Gość: bolu WYBORCZY SZMATŁAWIEC patrz niżej IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 12:44 ZOBACZ TAKŻE • Samoobrona chce przenieść stolicę Polski (22-04-04, 12:35) • Członek Samoobrony współpracował z faszystami (22-04-04, 03:00) • Łódź: Samoobrona szykuje "skok na kasę" cd (21-04-04, 02:00) • Cytaty z Andrzeja Leppera (15-04-04, 01:27) • Lepper wychwala Hitlera (14-04-04, 12:19) itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: WYBORCZY SZMATŁAWIEC patrz niżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 12:59 To jedyne pismo jakie znam, ktore otwarcie wypowiedzialo wojne szumowinom z pod znaku leppera. Mam nadzieje, ze to 30% ludzi opamieta sie i zrozumie, ze rezygnujac z demokracji (jakaby ona nie byla) kreca bicz na samych siebie. Bo jezeli lepper dojdzie do wladzy, to watpie, czy bedziemy mogli tak swobodnie sie wypowiadac. Ty tez rusz glowa, jak juz umiesz pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dallas Lepper na generała i od razu na Naczelnika Panstwa IP: 212.191.80.* 23.04.04, 12:51 To jest chore i przerazające co tym prostakom do głowy przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: KRÓL ANDRZEJ PIERWSZY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:28 1) System prezydencki. 2) Dziedziczność urzędów. 3) Wprowadzenie monarchii. ... 4) Rewoluja ... i jeszcze raz to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.tele2.pl 23.04.04, 13:00 Bardzo to wszystko dziwne. Pierwsze wydanie (Lech Wałęsa) cieszyło sie tak ogromna popularnością, drugie (Andrzej Lepper) już nie ??? A przecież ten drugi jest bogatszy o doświadczenia. Napewno wyciągnął wnioski z błędów poprzednika. Dziwię sie przede wszystkim tzw "zwykłym ludziom", bo to że ze strachu przed utratą stołków, szmalu i przywilejów, kasta przydupników trzęsie porami to normalne. Jaka różnica kochani cierpieć z powodu głupoty i niedoświadczenia nowej tzw populistycznej ekipy, czy być perfidnie okradanym przez wielkich rekinów stojących za POPISEM cz SLD. Myślę że musimy przejść przez "oczyszczający ogień" populizmu czy chcemy czy nie. Mrzonki "szlachetnych idiotów" czy to z UW czy SDPL nie są niestety realizowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Lubie nazywac rzeczy po imieniu... 01.05.04, 01:40 Gość portalu: oracz napisał(a): > Bardzo to wszystko dziwne. Pierwsze wydanie (Lech Wałęsa) cieszyło sie tak > ogromna popularnością, drugie (Andrzej Lepper) już nie ??? A przecież ten drugi > > jest bogatszy o doświadczenia. Napewno wyciągnął wnioski z błędów poprzednika. Więc mówię Ci, że próba porównania Wałęsy do Leppera świadczy o tym, że jesteś idiotą, co czyni polemikę z Tobą bezcelową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazbip Jestem rozczarowany, oczekiwalem conajmniej 75% IP: 212.47.183.* 23.04.04, 13:02 Jestem rozczarowany, oczekiwalem conajmniej 75% stawke podatkowa dla najbogatszych. O 95% moge sobie czyba tylko marzyc, choc taka stawke uwazam za zupelnie usprawiedliwina dla czlonkow miedzynarodowej nomenklatury kapitalistycznej. Dla tych ktorzy w miesiacu otrzymuja wiecej niz ich podwladny robotnik zarobi przez cale zycie i po zruinowaniu przedsiebiorstwa otrzymuja odprawe w wysokosci kilkunastu (lub kilkudziesieciu - patrza sprawa ABB) milionow dolarow. Ci ktorzy, tak jak to pamietam z okresu PRL z jednego stanowiska, gdzie sie zupelnie nie sprawdzili ida na inne jeszcze lepsze (aktualne w tych dniach - dyrektorem linii lotniczych Swiss zostal czlowiek ktorego wyrzucono z DeutscheBahn za wprowadzenie idiotycznego systemu cen. Dostal jeszcze wieksza pensje niz poprzedni dyrektor. A ja mimo wszystko bede glosowal na Samoobrone, moze jeszcz podwyzsza z 50% na conajmniej 75%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Jestem rozczarowany, oczekiwalem conajmniej 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:15 Rzecz w tym, ze prywatne przedsiebiorstwa w zdrowych warunkach politycznych same na siebie zarabiaja i same decyduja o swojej polityce placowej, rowniez odpowiadaja wobec prawa za podejmowane przez siebie decyzje. Swiatu daleko do idealu, ale rozsadne wydaje sie, ze czlowiek majacy wieksza odpowiedzialnosc na swoich barkach pobiera wieksze wynagrodzenie. Odpowiedzialnosc robotnika jest czastkowa, dyrektora przedsiebiorstwa globalna, bo nie tylko odpowiada za przedsiebiorstwo ale tez za tego robotnika i jego miejsce pracy. Jezeli robotnik wkreci zle srube w kole samochodu i samochod bedzie mial z tego powodu wypadek, to w pierwszym rzedzie odpowiadac bedzie jego firma reprezentowana przez tegoz dyrektora, nawet jezeli nie bedzie to odpowiedzialnosc karna, to zle moze odbic sie to na jej wizerunku. Kiedy robotnik pije piwo przed telewizorem, dyrektor zastanawia sie jak utrzymac miesjce pracy tego robotnika. Takie sa te drobne niuanse, o ktorych kolega raczy zapominac. A patologie zdarzaja sie rowniez wsrod robotnikow. Wiec bez demagogii, kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio SPOLECZNA GOSPODARKA RYNKOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:02 to brzmi jak DEMOKRACJA LUDOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: SPOLECZNA GOSPODARKA RYNKOWA IP: 195.205.45.* 23.04.04, 13:05 albo centralizm demokratyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: 195.205.141.* 23.04.04, 13:15 Rozumie się panie Maksymiuk, że prezydentem ma być mr Lepper? Hmm, to faktycznie porównanie do Rosji Putina jest trafne! Wczoraj Samoobrona pokazała w Sejmie na czym naprawdę jej zależy: NA STOŁKACH I KASIE!!! Precz z cwaniaczkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:27 Lepper naprawdę wziął sobie do serca lekturę Mein Kampf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazibp Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: 212.47.183.* 23.04.04, 13:43 Jestem rozczarowany. Oczekiwalem conajmniej 75% stawki podatku dochodowego dla tych ktorzy w miesiacu maja wyzszy dochod, niz ich pracownicy zarabiaja przez cale zycie. Uwazam ze i 95% nie byloby za duzo dla tych czlonkow kapitalistycznej nomenklatury, ktorzy doprowadzaja firmy do ruiny i na odchodne kasuja kilkanascie (lub nawet kilkadziesiat - patrz sprawa ABB) milionow dolarow. W Polsce juz tez to mamy - jestesmy postepowi i otwarci na reformy idace z zachodu. Moze Samoobrona jeszcze zmieni zdanie i podwyzszy stawki, ale tak czy inaczej bede na nia glosowal. Nie mam innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:51 Gdyby glupota skrzydla miala, to by fruwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.04, 13:56 lepper musi odejsc, balcerowicz musi zostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 13:59 wybór samoobrony jest aktem samobójczym narodu.jest to psychoza maniakalno- deperesyjna wyborców.Może jest na to jakieś lekarstwo i dobry lekarz.inny komentarz zbędny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Buntownik Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.ib.com.pl 23.04.04, 14:01 Niech naród powstanie po raz kolejny i uratuje Polskę. Np.Owsiak na premiera, Religa na mnistra zdrowia, politycy postkomunistyczni i nie tylko, do aresztu i zabrać im wszystko to co zdążyli nakraść, łącznie z tym co mają na zagranicznych kontach i niech razem z największymi przestępcami odpracują to co robili do tej pory w "kamieniołomach". Nie ma się co łudzić że po wstąpieniu do Unii będzie lepiej dla szarych Polaków, zostaniemy jeszcze bardziej uzależnieni od zachodnio-europejskich mocarstw i nadal będziemy białymi "murzynami" Europy(nie ubliżając ludziom czarnoskórym). Polska jest od dawna postrzegana na zachodzie jako "prostytutka" dla bogatszych krajów. Nie pchajmy się na siłę tam gdzie chcą nas jeszcze bardziej okraść, bo przecież w Europie byliśmy od zawsze, bez wzgl. na to czy wejdziemy do UE czy nie i tak będziemy krajem europejskim bo zawsze nim byliśmy, a po wstąpieniu najwięcej skorzystają politycy którzy będą kraść nadal i nic nie robić dla nas. Renegocjować zasady naszego członkostwa w Unii Europejskiej. Zabronić działalności partii politycznych i wstrzymać na jakiś czas działalność prokuratury. Odpolitycznić wszystkie urzędy i instytucje np. policję i wojsko, żeby nie mogły być wykorzystywane przeciwko społeczeństwu przez obecnych polityków. Zmienić ustrój na coś w rodzaju monarchii demokratycznej, niech naród wybierze jednego władcę (wybieranego demokratycznie co 4 - 5 lata, 75-%procentowym poparciem casłego społeczeństwa) nie dyktatora a kogoś mającego niemal władzę absolutną ale z możliwością odsunięcia go od władzy przez ogólnokrajowe referendum po 25%-ym poparciu całego społeczeństwa. Utworzyć dwa niezależne od siebie i od rządzących, organy kontrolujące wszystkie urzędy i instytucje państwowe. Reprywatyzować wszystkie najważniejsze podmioty gospodarcze takie jak PKP czy płocki ORLEN, bo przecież zostały one wybudowane za pieniądze wszystkich Polaków. Utworzyć Rząd z samych ludzi doświadczonych i wykształconych którzy już coś zrobili dla Polski a nie tylko ładnie wyglądających karierowiczów jak nasz pseudo-prezydent. Nie liczmy na to że Leper i Samoobrona będzie wybawieniem dla kraju. Przeprowadzić ogólnokrajową rewolucję, bezkrwawą, zobaczycie, że i policjanci i żołnierze wysłani przeciwko społeczeństwu w końcu się przyłączą. C.D.N Proszę o opinię i szczerą krytykę.Pozdrawiam wszystkich dobrych Polaków. P.S. Nie chcę być absolutnie drugim Hitlerem czy Stalinem i wiem że drugim Piłsudskim też nie będę, ale nie mam piętnastu lat i nie jestem naiwny, że wszystko gładko pójdzie. Gdyby ci prawdziwi "solidarnościowcy" którzy pierwsi pomyśleli o obaleniu komunizmu nie mieli nadzieji że może się udać to zrobić, to nie wiadomo co dziś by było. Dobrzy ludzie wymyślili a inni za nich przypisali soie zasługi po roku 1990-tym, np. Wałęsa został prezydentem chociaż się do tego nie nadawał, ale nie można powiedzieć że nie zrobił czegoś dorego dla Polski bo odważył się ryzykując życiem własnym i swojej rodziny i stanął na czele całego społeczeństwa bo nikt inny się nie odważył. Teraz dużo ludzi uważa że Leper będzie wybawicielem a za kilka lat będzie nam wszystkim wstyd że znowu się daliśmy nabrać. Nie pozwólmy na to żeby poświęcenie tylu patriotów (np. Popiełuszko, Kukliński, Wojtyła) poszło na marne. Daliśmy radę Krzyżakom, Turkom, Prusakom, hitlerowcom, komunistom to damu też radę i kapitalistycznym złodziejom. Przecież tu chodzi o dobro nas wszystkich i naszych dzieci. Nie jestem żadnym despotą czy marzycielem zamkniętym w swoim świecie, tylko realistą ale i optymistą wierzącym w siłę narodu polskiego mogącemu przeciwstawić się każdemu mocarstwu. Po wywołaniu przez nas buntu USA i Wielka Brytania (po Wietnamie, Iraku i Palestynie) będą się bały interweniować w Polsce, to samo Rosja (po Czeczeni), a NATO I ONZ sami wiecie do czego są obecnie zdolni tzn. do niczego tylko do stania z boku i przyglądania się. Gdyby Chrystus albo Budda i częściowo też Mohamet nie zrobili tego co zrobili, to dziś światem rządziliby Żydzi, tzw. poganie-ateiści (w sumie tak też jest teraz, ale nie aż tak widocznie) i różne sekty, jak jest w Koreji. Uważam że dobrym momentem wzięciaprzez naród sprawy w swoje ręce byłby koniec kwietnia podczas szczytu europejskiego w Warszawie, ale nie powinniśmy walczyć z policją tylko przejąć Sejm i Pałac prezydencki. Jeżeli do stolicy przybędą tysiące rodaków z całego kraju nie da rady ani policja z całej Europy ani wojsko, sam byłem w wojsku i wiem jaka jest sytuacja w naszej armii, ponad 50% żołnierzy wysłanych na nas, przyłączą się do nas. Nie może też być mowy o wojnie domowej bo złych ludzi trzymających władzę w Polsce jest tylko garstka, ale za to mających ogromne fortuny które trzeba będzie im od razu odebrać zanim wywiozą je z kraju. Dlatego, rolnicy, górnicy, stoczniowcy, kolejarze, pielęgniarki i wszyscy inni dobrzy Polacy powinni się zorganizować i zamiast bezsensownie strajkować i blokować drogi poprostu odsunąc od władzy złodzieji i oszustów zdrajców narodu. C.D.N. Wszyscy którzy popierają tą ideę niech kopiują ten tekst i wysyłają dalej w Polskę na inne strony internetowe i do gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iti Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:02 Rety, róbmy coś, bo obudzimy się w kraju jak za Mieszka I. Ale będzie wstyd, jak będą wydawać tak pieniądze publiczne. Nawet przez myśl mi nie przechodzi... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anreas Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.04, 14:06 dziendobry panstwu, ja pisze z niemiec, jestem pedalem i szukam prawdziwego menszczyzna zeby zalozyc rodzine ja slyszalem ze u was jest taki przewodniczacy, to ja bym go chcial, ja bardzo lubie mocne menszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ado Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.zigzag.pl 23.04.04, 14:14 paranoja. za to że ktos jest lepszy będzie placił karę w postaci wysokiego podatku Samoobrona do gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anreas Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.04, 14:20 ja tez chce dyktatu w domu, ja chce waszego przewodniczacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:24 Jest twoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jean-strasbourg Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.burkert.com 23.04.04, 14:30 Nigdy nie przypuszczalem,ze polacy to taki glupkowaty narod.Ze wy macie jeszcze honor tolerowac awanturnika leppera,ze wy wogole o nim piszecie.Przeciez ten lotr nadaje sie tylko wraz z jego sierzantami i klakierami do sowietskiego lagru.Jestem polakiem i wsydze sie pytan,ktore na temat Polski zadaja mi francuzi.Czy polak to potrafi byc tylko KRETYNEM?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:41 Francja tez ma swoich orlow : Le Pen, Bernard Tapis, rowniez "l'escroc" Chirac nie nalezy do postaci, ktorymi Francmani lubia sie chwalic. Ale Twoj wstyd rozumiem. Choc nie przecenialbym z drugiej strony wiedzy Francuzow, Niemcow, czy Wlochow na temat Polski i tego co tu sie dzieje. Nie zmienia faktu, ze coraz czesciej jak mowil Giedroic - chetnie wypisalbym sie z tego narodu. Pytanie tylko - do jakiego sie zapisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziobak Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.iung.pulawy.pl / *.iung.pulawy.pl 23.04.04, 14:24 A na stole widać butelkę CocaColi - Nałeczowiankę mości panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Buntownik Tylko Rewolucja ! IP: *.ib.com.pl 23.04.04, 14:24 Niech naród powstanie po raz kolejny i uratuje Polskę. Np.Owsiak na premiera, Religa na mnistra zdrowia, politycy postkomunistyczni i nie tylko, do aresztu i zabrać im wszystko to co zdążyli nakraść, łącznie z tym co mają na zagranicznych kontach i niech razem z największymi przestępcami odpracują to co robili do tej pory w "kamieniołomach". Nie ma się co łudzić że po wstąpieniu do Unii będzie lepiej dla szarych Polaków, zostaniemy jeszcze bardziej uzależnieni od zachodnio-europejskich mocarstw i nadal będziemy białymi "murzynami" Europy(nie ubliżając ludziom czarnoskórym). Polska jest od dawna postrzegana na zachodzie jako "prostytutka" dla bogatszych krajów. Nie pchajmy się na siłę tam gdzie chcą nas jeszcze bardziej okraść, bo przecież w Europie byliśmy od zawsze, bez wzgl. na to czy wejdziemy do UE czy nie i tak będziemy krajem europejskim bo zawsze nim byliśmy, a po wstąpieniu najwięcej skorzystają politycy którzy będą kraść nadal i nic nie robić dla nas. Renegocjować zasady naszego członkostwa w Unii Europejskiej. Zabronić działalności partii politycznych i wstrzymać na jakiś czas działalność prokuratury. Odpolitycznić wszystkie urzędy i instytucje np. policję i wojsko, żeby nie mogły być wykorzystywane przeciwko społeczeństwu przez obecnych polityków. Zmienić ustrój na coś w rodzaju monarchii demokratycznej, niech naród wybierze jednego władcę (wybieranego demokratycznie co 4 - 5 lata, 75-%procentowym poparciem casłego społeczeństwa) nie dyktatora a kogoś mającego niemal władzę absolutną ale z możliwością odsunięcia go od władzy przez ogólnokrajowe referendum po 25%-ym poparciu całego społeczeństwa. Utworzyć dwa niezależne od siebie i od rządzących, organy kontrolujące wszystkie urzędy i instytucje państwowe. Reprywatyzować wszystkie najważniejsze podmioty gospodarcze takie jak PKP czy płocki ORLEN, bo przecież zostały one wybudowane za pieniądze wszystkich Polaków. Utworzyć Rząd z samych ludzi doświadczonych i wykształconych którzy już coś zrobili dla Polski a nie tylko ładnie wyglądających karierowiczów jak nasz pseudo-prezydent. Nie liczmy na to że Leper i Samoobrona będzie wybawieniem dla kraju. Przeprowadzić ogólnokrajową rewolucję, bezkrwawą, zobaczycie, że i policjanci i żołnierze wysłani przeciwko społeczeństwu w końcu się przyłączą. C.D.N Proszę o opinię i szczerą krytykę.Pozdrawiam wszystkich dobrych Polaków. P.S. Nie chcę być absolutnie drugim Hitlerem czy Stalinem i wiem że drugim Piłsudskim też nie będę, ale nie mam piętnastu lat i nie jestem naiwny, że wszystko gładko pójdzie. Gdyby ci prawdziwi "solidarnościowcy" którzy pierwsi pomyśleli o obaleniu komunizmu nie mieli nadzieji że może się udać to zrobić, to nie wiadomo co dziś by było. Dobrzy ludzie wymyślili a inni za nich przypisali soie zasługi po roku 1990-tym, np. Wałęsa został prezydentem chociaż się do tego nie nadawał, ale nie można powiedzieć że nie zrobił czegoś dorego dla Polski bo odważył się ryzykując życiem własnym i swojej rodziny i stanął na czele całego społeczeństwa bo nikt inny się nie odważył. Teraz dużo ludzi uważa że Leper będzie wybawicielem a za kilka lat będzie nam wszystkim wstyd że znowu się daliśmy nabrać. Nie pozwólmy na to żeby poświęcenie tylu patriotów (np. Popiełuszko, Kukliński, Wojtyła) poszło na marne. Daliśmy radę Krzyżakom, Turkom, Prusakom, hitlerowcom, komunistom to damu też radę i kapitalistycznym złodziejom. Przecież tu chodzi o dobro nas wszystkich i naszych dzieci. Nie jestem żadnym despotą czy marzycielem zamkniętym w swoim świecie, tylko realistą ale i optymistą wierzącym w siłę narodu polskiego mogącemu przeciwstawić się każdemu mocarstwu. Po wywołaniu przez nas buntu USA i Wielka Brytania (po Wietnamie, Iraku i Palestynie) będą się bały interweniować w Polsce, to samo Rosja (po Czeczeni), a NATO I ONZ sami wiecie do czego są obecnie zdolni tzn. do niczego tylko do stania z boku i przyglądania się. Gdyby Chrystus albo Budda i częściowo też Mohamet nie zrobili tego co zrobili, to dziś światem rządziliby Żydzi, tzw. poganie-ateiści (w sumie tak też jest teraz, ale nie aż tak widocznie) i różne sekty, jak jest w Koreji. Uważam że dobrym momentem wzięciaprzez naród sprawy w swoje ręce byłby koniec kwietnia podczas szczytu europejskiego w Warszawie, ale nie powinniśmy walczyć z policją tylko przejąć Sejm i Pałac prezydencki. Jeżeli do stolicy przybędą tysiące rodaków z całego kraju nie da rady ani policja z całej Europy ani wojsko, sam byłem w wojsku i wiem jaka jest sytuacja w naszej armii, ponad 50% żołnierzy wysłanych na nas, przyłączą się do nas. Nie może też być mowy o wojnie domowej bo złych ludzi trzymających władzę w Polsce jest tylko garstka, ale za to mających ogromne fortuny które trzeba będzie im od razu odebrać zanim wywiozą je z kraju. Dlatego, rolnicy, górnicy, stoczniowcy, kolejarze, pielęgniarki i wszyscy inni dobrzy Polacy powinni się zorganizować i zamiast bezsensownie strajkować i blokować drogi poprostu odsunąc od władzy złodzieji i oszustów zdrajców narodu. C.D.N. Wszyscy którzy popierają tą ideę niech kopiują ten tekst i wysyłają dalej w Polskę na inne strony internetowe i do gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Basta, amico! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:26 Si, l'abbiamo gia visto, di qualcosa di nuovo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civ Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.rene.com.pl 23.04.04, 14:36 To jakis zart? Czy moze juz calkiem ludziom w polsce padlo na mozg zeby pozwolic wprowadzic na stolek prezydencki tlumoka z zabitej dechami dziury? Dobrze to swiadczy o kondycji polskich elit politycznych. Banda zlodzieji i aferzystow bedzie musiala odejsc a na ich miejsce pojawi sie niezdolny do myslenia sztab uwstecznionych chlopow konca XVIIIw. Jeszcze i kos brakuje na sztorc. Pilsudski 2 - nowe oblicze. Cezar srodkowowschodni - zbawiciel matki Polski. To jest tak zalosne ze chyba wstyd nakaze oddac polski paszport i udawac rumuna. Kwiatek w sam raz na wstapienie do unii ktora tez ju zaczyna nam bokiem wychodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliciel Re: welcome to bielarus! IP: *.burkert.com 23.04.04, 14:43 To nikt inny jak miller wykreowal najbardziej chujowego z chujow leppera burola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozwad Polska po wyborach IP: 62.233.186.* 23.04.04, 14:44 Tak cos czuje, ze znaki na granicy Polski po wyborach beda wygladaly tak: Witamy w Polsce. Populacja 10mln. (to mniej wiecej tyle co elektorat Leppera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialasova Pierwszy krok do dyktatury za nami..... IP: 161.52.159.* 23.04.04, 14:49 Brawo ludzie, dalej Leppera popierajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Zabrać bogatym i rozdać ludziom!!! A kto są ludzie 23.04.04, 15:06 My!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to znaczy lumpen-proletariat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Zabrac bogatym i dac biednym! IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 23.04.04, 14:54 Tak mowi Lepper. To sie podoba ludziom ktorzy albo nie pamietaja PRL-u, albo im sie w PRL-u podobalo. Chlopi z PGR-ow mieli niezle - nalezalo im sie mieszkanie i przydzialy i nikt nie zabranial krasc. A do utrzymania PGR-ow panstwo dokladalo stale bo PGR-om sie to tez nalezalo. Bo chlopi to byla razem z klasa robotnicza przodujaca sila narodu. I robotnikom sie tez nalezalo. A jak sie komu nie podobalo ze wszyscy maja po rowno i pyskowal to zawsze mozna go bylo zamknac. No a co do rzadzenia to rzadzila jedna partia ktora zawsze miala racje. Wiec Samoobrona bedzie rzadzila i na jej czele bedzie stal Lepper. Tylko chyba nie bedzie sie chcial nazywac "pierwszy sekretarz" bo ma wieksze ambicje. Pewnie by wolal sie nazywac "Prezydent" i miec w kazdym wojewodztwie swojego zastepce ktory by sie tez nazywal prezydentem, tylko wojewodzkim. Cala prywatyzacje tez by prezydent Lepper wolal "odwolac", bo jak cos jest prywatne to nie da sie tym rzadzic. No wiec wszystko by znowu bylo panstwowe. Jak by prezydent Lepper kogos lubil to by mu cos "odpalil", a jak nie - to nie. Bezrobocia by nie bylo, bo by prezydent Lepper wydal dekret ze wszyscy maja miec prace. I wszyscy by musieli dostac takie same pieniadze za prace, bo jak po rowno, to po rowno. Przeciez "wszyscy maja takie same zoladki". Tylko tak sie zastanawiam po co robilismy ta rewolucje solidarnosciowa? Trzeba bylo zostawic tak jak bylo i tylko poczekac na Leppera, az skonczy to swoje technikum rolnicze i pozwoli sie wybrac na prezydenta. A jak kto nie pamieta, bo jest za mlody, jak dobrze bylo w PRL-u to niech popyta tych starszych co to im sie wszystko nalezalo, a jak nie wszystko dostawali to znaczylo ze to wina podstepnej dzialalnosci "wrogow ludu", kapitalistow i "zgnilej inteligencji". Bo gdyby nie oni to przeciez wszystko by bylo. Oczywiscie dzieki jedynej, przodujacej partii z pierwszym sekretarzem... tfu! z prezydentem Lepperem na czele! No i co Wam sie nie podoba? Przeciez tego chcecie! I to Wam prezydent Lepper zapewni. Wszystkim po rowno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Zabrac bogatym i dac biednym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:59 Wszystkim po rowno - czyli gowno. Tak tylko sobie powiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 15:04 Lepper chce do Unii!!! Tak powiedzial w wywiadzie dla eurowybory.pl Moze jeszcze bedzie komisarzem unijnym... Plus bylby jedynie taki, ze wszyscy inni w poplochu zaczeliby sie uczyc polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew I to jest to! IP: 195.78.48.* 23.04.04, 15:06 Zamulone intelegenty pieprzą o dupie Maryni, a tu taki "oszołom" mówi do rzeczy. Bo prawdą jest że trzeba nam nowej konstytucji i skończyć ze zdegenerowanym ustrojem. Samoobrony nie lubię, ale kto inny lepiej diagnozuje sytuację??? No kto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: I to jest to! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 15:12 Nie przesadzalbym z glebia diagnozy leppera. To ze politycy - obecnie zwlaszcza komunisci to zlodzieje - to wie piecioletnie dziecko. Lepper mowi na ten temat nie wiele wiecej - a sluchaja go ci, co wlasnie tyle z tego wszystkiego rozumieja (rozumiom). Swoja droga degrendoladka nam miller zafundowal niezla. Do tego wypromowal te gnite leppera. Twardego lba Kakofoniksa millera na nic innego nie bylo stac. A kto na niego glosowal? No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sir Eliks Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.ds.uni.wroc.pl 23.04.04, 15:13 Dlaczego IV RP, raczej Samoobrona powinna stworzyc II PRL (Polska Rzeczpospolita Lepperowa), ostatnio ogladalem film "Hitler - Droga diabla" wypisz wymaluj droga Leppera, populizm juz jest od dawna, teraz pojawiaja sie watki zmiany konstytucji i proba wprowadzenia dyktatu, normalnie druga korea (polnocna) nam sie szykuje ja sie boje, ja uciekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roza Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: 212.244.129.* 23.04.04, 15:17 rzeczywiscie na bialorusi i ukranie tez to niezle funkjconuje. fenomen tych oszolomow jest zdumiewajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenjan Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: *.d0.club-internet.fr 23.04.04, 15:34 to mi cos przypomina!!! po lektorach Lepera juz wiem skad czerpie natchnienie , kto w historii juz tak zaczynal??? tam byl malarz a tu rolnik ale z jakim zapleczem?!!!ciekawy jestem czy Polacy pojda za tym "duce"?Tyminski wlasnego chowu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Samoobrona chce systemu prezydenckiego IP: 213.77.60.* 23.04.04, 15:37 Niemcy też potrzebowały silnej ręki do rządzenia i wybrali Hitlera, który wybijał Żydów. Teraz Lepper pod pretekstem nielegalnego bogactwa będzie wybijał ludzi z wyższych sfer oraz inteligencje. Ale niestety pieniędzy tych bogaczy nie da biednym tylko weźmie sobie. A co wtedy? Wtedy zostanie dyktatorem, a USA nam nie pomogą bo u nas nie ma ropy. Odpowiedz Link Zgłoś