Dodaj do ulubionych

Koalicja Samoobrona-LPR-PSL?

IP: *.rb2.lax.centurytel.net 23.04.04, 03:34
Fajne nogi na tym rysuneczku, ale to TAU nie bardzo mi sie podoba i znowu
zostaniecie posadzeni o Zydowanie....
Zrobcie z tego znak PACYFISTOW z nogami...bedzie smieszniej i prawdziwiej
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajetan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 23.04.04, 03:50
      Dla LPR koalicja z PO, SLD, SDPL, UP jest nie do przyjęcia na żadnych
      warunkach. Z tych partii być może tylko PO znajdzie się w Sejmie. Mam nadzieję,
      że Samoobrona nie uzyska większości w Sejmie i będzie musiała szukać
      koalicjantów. Samoobrona w koalicji byłaby bezpieczniejsza dla Kraju. Dlatego
      warto głosować na LPR, PSL, czy nawet na PiS.

Natomiast nasz wizerunek w Europie poszargali "politycy" nie potrafiący twardo
      negocjować naszych warunków akcesji do UE. Doszło do tego, że podpisano traktat
      z klauzulami uprawniającymi drugą stronę do dowolnych zmian tego traktatu :) Co
      myślą o takich "politykach" zagraniczni obserwatorzy, co myślą społeczeństwa?
      Smutne jest to, że jednak ktoś ich wybrał... To Wy, "politycy" z SLD, PO, SDPL,
      UW przynieśliście wstyd Polsce i Polakom !! Istnienie Waszych formacji jest
      totalnym nieporozumieniem. W normalnym państwie odpowiadalibyście za zdradę
      interesów narodowych. Mam nadzieję, że staniecie kiedyś przed Trybunałem Stanu.
      • Gość: chinczak w GW posądzeni?!! przecie to SĄ żydki! IP: 218.14.113.* 23.04.04, 04:10
        ale czy jak sie mowi "żyd" czy to nie jest antysemityzm?
        bo jak sie napisze polak, niemiec, anglik to napewno nie, w koncu goje, ale ŻYD?
        no nie wiem
        • Gość: Nath ... IP: *.124-203-24.mc.videotron.ca 23.04.04, 04:14
          Jak sie mowi zyd to nie jest to antysemityzm, ale jak sie mowi "zydki" to
          owszem, palancie...
          • Gość: http://pamietamy.t Re: ...a polaczki to antypolonizm?daj sobie osle IP: *.ok.shawcable.net 23.04.04, 11:14
            siana

pamietamy.tripod.com
            • gandalv Nie wiem czy nie lepiej żeby ta szarańcz porządził 23.04.04, 11:21
              a sobie trochę(moim zdaniem wytrzymają 3 miesiące) bo pyskować z mownicy
              potrafią, podjudzać ludzi potrafią i jeszcze wiele innych rzeczy potrafią.
              Tylko moim zdaniem do rządzenia to oni akurat nie chcą się pchać. No bo z czego
              Mr . Lepper weżmie kasę??? Koledzy z law poselskich balowali na ten stan
              kilkanaście lat. Więc nie boję Leppera , LPRa bo gorszego bagna fizycznie być
              nie może, a sytuacja w Polsce dojrzała aby zmienić system i przegnać szkodników
              z prawa i zlewa i tych bezpańskich też.
              Pozdrawiam
              Gandalv
              www.twojamagia.republika.pl
            • Gość: wolly444 Re: ...a polaczki to antypolonizm?daj sobie osle IP: *.osd.vectranet.pl 11.05.04, 21:57
              niema róży bez kolców nikt mi nie powie że faszyzm zrodził się w europie skoro
              do dziś trwa w izraelu za zgodą USA i wieśniaka krzaka. co o nas polakach
              zawsze nas robili w ciula ale kiedyś nadejdzie czas zapłaty nie można zapomnieć
              że POLSKA to odzwierciedlenie Zycia Chrystusa, a kiedy powstanie na nowo to
              tylko ONA przetwa. Zazdrość to kierunek do nienawiści,która niczego nie
              rozwiąże tylko pogorszy także nie wiem czy jest wogóle sens przejmować się
              żydkami bo oni sami siebie zniszczą a przy okazji amerykę zabiorą na dno.
              Szkoda tylko ludzi dobrej woli w tych stanach. W444
      • Gość: Nath Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.124-203-24.mc.videotron.ca 23.04.04, 04:18
        Nie wiem dlaczego ale po LPR spodziewalam sie przynajmniej tyle ze nie pojdzie
        na koalicje z tymi ktorzy z utesknieniem wspominaja poprzedni system (elektorat
        samoobrony najczulej wspomina komunizm). Ale widze, ze sie szykuje sojusz
        czerwono-brunatny...
        • Gość: Janek no i widzisz Nath ... IP: *.sympatico.ca 23.04.04, 05:28
          Nath Ty chodzisz co soboty i niedziely, sypiesz kwiatuszki no i widzisz co ci
          GW wymalowala, prawie ze swastyke. Niedlugo zostaniesz nazistka-katoliczka. Co
          ksiadz proboszcz teraz powie? Moze zakaze ci czytac GW? A tak milo jest
          uslyszec chociaz cos od ciebie, ooohhhhhhhh :----0000000000
        • Gość: Kajetan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 23.04.04, 07:17
          Nath,

Dobrze wiesz, jak duża część społeczeństwa wspomina "najczulej" miniony okres
          komuny. Głównie dlatego, że czuli się potrzebni - mieli pracę i nie straszyło
          ich widmo głodu, nawet jeśli niewiele było na półkach sklepowych. Myślę, że
          takich osób w społeczeństwie jest większość. Nie możemy jednak obrażać się na
          Naród. Nie możemy wymienić sobie Narodu na taki, który by nam odpowiadał. Wcale
          zresztą tego nie pragniemy. (Piszę "my", gdyż sądzę że Narodowcy się pod tym
          podpiszą.) Polacy to wspaniały Naród i jestem przekonany, że sięgniemy wreszcie
          do naszych najlepszych cech i wzorców !!

Wiemy, że komuniści, mając w swoich rękach telewizję, skutecznie kreowali
          korzystny wizerunek minionego okresu, gdyż to dodawało im splendoru. Tym się
          niejako uwiarygadniali jako fachowcy od rządzenia :) Musiało upłynąć sporo
          czasu, by Naród się przekonał, iż był oszukiwany, a "fachowcy" okazali się być
          złodziejami, kłamcami, gangsterami, a nawet zdrajcami. Ich rządy były
          sprawowane w interesie własnej grupy, a nie Narodu.

Myślę, że z "najczulszym" wizerunkiem komuny można by się rozprawić jednym
          cyklicznym programem w TV, bez retuszów ukazującym miniony okres. Nie chodzi o
          to, by w czambuł wszystko potępić. Wystarczy być obiektywnym. Oczywiście, w
          parze z odkłamywaniem historii musi iść dbałość o gospodarkę, a przede
          wszystkim kreowanie nowych miejsc pracy.

I na koniec: kolorem Narodowców jest kolor zielony, a nie brunatny :)

Pozdrawiam
          • Gość: gośc Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.airport.wroclaw.pl 23.04.04, 07:29
            Ładnie jest pierdolnięty w beret.
            • Gość: Kajetan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 23.04.04, 07:41
              :))))

Pozostaje mi tylko życzyć Ci wysokich lotów. Tak żebyś mi o antenkę nie
              zahaczał :))))
          • Gość: Nath Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.124-203-24.mc.videotron.ca 23.04.04, 08:02
            Zielony?? Myslałam że ten kolor jest już zajęty :)
            Z tego co pamiętam (z sondaży), to większość społeczeństwa pozytywnie ocenia
            okres PRLu ale tyle samo osob dobrze ocenia system obecny, a tylko mniejszość
            pragnęłaby do poprzedniego systemu wrócić (tak z 20-25% - jak elektorat
            Samoobrony...)

Niemniej jednak nie bardzo widzę na czym miałaby się opierać koalicja LPR z
            Samoobroną. Wiesz już zapewne że nie jestem zwolenniczką LPR. Ale zawsze miałam
            wrażenie że w porównaniu z Samoobroną ta partia wyróżnia się na korzyść. Po
            pierwsze ma jakąś ideologie, jej działacze w tą ideologie wierzą i ta ideologia
            jest oparta na rodzimych tradycjach (endecji, etc). To nie jest ta część
            polskiej tradycji którą ja popieram ale pal licho, przynajmniej wiadomo o czym
            mowa i czego się spodziewać. Ja tez jestem patriotką i katoliczką i nawet jeżeli
            zazwyczaj interpretuje zobowiązania płynące z tego tytułu inaczej niż LPR :) to
            jednak miałam cichą nadzieje że w OSTATECZNOŚCI na płaszczyźnie tych wartości
            dałoby się dogadać.

Jeśli chodzi o Samoobrone to mam wrażenie iż w tej partii nie ma żadnej
            ideologii - poza chęcią dorwania się do władzy, a jeżeli nawet, to jest to tylko
            jakaś mętna zbieranina haseł schyłkowego komunizmu. Samoobrona to
            post-komunistyczny rak - to zemsta ludzi typu "homo sovieticus" których
            wychodował system. I jako taka jest czymś zupełnie obcym. To do czego dąży
            Lepper to zamach stanu (przeczytaj sobie artykuł gdzie jest mowa o proponowanych
            zmianach konstytucji zmierzających do wprowadzenia w Polsce silnego systemu
            prezydenckiego!) To mnie doprowadza do szału - ta niechęć do demokracji, ta
            tęsknota za zamordyzmem i rządami "silnego człowieka" (nawet jeśli to prymityw).
            Toż to komuna w najczystszej postaci.

Miałam nadzieję że LPR taka nie jest - że jednak nie neguje całego systemu.
            Eletkorat LPR niczym się nie różni w tym względzie od innych partii. To
            elektorat Samoobrony wyraźnie wykazuje postawy autorytarne.

Ale jak dojdzie do takiej koalicji to chyba będzie znaczyło że się myliłam...
            • Gość: wan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.udn.pl 23.04.04, 10:18
              > Toż to komuna w najczystszej postaci.

Jest gorzej, SO to komuna w _najgorszej_ postaci. Tam jest mnóstwo byłych
              funkcjonariuszy komunistycznej służby bezpieczeństwa (SB). Czyli ludzi, którzy
              mają na rękach krew np. ks. Popiełuszki. Liga Polskich Rodzin (LPR) krytykując
              werbalnie umiarkowanych towarzyszy z SLD chce jedynie uwiarygodnić sie jako
              formacja antykomunistyczna. W realnym działaniu sprzymierza się z PRL-owskimi
              zbrodniarzami z SB działającymi aktualnie pod przykrywką Samoobrony. Oczywiście
              uogólniam i upraszczam ocenę sytuacji ale tu nie miejsce na szczegółowe
              analizy. Istotne są prawidłowe wnioski.

Cel jest jasny: władza i kasa za wszelką cenę. Samoobrona, PSL, LPR. PiS do
              nich nie dołączy (chyba) tylko dlatego, ponieważ Kaczory same by chciały
              być "lepperem" i kwestie ambicjonalne im nie pozwalają. Nie łudźmy się!
      • Gość: X Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 23.04.04, 12:25
        Kajetanie, nie za "za zdradę interesów narodowych", lecz dosadniej, za zdradę
        stanu.
    • Gość: Janek Czy jestescie takimi nierozgarnietymi oslami... IP: *.sympatico.ca 23.04.04, 04:21
      Dlaczego nie domalowujecie; SLD, SdPl, UW, UP i innym SIERPA I MLOTA?
      Nie macie grafikow w swoich partiach? Czy jestescie takimi nierozgarnietymi
      oslami ze nie potraficie ich kontrowac?
      To co ten pacykarz Jacek Gawłowski zrobil na zamowienie GW to jest obraza i
      skandalem.
    • Gość: David Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.client.comcast.net 23.04.04, 06:34
      Drodzy Panowie,
      Wszystkie partie polityczne sa do totalnej bani!!! W chwili obecnej nie ma ani
      jednego polityka ktoryby byl warty chocby jednego glosu. Jesli Panowie Pajace z
      samoobrony dojda do wladzy to puszcza caly kraj do bani--to znaczy do sracza.
      No ale coz...to bedzie wasza wina--ludzi ktorzy glosuja w Polsce. Powodzenia
      drodzy rodacy w kolejnej Rzeczpospolitej Polskiej tym razem z kilkoma pajacami
      z takzwanej Samoobrony =)
      • Gość: Robert Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.ca.astound.net 23.04.04, 06:44
        Nie palacuj żydo-inteligencie komunistycznej boleści.
        To co twoje rządzące mafie już zrobiły nie można gorzej.
        • Gość: Leszek Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 23.04.04, 07:02
          Ot i mamy probke jezyka polskiego nazisty
          • Gość: http://pamietamy.t Re:a ty z filmu historia matematyka polski -tvp2? IP: *.ok.shawcable.net 23.04.04, 11:09
            czyli smiech ubeka z osiedla rodzinnego michnikow?

pamietamy.tripod.com
    • Gość: qwertys21 Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.chello.pl 23.04.04, 06:50
      mozna sie bylo tego spodziewac-PSL jest najbardziej ze wszyskkich sprzedajna
      partia!!!! dla nich liczy sie tylko dojscie do wladzy,a nie odpowwiedzalne jej
      sprawowanie!!!sa jak choragiewki na wietrze!!1
      • Gość: marley Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.proxy.aol.com 23.04.04, 07:20

Gdzie jest kochana Polska? W objeciach ludzi z Samoobrony,
        czy LPR? Samoobrona to samozaglada. LPR to ludzie nienawisci
        i niemocy. Wybierajcie ich sobie. To wasi dobroczyncy.
    • Gość: yoyo [...] IP: *.chello.pl 23.04.04, 07:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kij Re: KTO TYCH ROLNIKOW PIJUSOW WYNARADAWIA !!! IP: *.do.pl / *.generacja.pl 23.04.04, 07:30
        nieźle, nieźle...
        • Gość: kij Re: KTO TYCH ROLNIKOW PIJUSOW WYNARADAWIA !!! IP: *.do.pl / *.generacja.pl 23.04.04, 07:33
          no i najważniejsze:

przecież wszyscy widzimy, jaki z Leppera jest błazen.

i z jakich pajaców rekrutuje się np. Liga Polskich Rodzin.

Już sama nazwa sygnalizuje ciężkiego kretyna.
      • Gość: Kajetan Re: KTO TYCH ROLNIKOW PIJUSOW WYNARADAWIA !!! IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 23.04.04, 07:53
        Gość portalu: yoyo napisał(a):

> - OBY TYLKO UPILNOWALI ZEBY TAKI POSZEDL ZAGLOSOWAC ZANIM!!!
        > SIE UCHLA I LEGNIE W KRZAKACH NA RESZTE DNIA

Spokojna Twoja yoyo !!! :)
    • Gość: maciek Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 07:35
      Samobrona skok na kasę wylizuje resztki po komuchach.
    • Gość: qubus PANIE chroń nasz biedny kraj przed nimi IP: *.oepd.com.pl / *.crowley.pl 23.04.04, 07:50
      chyba trzeba bedzie stąd uciekać@@
    • Gość: Smutny starszy pan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.04, 07:55
      Ofnośnie różnicy pomiędzy Żydem a żydem: "Żyd" to oznaczenie nazwy
      narodowowości i pisze się z dużej litery. Natomiast "żyd" określa religie
      danej osoby (tak samo katolik pisze się z małej). Ktoś może być Żydem nie będąc
      żydem. Znam też przypadki w drugą stronę.
      Zasadniczą kwestią jest problem PSL. Ta partia zawsze kombinowała by (nie bójmy
      się tego określenia, bo do nich jak ulał pasuje)dorwać się do koryta.
      Obsadzanie różnorakich agend przez ludzi z PSL jest jedyną skuteczną
      działalnością tej partii w naszym kraju. Oni zawsze ustawiają się tak, aby
      ciągnąć z państwa ile się da i przerastają w tym nawet SLD.
      Sojusz brunatno czerwony, ktoś napisał... Z przewagą brunatności dodam. Lepper
      ma odchyły w kierunku socjalizmu (także narodowego). O LPR nie ma co wspominać -
      nikt nie sieje tyle nienawiści co ta "katolicka" partia.
      To naprwade straszne, co się dzieje w naszym kraju. Będą nami rządzić
      sprzedajni konformiści, faszyzujące nieuki siedzące w kieszeni Rosji i
      faszystowscy fanatycy religijni wypaczający sens religii którą się podpierają.
      Wszyscy przebierający nogami, nie mogąc doczekać się, byle tylko się nachapać.
      Niestety historia nie raz pokazała, że Polacy mają silny instynkt
      samoniszczący. Zniszczenia jakich dokona te trio z piekła rodem następne
      pokolenia będą pewnie tradycyjne 123 lata odbudowywać. Jeżeli w ogóle będzie to
      możliwe...
      • Gość: Kajetan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 23.04.04, 08:47
        1. Nauczmy się mówić o nas Polakach w pierwszej osobie.

2. Proszę podać przykłady siania nienawiści przez LPR. Nienawiść do czego, do
        kogo?

3. Proszę podać przykłady fanatyzmu religijnego tejże partii.

4. Proszę podać przykłady wypaczania sensu religii przez tę partię. Którą
        religię ma pan na uwadze?

5. Proszę wymienić (w punktach), w czym różniła się propaganda komunistyczna
        upawiana wobec wrogów ustroju od pańskich poglądów zaprezentowanych na tym
        Forum?
        • Gość: Smutny starszy pan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: 193.0.68.* 23.04.04, 11:51
          1. "My" jest w domyśle. Zasady >mojego< ojczystego języka na to pozwala.
          2. Rozumiem, że w Młodzieży Wszechpolskiej przechodzicie pranie mózgu i przez
          to widzicie wszystko po swojemu. Ale dobrze, spróbuje wypunktować:
          - nienawiść do wszystkich, którzy mają inne poglądy na rzeczywistość na
          moralność, na pojęcie interesu narodowego. Zamiast dyskusji LPR (i jej
          przybudówki takie jak MW) wolą szafować określeniem zdrajców.
          - nienawiść do wszystkiego co "inne". Przykłady? Homofobia, germanofobia,
          uniofobia (w paskudnym ujęciu - sianie strachu i defetyzmu, tworzenie
          poczucia "oblężonej twierdzy").
          - konkretnie: przemówienia posła Wrzodaka, Giertycha i reszty ekipy sejmowej,
          rzucanie cegłówkami w uczestników demostracji homoseksualistów, protesty
          przeciw nadawaniu honorowego obywatelstwa polskim bohaterom (J. Nowak-
          Jeziorański) i wiele onnych
          -nie mam za bardzo czasu na rozpisywanie się - polecam archiwa www.ojczyzna.pl
          i "Naszego Dziennika"
          3. Fanatyzm? Popatrz powyżej. Z pewnością nie jest to chrześcijańska miłość
          tylko szatańska nienawiść.
          4. Patrz wyżej
          5. Zasięgiem? Mówiąc poważnie to moja wypowiedź była formą małej ogólnikowej
          prowokacji. Bo już nie mogę patrzeć co robicie z moim krajem
          Nie mam czasu na rozpisywanie się, może później. Przepraszam za błędy, nie mam
          czasu sprawdzić.
      • wan4 Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? 23.04.04, 11:11
        Gość portalu: Smutny starszy pan napisał(a):

> Ofnośnie różnicy pomiędzy Żydem a żydem: "Żyd" to oznaczenie nazwy
        > narodowowości i pisze się z dużej litery. Natomiast "żyd" określa religie
        > danej osoby (tak samo katolik pisze się z małej). Ktoś może być Żydem nie
        będąc
        >
        > żydem. Znam też przypadki w drugą stronę.
        > Zasadniczą kwestią jest problem PSL. Ta partia zawsze kombinowała by (nie
        bójmy
        >
        > się tego określenia, bo do nich jak ulał pasuje)dorwać się do koryta.
        > Obsadzanie różnorakich agend przez ludzi z PSL jest jedyną skuteczną
        > działalnością tej partii w naszym kraju. Oni zawsze ustawiają się tak, aby
        > ciągnąć z państwa ile się da i przerastają w tym nawet SLD.
        > Sojusz brunatno czerwony, ktoś napisał... Z przewagą brunatności dodam.
        Lepper
        > ma odchyły w kierunku socjalizmu (także narodowego). O LPR nie ma co
        wspominać
        > -
        > nikt nie sieje tyle nienawiści co ta "katolicka" partia.
        > To naprwade straszne, co się dzieje w naszym kraju. Będą nami rządzić
        > sprzedajni konformiści, faszyzujące nieuki siedzące w kieszeni Rosji i
        > faszystowscy fanatycy religijni wypaczający sens religii którą się
        podpierają.
        > Wszyscy przebierający nogami, nie mogąc doczekać się, byle tylko się
        nachapać.
        > Niestety historia nie raz pokazała, że Polacy mają silny instynkt
        > samoniszczący. Zniszczenia jakich dokona te trio z piekła rodem następne
        > pokolenia będą pewnie tradycyjne 123 lata odbudowywać. Jeżeli w ogóle będzie
        to
        >
        > możliwe...

Wielka mądrość życiowa przez Pana przemawia. Zgadzam się z Panem w 100%
      • Gość: leo Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.wsinf.edu.pl 23.04.04, 16:40
        Sadzeniaki chca władzy a my im w tym pomagamy.Otrzasnij się narodzie przeciez
        juz mielismy komunę.W Łodzi sadzeniakom pomaga oszust i bankrut Łuczak czym się
        moze pochwalic?Bankructwem firmy a tweraz chce zarządzać funduszami.Zobaczycie
        wkrótce nowe afery sadzeniaków z samoobrony.
    • Gość: Alfred Gracz Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.cc.shawcable.net 23.04.04, 08:05
      Zastanawiam sie czy Ci, ktorzy nie widza na polskiej scenie politycznej zadnego sensownego
      "aktora" oraz nie dostrzegaja zadnej partii, ktora moznaby obdarzyc chociaz cieniem zaufania
      zdaja sobie sprawe z tego jak totalnie bezproduktywne sa ich wypowiedzi. To forum az roi sie
      od roznego rodzaju krytyk natomiast sugestie rozwiazan naszej trudnej sytuacji naleza raczej
      do rzadkosci. Trudno sie nie zgodzic z facetem, ktory w swoich oswiadczeniach wina za
      niefortunne wyniki negocjacji z Unia obciaza nieudolnych polskich politykow (tu wymienia liste
      partii). Nie sposob sie nie zgodzic tylko... co taka krytyka daje oprocz pewnej ulgi emocjonalnej
      dla samego krytykanta (nie mowiac juz o tym, ze takie gadanie jest po prostu nudne). Nie masz
      chlopie pomyslow na uzdrowienie polskiej polityki albo gospodarki? Nie ma problemu. Nie
      musisz ich miec. Badz jednak tak uprzejmy i oszczedz temu Forum slow kolejnej pasywnej
      krytyki, z ktorej zupelnie nic nie wynika. To nieprawda, ze nie ma w Polsce sensownych
      politykow. Owszem sa i dostrzegam ich zarowno w PO jak i w PiS. Chetnie widzialbym przyszla
      koalicje skladajaca sie z tych dwoch ugrupowan (uwazam, ze jest ona mozliwa). A jesli chodzi
      zapowiadana koalicje Samoobrony z LPR i PSL to uwazam, ze ma ona dwa pozytywne aspekty.
      Pakuje ona w sam srodek szamba LPR i PSL- ugrupowania, do ktorych ani nie czuje sympatii ani
      zaufania a wiec nie bede ich oplakiwal. Z drugiej jednak strony jesli Samoobrona dojdzie do
      wladzy (wszystko mozliwe) to faktycznie bedzie mniej szkodliwa w koalicji (ostatnia deska
      ratunku w tym najgorszym z mozliwych rozwiazan). W tym punkcie zgadzam sie z gosciem,
      ktory to inteligentnie zauwazyl kilka wypodziedzi temu. Wiele osob (zwlaszcza tych
      egzaltowanych krytykantow) ma, moim zdaniem, falszywe pojecie na temat idei
      demokratycznych wyborow. Selekcje, ktora sie dokonuje nie ma nic wspolnego ze stawianiem na
      "tego idealnego polityka" czy " na ta perfekcyna partie", ktora nas napewno(!!!) tym razem (!!!)
      nie zawiedzie. No wiec tak nie jest. Czesto wybiera sie albo mniejsze zlo albo udziela kredytu
      (partii, politykowi) majac nadzieje, ze wszystko pojdzie przynajmniej w miare dobrze. Gwarancji
      nie ma prosze Szanownego Panstwa (to do tych nieporawnych marzycieli, ktorzy ciagle czekaja
      na zbawce, na tego Jana Pawla polskiej polityki). Poza tym aktywnosc sluzy demokracji o wiele
      lepiej niz pasywne narzekanie nawet jesli brzmi "inteligentnie". Ostatecznie ktos ta wladze
      bedzie sprawowal (czy sie podoba czy nie)i chyba Wam, panom krytykantom nie jest tak
      zupelnie obojetne kto. Nieprawda? Ale jesli jest Wam to obojetne (z powodu rozczarowania,
      frustracji, zlosci i innych nieproduktywnych emocji) to bedziecie mieli Leppera (i my razem z
      Wami). Gotowosc tych 25% na udzielenie poparcia Samoobronie to jest realne zagrozenie. Czas
      wytrabic noc, obetrzec zly i pomyslec jak mozna temu przeciwdzialac. Ja glosuje albo na PO
      albo PiS. Jeszcze sie zastanowie. Mam czas. Wierze, ze te dwie partie maja szanse na lepsze
      przysluzenie sie naszej ojczyznie niz obwieszone od stop do glow flagami, orlami i szumnymi
      sloganami LPR. Ich strona internetowa troche mi przypomina marynarke Lecha Walesy z przed
      lat albo zlobek wielkanocny pralata Jankowskiego - nic nie ujmujac Wodzowi oraz slynnemu
      duszpasterzowi Solidarnosci (chociaz niedzielne kazania tego ostatniego maja cokolwiek
      wspolnego z przemowieniami Leppera a gramatyka Lecha jakos idzie w parze z ta Lepperowska
      - ale to jedyne podobienstwa). AG-bez religijnych, narodowych i politycznych obsesji.
      (Rysunek mi sie podoba).

• Gość: Nath Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.124-203-24.mc.videotron.ca 23.04.04, 08:30
        Przyjemnie się czyta takie wypowiedzi. Całkowicie się z tobą zgadzam. Mnie
        denerwują wypowiedzi typu "trzeba uciekać". Wiem że nie jestem w najlepszej
        pozycji żeby tych ludzi krytykować bo sama żyje za granicą ale czemu taka jest
        ich pierwsza reakcja a nie np. "trzeba przekonać przyjaciół/rodzinę/sąsiadów
        żeby poszli na wybory"? Jestem pewna że każdy zna ludzi którzy nigdy nie
        głosowali. Ja zawsze chodzę na wybory choć nie mieszkam w Polsce.

Być może tego typu mentalność jest wynikiem doświadczeń z okresu PRL - kiedy
        jedyną formą protestu było krytykowanie. Faktem jest że w obecnej sytuacji jest
        to niebezpieczne i irytujące.

Będę głosować na PO. Pozdrawiam.

• wan4 Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? 23.04.04, 11:20
          Gość portalu: Nath napisał(a):

> Będę głosować na PO. Pozdrawiam.

Też będę głosował na PO, choć wcześniej nie mogłem im wybaczyć "zdrady" UW. Ale
          w obecnej sytuacji są jedyną alternatywą. PiS też ...ale dopiero 4-tą ;-)

• Gość: Kajetan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 23.04.04, 09:11
        Napisałeś bardzo długi post. Przeczytałem go, wierząc że rzucisz jakiś pomysł
        na uzdrowienie gospodarki. W przeciwnym razie oszczędziłbyś nam przecież tego
        czasu. Ale nie... Pociągnąłeś długą serią. Po to tylko by oznajmić,
        że "sensownych polityków" trzeba szukać w POPiS-ie. Stokrotne dzięki ! To
        rzeczywiście odkrywcza myśl. Jak nazwiecie "plan Hausnera"? Planem Gilowskiej?
        Czy bardziej na luzie: Planem Zyty? To rozrusza gospodarkę :)
        • Gość: slowik Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.cc.shawcable.net 23.04.04, 09:42
          Nawzajem kolego Kajetanie (w imieniu Alfreda i wlasnym)
          Kolega Alfred zgodzil sie z faktem, ze nie wszyscy musza byc kopalnia pomyslow (moze i on
          sam nie ma rozwiazan praktycznych, tak jak wiekszosc z nas, lacznie z Toba) natomiast zwrocil
          uwage na potrzebe bycia aktywnym w wyborach i skrytykowal puste pojekiwanie. On chce
          glosowac na PO lub PiS. OK! Ja sam nie zupelnie sie z tym zgadzam ale chwale kolege Alfreda za
          to, ze tym wlasnie sposobem wezmie czynny udzial w zyciu publicznym kraju. Alfred pomysly
          na uzdrowienie polityki zostawia politykow a idee na uzdrowienie gospodarki ekonomistom i
          innym eksepertom. Przypuszczam, ze Alfred nie jest ani jednym ani drugim wiec czego sie
          czepiasz. Czytaj uwaznie to co czytasz i co wazniejsze, staraj sie to zrozumiec.
          Pozdrawiam. Slowik.
          • Gość: Kajetan Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 23.04.04, 18:51
            Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL?
            Autor: Gość: Alfred Gracz
            Data: 23.04.2004 08:05
            IP: *.cc.shawcable.net

[...] Trudno sie nie zgodzic z facetem, ktory w swoich oswiadczeniach wina za
            niefortunne wyniki negocjacji z Unia obciaza nieudolnych polskich politykow (tu
            wymienia liste partii). Nie sposob sie nie zgodzic tylko... co taka krytyka
            daje oprocz pewnej ulgi emocjonalnej dla samego krytykanta (nie mowiac juz o
            tym, ze takie gadanie jest po prostu nudne). NIE MASZ CHLOPIE POMYSLOW NA
            UZDROWIENIE POLSKIEJ POLITYKI ALBO GOSPODARKI? NIE MA PROBLEMU. NIE MUSISZ ICH
            MIEC. BADZ JEDNAK TAK UPRZEJMY I OSZCZEDZ TEMU FORUM SLOW KOLEJNEJ PASYWNEJ
            KRYTYKI, Z KTOREJ ZUPELNIE NIC NIE WYNIKA. To nieprawda, ze nie ma w Polsce
            sensownych politykow. Owszem sa i dostrzegam ich zarowno w PO jak i w PiS. [...]

-----------------

Z tych słów Alfreda wynika, że chciałby ograniczyć zabieranie głosu na Forum
            tym, którzy nie szczędzą słów "pasywnej krytyki". Ty to nazywasz "pustym
            pojękiwaniem" :) Powód jest taki, że ta krytyka odnosi się także do Platformy,
            której politycy są współodpowiedzialni za karygodne negocjacje z UE, za rządy
            Buzka i AWS-u, za rządy Suchockiej i UW, za bezsensowną prywatyzację, za udział
            w aferach korupcyjnych. Wolelibyście, aby nie przypominać o okolicznościach
            powstania Platformy, która, podobnie jak obecnie SDPL, była szalupą ratunkową
            dla sprytniejszych działaczy z nieudolnej koalicji AWS-UW. Wolelibyście, aby
            nie wspominać o demagogii cechującej polityków Platformy. Hasło "Nicea albo
            śmierć" nigdy nie powinno paść z ust polityka! Gdyby bowiem chciał dotrzymać
            słowa, a od polityka należy tego wymagać, to powinien teraz zniknąć ze sceny
            politycznej wraz z całą jego formacją! To hasło wpisuje się jednak w całą
            dotychczasową "filozofię" uprawiania polityki: "Jak nie Unia to Białoruś"; "Dla
            Unii nie ma alternatywy". Unijni negocjatorzy musieli mieć niezły
            ubaw "negocjując" z taką "reprezentacją" Narodu. Wyobraźmy sobie, że przychodzi
            kupiec do gospodarza i oznajmia mu, że on "nie ma wyboru" i "musi" kupić krowę
            z tej obory :) Ech... zostawmy ten wątek. Każdy może sobie resztę dopowiedzieć.

Jeszcze tylko jedna - najświeższa - sprawa, jaką był wybór nowego marszałka
            Sejmu. PO, pomijając całą retorykę, zagłosowała dokładnie tak jak SDPiL !! Tak
            bardzo prze do nowych wyborów, że nie poparła Wojciechowskiego z PSL, a tym
            samym przyczyniła się do wyboru Oleksego :) To dzięki PO Oleksy jest
            marszałkiem. LPR także chce nowych wyborów. Lecz do tego czasu ktoś musi być
            marszałkiem. I dla LPR jest ważne, kto nim będzie, nawet na ten krótki okres
            czasu. Polityka, będąc troską o dobro wspólne, przejawia się w sztuce osiągania
            tego co jest możliwe TU i TERAZ. Platforma jest partią obłudników. Dlatego
            powinna skończyć tam, gdzie AWS, UW, SLD, UP i mam nadzieję, że także SDPiL.

Pozdrawiam Kolegów
            • Gość: Janek Panie Kajetanie bardzo dobra riposta... IP: *.qc.sympatico.ca 23.04.04, 19:20
              na post Alfreda. Ja takze przymierzalem sia do odpowiedzi na ten sam aspekt
              jego (Alfreda) wypowiedzi. Pan to zrobil duzo lepiej. Ja nie mialbym
              cierpliwosci tak delikatnie perswadowac. Pozdrawiam.
              • Gość: Alfred Gracz Do Pana Kajetana i Pana Janka (krotko i wierszem) IP: *.cc.shawcable.net 23.04.04, 22:46
                Slowikowi i Nath dziekuje za poparcie. Koledzy Kajetan i Janek, domyslam sie, sympatyzuja z
                LPR. Jesli rzeczywiscie tak jest to, rzecz jasna, macie powod do dumy w wyniku koneksji z
                Adolfem Lepperem (przyszlym wodzem koalicji) i tymi tam, no jak ich tam zwal....? Aaa, PSL......
                Nath juz czesciowo i trafnie odpowiedzial(a) na kajetanskie wywody tak wiec nie bede nic
                dodawal zeby nie przedluzac. Na koniec pomyslmy jeszcze o kilku haslach wyborczych dla LPR i
                przyszlej koalicji. Kto wie, moze chwyca. Ja nie mam problemu zeby zaoferowac swoj talent
                calkiem nieodplatnie. Niech sie chlopaki ciesza!

Europie - szubienica
                Zydom - kaplica
                Gejom - obciac co trzeba
                Murzyni - na drzewa
                Matke Boska, krzyz, orla
                I flage nosic w klapie
                To wiecej prostaczkow
                Do sieci sie zlapie
                Polska dla Polakow
                Ziemia dla ziemniakow
                Ubierzem sie w garnitur
                Czarny przy niedzieli
                Ulokujem Piskorsia
                Na stolku w Brukseli (mimo wszystko)
                Obiecujem solennie
                Ze bedziem jak Janosik
                Bogatym zabierac
                A Balcer ? Na stosik!
                Pod znakiem orla i krzyza
                I na chlopskiej furze
                zajechala raz jeszcze
                Na nasze podworze
                Ta stara i sprawdzona
                zyciowa zasada
                Modlic sie - przed figura
                Miec diabla - za skora
                AG
                PS Pralat Jankowski na Prymasa!!!
                (nie lubi Zydow , oplywa w bogactwo, skrajnie nacjonalistyczny.
                Fatalnie mowi po polsku - swietnie sie nadaje - czy Koalicja o tym pomyslala?
                Jesli nie pomyslala to powinna mi, Alfredowi Graczowi podziekowac
                za podsuniecie pomyslu)
                • Gość: Janek Do Pana Alfreda Gracza od Janka IP: 69.156.11.* 24.04.04, 00:28
                  Panie Gracz przestan Pan grac na slowach i na strachu polskiego wyborcy.
                  Wierszyk nadaje sie do kibelka, oczywiscie Pana Gracza inne by tego chyba nie
                  wytrzymaly tylwe w nim g...a. Przeciez zbudowaliscie; demokracje, apolityczna
                  administaracje, niezalezna prase i sadownictwo. Wychowaliscie wspanialych
                  politykow, uczciwych i przedsiebiorczych biznesmenow wiec czego sie bac. No i
                  najwazniejsze; wspanialy sprawiedliwy i 'Solidarny' system spoleczny. Strachy
                  na Lachy Panie Gracz.
            • Gość: Nath Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.124-203-24.mc.videotron.ca 23.04.04, 21:00
              > pojękiwaniem" :) Powód jest taki, że ta krytyka odnosi się także do Platformy,
              > której politycy są współodpowiedzialni za karygodne negocjacje z UE, za rządy
              > Buzka i AWS-u, za rządy Suchockiej i UW, za bezsensowną prywatyzację,

W jakim stopniu współodpowiedzialni? Czy obsadzali decydujące stanowiska? Nie
              mówiąc już o tym że można mieć inną opinie o negocjacjach i prywatyzacji...

> w aferach korupcyjnych. Wolelibyście, aby nie przypominać o okolicznościach
              > powstania Platformy, która, podobnie jak obecnie SDPL, była szalupą ratunkową
              > dla sprytniejszych działaczy z nieudolnej koalicji AWS-UW.

A w LPR nie ma byłych działaczy AWS? A gdzie byli np. Tomczak albo Sobecka?

> marszałkiem. LPR także chce nowych wyborów. Lecz do tego czasu ktoś musi być
              > marszałkiem. I dla LPR jest ważne, kto nim będzie, nawet na ten krótki okres
              > czasu.

A może PO szczerze woli Oleksego?

• Gość: U Re: Koalicja Burak-Poyeb-Cham? IP: *.sylaba.poznan.pl 23.04.04, 08:08
      zawsze twierdziłem że dawny ZCHN to kryptokomuna i nareszcie narodowcy z socjalistami czyli Narodowo Socjalistyczna Partia Ludzi Pracy!!! dlaczego się nie zjednoczą wogle na czele z fuhrerem Andrzejem L.?!
    • Gość: piekielnik Polskie piekielko IP: *.crowley.pl 23.04.04, 08:15
      GW traci czytelnikow - brzytwy sie chwyta
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? 23.04.04, 08:54
      Daj Boże by taka koalicja powstała na szczeblu ogólnokrajowym. To jedyna
      rozsądna alternatywa dla solidarnościowo komunistycznego złodziejstwa!!
      • create Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? 23.04.04, 20:36
        łudzisz się alternatywą. Rozumując Twoimi kategoriami, będzie to jedynie
        zintensyfikowanie tzw "złodziejstwa". I to bedzie to robione bez wstydu, w
        świetle reflektorów.
    • indris Koalicja Samoobrona-LPR-PSL.... 23.04.04, 09:56
      Miałaby jedna niewątpliwą zaletę: wycofałaby Polskę z irackiej awantury.
    • Gość: marol Modlitwa (J. Kaczamarski) IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 23.04.04, 10:01
      Jeśli nas Matka Boska nie obroni
      To co się stanie z tym narodem?
      Codzienne modły wiec zanoszę do niej
      By ocaliła nas przed głodem
      Przed głodem ust, którym zabrakło chleba
      Przed głodem serc, w których nie mieszka miłość
      Przed głodem zemsty, której nam nie trzeba
      Przed głodem władzy, co jest tylko siła
      To co się stanie z Polakami?
      By ocaliła nas przed nami
      Nami, co tona, tonąc innych topią
      Co marzą, innym odmawiając Marzen
      Co z głowa w pętli jeszcze noga kopia
      By ślad zostawić na kopniętej twarzy
      To co się stanie z Polakami?
      By ocaliła nas przed nami
      • Gość: sceptyk Re: Modlitwa (J. Kaczamarski) IP: *.cc.shawcable.net 23.04.04, 17:32
        brawo, kazdy orze jak morze (i napewno to pomoze).
    • Gość: zorro SLD chce wykiwać SAMOOBRONĘ ! IP: *.gpw.com.pl 23.04.04, 10:22
      Samoobrona byłaby głupią (czyt.: nie przewidującą przyszłości, nie patrzącą w
      przyszłość) partią, gdyby dała się zwieść SLD w zamian za fotel wicemarszałka.

Dlaczego?

Otóż mając takie poparcie społeczne (tu: wyniki sondaży) może aktualnie wygrać
      na I lub II miejscu wybory do parlamentu, a więc dyktować warunki. Samoobrona,
      gdy uzyska 30% miejsc w Sejmie, sama zadecyduje, kto z jej ramienia będzie
      wicemarszałkiem (nie będzie się musiała "łasić" do SLD, bo go tam nie będzie);
      mało tego: będzie decydować, kto zostanie marszałkiem Sejmu i pozostałymi
      wicemarszałkami; o przewodniczących komisji sejmowych nie wspomnę.
      W Senacie Samoobrona będzie zdolna do tego, aby mieć tu fotel marszałka Senatu
      i decydować o pozostałych wicemarszałkach.
      To do Samoobrony będą się "łasić" pozostałe partie parlamentarne, a nie
      odwrotnie!!!

Teraz SLD "dając" fotel wicemarszałka Sejmu Andrzejowi Lepperowi chce załatwić
      dwie sprawy:
      1. poparcie dla nowego rządu Belki;
      2. odsumięcie na przyszły rok wyborów parlamentarnych.
      SLD bowiem kalkuluje: nic nie mamy do stracenia, bo po nowych wyborach nie
      byłoby SLD w parlamencie!
      Jeżeli SLD powoła nowy rząd, to może utrzyma się o dłużej -> nastąpi może
      poprawa gospodarcza -> notowania SLD wzrosną -> notowania Samoobrony spadną
      (powód: podobny elektorat).

Taka zagrywka SLD przypomina sytuację, gdy złodzieje przychodzą do domu,
      zastają groźnego psa i rzucają mu kiełbasę. Gdy pies zajmie się jedzeniem, to w
      tym czasie oni okradają dom. Pies, gdy zje kiełbasę, znowu zacznie warczeć, ale
      wtedy będzie już za późno...
    • Gość: lik To fajna koalicja - Nawiedzony, Oszust i Ciamajda. IP: *.adlex.com 23.04.04, 10:32
      Koalicja powinna sie nazywac NOC.
      Wg mnie jednak Ciamajda z jego Peezel nie wejdzie do sejmu.
      Ciekawe, ze nawiedzonego Romka teraz tak ciagnie to SB-kow od Leppera.
    • Gość: Max23 Brakuje tylko czwartej nózki (od góry) - SLD aby.. IP: *.adlex.com 23.04.04, 10:37
      ...Adolf, przepraszam Andrzej miał co chce.
      • Gość: obserwator Re: Brakuje tylko czwartej nózki (od góry) - SLD IP: *.cc.shawcable.net 23.04.04, 17:37
        Adolf Lepper - to brzmi jakos bardziej naturalnie niz Andrzej, zgadzam sie.
    • Gość: adam Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: 218.244.242.* 23.04.04, 11:03
      wiecej wiadomosc: www.cri.cn
      www.pl.chinabroadcast.cn
    • indris Koalicja Samoobrona-LPR-PSL i KTO się jej boi 23.04.04, 11:18
      Ci sami, którzy się boją wspomnianej koalicji, przeważnie popierają polski
      udział w irackiej awanturze. Czy to przypadkowa zbieżność ?
    • Gość: brzytwa NO TO MAMY SPISEK! IP: *.pcz.czest.pl 23.04.04, 11:24
      Tak, tak, TAJNY protokol i spotkania... GW jak nic chce nam zasugerowac,
      ze mamy do czynienia ze spiskiem... Co na to jej szef, ktorego dystans
      do tzw. teorii spiskowych jest powszechnie znany?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: NO TO MAMY SPISEK! 23.04.04, 12:13
        GW pisze nową wersję protokołów mędrców syjonu...
    • Gość: Wawerak Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.chello.pl 23.04.04, 11:27
      Niesamowite???
      LPR ktory uwaza sie za partie prawicowa dogaduje sie z lewakami z Samoobrony i
      PSL? Koryto ponad wszystko panie Giedrych?!!!
    • Gość: beniasty Dziecię Michnika IP: 193.0.236.* 23.04.04, 12:04
      Adam Michnik ukochał Leszka Millera, błogosławił im Kiszczak, a Ola Jakubowska
      śpiewała kołysanki. Z tego związku mimo krzywego spojrzenia teścia (starego
      Urbana) poczęło się dziecię, choć przez Adama nie kochane, to jednak jego
      własne, Millerową piersią wykarmione - Samabrona i Jędrzej LOepiej!!!
    • Gość: Salomea Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.chello.pl 23.04.04, 12:26
      Od głodu,ognia,wojny i Leppera u władzy uchroń nas dobry Boże!!!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? 23.04.04, 12:35
        Od głodu,ognia,wojny Michnika Rokity i wszelkiej maści lewactwa i komsopolitów
        zachowaj nas Panie
        • create wytłumacz 23.04.04, 20:39
          Twoje pojmowanie słów, lewactwo i kosmopolityzm
    • Gość: Salomea Re: Koalicja Samoobrona-LPR-PSL? IP: *.chello.pl 23.04.04, 12:36
      Od głodu,ognia,wojny i rządów Leppera uchroń nas dobry Boże!!
      • Gość: Alfred Gracz Re: wierszyk dla bogobojnej babci Salomei IP: *.cc.shawcable.net 23.04.04, 18:10
        Bedziesz siedziala w swojej norze?
        To Ci i Pan Bog nie pomoze
        Chyba, ze jestes bardzo chora...
        Jesli nie jestes - idz na wybory
        Od glodu, wojny i rzadow Leppera
        Uchroni nas wlasnie Salomea
        Gdy poprze Platforme, oczywiscie
        To glos zabierze temu faszyscie
        Taka to wlasnie prosta idea
        Rozumie to teraz Salomea
        Bedziemy sie modlic za nasza babcie
        By w dniu wyborow ubrala kapcie
        I drepcac do urny przez schodow klatke
        Zabrala ze soba swoja sasiadke
        Sasiadka z kolei zadzwoni do wnuka
        Wnuk matke, ojca i brata poszuka
        Zawiezie ich wszystkich sasiad Pan Goniec
        I tym sposobem z Lepperem koniec
        • Gość: Janek Pobozne zyczenia Alfredzie... IP: *.qc.sympatico.ca 23.04.04, 19:31
          Babcia Salomea to napewno ma skleroze, conajmniej polityczna. Ale czy mozesz
          sobie wyobrazic co sie z toba stanie jak wnuczek sasiadki z bratem oraz mama z
          tata itp. nie zaglosuja w wyborach na PO? Nawet modlitwy ci nie pomoga, zacznij
          modlic sie o siebie i to od zaraz.
        • Gość: Nath Brawo! :) IP: *.124-203-24.mc.videotron.ca 23.04.04, 21:01
          • Gość: Janek Ooooohhhhhhhh!!! :---------000000000 IP: *.qc.sympatico.ca 23.04.04, 21:19
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka