gold.lachon 21.03.11, 14:47 www.youtube.com/watch?v=6TprXYric3M&feature=related Śliczna piosenka, piekne słowa.......taka jest własnie ta NASZA POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cookies9 Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 15:00 A, w wykonaniu weselnego grajka wyjątkowo wybitna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
headh-unter Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 15:31 w linku dostałeś oryginał, więc co kwękolisz? www.youtube.com/watch?v=-jkVMOrDphY&feature=player_embedded Tym niemniej - ten młody chłopak Piotr Volvowicz zasługuje na oklaski - jest rezolutny, no i wie kim jest. Brawo Piotr! A kto POwiedział, że każdy młody człowiek w telewizji musi być POlitycznie POprawnym warszawskim Zydkiem? **** Prawdziwe logo PO Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 15:33 A kto powiedział że Wolnowicz nie jest Żydkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
headh-unter lepiej powiedz coś o sobie ty, wyzwolony 21.03.11, 15:39 dozorcy FK to młode wilczki PO komandosach :)) tu trenują **** Prawdziwe logo PO Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych [...] 21.03.11, 15:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
headh-unter Re: lepiej powiedz coś o sobie ty, wyzwolony 21.03.11, 15:48 Jeśli jesteś Polakiem, to dlaczego ze swymi kumplami na FK pozwalasz obrażać młodego chłopaka, który powiedział tylko, że dla niego Ojczyzna jest najważniejsza? Nie wolno mu? **** Prawdziwe logo PO Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: lepiej powiedz coś o sobie ty, wyzwolony 21.03.11, 15:49 A ty dlaczego pozwalasz obrażać ludzi którzy powiedzieli że to co zrobił ten chłopak nie podobało im się? Nie wolno im tak powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
headh-unter Re: lepiej powiedz coś o sobie ty, wyzwolony 21.03.11, 15:58 Wiesz dlaczego? Bo to są tacy co by nawet portret profesora Geremka i flagę Izraela w psie gó... wetknęli. Wasi przyjaciele. **** Prawdziwe logo PO Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: lepiej powiedz coś o sobie ty, wyzwolony 21.03.11, 16:00 Nie, to ludzie którzy mają prawo powiedzieć, że piosenka i wykonanie tego chłopaka im się nie podobało. Nie mogą być zakładnikami politycznej poprawności nakazującej chwalić wszystko co jest związane z bogojczyźnianym folklorem. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Ale te antypolskie gęby z jury,zaprezentowały 21.03.11, 16:30 obraza.uczuc.religijnych napisał: Nie, to ludzie którzy mają prawo powiedzieć, że piosenka i wykonanie tego chłopaka im się nie podobało. Nie mogą być zakładnikami politycznej poprawności nakazującej chwalić wszystko co jest związane z bogojczyźnianym folklorem. ---> jedynie swoją pogardę dla polskiej historii, tradycji i dla tych, którzy ośmielają się bez skrepowania mówić o miłości do Ojczyzny! Nic na temat piosenki i jej wykonania nie było. Ta grupka prostaczków, siedzących na krzesłach przeznaczonych dla jury, miała jedyny cel: pokazać swoją pogardę do takich ludzi, jak ten chłopak, publicznie go ośmieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ale te antypolskie gęby z jury,zaprezentowały 21.03.11, 16:34 Nie, ci ludzie mieli prawo wyrazić swoje zdanie za co teraz są obrażani prze4z rózne antypolskie szumowiny mające za nic polską historię, tradycję i miłość do Ojczyzny. Słowem są obrażani przez ciebie, gołdę i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon obraza czemu łżesz , że obraziłam jury Polsatu? 21.03.11, 17:56 gdzie to masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 15:05 E tam, ta ładniejsza: www.youtube.com/watch?v=UUwpLyIDIJw Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 15:07 A powinni go utrzymywać w przeświadczeniu o świetnym doborze repertuaru oraz jego fantastycznym wykonaniu? To źle że chłopak usłyszał prawdę prosto w oczy? Przecież ta piosenka Rosiewicza to totalny kicz, a wykonanie tego chłopaka było jeszcze gorsze. Mieli mu wmawiać że jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
saxo.grammaticus Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 15:20 Chłopaczek sprytnie sobie wykoncypował, że kiepsko śpiewając ma małe szanse na przebrnięcie do kolejnego etapu kwalifikacji. Więc wybrał sobie piosenkę, co do której spodziewał się, że nikt nie będzie śmiał powiedzieć "kiepsko, chłopie, śpiewasz" bo przecież taka ta piosenka patriotyczna, że nic tylko piać z zachwytu. A tu klops, jurorzy programu nie wystraszyli się konsekwencji "niepatriotycznej" decyzji. Oczywiście, niektóre "patryjoty" będą miały temat do ględzenia na jakieś dwa dni - ale fakt jest faktem, nie należy zastępować showbusinessu z patriotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 15:25 Dodać można jeszcze tylko że Elżbieta Zapendowska już po raz drugi jest wrogiem Wolaków. Pierwszy raz była w kwietniu 2009 roku. Wtedy również wylewano na nią tyle samo pomyj co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Elżbiecie Zapendowskiej,niczym suce Dorna,życzę 21.03.11, 17:22 mike.recz napisał: Dodać można jeszcze tylko że Elżbieta Zapendowska ---> by już nie szła tą drogą ... inaczej upodobni się do kory ... A kora, jak każdy wie, nawet ta szara, szarych komórek nie posiada. > Pierwszy raz była w kwietniu 2009 roku. Wtedy również wylewano na nią tyle samo pomyj co teraz. ---> Nie znam tego wydarzenia, ale z tego aktualnego wynika, że lubi sama unurzać się w POmyjach i że pomyliła kraj w którym mieszka - niczym masochistka. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Wspomnień czarrr, Irasiad i Borubarrrr 21.03.11, 17:26 czyli wolactwo w akcji: kamaryla.blogspot.com/2009/04/zapendowska-ugryz-sie-w-dupe.html Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Ta Zapendowska jest mniej urodziwa od tego w co 21.03.11, 18:24 mike.recz napisał: Wspomnień czarrr, Irasiad i Borubarrrr ---> Wojewódzki flagi wkłada a Ty twierdzisz, ze ktoś na nią pomyje wtedy wylał? Przecież, gdyby tak zrobić, to i tak nie byłoby wiadome, co jest co. W POmyjach ona, jak i większość zdeklarowanych zwolenników Tuska, czuje się jak ryba w wodzie. "Poziom" argumentacji u nich nie przekroczył granic piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: 21.03.11, 19:26 1normalnyczlo.w.i.e.k napisał: Ta Zapendowska jest mniej urodziwa od tego w Wojewódzki flagi wkłada I mam wrażenie że jeszcze nie raz będziesz na nią pluł. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Ona nie ma NIC do powiedzenia!A więc wątpię bym 21.03.11, 22:47 mike.recz napisał: I mam wrażenie że jeszcze nie raz będziesz na nią pluł. ---> jeszcze kiedykolwiek miał okazję wypowiadać się na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz To dlaczego wolactwo wciąż ją opluwa. 21.03.11, 22:50 Powiedziała kobieta prawdę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k To wyświechtany tekst Tokarczuk,Holland,Szczuki 21.03.11, 23:16 mike.recz napisał: Powiedziała kobieta prawdę i tyle. ---> często przez nie powtarzany, ale nie mający nic wspólnego z prawdą. A ma jeden i ten sam cel, co zawsze, czyli dekonstrukcję wartości, polskich wartości ... I tu tkwi, być może, odpowiedź na pytanie: > To dlaczego wolactwo wciąż ją opluwa ---> Charakterystyczne jest to, że w środowisku reprezentowanym przez w/w panie, nikomu nawet przez myśl nie przemknie, zabranie się za dekonstrukcję "niepolskich" wartości, choć znaczna ich część jest identyczna ... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy.alcest polskojęzyczne jurorstwo nie ma kraju... 21.03.11, 15:49 postalinowskie wyrzutki ojczyzny nie mają.. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: polskojęzyczne jurorstwo nie ma kraju... 21.03.11, 16:01 Dokładnie mondralo_z_po, Rymkiewicz ojczyzny nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon Re: polskojęzyczne jurorstwo nie ma kraju... 21.03.11, 16:04 rudy.alcest napisała: > postalinowskie wyrzutki ojczyzny nie mają.. zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz A ja się nie zgadzam na tandetne 21.03.11, 16:08 pseudo patriotyczne przyśpiewki w konwencji śledzika i wódeczki obrażające moje uczucia. I wyrażam też w tym miejscu szacunek Pani Zapendowskiej za postawienie tamy dla profanacji uczuć patriotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon jestes tylko polskojęzyczny. 22.03.11, 07:12 mike.recz napisał: > pseudo patriotyczne przyśpiewki w konwencji śledzika i wódeczki obrażające moje > uczucia. > > I wyrażam też w tym miejscu szacunek Pani Zapendowskiej za postawienie tamy dla > profanacji > uczuć patriotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Masz zupełną rację. 21.03.11, 16:12 Piosenka śliczna, piękne słowa. A jak wzruszająca. W sam raz na festiwal piosenki żołnierskiej w Kołobrzegu. gold.lachon napisał: > www.youtube.com/watch?v=6TprXYric3M&feature=related > > Śliczna piosenka, piekne słowa.......taka jest własnie ta NASZA POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
headh-unter Re: Masz zupełną rację. 21.03.11, 17:10 Tak, to jest bardzo piękna, dla mnie wręcz - hipnotyzująca piosenka. Andrzej Rosiewicz wyśpiewał to co gra w polskich duszach, nasze rozterki, to szamotanie się serca między wiecznie oddalającym się czy odsuwanym od nas marzeniem, a losem realnym. Może najpiękniejsza współczesna piosenka patriotyczna? Nie mam wątpliwości, że Polak kazdy czuje to co w niej słyszy. Nawet najbardziej przeżarty cynizmem gnój. Myślę nawet, że jest ona takim swego rodzaaju papierkiem lakmusowym polskości - takim testem, podobnym do tego jakim posługiwali się podczas okupacji Holendrzy aby rozpopoznać pośród swojej ludności niemieckich szpiegów - ci nie byli w stanie wydeklamować prawidłowo pewnej frazy języka holenderskiego i po tym ich rozpoznawano. Nie można się dziwić, że podobnie i nasi polskojęzyczni - tego, o czym śpiewa Rosiewicz po prostu nie czują. Więc mówiąc kicz, łazawy, chaała. Niektórzy inni wolą gdzieś uciec, do jakiegoś Buenos Aires. Zgodze się, że w pewnym stopniu to kwestia smaku, gustu, a te zmieniają się przecież z czasem. To prawda, ale na szczęście, tej akurat piosence przestarzenie nie grozi - Pytasz mnie - jest i w bardzo uniwersalnej konwencji muzycznej, i mówi o sprawach ciągle arcyboleśnie aktualnych. Nie da wam ta piosenka spokoju. **** Prawdziwe logo PO Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Masz zupełną rację. 21.03.11, 17:25 Dlaczego piszesz nie da Wam ta pisenka spokoju..?! To słowo Wam z Twojej korespondencji wprawiło mnie w prawdziwe osłupienie. Wzbudziłeś we mnie podejrzeniem, iż bez mojej zgody zostałem sklonowany i od momentu kiedy przeczytałem Twoj post nie jestem w stanie się od tej myśli uwolnić. Piosenka patriotyczna może i ładna ( kwestia gustu) i nie mam nic przeciwko takiej twórczości. /Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale piszę w pierwszej osobie/ Niech sobie będzie, ale czy aby tego rodzaju twórczość pasuje do polsatowego show? I po, co doszukiwać się jakichkolwiek dodatkowych inklinacji? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 16:25 Ta, cudne:/ Brzmi jak pościelówa z wesela. Kompozycja banalna że się płakać chce a aranżacja z disco polo tożsama. Odpowiedz Link Zgłoś
pejs2011 międzynarodówkę nucisz? wyklęty powstań ludu ziemi 21.03.11, 16:41 w ustach postaliniaków to miodzio.. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: międzynarodówkę nucisz? wyklęty powstań ludu 21.03.11, 16:44 Piszesz o Rosiewiczu czy Rymkiewiczu? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: międzynarodówkę nucisz? wyklęty powstań ludu 21.03.11, 16:44 Jeśli oczekujesz porównania... aranżacyjnie w wersji najpopularniejszej nieporównanie lepsza, kompozycyjnie jak to twory tego typu- raczej nieciekawa. Problem w tym że nie próbujesz nawet bronić tego barachła, co powyżej zostało zalinkowane, bo nie ma czego. Odpowiedz Link Zgłoś
czart_polski Tak dobre jak 'Michaił eta piesnia dla tiebia' 21.03.11, 16:37 sierce szczipatielnyje w wykonaniu Rosiewicza Nie angliskij, nie francuzkij, No ty ruskij bahatyr Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Ukochany kraj, umiłowany kraj 21.03.11, 16:48 Ukochany jedyny nasz wolski... Melduję wykonanie zadania! Nie uwierzyłem tym ruskim łgarzom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Tak dobre jak 'Michaił eta piesnia dla tiebia" 21.03.11, 17:38 "Michaił, Michaił, Eta piesnia dla tiebia, Sztoby nowyje reformy Tak dawioł ty do kańca, Michaił, Michaił, Ty pastroisz nowyj mir, Nie angliskij, nie francuzkij, No ty ruskij bahatyr." Śmiej się ze mnie ale nutka o demontażu związku radzieckiego mi akurat zawsze będzie się bardzo dobrze kojarzyć i co więcej na swój sposób podobać. Inną sprawą jest że Rosiewicz od dawna jest już wypalony. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 16:54 Dla nich Ojczyzna to truchło- tak ich wychowali rodzice i Gazeta Wyborcza kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "Pytasz mnie" poraziła jurorów Polsatu? 21.03.11, 17:33 Tak, bo polskojęzyczni jurorzy byli wychowywani w nienawiści do Polski i polskości i zakazując śpiewania Piotrkowi patriocie patriotycznych piosenek chcą żeby przestał być Polakiem realizując tym samym idee Róży Luksemburg w wynarodowianiu Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
czart_polski O rany Kecawku. Z Ojczyzną jak z Panem Bogiem 21.03.11, 17:33 Nie nalezy nadaremno i z byle powodu sobie ust wycierac lepiej robic niz mówic To tak jak z czczeniem pamięci zmarłych w sercu i umysle nalezy (oraz na mszy żałobnej gdy sie jest wierzącym) a nie na wydeptanych trotuarach Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: O rany Kecawku. Z Ojczyzną jak z Panem Bogiem 21.03.11, 17:45 Toć Piotr tylko śpiewał a oni sobie gęby wycierali i rechotali. Cieszę się, że wyemitowano ten film- szkoda tylko, że POLSAT bojąc się o konsekwencje zakazał emisji . Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: O rany Kecawku. Z Ojczyzną jak z Panem Bogiem 21.03.11, 17:59 kecawa napisał: Cieszę się, że wyemitowano ten film- szkoda tylko, że POLSAT bojąc się o konsekwencje zakazał emisji . Czy ty naprawdę nie potrafisz mordy otworzyć żeby nie skłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re:odszczekaj 21.03.11, 18:01 niezalezna.pl/7888-polsat-brzydzi-sie-patriotyzmu odszczekaj - powtarzam POLSAT zakazał emisji Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Sam sobie odszczekaj. 21.03.11, 18:09 video.pl.msn.com/watch/video/zapendowska-za%C5%BCenowana-uczestnikiem-must-be-the-music/pc4g4ve6 Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon4 "due to a copyright claim by Telewizja Polsat" 21.03.11, 18:16 This video is no longer available due to a copyright claim by Telewizja Polsat i inne. Sorry about that. komunikat na YouTube **** Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: "due to a copyright claim by Telewizja Polsat 21.03.11, 18:36 pokemon4 napisała: This video is no longer available due to a copyright claim by Telewizja Polsat i inne. Sorry about that. I powiedz mi czy to jest to samo co: "POLSAT bojąc się o konsekwencje zakazał emisji" Ja podtrzymuję. Kecaw bezczelnie kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Niżej podałem link do Ipla Polsatu. 21.03.11, 18:37 Odszczekasz w końcu swoje kłamstwo? "POLSAT bojąc się o konsekwencje zakazał emisji" kecawa napisał: > Chyba opłaca cię POLSAT Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: O rany Kecawku. Z Ojczyzną jak z Panem Bogiem 21.03.11, 18:16 kecawa napisał: - szkoda tylko, że POLSAT bojąc się o konsekwencje zakazał emisji . A ja uważam że nie każdy kaczysta to złodziej. Poza tym: www.ipla.tv/Rozrywka/5000461-Must-be-the-music-tylko-muzyka/5209267-Must-be-the-music-odcinek-3 Must Be The Music - Odcinek 3 Data dodania: 2011-03-19 Czas trwania: 01:06:26 W 3 odcinku wystąpili: Piotr Wolwowicz Odpowiedz Link Zgłoś
rudy.alcest chcą nam ukraść nazwę Ojczyzny dla siebie 21.03.11, 17:53 biedni ludzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon Fani internauci wspierają młodego Polaka 21.03.11, 20:47 wirtualnapolonia.com/2011/03/21/piotrek-wolwowicz-zrugany-na-polsacie-za-patriotyzm/ Dlaczego na tego typu konkursach piosenki sa tylko i wyłącznie po angielsku? małolaty wstydzą się polskiego języka? Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Fani internauci wspierają młodego Polaka 21.03.11, 20:56 Małolaty się nie wstydzą- wstydzą się celebryci i polszewicy Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon dla nich "polskość to nienormalność" 21.03.11, 21:33 kecawa napisał: > Małolaty się nie wstydzą- wstydzą się celebryci i polszewicy Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Zakazane piosenki 21.03.11, 20:58 www.youtube.com/watch?v=6TprXYric3M&feature=related kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz kecawa kłamczuszku... 21.03.11, 22:52 forum.gazeta.pl/forum/w,28,123456343,123463524,Re_O_rany_Kecawku_Z_Ojczyzna_jak_z_Panem_Bogiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky [...] 21.03.11, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon uczestnicy tego wątku z tobą na czele? 21.03.11, 21:34 boblebowsky napisał: > Ten wątek obnaża tylko doszczętnie jaka jesteś głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Oryginał jak zwykle lepszy 21.03.11, 21:51 www.youtube.com/watch?v=qIdkGS9mYE0 Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Imagine 21.03.11, 23:10 gold.lachon napisał: > www.youtube.com/watch?v=6TprXYric3M&feature=related > > Śliczna piosenka, piekne słowa.......taka jest własnie ta NASZA POLSKA www.youtube.com/watch?v=-b7qaSxuZUg To jest coś co mnie powala. Ale o gustach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Albo muza z tego cyklu "Playing For Change" 21.03.11, 23:27 www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM www.youtube.com/watch?v=55s3T7VRQSc www.youtube.com/watch?v=IxItKLvyCWE A co powiesz o tym? www.youtube.com/watch?v=fgWFxFg7-GU Twój utwór bez słów jest o niczym. Nawet nie ma oryginalnej linii melodycznej. Odpowiedz Link Zgłoś