mariner.4 29.12.10, 19:06 Politycy i wylampasiałe zupaki zamordowali ich kolegów. Mam nadzieję, że nie dadzą ukręcić łba sprawie. Teraz kaczor roni łzy krokodyle. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_smigly Piszesz o tej "rewelacji" Faktu? 29.12.10, 19:11 Wyssane z palca, Klich temu zaprzeczył. Pułkownik zaprzeczył równocześnie by w rozmowie z gazetą "Fakt" powiedział, iż kapitan samolotu Arkadiusz Protasiuk odmówił lotu, ponieważ załoga nie dostała prognozy pogody od stacji meteo, a do startu miał go przekonać generał Andrzej Błasik, który zameldował prezydentowi gotowość maszyny do lotu. Ja nie mówię, że to jest nieprawda. Ja tego nie powiedziałem. Nie mam materiałów na ten temat. Powiedziałam jedynie, że samolot nie powinien startować z lotniska Okęcie, bo na lotnisku w Smoleńsku nie było już wtedy odpowiednich warunków atmosferycznych - zaznaczył pułkownik. www.tvn24.pl/12690,1687702,0,1,klich-moze-trzeba-bedzie-uzyc-slowa-prawdopodobnie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To komentarz do TVN Fakt 29.12.10, 19:24 Nie zdziwiłbym się gdyby piloci się zbuntowali. "Kaczory zawiniły, a pilotów chcą powiesić". M. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: To komentarz do TVN Fakt 29.12.10, 19:31 Coś jednak było, skoro to Błasik meldował Kaczorowi gotowość do lotu (potwierdzone), podczas gdy zwyczajowo robi to dowódca samolotu. Może są świadkowie z obsługi naziemnej? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner.4 TVN Fakt: Płk R.Latkowski i S.Gruszczyk nie 29.12.10, 19:41 pozostawiają wątpliwości. Kaczory to zabójcy 95 ludzi. Wyp.... go z Wawelu, a Jarek przed sąd. M. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: TVN Fakt: Płk R.Latkowski i S.Gruszczyk nie 29.12.10, 19:43 Nie ogladałem, ciężkie oskarżenie. Coś bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: To komentarz do TVN Fakt 30.12.10, 10:42 rydzyk_smigly napisał: > Coś jednak było, skoro to Błasik meldował Kaczorowi gotowość do lotu (potwierdzone), > podczas gdy zwyczajowo robi to dowódca samolotu. Może są świadkowie... MAK z tego co mi wiadomo nie wnosił o pomoc prawną w przesłuchaniu tych świadków, a nasza prokuratura może nigdy na to samodzielnie nie wpaść, bo zajmuje się głównie wyszukiwaniem błędów formalnych w działaniach Rosjan. Więc pewnie nigdy nie dowiemy się, kto formalnie był dowódcą samolotu, ani kto odpowiada za przygotowanie podróży zagranicznej śp. Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Dowódcą był 1 pilot. 30.12.10, 10:58 Pozbawienie go dowództwa to nie taka prosta sprawa. Musiało by to nastąpić formalnie. Nie znam przepisów regulaminu sił zbrojnych, ale wydanie rozkazu przez generała to za mało. Jeżeli załoga nie miała dostatecznych kwalifikacji to odpowiadają odpowiedni dowódcy i urzędnicy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Dowódcą był 1 pilot. 30.12.10, 12:10 Jesteś marynarz... w handłówce, ale marynarz... U ciebie, to kapitan jest pierwszym po bogu - koniec! kropka! Ale wyobraź sobie, że jesteś na jakiejś fregacie czy innej korwecie i na pokład pakuje się admirał.... Wtedy kapitan jest jakby... hmmm... pomocniczym pierwszym po bogu i musi się ugiąć przed admirałem... Tak było w tym TU154, co to do Smoleńska miał lecieć ;) Nie wyobrażasz sobie chyba, że kapitan samolotu wypina się na głównodowodzącego sił lotniczych armii RP?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie zupełnie 30.12.10, 12:23 dowódca floty podnosi swoją flagę na okręcie flagowym, ale nie odbiera dowództwa okrętu. Oczywiście istnieje coś takiego jak autorytet admirała. Admirał dowodzi flotą, ale okrętem bezpośrednio jego stały dowódca. Tam gdzie rządzą procedury nie musi dochodzić do sporów kompetencyjnych. Na przykład. Admirał wydaje rozkaz: "Otworzyć ogień", ale w szczegóły nie wchodzi. wszystkie rozkazy do artylerii, poprzez swoich oficerów wydaje dowódca okrętu. I tak jest wszędzie. Istnieje pewnie możliwość zdjęcia dowódcy, ale na to są oficjalne procedury, kiedy dowódca jest niekompetentny. Ale tu już zahaczamy o politykę kadrową. Kiedyś w porcie mój statek miał przejść z jednego nabrzeża, na drugie. Na statku był właściciel. zaprosiłem go na mostek.Odmówił,motywując to tym, że nie chce aby jego obecność mnie w jakikolwiek sposób krępowała. To był gość, bo znane mi są przypadki niewłaściwego pojmowania swojej roli. Teoria teorią, a praktyka bywa czasem inna. Ale to nie zmienia zasad. M. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie zupełnie 30.12.10, 12:46 Czyli... wystarczyło, że Błasik rzekł: lecimy i lądujemy... w szczegóły nie wchodząc?!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Też nie. 30.12.10, 13:06 Na przykład admirał poleca zmienić kurs zespołu, a dowódca wie, że jego okręt ma za duże zanurzenie. Wtedy MUSI odmówić. Admirał nie musi znać szczegółowych danych wszystkich okrętów zespołu. M. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: To komentarz do TVN Fakt 30.12.10, 03:29 mariner4 napisał: > Nie zdziwiłbym się gdyby piloci się zbuntowali. "Kaczory zawiniły, a pilotów ch > cą powiesić". > M. Jesteś pewien, że " kaczory"?. Gdzie był minister, premier, służby? ?? www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Piszesz o tej "rewelacji" Faktu? 29.12.10, 20:55 rydzyk_smigly napisał: Powiedziałam jedynie, że samolot nie powinien startować z lotni > ska Okęcie, bo na lotnisku w Smoleńsku nie było już wtedy odpowiednich warunków > atmosferycznych - zaznaczył pułkownik. No ale skad mieli wiedziec, ze nie bylo odpowiednich warunkow, jesli nie dostali prognozy? Teraz to sobie plk moze mowic co chce, bo wie juz co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kultura Re: Piloci biorą sprawy w swoje ręce! 29.12.10, 19:26 po to własnie jest minister psychiatra żeby skrzętnie wyłapywał nadgorliwców do czarnej roboty po trupach, po trupach, po trupach aby dla PO to dzisiejszy upolityczniony obraz armii polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Piloci biorą sprawy w swoje ręce! 29.12.10, 19:30 pan.kultura napisała: > po to własnie jest minister psychiatra żeby skrzętnie wyłapywał nadgorliwców do > czarnej roboty > > po trupach, po trupach, po trupach aby dla PO > Co ty konfabulujesz? Tamto to akurat było dla PiS. Początek kampanii prezydenckiej Lecha K. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Piloci biorą sprawy w swoje ręce! 29.12.10, 19:37 Dokładnie. Bielan wspominał, że w nocy z 9/10 siedział u Kaczyńskiego, omawiali strategię. Leitmotivem kampanii miała być "Pieśń o małym rycerzu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Piloci biorą sprawy w swoje ręce! 29.12.10, 20:21 rydzyk_smigly napisał: > Dokładnie. Bielan wspominał, że w nocy z 9/10 siedział u Kaczyńskiego, omawiali > strategię. Leitmotivem kampanii miała być "Pieśń o małym rycerzu" :) Teraz sie chyba juz nie dziwisz , ze uciekl z tonacej lajby zwanej PiS-em . Odpowiedz Link Zgłoś
hordol chłoPOki-a czegóz ja to juz nie słyszałem 29.12.10, 23:29 od 10 tego kwietnia? pijany kaczynski,kaczynski w kabinie pilotów, kaczynski za sterami, stewardessa w kabinie, blasik za sterami teraz kolejne rewelacje taka istotna informacja a piloci mówia o tym dopiero teraz? hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: chłoPOki-a czegóz ja to juz nie słyszałem 30.12.10, 09:36 O tym że Protasiuk sie poprztykał przed startem z Błasikiem i że Błasik skladał meldunek Kaczyńskiemu to wiadomo juz przynajmniej od czerwca, piloci o tym pisali na lotnictwo.net Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Piloci biorą sprawy w swoje ręce! 29.12.10, 20:07 A jednak....w/g pilotów u Pochanke: 1. Tupolew nie powinien wystartować z Wa-wy nie mając prognozy pogody i wiedząc, że ogólnie jest kiepska 2. absolutnie nie powinien lądować w tych warunkach, jakie były, powinien udać się na lotnisko zapasowe 3. piloci byli pod presją swojego dowódcy(!!!!!!!!!!!!!!!) a ten pod presją....kaczki, co jest oczywistą oczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Kaczor organizując burdy pod pałacem 29.12.10, 20:15 namiestnikowskim chce nas zakrzyczeć. To on ma krew na rękach, a nie Tusk, czy prezydent. A ten towarzyszący mu motłoch jako żywo przypomina hieny ryjące za złotem w Treblince. M. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Kaczor organizując burdy pod pałacem 29.12.10, 20:38 mariner4 napisał: > namiestnikowskim chce nas zakrzyczeć. To on ma krew na rękach, a nie Tusk, czy > prezydent. > A ten towarzyszący mu motłoch jako żywo przypomina hieny ryjące za złotem w Tre > blince. > M. Bo, najlepszą obroną jest atak. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: doznali iluminacji po 8-miu miesiacach? 29.12.10, 20:49 NIE! Wrzód dojrzał do przecięcia i oczyszczenia ze zgnilizny. Jeszcze chwilka, jeszcze momencik i sprawca zostanie wskazany, bo sprawca jest! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte01 Re: doznali iluminacji po 8-miu miesiacach? 29.12.10, 21:00 To czysty Hitschcock , napiecie wzrasta i tak koo maja epilog. Nie za późno i nie za wczesnie przed wyborami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen "Pilot Latkowski" 29.12.10, 21:56 Poczytaj sobie kto zacz... dowiesz się, że był szefem Specpułku mianowanym w 1986 roku... człowiek ze stajni Jaruzelskiego, inaczej mówiąc. Autorytet godzien TVN i autora wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 22:00 vargtimmen napisał: > Poczytaj sobie kto zacz... dowiesz się, że był szefem Specpułku mianowanym w 19 > 86 roku... człowiek ze stajni Jaruzelskiego, inaczej mówiąc. Autorytet godzien > TVN i autora wątku. > No i co z tego w tej, konkretnej sprawie wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 22:07 rickky napisał: > vargtimmen napisał: > > > Poczytaj sobie kto zacz... dowiesz się, że był szefem Specpułku mianowany > m w 19 > > 86 roku... człowiek ze stajni Jaruzelskiego, inaczej mówiąc. Autorytet go > dzien > > TVN i autora wątku. > > > No i co z tego w tej, konkretnej sprawie wynika? > Wynika z tego, że zupełnie nie ma logiki w wywodzie autora wątku. Latkowski to żaden pilot, żaden szlachetny reprezentant Wojska Polskiego, jego kariera prędzej sytuuje go jako reprezentanta LWP z czasów Jaruzelskiego po Stanie Wojennym, a więc sympatyzującego z Kremlem. A dla tych ludzi, starego, prorosyjskiego układu w wojsku, Kaczyński, który przewietrzył WSI i dowództwo oraz ceniony w NATO i USA gen. Błasik - to wrogowie śmiertelni. Latkowski jest niewiarygodny, także, jako ekspert, bo karierę w Specpułku skończył dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 KTO dla ciebie byłby wiarygodny? 29.12.10, 22:50 vargtimmen napisał: > Wynika z tego, że zupełnie nie ma logiki w wywodzie autora wątku. Latkowski to > żaden pilot, żaden szlachetny reprezentant Wojska Polskiego, jego kariera prędz > ej sytuuje go jako reprezentanta LWP z czasów Jaruzelskiego po Stanie Wojennym, > a więc sympatyzującego z Kremlem. A dla tych ludzi, starego, prorosyjskiego uk > ładu w wojsku, Kaczyński, który przewietrzył WSI i dowództwo oraz ceniony w NAT > O i USA gen. Błasik - to wrogowie śmiertelni. > > Latkowski jest niewiarygodny, także, jako ekspert, bo karierę w Specpułku skońc > zył dawno temu. > Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen komisja natowska 29.12.10, 23:01 a nie emerytowani nominaci Jaruzelskiego. Obrzydliwcy, korzystający z tego, że zmarli nie mogą zeznać, jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski [...] 30.12.10, 03:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 04:00 Oho, już leci na mnie błocko; aktyw peowski czuwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 12:15 Nie błocko, tylko obiektywna ocena tego, co piszesz. Jakoś sprytnie (?) uniknąłeś odniesienia się do tego, co napisał (napisała?) martusia. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 13:03 mietowe_loczki napisała: > Nie błocko, tylko obiektywna ocena tego, co piszesz. Jakoś sprytnie (?) uniknął > eś odniesienia się do tego, co napisał (napisała?) martusia. > Oszustka z Ciebie i hipokrytka wielka, dulszczyzna do potęgi, Mietowe_Loczki i pretensjonalna... z tym rzekomo "obiektywną oceną" ---> tak mogłabym brzmieć moja obiektywna ocena Twojego postu, ale nie lubię być weredykiem, to niegrzeczne. "Martusia" - tu nie mam problemów z "obiektywną oceną" znam typa forumowo od dawna, to troll, prawdopodobnie funkcyjny PO, zawsze pisze do mnie chamsko i bez sensu. Jeśli teraz chcesz skomentować mój post, to proszę, ale bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 13:35 > Oszustka z Ciebie i hipokrytka wielka, dulszczyzna do potęgi, Mietowe_Loczki i > pretensjonalna... z tym rzekomo "obiektywną oceną" ---> > > tak mogłabym brzmieć moja obiektywna ocena Twojego postu, ale nie lubię być wer > edykiem, to niegrzeczne. Ty się martwisz o to, co jest, a co nie jest grzeczne? Paradne :) Poza tym, mam gdzieś twoją ocenę (napisałabym, gdzie dokładnie, ale nie lubię być weredykiem), ponieważ nie ma ona żadnego uzasadnienia :) Przypomnijmy, co napisał (napisała?) martusia: "Przypominam że Kryże i Wassermann TAKŻE byli ze stajni Jaruzelskiego, a używaliście ICH świadectw przeciwko ludziom którzy z Jaruzelskim walczyli gdy należało z nim walczyć." Do czego się nie odniosłeś, tylko zwyczajnie zmieniłeś temat (chociaż, jak piszesz niżej, nie z tobą te numery, ale to widocznie ma działać tylko w jedną stronę). > "Martusia" - tu nie mam problemów z "obiektywną oceną" znam typa forumowo od da > wna, to troll, prawdopodobnie funkcyjny PO, zawsze pisze do mnie chamsko i bez > sensu. Co najmniej dwa chwyty retoryczne. Poza tym - pustka. Nie napiszę "jak zwykle", bo spodobał mi się twój argument. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 13:55 mietowe_loczki napisała: > > Ty się martwisz o to, co jest, a co nie jest grzeczne? Paradne :) > Owszem i lepiej, by tak zostało. > Poza tym, mam > gdzieś twoją ocenę (napisałabym, gdzie dokładnie, ale nie lubię być weredykiem), ponieważ nie ma ona żadnego uzasadnienia :) > Mnie też temat ocen tego, czy innego anonimowego dyskutanta nie kręci, zwłaszcza, że to podobno forum tematyczne. > Przypomnijmy, co napisał (napisała?) martusia: > > "Przypominam że Kryże i Wassermann TAKŻE byli ze stajni Jaruzelskiego, > a używaliście ICH świadectw przeciwko ludziom którzy z Jaruzelskim walczyli > gdy należało z nim walczyć." > > Do czego się nie odniosłeś, tylko zwyczajnie zmieniłeś temat (chociaż, jak pisz > esz niżej, nie z tobą te numery, ale to widocznie ma działać tylko w jedną stronę). > Nie używałem do niczego Kryżego i Wassermana i nie stanowili oni dla mnie autorytetów. Przy czym, zestawienie pozycji Wassermana z pozycją Latkowskiego jest nieporozumieniem, tym bardziej, że Wasserman był silnie związany z Kościołem. Całe przeniesienie kwestii na Wassermana i Kryżego - to sprowadzenie dyskusji na boczny tor. W tym wątku rozważana jest wiarygodność opinii i domniemań Latkowskiego; biorąc pod uwagę jego korzenie i konflikt w armii (stary układ szkolony w ZSRR - nowy - w NATO) nie jest wiarygodny. To meritum. Jakieś pytania jeszcze? > > "Martusia" - tu nie mam problemów z "obiektywną oceną" znam typa forumowo od dawna, to troll, prawdopodobnie funkcyjny PO, zawsze pisze do mnie chamsko i bez sensu. > > Co najmniej dwa chwyty retoryczne. Poza tym - pustka. Nie napiszę "jak zwykle", > bo spodobał mi się twój argument. Powyżej - to był tylko post porządkowy, Miętowe Loczki. Podstawowa kwestia to wiarygodność Latkowskiego i czystość jego intencji. Obydwie wątpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 14:15 > Owszem i lepiej, by tak zostało. OK, ale i tak będzie mnie to niezmiennie śmieszyć. Taka mała rozrywka na tym forum, ale zawsze coś. > Mnie też temat ocen tego, czy innego anonimowego dyskutanta nie kręci, zwłaszcz > a, że to podobno forum tematyczne. Hm, działanie forum publicznego zależne jest od aktywności anonimowych użytkowników właśnie. [...] Ależ nie, co ty, nie dziękuj, zupełnie nie ma za co - człowiek uczy się całe życie. > Nie używałem do niczego Kryżego i Wassermana i nie stanowili oni dla mnie autor > ytetów. Przy czym, zestawienie pozycji Wassermana z pozycją Latkowskiego jest n > ieporozumieniem, tym bardziej, że Wasserman był silnie związany z Kościołem. Przepraszam, to ma być argument? lol. > Całe przeniesienie kwestii na Wassermana i Kryżego - to sprowadzenie dyskusji n > a boczny tor. Niekoniecznie. Poruszenie kwestii Wassermanna i Kryżego miało, jak podejrzewam, pokazać, że twoje, ale też innych, święte oburzenie z powodu czyjejś przeszłości, jest co najmniej wybiórcze. > W tym wątku rozważana jest wiarygodność opinii i domniemań Latkow > skiego; biorąc pod uwagę jego korzenie i konflikt w armii (stary układ szkolony > w ZSRR - nowy - w NATO) nie jest wiarygodny. To meritum. Hm, widocznie ja mam inne fobie, bo dla mnie istotne jest to, co Latkowski mówi, a jak dotąd, mówi całkiem do rzeczy i jest bardzo wyważony w swoich opiniach. > Podstawowa kwestia to wiarygodność Latkowskiego i czystość jego intencji. Obydw > ie wątpliwe. "moim zdaniem" - nie napisał vargtimmen, chociaż niewątpliwie chciał. Gdyby istniała możliwość edytowania postów, czem prędzej by z niej skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 14:17 Poza tym, słowo "meritum" jest tu bardzo nie na miejscu, biorąc pod uwagę to, co napisałeś w jednym ze swoich postów tutaj. Latkowski to żaden pilot. Czy jakoś tak. Ładnie to tak zaczynać od kłamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 15:51 Przyznaję się jedynie do pewnej niedbałości w afekcie, słowa "pilot" użyłem w kontekście postu założycielskiego autora wątku, który sugerował, że Latkowskim kieruje solidarność środowiska pilotów, podczas, gdy on działa dokładnie przeciwnie - oskarża pilotów. W tym sensie, to już żaden pilot, to polityk, obsmarowujący zmarłych kolegów pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 16:19 Dobra, dobra. Napisałeś co napisałeś. Zacząłeś od kłamstwa i to są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 16:22 mietowe_loczki napisała: > Dobra, dobra. Napisałeś co napisałeś. Zacząłeś od kłamstwa i to są fakty. A co napisałem? Przytocz i udowodnij to rzekome kłamstwo, albo przeproś. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 16:26 "Latkowski to żaden pilot." To jest dokładny cytat z jednego z twoich postów. Ja to rozumiem w ten sposób, że twierdzisz, że... Latkowski to żaden pilot, co jest ewidentnym kłamstwem. A teraz przeproś, że domagałeś się ode mnie przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 16:43 Zdanie wyrwane z kontekstu, wcześniej i później pisałem o jego karierze w Specpułku. Kontekst wyjaśniłem wyżej, "żaden pilot" - bo się sprzeniewierzył zasadom, jakie czynią pilota i oficera. Tak uważam i mam prawo do takiej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 17:40 Nie manipuluj. Napisałeś, co napisałeś, a ja umiem czytać. Wasza alternatywna wolska semantyka mało mnie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 17:43 Napisałem, co napisałem i podtrzymuję to. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 18:10 A napisałeś, że Latkowski to żaden pilot. W tzw. międzyczasie sprawdziłeś, że może jednak odwrotnie, mało tego, że latał na Tupolewach, i, o zgrozo, lądował w Smoleńsku, więc próbujesz teraz wyjść z twarzą. Ty napisałeś dobrze, to inni cię nie zrozumieli. Zaczyna mi ta wasza pisowska retoryka wychodzić bokiem, więc nie zamierzam koło takich manipulacji przechodzić obojętnie. Nie prościej byłoby przyznać się do błędu i przeprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 18:20 Dajże spokój, uczepiłaś się jednego nieprecyzyjnego zdania, którego niedbałość sformułowania jest niewątpliwa i już to napisałem. Poza tym, Latkowski nie ma ważnej licencji pilota, nieprawdaż? Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 18:29 vargtimmen napisał: > > Dajże spokój, uczepiłaś się jednego nieprecyzyjnego zdania, którego niedbałość > sformułowania jest niewątpliwa i już to napisałem. Tyle słów niepotrzebnych... "niedbałość sformułowania jest niewątpliwa" lol. Można krócej: "skłamałem". > Poza tym, Latkowski nie ma ważnej licencji pilota, nieprawdaż? Nnnno ii...? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 18:35 mietowe_loczki napisała: > vargtimmen napisał: > > > > > Dajże spokój, uczepiłaś się jednego nieprecyzyjnego zdania, którego niedb > ałość > > sformułowania jest niewątpliwa i już to napisałem. > > Tyle słów niepotrzebnych... "niedbałość sformułowania jest niewątpliwa" lol. Mo > żna krócej: "skłamałem". > Nie, to byłoby kłamstwo. > > Poza tym, Latkowski nie ma ważnej licencji pilota, nieprawdaż? > > Nnnno ii...? > Nie jest pilotem. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 18:38 O, widzę, że bronisz się dalej. Czyli teraz będziesz się bronił, że wyrażenie "Latkowski to żaden pilot" implikuje tylko i wyłącznie czas teraźniejszy. Gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 18:45 Latkowski nie ma uprawnień pilota, nie pilotuje, nie służy w wojsku, nie jest solidarny z poległymi pilotami więc to żaden pilot. Zaczynam podejrzewać, że brak Ci planów na wieczór, a ja mam pewne, więc starczy tej jałowej szarpaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 18:58 vargtimmen napisał: > Latkowski nie ma uprawnień pilota, Ale miał. > nie pilotuje, Ale pilotował. Tupolewy (przepraszam, naprawdę przepraszam za poruszenie tego faktu. Wiem, że to cię już kompletnie dobije, ale lądował też w Smoleńsku. Przepraszam.). > nie służy w wojsku, Ale służył. > nie jest solidarny z poległymi pilotami To jest twoja opinia, w dodatku niezgodna z faktami. > więc to żaden pilot. Po raz kolejny w sposób nieuprawniony użyłeś "więc". > Zaczynam podejrzewać, że brak Ci planów na wieczór, a ja mam pewne, Zaczynam podejrzewać, że tracisz kontrolę nad emocjami, co przekłada się na wątpliwej jakości wycieczki osobiste :) > więc starczy tej jałowej szarpaniny. Przecież mówię, że krótkie "skłamałem" załatwiłoby sprawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 19:10 Twój zarzut kłamstwa wobec mnie - to zwykłe oszczerstwo. Tyle w podgałązce. Czy masz coś jeszcze, bo się śpieszę? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 19:25 vargtimmen napisał: > > Twój zarzut kłamstwa wobec mnie - to zwykłe oszczerstwo. Jasne. Dream on. Tyle w podgałązce. > > Czy masz coś jeszcze, bo się śpieszę? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 19:28 To fajnie === Pomimo wszystko, Szczęśliwego Nowego Roku i małej ilości Vargtimmena na FK - Tobie i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 czyli nie wolno mówić ani "prezydent Wałęsa" ani 31.12.10, 18:20 vargtimmen napisał: > > > Latkowski nie ma uprawnień pilota, nie pilotuje, nie służy w wojsku, nie jest s > olidarny z poległymi pilotami więc to żaden pilot. > np "premier Kaczyński" ? A co z nieboszczykami ? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 15:47 > Niekoniecznie. Poruszenie kwestii Wassermanna i Kryżego miało, jak podejrzewam, > pokazać, że twoje, ale też innych, święte oburzenie z powodu czyjejś przeszłości, jest co najmniej wybiórcze. Moje oburzenie wobec Latkowskiego wynika przede wszystkim z tego, że obsmarowuje swoich zmarłych kolegów wojskowych, jego kariera zaś jasno pokazuje, że są poważne przesłanki, by sądzić, że to człowiek w sprawie stronniczy. Znajdź moje wypowiedzi pochwalne wobec Kryżego i Wassermana, jako autorytetów... nie znajdziesz, więc, tak jak ten trollik, usiłowałaś mi przyłożyć, i trafiłaś pałką w swoją własną głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 16:23 vargtimmen napisał: > > > > Niekoniecznie. Poruszenie kwestii Wassermanna i Kryżego miało, jak podejr > zewam, > > pokazać, że twoje, ale też innych, święte oburzenie z powodu czyjejś prze > szłości, jest co najmniej wybiórcze. > > Moje oburzenie wobec Latkowskiego wynika przede wszystkim z tego, że obsmarowuj > e swoich zmarłych kolegów wojskowych, jego kariera zaś jasno pokazuje, że są po > ważne przesłanki, by sądzić, że to człowiek w sprawie stronniczy. Ja w wypowiedziach Latkowskiego nie usłyszałam żadnego obsmarowywania swoich zmarłych kolegów wojskowych. Zupełnie nie wiem, o czym mówisz. > Znajdź moje wypowiedzi pochwalne wobec Kryżego i Wassermana, jako autorytetów.. A w którym miejscu twierdzę, że takie są? > . nie znajdziesz, więc, tak jak ten trollik, usiłowałaś mi przyłożyć, i trafiła > ś pałką w swoją własną głowę. W dalszym ciągu będziesz utrzymywał, że jesteś ostoją kultury osobistej na tym forum? Lol. Anyways, jak to mówią gdzie indziej, ten twój komentarz jest bez sensu, bo nie ma racji bytu to "więc", którego raczyłeś w nim użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: komisja natowska 30.12.10, 16:35 mietowe_loczki napisała: > vargtimmen napisał: > Ja w wypowiedziach Latkowskiego nie usłyszałam żadnego obsmarowywania swoich zm > arłych kolegów wojskowych. Zupełnie nie wiem, o czym mówisz. Za sterami prezydenckiego tupolewa siedział kpt. Arkadiusz Protasiuk, ale możliwe, że to nie on dowodził samolotem. Płk Robert Latkowski, pilot z z 37-letnim doświadczeniem, były dowódca w 36. Specjalnym Pułku Lotnictwa Transportowego, współautor książki "Ostatni lot" o katastrofie jest zdania, ze decyzje o starcie i lądowaniu podejmował gen. Andrzej Błasik, dowódca sił powietrznych. Pilot musiał próbować wylądować, żeby „usatysfakcjonować” zwierzchnika. Więcej www.se.pl/wydarzenia/kraj/plk-latkowski-kpt-protasiuk-podchodzil-do-ladowania-zadowolic-gen-blasika_165764.html cytat pierwszy z brzegu, za programem w TVN. > > > Znajdź moje wypowiedzi pochwalne wobec Kryżego i Wassermana, jako autoryt > etów.. > > A w którym miejscu twierdzę, że takie są? Nie ma, więc na jakiej podstawie poparłaś zarzut hipokryzji i oszustwa wobec mnie? Nie musisz odpowiadać, dulszczyzna mnie brzydzi, personalna młocka mnie nudzi i męczy, więc się wypinam z tej gałązki. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: komisja natowska 30.12.10, 17:38 Ja w dalszym ciągu nie widzę niczego, co wyczerpywałoby definicję "obsmarowywania". > Nie ma, więc na jakiej podstawie poparłaś zarzut hipokryzji i oszustwa wobec mn > ie? Nie musisz odpowiadać, dulszczyzna mnie brzydzi, personalna młocka mnie nud > zi i męczy, więc się wypinam z tej gałązki. Fakt, istnieje ryzyko, że jeżeli ktoś czyta twoje posty od dzisiaj, może przypadkiem w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: komisja natowska 30.12.10, 17:57 vargtimmen napisał: > Moje oburzenie wobec Latkowskiego wynika przede wszystkim z tego, że obsmarowuj > e swoich zmarłych kolegów wojskowych, jego kariera zaś jasno pokazuje, że są po > ważne przesłanki, by sądzić, że to człowiek w sprawie stronniczy. Moje oburzenie wobec ciebie wszechpolaczku, wynika przede wszytskim z tego ze NIE REAGOWAŁEŚ gdy Kryże, Wassermana a także jeden i drugi Kaczyński obsmarowywali swoich przeciwników, a drudzy kolegów z opozycji dla swoich partykularnych celów. Czyli dla utrzymania się przy korycie. A skoro już co kilka wierszy rzucasz trollikami, to zauważ Wybitny PiSowo-Wszechpolski Aktywisto, że WSZYSTKIE twoje propagandowe występy tutaj kończą sie awanturami. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: komisja natowska 30.12.10, 17:50 vargtimmen napisał: > Całe przeniesienie kwestii na Wassermana i Kryżego - to sprowadzenie dyskusji n > a boczny tor. Ty sprowadziełeś dyskusje na boczny tor, bo zamiast dyskutować nad tezami Latkowskiego zacząłeś nawijać ograne teksty Waszych spin-doctorów o jego przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Daruj sobie 30.12.10, 17:36 vargtimmen napisał: > > Oho, już leci na mnie błocko; aktyw peowski czuwa :) O! Dyskutant prosto od multiu twarzowego Pan Prezesa, przyszedł tutaj się awanturować! GIWI! proszę wyrzucić tego śmiecia do kosza! Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen "wyrzuć śmiecia do kosza" 30.12.10, 17:42 ... czyli PeO w akcji... Czego trzeba więcej, by dowieść jakie są główne źródła chamstwa i zaduchu na tym forum? martusia_krolowa_polski napisał: > GIWI! proszę wyrzucić tego śmiecia do kosza! Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski "Oho, już leci na mnie błocko;aktyw peowski czuwa" 30.12.10, 18:01 vargtimmen napisał: czyli PiS "dyskutuje" Ocxzywiście jedynem celem tego aktywisty jest rozbicie dyskusji, zgadnie z takatyka kaczyńskiego rozbicia wszystkiego co jeszcze nie rozbite. Zaraz napisze biedak że został zaszczuty, wiec skręcił w ludzi na przystanku .... Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: komisja natowska 30.12.10, 18:50 Komisja natowska ustali dokładnie to samo co ruscy do spółki z naszymi. Nie ma sensu zawracać im dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 22:52 vargtimmen napisał: > rickky napisał: > > > vargtimmen napisał: > > > Latkowski jest niewiarygodny, także, jako ekspert, bo karierę w Specpułku skońc > zył dawno temu. Zawsze wydawało mi się, że w takich sprawach bardziej ważne są kompetencje i logika w wyciąganiu wniosków z zaistniałych przesłanek, niż wiarygodność. Ale, skoro uważasz, że jest inaczej, nie mam zamiaru dyskutować. PS. Na pewno jednak w kwestii lotnictwa i pilotażu jest lepszym ekspertem niż Macierewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 22:59 Wiarygodni są ludzie tacy jak Kryże i cała rzesza ludzi o czystych rękach, gorącym sercu i chłodnym umyśle, których w PiS jest najwięcej. Pozdrowienia, buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 23:08 dystans4 napisał: > Wiarygodni są ludzie tacy jak Kryże i cała rzesza ludzi o czystych rękach, gorą > cym sercu i chłodnym umyśle, których w PiS jest najwięcej. Nie, wiarygodny jest nominat ekipy Jaruzelskiego, którego wykurzyło z posady pokolenie polskich wojskowych szkolonych poza Moskwą. Gratuluję subtelnej, insynuującej z lekka obrony gościa, który korzysta z okazji, by zaatakować zmarłego kolegę za pomocą oczerniających konfabulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 03:29 vargtimmen napisał: > Nie, wiarygodny jest nominat ekipy Jaruzelskiego, którego wykurzyło z posady po > kolenie polskich wojskowych szkolonych poza Moskwą. Stanu Wojennego uznany był na całym świecie jago niespotykanie sprawny majstersztyk organizacyjny ( abstrahując od innych jego aspektów ). A to dowodzi że ekipa Jaruzelskiego był sprawna i kompetentna. To co w ostatnich latach pokazują pokolenia wojskowych wyszkolonych poza Moskwą, budzi jedynie politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 04:05 martusia_krolowa_polski napisał: > vargtimmen napisał: > > > > Nie, wiarygodny jest nominat ekipy Jaruzelskiego, którego wykurzyło z pos > ady po > > kolenie polskich wojskowych szkolonych poza Moskwą. > > Stanu Wojennego uznany był na całym świecie jago niespotykanie sprawny majster > sztyk organizacyjny ( abstrahując od innych jego aspektów ). > A to dowodzi że ekipa Jaruzelskiego był sprawna i kompetentna. > Tak, potrafili spałować, najść w domach i pozamykać ludzi, wjechać czołgami do miast i zabrać Polsce 10 lat, a potem wynegocjować bezkarność. I, jak widzę, ci ludzie mają godne siebie potomstwo w równie profesjonalnej PO i jej młodzieżówce. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:32 vargtimmen napisał: > martusia_krolowa_polski napisał: > > > vargtimmen napisał: > > > > > > > Nie, wiarygodny jest nominat ekipy Jaruzelskiego, którego wykurzyło > z pos > > ady po > > > kolenie polskich wojskowych szkolonych poza Moskwą. > > > > Stanu Wojennego uznany był na całym świecie jago niespotykanie sprawny m > ajster > > sztyk organizacyjny ( abstrahując od innych jego aspektów ). > > A to dowodzi że ekipa Jaruzelskiego był sprawna i kompetentna. > > > > Tak, potrafili spałować, najść w domach i pozamykać ludzi, wjechać czołgami do > miast i zabrać Polsce 10 lat, No własnie ci co mieli pałowacć palowali, ci co mieli zamykać, zamykali, ci co mieli wjechać wiechali. A byli szkoleni w Moskwie. Twoi kumple z Młodzieży Wszechpolskiej zamiast pałować strzelają i zabijają, nachodzą w domach i zamiast wychodzić z zatrzymaną, wychodzą z zastrzeloną, zamiast dowieźć swoich gości na uroczystości, przyjeżdżają z nimi w "ruskich trumnach" i są na uroczystościach tyle ze w roli głównej. Więc kto tu jest profesjonalistą chłopcze? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:37 martusia_krolowa_polski napisał: > Więc kto tu jest profesjonalistą chłopcze? Od zamordyzmu - bez wątpienia - SB, Jaruzelski, PO. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:54 vargtimmen napisał: > martusia_krolowa_polski napisał: > > > Więc kto tu jest profesjonalistą chłopcze? > > Od zamordyzmu - bez wątpienia - SB, Jaruzelski, PO. poproszę o dowody na zamordyzm PO Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:27 scoutek napisała: > vargtimmen napisał: > > > martusia_krolowa_polski napisał: > > > > > Więc kto tu jest profesjonalistą chłopcze? > > > > Od zamordyzmu - bez wątpienia - SB, Jaruzelski, PO. > > poproszę o dowody na zamordyzm PO > -Polityka wobec nie pro-rządowych mediów -Rekordowa liczba podsłuchów -Nowe uprawnienia dla służb skarbowych, które mogą ingerować głęboko w prywatność poza kontrolą sądów -Końska dawka agresji i arogancji werbalnej: Palikot, Niesiołowski, Bartoszewski, Sikorski, Graś -Przejęcie władzy nad wszystkimi resortami siłowymi, ważnymi instytucjami państwowymi i specsłużbami -Działania specsłużb wobec niewygodnych polityków (Piskorski, Kamiński, Palikot) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:41 vargtimmen napisał: > -Polityka wobec nie pro-rządowych mediów zamknęli Rydzyka? > -Rekordowa liczba podsłuchów jakieś szczegóły? > -Nowe uprawnienia dla służb skarbowych, które mogą ingerować głęboko w prywatno > ść poza kontrolą sądów j.w. > -Końska dawka agresji i arogancji werbalnej: Palikot, Niesiołowski, Bartoszewsk > i, Sikorski, Graś rozśmieszasz mnie tylko, to ma być dowód na ZAMORDYZM? to w takim razie straszny zamordyzm panował za rządów PiS, jak Brudziński, Kurski, Kamiński, Błaszczak, Szczygło na czele ze swoim szefem Kaczyńskim itd. pletli te swoje końskie dawki agresji i arogancji > -Przejęcie władzy nad wszystkimi resortami siłowymi, ważnymi instytucjami państ > wowymi i specsłużbami > -Działania specsłużb wobec niewygodnych polityków tych problemów nie podnosiłeś za rządów PiS, chyba, że się mylę? choć w odróżnieniu od PO, PiS spowodował śmierć Blidy ślizgasz się jak zawsze po powierzchni, rzucasz kalkami i myślisz, że to kogokolwiek przekonuje? jak Ty się na to nabierasz to życzę zdrowia i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:53 scoutek napisała: > vargtimmen napisał: > > -Polityka wobec nie pro-rządowych mediów > > zamknęli Rydzyka? Postraszyli dość mocno zabraniem koncesji. Zagrozili Rzepie, GaPol miał kontrolę za kontrolą, do tego sprawa Sumlińskiego. > > > -Rekordowa liczba podsłuchów > > jakieś szczegóły? > www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/222959,Miliony-obywateli-na-podsluchu-rekord-zostal-pobity > > -Nowe uprawnienia dla służb skarbowych, które mogą ingerować głęboko w pr > ywatno > > ść poza kontrolą sądów > > j.w. > biznes.trojmiasto.pl/Wielkie-ucho-fiskusa-n44059.html > > -Końska dawka agresji i arogancji werbalnej: Palikot, Niesiołowski, Barto > szewsk > > i, Sikorski, Graś > > rozśmieszasz mnie tylko, to ma być dowód na ZAMORDYZM? Owszem, agresja wobec opozycji to _jeden z przejawów_ zamordyzmu. > to w takim razie straszny zamordyzm panował za rządów PiS, jak Brudziński, Kurs > ki, Kamiński, Błaszczak, Szczygło na czele ze swoim szefem Kaczyńskim itd. plet > li te swoje końskie dawki agresji i arogancji A nie sądziłaś tak? > > > -Przejęcie władzy nad wszystkimi resortami siłowymi, ważnymi instytucjami > państ > > wowymi i specsłużbami > > -Działania specsłużb wobec niewygodnych polityków > > tych problemów nie podnosiłeś za rządów PiS, chyba, że się mylę? Owszem, mylisz się. > choć w odróżnieniu od PO, PiS spowodował śmierć Blidy A kto spowodował śmierć Zielonki, Michniewicza, Wróbla? > ślizgasz się jak zawsze po powierzchni, rzucasz kalkami i myślisz, że to kogoko > lwiek przekonuje? Naszkicowałem co nieco z uprzejmości, ale to był błąd. Życzę miłego tkwienia we własnym sosiku, mnie starczy tego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 19:07 vargtimmen napisał: > Postraszyli dość mocno zabraniem koncesji a za co? nie złamali czasem warunków? i co? zabrali w końcu? a o to co mi zalikowałeś: Miliony obywateli na podsłuchu - rekord został pobity Premier Włoch Silvio Berlusconi oświadczył, że być może nawet 10 milionów obywateli jego kraju jest podsłuchiwanych. - To rekord świata - podkreślił. bardzo interesujące tylko nie wiedziałam, że PO rządzi we Włoszech > Owszem, agresja wobec opozycji to _jeden z przejawów_ zamordyzmu. agresja tak, ale nie słowna uprzejmie dziękuję za taką uprzejmość następnym razem możesz sobie podarować "szkicowanie", bo jak chcę sie pośmiać to zaglądam na forum humorum Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 19:15 Link, faktycznie pomylony: www.deon.pl/wiadomosci/polska/art,5507,milion-billingow-obywatelu-jestes-obserwowany.html Polskie służby są europejskimi liderami w inwigilacji obywateli. W zeszłym roku ponad milion razy sięgnęły po nasze billingi. Bo mogą z nich korzystać bez jakichkolwiek ograniczeń - wytyka "Gazeta Wyborcza". W 2009 r. operatorzy w Polsce odnotowali 1,06 mln zapytań od służb, prokuratury i sądów dotyczących danych z billingów i internetu. Większość kierują służby (w tym policja). To 27,5 zapytania na tysiąc dorosłych mieszkańców. Dla porównania, w Niemczech takich zapytań było tylko 0,2 na tysiąc mieszkańców, czyli 35 razy mniej niż w Polsce. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:08 vargtimmen napisał: > martusia_krolowa_polski napisał: > > > Więc kto tu jest profesjonalistą chłopcze? > > Od zamordyzmu - bez wątpienia - SB, Jaruzelski, PO. Od krętactw. matactw, oszczerstw, pomówień, przeinaczeń bez wątpienia Ty oraz Jarosław i Lech Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 09:40 Vargtimmen jakbyś nie zauważył to jedną z przyczyn wypadku było właśnie szkolenie pilotów rosyjskich maszyn... poza Rosją, ksenofobią plujesz aż przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 13:07 kzet69 napisał: > Vargtimmen jakbyś nie zauważył to jedną z przyczyn wypadku było właśnie szkolenie pilotów rosyjskich maszyn... poza Rosją, ksenofobią plujesz aż przykro... Bzdura, ZSRR i LWP za PRL to był aparat zniewolenia i niszczenia Polski, Latkowski do niego należał, na wysokim stanowisku. To fakt, który czyni oceny tego człowieka niewiarygodnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 22:59 rickky napisał: > > > Latkowski jest niewiarygodny, także, jako ekspert, bo karierę w Specpułku skończył dawno temu. > > Zawsze wydawało mi się, że w takich sprawach bardziej ważne są kompetencje i lo > gika w wyciąganiu wniosków z zaistniałych przesłanek, niż wiarygodność. Kompetencje - owszem, ale to emeryt, więc ma prawo się słabo orientować w obecnej sytuacji. Logika, rozumowanie - nie zauważyłem jej w wypowiedzi Latkowskiego. Zauważyłem tylko arbitralne opinie, który można dać wiarę, lub nie. A facet jest niewiarygodny i, najpewniej, wrogi gen. Błasikowi, bo wiecie, rozumiecie, on czyścił WP z kadr LWP, szkolonych w Moskwie. > Ale, skoro uważasz, że jest inaczej, nie mam zamiaru dyskutować. > PS. Na pewno jednak w kwestii lotnictwa i pilotażu jest lepszym ekspertem niż Macierewicz. > Macierewicz nie jest ekspertem od lotnictwa, ale wie sporo o WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 23:10 vargtimmen napisał: > rickky napisał: > > Macierewicz nie jest ekspertem od lotnictwa, ale wie sporo o WSI. > No i właśnie dlatego chyba jest szefem PiSkomisji badającej ten wypadek lotniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 23:16 rickky napisał: > vargtimmen napisał: > > > rickky napisał: > > > > > Macierewicz nie jest ekspertem od lotnictwa, ale wie sporo o WSI. > > > No i właśnie dlatego chyba jest szefem PiSkomisji badającej ten wypadek lotniczy. Przyczyny tej katastrofy. Tak, dlatego jest szefem tej komisji, że wie dużo o WSI, które są w tej sprawie podejrzanym, jak również ludzie rządu Tuska i Putina, zgodnie ze starą, rzymską zasadą, by pytać: "cui bono?". A logika tej ironii - wyjątkowo kulawa - skoro Jerzy Miller to jest szefem speckomisji rządowej, to kwestionowanie kwalifikacji Macierewicza to jakaś farsa... Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 23:24 vargtimmen napisał: > rickky napisał: > > > vargtimmen napisał: > > > > > rickky napisał: > > > > > > Przyczyny tej katastrofy. > > Tak, dlatego jest szefem tej komisji, że wie dużo o WSI, które są w tej sprawie > podejrzanym, jak również ludzie rządu Tuska i Putina, zgodnie ze starą, rzymsk > ą zasadą, by pytać: "cui bono?". Skoro tak szeroko obejmujemy zakres odpowiedzialności, to podejrzanych jest z pewnością więcej, również po drugiej stronie barykady. > > A logika tej ironii - wyjątkowo kulawa - skoro Jerzy Miller to jest szefem spec > komisji rządowej, to kwestionowanie kwalifikacji Macierewicza to jakaś farsa... Rozumiem, ze w speckomisji rządowej nie ma specjalistów od lotnictwa, a w komisji Macierewicza, są. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 23:30 rickky napisał: > > Skoro tak szeroko obejmujemy zakres odpowiedzialności, to podejrzanych jest z p > ewnością więcej, również po drugiej stronie barykady. 1) Nie odpowiedzialności, a podejrzeń. 2) Ci z "po drugiej stronie barykady" mają przeciw sobie aparat państwa polskiego, rosyjskiego, zależne od nich media - a wszystko to w rękach ich zajadłych WROGÓW, więc się nie martw. > > A logika tej ironii - wyjątkowo kulawa - skoro Jerzy Miller to jest szefe > m spec > > komisji rządowej, to kwestionowanie kwalifikacji Macierewicza to jakaś fa > rsa... > > Rozumiem, ze w speckomisji rządowej nie ma specjalistów od lotnictwa, a w komisji Macierewicza, są. Widzę, że zmieniasz temat. Nie ze mną te numery. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 03:17 vargtimmen napisał: > 2) Ci z "po drugiej stronie barykady" mają przeciw sobie aparat państwa polskiego, To znaczy że Kaczyński znów NAŁGAŁ twierdząc ze Państwo polskie się rozsypało? Kiedy w końcu ten NOTORYCZNY OSZUST odpowie za swoje przestępstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 03:21 vargtimmen napisał: > - skoro Jerzy Miller to jest szefem spec komisji rządowej, > to kwestionowanie kwalifikacji Macierewicza to jakaś farsa... Faktycznie logika w stylu "brak dowodów oznacza ze zostały zniszczone". autorstwa innego PiSowego autorytetu - Jarosława kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 03:23 vargtimmen napisał: > Macierewicz nie jest ekspertem od lotnictwa, ale wie sporo o WSI. Nie lepiej gdyby przewodniczącą była Szczypińska? Wie sporo i podpaskach higienicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 23:21 "27 maja 1989 roku zakontraktowano zakup dwóch Tu-154M. Wkrótce trzy załogi wyleciały do ośrodka w Uljanowsku, by nabyć niezbędne umiejętności w pilotażu i obsłudze nowego wojskowego VIP-a. Ponad rok później, 13 lipca 1990 roku, pierwszy z Tu-154M (wyprodukowany niewiele wcześniej bo 29 czerwca 1990 roku, numer fabryczny 90A-837) z załogą w składzie: płk pil. Robert Latkowski (dowódca załogi a jednocześnie 36. pułku), kpt pil. R. Tenczyński (drugi pilot), kpt nawig. Halczuk i kpt A. Piotrowski wylądował na Okęciu. Na stan ówczesnych Wojsk Lotniczych i Obrony Powietrznej wszedł o numerze bocznym 837/01. Koleje losu drugiej tutki były bardziej skomplikowane. Wyprodukowany 25 grudnia 1990 roku 90A-862 z powodu cięć finansowych nie trafił do wojska. Przejęły go linie spod znaku żurawia, gdzie jako ostatnia, czternasta maszyna tego typu w liniach LOT latał do 1994 roku. We wrześniu tegoż roku, po uprzednim zagwarantowaniu środków, egzemplarz ten odkupiono dla wojska za kwotę 3 milionów USD. Chociaż oba zostały zbudowane w podwyższonym standardzie wyposażeniowym (tzw. wariant Lux) to jednak trochę się różniły. W 837/01 przedział pasażerski składał się z czterech głównych części: salonki dla pojedynczego VIP-a (zaraz za kabiną pilotów), salonu dla ośmiu pasażerów i dwóch typowych z fotelami. Łącznie w samolocie znajdowało się miejsce dla 112 pasażerów. Od początku przewidywano jego prostą modyfikację na maszynę typowo pasażerską ze 160 miejscami. Drugi Tupolew, 837/02 nie posiadał drugiej salonki. Początkowo oba samoloty przydzielone konkretnie do I. eskadry były pomalowane w sposób zbliżony do maszyn przewoźnika cywilnego. Na stateczniku pionowym otrzymały jednak dużą, biało-czerwoną szachownicę, symbol polskiego lotnictwa wojskowego. Wraz z nowym, choć wkrótce krytykowanym sprzętem, pułk nabrał całkowicie nowych możliwości. Wyrazem tego było lot wykonany 19 marca 1991 roku z Prezydentem RP Lechem Wałęsą. Załoga w składzie: płk pil. Latkowski (pierwszy pilot), mjr pil. W. Konewka (drugi pilot), mjr nawig. A. Błażejczyk (nawigator) oraz por. J. Such (technik pokładowy) wykonała pierwszy w historii powojennego lotnictwa wojskowego Polski przelot nad Atlantykiem do Stanów Zjednoczonych AP (trasa: Warszawa - Keflavik - Nowy Jork - Waszyngton - Los Angeles – Chicago - Nowy Jork – McGuire - Warszawa). www.militarium.net/viewart.php?aid=617 Andrzej Błasik promocję oficerską otrzymał w 1985 roku. Czy to świadczy, vargtimmen, że był - to, jak napisałeś o innym pilocie: > > "żaden pilot, żaden szlachetny reprezentant Wojska Polskiego, jego kariera prędz > ej sytuuje go jako reprezentanta LWP z czasów Jaruzelskiego po Stanie Wojennym, > a więc sympatyzującego z Kremlem."? Oportunistyczne, politycznie tendencyjne bzdury wypisujesz vargtimmen. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 29.12.10, 23:27 Latkowski mówił o procedurach (w sprzeczności z prawem) i konfabulował oczerniająco na temat rzekomego dowództwa Błasika. A jak ma dowody na poparcie swoich konfabulacji, to niech kładzie na stół. Nominacja w 1986 (czasy zapiekłej komuny) na dowódcę Specpułku - świadczy o tym, że sam tow. gen. Jaruzelski mu ufał, porównanie do gen. Błasika, wtedy szeregowego pilota, kompromituje Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki vargtimmen, zachwycasz swą elastycznością etyczną 30.12.10, 01:51 ale, niestety, skutki takiego myślenia można o brzozę potłuc równie dobrze jak o kant d...py. Albo i lepiej. Latanie to rzemioslo, a nie szarmanckie manifestowanie transcendentalnej jedności ze Zwierzchnikiem Sił Zbrojnych Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Latkowski nie mówił o lataniu 30.12.10, 03:58 tylko konfabulował zarzuty wobec Błasika, jak to lewizna. Nie odniosłeś się wcale do tego, a o mojej etyce łaskwie nie truj, skoro w prościutkiej wymianie nie potrafisz rozmawiać uczciwie i na temat, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Latkowski nie mówił o lataniu 30.12.10, 09:49 Sorki, ale ty cos konfabulujesz: składanie raportu przez Błasika a nie Protasiuka jest faktem i to potwierdzonym przez świadków, o spięciu pomiędzy Błasikiem i Protasiukiem przed startem też wiadomo od wielu miesiecy, polecam lotnictwo.net, mniej tam polityki za to całkiem sporo fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Latkowski nie mówił o lataniu 30.12.10, 13:07 kzet69 napisał: > Sorki, ale ty cos konfabulujesz: składanie raportu przez Błasika a nie Protasiu > ka jest faktem i to potwierdzonym przez świadków, o spięciu pomiędzy Błasikiem > i Protasiukiem przed startem też wiadomo od wielu miesiecy, polecam lotnictwo.n > et, mniej tam polityki za to całkiem sporo fachowców. Kłamiesz, to tylko anonimowe ploty. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Kłamiesz! Latkowski mówił b.dużo o lataniu i zacho 30.12.10, 10:13 waniu załogi (sprzecznym z przepisami) w czasie tego lotu. vargtimmen napisał: > tylko konfabulował zarzuty wobec Błasika, jak to lewizna. > > Nie odniosłeś się wcale do tego, a o mojej etyce łaskwie nie truj, skoro w pro > ściutkiej wymianie nie potrafisz rozmawiać uczciwie i na temat, OK? > > Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kłamiesz! Latkowski mówił b.dużo o lataniu i 30.12.10, 10:27 wos9 napisała daj spokój, przeciez Vargtimmen powtarza tylko wyryte formułki fakty interpretuje pod tezę, a jak mu nie pasuje to tym gorzej dla faktów Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Na FK bez zmian 30.12.10, 13:14 Różańcowe kółeczko i niepowtarzalna atmosferka. Duszno, głupio, miernie, ale stadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Na FK bez zmian 30.12.10, 13:46 vargtimmen napisał: > > Różańcowe kółeczko i niepowtarzalna atmosferka. Duszno, głupio, miernie, ale s > tadnie :) > to co tu robisz, samotny udręczony biały żagiel prawdy na tej wyspie kłamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki [...] 30.12.10, 13:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Na FK bez zmian 30.12.10, 13:58 scoutek napisała: > vargtimmen napisał: > > > > > Różańcowe kółeczko i niepowtarzalna atmosferka. Duszno, głupio, miernie, > ale s > > tadnie :) > > > > to co tu robisz, samotny udręczony biały żagiel prawdy na tej wyspie kłamstwa? > Nie udręczony, tylko zniesmaczony. Nie na wyspie, tylko w bajorku. Co robię? Bronię ś.p. generała Błasika przed konfabulacjami zaprzeczenia oficera WP - płk. Latkowskiego, współautora oskarżycielskiej książki na temat polskich pilotów, opartej na domniemaniach i konfabulacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Na FK bez zmian 30.12.10, 14:13 vargtimmen napisał: jestem wzruszona Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Racja! Kłamiesz jak kłamałeś. 30.12.10, 18:17 vargtimmen napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen licz się ze słowani Wos 30.12.10, 13:11 W tym wątku - o czym jest mowa i do czego ja się odnoszę? Do konkretnej opinii Latkowskiego. Najwyraźniej nie panujesz nad tym, co się dzieje w wątku, więc się nie ośmieszaj takimi oskarżeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 LICZĘ się ze słowami. ZAWSZE! 30.12.10, 21:42 vargtimmen napisał: > > W tym wątku - o czym jest mowa i do czego ja się odnoszę? > > Do konkretnej opinii Latkowskiego. Najwyraźniej nie panujesz nad tym, co się dz > ieje w wątku, więc się nie ośmieszaj takimi oskarżeniami. > Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Za rok... 30.12.10, 12:49 masz największe szanse na człowieka roku GaPy... :( PeeS - jak tam trzyma się u ciebie teoria zamachu??? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 03:35 vargtimmen napisał: > rickky napisał: > > > vargtimmen napisał: > > > > > Poczytaj sobie kto zacz... dowiesz się, że był szefem Specpułku mia > nowany > > m w 19 > > > 86 roku... człowiek ze stajni Jaruzelskiego, inaczej mówiąc. Autory > tet go > > dzien > > > TVN i autora wątku. > > > > > No i co z tego w tej, konkretnej sprawie wynika? > jego kariera prędz > ej sytuuje go jako reprezentanta LWP z czasów Jaruzelskiego po Stanie Wojennym, > a więc sympatyzującego z Kremlem. Bredzisz . Jeżeli on sympatyzował z Kremlem to to co najwyżej z Breżniewem Andrpowem, czyli ze średnim pokoleniem lewicowców, którzy jak wiadomo są ulubieńcami Kaczyńskiego. Obecna ekipa na Kremlu nie jest więc z "jego bajki", że zacytuje Elę Jakubiak. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 03:36 vargtimmen napisał: > Latkowski jest niewiarygodny, także, jako ekspert, bo karierę w Specpułku skońc > zył dawno temu. Tym bardziej można uznać ze nie jest po żadnej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 04:02 martusia_krolowa_polski napisał: > Tym bardziej można uznać ze nie jest po żadnej stronie. Asolutnie nie można tak uznać, gdy się zna sytuację w armii: stare postkomunistyczne układy, wietrzone przez oficerów związanych z NATO i Kaczyńskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 09:50 Kaczyński wszędzie wietrzy układy ale jedyne jakie wyniuchał to były te, które powstały w jego ekipie... Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:16 kzet69 napisał: > Kaczyński wszędzie wietrzy układy ale jedyne jakie wyniuchał to były te, które > powstały w jego ekipie... Potem okazało się ze wyniuchał własne skarpetki a nie układy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 10:02 vargtimmen napisał: >> Asolutnie nie można tak uznać, gdy się zna sytuację w armii: stare postkomunist > yczne układy, wietrzone przez oficerów związanych z NATO i Kaczyńskimi. Wietrzone przez oficerow zwiazanych z Mossad'em . Izaak Singer vel Antoni Macirewicz tak przewietrzyl WSI , ze mamy tylko problemy .. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 13:22 wilk_z_wolfow napisał: > vargtimmen napisał: > > >> Asolutnie nie można tak uznać, gdy się zna sytuację w armii: stare p > ostkomunist > > yczne układy, wietrzone przez oficerów związanych z NATO i Kaczyńskimi. > > Wietrzone przez oficerow zwiazanych z Mossad'em . > Izaak Singer vel Antoni Macirewicz tak przewietrzyl WSI , ze mamy tylko probl > emy .. > Pięknie nazmyślałeś, ale najważniejsze jest to, że potwierdzasz istnienie konfliktu starego układu w wojsku (Latkowski) i nowego (Błasik). Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Macierewicz się na tym zna 30.12.10, 13:24 bo w dzieciństwie puszczał latawce. M. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:14 vargtimmen napisał: > Asolutnie nie można tak uznać, gdy się zna sytuację w armii: stare postkomunist > yczne układy, wietrzone przez oficerów związanych z NATO i Kaczyńskimi. ... którzy potem sami się pozabijali, przez swoja i Kaczyńskich głupotę i nieudolność. Tak. Kaczyńscy w podobny sposób "wietrzyli rząd sowmi ludzmi - Kryże, Wasserman, byli SBecy od Leppera i wspólpracownicy SB od Giertycha. wstawiając tam Kryżego Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 11:31 vargtimmen napisał: > reprezentanta LWP z czasów Jaruzelskiego po Stanie Wojennym, > a więc sympatyzującego z Kremlem. Czyś ty na łeb upadł, czy w życiu nie byłeś w wojsku? Wojsko sympatyzujące z Kremlem - dobry kawał. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 13:16 wariant_b napisał: > vargtimmen napisał: > > reprezentanta LWP z czasów Jaruzelskiego po Stanie Wojennym, > > a więc sympatyzującego z Kremlem. > > Czyś ty na łeb upadł, czy w życiu nie byłeś w wojsku? > Wojsko sympatyzujące z Kremlem - dobry kawał. No, nie całe przecież (i tego nie napisałem), tylko tow. generał i jego ulubieńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 15:11 vargtimmen napisał: > No, nie całe przecież (i tego nie napisałem), tylko tow. generał i jego ulubieńcy. Wydedukowałeś, czy ktoś ci podpowiedział? A Ojciec Rydzyk kocha Watykan - idąc tropem rozumowania? A bracia Kaczyńscy księżyc? No więc nie wykręcaj się sianem, tylko kawa na ławę: kiedy byłeś w tym wojsku? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 16:15 wariant_b napisał: > > No więc nie wykręcaj się sianem, tylko kawa na ławę: kiedy byłeś w tym wojsku? > Np. wtedy, gdy Wojciech Jaruzelski, po masakrze robotników w Poznaniu w 1956, prosił marszałka Rokossowskiego o pozostanie u steru LWP. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:01 ta napisała: > vargtimmen, masz 72 wiosny? gratuluję Pudło ciekawska Ta, tak to już jest, że jakie pytanie, taka odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:05 ta napisała: > vargtimmen, masz 72 wiosny? gratuluję Jeśli ktoś powtarza w kółko to, czego sam nie widział i sam nie doświadczył, w końcu musi się zakałapućkać. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:09 wariant_b napisał: > ta napisała: > > vargtimmen, masz 72 wiosny? gratuluję > > > Jeśli ktoś powtarza w kółko to, czego sam nie widział i sam nie doświadczył, > w końcu musi się zakałapućkać. Bzdura Wariant, po prostu podałem fakt historyczny dokumentujący haniebną rusofilię Wojciecha Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Napisałeś, że "na przykład" byłeś w wojsku w okreś 30.12.10, 21:53 lonym czasie. vargtimmen napisał: > wariant_b napisał: > > > ta napisała: > > > vargtimmen, masz 72 wiosny? gratuluję > > > > > > Jeśli ktoś powtarza w kółko to, czego sam nie widział i sam nie doświadczył, > > w końcu musi się zakałapućkać. > > Bzdura Wariant, po prostu podałem fakt historyczny dokumentujący haniebną rusofilię Wojciecha Jaruzelskiego. > Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Napisałe 30.12.10, 22:52 wos9 napisała: > lonym czasie. > Drwię z prymitywnego sposobu dyskusji Warianta, przeciwstawiając jego wścibstwu twarde fakty, a kto tego nie łapie, to ... nie łapie i się ekscytuje tym, co potrafi, zamiast istotą rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 22:24 vargtimmen napisał: > Bzdura Wariant, po prostu podałem fakt historyczny dokumentujący haniebną > rusofilię Wojciecha Jaruzelskiego. Pani Jadzia, ta z Listy Wildsteina ci to powiedziała, czy prof. Kaczyński o tym doktorat napisał? I co, jak bracia Kaczyńscy obalili komunizm to zwiał do Moskwy, siedzi tam u Putina i śmieje się z nas w kułak? "Ciebie tam vargtimmen nie było", jak powiedziałaby pani Henryka, więc nie pieprz nam tu głodnych kawałków o tym, czego nie widziałeś i czego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 22:48 new-arch.rp.pl/artykul/113861_Do_redakcji.html?genHash=true A teraz, Wariant, przyznaj się kiedy służyłeś w LWP i do kogo strzelałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 [...] 30.12.10, 22:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 23:55 vargtimmen napisał: rel="nofollow">new-arch.rp.pl/artykul/113861_Do_redakcji.html?genHash=true I jaką tezę chcesz nam tu zilustrować? Że jako żołnierz wyżej cenił marszałka Rokossowskiego niż gen. Spychalskiego? A jako patriota powinien bardziej cenić przyszłego marszałka Spychalskiego? Przykro mi, ale tej tezy nie podzielę. > A teraz, Wariant, przyznaj się kiedy służyłeś w LWP i do kogo strzelałeś. Jak przeciwlotnik do wszystkiego, co lata. Do nielotów rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 31.12.10, 00:05 wariant_b napisał: > I jaką tezę chcesz nam tu zilustrować? > Że jako żołnierz wyżej cenił marszałka Rokossowskiego niż gen. Spychalskiego? Teza jest prosta: Wojciech Jaruzelski wyżej cenił ZSRR, niż Polskę. Rusofilia połączone z oportunizmem, doprowadziły go do serii haniebnych decyzji, trwającej przez wiele dekad. > A jako patriota powinien bardziej cenić przyszłego marszałka Spychalskiego? > Przykro mi, ale tej tezy nie podzielę. Tak myślałem. Jesteś od Jaruzelskiego, a ja wolę Kuklińskiego. > > A teraz, Wariant, przyznaj się kiedy służyłeś w LWP i do kogo strzelałeś. > > Jak przeciwlotnik do wszystkiego, co lata. Do nielotów rzadziej. > Cóż, miałeś szczęście. Jak byś gorzej kalkulował, to mógłbyś zostać zmuszony do strzelania do prażan, robotników na Wybrzeżu, albo do zastraszania obywateli na ulicach, w obronie totalitarnej dyktatury, posłusznej ZSRR. Bronisz Wojciecha Jaruzelskiego w imieniu kupionej drobnymi przywilejami oportunistycznej pseudoelity - bez odwagi, rozmachu, mocnych wartości i tradycji. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Pilot Latkowski" 31.12.10, 00:19 vargtimmen napisał: > Teza jest prosta: Wojciech Jaruzelski wyżej cenił ZSRR, niż Polskę. Bo tak uważasz? Bo tak pasuje? Bo jest ONY a nie NASZ? Bo ciężko wskazać osobę znającą generała, która by go nie szanowała? > ... doprowadziły go do serii haniebnych decyzji... A jakie decyzje byłyby mądre, szlachetne i skuteczne? Wzór jakiś do naśladowania możesz nam głupim wskazać? > Tak myślałem. Jesteś od Jaruzelskiego, a ja wolę Kuklińskiego. Wolisz pieniądze niż honor? Też można. > Cóż, miałeś szczęście. A ty co miałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 31.12.10, 00:38 wariant_b napisał: > vargtimmen napisał: > > Teza jest prosta: Wojciech Jaruzelski wyżej cenił ZSRR, niż Polskę. > > Bo tak uważasz? Bo tak pasuje? Bo jest ONY a nie NASZ? > Bo tego dowiódł swoimi decyzjami wielkiej wagi. 1956 - za Rokossowskim 1967/8 - czystki antysemickie w armii i inwazja na Czechosłowację 1970 - krwawa pacyfikacja Wybrzeża 1981 i potem - pacyfikacja "S" 1989 i później - obrona postkomunistycznego raka na państwie i rusofilia Archetyp zdrajcy. > > Bo ciężko wskazać osobę znającą generała, która by go nie szanowała? > A kto, szanujący się, chce go znać? > > ... doprowadziły go do serii haniebnych decyzji... > > A jakie decyzje byłyby mądre, szlachetne i skuteczne? > > Wzór jakiś do naśladowania możesz nam głupim wskazać? Znasz nazwisko Dubczek? Znasz nazwisko Kukliński? > > Tak myślałem. Jesteś od Jaruzelskiego, a ja wolę Kuklińskiego. > > Wolisz pieniądze niż honor? Też można. > Wolę honor i bardzo trudną walkę (także moralną), niż sztywny kult władzy, karierowiczostwo i pełną służalczości wobec silnych, a podłych; połączenie haniebnych zdrad, z poczuciem, że się należy szacunek; czerpanie korzyści z kariery opartej na zdradach. > > > Cóż, miałeś szczęście. > > A ty co miałeś? Np. Matkę płaczącą po morderstwie w "Wujku" Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: "Pilot Latkowski" 31.12.10, 01:41 vargtimmen napisał: > 1956 - za Rokossowskim Jeszcze w 1953 wszyscy byli za skazaniem biskupa Kaczmarka, w 1956 wszyscy byli za usunięciem rosyjskich oficerów. Kaczmarka wsadzili, ruskich wydalili. No i co z tego? > 1967/8 - czystki antysemickie w armii i inwazja na Czechosłowację Czystki na uczelniach były dużo bardziej bolesne. Może wiesz, kto za nie odpowiada? Śmieszy mnie cholernie, kiedy antysemici atakują Jaruzelskiego za usunięcie Wolińskiej czy Morela. A może pamiętasz, kto był przeciw czystkom? Może lud pracujący miast i wsi? W inwazji wzięły udział wszystkie kraje sąsiadujące z Czechosłowacją. Zdziwiony? > 1970 - krwawa pacyfikacja Wybrzeża dowodził nią gen. Korczyński, zaufany Moczara, zresztą tego samego Moczara, który stał za czystkami etnicznymi w 1968 roku. Po prostu "prawdziwego Polaka". > 1981 i potem - pacyfikacja "S" SW, który ciągle połowa społeczeństwa uważa za "mniejsze zło". Może masz pomysł, jak można było tego uniknąć? Bo ja nie mam. > 1989 i później - obrona postkomunistycznego raka na państwie A jakiś przykład? > Znasz nazwisko Dubczek? Ten Słowak, co był przeciwny podziałowi Czechosłowacji? Już nie jest. Były pierwszy sekretarz, co myślał, że nie wejdą, ale się pomylił. > Znasz nazwisko Kukliński? Lubił żyć ponad stan, więc się sprzedał. Korzystnie podobno. Hm Bukowski, mój poniekąd znajomy legionista i AK-owiec średniego pokolenia, chce mu stawiać pomnik. Kiedy już usunie Szarika z telewizji. > Np. Matkę płaczącą po morderstwie w "Wujku" O tym porozmawiaj z zoil44elwerem - ja nie jestem z okolic "Wujka". Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 22:11 wariant_b napisał: > No więc nie wykręcaj się sianem, tylko kawa na ławę: kiedy byłeś w tym wo > jsku? vargtimmen odpisał : > Np. wtedy, gdy Wojciech Jaruzelski, po masakrze robotników w Poznaniu w 1956, p > rosił marszałka Rokossowskiego o pozostanie u steru LWP. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wynika więc, że w 1956 roku pan vargtimmen miał conajmniej 18 lat, by być w wojsku. Ma zatem obecnie conajmniej 72 lata. Nie ma co, drogi panie nazywać mnie "ciekawską" i zbywać, gdy przyłapie się pana na kłamstwach i przekrętach. Po prostu policzyłam, opierając się na pańskich własnych słowach. Szkoda słów na opisanie, jak Waść się wije w tym wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 23:02 Metoda dyskusji Warianta i takie wścibstwo, jak Twoje, zasługują wyłącznie na drwinę, więc to dostaliście. Nic Wam do moich doświadczeń życiowych, wieku itp. - czy to jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski [...] 31.12.10, 01:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Piloci naśladują prezesa??? 30.12.10, 18:18 On też bierze swego w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 10:28 Zaden pilot powiadasz? "Robert Latkowski - Urodził się 25 mar¬ca 1941 r. w Grodźcu. W roku 1961 ukończył Technikum Energetyczne w Sosnowcu. 11 listopada 1961 r. wstąpił do Oficerskiej Szkoły Lotniczej w Dęblinie. Promowany był 6 grudnia 1964 r. Jako podporucznik pilot otrzymał przydział do 33. Pułku Lotnictwa Rozpoznania Operacyjnego w Powidzu. Od 14 grudnia 1965 r. był starszym pilotem w tym pułku, a od 3 grudnia 1968 r. - w 7. Brygadzie Lotnictwa Rozpoznawczo-Bombowego w Powidzu (do 2 kwietnia 1970 r.). Starszym pilotem był również w 36. Specjalnym Pułku Lotnictwa Transportowego w Warszawie. W okresie od 30 września 1973 r. do 16 sierpnia 1976 r. studiował w Akademii Sztabu Generalnego Wojska Polskiego w Rembertowie. Po studiach powrócił do 36. splt na stanowisko zastępcy dowódcy eskadry (do 31 marca 1978 r.). Ponad dziewięć lat był zastępcą dowódcy pułku, początkowo do spraw szkolenia, a od 25 listopada 1984 r. do spraw liniowych. W okresie od 11 listopada 1986 r. do 28 stycznia 1999 r. był dowódcą 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego w Warszawie. Po przekazaniu obowiązków dowódcy pułku został szefem Oddziału Lotnictwa Wojsk Lądowych i Lotnictwa Transportowego w Szefostwie Wojsk Lotniczych Dowództwa Wojsk Lotni¬czych i Obrony Powietrz¬nej w Warszawie. 25 marca 1999 r. został przeniesiony w stan spoczynku. Jest pilotem wojskowym klasy mistrzowskiej. Legitymuje się nalotem ponad 6750 godzin. Odbył kilka niezwykłych lotów. Dwukrotnie pilotował samolot, którym leciał Papież Jan Paweł II. W maju 1987 r. lądował w pogrążonym wojną Kabulu. Był pilotem trzech Prezydentów RP. 22 grudnia 1990 r. przyleciał z Londynu z prezydentem Ryszardem Kaczorowskim, który przywiózł do kraju insygnia Prezydenta II Rzeczypospolitej. 19 marca 1991 r., jako dowódca załogi samolotu, odbył lot na trasie Warszawa - Waszyngton - Los Angeles - Chicago - N York - Warszawa. Pasażerem był prezydent Lech Wałęsa. Był to lot pierwszego polskiego samolotu wojskowego, który lądował na amerykańskiej ziemi. Mieszka w Warszawie. Interesuje się sportem, uprawia windsurfing, tenis ziemny, jeździ na nartach. Lubi wyjazdy tu¬rystyczne, kino i teatr. Odznaczony m.in. Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski (1996 r.), Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski (1989 r.) i Złotym Krzyżem Zasługi (1980 r.). Posiada tytuł honorowy i odznakę „Zasłużony Pilot Wojskowy" (nadane w 1991 r.). 6750 godzin nalotu i zaden pilot? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Można tylko dodać, że gdyby to on 30.12.10, 11:28 dowodził wtedy, do tragedii by nie doszło. Ale gdyby to ode mnie zależało, samoloty ViPów pilotowali by piloci z samolotów pasażerskich. W wojsku ryzyko jest składnikiem zawodu. W lotnictwie komunikacyjnym to się zwalcza. Po wojnie wielu pilotów bombowych aliantów czuło się zawiedzionych, że linie lotnicze nie chciały ich zatrudniać. Właśnie z powodu skłonności do ryzyka. nie mówiąc osprawach psychicznych. M. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 13:20 Zobacz do leadu wątku, w którym autor twierdzi, że konfabulacje Latkowskiego to "branie sprawy w swoje ręce przez pilotów." Otóż, twierdzę, że Latkowski to nie żaden pilot, który stracił kolegów i jest poruszony, tylko polityk wojskowy, związany ze starymi układami w armii i to z tej racji jest tak aktywny. Piloci, faktycznie latający, koledzy tych, którzy zginęli, mówią w zupełnie innym tonie i działają w zupełnie inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 16:29 Otóż, twierdzę, że Latkowski to ni > e żaden pilot, który stracił kolegów i jest poruszony, tylko polityk wojskowy, > związany ze starymi układami w armii i to z tej racji jest tak aktywny. Skoro tak twierdzisz, to na pewno potrafisz to udowodnić. Jakieś przyklady działalności Latkowskiego na polu "polityki wojskowej" , cokolwiek by to mialo znaczyć? Piloci, ktorzy zginęli nie byli jego kolegami, skąd ta pewnośc? I czym rożnia się ton i działania Latkowskiego od kolegów "faktycznie latających" ? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 16:52 aniechto.only napisała: > Otóż, twierdzę, że Latkowski to ni > > e żaden pilot, który stracił kolegów i jest poruszony, tylko polityk wojs > kowy, > > związany ze starymi układami w armii i to z tej racji jest tak aktywny. > > Skoro tak twierdzisz, to na pewno potrafisz to udowodnić. Jakieś przyklady dzia > łalności Latkowskiego na polu "polityki wojskowej" , cokolwiek by to mialo znac > zyć? Książka o katastrofie. > Piloci, ktorzy zginęli nie byli jego kolegami, skąd ta pewnośc? Z tez jego książki, z faktu jej opublikowania/ > I czym rożnia się ton i działania Latkowskiego od kolegów "faktycznie latających"? Tamci bronią pamięci i honoru kolegów, on - ich obciąża, na podstawie plotek i konfabulacji i, oprócz propagandy, robi na tym pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:07 Latkowski jest politykiem , bo napisal ksiązkę? Cóz , to bardzo dziwna definicja polityka. > Piloci, ktorzy zginęli nie byli jego kolegami, skąd ta pewnośc? Z tez jego książki, z faktu jej opublikowania/ To jest twoje widzimisię , a nie fakt. O tym mogą wypowiedziec się tylko osoby z ich srodowiska. > Tamci bronią pamięci i honoru kolegów, on - ich obciąża, na podstawie plotek i > konfabulacji i, oprócz propagandy, robi na tym pieniądze. Potrafisz wskazac , gdzie konkretnie opinia Latkowskiego odbiega od opinii któregokolwiek innego pilota z tego pułku? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 17:14 aniechto.only napisała: > Latkowski jest politykiem , bo napisal ksiązkę? > Cóz , to bardzo dziwna definicja polityka. Nie, to nie definicja, to ocena tego, że ta książka i ta aktywność medialna to polityka. > > Piloci, ktorzy zginęli nie byli jego kolegami, skąd ta pewnośc? > Z tez jego książki, z faktu jej opublikowania. > > To jest twoje widzimisię , a nie fakt. O tym mogą wypowiedziec się tylko osoby > z ich srodowiska. > No, niezupełnie. Bez względu na sytuację przez katastrofą, są takie zachowania, od których przestaje się być kolegą. > > Tamci bronią pamięci i honoru kolegów, on - ich obciąża, na podstawie plo > tek i > > konfabulacji i, oprócz propagandy, robi na tym pieniądze. > > Potrafisz wskazac , gdzie konkretnie opinia Latkowskiego odbiega od opinii któr > egokolwiek innego pilota z tego pułku? Oczywiście, załoga JAKA fomułowała inne tezy i to w formie zeznań. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:47 vargtimmen napisał: > No, niezupełnie. Bez względu na sytuację przez katastrofą, są takie zachowania, > od których przestaje się być kolegą. Raczej nie ty im będziesz wybierał kolegów. > Nie, to nie definicja, to ocena tego, że ta książka i ta aktywność medialna to > polityka. Twoja ocena. OK, każdy pozostaje przy swojej. > > Potrafisz wskazac , gdzie konkretnie opinia Latkowskiego odbiega od opini > i któr > > egokolwiek innego pilota z tego pułku? > > Oczywiście, załoga JAKA fomułowała inne tezy i to w formie zeznań. Czyli wskazac konkretnie nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 18:55 aniechto.only napisała: > > Oczywiście, załoga JAKA fomułowała inne tezy i to w formie zeznań. > > Czyli wskazac konkretnie nie potrafisz. Potrafię: podawali szereg bardzo istotnych wątpliwości, co do rosyjskiego naprowadzania, np. podnieśli kwestię wysokości decyzji (50 m) podanej przez wieżę kontrolną. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "Pilot Latkowski" 30.12.10, 19:27 vargtimmen napisał: > Potrafię: podawali szereg bardzo istotnych wątpliwości, co do rosyjskiego napro > wadzania, np. podnieśli kwestię wysokości decyzji (50 m) podanej przez wieżę ko > ntrolną. A gdzie to Latkowski neguje? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski [...] 30.12.10, 18:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Słuchałam dzisiaj, 30.12.10, 13:37 co mówili obaj doświadczeni piloci (nazwisk nie pomnę) i uważam, że trudno znaleźć uchybiebnia w ich rozumowaniu. Niemniej jednak od zawsze uważam, że trzeba czekać na oficjalne wyniki wszystkich śledztw. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Słuchałam dzisiaj, 30.12.10, 13:42 Latkowski i Gruszczyk u Pochanke? Wspominali o błędach wieży, błędach w szkoleniu pilotów i błędach systemowych, nie obwiniali pilotów bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Słuchałam dzisiaj, 30.12.10, 13:53 mietowe_loczki napisała: > Latkowski i Gruszczyk u Pochanke? Wspominali o błędach wieży, błędach w szkolen > iu pilotów i błędach systemowych, nie obwiniali pilotów bezpośrednio. > Tak. Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
mrokon Re: Piloci biorą sprawy w swoje ręce! 30.12.10, 16:57 To ktoś jeszcze wierzy faktowi? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Re: Piloci biorą sprawy w swoje ręce! 30.12.10, 18:28 mrokon napisał: > To ktoś jeszcze wierzy faktowi? Dzis Latkowski był w Zetce u Olejnik. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Czyżby Vargtimmen = normalnyczłowiek ??? 30.12.10, 23:21 Dokładnie ten sam rodzaj PiSowskiej erystyki i argumenty typu "ty nie z nami toś ubek, sbek, kłamca, oszust, komuch itd" Innych wartości w ich dyskusjach brak. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Normalnyczłowiek jest cool :) 30.12.10, 23:49 Ale nie zdradzę, czy to ja, czy nie ja ;) rickky napisał: > Dokładnie ten sam rodzaj PiSowskiej erystyki i argumenty typu "ty nie z nami toś ubek, sbek, kłamca, oszust, komuch itd" Innych wartości w ich dyskusjach brak Hm, Ricky, jesteś nieścisły to mnie nazwano kłamcą, oszustem, śmieciem, masa pań i panów zaszczyciła mnie opiniami, takimi, na jakie tych panie i panów było stać; indagacjami, inwektywami, fałszywymi opiniami... powiedziałbym nawet, że dla mnie ważny - temat wątku - wyblakł przy tych fajerwerkach kultury dyskusji skierowanymi w kierunku mej skromnej osoby; a co do mojej oceny forumowiczów, to wygląda tak: -Ricky Mariner - OK, w normalnych warunkach dałoby się rozmawiać; -Nicki z "Martą" - najpewniej młodzieżówka PO, pasowaliby świetnie jako (kiepsko) płatni destruktorzy; -Nicki na "W" - gdzieś między UD a PZPR - poczucie wyższości, skłonność do manipulacji, znam na wylot, toleruję, ale nie gustuję -Ta - bystra interpersonalnie, nie zainteresowana stroną merytoryczną dyskusji, na forum - dodatkowy szum -Mietowe_Loczki - młoda, zdolna, niesympatyczna - jak sama twierdzi, ale zdecydowanie ponad średnią forum; niestety, nazbyt oddana ideologii GW, by mogła skupić się na meritum Ogólnie, byłoby nawet śmiesznie, gdyby to nie było forum opiniotwórczej gazety w sporym kraju europejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon A ktos im wyrwal z rak stery samolotu ? 30.12.10, 23:22 mariner.4 napisał: > Politycy i wylampasiałe zupaki zamordowali ich kolegów. Mam nadzieję, że nie d > adzą ukręcić łba sprawie. Teraz kaczor roni łzy krokodyle. > M. Dobrzy sa do naciagania panstwa a do latania juz nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: A ktos im wyrwal z rak stery samolotu ? 31.12.10, 01:44 No co ty? Masz wątpliwości? PiSnewsów nie czytasz? To był ten cały taki ubrany na biało. Wyrwał i uciekł, a oni zostali dobici przez szturmowców z Układu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: A ktos im wyrwal z rak stery samolotu ? 31.12.10, 07:01 kum.z.antalowki napisał: > > No co ty? Masz wątpliwości? PiSnewsów nie czytasz? To był ten cały taki ubrany > na biało. Wyrwał i uciekł, a oni zostali dobici przez szturmowców z Układu. > WEdlug ostatnich danych, gesiego szli na spotkanie z Tuskiem gdzie nawyzywal ich od bezczeli Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Re: A ktos im wyrwal z rak stery samolotu ? 31.12.10, 17:55 mr.sajgon napisał: > WEdlug ostatnich danych, gesiego szli na spotkanie z Tuskiem gdzie > nawyzywal ich od bezczeli No, i WEdlug PiSnewsów ten co na czele kroczył: miał oderwaną lewą stopę, prawa noga urwana była pod kolanem. Stracił też jedną dłoń. Twarz była trudna do rozpoznania, bo czaszka ... została zmiażdżona i zdeformowana do wysokości łuku brwiowego... Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A ktos im wyrwal z rak stery samolotu ? 31.12.10, 18:07 Co kraj to obyczaj.Potężniejszemu prezydentowi USA,np G Bushowi,b pilotowi myśliwców US Army do głowy by nie przyszło ingerować w pracę pilotów Air Force One. Odpowiedz Link Zgłoś