Dodaj do ulubionych

Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS

08.02.11, 16:31
pragną dobić buedżet następną kosztowną dla finansów państwa ustawą:
wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/321193,pis-chce-rozszerzyc-prawo-do-zasilku-rodzinnego.html
Konstruktywna opozycja, czy populizm najczystszej wody (sorry: wodo) przejęty w spadku po "Samoobronie"?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:36
      Może masz gdzieś program finansowo/gospodarczy SLD? Nie mogę znaleźć.
      • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:42
        No to nie szukaj, w zastępstwie możesz sobie przeczytać program PiS, na jedno wyjdzie.
        • ave.duce Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:46
          Tyż racja. Programu PJNu też chyba nie ma potrzeby?
          • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:57
            O nie ten jest naprawdę nowatorski.
            Po przeczytaniu dzisiejszego wywiadu Poncyliusza odkryłem od dawna nikczemnie ukrywaną przez wszystkie rządy IIIRP prawdę o tym, że pieniądze rosną na drzewach.
            • ave.duce Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 17:10
              Ale JAKIE pieniądze? W końcu ma to niebagatelne znaczenie.

Chodzi na pewno o euro!
              • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 17:19
                Odniosłem wrażenie że poseł Poncyliusz nie określił waluty z uwagi na to, że prawdopodobnie zależy to od rodzaju sadzonki.
                Grusze siągniete ze strefy euro wiadomo...
                Mam nadzieje że nie przyjdzie mu do głowy, kiedy już będzie ministrem gospodarki ( a przecież na pewno wierzy iż PJN wygra zbliżające się wybory), aby je (sadzonki) importować z Koreii Północnej , bo tak jest taniej.
                • ave.duce Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 17:21
                  Się skończy na bilonie...
    • sclavus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:36
      To jest najzwyczajniejsza kiełbasa wyborcza...
      Oczywiście, pomysł nie przejdzie a pisięta zaczną jazgot...
      • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:43
        Zgadza się, a jeżeli jak przejdzie?
        Załóżmy roboczo taką ewentualność...
        • marta.von.zpalacu Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:53
          A ile tego zasiku jest?
          • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:55
            Nie wiem, nie odniosę z tej ustawy korzyści materialnych wiec się nie interesowałem.
            • marta.von.zpalacu Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 17:07
              tw_wielgus napisał:

> Nie wiem, nie odniosę z tej ustawy korzyści materialnych wiec się nie interesow
              > ałem.

Polska to jest bardzo dziwny kraj. Niby prowadzi sie tutaj polityke prorodzinna, a nie placi sie rodzicom dodatku od kazdego dziecka. Jest tylko cos takiego jak zasilek dla najbiedniejszych. Panstwo daje becikowe i to wsio :))) Nie jestem za propozycja PiCu bo to nie czas na rozdawnictwo dziwi mnie jedynie dlaczego oni bedac u wladzy nic nie zrobili, aby kazde dziecko dopoki sie uczy otrzymywalo miesiecznie jakas sume.
              U mnie to jest np. na jedno dziecko kwartalnie w zaleznosci od wieku dziecka:
              bedrag in euro per kwartaal 0 t/m 5 jaar 6 t/m 11 jaar 12 t/m 17 jaar
              Per kind 194,99 236,77 278,55 €
              • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 17:15
                OK, generalnie nie jestem przeciw przy spełnieniu pewnych warunków abyśmy to my podatnicy, bo przeceiż budzet państwa zarządza naszymi pieniedzmi, wspomagali materialnie rodziny w procesie wychowania dzieci. To one będę spłacali nasze długi wiec trzeba w nie trochę zainwestować.
                Pierwszy warunek to taki, że nas na to stać. Bez tego nie ma o czym dalej mówić.
                Jeżeli już mamy pewne ,okrojone, środki to trzeba wesprzeć tylko te rodziny, które sobie nie radzą z problemami finansowymi a nie rozdawać kasę każdemu wedle stanu posiadania potomstwa.
                W dalszym ciągu jesteśmy krajem na dorobku.
        • sclavus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:58
          Tusk ma, niejako, nóż na gardle...
          Myślisz, że wykona gest? Czy zrobi podobnie, jak ta małpa z brzytwą, której zaproponowano, żeby właśnie przeciągnęła? ;) :)
          • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 17:02
            Ma tyle mechanizmów proceduralnych w rękach, że spokojnie, odwlecze rostrzygnięcie do okresu po wyborach.
    • aaneta Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 16:53
      tw_wielgus napisał:
      > pragną dobić buedżet następną kosztowną dla finansów państwa ustawą:

Cudze wydawać to oni potrafią, dokładać do kasy niekoniecznie.
      • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 17:00
        Państwo "solidarne", którego orędownikiem jest PiS zakłada że jednostki słabe i upośledzone są otoczone specjalną troską.
        Jak sądzę z tej właśnie przyczyny GW tak wiele uwagi poświęca PiS i jej prezesowi.
    • anwad Sobek 08.02.11, 18:05
      Co tam dzieci. Ważne, żebym ja miał na skórę, furę i komórę...
      • tw_wielgus Re: Sobek 08.02.11, 18:14
        Co tam jedne sobek wobec całej pisowskiej reprezentacji altruistów...;)
        • anwad Re: Sobek 08.02.11, 18:27
          Uważasz, że zamiast na rodziny z dziećmi na co te pieniądze powinny być przeznaczone? Może na promocję "kultury" gejowskiej?
          • tw_wielgus Re: Sobek 08.02.11, 18:30
            Wiesz co Skarbie, weż sobie kalkulator i policz jakie to obciążenie generuje dla budżetu dodatek rodzinny na każde dziecko w rozsądnej wysokości. Załóżmy tą rozsądną wysokość na poziomie min 300 zł/m.

Geje? A czy oni wystąpili z jakimś projektem ustawodawczym w zakresie, który masz na myśli?
            Poza Tym jesteś "sobek" skoro gejom żałujesz.
            • anwad Re: Sobek 08.02.11, 18:35
              Czy ja Ci czegoś żałuję? Napisałam tylko, że cel zaproponowany przez PiS jest na pewno lepszy niż inne cele. Jest to taki cel, który nie powinien budzić kontrowersji. Nie chodzi o zwiększenie podatków, ale o zmianę jego dystrybucji.
              • tw_wielgus Re: Sobek 08.02.11, 18:54
                Btw. A Czy ja napisałem, że Ty mi czegoś załujesz..?!

Skoro tak, to mamy consesnus: PiS zaproponował aby pieniądze przeznaczone na walkę z homofibią przeznaczyć na wsparcie dla rodzin posiadających dzieci.
                Po lie to wypadnie na jednego dzieciaka? 5 gr. jednorazowo? Jestem pod nieustającym wrażeniem ich hojności.
                • anwad Re: Sobek 08.02.11, 18:56
                  Za dużo myślisz. Pa.
                  • tw_wielgus Re: Sobek 08.02.11, 19:35
                    I to nas właśnie różni, pa.
      • x2468 Re: Sobek 08.02.11, 19:03
        Nie zapominaj synu o geotermi ojca aferala i katedrze biskupa flaszki.
        • tw_wielgus Re: Sobek 08.02.11, 19:35
          Aż takiej sklerozy nie mam. Znam swoje obowiązki i powinności wobec ojczyzny.
        • po_jak_mo [...] 08.02.11, 20:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • woda_woda Pewnie, że populizm :) 08.02.11, 18:38
      > Konstruktywna opozycja, czy populizm najczystszej wody (sorry: wodo) przejęty w
      > spadku po "Samoobronie"?

Mogli to prawo rozszerzać, gdy rządzili.
      Każdy głupi umie czegoś chcieć bez żadnej odpowiedzialności.

Więc - lipa :)
    • porannakawa01 Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 19:46
      tw_wielgus napisał:

> pragną dobić buedżet następną kosztowną dla finansów państwa ustawą:
      >
      rel="nofollow">wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/321193,pis-chce-rozszerzyc-prawo-do-zasilku-rodzinnego.html

Daj spokój! Napewno wraz z propozycja wydatków podali źródła ich finansowania.
      Bez tego to jakby mały Dyzio zamarzył o wycieczce na Hawaje.
      Ale Tata powiedział Dyziowi, że na razie trzeba kupić dla Dyzia buty.
      Aż nie chce się wierzyć, że poważni ludzie - za których pisiórki chca uchodzić - mogliby tak chcieć macić.
      Za nasze pieniadze.
      • tw_wielgus Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 20:54
        Poddam pod przemyślenia to co napsiałaś i poszukam na stornie, z której emanuje prawda w najczystszej formie w jaki sposób zamierzają sfinansować skutki budżetowe tego szlachetnego przedsięwzięcia.
    • porannakawa01 Re: Swiadomi kłopotów budżetowych posłowie PiS 08.02.11, 20:15
      Zupełnie jak Obama - proponuje wydać 83 miliardy dolarów w ciagu 10 lat - na kolej co to z prędkoscia 450 km/godz będzie przemierzać USA.
      Nie podał jednka skad te pieniadze maja byc.
      Wszyscy dookoła się z niego śmieja.
      Zupełnie jak z PiSu - uśmieszek politowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka