Dodaj do ulubionych

PSL: Comeback Pawlaka

05.05.04, 00:35
Popieram powrót KAMIENEJ TWARZY, jesli on wróci na numer 1 w PSL notowania
tej partii spadną do - 6 , czyli poparcie ujemne. Tym sposobem jednej sitwy
władzy mamy mniej. I o to własnie chodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Graz Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: 203.185.255.* 05.05.04, 01:04
      Najbardziej wkurzajace jest to , ze niektorzy dzienikarze w Polsce gdzie
      narodowym jezykiem jest jezyk polski, wtracaja ciagle angielski.Tak jest bardzo
      czesto i to my, co mieszkamy za granica to widzimy i az sie nie dobrze robi.
      Przepraszam, czy to ma byc szpan? czy to nie mozna powiedziec od
      poprostu "Powrot Pawlaka". CO? nie brzmi to escytujaco i nie pozagranicznemu?
      Przynajmniej wy, dzienikarze powinniscie dawac przyklad, ze jezyk polski to
      jezyk polski i koniec. Jestes w Polsce to do cholery uzywaj swojego jezyka a
      jak brakuje Ci polskich slow to wracaj do szkoly. Uszanowanie
      • Gość: Krzysztof Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 05.05.04, 02:47
        Masz swieta racje Graz, zapomniales tylko, ze jest to zmiekczanie i mulenie
        czujnosci przed frontalnym atakiem, ktory ma na celu zastapic nad Wisla
        zasmiecony jezyk polski innym hebrajskim belkotem.
        • Gość: ok Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.05.04, 03:00
          Jego jeszcze nam brakuje do szczęścia.
          I co za obrzydliwe, cyniczne, fryzjerczykowate kalkulacje polityczne.

co do wcześniejszych kolesi: aż się chce, gdy się was słucha, hebrajski
          określić jako język modlitwy i mistycznego kontaktu z Bogiem, zaś polszczyznę -
          bełkotem ciemnych, małych, mściwych mend.
          • Gość: SZACKI = SZMACKI JAKI "COMEBACK"? POWROT PAWLAKA IP: 216.223.52.* 05.05.04, 15:53
            szacki szmaciarzu, naucz sie uzywac poprawnego jezyka.
      • Gość: Lubie Pawlaka Re: PSL: Comeback Pawlaka - Angielski, arabski nie IP: *.wol.be.prserv.net 05.05.04, 13:03
        Po angielsku : nie, po arabsku : nigdy ...tylko po polsku !!! Piekny jezyk.
        A dlaczego tak malo znaja francuski jezyk ???
        Z Cannes goraco pozdrawiamy naszego Pawlaka.
        Zosia.
    • Gość: Brooklynczyk Jak nie Miller, to Pawlak IP: *.rasserver.net 05.05.04, 04:23
      No nie, jak nie Miller to Pawlak, nieszczescia nie (od)chodza parami, niestety
    • Gość: blurb Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 06:01
      Typowa partyjka glupich kulakow.Zalezy im tylko na ochlapach i korycie.
    • Gość: C. Back Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 08:00
      Do licha, czy w Polsce na pewno nie ma juz innych ludzi, ktorzy mogliby zajac
      sie polityka?
      • Gość: znachor Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.04, 09:23
        Pawlak ma duże zasługi. Razem z Kiszczakiem reprezentował komunistów przy
        okrągłym stole. Wiadomo że komuniści nie powierzyliby tego odpowiedzialnego
        zadania komuś do kogo nie mają bezgranicznego zaufania.

Nie mam nic przeciwko grubej kresce. Nie mam nic przeciwko Wałęsie,
        Kwaśniewskiemu i Michnikowi którzy są dalecy od bezstronności i z wyjątkową
        starannością dbają o swoją lewą nogę. Uważam, że powinien istnieć w EU jeden
        kraj - skansen gdzie rządzą politycy z epoki "realnego socjslizmu". Tylko
        dlaczego akurat Polska?

• Gość: tad nie ma innych ludzi ,bo narod ma krotka pamiec. IP: *.westk01.tn.comcast.net 05.05.04, 19:20
    • Gość: Iggor Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: 212.160.156.* 05.05.04, 09:20
      Dziennikarz, dla którego głosowanie nad votum dla Kaniewskiego (tj. czy
      odejdzie 30.04 czy 02.05) było "ważnym" głosowaniem, powinien pisać o pogodzie
      a nie o polityce. "Reaktywacja" Pawlaka jest sukcesem Wojciechowskiego. Mało
      jest polityków w PSL, a i w całej Polsce, którzy mogą się równać z nim wiedzą i
      inteligencją. Od czasu odejścia Kalinowskiego polityka PSL profesjonalizuje się
      i każdy, kto bez uprzedzeń śledzi życie polityczne musi do dostrzec.
    • Gość: historyk Panie Waldku , Pan się nie boi IP: *.lama.net.pl / 195.225.248.* 05.05.04, 10:10
      pół parlamentu za Panem stoi...

Pamiętacie jak było zabawnie???
    • create medialność pana Pawlaka 05.05.04, 10:14
      Czy ona wogóle istnieje, a jeżeli tak, to wytłumacxzcie mi jakie są jej źródła.
      Dla mnie Pawlak wygląda na człowieka niedorozwiniętego umysłowo (za
      przeproszeniem wszystkich niedorozwiniętych). I przepraszam, jeszcze coś, bo to
      nie tylko chodzi o wygląd zew., ale też o sposób wypowiedzi, dukanie z kartki
      itd. Przypomijcie sobie jak był premierem.
    • Gość: nauta a ja tam go lubie IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 05.05.04, 10:57
      ja tam go lubię bo okazało się że po pierwsze to koleś jest naprawde
      inteligentny (co prawda nie ma specjalnie charyzmy)a po drugie to jest gorącym
      zwolennikiem oprogramowania open source, zarówno prywatnie jak i w instytucjach
      publicznych... a na kompach sie zna bardzo dobrze (jak na polityka)
      ... wiec smierc Microsoftowi
      • ayran Re: a ja tam go lubie 05.05.04, 11:04
        Gość portalu: nauta napisał(a):

> ja tam go lubię bo okazało się że po pierwsze to koleś jest naprawde
        > inteligentny (co prawda nie ma specjalnie charyzmy)

Pawlak nie ma charyzmy? A Terminator Arnolda też nie?

> a po drugie to jest gorącym
        > zwolennikiem oprogramowania open source,
        > zarówno prywatnie jak i w instytucjach
        >
        > publicznych...

To absolutnie kluczowe kryterium oceny polityków. A trzeba jeszcze pamiętać, że
        nieźle jeździ na rowerze.

> a na kompach sie zna bardzo dobrze (jak na polityka)
        > ... wiec smierc Microsoftowi

Lech Nikolski też się podobno zna - rozumiem, że też go lubisz.
        Piszesz z sejmowego biura peezelu?
    • Gość: kriszo PSL: Comeback Pawlaka IP: *.osp.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:31
      Koleś pisze, że PSL trzęsie się przed przyspieszonymi wsyborami. Z tego co
      wiem, to właśnie Waldek Pawlak w imieniu PSL zgłosił w sejmie poparcie dla
      samorozwiązania Sejmu. Nie wiem wg jakiego klucza Michnik dobiera dziennikarzy -
      jak tak dalej pójdzie to Wyborcza będzie bulwarówką - jak ma się nierzetelnych
      dziennikarzy, to się tak dzieje. A co do osoby Pawlaka, wejdźcie na stronę
      www.pawlak.pl - sam kiedyś nie przepadałem za nim, ale koleś wg mnie ma łeb na
      karku. A że nie jest medialny - no cóż - Kwaśniewski jest medialny i co zrobił
      ostatnio??? Ludzie jesteście tępi, widzicie tylko co widzicie. Pomyślcie
      trochę, zanim kogoś opluniecie.
      • Gość: uli Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: 62.29.137.* 05.05.04, 16:51
        Popieram kriszo, popieram!!!!!!!!
        Ludzie piszą różne żeczy, choć tak naprawdę nie mają pojęcia o obecnej sytuacji
        politycznej w kraju. Widzą tylko to, na co pozwoli im telewizja i przeczytają
        tylko to, co napiszą dla nich w gazetach. W ten bardzo łatwy i przyjemny sposób
        (bez odrobiny wysiłku i myślenie) mają własne poglądy. Ponadto opluwać ludzi to
        Polaczki umieją najlepiej na świeci a jeszcze w dodatku zza bezpiecznego
        anonimowego komputera to wychodzi im to wspaniale.
        Ludzie zastanówcie się trochę, co do tych głów wam przychodzi.!!!!

Ps. Ciekawe jakby porównać życie tych osób, które się tak negatywnie
        wypowiadają o Pawlaku, zacząć ich oceniać pod względem wykształcenia,
        osiągnięć, wyników w pracy, ciekawe jak by wypadli na tle byłego Premiera.
        Ponadto pewnie codziennie opluwają kogoś innego, taki ich los i myślę, że nie
        ma co się nimi przejmować
    • Gość: rob wiekszosc naszego spoleczensta to kretyni. IP: *.westk01.tn.comcast.net 05.05.04, 19:22
      wybieraja kretynow lub zlodziei to niech sie nie dziwia ze mamy w kraju tak
      jak mamy .
    • Gość: Wymborek Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: *.ipt.aol.com 05.05.04, 20:21
      ZA TEKIE ZASMIECANIE JEZYKA POLSKIEGO TYM ANGIELSKIM GOWNEM,RAZU POWINNO SIE
      KARAC, BY TAKI TAKI REDAKTOREK SIE NAUCZYL PISAC PO POLSKU!
      • Gość: januszon Re: PSL: Comeback Pawlaka IP: *.sympatico.ca 05.05.04, 21:39
        To dlaczego nie isc na calosc:
        "Pawlak is pullng all the sznurki in this Stronnictwo" saying unofficially
        ludowcy" - pewnie ze brzmi bardzo europejsko ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka