robinhood101 17.01.07, 22:42 www.canada.com/calgaryherald/index.html www.canada.com/edmontonjournal/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robinhood101 Re: Calgary Harald, Edmonton Journal 17.01.07, 22:45 Powinno byc Herald. Szukajcie pracy w Albercie, tam naprawde sa potrzebni ludzie, wiec sa duze mozliwosci, ze pracodawca bedzie chcial was sponsorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Calgary Harald, Edmonton Journal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:47 POtrzeby nowych pracowników są (nie mieszkam w Kanadzie, ale sluchając Radio CBC coś tam poniekąd narzekają na brak pracowników: w sklepach, na budowach - przynajmniej w Calgary), ale koszty utrzymania bardzo bardzo wysokie!!! (Wiem to z gazete (które przytacza robinhood101), radia i ciotki, która tam mieszka dobre 30 lat i jak mawia swojego się dorobiła, ale bardzo ciężką pracą). Dlatego, zanim sie wpiszesz na listę pracowników sprawdź ile dostaniesz i ile Ci pozostanie po miesiącu ciężkiej pracy. uważajcie na naciągaczy - tacy też są w Kanadzie, szczególnie niektóre firmy pośredniczące co to za 10 tys dolarów werbowali żółków (oczywiście te 10 tys baksów płacili chętny do pracy - a ile dostawali...bardzo niewiele). Lepiej 5 minut dłużej pomyśleć niż się w kopać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Calgary Harald, Edmonton Journal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 08:23 czasami czytam na forum wypowiedzi o kanadzie i wszyscy jak narzekaja pisza ze tam zimni minus 20 30 ze ciagle snieg pada i wogle pogoda do dupy a u mnie w bulboni zimy lekkie ale w chacie zimno bo wegiel jak mam to musze oszczedzac zeby na cała zime starczyło i drwa musze robąć i do domu przynosić a znam takich co cała zime na drewnie troche rozpala i zaraz zimno a ja i tak jestem gosciu bo mam wegiel ci w kanadzie to nie musze myslec o ogrzewaniu bo pieniadze na wegiel maja albo grzeja jak burzuje gazem albo maja centralne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Australian Re: Calgary Harald, Edmonton Journal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 20:11 Z tym weglem to mnie rozbawiles, w ogole jak mysle o poland to kojarzy mi sie ze ludzie drwa rabia, wegiel kupuja-dalej drewnem grzeja liczac ze na pozniej go zostawia. Gdy mysle o krajach jak Kanada, USA to przychodzi mi na mysl ze to inny siwat, tam ludzie tylko pracuja w cudownych zawodach sie realizuja i nie musza chodzic palic w piecu. W ogole w Polsce mi dobrze, ale rwie mnie w swiat wiec chyba troche pobywam tu i tam - ale mogloby sie w tej Polsce troche zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
dradam2 Pogoda w Edmonton i Calgary 28.01.07, 21:38 To dla tych,ktorzy nie wierza w to , ze i w Albercie moze byc "normalna" pogoda : www.wunderground.com/global/stations/71123.html www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=Calgary Radze sobie na wstepie wybrac ( po lewej stronie) je4dnostki "metryczne",aby sie nie bawic stopniami Fahrenheita i milami. Tylko dwa kraje na swiecie uzywaja "imperial" system ( cale itp.) : Stanu Zjednoczone Ameryki Polnocnej i Arabia Saudyjska, o ile sie nie myle... ! Pozdrawiam dradam 1/2 Odpowiedz Link Zgłoś