Dodaj do ulubionych

Strajk pomorskich kolejarzy

IP: *.attu.pl / *.attu.pl 19.04.04, 07:25
Fajnie było się dowiedzieć na peronie, 5 min. przed odjazdem pociągu
że "POCIĄG W DNIU DZISIAJSZYM NIE ODJEDZIE!!!"
dZIĘKUJEMY Ci PKP!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pasażer Re: Strajk pomorskich kolejarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 07:36
      Trzeba powiedzieć tym zawszonym leniom: "Za pięć minut wyjatujecie z pracy".
      Przy takim bezrobociu wielu uczciwych ludzi ucieszy się z możliwości pracy na
      kolei.
      • Gość: Danziger Wywalić nieroby z pracy, naprawić tą firmę ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.04.04, 08:41
        Wywalić związkowców, kolejarzy - łapówkarzy i inne pijawki. Zostawić dobrze
        zmotywowanych pracowników. Ponaprawiać tory (InterCity Gdańsk-Wawa jedzie 4h,
        czyli średnio 75 km/h !!! ), doinwesować to co opłacalne, pozamykać to co
        nieopłacalne. Przestać przymykać oczy na brud i syf na dworcach (XXI wiek a
        przy wejściu do dw. głownego w Gdańsku śpią pijani bezdomni, to samo dotyczy 3-
        go świata na Centralnym w stolicy tego kraju !). Polikwidować darmowe przejazdy
        rodzinom kolejarskim, jak jadę w I klasie z brudną żoną i synalkiem palacza z
        PKP to mi się odechciewa i wybieram samochód...
        Zróbcie to i inne rzeczy,to się polepszy. Czy to takie trudne ?
        Strajkują - to jest okazja tych najgorszych (Koguta i kolesi) powywalać z
        roboty.
        • slon2002 choooy w dooope wszystkim brudnym proletom 19.04.04, 10:51
          • Gość: kfit Re: choooy w dooope wszystkim brudnym proletom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 11:35
            ja bym sie bartwił cieciu o własną dupe, a moze ty masz dziurawa....(a fee)
      • Gość: gość Re: Strajk pomorskich kolejarzy IP: 212.160.234.* 19.04.04, 10:26
        No moze sie zacznie od Pomorza.
      • Gość: seba Re: Strajk pomorskich kolejarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:16
        dawać kase złodzieje kolejarzom......
        ta co obiecaliscie,a swinie w dyrekcji wont od koryta koniec zarcia,
      • Gość: seba Re: Strajk pomorskich kolejarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:19
        za 5 minut ale ty wylecisz ale z polski smieciu.takich polaków to nam nie
        potrzeba.
        • Gość: abcd Re: Strajk pomorskich kolejarzy IP: *.net.autocom.pl 19.04.04, 19:53
          Trochę brakuje Ci wielkich liter w odpowiednich wyrazach.
    • Gość: stefan gdzie dyrekcja z jajami? IP: 217.153.13.* 19.04.04, 08:01
      Albo wywalić wszystkich leserów i szkodników z roboty, albo samemu się zwolnić
      panie Dyrektorze! Nie da sie tylko pobiadolić, że to terroryści - trzeba
      zadzwonić do komendanta Policji i wyp...lić gówniarstwo z torów. A potem pozew
      cywilny do konkretnych osób o odszkodowania. Dopóki tak nie będziecie robić nie
      uwierzę, że jesteście normalną firmą i nie będę się zgadzał na jakiekolwiek
      dopłaty do was. Ja Wam życia nie utrudniam z powodu moich problemów w pracy.
      • Gość: hobbir Re: gdzie dyrekcja z jajami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 08:20
        jechalem pociagiem z kolobrzegu do stargardu, Nie dosc ze byl brudny i spoznil
        sie okolo jednej godziny ( na stu kilkudziesieciu kilometrach!!!!!!), to
        jeszcze podczas jazdy 5 slownie: piec ! razy kontrolowano bilety. Darmozjady
        kolejowe udaja ze pracuja, a my ich musimy utrzymywac.Pogonic ich na zielona
        trawke i zastapic takimi, ktorzy naprawde chca pracowac.
    • Gość: opi WYPIER>>> Z ROBOTY !!!!! INNI CZEKAJA !!!!! IP: *.chello.pl 19.04.04, 08:19
      DYREKCJA JAJ NIE MA I TYLE - WALCZYC Z CHAMAMI CO INNYM ZYCIE UTRUDNIAJA !!!
      • Gość: seba Re: WYPIER>>> Z ROBOTY !!!!! INNI CZEKAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:23
        dawno w morde nie dostałes gosciu?
    • Gość: e Skandal IP: *.icpnet.pl 19.04.04, 08:59
      W środę mam jechać z Poznania do Gdańska i z powrotem w sprawach zawodowych.
      Kto mnie usprawiedliwi, jeśli nie dotrę i nie wykonam mojej pracy?
    • Gość: SANDROO NAJPIERW OKRADAJĄ KOLEJ, A PÓŹNIEJ STRAJKUJĄ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 09:42
      Każdy z Nas wie jak to jest na kolieji. Kradnie sie tam co sie da. Kolejarze
      którym sie płaci wynagrodzenia nie robią tego co do niech należy. Ile to razy
      wsiadamy do pociągu, kupujemy biliety i co za to mamy? Nie ma gdzie siąść nie
      ma sie gdzie załatwić, a konduktorzy siedzą w swoich przedziałach jedząc sobie
      i paląc. Nie raz widziałem jak pociąg był przepełniony nie było gdzie nawet
      stanąć a przedził gdzei siedzieli konduktorzy był pusty. Ale ich to nie
      obchodziło!!
      • Gość: Sławek Kolejarze IP: 213.199.234.* 19.04.04, 13:47
        Tak masz racje, że niektórzy kolejarze nie wywiązują się ze swoich
        obowiazków.Denerwuja Ciebie ciasne pociągi mnie też, bo z nich korzystam, Ale
        jednocześnie jestem kolejarzem z 25 letnim stażem.Nigdy nic nie ukradłem i
        nigdy nie nawaliłem do pracy a to, co się dzieje to nie wina prostych
        robotników tylko ich nieodpowiedzialnych władz. Kolejna zmiana i likwidacja
        poć. spowoduje, że nawet w ciasnym pociągu nie będziesz miał miejsca >czy tego
        chcesz ?
        • Gość: alicja Re: Kolejarze IP: *.net.autocom.pl 19.04.04, 20:00
          Trzeba normalnie pracować i normalnie awansować i normalnie załatwiać sprawy
          zawodowe. Nienormalność to jest dzisiejsze dno. ZZ mogły nie tylko namawiać do
          strajków, ale również dopinować kolejarskich spraw wg statutów związkowych.
          Tego nie robiono więć każdy darł w swoją stronę. Teraz nie ma przepełnień i nie
          ma transportu kolejowego. Strajkuje się w firmie zorganizowanej, prosperującej,
          a nie w firmie do likwidacji jaką jest PKP.
    • Gość: Paula Trzeba wziąć ich na wstrzymanie i nie ustępować. IP: 213.25.91.* 19.04.04, 10:05
      Jaka firma wytrzyma strajk w prawie milionowej aglomeracji? Góra za 2 tygodnie
      kolejarze wywiozą Pana Przewodniczącego Komitetu Strajkowego Koguta i innych
      związkowców na taczce i tak skończy się jego kariera zbawcy ludzkości.
      Towarzystwo ze związków zawodowych nie walczy o interesy kolejarzy, ale o
      własne.
    • Gość: Woland POD MUR !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 10:27
      Wszystkich związkowców pod mur i kulka w łeb... a jak ktoś jest zbyt
      humanitarny, to niech za własne pieniądze zasponsoruje im bilet na księżyc w
      jedną stronę - tam będą sobie mogli protestować do woli!
      • Gość: polonus Re: POD MUR !! IP: *.proxy.aol.com 19.04.04, 13:47
        Co chcieliscie to macie! Chcieliscie zydowska "Solidarnosc" i Kosciol aby
        rzadzili Polska to rzadza. Mysleliscie, ze jak im oddacie wladze to
        bedziecie zarabiac jak w kapitalizmie a nic nie robic jak w socjalizmie.
        Glosowaliscie za wejsciem do Unii Europejskiej bo mysleliscie, ze Unia
        o niczym nie mysli tylko o tym jak Polakom dawac za nic duzo pieniedzy.
        Zobaczycie jak bedzie. Spytajcie strajkujacych stoczniowcow kto teraz
        przejal wszystkie zlecenia od Rosjan na budowe statkow a bedziecie
        wiedziec dlaczego oni nie maja roboty i po co z Lecha robiono gwiazdora
        "czlowieka, ktory obalil komunizm" Za glupote sie placi!!!
    • Gość: unknown Re: Strajk pomorskich kolejarzy IP: 5.5R* / *.nokia.com 19.04.04, 11:00
      Jak to moze byc, aby banda nierobow mogla blokowac tory - rozpedzic ich na
      cztery strony swiata. Mam juz dosyc sponsoringu (z moich podatkow) - PKP to
      studnia bez dna
    • Gość: łamistrajk Kolejarze do piachu!!! IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 19.04.04, 11:59
      Pieprzyc kolejarzy! W tym kraju byle dureń walczy o swoje z reguły kosztem
      innych. Kto jechał pociągiem, wie jaki syf panuje na PKP. Przerosty
      zatrudnienia, wysokie wymagania związkowców, ciągle daj i daj. Rzygać się chce.
      Czekam, aż Deutschebahn wejdzie i zrobi konkurencję. Trzy czwarte tych
      krzykaczy wyleci z hukiem z roboty. Ja nie mogę strajkować (ustawa o służbie
      cywilnej tego zabrania). W dodatku część moich poborów minister finansów
      przekazał lekką rączką na tych nierobów. Dzięki temu zarabiam mniej niż
      sprzątaczka na kolei - 709 zł netto. Dodam też, że nie posiadam zniżek na
      kolej. I gdzie tu sprawiedliwość! Widzisz Boże i nie grzmisz...? Nie żałuję
      nikomu, że zarabia lepiej ode mnie. Wqrza mnie tylko gdy paru sukinsynów robi
      raban ala Leper i potem dostaje co chce bo notowania rządu są słabe, bo ...
      (wpisać dowolnie)itp.
      Jestem ciekaw kto za to beknie? Kto zapłaci za przestoje? I dlaczego znowu to
      bedą wszyscy podatnicy, w tym i ja?
      • dean08 Re: Kolejarze do piachu!!! 19.04.04, 12:59
        To, że kolej jest słabo zarządzana i a zz wszystko skasują to truizm. Bzdurą
        jest jednak wiara, że DB wejdzie i będzie cudnie. Do przewozów regionalnych
        wszędzie (poza Japonią) się dopłaca a inwestycje w infrastrukturę (regularnie
        rozkradaną bynajmniej nie przez kolejarzy) to gigantyczne kwoty - Hiszpania w
        ramach modernizacji koleji ma zamiar wrzucić w ciągu kilku lat po 6-7 mld euro
        rocznie. U nas te dopłaty i inwestycje są śmiechu warte. Owszem można zrobić
        tak: pozamykać nierentowne linie (większość linii) i zwolnić stosowną ilość
        kolejarzy. Tylko, że po takiej akcji moze się okazać, że zostanie CMK i trasa
        Warszawa - Poznań. Reszta kraju koleji mieć nie będzie. Problem z głowy. Tylko
        jakie oburzenie będzie - pociągi nam zabierają ! Niech ludzie zatem jeżdzą
        innymi środkami transportu (autobusy i własne samochody). Nie ma obowiązku
        posiadania koleji.
        • Gość: łamistrajk Re: Kolejarze do piachu!!! IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 19.04.04, 13:19
          Luzik! Można dopłacać. Jak się ma z czego. Ale dopłaty idą bezpośrednio z moich
          premii. To dlatego zlikwidowano skarbówce środek specjalny. Kasa ma iść na
          kolej. Dzięki temu jestem parę stówek co miesiąc lżejszy. Pierdolę takie
          dopłaty! Nie jeżdżę koleją, dworce omijam z daleka i mam w dupie kolejarzy i
          ich rodziny. Bo "dzięki" ich protestom mojej żonie i dziecku żyje się o wiele
          gorzej. A teraz znowu banda jakiś lewusów wyciąga łapę po kolejne pieniądze.
          Oczywiście też strajkują czym w zaden sposób nie poprawiają kondycji PKP. Mam
          paru znajomych na kolei i wiem,że większość kolejarzy nie chce strajkować. Chcą
          po prostu pracować. Ale oszołomów w tym kraju-raju nie brakuje. I dalej - teraz
          strajkujemy.
          Zdaję sobie sprawę, że kolej nigdy może nie być dochodowa. Ale niech nie mnoży
          strat. Czy w imię interesu paru związkowców część kolejarzy, górników,
          hutników, pracowników zbrojeniówki nie może szukać zajęcia w innej branży? Jakś
          pańszczyzna w tym kraju panuje - raz przypisany do PKP będzie tam pracował do
          usranej śmierci, a po nim jego potomkowie?!
          Gdzie rachunek ekonomiczny żeby utrzymywać nierentowne linie!? Czy nie lepiej
          je zlikwidować? W to miejsce znajdzie się paru chętnych z autobusami i oni
          wyjdą na swoje.
          Mam dosyc topienia publicznych pieniędzy w Spólki i inne popierdółki, które nie
          rokują żadnych szans na wyjście z gnoju w jakim się znajdują.
          Należy przy tym pamiętać o gigantycznych długach PKP, kopalń, hut i paru
          innych. Są to długi zarówno wobec ZUS, Skarbu Państwa, jak i innych podmiotów
          gospodarczych. I kto to wszystko zapłaci?! No kto? Znowu MY-naród...
      • Gość: jack Re: Kolejarze do piachu!!! IP: *.proxy.aol.com 19.04.04, 13:27
        Pieprzyc wszystkich. Pozamykac wszystkie zaklady. Pieprzyc wszystkich nie
        chcacym pracowac za 500zp.
        Zostawic tylko urzedasow za biurkami.
        A Polska bedzie kwitla a ludziom zylo sie dostatnio i godziwie.
    • Gość: michal nieroby, brudasy do mycia wagonow IP: *.raytheon.com / *.raytheon.com 19.04.04, 13:48
      a nie o strajkachmyslec.
    • Gość: les slabosc panstwa IP: *.atl.client2.attbi.com 19.04.04, 20:44
      jak mozna dopuszczac do biokowania torow.a swoja droga to najwyzszy czas wziasc
      sie za zlodziei i wszelkie naduzycia na kolei a wtedy wystarczy pieniedzy dla
      ludzi co naprawde ciezko pracuja.
    • Gość: gosc Strajk pomorskich kolejarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 21:27
      Strajk - trzeba poprzec bo ten rzad niszczy wszystko co krajowe. PKP jest za
      drogie by bylo oplacalne.

Obnizce ceny biletow a beda klienci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka