Dodaj do ulubionych

TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak to c

06.01.11, 17:44
TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak to ciężko jej i dzieciom po stracie męża. Ciągle go wspominają.
I zaraz przyszło mi do głowy to, że moja koleżanka jest w podobnej sytuacji. Też straciła męża, też z nim rozmawia i wygląda czy dziś nie przyjdzie z pracy do domu.
Czyli sytuacja jak codziennie na świecie, w Polsce - w tysiące.
I z zaskoczeniem pod koniec reportażu - miała czelność powiedzieć, że rząd Tuska nic nie robi w sprawie wypadku.
I zapytanie - nie dostała 40 tysięcy na wstępie, dzieci nie dostały rent miesięcznych do pełnoletnosci, koszt pogrzebu z naszej kasy.
I ta moja koleżanka nie dostała 40 tysięcy, dzieci nie dostają od państwa ekstra rent, pogrzeb na koszt pozostałych z rodziny.
Czego oni z tą postawą roszczeniową?
Ktoś powinien dać? A niby dlaczego? Czym ona się różni od innych?
W tyłku się poprzewracało pani Potrowej!
Obserwuj wątek
    • adam111115 Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 17:56
      Nie ma się co dziwić, czyż nie jest ona tak samo mądra inaczej jak gosiewska?, putra to był jeszcze większy cham od gosia
    • mr.sajgon gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:00
      oplywala w dostatek twoja kolezanka. Ale ona zwiazala sie z bezrobotnym.
      • porannakawa01 Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:05
        mr.sajgon napisał:

> oplywala w dostatek twoja kolezanka. Ale ona zwiazala sie z bezrobotnym.
        >

Czyli wszystkim związanym z bezrobotnym wypłacą 40 tysięcy i to jest wg niej nic?
        Zachłanność czy przekonanie o własnej wyjątkowości?
        • mr.sajgon Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:08

To tylko wytkniecie komus jego glupoty za napisanie ze ktos kogos pochowal na wlasny koszt a nie ZUS.
          Jak lzesz to rob to profesjonalnie a nie wystawiaj sie na posmiewisko.
          • martusia_krolowa_polski Putrzanna opływała w dostatki bo jej mąż służył 06.01.11, 19:00
            dla KAczyńskiego.

mr.sajgon napisał:

>
            > To tylko wytkniecie komus jego glupoty za napisanie ze ktos kogos pochowal na w
            > lasny koszt a nie ZUS.
            > Jak lzesz to rob to profesjonalnie a nie wystawiaj sie na posmiewisko.
            >
      • zapijaczony_ryj Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:10
        mr.sajgon napisał:

> oplywala w dostatek twoja kolezanka. Ale ona zwiazala sie z bezrobotnym.
        >

Gdyby sUżyła komunistom jak Rajmund to by dostała willę na Żoliborzu!
        • mr.sajgon Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:39
          zapijaczony_ryj napisał:

> Gdyby sUżyła komunistom jak Rajmund to by dostała willę na Żoliborzu!

Komunistom a UB to jednak duza roznica.
          • wujaszek_joe Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 20:52
            Taka różnica, że UB było jedynie narzędziem komunistów
            • mr.sajgon Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 21:16
              wujaszek_joe napisał:

> Taka różnica, że UB było jedynie narzędziem komunistów
              To byli jancarzy komunistow, ich zbrodnicze ramie terroryzujace spoleczenstwo.
              • wos9 Szczególnie AK-owców.Będziesz nam wmawiał,że tow 06.01.11, 23:38
                Rajmund nie wiedział, że jego koledzy Powstańcy Warszawscy są katowani przez owo zbrodnicze ramię?
                Ohydnie ich zdradził! Dla szmalu i zaszczytów.

mr.sajgon napisał:

> wujaszek_joe napisał:
                >
                > > Taka różnica, że UB było jedynie narzędziem komunistów
                > To byli jancarzy komunistow, ich zbrodnicze ramie terroryzujace spoleczenstwo.
                >
          • venus99 Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 20:56
            ale co willa to willa.
            • mr.sajgon Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 21:18
              venus99 napisał:

> ale co willa to willa.

a Gazeta Wyborcza to tez nie byle. Jaruzelski byl wyjatkowo szczodry, pytanie tylko czego zadal w zamian.
              • venus99 Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 21:20
                Jaruzelski zafundował nam Gazetę?teraz wiem za co go też lubię
                • mr.sajgon Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 21:27
                  venus99 napisał:

> Jaruzelski zafundował nam Gazetę?teraz wiem za co go też lubię
                  Tylko debil moze sadzic ze bez zgody Jaruzelskiego mogla powstac Gazeta Wyborcza.
                  Jaruzelski, Maleszka, Michnik, Luczywo nie ma co mowic, dobrane towarzystwo.
          • ave.duce W przypadku rodziców Pana Posła 06.01.11, 21:04
            Jarosława K. nie byłabym na Twoim miejscu taka pewna.

mr.sajgon napisał:

> Komunistom a UB to jednak duza roznica.
            • mr.sajgon W UB pracowaly wyjatkowe kanalie 06.01.11, 21:24
              ave.duce napisała:

> Jarosława K. nie byłabym na Twoim miejscu taka pewna.
              >
              > mr.sajgon napisał:
              >
              > > Komunistom a UB to jednak duza roznica.

wiec rownanie ze zwyczajnymi komuchami nawet nie ma sensu.
              • ave.duce Re: W UB pracowaly wyjatkowe kanalie 06.01.11, 21:38
                Nie zrozumiałeś mnie > skąd masz pewność, że Państwo Kaczyńscy (seniorostwo) nie pracowali dla UB?

ps. wiem.wiem > w to nie to samo, co dla, ale...
                • mr.sajgon Re: W UB pracowaly wyjatkowe kanalie 06.01.11, 22:52
                  ave.duce napisała:

> Nie zrozumiałeś mnie > skąd masz pewność, że Państwo Kaczyńscy (seniorostwo
                  > ) nie pracowali dla UB?
                  >
                  > ps. wiem.wiem > w to nie to samo, co dla, ale...
                  Podobno wine trzeba udowodnic a nie odwrotnie, jesli sie myle to mnie popraw.
                  • blind_as_a_bat Re: W UB pracowaly wyjatkowe kanalie 07.01.11, 02:31
                    Wiesz, co to są poszlaki?
                    Jako zwolennik PiS na pewno wiesz.
              • ave.duce Re: W UB pracowaly wyjatkowe kanalie 06.01.11, 21:48
                Gdzie mój poprzedni post?

Nie równam ze "zwykłymi komuchami", ale ze "współpracownikami".
      • venus99 Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:13
        Putra był bezrobotny??to zadziwiające stwierdzenie.
        • mr.sajgon Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:41
          venus99 napisał:

> Putra był bezrobotny??to zadziwiające stwierdzenie.
          Moja odp. dotyczyla meza kolezamki ktora pochowala meza na wlasny koszt.
          Prosciej juz nie mozna lemingu.
          • venus99 Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:55
            można.tylko trzeba umiec.jak sie postarasz to może się nauczysz.w dostatki opływała i opływa zona znanego polityka PiS Putry.żona bezrobotnego nie.żona bezrobotnego i tysiące innych kobiet zachowują godnie.niektóre wdowy pisuarowe kontaktu z przyzwoitościa i godnościa kontaktu nie miały.
            • mr.sajgon Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 18:59
              venus99 napisał:

> można.tylko trzeba umiec.jak sie postarasz to może się nauczysz.w dostatki opły
              > wała i opływa zona znanego polityka PiS Putry.żona bezrobotnego nie.żona bezrob
              > otnego i tysiące innych kobiet zachowują godnie.niektóre wdowy pisuarowe kontak
              > tu z przyzwoitościa i godnościa kontaktu nie miały.
              >

Masz problem bo mi lotto co sie dzieje z zonami ktore wymieniles, wiec twoje starania antypisdziackie psu na bude poszly.
              Znasz ten kawal o desce i seku, polecam.
              • klara551 Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 20:38
                Jak co lotto ,to po kigo grzyba zabierasz głos? Z nudów,czy ci płacą wierszówki?
                • venus99 Re: gdyby byla ubecka corka jak Komorowska to by 06.01.11, 21:22
                  chyba ryczałt.
                • mr.sajgon [...] 06.01.11, 21:51
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • wos9 [...] 07.01.11, 00:01
      • martusia_krolowa_polski Pewno byłaby ministrem w rządzie Kaczyńskiego 06.01.11, 18:57
        "albo nawet wiecepremierem, jak SB-ecy z Samooborny"
    • mondrala-z-po [...] 06.01.11, 18:06
    • venus99 Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 18:14
      bezczelność,prymitywizm i głupota niektórych członków rodzin zaiste nie ma miary.
      • wos9 Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 07.01.11, 00:03
        venus99 napisał:

> bezczelność,prymitywizm i głupota niektórych członków rodzin zaiste nie ma miary.

I pazerność. Np. Gosiewskiej.
    • pijanybajkopisarzwsejmie Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 18:15
      Rząd nic nie robi? Oni dopiero powiedzxą że coś robi jak Tusk odkręci sprawę i znowu będzie 09 kwietnia, wieczór, dzień pierwszy....
    • jot-es49 Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 18:15
      Można zrozumieć smutek i żal, można zrozumieć wielką ludzką stratę. Nie potrafię zrozumieć łajdactwa pismęczenników. To najzwyklejsze świństwo - słowa nienawiści przeplatane łzawymi wyznaniami.
      Następna wypowiadała się wdowa po "Aramie" Rybickim - jak sama powiedziała wróciła do życia. I tu pełen szacunek. Bo ból i żal wcale nie mniejszy a godność wdowy, godność kobiety nieporównywalna.

A tak na marginesie. Kto z was słyszał jakieś żale wypowiadane przez wdowę Szmajdzińską na przykład?
      • zgred-zisko Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 18:42
        > A tak na marginesie. Kto z was słyszał jakieś żale wypowiadane przez wdowę Szma
        > jdzińską na przykład?

Nie pisz takich rzeczy, bo pismeni natychmiast podniosą wrzask, że Szmajdziński to był komuch i na pewni tyle nakradł, że rodzinie starczy na długie lata. Nie to, co uczciwy do szpiku kości - Putra
        • venus99 Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 18:44
          a oddał w końcu laptop i telefon?
    • czart_polski Putrowa i cała ta reszta PiS-wdów 06.01.11, 18:38
      przeciez tak samo na swiat patrza jak ich chłopy z partii PiS
      tez wiecznie niezadowoleni, niezaspokojeni, krytykanci czarnowidzący
      jak wódz i cała partyjka

sa tacy ludzie zawsze i ze wszystkiego niezadowoleni, rządni władzy
      i się dobrali w PiSie jak w korcu maku
      to dlaczego one maja byc inne?
    • mariner4 Tak się dziwnie składa, że rodziny załogi 06.01.11, 18:43
      i polityków innych niż z PiS zachowują się godnie.
      Panie z PiS handlują trupami swoich mężów.

M.
      • venus99 Re: Tak się dziwnie składa, że rodziny załogi 06.01.11, 18:49
        partyjna solidarność małzeńska.
        • mariner4 Z tego co wiem, to Kochanowski w Tu 154 zmarł 06.01.11, 19:04
          na świńską grypę. Nawet się procesował. Wiecie coś na ten temat?
          M.
        • wos9 Kiedy jej słuchałam, przypomniało mi się, że po 07.01.11, 00:19
          śmierci ukochanego znalazła się w bardzo trudnej sytuacji, bo mąż nie upoważnił jej do korzystania z konta. Przy takiej gromadce dzieci zostawione przez męża pieniądze na bieżące wydatki szybko topnieją.

venus99 napisał:

> partyjna solidarność małzeńska.
    • wdajcz Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 19:08
      • normalny.cz.lowiek.1 [...] 06.01.11, 19:44
        • venus99 Re: Znowu,Władziu,łżesz,plujesz i głupoty gadasz! 06.01.11, 20:25
          zastanów się paranormalny-zakładam,że chociaż liczyć potrafisz-czym jest 65 lat wobec 2 000 lat?niczym.to jest dopiero skala doświadczeń w przekrętach i ilosci nagromadzonych dóbr.
          • normalny.cz.lowiek.1 Idol Władzia wymordował wielokrotnie więcej ludzi 06.01.11, 20:39
            venus99 napisał: -czym jest 65 lat wobec 2 000 lat?

---> i setki milionów ludzi ograbił w 30 lat ... a czym to jest wobec 2000?
            • venus99 Re: Idol Władzia wymordował wielokrotnie więcej l 06.01.11, 20:48
              to śmiałe twierdzenie.możesz to jakoś udowodnić?
              • normalny.cz.lowiek.1 Idol Władzia wymordował wielokrotnie więcej ludzi 06.01.11, 20:57
                venus99 napisał: to śmiałe twierdzenie.możesz to jakoś udowodnić?

---> Różnie w opracowaniach historycznych ocenia się liczbę ofiar wielkiego głodu na Ukrainie. Niektórzy specjaliści doliczyli się nawet 20 milionów. Najczęściej jednak podaje się liczby 3,5-5 milionów. W oficjalnym sprawozdaniu przeznaczonym dla Stalina, zmarłych z głodu na Ukrainie oszacowano na 3,3-3,5 miliona osób.

A to tylko mały fragment jego pomysłowości ...
                • venus99 Re: Idol Władzia wymordował wielokrotnie więcej l 06.01.11, 21:02
                  to w dalszym ciągu do setek milionów jeszcze daleko.nie zastanawia cię ta różnica pomiędzy
                  3,5-5 milionów a 20 milionów.jak na "specjalistów" to rozrzut bardzo duży.
                  weź się do roboty i zrób porządny bilans dokonań jednej i drugiej strony.
    • martusia_krolowa_polski Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 06.01.11, 19:15
      porannakawa01 napisała:

> TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak to ciężko jej i dzieciom po strac
      > ie męża.

Puściuła co farby o przekręcie z oczyszczalnią ścieków?
    • mowiono.mi.ze.to.on Wyższa półka 06.01.11, 19:25
      Jak na wdowę po robotniku w Fabryce Przyrządów i Uchwytów w Białymstoku ma przyzwoite zabezpieczenie.
      • ave.duce Wyższa półka? Remanent ;) 06.01.11, 21:12
        Jedna z form pomocy SPECJALNEJ (o iloe mnie pamięć nie myli, Pani Putra ma dzieci ...) ... wszystkim dzieciom ofiar katastrofy, które nie ukończyły 25 roku życia, przyznano renty specjalne po 2 tys. zł miesięcznie...

ps. gdybyż jeszcze o Ojczyznę Pi$owcom chodziło... a nie o kampanię wyborczą Lecha A. K. :(((
        • porannakawa01 Re: Wyższa półka? Remanent ;) 06.01.11, 22:04
          ave.duce napisała:

> Jedna z form pomocy SPECJALNEJ (o iloe mnie pamięć nie myli, Pani Putra ma dzie
          > ci ...) ... wszystkim dzieciom ofiar katastrofy, które nie ukończył
          > y 25 roku życia, przyznano renty specjalne po 2 tys. zł miesięcznie
          ...

Ósemkę dzieciątek.
          Dostaje na nie 16 tysięcy miesięcznie.
          I ogłasza, że rząd jej nie pomógł, ze nic nie zrobiono.
          Pazerna i bezczelna.
          • wos9 Re: Wyższa półka? Remanent ;) 07.01.11, 00:30
            porannakawa01 napisała:

> ave.duce napisała:
            >
            > > Jedna z form pomocy SPECJALNEJ (o iloe mnie pamięć nie myli, Pani Putra ma dzieci ...) [url=http://www.polityka.pl/kraj/analizy/1510796,1,finansowy-remanent-posmolensku.read]... wszystkim dzieciom ofiar katastrofy, które nie ukończyły 25 roku życia, przyznano renty specjalne po 2 tys. zł miesięcznie..
            >
            > Ósemkę dzieciątek.
            > Dostaje na nie 16 tysięcy miesięcznie.
            > I ogłasza, że rząd jej nie pomógł, ze nic nie zrobiono.
            > Pazerna i bezczelna.

Zapominasz, że dostała także na siebie rentę specjalną!
            W sumie to jednak sporo więcej, niż uposażenie sejmowe śp. męża.
        • mr.sajgon Re: Wyższa półka? Remanent ;) 06.01.11, 22:57
          ave.duce napisała:

> Jedna z form pomocy SPECJALNEJ (o iloe mnie pamięć nie myli, Pani Putra ma dzie
          > ci ...) ... wszystkim dzieciom ofiar katastrofy, które nie ukończył
          > y 25 roku życia, przyznano renty specjalne po 2 tys. zł miesięcznie
          ...

> ]
          >
          > ps. gdybyż jeszcze o Ojczyznę Pi$owcom chodziło... a nie o kampanię wyborczą Le
          > cha A. K. :(((

Dzieci innych ofiar nie nalezacych do PIS ale SLD czy PO czy PSL nie dostaly podobnych rent ?
          Jesli tak, to nie widze powodow do onanizowania tematu.
          • wos9 Re: Wyższa półka? Remanent ;) 07.01.11, 00:38
            mr.sajgon napisał:

> ave.duce napisała:
            >
            > > Jedna z form pomocy SPECJALNEJ (o iloe mnie pamięć nie myli, Pani Putra ma dzieci ...) [url=http://www.polityka.pl/kraj/analizy/1510796,1,finansowy-remanent po smolensku.read]... wszystkim dzieciom ofiar katastrofy, które nie ukończyły 25 roku życia, przyznano renty specjalne po 2 tys. zł miesięcznie..
            > >
            > > ps. gdybyż jeszcze o Ojczyznę Pi$owcom chodziło... a nie o kampanię wyborczą Lecha A. K. :(((
            >
            > Dzieci innych ofiar nie nalezacych do PIS ale SLD czy PO czy PSL nie dostaly podobnych rent ?
            > Jesli tak, to nie widze powodow do onanizowania tematu.
            >
            DOSTAŁY, ale zachowują się godnie. NIE dziamgają, że rząd zrobił dla członków rodzin ofiar katastrofy za mało!
    • normalny.cz.lowiek.1 Jako typowy leming,nic dziwnego,że nie wiesz,czym 06.01.11, 22:17
      porannakawa01 napisała: Czym ona się różni od innych?
      > "Żyję z daleka od tych trujących jak piszesz pokomunistycznych korzystając z tego co sobie w życiu wypracowaliśmy - i rekami, i głową.
      Na jutro rankiem - popływam, potem śniadanko - soczek z grejpfrutka, grzaneczka, potem przychodzi manikirzystka a potem na pogaduszki i ploteczki do znajomków.
      Bedziemy sobie pogadywać o noworocznych wakacjach na Maui, HI. To było Kea Lani ..."

---> Tu jest opis idealnie pasujący do ciebie i tobie podobnych:

To był dla mnie prawdziwy wstrząs i zachowując wszelkie proporcje, odkrycie na miarę ciemnej materii w kosmosie. Potem gdy przyszedł Tymiński, gdy potępiono antykomunizm jaskiniowy, a wyniesiono honor naczelnego esbeka, to ja już byłem trochę zaimpregnowany. Dochodziło do mnie powoli, że w naszym społeczeństwie kryją się całe pokłady elektoratu, z którym można przy pomocy telewizora zrobić wszystko. Dosłownie wszystko. Leming polski rozwijał się i obrastał w piórka wraz z III RP i w obecnym stadium rozwoju niewiele jest w nim zewnętrznego podobieństwa do tamtego siermiężnego stworzonka z początków transformacji. Współczesny okaz tego gatunku raz w miesiącu zajada sobie suszi i uczęszcza do spa, pryska się masumi, a w domu ma plazmę. Niebo a ziemia, można powiedzieć, ale ta zewnętrzność to jest przypadłość, która nie zmienia istoty leminga.
      • porannakawa01 Re: Jako typowy leming,nic dziwnego,że nie wiesz, 06.01.11, 22:45
        normalny.cz.lowiek.1 napisał:

> ---> Tu jest opis idealnie pasujący do ciebie i tobie podobnych:
        >
        > To był dla mnie prawdziwy wstrząs i zachowując
        > wszelkie proporcje, odkrycie na miarę ciemnej materii w kosmosie. Potem gdy pr
        > zyszedł Tymiński, gdy potępiono antykomunizm jaskiniowy, a wyniesiono honor nac
        > zelnego esbeka, to ja już byłem trochę zaimpregnowany. Dochodziło do mnie powo
        > li, że w naszym społeczeństwie kryją się całe pokłady elektoratu, z którym możn
        > a przy pomocy telewizora zrobić wszystko. Dosłownie wszystko. Leming polski ro
        > zwijał się i obrastał w piórka wraz z III RP i w obecnym stadium rozwoju niewie
        > le jest w nim zewnętrznego podobieństwa do tamtego siermiężnego stworzonka z po
        > czątków transformacji. Współczesny okaz tego gatunku raz w miesiącu zajada
        > sobie suszi i uczęszcza do spa, pryska się masumi, a w domu ma plazmę.
        Nie
        > bo a ziemia, można powiedzieć, ale ta zewnętrzność to jest przypadłość, która n
        > ie zmienia istoty leminga.

Nie trafiłeś.
        Suszi nie jadamy wogóle. Wolimy raczej soczyste, grube na palec steaki medium rare.
        Do spa nie uczeszczamy bo mamy w domu, w pokoju kąpielowym. Masumi nie używam - jestem bardzo konserwatywna i uwielbiam bywać otoczona mgiełką piątki chanela.
        plazma? A kto to jeszcze trzyma takie prądożerne cóś? Diodowe są bardziej przyjazne środowisku a i parametry lepsze.
        Zawsze uważałam, że należy korzystać z dorobku życia teraz i nie odkładać tego na później. Po prostu lubię luksus.

Przy pomocy telewizora można wszystko?
        Kiepskiemu!
        Z TV tylko wybrane programy publicystyczne. Informacyjne są na necie.
        Filmy, kino? Też tylko wybrane, w gronie przyjaciół, sącząc dobrego drinka.
        Masz nam to za złe?
        • normalny.cz.lowiek.1 Typowe.Widzisz szczegóły,ale całości...w ogóle :) 06.01.11, 23:08
          porannakawa01 napisała: Nie trafiłeś. Suszi nie jadamy wogóle.

> Masz nam to za złe?

---> Nawet współczucia od wyrzutów nie odróżniasz? :)

„Leming”. Jest to człowiek wychowany i żyjący w kompletnej fikcji.

Przekonanie o swoim wysokim wykształceniu ma, bo – raz – otrzymał stosowne zaświadczenie od instytucji, która przedstawia się jako szkoła wyższa, dwa – bo przebywa z innymi tak samo jak on „wysoko” wykształconymi, tak samo oczytanymi i wiedzącymi, i nie widzi żadnej różnicy.

Leming, ufa mediom, gdyż ufa fikcyjnym autorytetom i prezenterom, których mylnie bierze za osoby wykształcone (nawet jeszcze bardziej), mądre, uczciwe i bezinteresowne, a owych prezenterów mylnie bierze za dziennikarzy.

Leming fikcyjnie ocenia, że to, co jest w TV piękne musi być mądre i dobre, a to, co brzydkie i małe musi być nieuczciwe, żałosne i złe.

I wszystko się Lemingowi zgadza (a jak się nie zgadza, to dojdzie do wniosku, że powinno sie zgadzać i zgadzać się zacznie – taka wyuczona konstrukcja dostosowywania faktów do opinii jest konieczna u Leminga, by nie zwariował w konfrontacji z autentycznym doswiadczeniem).

I teraz w ten fikcyjny świat Leminga wchodzi autentyczny Archanioł Gabryjel i nagle, bęc, jednym ruchem płomiennego miecza wyrzuca całą fikcję, a wprowadza prawdę, sprawiedliwość, przestrzeganie autentycznych wartości, docenianie wiedzy i umiejętności, autentyczną myśl i czytelne mechanizmy, oraz zdrowe i racjonalne zasady funkcjonowania otoczenia (od polityki, przez prawo po sztukę i obieg informacji). Nagle wszystko, wokół co Leming znał, rozpoznawał i w czym się dobrze czuł staje inne, obce (autorytety siedzą w więzieniach), nieznośne, etyczne i takie jakieś…łee… moherowe?

Wyobrażacie sobie u kogoś większy szok?!
        • ta Re: Jako typowy leming,nic dziwnego,że nie wiesz, 06.01.11, 23:30

> Współczesny okaz tego gatunku raz w miesiącu zajada
          > sobie suszi i uczęszcza do spa, pryska się masumi, a w domu ma plazmę.

Cóż za prymitywne wyobrażenie wymarzonego luksusu :D
          Sam to wymyśliłeś ?
          Masumi ???? Marzenie pań w latach siedemdziesiątych, zdobywany w Pewexach śmierdziuch, obecnie uznany za klasykę komuszej "elegancji". Przetrzyj oczka, to co napisałeś jest na prawdę idiotyczne :)
          • normalny.cz.lowiek.1 Może jednak z linka skorzystasz?Będziesz wszystko 06.01.11, 23:37
            ta napisała: Sam to wymyśliłeś ?

---> wiedzieć

A tu poszerzenie tematu ...
            • ta Re: Może jednak z linka skorzystasz?Będziesz wszy 07.01.11, 00:05

>Może jednak z linka skorzystasz?

Nie skorzystam, to co cytujesz mi wystarczy, by mieć pojęcie o poziomie tekstu.
              Masumi ;) i wiem wszystko.

• normalny.cz.lowiek.1 Niech zgadnę ... 07.01.11, 01:04
                ta napisała: Masumi ;) i wiem wszystko.

---> Leming
                I wszystko się Lemingowi zgadza (a jak się nie zgadza, to dojdzie do wniosku, że powinno sie zgadzać i zgadzać się zacznie – taka wyuczona konstrukcja dostosowywania faktów do opinii jest konieczna u Leminga, by nie zwariował w konfrontacji z autentycznym doswiadczeniem).

I wiem wszystko ... :)
                • ta Re: Niech zgadnę ... 07.01.11, 01:28
                  widzę ---------------> i...wiem wszystko :)

• normalny.cz.lowiek.1 Z głową w piasku, niewiele zobaczysz :) 07.01.11, 01:30
                    ta napisała: widzę ---------------> i...wiem wszystko :)

---> Przecież sama powiedziałaś, że z linków nie skorzystasz - a tam jest esencja ...
                    • ta Zachłyśnięty masumi niewiele zrozumiesz :) 07.01.11, 01:37
                      -------------> to twój znak rozpoznawczy, włącznie z głupawym zaczynaniem postów w temacie, nie chodzi o linki.

Nie zaglądam do linkowanych przez ciebie tekstów, panie masumi :)
    • silesius.monachijski.only Jestes prawdziwa hiena cmentarna! 06.01.11, 23:00
      porannakawa01 napisała:

> TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak to ciężko jej i dzieciom po strac
      > ie męża. Ciągle go wspominają.
      > I zaraz przyszło mi do głowy to, że moja koleżanka jest w podobnej sytuacji. Te
      > ż straciła męża, też z nim rozmawia i wygląda czy dziś nie przyjdzie z pracy do
      > domu.
      > Czyli sytuacja jak codziennie na świecie, w Polsce - w tysiące.
      > I z zaskoczeniem pod koniec reportażu - miała czelność powiedzieć, że rząd Tusk
      > a nic nie robi w sprawie wypadku.
      > I zapytanie - nie dostała 40 tysięcy na wstępie, dzieci nie dostały rent miesię
      > cznych do pełnoletnosci, koszt pogrzebu z naszej kasy.
      > I ta moja koleżanka nie dostała 40 tysięcy, dzieci nie dostają od państwa ekstr
      > a rent, pogrzeb na koszt pozostałych z rodziny.
      > Czego oni z tą postawą roszczeniową?
      > Ktoś powinien dać? A niby dlaczego? Czym ona się różni od innych?
      > W tyłku się poprzewracało pani Potrowej!
      • porannakawa01 Re: Jestes prawdziwa hiena cmentarna! 06.01.11, 23:35
        Z czego to wnioskujesz?
        Że dziwię się, że mordę drze, że jej nikt nie pomaga po śmierci męża gdy dostała 40 tysięcy i co miesiąc na dzieci dostaje 16 tysięcy?
        I ma czelność zachłannie się domagać jeszcze?
        Kim ona w końcu jest, czym się różni od żony i dzieci pana Kazia co to w wypadku samochodowym zginął? Którym rzeczywiście nikt nie pomaga!
        • normalny.cz.lowiek.1 Nie rozumiesz,co sama wcześniej napisalaś??? 06.01.11, 23:43
          porannakawa01 napisała: Że dziwię się, że mordę drze, że jej nikt nie pomaga po śmierci męża gdy dostał a 40 tysięcy i co miesiąc na dzieci dostaje 16 tysięcy?

---> "opowiadała jak to ciężko jej i dzieciom po stracie męża. Ciągle go wspominają."
          Gdzie tu jest coś o finansach???

"miała czelność powiedzieć, że rząd Tuska nic nie robi w sprawie wypadku."

---> A ty będziesz miała czelność powiedzieć, że rząd Tuska coś robi? Co???
          Tylko nie nazywaj pracą, wspólne z kagiebistami, zacieranie śladów i niszczenie dowodów ...
          • porannakawa01 Re: Nie rozumiesz,co sama wcześniej napisalaś??? 06.01.11, 23:48

> porannakawa01 napisała: Że dziwię się, że mordę drze, że jej nikt nie pomaga p
            > o śmierci męża gdy dostał a 40 tysięcy i co miesiąc na dzieci dostaje 16 tysięc
            > y?
            >
            > ---> "opowiadała jak to ciężko jej i dzieciom po stracie męża. Ciągle go ws
            > pominają."
            > Gdzie tu jest coś o finansach???
            >
            > "miała czelność powiedzieć, że rząd Tuska nic nie robi w sprawie wypadku."
            >
            > ---> A ty będziesz miała czelność powiedzieć, że rząd Tuska coś robi? Co???
            > Tylko nie nazywaj pracą, wspólne z kagiebistami, zacieranie śladów i niszczenie
            > dowodów ...

Sielanka wdowia - jak to u wdów. Ciężko, kocha, wspomina i oczekuje. Podobnie i dzieci.
            Pomyślałam, że to tak samo u Hani, której mąż niedawno.
            I u wielu, wielu. jak to w takich przypadkaxch.
            I nagle na zakończenie, że rząd Tuska niczego nie robi w jej sprawie.
            Krótka pamięć czy zachłanność na dalsze dziesiątki tysięcy?
            A co ma robić rząd u Putrzannej gdy nie robi u Hani? Dać jej więcej?
    • blind_as_a_bat Re: TVN pokazała panią Putrzanną - opowiadała jak 07.01.11, 02:35
      Śmiem przypuszczać, że biadoląca Pani Putra ma się lepiej (finansowo) niż kiedykolwiek wcześniej (chyba że o czymś Kamiński z CBA wiedział, a nie powiedział,,,).
    • ave.duce Co tam słychać u biednej Pani Putry? 08.01.11, 09:53
      Zawsze może willę przy Dębowej 50 sprzedać, jak jej za mało ka$$y z moich podatków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka