Dodaj do ulubionych

artyści o platformie - "PO to O B C I A C H"

10.02.11, 18:45
Czyli tak:
Balcerowicz
Biznes
Inteligencja
Artyści
.......itd

Kto został chyba już tylko
Recydywa i PRLowska bezpieka
Ale na nich też pewnie za długo nie pociągnie.

wiadomosci.wp.pl/kat,98596,title,Gwiazdy-odwracaja-sie-od-Tuska-PO-to-obciach,wid,13121973,komentarz.html
Obserwuj wątek
    • jacekm22 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 18:46
      A ta znowu PIERDOŁĘ wkleiła ....
      • 2alfa.alfa Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 20:22
        jacekm22 napisał:

> A ta znowu PIERDOŁĘ wkleiła ....
        Przyszło toto pierdło i poszło nie majac nic do powiedzenia
      • nie-z-wsi rycerze z PO wyrzuceni z zakonu ;) 11.02.11, 13:45
        nikt już ich (z PO) nie chce... PO to wstyd

www.se.pl/wydarzenia/kraj/posowie-po-wyrzuceni-z-zakonu_171048.html
    • kolor Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 18:50
      2alfa.alfa napisała:
      Recydywa i PRLowska bezpieka
      > Ale na nich też pewnie za długo nie pociągnie.

Sadzisz ze Kaczynski i ferajna juz dlugo nie pociagna???????

Ciekawe, ciekawe......
    • porannakawa01 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 18:53
      Problemem dla kaczyniaków jest to, że ci wszyscy wyżej wymienieni uważaja, że PiS to jeszcze większy obciach.
      To tak jak w sprawozdaniu z zawodów - nasi przeciwnicy zajęli przedostatnie miejsce.
      Nasz zawodnik zajał zaszczytne drugie miejsce?
    • hordol szczury uciekają z tonącego okrętu 10.02.11, 18:53
      nie ma co im ufac
      • kolor Re: szczury uciekają z tonącego okrętu 10.02.11, 18:55
        na razie sie w Kielcach gryza.....
      • porannakawa01 Re: szczury uciekają z tonącego okrętu 10.02.11, 19:03
        hordol napisała:

> nie ma co im ufac

Masz rację.
        Kluziki to takie PiSBiS - tyle tylko, że bez Kaczyńskiego.
        Kombinowari razem z Kaczyńskim ubierajc go w okularki, przy pianinie stawiajonc. Ale Lud się nie dał na to nabrać więc Kaczyński wymyślił.
        To samo gooowno, tyle, że w inny papierek owinać.
        Bardziej błyszczacy.
        Licza, że kombinowane głosy - na Kaczyńskiego i na Kluzików dadzom im moc i siłem.
        A Lud już swoje wie - i hordoli tak jak i ty - Nie ma co im ufać - i Kaczńskiemu i Kluzikom!
        Masz rację!
        • hordol Re: szczury uciekają z tonącego okrętu 10.02.11, 22:57
          podobnie kombinowano z tuskiem. i lud dał sie nabrac. do czasu...
          • wos9 Re: szczury uciekają z tonącego okrętu 10.02.11, 23:27
            hordol napisała:

> podobnie kombinowano z tuskiem. i lud dał sie nabrac. do czasu...

Wszystko ma swój kres. Tylko prezes tego nie rozumie.
    • ploniekocica Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 18:58
      Wszystko prawda, ale od kiedy dziennikarz to artysta?
      • szwampuch58 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 19:03
        ploniekocica napisała:

> Wszystko prawda, ale od kiedy dziennikarz to artysta?
        Moze Pospieszalski,Semka,Ziemkiewicz,Warzycha to nie "artysci"????
    • mowiono.mi.ze.to.on A PiSdzięta myślom, że artyści Jarka poprom ? 10.02.11, 19:02
      nie sądzę. Pewnie głos oddadzom na komuchów.
    • trzecikot Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 19:04
      "Głosowanie na PO to obecnie wiocha, co prawda mniejsza niż poparcie PiS, ale zawsze."
      • 2alfa.alfa Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 20:19
        trzecikot napisał:

> "Głosowanie na PO to obecnie wiocha, co prawda mniejsza niż poparcie PiS, ale z
        > awsze."
        POwskiego smrodu niczym nie wywabisz
        • wos9 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 23:30
          2alfa.alfa napisała:

> trzecikot napisał:
          >
          > > "Głosowanie na PO to obecnie wiocha, co prawda mniejsza niż poparcie PiS, ale zawsze."
          > POwskiego smrodu niczym nie wywabisz

Smród się wietrzy, ale możliwe, że pisowski należy wywabiać.
    • 2alfa.alfa Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 20:16

> Kto został chyba już tylko
      > Recydywa i PRLowska bezpieka

Ależ wpadka:((
      Zapomniałam o giwi
    • kiemlicz88 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 20:23
      Z tego wrażenia nawet agnostyk z tego forum założył bloga na pisowskim Salonie. Takie rzeczy!

agnostyk.salon24.pl/
    • boblebowsky Siebie nazywasz inteligencją czy Kukiza artystą? 10.02.11, 20:26

• 2alfa.alfa Ciebie zaliczam do PRLowskiej bezpieki 11.02.11, 11:55
        boblebowsky napisał:

>
    • etta2 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 20:28
      No to już wygraliśta wybory, już rządzita!!!!!! Wszyscy przeciw PO, która ma nadal największe wsparcie w sondażach. Ale wy już wygraliśta, doopki!
      Za ile gr piszesz te pierdy??????? 2...3...5....tak tanio się sprzedajesz, DZIWKO?
      • kiemlicz88 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 20:34
        PO to obciach większy od Samejbrony. Na tamto głosowało pospulstwo, a PO to miała być platforma intelektualistów i młodych, pięknych wykształciuchów. A tu pan (p)oseł z PO obraża gejów, chce patrzeć na lesbijki - poziom Leppera! W Wałbrzychu kupują głosy. To się porobiło.
        Wykształciuchy czują absmak, bo zostali zrobieni w balona jak byle chłop z PGR-u.
    • krzysw73 PiS to totalny obciach 10.02.11, 20:30
      A ja sądze, że nie ważne, artyści, czy zwykli ludzie wstydzą się że w Polsce istnieje taki PiS. To jest dopiero obciach i powód do wstydu. Jak hemoroidy.
      • kiemlicz88 Re: PiS to totalny obciach 10.02.11, 20:35
        krzysw73 napisał:

> A ja sądze, że nie ważne, artyści, czy zwykli ludzie wstydzą się że w Polsce is
        > tnieje taki PiS. To jest dopiero obciach i powód do wstydu. Jak hemoroidy.

Czego się wstydzą konkretnie? Prawdy o układzie?
        • krzysw73 Re: PiS to totalny obciach 10.02.11, 20:40
          Układy to ma PiS. Spójrz na Kielce.
          Żal patrzeć na wasze zaślepienie. Belki w swoim oku nie widzicie. Naprawdę żałosne!
          • kiemlicz88 Re: PiS to totalny obciach 10.02.11, 20:50
            Wałbrzych, synu, Wałbrzych!
            • krzysw73 Re: PiS to totalny obciach 10.02.11, 20:56
              Właśnie, taka z Wami dyskusja. A właściwie jej brak. Ale cóż, niektórzy wciąż wierzą Kaczyńskiemu, inni używają rozumu.
              • kiemlicz88 Re: PiS to totalny obciach 11.02.11, 09:19
                krzysw73 napisał:

> Właśnie, taka z Wami dyskusja. A właściwie jej brak. Ale cóż, niektórzy wciąż w
                > ierzą Kaczyńskiemu, inni używają rozumu.

Z Wami to inna sprawa - piszecie "pisdactwo", "wariaci", "oszołomy". Czujecie się przez to lepsi? W czym? Zauważ, że PO traci poparcie wykształconego elektoratu. A Wałbrzych i brak rozwiązanie w tej sprawie nie świadczy najlepiej o kierownictwie PO. W PiSie już by rozwiązali struktury, w PO cisza. Poseł Węgrzyn wypowiada się w stylu Leppera i to Ciebie nie razi?
            • etta2 Re: PiS to totalny obciach 10.02.11, 20:57
              Beger - dupku, Lipiec - dupku, Wawel - dupku!
    • veglie Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 20:41
      PiS jeszcze większy!
      • 2alfa.alfa Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 22:06
        veglie napisał:

> PiS jeszcze większy!

Koniowi to powiedz
        • wos9 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 10.02.11, 23:41
          2alfa.alfa napisała:

> veglie napisał:
          >
          > > PiS jeszcze większy!
          >
          > Koniowi to powiedz

Kotu możesz się zwierzyć.
    • dr.krisk W kwestii formalnej..... 10.02.11, 22:12
      Marcin Meller to artysta???
      A w jakiej dziedzinie?
      • 2alfa.alfa Re: W kwestii formalnej..... 10.02.11, 23:36
        dr.krisk napisał:

> Marcin Meller to artysta???
        > A w jakiej dziedzinie?

wykształcony i dziennikarz, raczej inteligencja
        • wos9 Raczej? 10.02.11, 23:42
          2alfa.alfa napisała:

> dr.krisk napisał:
          >
          > > Marcin Meller to artysta???
          > > A w jakiej dziedzinie?
          >
          > wykształcony i dziennikarz, raczej inteligencja
          • 2alfa.alfa Uważaj bo i o was list napisze 10.02.11, 23:56
            wos9 napisała:

> 2alfa.alfa napisała:
            >
            > > dr.krisk napisał:
            > >
            > > > Marcin Meller to artysta???
            > > > A w jakiej dziedzinie?
            > >
            > > wykształcony i dziennikarz, raczej inteligencja
            >
            >
        • dr.krisk Re: W kwestii formalnej..... 10.02.11, 23:43
          2alfa.alfa napisała:

> dr.krisk napisał:
          >
          >
          Dziennikarz? Hmm.... może kiedyś? Obecnie celebryta i pieszczoszek medialny.
          Raczej inteligencja, z naciskiem na "raczej".
        • mietowe_loczki Re: W kwestii formalnej..... 11.02.11, 17:37
          2alfa.alfa napisała:

> dr.krisk napisał:
          >
          >

O rany!!! Ale Meller awansowaaał! Jaki piękny teraz.
    • makrela_z_nrd_und_fiutin recydywa twardo za nasim rudym stoi 10.02.11, 23:20
      bicz z piasku utoczy i już w gotowości stoi
    • allspice Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 11.02.11, 08:13
      Oddadzą głos na PiS??? Już to widzę;)))
    • kecawa Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 11.02.11, 09:02
      Dobre- ci których znam a głosowali na polszewię chodżą smutni przemykając bokami a gdy mnie widzą to spoglądają w dół- wstyd ich ogarnął ?!
    • kiemlicz88 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 11.02.11, 09:26
      Szef „Playboya” ujawnił coś, co myśleli także inni, ale wstydzili się powiedzieć. To przebicie balonu ma równe albo i większe znaczenie dla nastrojów i trendów politycznych jak chaos na kolei czy sprawa OFE. Platforma wpadła, zdaje się, w poważne tarapaty.
      I. Janke
    • remik.bz Kategoria "obciach" to nieporozumienie 11.02.11, 09:45
      Mam olbrzymie pretensje do elit intelektualnych, dziennikarskich, artystycznych, naukowych , ze nie protestowały ( i nie protestuja) głosno , gdy kreowano "modę" na popieranie jakiejś parti (PO) a głosowanie na inną (PiS) przedstawiano jako "obciach".
      Obowiązkiem elit było tłumaczenie, że poglądy polityczne, głosowanie na jakąs partię to sprawa bardzo prywatna kazdego człowieka, że głosować nalezy zgodnie z własnym systemem wartości, ze dopytywaniue się "na kogo głosujesz" to wtrącanie się w cudze sprawy, że drwiny z cudzego wyboru to pospolite chamstwo.
      Sam "od zawsze" popierałem PiS , od niedawna (gdy Kaczyński zmarnował poparcie z wyborów)PJN.
      Nie raz i nie dwa byłem obiektem chamskich , brutalnych ataków ludzi teoretycznie "mądrych, wykształconych" gdy dowiadywali sie na kogo glosuje.
      I nie opytali "dlaczego"? Nie interesował ich mój system wartości tylko argumentowali, ze to "obciach".
      Zboczenie na punkcie tzw "obciachu" przybrało wręcz karykaturalne rozmiary, stało się norma spolecznego współżycia.

Wielokrotnie widziałem autentyczne zdziwienie w oczach moich rozmówców -"Ty, wykształcony, zamozny, zadowolony z zycia, realizujący swe pasje głosujesz na PiS, taki obciach " ?
      Całe szczęście , że powoli zaczyna to się zmieniać.
      Może za kilkanaście lat dojdziemy do takiej sytuacjijak w starych demokracjach , ze pytanie "na kogo głosujesz" będzie obciachem a drwiny z tego , że "głosujesz na..." będą traktowane gorzej niz puszczenie głośnego bąka (to tylko fizjologia) na posiedzeniu rady nadzorczej.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Kategoria "obciach" to nieporozumienie 11.02.11, 09:52
        Ja miałem zupełnie inaczej. Wielokrotnie gdy przyznawałem się, że nie głosuję na PiS i na Kaczyńskiego i że uważam Poncyliusza za pożytecznego głupolka dowiadywałem się, ze to obciach nie głosować na Kaczyńskiego i jak może mi się nie podobać Poncyliusz, przecież on taki ładny, przystojny i świetnie prezentuje się w kapeluszu. Musiałem politpoprawnie milczeć zamiast otwarcie przyznać, ze nie popieram tych ludzi, gdyż reprezentują sobą antypolskie wartości, nie mają nic wspólnego z patriotyzmem, Polską, wartościami chrześcijańskimi. W ludziach tych wyczuwałem triumfalizm, że udało im się zaszczuć samodzielnie myślącego człowieka i założyć mu społeczny kaganiec.
      • agnostic5 Re: Kategoria "obciach" to nieporozumienie 11.02.11, 10:10
        To przekonanie, że na PiS głosują tylko radiomaryjni i osoby z wykształceniem podstawowym, to totalne nieporozumienie. Mam sporo znajomych bardzo dobrze wykształcone, mocno związane z Kościołem.
        Z drugiej strony po wpisach na Forum widać, że nie wszyscy głosujący na PO to wykształceni i mądrzy ludzie, często są to osoby, które myślą schematycznie i powtarzają opinię wyrażane w najpopularniejszych mediach.
        Dlatego wpis Mellera może sporo namieszać, bo ten koleś wyznacza trendy. A trend obecny jest niekorzystny dla PO.
      • 2alfa.alfa Re: Kategoria "obciach" to nieporozumienie 11.02.11, 11:41
        Nie interesował ich mój system wartości tylko argumen
        > towali, ze to "obciach".
        > Zboczenie na punkcie tzw "obciachu" przybrało wręcz karykaturalne rozmiary, sta
        > ło się norma spolecznego współżycia.
        >
        > Wielokrotnie widziałem autentyczne zdziwienie w oczach moich rozmówców -"Ty, wy
        > kształcony, zamozny, zadowolony z zycia, realizujący swe pasje głosujesz na PiS
        > , taki obciach " ?
        > Całe szczęście , że powoli zaczyna to się zmieniać.
        > Może za kilkanaście lat dojdziemy do takiej sytuacjijak w starych demokracjach
        > , ze pytanie "na kogo głosujesz" będzie obciachem a drwiny z tego , że "głosuj
        > esz na..." będą traktowane gorzej niz puszczenie głośnego bąka (to tylko fizjol
        > ogia) na posiedzeniu rady nadzorczej.

Jak naszym wnukom i prawnukom przyjdzie spłacać długi po Ryżym to ciekawe jw jakim języku będą wymawiać słowo TUSK TO OBCIACH
    • kiemlicz88 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 11.02.11, 10:29
      Sikorski: Straciliśmy naczelnego "Playboya ". Bardzo nad tym ubolewam. Ale jakoś przeżyjemy - komentował Sikorski. - I jego króliczki - dopowiadała Monika Olejnik.

I tu się minister myli. Naczelny Playboya, to pan, który ma spore wpływy w warszawce.
    • kiemlicz88 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 11.02.11, 11:49
      Oto ranking grzechów PO w ocenie Palikota. Nie omieszkał zaznaczyć przy każdym - kto jego zdaniem - ponosi za to winę.

"1. Afera hazardowa - korupcja - Chlebowski, Drzewiecki
      2. Korupcja polityczna (kupowanie
      głosów) - Ludwiczuk i wałbrzyska PO
      3. Ksenofobia (geje i lesbijki) - Radziszewska i Węgrzyn
      4. Niestosowność i niedotrzymywanie słowa - Komorowski
      5. Nieudolność (PKP i autostrady) - Grabarczyk
      6. Pic i bajer, czyli likwidacja OFE - Tusk"

Na koniec Janusz Palikot bardzo ostro podsumował: "Straszny smród bije od partii rządzącej".
    • chilum Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 11.02.11, 12:19
      PiS jest w takiej sytuacji, ze nawet jęsli sam Szatan-Lucyfer powiedziałby cokolwiek "na nie" w sprawie PO, to z radością by przyklasneli.

Nawet słowa Palikota Janusza są dzisiaj dla nich objawieniem.

A jeszcze nie tak dawno chcieli Go na gałąź, za całokształt
      • kiemlicz88 Re: artyści o platformie - "PO to O B C I A C H" 11.02.11, 13:56
        chilum napisał:

> Nawet słowa Palikota Janusza są dzisiaj dla nich objawieniem.
        >
        > A jeszcze nie tak dawno chcieli Go na gałąź, za całokształt

Palikot dzisiaj potwierdza to, co mówimy od dawna.
        Dla Was Palikot był do niedawna ulubieńcem, więc tylko Wam uświadamiam zaślepienie.
    • tadzap Re: po,to obciach większy niż wersalka na... 11.02.11, 13:20
      ..na dachu Q7.
      www.youtube.com/watch?v=ELGsJyLTG4A
    • mariner4 Janek Pietrzak siem odwraca? 11.02.11, 13:25
      Doda?
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka