Dodaj do ulubionych

We wrześniu, październiku...

28.03.11, 09:45
Pzekonamy się kto wygrał? Dzisiaj prawdziwa debata jest tylko pomiędzy chadekiem Tuskiem i liberałem Palikotem.

Reszta się nie liczy. To "elity" bękarta urodzonego przy okrągłym stole. Obrabowali i rabują Polskę bez litości dla ludzi. Tusk jest ostatnią nadzieją białych - tak rzecze Gowin, nieźle zorientowany gdzie jest zasadnicza linia podziału społeczeństwa.

Ja takie prostackie wnioski wypisuję dokładnie obserwując zmianę mentalności wśród ludzi będących dotychczas zadowolonych z kompasu zmian. Ich wiara się sypie, gdy widzą jak nieliczni zapewnili sobie komfort życiowy kosztem wszystkich, jak pieniądze podatnika płyną do nielicznych wybrańców, jak forsa publiczna jest działkowana pomiędzy swoich, wszędzie, od szczebla gminy zaczynając.

Bardzo wyrównane będą te procenty w październiku. Tusk wypuścił dżina z butelki.
Obserwuj wątek
    • agnostic5 Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 10:00
      Przeceniasz Palikota, nie doceniasz Balcerowicza. A poza tym nie ma żadnej debaty - jest kilka monologów.
      • strikemaster Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 10:04
        Uważasz, ze powinniśmy się Balcerowicza bać?
        • agnostic5 Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 10:13
          strikemaster napisał:

> Uważasz, ze powinniśmy się Balcerowicza bać?

Balcerowicz to jedyny sensowny opozycjonista.
          Jemu nie chodzi o stanowiska, żre się z rządem o zasadność obecnej polityki.
          • remez2 Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 10:21
            agnostic5 napisał:

> Balcerowicz to jedyny sensowny opozycjonista.
            Jakoś dewaluuje się znaczenie tego słowa.
            > Jemu nie chodzi o stanowiska, żre się z rządem o zasadność obecnej polityki.
            Zupełnie przypadkowo w 2009 r. FOR otrzymało od właścicieli PTE ca 1 000 000 zł.

---------------
            W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
            • agnostic5 Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 10:34
              remez2 napisał:

.
              > Jakoś dewaluuje się znaczenie tego słowa.
              > > Jemu nie chodzi o stanowiska, żre się z rządem o zasadność obecnej polity
              > ki.
              > Zupełnie przypadkowo w 2009 r. FOR otrzymało od właścicieli PTE ca 1 000 000 zł

Myślałem, że od teorii spiskowej jest PiS. Jak widać nie. Zarzucasz komuś korupcję, nie mając na to dowodów.
              • remez2 Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 11:08
                > Myślałem, że od teorii spiskowej jest PiS.
                Dobrze myślałeś.
                > Zarzucasz komuś korupcję, nie mając na to dowodów.
                Mylisz się. Nie zarzucam nikomu korupcji tylko stwierdzam określony fakt. Nikt na świecie nie daje pieniędzy za reprezentowanie nie swoich interesów.
                ---------------
          • haen2010 Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 10:25
            Przecież dokładnie Balcerowicz i Palikot za jedno stoją. Można się kłócić o zyski i forsę dla OFE-urzędasów i maklerów, ale sama idea była słuszna.

Tylko tyle, że ludzie to skapują za dwadzieścia lat. To ich dotyczy, nie dzisiejszych ZUSowskich.
            • remez2 Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 11:11
              ale sama idea była słuszna.
              Czy znasz rozwinięty kraj w którym OFE jest obowiązkowy?
              ---------------
            • strikemaster Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 11:27
              > Przecież dokładnie Balcerowicz i Palikot za jedno stoją. Można się kłócić o zys
              > ki i forsę dla OFE-urzędasów i maklerów, ale sama idea była słuszna.

Wiesz, jakie wnętrza wykończono dobrymi chęciami?
          • strikemaster Re: We wrześniu, październiku... 28.03.11, 11:26
            Za to różne sa opinie na temat tego, kogo ów Balcerowicz obecnie reprezentuje. Wolałbym mimo wszystko zamiast Balcerowicza jakąś opozycyjną,partię, niekoniecznie neoliberalną, centrolewicowa jako opozycja dla hadeków ma większy sens.
    • kkuba111 bzdury - palikot liberalem.... 28.03.11, 10:28
      palikot glupio gada o jak najszybszym wejsciu do strefy euro.
      co do jego dzialanosci w "przyjazne panstwo" tez sa opinie podzielone.
      • agnostic5 Re: bzdury - palikot liberalem.... 28.03.11, 10:36
        Nie gada głupio.
        Złotówka jest bardzo podatna na wahania kursowe. Kataklizm w Japonii - złotówka słabnie, kryzys na Węgrzech - złotówka słabnie, rewolucje w krajach arabskich - to samo.
        Wszystko dodatkowo drożeje.
        • kkuba111 Re: bzdury - palikot liberalem.... 28.03.11, 11:09
          za 10 lat ojrowaluta bedzie wspomnieniem
      • zoil44elwer Re: bzdury - palikot liberalem.... 28.03.11, 14:11
        J Palikot:Jestem teraz\ liberałem bo się kiedyś "okazyjnie"na dużą kasę załapałem!Głupi ten co się w transformacji na szmal nie załapał,przecież to patentowana gapa.
    • zzarda32 Re: w październiku dowiemy się, że JK 28.03.11, 11:13
      kolejny raz wygrał. Co do Palikota to zgoda - to może być czarny koń tego wyścigu. Właściwie to chciałbym zobaczyć minę JK, kiedy Palikot odbierze nominację na vice-premiera!
      • kkuba111 o ja pierdziu.. 28.03.11, 11:19
        ze jak?:)
        przeciez blazen palikot obwieszcza, ze to tusk to jest oszust. i tusk mialby dac mu jaks teke?

choc z drugiej strony POpaprncy nie maja zadnej przyzwoitosci i dla koryta zrobia wszystko.
        • zzarda32 Re: o ja pierdziu.. 28.03.11, 11:22
          nie piszę że tak bedzie, tylko że chciałbym to zobaczyć!
          • kkuba111 Re: o ja pierdziu.. 28.03.11, 11:34
            a ja bym chcial zeby Wisla wygrala Lige Mistrzow, a Lech lige Europejska w sezonie 2011/12
    • haen2010 Liberte, egalite, fraternite... 28.03.11, 12:27
      Radzę wszystkim o tym pamiętać. Wieszać biskupów jak Kościuszko pewnie nie będziemy. Ale dwadzieścia lat łupienia Polaków płazem nie ujdzie. I ich fagasów - solidaruchów o postkomuchów.

Nawet arabskie plemiona się zbuntowały, gdzie wladza od Allacha w prostej linii idzie. My jesteśmy mniej radykalni i obejdzie się krzyżykiem przy wyborach.
      • haen2010 Re: Liberte, egalite, fraternite... 28.03.11, 12:34
        Allaha, zanim któryś zacznie wrzeszczeć, że dyslektyk jestem, niespełna rozumu.
        • wos9 Dysleksja, to mało ważne, ale... 28.03.11, 13:27
          haen2010 napisał:

> Allaha, zanim któryś zacznie wrzeszczeć, że dyslektyk jestem, niespełna rozumu.
          • zoil44elwer Re: Dysleksja, to mało ważne, ale... 28.03.11, 14:19
            Dysleksja Bronisława Marii K to małe piwo,może wyzdrowieje.Ale jego bulimię na litewskie kołduny nie można skryć pod jednym parasolem.Chociaż gdy ma jadło w gębie,to nie plecie andronów bo ma hrabiowskie maniery:jak je to nie mówi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka