Dodaj do ulubionych

SLD niczego sam nie zdobywa

28.03.11, 14:59
jest wiele opowieści o tym jak to wyborcy głosują na PO ze strachu przed PiS.
a, gdy ktoś nie znosi i PiS, i PO, to, co wybiera ?
SLD.
większość robi to z powodu nadzwyczajnego programu tej partii, o którym, nie tak dawno, na swym blogu, pan Napieralski powiedział, że go nie ma, dopiero powstaje ?
nie sądzę.
a może ludzie wybierają SLD, bo porywa ich lider Sojuszu ?
powątpiewam tym bardziej.

zgadzam się z Robertem Krasowkim, który pisze w "Polityce" :

Kiedy lewica miała za szefa Kwaśniewskiego, wystarczyły jej cztery lata, aby odebrać władzę solidarnościowej prawicy. Gdy liderem był Miller, również cztery lata wystarczyły, by AWS i Unię Wolności odesłać na polityczny cmentarz. Tymczasem dzisiejsze SLD jest dumne, gdy zbiera 14 proc.
/.../
Napieralski nie robi nic. Wzrost w sondażach poparcia dla niego nie jest jego sukcesem, ale społecznym odruchem niezgody na PO i PiS. Jest oznaką słabnięcia duopolu, procesu, którego Sojusz jest tylko biernym obserwatorem. Gdy Tusk popełnia błędy, gdy PiS zadaje sprawny cios, coraz częściej korzysta na tym SLD. Ale każdy zdobyty przez SLD punkt jest ciągle tylko prezentem, a nie samemu zdobytym łupem.

www.polityka.pl/kraj/analizy/1513936,1,sld---partia-na-glinianych-nogach.read

P.S. w jednej sprawie różnię się w ocenie z autorem tekstu : to nie za sprawą Millera UW zeszła z politycznej sceny.
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:06
      Kwach od II kadencji i L Miller zaczęli dołować lewicę od 2001.Z 41 % w 2001 zrobili 8 % w 2005.Kwacha Salon uznał za swojego a L Miller dostał nagrodę BCC.Zupełnie słusznie.
    • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:23
      Ostatnio Miller ostrzegał SLD przed parciem na władzę, czyli koalicję z PiS. I co? I niektórzy odczytali to tak ...
      Gdzie logika? Rozdana razem z jabłkami?

ps. kiedy widzę tow. Bańkowską prawiącą o OFE, to nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.
      • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:39
        jeśli SLD posłucha swych wyborców, wśród których wielu traktuje PO, jak PiS i snuje opowieści o POPiSie, to nie powinien Sojusz wchodzić w koalicję także z PO.
        /zważywszy też na tezę autora zecytowanego tekstu - wyborcy SLD też głosują "przeciw", a nie "za". a "przeciw" dotyczy i PiS, i PO/

dodać do tego jazdę pana Napieralskiego po premierze i PO.
        gdyby zatem było konsekwentnie, to nie ma mowy o koalicji z Platformą.
        • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:59
          olga_w_ogrodzie napisała:

> nie ma mowy o koalicji z Platformą.

Oby nie było, bo przestanę nawet PRZECIWKO Pi$ głosować.
          SLD o obliczu Grzegorza N. pozostanie dla mnie NN.
          Młodzi (he, he...) wyrachowani aparatczycy plus stary partyjny beton.

ps. gdybym musiała wybierać, to wolę Millera od... Oleksego.
          • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:20
            ave.duce napisała:

> Oby nie było, bo przestanę nawet PRZECIWKO Pi$ głosować.
            > SLD o obliczu Grzegorza N. pozostanie dla mnie NN.
            > Młodzi (he, he...) wyrachowani aparatczycy plus stary partyjny beton.
            >
            > ps. gdybym musiała wybierać, to wolę Millera od... Oleksego.

jednak myślę, iż pan Napieralski konsekwentny nie będzie i wejdzie w taką koalicję.

/też wybrałabym pana Millera./
            • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:30
              Ale w którą? Z PO czy z Pi$?
              • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:31
                Uciekło > stawiam, że w KAŻDĄ.
                • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:33
                  no właśnie ja też obstawiam, iż on to akurat w każdą wejdzie.
          • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:26
            Przeciwko PiS i SLD głosuje się popierając PO/PSL-następne 4 lata normalności błogiego lenistwa?
    • haen2010 [...] 28.03.11, 15:24
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:32
        haen2010 napisał:

> Niezła analiza. Trochę za bardzo naukowa. To, że Krytyka ma takie cioty jak Nap
        > ieralski głęboko gdzieś od dawna wiadomo.
        Zgłosiłem do moderacji - uprzedzałem Cię.

---------------
        W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
        • haen2010 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:42
          Zglaszaj, zgłaszaj, i tak opinii o nim nie zmienisz.
          • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:44
            O "nim" nie zmienię, o Tobie > już zmieniłam.
        • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:43
          remez2 napisał:

> Zgłosiłem do moderacji - uprzedzałem Cię.

Haenowi się coś porobiło. Chamieje.
          • haen2010 Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 16:58
            To polska polityka schamiała do końca. Wszędzie sobie gęby kłamstwem wycierają. Ja ją tylko usiłuję bardzo grzecznie opisać, bo nieparlamentarne określenia same się cisną.
            • ave.duce Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 18:09
              Niestety, Ty (polityka swoją drogą, ale ona nie pisze postów na FK).
              Zwracasz się po chamsku do innych forumowiczów, niczym jakiś normals. Przykre.
              • dymka1 Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 18:14
                ave.duce napisała:

> Niestety, Ty (polityka swoją drogą, ale ona nie pisze postów na FK).
                > Zwracasz się po chamsku do innych forumowiczów, niczym jakiś normals. Przykre.

A moim zdaniem w tym wątku Haen nie zgrzeszył, a na pewno nie bardziej niż inni. I mam w nosie to, że oanę wyzwana od POkrak przez tych "kulturalnych". Wisi mi to kalafiorem, że posłużę się cytatem.
                • ave.duce Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 18:17
                  Ok, Tobie wisi, mnie nie. Wisi mi, jeżeli mnie to dotyczy. Nie wisi > jeżeli innych forumowiczów, niezależnie od opcji. Tak mam.
                  Tobie wisiał w pewnym wątku kosz, a mnie nie. I co? Nie używasz kosza?

Pozdrawiam.
                  • dymka1 Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 18:27
                    ave.duce napisała:

> Ok, Tobie wisi, mnie nie. Wisi mi, jeżeli mnie to dotyczy. Nie wisi > jeżel
                    > i innych forumowiczów, niezależnie od opcji. Tak mam.

Nie manipuluj. Nie to mi wisi! Wyraźnie napisałam co, że zostanę nazwana POkraką.. I chyba nie przypadkowo wytłuściłam "w tym wątku". Tyle zjebów ile dał ode mnie Haen to tylko on wie.

> Tobie wisiał w pewnym wątku kosz, a mnie nie. I co? Nie używasz kosza?
                    >
                    Nie kumam ale nie chcę i się kontynuować tego wątku. Napisałam wyraźne o co mi chodzi. Jaśniej nie potrafię.
                    • ave.duce Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 19:58
                      Ok, widać nie zrozumiałam. Sorki.
                      • dymka1 Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 20:04
                        ave.duce napisała:

> Ok, widać nie zrozumiałam. Sorki.

Nic się nie stało. Ja też przepraszam. Niepotrzebnie się uniosłam.

:)
                        • haen2010 Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 20:55
                          A gdzie to ja remeza obraziłem? Pisałem o Napieralskim i jego wyczynach politycznych i blogerskich? Czyste, polskie, schamiałe łajdactwo w stu procentach. Moje love nie interesujące się polityką nie może patrzeć, jak jego gęba z tym usmieszkiem zajmuje przekątną 27 cali. Od razu pilot w robocie. Fałsz od tej geby na milę czuć.
                          • olga_w_ogrodzie Re: Ja chamieję? Zdumiewające. 28.03.11, 22:39
                            haen2010 napisał:

> A gdzie to ja remeza obraziłem? Pisałem o Napieralskim i jego wyczynach polityc
                            > znych i blogerskich? Czyste, polskie, schamiałe łajdactwo w stu procentach. Moj
                            > e love nie interesujące się polityką nie może patrzeć, jak jego gęba z tym usmi
                            > eszkiem zajmuje przekątną 27 cali. Od razu pilot w robocie. Fałsz od tej geby n
                            > a milę czuć.

nie obraziłeś.
                            natomiast swoją niechęć do Napieralskiego mogłeś wyrazić pominąwszy tę "ciotę".
                            natomiast co do fałszu rzeczonego pana, to mam podobne uczucia, co Twoja Love.
          • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:02
            a ja uważam, iż, jeśli się podejmuje działania przeciw chamstwu,
            to wiarygodne są wtedy, gdy nie są uzależnione od poglądów politycznych.
            nie przekonuje mnie, gdy ktoś obrusza się na obraźliwe określenia pana Napieralskiego,
            a kompletnie nie przeszkadza mu wyzywanie innych ludzi, a nawet bierze udział w rozmowach z osobami obrażającymi chamsko polityków odmiennych opcji.

tego rodzaju wybiórczy bój o kulturę słowa, to, jak dla mnie, o kant rozbić.
            • taziuta Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:30

> /.../
              > nie przekonuje mnie, gdy ktoś obrusza się na obraźliwe określenia pana Napieral
              > skiego, a kompletnie nie przeszkadza mu wyzywanie innych ludzi, a nawet bierze udział w
              > rozmowach z osobami obrażającymi chamsko polityków odmiennych opcji.
              >
              > tego rodzaju wybiórczy bój o kulturę słowa, to, jak dla mnie, o kant rozbić.

A czy Tobie nie zdarzało się/nie zdarza rozmawiać z niejaką Wiewiórzastą, która Arłukowicza nazwała bucem? Obruszyło Cię to, czy może zwróciłaś jej uwagę? Prawda, że nie.
              A więc takie uwagi jak Twoja powyższa też o kant rozbić...
              • haen2010 [...] 28.03.11, 17:48
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:59
                taziuta napisał:

> A czy Tobie nie zdarzało się/nie zdarza rozmawiać z niejaką Wiewiórzastą, która
                > Arłukowicza nazwała bucem? Obruszyło Cię to, czy może zwróciłaś jej uwagę? Pra
                > wda, że nie.
                > A więc takie uwagi jak Twoja powyższa też o kant rozbić...

a umiesz coś czytać może, zapamiętywać i takie tam ?
                zauważyłeś, bym ja tu kiedykolwiek ogłaszała, że właśnie idę donieść moderacji na chamstwo ?
                nie ja, tylko kto inny tu się ustawia w pozycji walczącego, by polityka Napieralskiego nie nazywać "ciotą."
                a jeśli walczy się oficjalnie o poprawność i to ogłasza, to miło by, to nie było wybiórcze.
                wytną post z "ciotą", to bardzo wiele innych postów powinni wyciąć też.
                może Ty sam siebie powinieneś wyciąć za zakładanie u siebie wątków o trepie i bucu Komorowskim w temacie ?
                /tak tylko rzucam luźno, bo, prawdę mówiąc, wisi mi to kalafiorem./
                • taziuta Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:15

> może Ty sam siebie powinieneś wyciąć za zakładanie u siebie wątków o trepie i bucu
                  > Komorowskim w temacie ?
                  > /tak tylko rzucam luźno, bo, prawdę mówiąc, wisi mi to kalafiorem./

I już nie pamiętasz, że nazwanie na FdW Komorowskiego bucem nastąpiło po tym, jak bucem na FzD nazwano Arłukowicza? (tak ciut na zasadzie 'wet za wet'). No i co innego prywatne fora (moderowane wg zasad ustalanych przez właścicieli), a co innego Forum Kraj, na którym (przynajmniej w teorii) powinno się przestrzegać ogólnie obowiązujących zasad kultury/poszanowania poglądów i uczuć polemistów.
                  • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:13

taziuta napisał:

> I już nie pamiętasz, że nazwanie na FdW Komorowskiego bucem nastąpiło po tym, j
                    > ak bucem na FzD nazwano Arłukowicza? (tak ciut na zasadzie 'wet za wet'). No i
                    > co innego prywatne fora (moderowane wg zasad ustalanych przez właścicieli), a
                    > co innego Forum Kraj, na którym (przynajmniej w teorii) powinno się przestrzega
                    > ć ogólnie obowiązujących zasad kultury/poszanowania poglądów i uczuć polemistów
                    > .

Ty jesteś jakieś małe dziecko, Taziuto ?
                    sypnął Ci ktoś w oczy piaskiem to Ty kopnąłeś w odwecie przechodzącego ulicą psa ?!
                    i czemu mnie akurat cudzych buców wypominasz, to nie wiem.
                    ja nie zakładam wątków pt. "Napieralski to buc i trep".
                    ja nawet "Kaczor" nie mówię, choć, IMO, się panu Kaczyńskiemu należy dużo ostrzej
                    za to wypełnienie samego siebie pogardą do ludzi po brzegi.

i, choć naprawdę uważam, iż nazywając Twego idola, pana Napieralskiego "Plastusiem"
                    pan Palikot miał wiele racji, to wątków o Plastusiu też nie zakładam.

a na temat : zgadasz się ze stwierdzem, jakie tu padło, że lider SLD nic nie robi, bo po co potrząsać drzewem z którego owoce same spadają ?
                    czyli, jak w cytowanym u góry tekście, że SLD wystarcza jazda na konflikcie PO - PiS i ewentualne jego podsycanie ?
                    • taziuta Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:05

> Ty jesteś jakieś małe dziecko, Taziuto ?

A Ty udajesz, że nie rozumiesz o co mi chodzi, Olgo?
                      Wytykasz komuś, że nie przykłada jednakowej miarki do zachowania wszystkich polemistów jednako, a jednynie zgodnie ze swoimi sympatiam. Wskazuję Ci, że też tak postępujesz, a więc przyganiał kocioł garnkowi. Tyle i tylko tyle.

Miłego wieczoru, poza tym. :)

A w temacie wątku, to widzę, że przykładasz różną miarę do różnych polityków postępków, w zależności od swoich/Twoich sympatii politycznych. W sumie to dość typowe, więc pewnie nie masz się czego wstydzić, że jesteś jako i inni...
                      • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:20
                        taziuta napisał:
                        >
                        > A Ty udajesz, że nie rozumiesz o co mi chodzi, Olgo?

nie.
                        jest akurat odwrotnie.
                        Ty udajesz, bo nie wierzę, że nie pojmujesz.
                        raz jeszcze napiszę : zwróciłam na to uwagę, wobec ogłaszania publicznie,
                        że się doniesie moderacji.
                        ja tak nie ogłaszam i tym samym nie stoję na półce wśród garów i kotłów.
                        nie grożę moderatorami publicznie tylko wtedy, gdy atakuje się premiera Tuska.
                        naprawdę nie czaisz o co mi idzie ?

> A w temacie wątku, to widzę, że przykładasz różną miarę do różnych polityków po
                        > stępków, w zależności od swoich/Twoich sympatii politycznych. W sumie to dość t
                        > ypowe, więc pewnie nie masz się czego wstydzić, że jesteś jako i inni...

ale to nie jest w temacie wątku.
                        ja pytam o pana Napieralskiego i SLD, a Ty mówisz o mnie.

• remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:32
                          raz jeszcze napiszę : zwróciłam na to uwagę, wobec ogłaszania publicznie,
                          że się doniesie moderacji.

Kilka dni wcześniej, po kilkudziesięciu prośbach o zmianę języka, uprzedziło się, że się będzie zgłaszało do moderacji.
                          ja tak nie ogłaszam i tym samym nie stoję na półce wśród garów i kotłów.
                          Tylko donoszę. A swoją drogą co za wyszukany język. I ta metafora. No, no.
                          nie grożę moderatorami publicznie tylko wtedy, gdy atakuje się premiera Tuska.
                          A kiedy? BTW - przecież doskonale wiesz, że nie chodzi o atakowanie tylko o chamstwo.
                          ---------------
                        • taziuta Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 03:24

> ale to nie jest w temacie wątku.
                          > ja pytam o pana Napieralskiego i SLD, a Ty mówisz o mnie.

Ty piszesz:
                          "zgadzam się z Robertem Krasowkim, /.../"

A ja się z nim nie zgadzam. To przecież oczywiste, że (w Polsce) prawak niczego pozytywnego o lewicy nie napisze. Podobnie jak sympatycy prawicy - w tym Ty. Jeśli zdarzyło Ci się coś pozytywnego o lewicy napisać, to musiałem przegapić...

Natomiast zdarza się, że sympatyk lewicy napisze coś pozytywnego o prawakach,
                          gdy dobrze czynią. Wiem, bo sam tak robię. :)

Żebyś już nie musiała więcej dopytywać - nie zgadzam się z postawioną przez Ciebie tezą.
                          • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 11:34
                            taziuta napisał:

> > Jeśli zdarzyło Ci się coś pozytywnego o lewicy napisać, to musiałem przegapić...

nie sądzę, byś musiał.
                            niemniej nie przegapiłeś, lecz przegapiałeś.
                            nie raz pisałam, iż lewica jest dla mnie do przełknięcia i że widzę tam co najmniej paru sensownych ludzi.
                            mówiłam też, że do SLD nie mam specjalnych "ale" lecz zniechęca mnie jego nasycenie napieralszczyzną.
                            to za sformułowanie "napieralszczyzna" pan Remez nazwał mnie osobą, której "brak elementarnej przyzwoitości".
                            nie wiadomo czy teraz nie naskarży na mnie do moderacji za tę "napieralszczyznę" i post nie zniknie, ale, mam nadzieję, iż przeczytać zdążysz.

piszesz, że nie zgadzasz się z panem Krasowskim, który mówi, że SLD nic nie robi, nie poluje na sukces, tylko przyjmuje prezenty, które dostaje z powodu kłótni PO-PiS.
                            jeśli nie zgadzasz, to znaczy, że uważasz, iż SLD sam wypracował kilkunastoprocentowe poparcie.
                            w takim razie co zrobił konkretnego pan Napieralski i SLD, czym, wg Ciebie, zauroczył wyborców ?
                            bo pan Remez się zgodził z Robertem Krasowskim, że SLD nic nie robi, tylko spady zbiera wynikłe z konfliktu PO-PiS.
                            pan Zoil44elwer stwierdził nawet, że są to tylko śliwki robaczywki.
                            • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 11:53
                              > nie wiadomo czy teraz nie naskarży na mnie do moderacji za tę "napieralszczyznę
                              > " i post nie zniknie, ale, mam nadzieję, iż przeczytać zdążysz.
                              Uparta jesteś ale to cecha ... Ja po prostu od czasu do czasu, mam dość potomków najmłodszego syna Noego.
                              > bo pan Remez się zgodził z Robertem Krasowskim, że SLD nic nie robi, tylko spad
                              > y zbiera wynikłe z konfliktu PO-PiS.
                              Kolejna manipulacja - nie da się bez niej przedstawić swoich racji?
                              > pan Zoil44elwer stwierdził nawet, że są to tylko śliwki robaczywki.
                              Pan Zoil44elwer ma rację. miłego dnia
                              ---------------
                              • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 12:30

remez2 napisał:

> Kolejna manipulacja - nie da się bez niej przedstawić swoich racji?

a Ty znów szafujesz słowami i pomawiasz.
                                manipulacja ?
                                na czym niby polega ?
                                pytałam czy SLD coś robi.
                                odpowiedziałeś, że po co ma trząść drzewem, gdy samo spada.
                                zrozumiałam to, że potwierdzasz, iż nic nie robi tylko zbiera spady - owoce konfliktu PO-PiS.
                                zgadzasz się z Zoil44elwerem, że to robaczywki.
                                czyli SLD drzewem nie trzęsie, tylko te robaczywki zbiera.
                                tak rozumiem Wasze wypowiedzi.
                                nie zarzucaj mi manipulacji, tylko wyjaśnij, co źle zrozumiałam, bo mnie się wydaje Twoja odpowiedź z tym drzewem dość jasna do skumania.
                                • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 12:51

> tak rozumiem Wasze wypowiedzi.

To jest nas dwie.
                                • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 17:15
                                  Gdzie napisałem, że SLD nic nie robi?
                                  > zrozumiałam to, że potwierdzasz, iż nic nie robi tylko zbiera spady - owoce konfliktu PO-PiS.
                                  Spróbuj przyjąć założenie, że nie zawsze to co zrozumiałaś jest zgodne z prawdą albo chociaż z faktami.
                                  Pisząc - Nie ma sensu trząść drzewem z którego owoce same spadają. zakpiłem sobie ze sposobu rozumowania autora artykułu.
                                  > czyli SLD drzewem nie trzęsie, tylko te robaczywki zbiera. tak rozumiem Wasze wypowiedzi.
                                  Powtórzę - źle rozumiesz. Ale nie widzę możliwości przekonania Cię. :- (
                                  PS - jeżeli chcesz uzyskać informacje na temat SLD, to najprostszy sposób zwrócić się do źródeł a nie zadawać na FK pytania, które mają jeden cel.
                                  ---------------
                                  • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 18:51
                                    remez2 napisał:

> Gdzie napisałem, że SLD nic nie robi?
                                    > > zrozumiałam to, że potwierdzasz, iż nic nie robi tylko zbiera spady - owo
                                    > ce konfliktu PO-PiS.
                                    > Spróbuj przyjąć założenie, że nie zawsze to co zrozumiałaś jest zgodne z prawdą
                                    > albo chociaż z faktami.

skoro zostałeś zrozumiany przeze mnie, a Ave mówi, że i przez nią też,
                                    tak, jak napisałam, to prosty jest sposób wyjaśnienia sytuacji - możesz wytłumaczyć czym miała być metafora o braku potrząsania drzewem, zamiast, de facto, sugerować mi głupotę.

no, ale Ty masz jedną odpowiedź :

> Powtórzę - źle rozumiesz. Ale nie widzę możliwości przekonania Cię. :- (
                                    > PS - jeżeli chcesz uzyskać informacje na temat SLD, to najprostszy sposób zwróc
                                    > ić się do źródeł a nie zadawać na FK pytania, które mają jeden cel.

p.s. jaki cel mają Twoje posty i pytania, które zadajesz pod moimi wpisami ?
                                    jaki cel mają posty ogólu forumowiczów ?
                                    • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 19:12
                                      p.s. jaki cel mają Twoje posty i pytania, które zadajesz pod moimi wpisami ?
                                      Różny, różnisty. Czasami chcę coś doprecyzować, zrozumieć intencje, zgodzić się lub nie z Twoim zdaniem. Nihil novi ...
                                      jaki cel mają posty ogólu forumowiczów ?
                                      Nie jestem rzecznikiem ogółu forumowiczów. A czasem nie mam pojęcia. :- (
                                      ---------------
              • ave.duce Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:12
                A ja uważam, że to było stwierdzenie faktu. Buc. Arłukowicz.

ps. mam Ci przytoczyć nazywanie naśladowczo bucem kogoś innego przez kogoś z Twojej paczki? Tez się jakoś nie oburzałeś na swoim forum prywatnym.
        • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:46
          Gdy brak argumentów Haen brzydko się chwyta,najczęściej ostrych jak brzytwa inwektyw.
    • big.helmut Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:25
      .. bo niemusi,wystarczy ze przeciwnicy w kalosze narobili
      biedni polacy zaglosuja na litosciwszego zlodzieja :(
      • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:31
        a ktoś narobił w kalosze ze strachu przed SLD ?!
        to ja coś przeoczyłam w takim razie.

ponadto, o tym tu wlaśnie mowa - o wyborze jednych nie dla ich atrakcyjności,
        lecz z powodu postrzegania dramatycznego braku urody u innych.
        • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:46
          Na tej zasadzie PO zwyciężyła w 2007.Teraz PiS wytrzebiony(wykastrowany)nie będzie dla Polaków grożbą więc może pomyślą o mniejszym dobrze(SLD) a nie o mniejszym żle(PO)
          • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 15:52
            a jakie dobra, choćby mniejsze, których nie proponuje PO,
            ma do zaoferowania pan Napieralski i SLD ?
            • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:02
              Separacja małżeństwa PO i Krk od stołu i łoża,to mało?
              • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:31
                nawet nie mało.
                to tyle, co nic.
                to zaledwie hasełko, którym SLD chętnie się posługuje, by wabić.
            • hummer Kartę praw podstawowych 28.03.11, 17:46

> a jakie dobra, choćby mniejsze, których nie proponuje PO,
              > ma do zaoferowania pan Napieralski i SLD ?

Obywatele dadzą sobie radę, jak będą wiedzieć, że państwo przestrzega ich praw.
              • olga_w_ogrodzie Re: Kartę praw podstawowych 28.03.11, 18:03
                hummer napisał:

> olga_w_ogrodzie napisała:
                >
                > > a jakie dobra, choćby mniejsze, których nie proponuje PO,
                > > ma do zaoferowania pan Napieralski i SLD ?
                >
                > Obywatele dadzą sobie radę, jak będą wiedzieć, że państwo przestrzega ich praw.

znaczy - konkretnej odpowiedzi na pytanie brak.
                czyli wszystko po staremu.
                • honeyr Re: Kartę praw podstawowych 28.03.11, 18:07
                  > znaczy - konkretnej odpowiedzi na pytanie brak.
                  > czyli wszystko po staremu.

Karta Praw Podstawowych to "niekonkretna odpowiedź"? żałosne.
                  Raczej twoja odpowiedź świadczy, że instrukcji na rozmowę merytoryczną nie POdesłano - zapewne lepiej byłoby z Kukizem o ordynacji ględzić na tle wódki przy bordowym bonzie softporno, tam się dopiero rosiło od "konkretów"...
                  • hummer Wiesz, jednej rzeczy nie rozumiem. 28.03.11, 18:29
                    honeyr napisał:

> > znaczy - konkretnej odpowiedzi na pytanie brak.
                    > > czyli wszystko po staremu.
                    >
                    > Karta Praw Podstawowych to "niekonkretna odpowiedź"? żałosne.
                    > Raczej twoja odpowiedź świadczy, że instrukcji na rozmowę merytoryczną nie POde
                    > słano - zapewne lepiej byłoby z Kukizem o ordynacji ględzić na tle wódki przy
                    > bordowym bonzie softporno, tam się dopiero rosiło od "konkretów"...

Kilka lat temu zrugano mnie, że nie chadzam na manify lesb. Tak jakby były ponad innymi. Dziś inna osoba oświadcza mi, że to mało istotne. Czy będą miały swoje prawa czy nie. A co mi do nich, jak jestem hetero. No i nasze drogi się rozeszły.
                    Słabszych będę wspierał. Wywyższających się olewał. A emancypantki niech walczą same, tylko o co? :) Same tego nie wiedzą.
                    • honeyr Re: Wiesz, jednej rzeczy nie rozumiem. 28.03.11, 22:01

> Słabszych będę wspierał. Wywyższających się olewał. A emancypantki niech walczą
                      > same, tylko o co? :) Same tego nie wiedzą.

Nieprzerwanie uważam, że stosunek forumowych fanatyków PO do ich ukochanej partii to klasyczny syndrom sztokholmski. Patrzeć się na to nie da. Właściwie żadna dyskusja nie ma sensu, jeszcze bardziej niż z PiSowcami - Ty będziesz np. pisał, że Twoim zdaniem wydłużenie wieku emerytalnego kobiet o 7 lat byłoby skandalem, a fanka Tuska Ci odpisze, że "premier lepiej zna sytuacje budżetową", o ile w ogóle taki temat ją zainteresuje.
                      Napiszesz, że ceny żywności wzrosły o kilkadziesiąt procent - a w odpowiedzi napiszą ci, żebyś kupował w Biedronce, gzie wzrosły tylko o 20%. Więc wszystko super. Taka rozmowa.
                      Coś między "Rejsem" a "Krzykiem" Muncha.
                      • hummer Re: Wiesz, jednej rzeczy nie rozumiem. 28.03.11, 22:09
                        honeyr napisał:

>
                        > > Słabszych będę wspierał. Wywyższających się olewał. A emancypantki niech
                        > walczą
                        > > same, tylko o co? :) Same tego nie wiedzą.
                        >
                        > Nieprzerwanie uważam, że stosunek forumowych fanatyków PO do ich ukochanej part
                        > ii to klasyczny syndrom sztokholmski. Patrzeć się na to nie da. Właściwie żadna
                        > dyskusja nie ma sensu, jeszcze bardziej niż z PiSowcami - Ty będziesz np. pisa
                        > ł, że Twoim zdaniem wydłużenie wieku emerytalnego kobiet o 7 lat byłoby skandal
                        > em, a fanka Tuska Ci odpisze, że "premier lepiej zna sytuacje budżetową", o ile
                        > w ogóle taki temat ją zainteresuje.
                        > Napiszesz, że ceny żywności wzrosły o kilkadziesiąt procent - a w odpowiedzi na
                        > piszą ci, żebyś kupował w Biedronce, gzie wzrosły tylko o 20%. Więc wszystko su
                        > per. Taka rozmowa.
                        > Coś między "Rejsem" a "Krzykiem" Muncha.

Ano tak właśnie. Jakby te kobiety wiedziały o co im chodzi, to jeszcze bym to łykał. Ale dyskutować z mimozami. Często odzianymi w zbroje, jakich nie powstydziłby się Zawisza Czarny? Tylko, że wedle doniesień historyków, z Zawiszą było o czym rozmawiać. Kobiety szanował, manif nie urządzał. Bo i po co, jak jedno szanuje drugiego?
                  • olga_w_ogrodzie Re: Kartę praw podstawowych 28.03.11, 18:34
                    tak.
                    dla mnie niekonkretna.
                    to cholernie mało.

a ponieważ Ty też skupiasz się na personalnych insynuacjach,
                    które mnie już nużą doprawdy,
                    no to dziękuję bardzo za "rozmowę."
                    EOT
                    • wos9 Re: Kartę praw podstawowych 28.03.11, 19:56

> tak.
                      > dla mnie niekonkretna.
                      > to cholernie mało.
                      >
                      > a ponieważ Ty też skupiasz się na personalnych insynuacjach,
                      > które mnie już nużą doprawdy, no to dziękuję bardzo za "rozmowę."
                      > EOT

Olgo, być może honeyr "skupiła się" - jak to nazwałaś - na personalnych insynuacjach, ale bardzo Cię proszę (szanując Twoje poglądy), byś się nie zachowywała jak anwad.
                      Ja bym na Twój post nie odpisała EOT, choć nie ze wszystkim się z Tobą zgadzam.
                      A raczej w wielu wypadkach się NIE zgadzam.
                      • olga_w_ogrodzie Re: Kartę praw podstawowych 28.03.11, 20:10
                        wos9 napisała:

> Olgo, być może honeyr "skupiła się" - jak to nazwałaś - na personalnych insynua
                        > cjach, ale bardzo Cię proszę (szanując Twoje poglądy), byś się nie zachowywała
                        > jak anwad.
                        > Ja bym na Twój post nie odpisała EOT, choć nie ze wszystkim się z Tobą zgadzam.
                        > A raczej w wielu wypadkach się NIE zgadzam.

mimo, iż szanuję Twoje zdanie,
                        nadal będę mówiła EOT.
                        nie o inne poglądy chodzi.
                        będę tak mówiła, gdy mnie znużą do reszty, jak dziś, insynuacje
                        i wmawianie mi, iż jestem wielbłądem,
                        zamiast rozmowy na temat wątku.

• hummer Populizm 28.03.11, 20:19

> wos9 napisała:
                          >
                          > > Olgo, być może honeyr "skupiła się" - jak to nazwałaś - na personalnych i
                          > nsynua
                          > > cjach, ale bardzo Cię proszę (szanując Twoje poglądy), byś się nie zachow
                          > ywała
                          > > jak anwad.
                          > > Ja bym na Twój post nie odpisała EOT, choć nie ze wszystkim się z Tobą zg
                          > adzam.
                          > > A raczej w wielu wypadkach się NIE zgadzam.
                          >
                          > mimo, iż szanuję Twoje zdanie,
                          > nadal będę mówiła EOT.
                          > nie o inne poglądy chodzi.
                          > będę tak mówiła, gdy mnie znużą do reszty, jak dziś, insynuacje
                          > i wmawianie mi, iż jestem wielbłądem,
                          > zamiast rozmowy na temat wątku.

I ranne cielątko. Czegoś więcej się spodziewałem, po Lwicy.
            • fajnyfred Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:44
              Przypominam że PO -podobnie jak PIS i PSL- jest partią klerykalną.
    • veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:26
      Przysłowie mówi "gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta".To tak proste ja budowa cepa.A tak na marginesie sojusz SLD z PO lub PiS to byłby dla lewicy wielki obciach.
      • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:39
        Koalicja z PO czy PiS nie warta grzechu panie Grzechu.
    • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:31
      Napieralski nie robi nic. Wzrost w sondażach poparcia dla niego nie jest jego sukcesem, ale społecznym odruchem niezgody na PO i PiS. Jest oznaką słabnięcia duopolu, procesu, którego Sojusz jest tylko biernym obserwatorem. Gdy Tusk popełnia błędy, gdy PiS zadaje sprawny cios, coraz częściej korzysta na tym SLD. Ale każdy zdobyty przez SLD punkt jest ciągle tylko prezentem, a nie samemu zdobytym łupem.
      Nie ma sensu trząść drzewem z którego owoce same spadają.
      ---------------
      • veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:34
        remez2 napisał:
        > Nie ma sensu trząść drzewem z którego owoce same spadają.

:D:D:D
      • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 16:42
        I Newton z Ciebie.Z tego POPiSowego drzewa(lipy) spadają tylko śliwki robaczywki.
    • veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:17

> jest wiele opowieści o tym jak to wyborcy głosują na PO ze strachu przed PiS.
      > a, gdy ktoś nie znosi i PiS, i PO, to, co wybiera ?
      > SLD.
      > większość robi to z powodu nadzwyczajnego programu tej partii, o którym, nie ta
      > k dawno, na swym blogu, pan Napieralski powiedział, że go nie ma, dopiero powst
      > aje ?
      > nie sądzę.
      > a może ludzie wybierają SLD, bo porywa ich lider Sojuszu ?
      > powątpiewam tym bardziej.
      >
      > zgadzam się z Robertem Krasowkim, który pisze w "Polityce"

"Michnik poświęcił 1/3 życia na obronę byłych ubeków"Z tym też?Pytam bo autor ten sam.

• olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:25
        to Ty masz tak, że, zgadzasz się z powodu czyjegoś nazwiska, a nie wypowiedzianych treści ?
        no to ja mam inaczej.
        • veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:38

> to Ty masz tak, że, zgadzasz się z powodu czyjegoś nazwiska, a nie wypowiedzian
          > ych treści ?
          > no to ja mam inaczej.

No to masz nowy autorytet w myśl zasady wszystkie drogi prowadzą do celu,aby dokopać,aby wylać pokłady żółci które nosisz w sobie.Nie będę zdziwiony ,gdy podeprzesz się autorytetem ojca Rydzyka lub Sakiewicza aby dokopać SLD lub Napieralskiemu.
          • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:51
            z moją krytyczną o panu Napieralskim opinią mylisz swoją własną, ewidentną żółć i złość wobec każdego, kto ma inny pogląd o panu Napieralskim, niż Ty.
            zachowujesz się, jak pan Kaczyński - zdeprecjonować i okazać pogardę dla wszystkich, którzy nie podzielają Twych poglądów.

może trudno Ci pojąć, ale zacytowanie nie oznacza jeszcze, iż autor cytatu jest dla kogoś/mnie
            autorytetem.
            a autorytety owe sama sobie wybieram - Tobie nic do tego, kto nim jest czy będzie.

jeśli nie umiesz dyskutować na temat i interesują Cię tylko personalne próby wykpiwania i wmawiania rzeczy nieprawdziwych, to daruj sobie gadki ze mną.

• veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:09
              Pojmuję więcej niż Ty jesteś w stanie ogarnąć.:)
            • veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:28
              Poujmuję więcej niż Ty jesteś w stanie ogarnąć.:)
          • nepokretan Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:56
            Uważaj!
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,123643512,123647418,Re_Jak_zwykle_nie_dajesz_prawa_do_innej_opinii.html
            • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:01
              jak zwykle, gdy tylko dotknie się tematu pana Napieralskiego,
              zlatują się mimozy i zaczynają harce personalne nie na temat.

masz coś do powiedzenia w temacie wątku ?
              nie ?
              no to dziękuję.
              EOT
              • nepokretan Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:03
                Czy ja z tobą rozmawiam?

Nie
                no to dziękuję.EOT
            • veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:10
              nepokretan napisał:

> Uważaj!
              > forum.gazeta.pl/forum/w,28,123643512,123647418,Re_Jak_zwykle_nie_dajesz_prawa_do_innej_opinii.html

Już się boję.:D:D:D
              • big.helmut Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 12:53
                zoil44elwer 28.03.11, 15:46

" Na tej zasadzie PO zwyciężyła w 2007.Teraz PiS wytrzebiony(wykastrowany)nie będzie dla Polaków grożbą więc może pomyślą o mniejszym dobrze(SLD) a nie o mniejszym żle(PO)"

.. pogdybajmy sobie,ciezkie czasy wiec ludzie do boga i parti,w tym przypadku do PiS-u
                wyobrazcie sobie ze w jesiennych wyborach PiS wygrywa z 50,1% i otrzymuje
                50%+1glos w sejmie RP , co z wami ? gdzie zamierzacie emigrowac ?
                Japonia i Eire odpada ..wiec moze Libia ??? :)
                • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 13:42
                  big.helmut napisał:

> wyobrazcie sobie ze w jesiennych wyborach PiS wygrywa z 50,1% i otrzymuje
                  > 50%+1glos w sejmie RP , co z wami ? gdzie zamierzacie emigrowac ?
                  > Japonia i Eire odpada ..wiec moze Libia ??? :)

nie wyemigruję.
                  jakby co, będę bez zaskoczenia patrzeć jak pan Kaczyński z PiSem demoluje Polskę i rozwala własną partię.

• veglie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:29
              nepokretan napisał:

> Uważaj!
              > forum.gazeta.pl/forum/w,28,123643512,123647418,Re_Jak_zwykle_nie_dajesz_prawa_do_innej_opinii.html

Już się boję.:D
    • w.i.l Program SLD istnieje! 28.03.11, 17:21
      Są dwa punkty:

1.Biedroń:"Zapraszamy osoby heteroseksualne, te, których ciekawi nasz
      świat, i te, które są być może znudzone swoim światem i chcą
      poeksperymentować. "

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9074810,Homo_walentynki_po_raz_pierwszy_z_dotacja_ratusza_.html
      2.
      www.fakt.pl/Kalisz-chce-legalnej-marihuany,artykuly,85017,1.html
      • tw_wielgus Re: Program SLD istnieje! 28.03.11, 17:49
        To wielce interesujący program szczególnie w zakresie polityki zagranicznej.
        • w.i.l Polityka zagraniczna wynika wprost z dwóch 28.03.11, 18:02
          powyższych punktów:

1. Import zboczeń z UE i innych krajów "zaawansowanych".
          2. Z tychże - import narkomanii.
          No i pełna zgoda z wytycznymi z Brukseli.
          Np. w kwestii "parytetów":
          "Pozytywne skutki parytetów w biznesie są bezsporne. W krajach, które je wprowadziły, szybko rośnie liczba kobiet w zarządach spółek. - Jerzy Buzek, jeden z najtęższych mózgów Platformy Obywatelskiej "
        • mr.sajgon Re: Program SLD istnieje! 28.03.11, 22:18
          tw_wielgus napisał:

> To wielce interesujący program szczególnie w zakresie polityki zagranicznej.
          >
          Nie uwazasz ze najwyzsza pora przestac sie martwic tym jak nas postrzegaja za przyslowiowa miedza a zajac sie porzadkowaniem wlasnego domu ?
          • ave.duce Re: Program SLD istnieje! 29.03.11, 12:16
            mr.sajgon napisał:

> Nie uwazasz ze najwyzsza pora przestac sie martwic tym jak nas postrzegaja za p
            > rzyslowiowa miedza a zajac sie porzadkowaniem wlasnego domu ?
            >

Święte słowa, Mr. Sajgon > precz z kaczyzmem!

Pozdr00Fka.
    • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 17:43
      SLD nie ma szans w starciu z partią wodza dotkniętego geniuszem przez Pana Boga!
    • douglasmclloyd Pożyczkę w Moskwie sami załatwili nt 28.03.11, 17:55
    • dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:03
      Wczoraj był jakiś kongres SLD cycuś w ten deseń ...właśnie się dowiedziałam z TOK FM. Widać jak wszyscy poważne traktują Plastusia poważnie, skoro ja - osoba uzależniona od mediów dowiaduję się o tym dzień po przypadkiem. Dębski najpierw opier*** Tuska potem Napierala za bzdury, które wygadywał na kongresie. I chociaż nie zgadzam się z nim ani w kwestii pielęgniarek ani czynszówek to szacunek, bo nie jest zaślepionym fanatykiem Pastusia (chociaż kibicuje SLD) tylko potrafi przyłożyć po równo. Mógłby też przemilczeć, żeby lewicy ie zaszkodzić. Nie zrobił tego. Brawo. Wszedł do mojego topu dziennikarstwa obiektywnego.

A tych tam to nie czytam tylko robię pfff

polecam:)
      • ulicamodna Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:32
        Moim zdaniem kibicowanie SLD, jest porównywalne do kibicowania Robertowi Mateji w skokach. Niby nasz, ale wiadomo że szału nie będzie...
        • dymka1 dobre!:) nt 28.03.11, 18:33
          ulicamodna napisał:

> Moim zdaniem kibicowanie SLD, jest porównywalne do kibicowania Robertowi Mateji
          > w skokach. Niby nasz, ale wiadomo że szału nie będzie...
        • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:50
          ulicamodna napisał:

> Moim zdaniem kibicowanie SLD, jest porównywalne do kibicowania Robertowi Mateji
          > w skokach. Niby nasz, ale wiadomo że szału nie będzie...

Szał był,na prawicy w 1993-1995-2000-2001!
      • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:33
        Dębski-krokodyli sympatyk SLD.Boi się że inne gady zjedzą Grzesia a on będzie musiał obejść się smakiem.
        • dymka1 Nazywaj go sobie jak chcesz 28.03.11, 18:43
          zoil44elwer napisał:

> Dębski-krokodyli sympatyk SLD.Boi się że inne gady zjedzą Grzesia a on będzie m
          > usiał obejść się smakiem.

dla mnie facet ewidentnie nadaje się o tego zawodu. Nikomu nie słodzi, nikogo nie oszczędza a na dodatek serce po lewej stronie (chociaż te jego łkanie nad losem i zarobkami Gardias rozbawiły mnie nieco).
      • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:56
        dymka1 napisała:

> Wczoraj był jakiś kongres SLD cycuś w ten deseń ...właśnie się dowiedziałam z T
        > OK FM. Widać jak wszyscy poważne traktują Plastusia poważnie, skoro ja - osoba
        > uzależniona od mediów dowiaduję się o tym dzień po przypadkiem. Dębski najpierw
        > opier*** Tuska potem Napierala za bzdury, które wygadywał na kongresie. I choc
        > iaż nie zgadzam się z nim ani w kwestii pielęgniarek ani czynszówek to szacunek
        > , bo nie jest zaślepionym fanatykiem Pastusia (chociaż kibicuje SLD) tylko potr
        > afi przyłożyć po równo. Mógłby też przemilczeć, żeby lewicy ie zaszkodzić. Nie
        > zrobił tego. Brawo. Wszedł do mojego topu dziennikarstwa obiektywnego.
        >
        > A tych tam to nie czytam tylko robię pfff
        >
        > polecam:)

skoro było, jak piszesz, to pewno też by mi się spodobało.
        a tutaj nie można wymienić nazwiska "Napieralski", by nie wzbudzić czujności i agresji.
        zauważ co napisałam w poście założycielskim - nie kryjąc krytycznej opinii, ale bardzo grzecznie.
        a grupa fanów od razu się melduje z wmawianiem mi nienawiści i innych głupot.
        to faktycznie tylko powoduje wzrost niechęci do pana Napieralskiego,
        tak, jak wejścia Haena zniechęcają do pana Palikota.
        kiedyś założyłam tu wątek : "Pokaż mi swój elektorat, powiem Ci kim jesteś".
        no właśnie.

a do tematu wracając.
        przecież pan Napieralski naprawdę nic nie robi.
        nawet jego zwolennicy tutejsi przyznają to mówiąc o braku potrzeby potrząsania drzewem.
        no nie potrząsa.
        fakt.
        grzyby, jabłka, podrygi z bliźniaczkami - z tego się go pamięta.
        zwolennicy SLD wypominający PO, iż głosuje się na Platformę, bo się boi PiSu,
        w tym wątku przytakują, mówiąc o tym drzewie, stwierdzeniom z cytatu z "Polityki" - SLD nic nie robi tylko chce pojechać na niechęci do PO i PiS.
        ok.
        ich sprawa, skoro brak potrząsania drzewem się podoba.
        tylko jaka pewność, że pan Napieralski, gdy władzę posiądzie, weźmie się do sensownej roboty,
        powspina na drzewa, by jabłka zerwać, a nie ograniczy się jedynie do zbierania
        spadów ?

p.s. nie jestem pewna, ale, skoro jeden pan tu ogłosił, że doniesie za "ciotę", to może i na Ciebie donieść za "Plastusia". boisz się ?
        • dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:06

>
          > skoro było, jak piszesz, to pewno też by mi się spodobało.

wkleję linka do podcastu jak tylko się pojawi. znając ich tempo pewnie za tydzień...

> a tutaj nie można wymienić nazwiska "Napieralski", by nie wzbudzić czujności i
          > agresji.
          > zauważ co napisałam w poście założycielskim - nie kryjąc krytycznej opinii, ale
          > bardzo grzecznie.
          > a grupa fanów od razu się melduje z wmawianiem mi nienawiści i innych głupot.
          > to faktycznie tylko powoduje wzrost niechęci do pana Napieralskiego,

Przecież ja to wszystko wiem. Mnie dali spokój bo a nich nie reaguję. U ciebie wyczuwają słabość do tłumaczenia się więc huzia na Józia.

> tak, jak wejścia Haena zniechęcają do pana Palikota.

true! sto razy mu o tym pisałam

> kiedyś założyłam tu wątek : "Pokaż mi swój elektorat, powiem Ci kim jesteś".
          > no właśnie.
          >
          > a do tematu wracając.
          > przecież pan Napieralski naprawdę nic nie robi.

I niech nic nie robi dalej. Dla dobra Polski:)

>
          > p.s. nie jestem pewna, ale, skoro jeden pan tu ogłosił, że doniesie za "ciotę",
          > to może i na Ciebie donieść za "Plastusia". boisz się ?

znasz mnie. Umieram ze strachu:)
          • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:24

dymka1 napisała:
            > wkleję linka do podcastu jak tylko się pojawi.

tak zrób.
            się zaciekawiło.

> znasz mnie. Umieram ze strachu:)

wiem.
            paluszki pogryzione.
            może razem będziemy gryzły : pierwszy raz usłyszałam o "Plastusiu" w Kongresowej na spotkaniu z Januszem Palikotem, gdym jeszcze miała co do pana Janusza nadzieje.
            nie wiem czy on jest autorem tego określenia, ale uważam, iż ten "Plastuś" jest naprawdę adekwatny - że trochę taki jak z plasteliny, ale także, że plastikowy i słodki jak Ken.

• dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:32

> nie wiem czy on jest autorem tego określenia, ale uważam, iż ten "Plastuś" jest
              > naprawdę adekwatny - że trochę taki jak z plasteliny, ale także, że plastikowy
              > i słodki jak Ken.
              >
              No przecież używam tego określenia w kontekście pieszczotliwym. Któż z nas jako dziecko nie kochał plastusiowego pamiętnika i nie marzył o własnym Plastusiu.
              • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:42

dymka1 napisała:

> No przecież używam tego określenia w kontekście pieszczotliwym. Któż z nas jako
                > dziecko nie kochał plastusiowego pamiętnika i nie marzył o własnym Plastusiu.

no tak.
                sama lepiłam namiętnie.
                tylko nie dość, że nie ożył, siedział, jak kiep w piórniku i nic nie robił
                , to na dodatek ciagle się jakby sam zmiażdżał.
                tak to jest z plastusiami.
                • dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:48

>
                  > no tak.
                  > sama lepiłam namiętnie.
                  > tylko nie dość, że nie ożył, siedział, jak kiep w piórniku i nic nie robił
                  > , to na dodatek ciagle się jakby sam zmiażdżał.
                  > tak to jest z plastusiami.

:)))))

(wybacz, musiałam, wiem, że nie lubisz, ale oplułam monitor)

• zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:52
                  Plastusia Grzesia obiecał zmiażdżyć Januszek od żołądkowej gorzkiej.Póki co to mu ten Ruchpp nie wychodzi
                  • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 23:15
                    zoil44elwer napisał:

> Plastusia Grzesia obiecał zmiażdżyć Januszek od żołądkowej gorzkiej.Póki co to
                    > mu ten Ruchpp nie wychodzi

"Plastuś Grześ", jak nazywasz pana Napieralskiego mówi w tym samym buńczucznym tonie, co Janusz Palikot.
                    forma tylko lżejsza, ale sens ten sam - przeciwnicy polityczni przegrają na mur beton - tak wyrokował pan Napieralski na ostatniej Radzie Krajoej SLD.

• zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 00:03
                      Joassia R też twierdzi że wygra,będą więc 3 pierwsze miejsca,4 Donald,5 Waldi i koniec wyścigu
                      • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 00:36
                        nie słyszałam, by pani Kluzik mówiła o wygranej.
                        słyszałam tylko, że mówiła, iż do Sejmu wejdą.
                        "przekonany" o tym, iż przegra PO i PiS czyli wygra SLD jest pan Napieralski.
                        pan Palikot zapewnia, że RPP wejdzie do Sejmu , a "może" nawet wygra wybory.
                        zaś premier Tusk nie wyklucza, iż wybory może wygrać PiS.
                        nie pamiętam dobrze, jak też dokładnie wypowiadał się pan Kaczyński.
                        zdaje się, że też o tym, iż PiS wygra.
                        no to, mierząc pewnością siebie, rządzi : SLD, RPP i PiS.
                        fajna koalicja.
                        ciekawa taka...
                        • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 29.03.11, 00:47
                          RPP i PJN po zdobyciu po 5 % wrócą do Macierzy.
          • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:24
            Chyba między nazwaniem kogoś ciotą a nazwanie go plastusiem jest pewna różnica opisowa.
            • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:44
              zoil44elwer napisał:

> Chyba między nazwaniem kogoś ciotą a nazwanie go plastusiem jest pewna różnica
              > opisowa.

pewna jest.
              aczkolwiek nię sądzę, by Haen miał na myśli seksualne preferencje.
              chyba o inną ciotowatość chodziło.
              • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:48
                Co polityczny prozaik Haen miał na myśli? Po prostu nazwał w rodzaju żeńskim wuja.
              • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:52

> zoil44elwer napisał:
                >
                > > Chyba między nazwaniem kogoś ciotą a nazwanie go plastusiem jest pewna ró
                > żnica
                > > opisowa.
                >
                > pewna jest.
                > aczkolwiek nię sądzę, by Haen miał na myśli seksualne preferencje.
                > chyba o inną ciotowatość chodziło.
                Pozdrowienia od JKM. Nieustające.

---------------
        • fajnyfred Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:56
          Uwierz mi ża Grzegorz Napieralski robi bardzo dużo i dla Sojuszu i dla Polaków,ale to jeszcze nie jest wszystko to czego byśmy oczekiwali. Jeszcze dużo pozostało do zrobienia.
          Radziłbym kilku osobom tutaj powściągnąć język i nie obrażać lidera SLD.
          • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:01
            Radziłbym kilku osobom tutaj powściągnąć język i nie obrażać lidera SLD.
            Pisz na Berdyczów. :- (

---------------
            • mr.sajgon Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 22:15
              remez2 napisał:

> Radziłbym kilku osobom tutaj powściągnąć język i nie obrażać lidera SLD.
              > ]
              > Pisz na Berdyczów. :- (

Ciebie nie musze chyba porzekonywac ze nie jestem milosnikiem lewicy ale ja bede bronil jak zwykle zreszta Napieralskiego.
              Jest po chamsku atakowany tylko za to ze jest naprawe realnym zagrozeniem dla PO oraz Palikota. Nikt inny ale to Grzegorz Napieralski zabiera lemingom glosy wyborcow, to dzieki jego postawie cieszy sie wiekszym zaufaniem ludzi niz taki Tusk obiecanka cacanka.
              Ludzie maja juz dosc napie...nki pomiedzy POPISEM.
              • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 22:40
                :-))

---------------
          • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:04
            fajnyfred napisał:

> Uwierz mi ża Grzegorz Napieralski robi bardzo dużo i dla Sojuszu i dla Polaków,

co robi ?

> ale to jeszcze nie jest wszystko to czego byśmy oczekiwali. Jeszcze dużo pozost
            > ało do zrobienia.

co zrobi ?

> Radziłbym kilku osobom tutaj powściągnąć język i nie obrażać lidera SLD.

komu konkretnie radzisz ?
            bo posty z ciotą wycięte.
            co jest jeszcze obraźliwe ?
            stwierdzenie, że porównanie do Plastusia trafne ?
            a jeśli się osoby nie powściągną , to co z nimi będzie ?
            • dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:08

No niereformowalna jesteś no:) Daj im palec, poczują krew i już ławą atakują. I te mentorskie tony, straszenie

pfff

Olej, jako i ja czynię.
              • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:26
                dymka1 napisała:

>
                > No niereformowalna jesteś no:) Daj im palec, poczują krew i już ławą atakują. I
                > te mentorskie tony, straszenie
                >
                > pfff
                >
                > Olej, jako i ja czynię.

no dobrze już, dobrze.
                olewam.
                nikt z ławy i tak nie chce powiedzieć czemu pan Napieralski nic nie robi, nie potrząsa drzewem,
                jak stwierdził pan Remez, tylko zbiera spady.
              • fajnyfred Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:47
                Nie razi Cię klerykalizm PO?
                • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:54
                  Liberalizm i klerykalizm,dwie prawe nogi na których stoi PO.A że jedno wyklucza drugie to lemingów z Platformy nie interesuje.
                  • fajnyfred Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:11
                    Dokładnie,można odnieść wrażenie że zarówno PO jak i jej wyborcy stoją w rozkroku.
                    • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:17
                      fajnyfred napisał:

> Dokładnie,można odnieść wrażenie że zarówno PO jak i jej wyborcy stoją w rozkro
                      > ku.
                      Każda jej pozycja
                      to propozycja.
                      /J. I. Sztaudynger?
            • fajnyfred Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:43
              Już spiesze z odpowiedzią;) Bądźmy obiektywni.Otóż Grzegorz Napieralski wydźwignął SLD z zapaści i w nadchodzących wyborach SLD będzie walczyło o zwycięstwo.Przypomne że za klęcznika Olejniczaka SLD miało 4-6% poparcia,za Napieralskiego ma 15-20%.
              Pytasz co zrobi? Polecam chociażby to przeczytać: Tekst linka

Nazwanie Napieralskiego plastusiem jest obrażaniem go,a to nam ludziom tolerancyjnym nie przystoi.Ja tylko prosze o powściągnięcie języka:)
              • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:51
                Sympatycy PO nie lubią Napieralskiego,no i dobrze.Martwiłbym się gdyby go lubili,tak jak lubią Olejniczaka.
                • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 20:59
                  zoil44elwer napisał:

> Sympatycy PO nie lubią Napieralskiego,no i dobrze.Martwiłbym się gdyby go lubil
                  > i,tak jak lubią Olejniczaka.
                  Mnie też to nie martwi. Natomiast nie akceptuję zachowania potomków najmłodszego syna Noego.

---------------
                  • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:15
                    remez2 napisał:

> zoil44elwer napisał:
                    >
                    > > Sympatycy PO nie lubią Napieralskiego,no i dobrze.Martwiłbym się gdyby go
                    > lubil
                    > > i,tak jak lubią Olejniczaka.
                    > Mnie też to nie martwi. Natomiast nie akceptuję zachowania potomków najmłodszeg
                    > o syna Noego.
                    >
                    > Ja nie cierpię Czyngiz Chamów z PO.
                    > ---------------
                    > W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
            • damakier1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 23:27

> co jest jeszcze obraźliwe ?
              > stwierdzenie, że porównanie do Plastusia trafne ?
              > a jeśli się osoby nie powściągną , to co z nimi będzie ?

Się je ukatrupi.
              • dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 23:29
                damakier1 napisała:

>
                > > co jest jeszcze obraźliwe ?
                > > stwierdzenie, że porównanie do Plastusia trafne ?
                > > a jeśli się osoby nie powściągną , to co z nimi będzie ?
                >
                > Się je ukatrupi.
                >
                Się je obsmarka kpinami z pozycji Samców Alfa.
      • fajnyfred Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:52
        Dębski już jakiś czas temu stał sie piewcą Tuska i rządu PO,podobnie jak wyznawczyni Tuska i Rostowskiego Paradowska.
        • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 19:58
          fajnyfred napisał:

> Dębski już jakiś czas temu stał sie piewcą Tuska i rządu PO,podobnie jak wyznaw
          > czyni Tuska i Rostowskiego Paradowska.

Dębski już od czasów L Millera jest "sympatyczny" dla lewicy.Nie dostał od Lesia M słodkich konfitur więc się rewanżuje żółcią.
      • olga_w_ogrodzie Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 22:51
        dymka1 napisała:

> Wczoraj był jakiś kongres SLD cycuś w ten deseń ...właśnie się dowiedziałam z T
        > OK FM. Widać jak wszyscy poważne traktują Plastusia poważnie, skoro ja - osoba
        > uzależniona od mediów dowiaduję się o tym dzień po przypadkiem.

to chyba chodziło o Radę Krajową SLD, która była w sobotę.
        można tam było od pana Napieralskiego usłyszeć m.in., że :

"Za 6 miesięcy zakończy się ponad 6-letni okres rządów prawicy, jestem o tym przekonany".

wynika więc z tego, iż pan Napieralski jest pewien, że SLD wygra wybory i będzie mógł rządzić samodzielnie.
        a może z PSL ?
        pewność co do tego, że wszyscy przegrają, poza SLD, pan Napieralski ma, gdyż
        "jeździ często po Polsce i rozmawia z ludźmi".

www.wprost.pl/ar/237468/Grzegorz-Napieralski-Teraz-my/
        • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 22:54
          pewność co do tego, że wszyscy przegrają, poza SLD, pan Napieralski ma, gdyż
          "jeździ często po Polsce i rozmawia z ludźmi".

Nie ma racji. Przecież PO "nie ma z kim przegrać".

---------------
    • cookies9 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:10
      Rządzą tam nłodzi,gniewni i wygodni- Napieralski i Kalita ,a reszta się przygląda...
      • dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:20
        cookies9 napisała:

> Rządzą tam nłodzi,gniewni i wygodni- Napieralski i Kalita ,a reszta się przyglą
        > da...

Gniewni? Jak Janko i Gniewko.
        • cookies9 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:37
          >Gniewni? Jak Janko i Gniewko. <

wiecznie są zagniewani i stojąc pod planszą SLD radzą rządowi i premierowi co ma robić,
          jak działać i co znowu zostało- wg nich tj Napieralskiego i Kality-spaprane...
          • dymka1 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:46
            cookies9 napisała:

> >Gniewni? Jak Janko i Gniewko. <
            >
            > wiecznie są zagniewani i stojąc pod planszą SLD radzą rządowi i premierowi co m
            > a robić,
            > jak działać i co znowu zostało- wg nich tj Napieralskiego i Kality-spaprane...

E tam zaraz zagniewani. Takie pocieszne puciaki kokietki, które nawet marsowej miny zrobić nie potrafią:)
          • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 18:59
            A co,opozycja ma urządzać akademie ku czci partii rządzącej i chwalić jej państwowe sukcesy w postaci gminnych boisk(Orlików),schetynówek(w budowie),autostrad(w budowie),stadionów(w budowie),skoków na OFE,TVP( w realizacji),POdwyżek VAT,zatrudnieniu 80 tys nowych urzędników zamiast szumnie zapowiadanych zwolnień 10 % biurokratów.......
    • stangor Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:21
      Wszystko i wszyscy już byli. Jedni poprawiali drugich a z tych poprawek mamy coraz większe podatki i coraz większe pensje polityków i wszystkich innych przy korycie. Ani jedna partia nie zasługuje na poparcie. Jedyna nadzieja w Palikocie.
      • fajnyfred Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:26
        stangor napisał:

> Wszystko i wszyscy już byli. Jedni poprawiali drugich a z tych poprawek mamy co
        > raz większe podatki i coraz większe pensje polityków i wszystkich innych przy k
        > orycie. Ani jedna partia nie zasługuje na poparcie. Jedyna nadzieja w Palikocie
        > .

To prawda,oni wszyscy już byli(Palikot częściowo też),ale dla ludzi o otwartym,tolerancyjnym światopoglądzie pozostaje jedynie partia Palikota i SLD. I między tymi dwoma trzeba dokonać wyboru.
        • stangor Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:28
          Zgadzam się. Dobrze by było aby Palikot to połączył i poprowadził.
        • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:35
          Mnie Palikot zniesmaczył odrzutowo.Atakuje SLD jedyną partię bliską jego antyklerykalnym poglądom.Jeżeli oczywiście wierzyć Palikotowi że jego niechęć do bis_kupów jest szczera.
          • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 21:42
            Jeżeli oczywiście wierzyć Palikotowi że jego niechęć do bis_kupów jest szczera.
            Jest równie prawdziwa jak poparcie jego kandydatury przez emerytów i studentów.
            ---------------
            • zoil44elwer Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 23:01
              Też tak sądzę.Co skłoniło młodego człowieka do studiowania filozofii katolickiej.Co skłoniło już dorosłego i bogatego magistra do finansowania i kierowania ultrakatolickim pismem OZON,coś w rodzaju przedwojennego Rycerza Niepokalanej.Będąc "kimś" w PO nie dawał antyklerykalnych sygnałów.Aż nagle oświecił go "Lucifer"(niosący światło),książę ciemności?!
              • remez2 Re: SLD niczego sam nie zdobywa 28.03.11, 23:15
                Dostał pijarowskie zadanie ugrania > 5 % na ostentacyjnym antyklerykalizmie. To cała tajemnica.

---------------
    • dymka1 Znalazłam! A jednak coś zrobili 28.03.11, 23:27
      filmik propagandowy z błędami. "Juli" poprawili, ale tam jest tego więcej

arnie.salon24.pl/291953,jak-sld-po-polsku-pisze-koniec-juli
      • olga_w_ogrodzie Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 28.03.11, 23:43
        dymka1 napisała:

> filmik propagandowy z błędami. "Juli" poprawili, ale tam jest tego więcej

widziałam już wcześniej, bo ten filmik z błędem pan Napieralski umieścił na swym najnowszym blogu.
        byłaś tam ?
        zerknij, on się bardzo dziwacznie zachowuje.
        inaczej, niż na poprzednim blogu z czasów kampanii, gdzie coś tam pisał,
        teraz tylko jednozdaniowe wypowiedzi, jakieś fotki poodwracane z infantylnymi podpisami i dziwna maniera częstego powtarzania tego samego, pojedynczego zdania w odstępie paru minut czy godzin - np. :

Poniedziałek, 21 lutego 2011
        21:22
        Witam Jarosława w gronie Internatów dzięki blogowi. Będzie mniej informatycznie wykluczonych w Polsce. Ciekawe na jakiej maszynie... pisano
        19:49
        Witam Jarosława w gronie Internatów dzięki blogowi. Będzie mniej informatycznie wykluczonych w Polsce. Ciekawe na jakiej maszynie... odbyło się pisanie.
        .

napieralski.blip.pl/
        • dymka1 Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 28.03.11, 23:59

> dymka1 napisała:
          >
          > > filmik propagandowy z błędami. "Juli" poprawili, ale tam jest tego więcej
          >
          > widziałam już wcześniej, bo ten filmik z błędem pan Napieralski umieścił na swy
          > m najnowszym blogu.
          > byłaś tam ?

Nie byłam...wiesz że ja mało odporna na tego osobnika jestem, a w takiej dawce nie strawię. Ja się nawet potykać o niego w serwisach informacyjnych nie znoszę. Może zajrzę po meczu Radwańska Schiavone. Będę wtedy miała dobry humor bo moja ulubbienica znowu zmiecie z kortu specjalistkę od mgły smoleńskiej i fochów na korcie. Jak F.S. wygra to zajrzę. Słowo bog:)
          • dymka1 Re: korekta - słowo boga:) nt 29.03.11, 00:00
          • nepokretan Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 06:08
            Jak pech, to pech.

www.sport.pl/celebrities/1,83535,9337506,Turniej_WTA_w_Miami__Radwanska_rozgromila_Schiavone_.html
          • fajnyfred Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 11:54
            Nie wiem co złego wam uczynił Pan Grzegorz Napieralski,a chciałbym sie dowiedzieć.Jezcze raz przypominam dymce i oldze w ogrodzie,za klęcznika Olejniczaka SLD miało 4-6% poparcia,a za Napieralskiego ma 15-20% i będzie walczyć o zwycięstwo w najbliższych wyborach.
            A Julia Pitera rzeczywiście nic nie zrobiła,jej urząd jest martwy i powinna wreszcie pokazać jak walczy z korupcją albo odejść.
            A na deser polityka miłości,wysłuchajcie sobie co mówi człowiek któremu nienawiść
            zalała mózg,czyli naczelny klerykał III RP Niesiołowski(PO):
            www.youtube.com/watch?v=aggDGlusAEY
            • remez2 Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 12:05
              za klęcznika Olejniczaka SLD miało 4-6% poparcia,a za Napieralskiego ma 15-20%.
              To jest właśnie odpowiedź.
              ---------------
              • ave.duce Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 12:17
                A skąd się wzięła, wg Ciebie, ta zwyżka formy?
            • olga_w_ogrodzie Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 12:20
              fajnyfred napisał:

> Nie wiem co złego wam uczynił Pan Grzegorz Napieralski,a chciałbym sie dowiedzi
              > eć.Jezcze raz przypominam dymce i oldze w ogrodzie,za klęcznika Olejniczaka SLD
              > miało 4-6% poparcia,a za Napieralskiego ma 15-20% i będzie walczyć o zwycięstw
              > o w najbliższych wyborach.

ja pytam tylko o to czy ten wynik spowodowały jakieś konkretne osiągnięcia i czyny pana Napieralskiego czy też jest on wynikiem ciągłego konfliktu PO-PiS.
              a może to efekt tego, iż wielu wyborcom SLD podobają się właśnie jabłka, grzyby i bliźniaczki ?
              • fajnyfred Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 12:41
                To jest częściowo rozczarowanie rządami PO,wielu ludzi ma dość ciągłej naparzanki PO z PISem. Ale w większości jest to wynik tego co proponuje obywatelom i Polsce Napieralski.
                Tak naprawde tych co mają dość wojny platfusowo-pisowskiej jest znacznie więcej niż te 15-20%,ale wielu ludzi ze strachu przed PISem(tutaj media zrobiły swoje)mimo że ma poglądy lewicowe(czy też liberalno-lewicowe)głosowało i głosuje tylko z tego jednego jedynego powodu na PO.
                • olga_w_ogrodzie Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 13:34
                  fajnyfred napisał:

> To jest częściowo rozczarowanie rządami PO,wielu ludzi ma dość ciągłej naparzan
                  > ki PO z PISem. Ale w większości jest to wynik tego co proponuje obywatelom i Po
                  > lsce Napieralski.

znaczy na jakie propozycje ludzie lecą ?
                  te społeczno-obyczajowe ?
                  poluzowanie z aborcją, in vitro ?
                  nie pomnę, jak w SLD z legalizacją marihuany - może to też ?
                  ale pan Napieralski nie jest nowatorem w SLD, gdy idzie o te sprawy.
                  • fajnyfred Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 18:28
                    W dużej mierze większość ludzi interesują kwestie społeczno-obyczajowo-światopoglądowe i m.in dlatego wiążą swe nadzieje z lewicą.A gdyby jeszcze PO i usłużne jej media przestały ludzi straszyć PISem to SLD miałoby spokojnie 40% poparcia(duża część tych którzy zagłosowali na PO to ludzie mający poglądy lewicowe i liberalno-lewicowe,a zagłosowali na PO tylko ze strachu przed PISem i teraz tych ludzi trzeba odzyskać dla lewicy).
                    • olga_w_ogrodzie Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 18:57
                      fajnyfred napisał:

> (duża część tych którzy zagłosowali na PO to ludzie mający poglądy lewicowe i l
                      > iberalno-lewicowe,a zagłosowali na PO tylko ze strachu przed PISem i teraz tych
                      > ludzi trzeba odzyskać dla lewicy).

nie wierzę, by pan Napieralski zdołał przyciągnąć co bardziej inteligentnych wyborców z PO.
                      ludzie lewicy tacy, jak pan Borowski - jak najbardziej.
                      pan Napieralski...
                      szkoda gadać.

• fajnyfred Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 19:06
                        Borowski jest liberałem gospodarczym i nie ma wiele wspólnego z prawdziwą lewicą.
                        Uwierz mi,że jeżeli PO i usłużne jej media przestaną straszyć ludzi PISem to duża część tych co zagłosowali na PO znowu zagłosuje na SLD.
                      • nepokretan Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 19:10
                        Obserwuję brak konsekwencji.

Olga_w_ogrodzie napisała:

pan Napieralski...
                        szkoda gadać.
                        • olga_w_ogrodzie Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 19:47
                          nepokretan napisał:

> Obserwuję brak konsekwencji.
                          >
                          > Olga_w_ogrodzie napisała:
                          >
                          > pan Napieralski...
                          > szkoda gadać.

u pana Napieralskiego ?
                          ja nie .
              • remez2 Re: Znalazłam! A jednak coś zrobili 29.03.11, 12:43
                a może to efekt tego, iż wielu wyborcom SLD podobają się właśnie jabłka, grzyby i bliźniaczki
                Bardzo możliwe. A nie podobają dziurawe drogi, chemiczna kastracja pedofilów, aresztowania handlujących dopalaczami. To nie jest wykluczone.
                ---------------
    • dymka1 Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 11:41
      tak jak mówiłam, najbardziej dostało się Premierowi (moim zdaniem w większości niesłusznie)

bi.gazeta.pl/im/6/9337/m9337796.mp3

Karnowskiego musisz sobie jakoś wyciszyć, ja na prawacką demagogię jestem głucha, więc mój mózg wyłącza się automatycznie.
      • fajnyfred Re: Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 12:00
        Chce Ci tylko przypomnieć że PO to też prawica i to prawica klerykalna,konserwatywna światopoglądowo, pod tym względem niczym nie różniąca sie od PISu.
        • olga_w_ogrodzie Re: Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 12:14
          fajnyfred napisał:

> Chce Ci tylko przypomnieć że PO to też prawica i to prawica klerykalna,konserwa
          > tywna światopoglądowo, pod tym względem niczym nie różniąca sie od PISu.

wiesz, ja nie jestem zagorzałą fanką PO.
          w ogóle nie jestem ich fanką.
          nie tak dawno stałam się ich wyborczynią - po raz pierwszy głosowałam na kandydata PO w ostatnich wyborach prezydenckich.
          przejawy klerykalizmu a ` la Gowin mi nie pasują.
          mało demonstrowana wiara, chrześcijaństwo np. premiera mi nie przeszkadza.
          różnice między PiS i PO, przynajmniej w zachowaniach związanych z wiarą, dostrzegam znaczne.
          PO, np., nie robi z wiary ściery do podłogi, którą potem wyciera sobie gębę.

• olga_w_ogrodzie Re: Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 12:06
        dymka1 napisała:

> tak jak mówiłam, najbardziej dostało się Premierowi (moim zdaniem w większości
        > niesłusznie)

dzięki.
        słucham właśnie.
        • dymka1 Re: Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 12:10

> dymka1 napisała:
          >
          > > tak jak mówiłam, najbardziej dostało się Premierowi (moim zdaniem w więks
          > zości
          > > niesłusznie)
          >
          > dzięki.
          > słucham właśnie.

Niezamaco. Pozdrawiam.
      • olga_w_ogrodzie Re: Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 12:38
        nieoczekiwanie, najbardziej wsłuchałam się w te czynszówki.
        wierzę, że dla wielu, to ratunek jedyny.
        niemniej, mam pecha przyglądać się paru sytuacjom, w których mieszkańcy zachowują się,
        co najmniej nie fair.
        jako właścicielka mam wysoki czynsz i jeszcze obłożonam podatkami.
        lokatorzy czynszówek inaczej.
        i ok.
        tylko widzę np. osobę, która mieszka w lokalu komunalnym,
        czynszu nie płaci /dochody 2 razy większe, niż moje/,
        na przeciwko ma mieszkanie komunalne, w którym mieszkał jej ojciec,
        umarł 10 lat temu, a lokal nie został oddany miastu.
        też czynsz nie jest zań płacony, a mieszkanie, niezgodnie z prawem
        wynajmowane.
        no to coś tu jest chyba nie teges.
        • dymka1 Re: Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 12:45

> niemniej, mam pecha przyglądać się paru sytuacjom, w których mieszkańcy zachowu
          > ją się,
          > co najmniej nie fair.

No ja ten teges jakby z własnego podwórka (nie pamiętam czy ci o tym opowiadałam). Tzn konkretnie mój ojciec który... no w każdym razie Dębski pieprzy głupoty. Wiem, że w dobrej wierze, o nie zmienia faktu.
          • olga_w_ogrodzie Re: Linka o którą prosiłaś 29.03.11, 13:37
            dymka1 napisała:

> No ja ten teges jakby z własnego podwórka (nie pamiętam czy ci o tym opowiadała
            > m). Tzn konkretnie mój ojciec który... no w każdym razie Dębski pieprzy głupoty
            > . Wiem, że w dobrej wierze, o nie zmienia faktu.

nie.
            nie znam sprawy.

nie uogólniam.
            tylko mówię, że akurat mam okazję paru lokatorom i im poczynaniom się przypatrywać i naprawdę się można wkurzyć.

• jola.iza1 Re: SLD co ma zdobyć, sam? 29.03.11, 19:12
      Cuś jest jeszcze do zdobycia?
      eech, te zdobycze :(
      • fajnyfred Re: SLD co ma zdobyć, sam? 29.03.11, 19:24
        jola.iza myśle że sie zgodzisz ze mną,że SLD idzie po wygraną w wyborach parlamentarnych:)
        POPIS coraz bardziej sie kompromituje.
        • jola.iza1 Re: SLD co ma zdobyć, sam? 29.03.11, 19:41
          fajnyfred napisał:

> jola.iza myśle że sie zgodzisz ze mną,że SLD idzie po wygraną w wyborach parlam
          > entarnych:)
          > POPIS coraz bardziej sie kompromituje.
          Mnie to rybka, i tak będę zwolenniczką SLD:) Coraz bardziej, to dużo powiedziane, jak zwykle.
          Ministrze finansów, gdzie te +/- czterdzieści miliardów, znowu niemiec pluje nam w twarz?
          A piąta murawa na stadionie w Poznaniu tyż piechotą, po cirka czterysta patoli za raz, nie chodzi. Uchodzi historykom :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka