olivka_83 16.02.06, 21:41 Osobiście znam dziewczyne o imieniu Kasjana.... wg. uznania Jak Wams ię podoba. W zdrobnieniu Kasi... Pozdrawiam mamcia Oliwiera..::})i({::.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: Kasjana 16.02.06, 22:46 całkiem całkiem. Napiszę za kilka dni. Musze sie trochę z tym imieniem oswoić, ale myślę , że mogłoby mi się spodobać. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Kasjana 16.02.06, 23:12 Mnie się nawet podoba, tylko zdrobnienie nie: ale może być Kasjanka, Kasja, Janka, Jana, Kasyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kasjana 17.02.06, 13:53 Bardzo ładne imię, i takie narnijskie, choć w "Opowieściach z Narni" był Kaspian, nie Kasjan. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Kasjana 17.02.06, 14:50 Tez znam jedna Kasjane, do ktorej wszyscy mowia Kasjana moze kiedy byla dzieckiem to mowili inaczej. Osob o tym imieniu jest w Polsce ok 60 wiec raczej kojarzyc bedzie mi sie tylko z nia a nie jest to zbyt pozytywne skojarzenie ;] Poza tym podobne jest do Dajany ktora jest juz potwornym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Kasjana 17.02.06, 14:57 Ja też znałam jedną Kasjanę! Aż się dziwię, że tylu ludzi je zna, a przecież to niezwykle rzadkie imię Rzadsze od Hemenegildy i Kleopatry (chyba, ale jeszcze sprawdzę) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Kasjana 20.02.06, 19:51 Kasjana - jestem bardzo za. Natomiast zdrobnienie Kasia to dla mnie zgroza - dziecko bedzie ciagle i nieustannie mylone z Katarzyną. Bardzo mocno odradzam. Lepsze byloby już Janka - Janina jest od dziesięcioleci o wiele rzadszym imieniem niz superpopularna Katarzyna/Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś