19.12.10, 13:22
Za każdym razem, gdy w Sejmie pojawi się jakiś nachlany poseł, jest dokładnie to samo:
- absurdalne zapieranie się
- uśmieszki towarzyszy
- usprawiedliwianie kolegi
- patrzenie na to z przymrużeniem oka
- zero konsekwencji

Czy dożyjemy czasów, kiedy to bydło z Wiejskiej będzie traktowane jak każdy przeciętny obywatel w takiej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • ramzesdrugizkoniemtrojanskim POkaż mi w w sejmie Polaka? 19.12.10, 13:23
      Który to?
      • xulu Re: POkaż mi w w sejmie Polaka? 19.12.10, 13:25
        ramzesdrugizkoniemtrojanskim napisał:

> Który to?

... a mało takich, tylko nie wszystkich pokazują ;)
        • ramzesdrugizkoniemtrojanskim Re: POkaż mi w w sejmie Polaka? 19.12.10, 13:27
          xulu napisał:
          mało takich,

rzec by można , że ni ma :)
          • sclavus Re: POkaż mi w w sejmie Polaka? 19.12.10, 14:56
            Gołduś... Arrêtes!!!
    • xulu Re: Polactwo 19.12.10, 13:25
      może ma chorobę filipińską ha ha ha ...
    • mietowe_loczki Re: Polactwo 19.12.10, 14:03
      Nie, dopóki bydło nie z Wiejskiej będzie tolerowało pijanych kierowców za kierownicą. Uważam, że akurat jeśli chodzi o podejście do sprawy picia alkoholu w pracy (albo picia alkoholu w ogóle), na Wiejskiej mamy prawdziwych reprezentantów narodu.
      • ave.duce Re: Polactwo 19.12.10, 14:15
        Dorzucę pijanych rowerzystów, co to "wypiwszy jedno piwo".
        • remez2 Re: Polactwo 19.12.10, 14:21
          ave.duce napisała:

> Dorzucę pijanych rowerzystów, co to "wypiwszy jedno piwo".
          Jeżeli śpią w rowach przykryci rowerami to jeszcze "małe piwo". Gorzej jak jadą "po pół litry".

--------------
          • ave.duce Re: Polactwo 19.12.10, 14:32
            Ale już nie tak "wesoło", kiedy usiłują z tych rowów wyleźć na szos, nie zapomniawszy targać ze sobą środka lokomocji.
            • remez2 Re: Polactwo 19.12.10, 14:33
              ave.duce napisała:

> Ale już nie tak "wesoło", kiedy usiłują z tych rowów wyleźć na szos, nie zapomn
              > iawszy targać ze sobą środka lokomocji.
              :- )))
              • chateau Re: Polactwo 19.12.10, 15:02
                Się śmiejesz...

Na bocznej dolnośląskiej drodze, tuż przed Sylwestrem ubiegłego roku natknąłem się na leżący na skraju przeciwnego pasa worek słomy. Zmierzchało już. Po ominięciu worka we wstecznym lusterku coś mi zabłyszczało. Cofnąłem, wysiadłem i dokonałem oględzin. Wór słomy okazał się być pijanym w sztok rowerzystą przykrywającym własnym ciałem swój środek transportu.
                Dojechałem do najbliższego wzniesienia, włączyłem awaryjne (bo kierowca nadjeżdżający zza górki nawet 40 miał marne szanse ominąć skubańca) i zadzwoniłem na policję.
                Trochę to trwało zanim przyjechali, a w międzyczasie...
                Pojawił się drugi napruty kolarz majestatycznie prowadzący swój rower. Pochylił się z troską nad workiem słomy, spojrzał na mnie i zawołał "a ja go znam! On z kolonii!" I dawaj go cucić. Worek słomy przekonany, że ktoś mu chce podpieprzyć rower zaczął się szarpać, panowie zajęli przez chwilę oba pasy ruchu. W końcu chyba dotarło do niego gdzie jest, zobaczył mnie i auto na awaryjnych po czym widowiskowo spierniczył przez pole.
    • cillian1 Re: Polactwo 19.12.10, 14:40
      Oglądałem "kawę na ławę"
      I jedno meni zabolało. NIe to że koledzy pijanego kolegi bronią go itd. Ale że redaktor prowadzący, nie powiedział, że szarak straci w najlepszym przypadku połowę premii - oj pensji. A w najgorszym pracę z odp. wpisem do akt. A te ciłki przy stole, niby się nie lubiące - tłumaczyli go, jakby napił się u babci na imieninach.
      Czekam na czasy, kiedy w sejmie, będzie tak jak w normalnym życiu!
      Doczekam?
    • haen2010 Z funkcją z wyboru 19.12.10, 14:47
      Że pracodawcą jest grupa obywatelska. Co najwyżej można się domagać referendum odwołującego, którego w obecnym stanie prawnym panowie władcy nie przewidzieli.
    • wkkr To zależy 19.12.10, 14:49
      Jeśli poseł jest wstawiony ale po pracy, poza terenem głównego budynku sejmu, to ja nie widze problemu.
      Jeśli natomiast lezie pijany na salę obrad, to skandal.
      • cillian1 Re: To zależy 19.12.10, 14:56
        On wychodził z sejmu, a nie wchodził :) Nie mógł się nawalić pod "remizą", bo w "remizie" nie ma taniego wina, znaczy jest zbyt drogie ;)
    • mike.recz Re: Polactwo 19.12.10, 15:07
      wylogowany.pielegniarz napisał: Czy dożyjemy czasów, kiedy to bydło z Wiejskiej będzie traktowane jak każdy przeciętny obywatel w takiej sytuacji?

To byłby dopiero numer wszech czasów gdyby bydło samo na siebie nakręciło bat.
      • kum.z.antalowki czy jest w polskim parlamencie taka izba 19.12.10, 15:25
        co ja mówię, izdebka, w której miałyby prawo decydowania o treści i formie ustaw wyłącznie osoby akurat trzeźwe, nienaćpane ani nie w stanie rozstroju nerwowego spowodowanego traumą?
        • cillian1 Re: czy jest w polskim parlamencie taka izba 19.12.10, 15:30
          Masz rację kum.z.antalowki, należy zrobić nową komisję, co będzie zajmować się dyspozycyjnością posłów.
          I to by była I komisja, która miałaby sens bytu
          :)))))))
          • mike.recz Re: czy jest w polskim parlamencie taka izba 19.12.10, 15:36
            cillian1 napisał:

> Masz rację kum.z.antalowki, należy zrobić nową komisję, co będzie zajmować się
            > dyspozycyjnością posłów.
            > I to by była I komisja, która miałaby sens bytu
            > :)))))))

A kto będzie wyznaczać i badać osoby zasiadające w komisji?;)
            • cillian1 Re: czy jest w polskim parlamencie taka izba 19.12.10, 15:51
              No jak to kto, może zatrudnią jakiegoś niezrzeszonego abstynenta :)
        • mike.recz Pytanie trudne, a odpowiedź niełatwa... 19.12.10, 15:35
          Ktoś jednak musiałby to najpierw przegłosować w obecnym składzie.
    • woda_woda Re: Polactwo 19.12.10, 15:37
      To, niestety, jest spuścizna PRL-u.
      Podobnie pobłażliwie traktuje się pijanych w tramwaju ustępując im miejsca, żeby się - biedaczki - nie poprzewracali.
    • adams96 Re: Polactwo RE:moze to jest chamstwo nazywac tak 19.12.10, 15:40
      Polakow ?Mozesz wiedziec durniu ze nie zycze sobie byc tak nazywanym w POLSCE.Swoje glupie posty mozesz inaczej sformulowac jezeli jestes Polakiem.
      • ave.duce A za granicą? 19.12.10, 15:43
        adams96 napisał:

> Polakow ?Mozesz wiedziec durniu ze nie zycze sobie byc tak nazywanym w POLSCE.
      • mietowe_loczki uderz w stół... [n/t] 19.12.10, 15:52

• mike.recz Jak rozumiem adams96 potępiłeś już tego 19.12.10, 15:54
        wywrotowca i polakożercę:
        Tekst linka
        z całą stanowczością i gorliwością.
      • wylogowany.pielegniarz Re: Polactwo RE:moze to jest chamstwo nazywac tak 19.12.10, 23:21
        adams96 napisał:

> Polakow ?Mozesz wiedziec durniu ze nie zycze sobie byc tak nazywanym w POLSCE.S
        > woje glupie posty mozesz inaczej sformulowac jezeli jestes Polakiem.

1. Nie sądzisz chyba, że będę się tłumaczył przed Tobą czy jestem Polakiem?????
        2. Jeśli byłeś jednym z nachlanych posłów i wziąłeś to do siebie, to nie mój problem.
        3. Jeśli ważniejsze dla Ciebie jest określenie Polactwo i to Cię oburza bardziej niż nachlani posłowie, to rzeczywiście jesteś POLACTWEM. Jestes tym Polactwem, ktorego emanacja sa te menele, ktore kompromituja sie publicznie, a ktore sa usprawiedliwiane na rozne sposoby przez takie wlasnie Polactwo. Bo nachlac sie to takie polskie przeciez.
      • mariner4 Widocznie poczuwasz się do Polactwa. 20.12.10, 11:11
        Ja rozróżniam Polaków od Polaczków. Polacy to normalni ludzie, pracujący i utrzymujący swoje rodziny. To ci, którzy w różny sposób budują przyszłość naszego kraju, którzy osiągają mniejsze lub większe sukcesy.
        Polaczki to zawistne, złośliwe kanalie. To ci, którzy w sposób całkowicie nieusprawiedliwiony wywyższają się ponad inne narody Europy. To motłoch, co ma pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie. To Matki Polki zawsze dziewice co nie chcą Niemca, to brudne ksenofoby, to ci, których przez cale lata musiałem się wstdzić przebywając za granicą.
        Twoja sprawa z kim sie utożsamiasz.
        M.
    • m.c.hrabia Re: Polactwo 19.12.10, 15:44
      masz rację
      na 460
      200 to bydło
      200 barany
      reszta to ptactwo,
      • adams96 [...] 19.12.10, 16:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mr.sajgon Odpowiem ci zlosliwie 19.12.10, 16:24
      wylogowany.pielegniarz napisał:

> Za każdym razem, gdy w Sejmie pojawi się jakiś nachlany poseł, jest dokładnie t
      > o samo:
      > - absurdalne zapieranie się
      > - uśmieszki towarzyszy
      > - usprawiedliwianie kolegi
      > - patrzenie na to z przymrużeniem oka
      > - zero konsekwencji
      >
      >
      > Czy dożyjemy czasów, kiedy to bydło z Wiejskiej będzie traktowane jak każdy prz
      > eciętny obywatel w takiej sytuacji?

Jaki prezydent tacy poslowie i nie mam na mysli tutaj Komorowskiego.
      • m.c.hrabia Re: Odpowiem ci zlosliwie 19.12.10, 16:30

> Jaki prezydent tacy poslowie i nie mam na mysli tutaj Komorowskiego.

masz rację posłów wybierano za poprzednika.
    • makova_panenka Re: Polactwo 19.12.10, 23:23
      Zachowanie ogromniej większości Polaków da się wyjaśnić po przyjęciu założenia, że wszyscy pochodzimy ze wsi.
      • krates-8 Re: Polactwo 20.12.10, 22:56
        a na Wiejskiej dodatkowo sporo z WSI
    • iza.bella.iza Na Polactwo jest rada:) 19.12.10, 23:44
      Kto ich wybiera? Czy przypadkiem nie my? A jeśli my, to domagajmy się zakazu chlania w parlamencie i wyszynku w sejmowej knajpie!
      • ave.duce Re: Na Polactwo jest rada:) 20.12.10, 11:30
        ... Zgodnie z nowym kodeksem pracy przepisy dotyczące spożywania alkoholu przez pracowników podczas wykonywania czynności służbowych są bardzo łagodne ...?

I fszystko jasne (?).
        • iza.bella.iza Re: Na Polactwo jest rada:) 20.12.10, 22:20
          Kodeks kodeksem, a regulamin regulaminem;)
          • ave.duce Re: Na Polactwo jest rada:) 20.12.10, 22:22
            Ale "złagodzenie" KP to sprawka p-osłów ;)
            • iza.bella.iza Re: Na Polactwo jest rada:) 20.12.10, 22:24
              Toż to oczywista oczywistość:)
              Ale następna kadencja dla tychże p-osłów, to już będzie nasza sprawka :P
    • ramzesdrugizkoniemtrojanskim Re: Polactwo 20.12.10, 15:07
      Stanisław Witkowski "Żydzi, przestańcie kłamać"

Jest bardzo pilna potrzeba aby uświadomić polskiemu społeczeństwu, zwłaszcza młodemu pokoleniu, oszukaństwa praktykowanego na wielką skalę w tysiącach artykułów publicystycznych, książek oraz filmów zarówno amerykańskich jak i polskich, gdzie przedstawia się Żydów jako osoby wyłącznie szlachetne i tragiczne. Natomiast Polaków przedstawia się jako ich nieprzejednanych wrogów, nikczemnych zawistników, którzy za okazane im dobro (ciekawe jakie?) odpłacają się zoologiczną wprost nienawiścią. Nierzadko przedstawia się też Polaków ("Malowany ptak") jako zwyrodniałych zbrodniarzy, gorszych nawet od niemieckich oprawców. Poza tym Polacy to wobec Żydów hołota, biedota, nędza, która potrafi tylko reagować nienawiścią, zamiast zdobyć się na szacunek dla lepszych od siebie, bardziej wykształconych, inteligentniejszych.
      • adams96 Re: Polactwo i wszelkiego rodzaju Goje . 20.12.10, 16:18
        Re istotnie ma pan racje bo prawie wszyscy zydzi amerykanscy stale opluwaja Polakow oraz Polske za to ze ujawnilismy im ze wczasie drugiej wojny swiatowej nie reagowali na zbrodnie niemieckie udokumentowane przez polskie podziemie a dostarczone materialu w USA zlekcewazyli.Drugi odlam pazernych podobno spadkobiercow zydowskich ,ktorzy znaja z opowiadan rodziny o ogromnych majatkach pozostawionych w Polsce nie moze spac i wymysla wraz z emigrantami niemieckimi "polskie obozy koncentracyjne".Mityczne ogromne majatki nieudukumentowane w Polsce przyprawiaja tych zydow do szalu nienawisci w stosunku do Polakow.
    • manny-jestem Re: Polactwo 20.12.10, 22:39
      Wiesz WP postanowiłem sobie że nie wdam sie w polityczne nawalanki aż po Nowym Roku, ale ponieważ to co napiszę nawalanką nie jest, A Twój post zmusza do refleksji więc skomentuje tak:

Skąd masz pewność że po trzeźemu politycy podejmują mądrzejsze decyzje dla kraju niż na cyku?

Ja nie mam. Czasami właśnie myślę sobie że gdyby się napili przez obradami Sejmu to lepiej wszyscy wyszliby na tym.
      • krates-8 Re: Polactwo 20.12.10, 23:40
        @manny
        Słuszna Twoja racja, wydawałoby się w pierwszej chwili. Dobrze napici posłowie tworzyliby ustawy przypadkowe a wśród takich statystycznie tylko 50% byłoby szkodliwych.
        Tymczasem praktyka dowodzi, że władza ustawodawcza z łatwością uzyskuje szkodliwość wyraźnie większą od statystycznej, co sugerowałoby, że wybrańcy ludu piją w pracy za mało albo zbyt słabe trunki.
        Szkopuł w tym, że ustawy piszą jakieś małe, cwane i złośliwe sukinkoty, najęte specjalnie do tego celu i zapewne całkiem trzeźwe a warcholstwo sejmowe od przyklepywania jest tylko.
        Tak więc trzeźwość posłów to kwestia formy wyłącznie ale jakże istotna to kwestia. Pozory mają ogromne znaczenie dla ludu. Lud, skoro już jest tak brutalnie i zbiorowo reprezentowany w de-emokracji przez swoich wybrańców, wolałby żeby ci wybrańcy byli w miarę trzeźwi, przynajmniej w trakcie stosunku. I ja to doskonale rozumiem. W końcu co poza złudzeniami zostało ludowi?

Bardzo rozsądnym rozwiązaniem byłoby testowanie ustaw na posłach w okresie vacatio legis czyli jeszcze przed narażaniem normalnych ludzi na skutki działania ustaw.
        Jednakowoż w demokracji jest to niemożliwe. Jakkolwiek głupi, posłowie nie są aż takimi durakami, żeby samemu kosztować tego, co pichcą dla tubylców.

Pozdrawiam,
        Krates.8)

Jeszcze Polska nie zginęła? Róbta tak dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka