pies_na_czarnych
28.03.11, 12:00
Czy Paweł Miter dokonal samookaleczenia? Cos dziwnie facet kreci. Czyzby narodzil sie nam Cukier Kotek?
Zapamiętał, że odjechali czarnym lub granatowym fordem kuga. W piątek Miter mówił "Gazecie", że zaraz po pobiciu zgłosił je w komisariacie przy ul. Jaworowej we Wrocławiu.
Nadkom. Krzysztof Zaporowski z KWP we Wrocławiu: - Ani Mitera, ani zgłoszenia na Jaworowej nie było.
Kilka godzin później Zaporowski powiedział, że Miter przyszedł na inny komisariat - na Rakowcu - ale w piątek po południu. Miter: - Byłem na Jaworowej w czwartek. Kazano mi przyjść raz jeszcze dzień później po notatkę. Jak przyszedłem, powiedziano mi, żebym pobicie zgłosił na Rakowcu, bo to komisariat odpowiedni dla mojego miejsca zamieszkania.
Według Zaporowskiego to niemożliwe, że na Jaworowej nie ma śladu po pobycie Mitera na komisariacie. Miter ma ułamany ząb i podbite oko.
O pobiciu w sobotę poinformował portal Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy (Miter jest jego członkiem), a poza nim - portale Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich i "Rz".
Więcej... wyborcza.pl/1,75248,9330025,Kto__za_co_i_czy_pobil_Pawla_Mitera_.html#ixzz1Ht2qA632