agnostic5 24.01.11, 20:20 Zapalmy znicze pod ambasadą Rosji. Chrzanić polityków i ich wojenki, kiedy cierpią zwykli ludzie. Брaтья Pocйaние, мы вмеcте c Вaми... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 20:24 venus99 napisał: > przyłączam się. Ja takze. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:51 lumpior napisał: > venus99 napisał: > > > przyłączam się. > Ja takze. I ja. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 20:28 Bardzo mądre posunięcie, tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
wiera22 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 20:50 Moja świeczka już zapalona. Jednak są tacy, którzy uznają to za przypodobanie się. Chrzaaaanić takich. Oni nie mają ludzkich odruchów. Odpowiedz Link Zgłoś
prynsztarn Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 20:57 Zaraz podjadę i zapalę, doskonały pomysł, dziękuję za podpowiedź. PS. Czy będzie nadużyciem jak zapalę w imieniu mieszkańców Żoliborza? Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 21:05 prynsztarn napisał: > PS. Czy będzie nadużyciem jak zapalę w imieniu mieszkańców Żoliborza? Możesz w moim? Z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 21:21 Opowiesz potem, jak było ? Jak się Warszawiacy zachowali ? Mam taką straszną nadzieję, że będzie dużo światełek i może nawet kwiaty i równie straszną obawę, żem naiwna jak osesek. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 21:25 Zapal i w moim. Ze Śląska to trochę daleko... Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
prynsztarn Byłem, położyłem bukiet róż. 24.01.11, 22:30 Także w imieniu Was którzy prosiliście. Lampek jest mało, na murku pod ogrodzeniem obok bramy, ja wiem, może z 15. Zdecydowanie wiecej jest kwiatów, wiszą na płocie jak i leżą na murku. Zaparkowałem na podjeździe bramy, pan policjant wyszedł, mówię że kwiatki, nie ma sprawy, proszę, tylko nie parkowac za długo... Tak wypadało. Odpowiedz Link Zgłoś
prynsztarn Re: Byłem, położyłem bukiet róż. 24.01.11, 22:39 Nie wiedziałem gdzie znicze zakupić o tej porze, stąd kwiatki. IMHO ważny jest sam gest, nie szczegóły. Ale jutro jak mi się uda podjadę też i ze zniczem. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Na moim Mokotowie najbliższy cmentarz (a więc i 24.01.11, 23:04 możliwość kupienia zniczy) jest na Wałbrzyskiej. Jadąc rano do przychodni na zabiegi rehabilitacyjne odbijemy z mężem w odwrotną stronę, kupimy lampki i około południa zaświecimy pod ambasadą. prynsztarn napisał: > Nie wiedziałem gdzie znicze zakupić o tej porze, stąd kwiatki. IMHO ważny jest > sam gest, nie szczegóły. Ale jutro jak mi się uda podjadę też i ze zniczem. > > Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 21:20 mam za daleko, jednak mogę się przyłączyć chociażby przez napisanie - tak, zapalam. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 21:20 Przyłączam się. Zostawmy spory politykom. Pozostańmy zwyczajnie ludźmi łączącymi się w bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 23:06 inna57 napisała: > Przyłączam się. Zostawmy spory politykom. Pozostańmy zwyczajnie ludźmi łączącym > i się w bólu. Tak jak Rosjanie byli z nami po katastrofie z 10 IV. 10 Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 21:48 Popieram wraz z Mandragonem: mandragon.pl/zapal-swieczke/ Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 23:08 gat45 napisała: > do gory Zapalę jutro światełko od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon Re: Zapal świeczkę 25.01.11, 12:39 Zapal i ode mnie, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:15 agnostic5 napisał: > Zapalmy znicze pod ambasadą Rosji. Chrzanić polityków i ich wojenki, kiedy cier > pią zwykli ludzie. > > Брaтья Pocйaние, м& > #1099; вмеcте c Вaми... Pojadę jutro. Potem napiszę. -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:15 Mogę jedynie poprosić, żeby ktoś zapalił świeczkę również w moim imieniu. Smutno bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:19 chateau napisał: > Mogę jedynie poprosić, żeby ktoś zapalił świeczkę również w moim imieniu. > Smutno bardzo. Jeżeli chcesz, zrobię to. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:22 Będę wdzięczny. Człek by chciał, ale geografia skrzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zapal świeczkę 25.01.11, 12:34 chateau napisał: > Będę wdzięczny. Człek by chciał, ale geografia skrzeczy. Bylem o 11:00. Poprosiłem o spokój dla zmarłych, zdrowie dla rannych - zapaliłem znicze (w tym jeden od Ciebie). PS - na ogrodzeniu (po prawej stronie, patrząc na budynek) stało 11 zniczy, w tym kilka płonących oraz 15 wiązanek kwiatów. Było nas dwóch - policjant pilnujący ambasady i ja. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:22 Nie śmiem prosić... Ale się ośmielę. Mogę ? Dziękuję. Nie wiem, jak się odwdzięczę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:35 gat45 napisała: > Nie śmiem prosić... Ale się ośmielę. Mogę ? Dziękuję. Nie wiem, jak się odwdzię > czę. Załatwione. ;-) --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 23:10 gat45 napisała: > Nie śmiem prosić... Ale się ośmielę. Mogę ? Dziękuję. Nie wiem, jak się odwdzię > czę. Napisałam wyżej, że zapalę światełko od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zapal świeczkę 25.01.11, 12:33 gat45 napisała: > Nie śmiem prosić... Ale się ośmielę. Mogę ? Dziękuję. Nie wiem, jak się odwdzię > czę. Bylem o 11:00. Poprosiłem o spokój dla zmarłych, zdrowie dla rannych - zapaliłem znicze (w tym jeden od Ciebie). PS - na ogrodzeniu (po prawej stronie, patrząc na budynek) stało 11 zniczy, w tym kilka płonących oraz 15 wiązanek kwiatów. Było nas dwóch - policjant pilnujący ambasady i ja. ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Zapal świeczkę 25.01.11, 17:47 Dziękuję Ci bardzo. I Wos9 także. Z Twojej wyliczanki wynika, że znicze zapalili tylko Warszawiacy z tego forum :((( Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zapal świeczkę 25.01.11, 17:59 gat45 napisała: > Dziękuję Ci bardzo. I Wos9 także. > > Z Twojej wyliczanki wynika, że znicze zapalili tylko Warszawiacy z tego forum : > ((( Ja byłam sporo później. Ludzi może niezbyt wielu, ale ci, którzy przyszli odczuwali widać taką potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Zapal świeczkę 26.01.11, 15:32 gat45 napisała: > Nie śmiem prosić... Ale się ośmielę. Mogę ? Dziękuję. Nie wiem, jak się odwdzię > czę. Za dużo tych świec to tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Wirtualnie się przyłączam... 24.01.11, 22:46 Bo daleko jestem. Ale się przyłączam. Odpowiedz Link Zgłoś
tujacek [*][*][*] 24.01.11, 22:48 I życzenia aby to się nie powtarzało. Nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: [*][*][*] 25.01.11, 16:27 tujacek napisał: > I życzenia aby to się nie powtarzało. Nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 22:53 To i moja wirtualna świeczka, niech się zapali. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zapal świeczkę 25.01.11, 00:02 Klara , zapal ode mnie, proszę, również mam daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
fastwinter.5 Re: Zapal świeczkę 24.01.11, 23:25 oczywiście i ja chciałabym zapalić świeczkę,ale tak,jak ktoś już napisał,że "geografia skrzeczy",to ona skrzeczy również w moim przypadku,dlatego będę wdzięczna jak ktoś w moim imieniu jutro tę świeczkę pod ambasadą zapali. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
michas_z_pkp A właściwie ile ich się paliło pod polską ambasadą 25.01.11, 06:59 w Moskwie po polskich dramatach? Jeśli naprawdę wiele, to istotnie chrzanić polityków i sam dziś pójdę jedną zapalić. Ale jeśli nie, nie będę robił z siebie pajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte i tu 25.01.11, 07:28 za szybko poszło poprzednie Tekst linka swoją drogą, to jakiś handel wymienyy, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
michas_z_pkp Ok, przekonałeś mnie. Zapalę dziś świeczkę. 25.01.11, 07:30 To nie handel wymienny, ale wolałem mieć pewność, że Rosjanie to nie Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Wiesz..... 25.01.11, 07:46 michas_z_pkp napisał: > To nie handel wymienny, ale wolałem mieć pewność, że Rosjanie to nie Putin. Nie czujesz, że się zachowujesz niestosownie? Policz jeszcze kwiatki zlożone przez Rosjan, żebys przypadkiem nie wyszedł na nadgorliwca. Co się z wami ludzie porobiło...... Odpowiedz Link Zgłoś
michas_z_pkp Re: Wiesz..... 25.01.11, 07:54 Przecież cały czas tu sugerujecie pragmatyzm w stosunkach z sąsiadami, a teraz nagle romantyczny zryw? To nie jest targ, ale z powodu śmierci nazistów świeczki bym nie zapalił. Tak samo nie chciałbym palić światełka z powodu śmierci putinowców, bo dla mnie ten zamach z całą pewnością nie jest jednoznaczny. Zwykłym ludziom współczuję, a kolega przekonał mnie, że istotnie są zwykli. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Poczciwy michasiu.... 25.01.11, 08:02 michas_z_pkp napisał: > Przecież cały czas tu sugerujecie pragmatyzm w stosunkach z sąsiadami, a teraz > nagle romantyczny zryw? Poczciwcze, nie rozumiesz co to znaczy "pragmatyzm" i czego dotyczy. > To nie jest targ, ale z powodu śmierci nazistów świeczki bym nie zapalił. No tu juz pojechałeś po bandzie idiotyzmu. > Zwykłym > ludziom współczuję, a kolega przekonał mnie, że istotnie są zwykli. Sam byś nie wpadł na to, że przypadkowych kilkudziesięciu zamordowanych na lotnisku to zwykli ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
michas_z_pkp Poczciwy "doktorze"... 25.01.11, 08:38 > Poczciwcze, nie rozumiesz co to znaczy "pragmatyzm" i czego dotyczy. Czego, według ciebie, może z definicji nie dotyczyć pragmatyzm? > No tu juz pojechałeś po bandzie idiotyzmu. A dlaczego? Że porównałem putinowców do nazistów? Twoi pobratymcy porównują do nich kaczystów. Mnie przecież też wolno. > Sam byś nie wpadł na to, że przypadkowych kilkudziesięciu zamordowanych na lotn > isku to zwykli ludzie? Wpadłem, dlatego wolałem mieć pewność komu stawiam tę świeczkę. Co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No tak.... 25.01.11, 08:42 michas_z_pkp napisał: > > Sam byś nie wpadł na to, że przypadkowych kilkudziesięciu zamordowanych n > a lotn > > isku to zwykli ludzie? > > Wpadłem, dlatego wolałem mieć pewność komu stawiam tę świeczkę. Co w tym złego? Myślę, że nie powinienieś spieszyć z tą świeczką. Sprawdź personalia zamordowanych, żebyś przypadkiem nie zapalił świeczki jakiemuś putinowcowi..... Ja was, Wolaków, nigdy nie zrozumiem. I nie polubię. Kłaniam i kończę tę dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
michas_z_pkp No, to czego twoim zdaniem pragmatyzm nie dotyczy? 25.01.11, 08:43 Bo jakoś szybciutko przeszedłeś na "ad personam". Odpowiedz Link Zgłoś
michas_z_pkp Piękne "ad personam" michnikowca-rozbiorowca 25.01.11, 08:55 Jak ja lubię te pokazy bezsilnej wściekłości. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Jakie "ad personam" ? 25.01.11, 09:28 A o czyim pragmatyzmie była mowa ? Nie pytałeś, czy w ogóle powinno się składać kwiaty/znicze pod rosyjską ambasadą, tylko zastanawiałeś się, czy Ty sam je złożysz. Czym wprowadziłeś do dyskusji motyw personalny. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Piękne "ad personam" michnikowca-rozbiorowca 25.01.11, 09:30 Ośmieszyłeś się mieciu, ale jest jeszcze w tobie nadzieja, bo swoje ejakulacje usiłujesz przykryć argumentami "ataku wściekłości" u innych. Sumieni gryzie? Odpowiedz Link Zgłoś
rozum-ny Re: Piękne "ad personam" michnikowca-rozbiorowca 25.01.11, 10:37 michas_z_pkp napisał: > Jak ja lubię te pokazy bezsilnej wściekłości. Gdzie tu widzisz pokazy wściekłości? Tak wyglądają te ataki wściekłości po WOLSKU. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki infomozg, gdzie ty widzisz "ad personam"? 26.01.11, 10:29 Jakie pokazy wściekłości? Skończ wreszcie, bo się kompromitujesz. Uszanuj, o czym jest ten wątek i zamilcz. Albo najlepiej sobie stąd pójdź. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: No, to czego twoim zdaniem pragmatyzm nie dot 25.01.11, 15:19 Jak widze,PKP slusznie mi sie kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Rosjanie potrafili pokazać klasę 25.01.11, 12:42 Słabe szanse, że też im dorównamy. Ale próbować warto. Odpowiedz Link Zgłoś