś kontaktu są śmieszne.Trudno - życie nie dobiera nam rodziny, czy powinowatych, ale jeżeli już tacy są,zamieszani w brudne szwindle to dobro społeczne nakazuje pozbawienie Komendanta pełnionej funkcji lub dobrowolną dymisję.Gdzie zwierzchnicy, jeżeli sam Komendant nie ma męskiego honoru to co na to szefostwo.Przecież to rzutuje na całą Policje nie tylko szczecińską. Ludzie na których pada choć cień podejrzenia o matactwa i niewłaściwe kontakty, nie mogą reprezentować takiej władzy. To jest skandal i degrengolada. Opamiętajcie się. Sprawy nie wystarczy przenieść do innej komendy, ale na czas rozwiązania należy odsunąć od pełnionej funkcji komendanta, przecież to zawsze sprzyja wywieraniu nacisków na kolegów po fachu. Ale też może spowodować pociągnięcie za sobą innych policjantów. Niech ktoś kompetentny i uczciwy dobierze się właściwym ludziom do tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qre Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 14:29 Moim zdaniem polcja wybrała poprostu mniejsze zło.Dlaczego mniejsze? Lepiej chyba zmarnować życie jednemu Jerzemu niż pogrążyć całą rodzine pana Czyraka.Dlaczego zło? Bo Jerzy jest niewinny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 19.04.04, 18:45 Żadna korupcja. Antoniak to złodziej. Nikogo nie karze się za niewinnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAINI Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.pl / *.smsnet.pl 19.04.04, 18:54 Anonim, ty pewnie jesteś jednym z partnerów Czyraka (GEJEM!!), tylko tak można tłumaczyć twoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGI Z POGODNA Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.gryfnet.szczecin.pl 19.04.04, 19:32 Anonim ty debilu!!! Ciekawe co bys powiedział jakby ktos ciebie niesłusznie oskarżył.A moze najpierw powinieneś dokładniej dowiedziec się kim jest Jurek Antoniak a dopiero póżniej zacząć go oceniać lub nazywać złodziejem itp. Ja ciebie tez nie znam i oceniam cię na zwykłego brenasa... i jak się czujesz zjebańcu? Odpowiedz Link Zgłoś
silar3 Re: Ścigany Jerzy Antoniak 22.04.04, 02:33 dlaczego niewinna osoba ma odpowiadac za bledy tego geja naprawde nie wiem dlaczego osoba majaca wtyki w policji nie odczuje tego mam nadzieje ze cala sprawa zwroci sie przeciw wrzodowi a jerzyk to wspanialy chlopak i moge glowa zaswiadczyc ze on tego nie zrobil ciekaw jestem kim jest ten anonim bo watpie ze krzysiek (czyli ta kurwa)wie jak poslugiwac sie netem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKWENIARZ Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.gryfnet.szczecin.pl 20.04.04, 15:52 Anonim zbieraj kredki do tornistra i do domu S........j !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGI Z POGODNA Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.gryfnet.szczecin.pl 19.04.04, 19:23 Takie sprawy mogą być tylko w Polsce!!!Mozna przypuszczać że policja i sędziowie poprostu ułartwili sobie sprawę znajdując kozła ofiarnego.Gratuluję bezmyslności-bo po co się meczyć? Szkoda tylko chłopaka bo nie dość że niezle pojechali po jego psychice to jeszcze namieszali mu w życiorysie.Stykaaaa mi to wszystko!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! my Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:57 Jesteśmy zasmuceni ta sytuacja. Teraz to wszyscy bez powodu możemy być oskarżeni za kradzież jakieś rzeczy chociaż tego nie zrobiliśmy wystarczy że "Czyrak"( zapewne odpowiednio dobrane przezwisko do osoby)zechce mieć jakiś przedmiot po który wyśle swoich osiłkowi i gdy się jemu nie spodoba bo jest np różowy a nie czerwony i nie pasuje mu do skarpetek wtedy co pozostaje trzeba zgonić cala sprawę na niewinna osobę którą na dodatek ma alibi. Ale pamiętajmy kochany wujaszek "czyrak" dupę jemu uratuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karneolka Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 20:10 Chciałam tylko powiedziec ze korupcja jest od zawsze a co najbardziej powinno przerazac coraz bardziej sie szerzy....... Człowiek myśli ze policja chroni nasze życie i że jezeli ktoś jest niewinny to nic mu nie mogą zrobic, a to jest nastepony przykład ze nie da sie niekomu ufać na tym świecie a juz tym bardziej w Polsce gdzie ludzie do sukcesu idą po trupach........Poprostu szkoda słów i wstyd z takim państwem do unii wchodzić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona na maxa Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.pl / 195.136.49.* 19.04.04, 20:17 Jak w ogóle można takie rzeczy robic. Ta polica co sobie wo ogóle wyobraża pożecież tak nie można robić!!!!Dlaczego niewinni ludzie maja ponosić kare za cos co zrobił jakis gówniarz albo synalek komendanta. Jak takich to bronia, a pociągaja za ich czyny do opowiedzialności zwykłych niewinych szarych ludzi w nadzieji że co??!! że sie nie wyda??!! bzdura!!!!Oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa!!!! To jest normalnie skandal co sie dzieje w polici i na tym swiecie. Nie no. Ja nie moge poprostu zrozumieć jak można być tak podłym i tak nie odpowiedzialnym że nie można przyjąć odpowiedzialności za swoje czyny. Ludzie jestescie doroślejsi odemnie a zachowujecie sie jakby to był jakiś komiks albo jakiś dowcip....Weżcie sie ludziska tam zastanówcie co wy wyprawiacie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul-K Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 20:39 to jest wlasnie nasz chory kraj w ktorym wiecej praw maja przestepcy niz normalni ludzie. i gdzie tu sprawiedliwosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamen Hańba i wstyd,masz układy - jesteś nietykalny IP: 217.98.123.* 19.04.04, 21:11 Sprawą powinny się zająć organa wyższej instancji, bo na swoim podwórku koleś kolesia kryje. Trzymaj się Jurek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby515 Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.ksiazat.v.pl 19.04.04, 22:56 to nic dziwnego policja jest skorumpowana i broni swoich .podobnym przykladem jest policjant z drogówki który potracił po pijaku piesza i odszedł na zasłuzony wypoczynek.A moze potrzasnąć policją i prokuraturą bo Oni mają SWOICH i plecy z każdej strony jak wiatr powieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gembi Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 14:10 Lepiej mnie nie mnie denerwuja taka decyzją .Jak można szukać niwinnego człowieka to jest skandal!!!!!!!!!!!!zniszczyli mu całe życie!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Ścigany Jerzy Antoniak 20.04.04, 14:13 Całe to może nie. Ale kilka lat spieprzyli równo. Co dalej z jego studiami? Miał szansę na stypendium, co z nim? Co z rodziną, która tyle przeszła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEGI Z POGODNA Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.gryfnet.szczecin.pl 20.04.04, 15:12 Ciekawe czy jak wkońcu skończy się ta sprawa i jak dojda do tego że chłopak był niewinny czy ktokolwiek go za to przeprosi,czy on i jego rodzina dostana jakie kolwiek odszkodowanie?Pewnie wtedy wszyscy którzy zajmowali się ta sprawą nagle poodchodzą na emerytury,urlopy itp. na bank do nikogo nie bedzie można dotrzeć! chociaz i niejedne przeprosiny nie załatwią tego co działo się w jego zyciu przez ten czas który musiał się ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati1990 Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 14:57 Uważam, że cała ta sytuacja jest żenująca i Jerzy Antoniak powinien zostać uniewinniony, a świadkowie z którymi rozmawiał na Gadu-Gadu przesłuchani. Marek, który przyznał się do winy powinien być przesłuchany i skazany, ale powinien dostać niższy wyrok za fakt zeznań i przyznania się do winy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Ścigany Jerzy Antoniak 22.04.04, 09:58 Podobno mama wrzoda wkroczyła do akcji. Jestem ciekawa co wymyśli by wybronić synusia. Kogo jeszcze pogrąży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qre Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 23:15 Korupcja i protekcja! Wystarczy mieć dobre koneksje i można każdego wrobić! Widać że tylko prasie i rodzicom zależy na dojściu do prawdy (oczywiście nie pana Czyraka). Może nie odkryje Ameryki mówiąc podajcie mi człowieka a ja znajde na niego paragraf, ale przypisując komuś coś czego nie uczynił to już przegięcie, powinni wsadzić tych co tak długo tą sprawę rozwikłują niech zobaczą jak to wygląda z punktu widzenia Jerzego to może ich następcy pomyślą potem o konsekwencjach swojego niedbalstwa i zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 18:16 Wielkie GRATULACJE kieruje do Pana Adama Zadwornego za zainteresowanie, dążenie do celu jakim jest odkrycie pełnej prawdy i za chęć pomocy. Policję (Panią kom. Bonter z IIIKP i jej pomagierów) i prokuraturę(Panią Nowak) powinni skazać za popełnianie przestępstwa jakim jest umyślne dążenie do ukarania niewinnego chłopaka(Jerzego Antoniaka). Jakby nie artykuł to możliwe, że żandarmeria by się nawet nie dowiedziała, że Czyrak popełniał na terenie jednostki wojskowej inne przestępstwa. Teraz wojskowi poznają prawde o swoim żołnierzu(Czyraku). Cała ta sprawa na pierwszy rzut oka wydaje się błacha, w końcu chodzi o kradzież ośmioletniego mondeo, które się szybko odnalazło(kilkadziesiąt minut)w nienaruszonym stanie. Ale jest nie typowa bo policja wiedząc kto ukradł i na czyje zlecenie(Czyraka) ściga Jurka, chłopak się ukrywa od ponad 3 miesiecy, alternatywą jest dla niego pobyt w areszcie więc nie ma co się dziwić że się ukrywa. Areszt uzasadnili możliwością matactwa ze strony Jurka (buhahaha)co jest totalną bzdurą. Prokurator utajnił akta żeby adwokat Jurka nie mógł zobaczyć dlaczego go podejrzewają o tą kradzież. W praktyce akta się utajnia w przypadkach mafii gdzie zachodzi prawdopodobieństwo zabicia lub zastraszania świadków co w tym przypadku jest totalnym nieporozumieniem. Teraz gdy akta przejmie prokuratura wojskowa to się okaże co ta wspaniała policja i prokuratura powszechna(Pani Nowak) tam zgromadziła.To będą mieli niezły ubaw wojskowi. Oby ta cała farsa się skończyła dla Jurka i jego rodziny którzy juz 3 miesiące mają ogromny problem na który nie zasłużyli. Wiem dużo o tej sprawie bo jestem kolegą brata Jurka.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 00:25 Policja jest potrzebna w każdym kraju i trzeba jej pomagać w ściganiu przestępców, którzy zatruwają nasze życie. Aby tak nadal było musi istnieć zaufanie do policjanta. Jeżeli generał Policji łamie ten kod społeczny wrabiając niewinnego obywatela w niedokonane przestępstwo aby uchronić przed wymiarem sprawiedliwości swoich bliskich - to wywołuje odruch nienawiści do całej Policji. Dzięki interwencji GW Żandarmeria Wojskowa złapała prawdziwych przestępców. Przyznali się do kradzieży samochodu. I co się stało ? Nic. Antoniak jest nadal ścigany. Nóż się sam otwiera w kieszeni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 00:52 Jak to możliwe aby złodzieje samochodu byli złapani a policja nadal ścigała Antoniaka. To jest jakaś paranoja. Za ten sam samochód ma siedzieć prawdziwy przestępca i urojony przestepca (może w jednej celi ?) bo Policja nigdy nie przyzna się do spreparowania "dowodów". Dlaczego Prokuratura nie odwołała ścigania Antoniaka, też jest nie omylna czy poprostu zamieszana. Jedyny ratunek w prasie. Nie jest tajemnicą, że wstrętnego polityka i muchę najłatwiej zabić ... Gazetą. Czy to dotyczy generałów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 02:41 Widząc około 200 głosów poparcia i współczucia dla poszukiwanego listem gończym przestępcy i pogardę dla państwowych organów ścigania trudno nie zadać pytania: Dlaczego w naszym kraju tolerowane jest rujnowanie poczucia sprawiedliwości przez Policję i Prokuraturę ? To bardzo niebezpieczna dla Polski erozja prawa. Przykład studenta Antoniaka przegrywajacego z patologicznym układem, będącym ewidentnym nadużyciem władzy - musi budzić refleksje co do bezkarności działania, wynikajacej zapewne z braku właściwego nadzoru Ministrów nad tymi organami. Areszt w tak błachej sprawie, utajnienie akt, odrzucenie wniosków obrony to niecodzienny styl działania, kiedy nawet podejrzani o zabójstwo coraz częściej odpowiadają z wolnej stopy. Społeczeństwo gardzące prawem i jego przedstawicielami to będzie nasz fatalny wkład do nowoczesnej Europy. To powrót do średniowiecza gdzie Janosik i inni urastali do rangi symbolu sprawiedliwości. Chcąc zbudować nowoczesne państwo prawa, najpierw musimy wykorzenić sygnalizowane patologie. Pomoc prasy wydaje się być nieocenionym wkładem i widząc pozytywne efekty, wierzę w skuteczność tej misji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:23 I właśnie z takimi ludźmi wchodzimi do UE. Płakać się chce że tak nieuczciwi ludzie zajmują w Polsce tak wysokie stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Ścigany Jerzy Antoniak IP: *.gryfnet.szczecin.pl 30.04.04, 16:48 To jest skandal zeby takie numery wyprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś