Dodaj do ulubionych

wypowiedź Glempa

IP: 62.148.83.* 27.02.02, 08:50
to sie nazywa demagogia - nadaje się na przykład w szkołach ilustrujący to
pojęcie
Obserwuj wątek
    • Gość: lb Re: wypowiedź Glempa IP: 62.233.181.* 27.02.02, 11:19
      To nie demagogia .Wstyd przyznac /jestem katolikiem/ ,ale on po prostu jest
      totalnie głupi.I niech mi żaden baran nie wyskakuje z inwektywami bo o prawdę
      walczył przecież sam kościół.
    • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 11:24
      Gość portalu: em napisał(a):

> to sie nazywa demagogia - nadaje się na przykład w szkołach ilustrujący to
      > pojęcie

Nie pomyliliście Kościoła z jakąs partia polityczną? Co Wam nie pasuje w tej
      wypowiedzi? Konkrety?
      • Gość: wikary Re: wypowiedź Glempa IP: *.agnella.com.pl 27.02.02, 11:35
        Wypowiedż Uszatka to takie pierdu pierdu.Pluj jemu w twarz a on mówi, że deszcz
        pada.Typowy przykład retoryki CZARNYCH.
        • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 11:38
          Gość portalu: wikary napisał(a):

> Wypowiedż Uszatka to takie pierdu pierdu.Pluj jemu w twarz a on mówi, że deszcz
          >
          > pada.Typowy przykład retoryki CZARNYCH.

Konkrety, konkrety...
          Pluć w twarz drugiemu każdy idiota potrafi. Ale czemu to robi ?-Nie potrafi
          uściślić...

• Gość: wikary Re: wypowiedź Glempa IP: *.agnella.com.pl 27.02.02, 13:10
            Pytanie o konkrety jest zupełnie niezasadne.Trzeba być ślepym albo niezbyt
            inteligentnym by nie dostrzec ogromu przekrętów ,łamania norm etycznych i
            obyczajowych,pazerstwa,chciwości itd......Szkoda czasu i miejsca na podawanie
            konkretów.
            Można by o tym napisać wielkie dzieło literackie.A ty się pytasz o konkrety
            Albo udajesz naiwnego albo nim ......
            • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 13:42
              Gość portalu: wikary napisał(a):

> Pytanie o konkrety jest zupełnie niezasadne.Trzeba być ślepym albo niezbyt
              > inteligentnym by nie dostrzec ogromu przekrętów ,łamania norm etycznych i
              > obyczajowych,pazerstwa,chciwości itd......Szkoda czasu i miejsca na podawanie
              > konkretów.
              > Można by o tym napisać wielkie dzieło literackie.A ty się pytasz o konkrety
              > Albo udajesz naiwnego albo nim ......

Pytam o konkrety: co Wam sie tak nie podobało w wypowiedzi Glempa? Że nie
              dołaczył do tych co bez sądu z kamieniami...?
              Przeciez o tym jest ten wątwek a nikt z kamieniujacych Glempa jeszcze mi nie
              odpowiedział...
              • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 14:56
                >
                > Pytam o konkrety: co Wam sie tak nie podobało w wypowiedzi Glempa? Że nie
                > dołaczył do tych co bez sądu z kamieniami...?
                > Przeciez o tym jest ten wątwek a nikt z kamieniujacych Glempa jeszcze mi nie
                > odpowiedział...

Zacznijmy od konca :) .. najlepiej mi sie PODOBALO w jego wypowiedzi o "morzu
                dobroci" .. nie wiemy tylko jaka dobroc mial na mysli ?
                salezjanska , duklowska ... czy jeszcze ktoras z tysiecy innych dobroci
                udzielanych przez Kk spoleczenstwu polskiemu

Jani

• Gość: fd Re: wypowiedź Glempa-J IP: 212.244.77.* 27.02.02, 15:03
                  Gość portalu: Jani napisał(a):

> >
                  > > Pytam o konkrety: co Wam sie tak nie podobało w wypowiedzi Glempa? Że nie
                  > > dołaczył do tych co bez sądu z kamieniami...?
                  > > Przeciez o tym jest ten wątwek a nikt z kamieniujacych Glempa jeszcze mi n
                  > ie
                  > > odpowiedział...
                  >
                  > Zacznijmy od konca :) .. najlepiej mi sie PODOBALO w jego wypowiedzi o "morzu
                  > dobroci" .. nie wiemy tylko jaka dobroc mial na mysli ?
                  > salezjanska , duklowska ... czy jeszcze ktoras z tysiecy innych dobroci
                  > udzielanych przez Kk spoleczenstwu polskiemu
                  >
                  > Jani
                  >

Dobroć jest tylko jedna. Niezalezna od ludzi i ich pomysłów...
                  Wal dalej...
                  • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa-J IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 15:18
                    >
                    > Dobroć jest tylko jedna. Niezalezna od ludzi i ich pomysłów...
                    > Wal dalej...

Jak jestes taki "teoretyk" to poslij sobie maloletnia corke do plebana z Dukli na
                    religie !! ... a jak ci ja zerznie ( czyli slowami prokuratora - okultystycznie
                    wyleczy ), to wrocimy do tematu o dobroci.

Znam to bydlo jeszcze z czasow komuny - na 80 000 teczek polowa to pedofile,
                    homo lub kapusie

• Gość: brzytwa Re: wypowiedź Glempa-J IP: *.pcz.czest.pl 27.02.02, 15:50

> Znam to bydlo jeszcze z czasow komuny - na 80 000 teczek polowa to pedofile,
                      > homo lub kapusie

No prosze, ubek! fd daj sobie spokoj z tym smieciem. Lapska ma po lokcie
                      we krwi, a zabiera glos czerwona szmata.

• Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa-J IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 16:05
                        Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Jani napisał(a):
                        >
                        > > Znam to bydlo jeszcze z czasow komuny - na 80 000 teczek polowa to pedofi
                        > le,
                        > > homo lub kapusie
                        >
                        > No prosze, ubek! fd daj sobie spokoj z tym smieciem. Lapska ma po lokcie
                        > we krwi, a zabiera glos czerwona szmata.
                        >

:)) ... nie mam we krwi , bo przeciwienstwie do kleru nie grzebalem w "cipkach"
                        dzieciakow porzadnych obywateli .... szmata jednak jestem , bo nie sprzeciwilem
                        sie polecenia przelozonych i nie obcialem kilku czarnym JAJ

... dlatego do dzis odwrotnie niz Pan Piotrowski jestem za granica na
                        wolnosci ... ale nie umie spokojnie spac - on siedzial , ale teraz umie spac !!

Nie jestem obrazliwy .. ale zamiast pisac te glupoty o komunie idz
                        sopie "postrajkuj" jezeli masz jeszcze robote - a ja sie z toba zaloze , ze toj
                        kochany klechostan nie odprawi ci nawet mszy na pokaz :) .. , bo tam gdzie
                        komuchy zwolnily jedna osobe bylo "nieslusznie"
                        - a tam gdzie sluszna wladza wyjebala na bruk miliony - to slusznie i !!

Jani

• Gość: brzytwa Re: wypowiedź Glempa-J IP: *.pcz.czest.pl 27.02.02, 16:17

> :)) ... nie mam we krwi , bo przeciwienstwie do kleru nie grzebalem w "cipkach"
                          >
                          > dzieciakow porzadnych obywateli .... szmata jednak jestem , bo nie sprzeciwilem
                          >
                          > sie polecenia przelozonych i nie obcialem kilku czarnym JAJ
                          >
                          > ... dlatego do dzis odwrotnie niz Pan Piotrowski jestem za granica na
                          > wolnosci ... ale nie umie spokojnie spac - on siedzial , ale teraz umie spac !!
                          >
                          > Nie jestem obrazliwy .. ale zamiast pisac te glupoty o komunie idz
                          > sopie "postrajkuj" jezeli masz jeszcze robote - a ja sie z toba zaloze , ze toj
                          >
                          > kochany klechostan nie odprawi ci nawet mszy na pokaz :) .. , bo tam gdzie
                          > komuchy zwolnily jedna osobe bylo "nieslusznie"
                          > - a tam gdzie sluszna wladza wyjebala na bruk miliony - to slusznie i !!

Myslalem, ze jestes zwyklym bzikiem, wtedy przypierdolil bym ci jeszcze,
                          bo sam sie podkladasz cwoku. Nie dziwi mnie to, bo do UB chetnie
                          przyjmowali takich jak ty, z dolow spolecznych. Dlatego, mimo wszystkich
                          kursow, ktore skonczyles, do konca zycia bedziesz pisal "umie" zamiast
                          umiem i dlubal w paluchach u nog.
                          Jednak sa pewne granice, ubecki morderco. Z takimi jak ty sie nie gada, mozna
                          im tylko napluc w gebe. Zegnam.
                          • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa-J IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 16:24

> Myslalem, ze jestes zwyklym bzikiem, wtedy przypierdolil bym ci jeszcze,
                            > bo sam sie podkladasz cwoku. Nie dziwi mnie to, bo do UB chetnie
                            > przyjmowali takich jak ty, z dolow spolecznych. Dlatego, mimo wszystkich
                            > kursow, ktore skonczyles, do konca zycia bedziesz pisal "umie" zamiast
                            > umiem i dlubal w paluchach u nog.
                            > Jednak sa pewne granice, ubecki morderco. Z takimi jak ty sie nie gada, mozna
                            > im tylko napluc w gebe. Zegnam.

Nie rozumiem dlaczego przy slowie SB piana kapie Ci na tastature ? .. moze jakis
                            moj kolega zerznal ci wzorem biskupa dupe ? .. wiem , ze to boli , ale slyszales
                            przeciez Uszatka - mowil Ci wyraznie zeby oceniac "Grzech" a nie Ludzi

paaaa .

• Gość: agat Re: wypowiedź Glempa IP: *.agnella.com.pl 27.02.02, 13:22
        Szanowny panie(i)- fd
        • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 13:44
          Gość portalu: agat napisał(a):

> Szanowny panie(i)- fd
          • kaszper Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 13:46
            Glemp o niczym nie wiedzial (?), bajka.
            • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 13:54
              kaszper napisał(a):

> Glemp o niczym nie wiedzial (?), bajka.

A mało jest róznych pomówień? Nawet na tym forum..
              Mamy w to wszystko wierzyć???No cóż..w cos trzeba wierzyć...
              • kaszper Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 13:59
                Gość portalu: fd napisał(a):

> kaszper napisał(a):
                >
                > > Glemp o niczym nie wiedzial (?), bajka.
                >
                > A mało jest róznych pomówień? Nawet na tym forum..
                > Mamy w to wszystko wierzyć???No cóż..w cos trzeba wierzyć...

-Caly Poznan o tym wiedzial, zwykli ludzie, wikarego za plotki sam by wywalil; a
                on o niczym nie wie, i powie "ja tu tylko sprzatam."- bajka
                • dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 14:27
                  Kszper, nie wiesz jak jest? Pisałem Ci przeciez. Prikaz przyszedł, zeby
                  wyciszać i zaprzeczac, no to się wycisza i zaprzecza. Sprawdź adresy. Połowa
                  żarliwych obrońców Paetza jest z Firmy. Głowy bym nie dał (bo mi sie trace nie
                  chce sprawdzać) czy sporo z nich nie jest z Poznania. Wicie,rozumicie, taka
                  taktyka jak zwykle: "coś wiedzielismy, albo i nie,a własciwie kto ciebie chamie
                  prosił, zebyś o tym gadał"
                  • kaszper Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 14:31
                    prikazy, prikazy i talko prikazy, masz racje.
                    • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 14:37
                      kaszper napisał(a):

> prikazy, prikazy i talko prikazy, masz racje.

Skąd Wy to wszystko tak OCZYWIŚCIE wiecie?? Klerycy?? aaaa....
                      • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 15:25
                        >
                        > > prikazy, prikazy i talko prikazy, masz racje.
                        >
                        > Skąd Wy to wszystko tak OCZYWIŚCIE wiecie?? Klerycy?? aaaa....

Aby zostac ksiedzem , tez musiales kiedys byc klerykiem .. i bez dupcia-dupcia ,
                        buzka-buzka swiecenie mialbys z glowy !!! .. ( chyby , ze trafilec na pedofila ?)

• dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 14:51
                      Kaszper, wiesz, ze się szykują na marzec nowe nominacje? Mucha ma dostać
                      kapelusz,a za niedługo Poznań + Gniezno all together. Napisz zresztą na priva.
              • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 15:04
                > > Glemp o niczym nie wiedzial (?), bajka.
                >
                > A mało jest róznych pomówień? Nawet na tym forum..
                > Mamy w to wszystko wierzyć???No cóż..w cos trzeba wierzyć...

Inteligentni czytaja , sluchaja i patrza ... "inteligetni inaczej" WIERZA .

Uszatek nie potwierdzil , ze nie wiedzial a ..... powiedzial TYLKO , ze ZADEN
                LIST DO NIEGO NIE DOTARL !!! ...moze nie potrzebowal , bo party robili wspolnie ?
                Od dawna wiadomo , ze aby robic kariere biskupia trzeba umiec robic laske w
                Watykanie lepiej niz Lewinska w bialym domu.

Jani
        • Gość: brzytwa Re: wypowiedź Glempa IP: *.pcz.czest.pl 27.02.02, 14:41
          Gość portalu: agat napisał(a):

> Konkretem jest to ,że kler wciąż ma w
          > społeczeństwie zbyt dużo popleczników

O i to jest wlasnie istota sprawy. To liczba "poplecznikow"
          wam sie nie podoba bziki.
          • Gość: Dzik Przepraszam, że pytam - o co konkretnie chodzi ? IP: *.pse.pl 27.02.02, 14:59
            Gdybymi ktoś wyłożył w punktach,
            co takiego Glemp powiedział złęgo (znów),
            byłbym wdzięczny.

pozdrawiam
            • Gość: fd Re: Przepraszam, że pytam - o co konkretnie chodzi ? IP: 212.244.77.* 27.02.02, 15:01
              Gość portalu: Dzik napisał(a):

> Gdybymi ktoś wyłożył w punktach,
              > co takiego Glemp powiedział złęgo (znów),
              > byłbym wdzięczny.
              >
              > pozdrawiam

Dziku. Toz ja tez staram sie od tych Ynteligentów tego dowiedziec ,ale chyba ich
              zatkało.Za dużo do powiedzenia nie mieli...
              • kaszper o co konkretnie chodzi ?- jestes z "wywiadu" 27.02.02, 15:19
                -chcesz namierzyc zrodlo.
          • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 15:30
            > > Konkretem jest to ,że kler wciąż ma w
            > > społeczeństwie zbyt dużo popleczników
            >
            > O i to jest wlasnie istota sprawy. To liczba "poplecznikow"
            > wam sie nie podoba bziki.

Wysoka liczba idiotow w spoleczenstwie nie jest powodem do dumy dla innych
            rodakow.
            Na szczescie ta ostatnia "swieta krowa" RP zdycha obsypywana coraz nowymi wrzodami
            i niestety trzeba sie z tym liczyc ze jeszcz przez jakis czas bedzie toczyla
            piane z ryja
            • Gość: brzytwa Re: wypowiedź Glempa IP: *.pcz.czest.pl 27.02.02, 15:58

>
              > Wysoka liczba idiotow w spoleczenstwie nie jest powodem do dumy dla innych
              > rodakow.

Takiego jak ty, to ja nie uwazam za rodaka, ubecka swinio.

> Na szczescie ta ostatnia "swieta krowa" RP zdycha obsypywana coraz nowymi wrzod
              > ami
              > i niestety trzeba sie z tym liczyc ze jeszcz przez jakis czas bedzie toczyla
              > piane z ryja

Piane z ryja to wlasnie ty w tej chwili toczysz. Nie dziwie sie twojej
              wscieklosci i frustracji. Moze to bezczynnosc tak na ciebie dziala czerwony
              wieprzu. Od kiedy UB przestalo placic za mordowanie ludzi, musi ci sie niezle
              nudzic.
              • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 16:14
                > > Wysoka liczba idiotow w spoleczenstwie nie jest powodem do dumy dla innych
                >
                > > rodakow.
                >
                > Takiego jak ty, to ja nie uwazam za rodaka, ubecka swinio.

Pisze sie SBecka swinio - UB bylo wszesniej koziolku matolku

>
                > > Na szczescie ta ostatnia "swieta krowa" RP zdycha obsypywana coraz nowymi
                > wrzod
                > > ami
                > > i niestety trzeba sie z tym liczyc ze jeszcz przez jakis czas bedzie toczy
                > la
                > > piane z ryja
                >
                > Piane z ryja to wlasnie ty w tej chwili toczysz. Nie dziwie sie twojej
                > wscieklosci i frustracji. Moze to bezczynnosc tak na ciebie dziala czerwony
                > wieprzu. Od kiedy UB przestalo placic za mordowanie ludzi, musi ci sie niezle
                > nudzic.

Ladne ksiazki o komunie wam teraz w Polsce sprzedaja :)) .. nawet Urban nie byl
                kiedys taki dobry w propagandzie

• Gość: xx Re: wypowiedź Glempa IP: *.stella.net.pl 27.02.02, 14:39

> Gość portalu: em napisał(a):
        >
        > > to sie nazywa demagogia - nadaje się na przykład w szkołach ilustrujący to
        >
        > > pojęcie
        >
        > Nie pomyliliście Kościoła z jakąs partia polityczną? Co Wam nie pasuje w tej
        > wypowiedzi? Konkrety?

Słońce?- szydziły krety
        prosimy o konkrety.

• Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 14:42
          Gość portalu: xx napisał(a):

> Gość portalu: fd napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: em napisał(a):
          > >
          > > > to sie nazywa demagogia - nadaje się na przykład w szkołach ilustrują
          > cy to
          > >
          > > > pojęcie
          > >
          > > Nie pomyliliście Kościoła z jakąs partia polityczną? Co Wam nie pasuje w t
          > ej
          > > wypowiedzi? Konkrety?
          >
          > Słońce?- szydziły krety
          > prosimy o konkrety.

Cóz trudno żyć całe prawie życie w pełnym Słońcu i byc kretem...
          A Ty przypadkiem nie chcesz jako kret, który Słonce zna tylko w wczesnego
          dzieciństwa wypowiadac sie o Słońcu pochopnie?
          Tak jak poda mi ktos te konkrety i wszyscy chca tylko sie krecim głotkiem
          obrzucac?To by wiele wyjasniało odnośnie celu tego wątku...
          >

• Gość: fd Re: wypowiedź Glempa-hihi IP: 212.244.77.* 27.02.02, 14:45

> Gość portalu: xx napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: fd napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: em napisał(a):
            > > >
            > > > > to sie nazywa demagogia - nadaje się na przykład w szkołach ilus
            > trują
            > > cy to
            > > >
            > > > > pojęcie
            > > >
            > > > Nie pomyliliście Kościoła z jakąs partia polityczną? Co Wam nie pasuj
            > e w t
            > > ej
            > > > wypowiedzi? Konkrety?
            > >
            > > Słońce?- szydziły krety
            > > prosimy o konkrety.
            >
            > Cóz trudno żyć całe prawie życie w pełnym Słońcu i byc kretem...
            > A Ty przypadkiem nie chcesz jako kret, który Słonce zna tylko w wczesnego
            > dzieciństwa wypowiadac sie o Słońcu pochopnie?
            > Tak jak poda mi ktos te konkrety i wszyscy chca tylko sie krecim głotkiem
            > obrzucac?To by wiele wyjasniało odnośnie celu tego wątku...
            > >
            Sorry, pisałem "jednym okiem" Ostatnie zdania miały brzmiec tak:
            To poda mi ktoś te konkrety, czy wszyscy chcą się tylko krecim błotkiem obrzucać?
            To by wiele wyjaśniało odnośnie celu tego watku...
          • Gość: xx Re: wypowiedź Glempa IP: *.stella.net.pl 27.02.02, 15:22

> Gość portalu: xx napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: fd napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: em napisał(a):
            > > >
            > > > > to sie nazywa demagogia - nadaje się na przykład w szkołach ilus
            > trują
            > > cy to
            > > >
            > > > > pojęcie
            > > >
            > e w t
            > > ej
            > >
            > > prosimy o konkrety.
            >
            Drogi chłopcze, przykro mi, że nic nie zrozumiałeś z tej fraszki S. J. Leca.
            Na przyszłośc nie pisz co wiesz, tylko wiedz co piszesz.
            PS. Żałosne jest to używanie parkanowej angielszczyzny.Komu ty chcesz
            zaimponować. Pisz po prostu: przepraszam. I to tyle, dalszego ciągu nie będzie.
            > >
            >

• Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 15:40
            > > >
            > e w t
            > > ej
            > >
            > > prosimy o konkrety.
            >
            > >
            >

KK sam obkleja sie blotem ... kolesie tylko wskazuja palcem.
            Apropo konkretu .. to poczytaj sobie wczesniejszy watek a zobaczysz , ze nie
            takie pytanie stawieles !! ( Maryja dala ci pamiec dobra , ale krotka ? ) ;))

Co do parti ... to odpowiem za twojego przedmowce .. co to za roznica w
            dzisiejszych czasach , czy cos nazywa sie "partia" , "mafia" czy "kosciolem" ??
            - i tak wychodzi na jedna , bo i cel jest jeden - KASA i WLADZA
            • Gość: brzytwa Re: wypowiedź Glempa IP: *.pcz.czest.pl 27.02.02, 16:02

> Co do parti ... to odpowiem za twojego przedmowce .. co to za roznica w
              > dzisiejszych czasach , czy cos nazywa sie "partia" ,

Co za nostalgia, no tak, kiedys to byla partia...
              • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 16:37

>
                > Co za nostalgia, no tak, kiedys to byla partia...

A gdzie to wyczytales , ze ja i bylem zwolennikiem partii ??
                Sa ludzie ktorzy nie sa slepymi idealistami , tylko poprostu wypelniaja swoje
                obowiazki wobec prawa i sa lojalni wobec wladzy i to jaka by ona nie byla ... bo
                jakas zawsze musi byc aby uniknac rozpierdolu i anarchii.

Demokracja zmienia w tym tylko , ze sam sobie mozesz wybierac skorwysymow ktorzy
                cie beda oklamywac i okradac !!

Moje przycinki do KK odzwierciedlaja jedynie pozycje , ze obce panstwo nie moze
                byc WLADZA w innym panstwie ( RP ) .. poniewaz nie da sie to pogodzic z idea
                slozbie jednemu narodowi przez jeden rzad.

• kaszper Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 16:43
                  przestancie tak gadac, robicie, bledy ortograficzne pierwszego rzedu.
                  • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 16:53
                    kaszper napisał(a):

> przestancie tak gadac, robicie, bledy ortograficzne pierwszego rzedu.

.. widocznie niewycwiczony w polskim pisaniu , polokatole pisate ale zabobnne i
                    przyglupawe - czekam tylko w wiadomosciach podadza , ze zacznynacie sie modlic do
                    miotly i w oknach miejskich szaletow bedziecie sie dopatrywac wizerunku matki
                    boskiej.
                    Parzac z daleka wiele wam juz nie brakuje :))

• dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 14:44
          Drogi fd
          Kościół to nie tylko klerycy. Można mieć "wyższy stopień". Może też być w
          Kościele organizacja, której sporo z tego co wyprawiają niektórzy hierarchowie
          się nie podoba..Zważywszy, że ma ona conieco do powiedzenia...
          • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 14:46
            dorsai napisał(a):

> Drogi fd
            > Kościół to nie tylko klerycy. Można mieć "wyższy stopień". Może też być w
            > Kościele organizacja, której sporo z tego co wyprawiają niektórzy hierarchowie
            > się nie podoba..Zważywszy, że ma ona conieco do powiedzenia...

Tak ,ale zostawmy to samym zainteresowanym,czyli Kościołowi.. A Tobie to po co?
            • dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 14:49
              Myśl, myśl...po co mi to...już jesteś blisko....
              • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 14:54
                dorsai napisał(a):

> Myśl, myśl...po co mi to...już jesteś blisko....

No dawaj,dawaj..ja jestem na to za inteligentny..
                Mnie nie obchodzi co robia wśród siebie np. Zydzi w synagodze, czy muzułmanie w
                meczecie. To ich brocha... A Ty co sie pchasz w nie swoje??
                • dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 14:56
                  Nie swoje? Różne są organizacje w Kościele, niektóre grupują świeckich. I sporo
                  mogą.
                  • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 14:58
                    dorsai napisał(a):

> Nie swoje? Różne są organizacje w Kościele, niektóre grupują świeckich. I sporo
                    >
                    > mogą.

A Ty jestes w którejs z nich? Bo ja tak...
                    • dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 15:02
                      Może...są takie do członkostwa w których przyznawać się w zasadzie nie
                      można...Chyba, że na Forum....
                      • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 15:04
                        dorsai napisał(a):

> Może...są takie do członkostwa w których przyznawać się w zasadzie nie
                        > można...Chyba, że na Forum....

Jesteśmy na Forum. Dawaj tą nazwę...
                        • dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 15:05
                          Dzieło Boże. Słyszałeś o takiej? Oczywiście nie dosłownie pod tą nazwą.
                          • Gość: fd Re: wypowiedź Glempa IP: 212.244.77.* 27.02.02, 15:07
                            dorsai napisał(a):

> Dzieło Boże. Słyszałeś o takiej? Oczywiście nie dosłownie pod tą nazwą.

Jasne. Duzo legend jest wokół Was. Idiotyzm...
                            Wszystkiego dobrego.
                            • dorsai Re: wypowiedź Glempa 27.02.02, 15:08
                              I Tobie też...
          • Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 15:52
            dorsai napisał(a):

> Drogi fd
            > Kościół to nie tylko klerycy. Można mieć "wyższy stopień". Może też być w
            > Kościele organizacja, której sporo z tego co wyprawiają niektórzy hierarchowie
            > się nie podoba..Zważywszy, że ma ona conieco do powiedzenia...

Jak myslisz ile czasu wytrwala by "wiara" bez kosciola" ? ... mowie o katolickiej
            nie o jakiejs innej normalnej.

• Gość: brzytwa Re: wypowiedź Glempa IP: *.pcz.czest.pl 27.02.02, 16:08

> Jak myslisz ile czasu wytrwala by "wiara" bez kosciola" ? ... mowie o katolicki
              > ej
              > nie o jakiejs innej normalnej.

Zwracam uwage na post tego bzika Janiego, poniewaz przypadkiem chlapna cos, czego
              zwykle postepaki nie powiedza. To jest to slynne "jestem wierzacy, ale po co
              mi posrednicy". Otoz postepaki nie walcza z "posrednikami", walcza z wiara,
              kierujac sie wlasnie tym co napisal wyzej ten bzik.

Mimo wszystko, wiara przetrwala by pewnie dluzej niz komunizm bez partii.

• Gość: Jani Re: wypowiedź Glempa IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 16:45
                >
                > Zwracam uwage na post tego bzika Janiego, poniewaz przypadkiem chlapna cos, cze
                > go
                > zwykle postepaki nie powiedza. To jest to slynne "jestem wierzacy, ale po co
                > mi posrednicy". Otoz postepaki nie walcza z "posrednikami", walcza z wiara,
                > kierujac sie wlasnie tym co napisal wyzej ten bzik.
                >
                > Mimo wszystko, wiara przetrwala by pewnie dluzej niz komunizm bez partii.
                >

Jak "kipnie" KK , to i kipnie wiara .. ale co to morze obchodzic ateisty ?
                Dla mnie wazne , ze pozbylem sie zgrai zlodzieji !!

To wasz problem , ze bez posrednikow "interpretatorow" nie znacie nawet zasad
                swojej wiary ... ilez to Katoli modli sie do obrau papieza ?

• kaszper Re: wypowiedź Glempa Jani i Brzytwa 27.02.02, 16:18
      za ostro, bez takich emocji i wypominek od adama i ewy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka