Dodaj do ulubionych

Kolejny blamaż lokatora Belwederu...

03.05.11, 10:11
Na spotkaniu na Ukrainie w przededniu rocznicy tragedii w Czarnobylu, kraje członkowskie EU w tym Francja, Niemcy czy Polska przekazywali kwoty na wsparcie Ukraińców walczących wciąż ze skutkami tamtej katastrofy.Niemcy, Francja przekazali Ukraińcom czeki w wysokości 40 mln EURO każdy. Zgadnijcie jaką kwotę zadysponował prezydent Komorowski w imieniu RP i nie puścił przy tym nawet pąsa ;-)
Wydaje mi się, że lepiej już było nie ruszać tyłka z Belwederu, niż robić z siebie takiego dziada...
Obserwuj wątek
    • artjomka Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 10:13
      A ja wiem!
      Oficjalnie podarowal Ukrainie ukrainski Lwow!
      Pazdrawljaju!
    • pies_na_czarnych Zgadnij ile bogata Belgia dala. 03.05.11, 10:14
      Polska dala juz wczesnie 2,5 mln € moim zdaniem to i tak za duzo. Polska zamiast dawac powinna domagac sie odszkodowania za szkody jakie wyrzadzila katastrofa w Czarnobylu. Rosja, ktora jest winowajca wszystkiego dala tylko 40mln. Zgadnij ile bogata Belgia dala.
      • camille_pissarro A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 10:32
        mocarstwo" światowe, 4 krotnie mniejsze jeśli chodzi o liczbę ludności od RP ?
        • pies_na_czarnych Re: A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 10:35
          camille_pissarro napisał:

> mocarstwo" światowe, 4 krotnie mniejsze jeśli chodzi o liczbę ludności od RP ?

Popatrz lepiej ile maja euro na glowe mieszkanca. :)))
          • camille_pissarro Re: A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 11:23
            co z tego, jak za chwilę będą musieli się dzielić i te wskaźniki w niektórych prowincjach spadną na łeb i szyję ;-))
            • pies_na_czarnych Re: A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 12:14

> co z tego, jak za chwilę będą musieli się dzielić i te wskaźniki w niektórych p
              > rowincjach spadną na łeb i szyję ;-))

Szastasz pewnikami jakby to od ciebie zalezalo. Po drugie w calej checy belgijskiej wlasnie chodzi o to, ze nacjonalisci z NVA nie chca sie dzielic:p Po trzecie ja mowie o wskaznikach federalnych.
              Jak ci teraz?
        • mike.recz Re: A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 10:44

> mocarstwo" światowe, 4 krotnie mniejsze jeśli chodzi o liczbę ludności od RP ?

Ale żeś "argumenty" dobrał...

zik.com.ua/pl/news/2011/04/19/283511
          Oprócz tego, Litwa poinformowała o zamiarze przeznaczyć 10 tys. euro na te programy, Grecja – 100 tys. euro, Azerbejdżan – 1 mln dolarów, Belgia – 300 tys. euro, Indie – 1 mln dolarów i Austria – 2,5 mln euro. Chiny gotowe przekazać 4 mln. euro, Korea – 0,2 mln dolarów, Kuwejt – 5,2 mln dolarów, Luksemburg - 1,5 mln euro, Norwegia – 0,5 mln euro, Słowenia – 0,12 mln euro.
        • bogda35 Re: A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 11:08
          jakby dał wiecej to darlibyście gębe że płaci na naszych ciemiężców,a tu dzieci przymieraja głodem i emerytom na chleb brakuje.
        • klara551 Re: A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 12:58
          Jeżeli uważasz,że to za mało ,to zrób zrzutkę.lub daj swoje pieniądze. Gdyby prezydent dał ze 100mln. euro wrzeszczałbyś o rozrzutności .Dał na miarę naszych możliwości PiSkasz,że sknera.Jak byś się nie obrócił dooopa zawsze z tyłu zostaje.
          • camille_pissarro Re: A co mnie interesuje ile dało "czekoladkowe 03.05.11, 15:16
            Nic nie skumałaś, owszem, uważam, ze kwota którą zaordynował jest za mała, ale nawet jeśli przyjmę do wiadomości, ze więcej nie da rady, to pytam się po co cały ten cyrk z wyjazdem na Ukrainę ?
    • pies_na_czarnych camille_pissarro 03.05.11, 10:18
      Niedawno pisales cos o metryce urodzenia Obamy. Popatrz jak Obama pieknie zalatwil niedowiarkow takich jak ty :o)))
      www.youtube.com/watch?v=k8TwRmX6zs4&feature=player_embedded#at=21
      • camille_pissarro coś musiało Ci sie porąbać, nie wydaje mi się 03.05.11, 10:34
        bym zabierał głos w tej kwestii ;-))
        • pies_na_czarnych Re: coś musiało Ci sie porąbać, nie wydaje mi się 03.05.11, 10:36

> bym zabierał głos w tej kwestii ;-))

Lzesz jak zwykle. Nie chce mi sie szukac. Obejrzyj sobie video utemperuje twoje nieprzemyslane wypowiedzi.
          • camille_pissarro Jak nie umiesz podeprzeć się konkretnym linkiem 03.05.11, 10:53
            ( co jest równoznaczne z tym, ze nie wiesz jak to zrobić ) , a nie, ze Ci się najzwyczajniej nie chce - to w takim razie zamknij dziób.Jak znajdziesz moja wypowiedź w tej kwestii - odszczekam ;-)
      • gat45 To nie on, to ultrabezstronny (dowcipny nick !) 03.05.11, 10:45
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,124819927,124819927,Narodziny_Obamy_i_likwidacja_Bin_Ladena_korelacja.html
        • pies_na_czarnych Re: To nie on, to ultrabezstronny (dowcipny nick 03.05.11, 10:49
          To nie byl watek temu poswiecony. Pisuarro napomknal przy jakiejs okazji o tej metryce.
    • retronick Dlaczego twoje wszystkie zakładane na FK tematy 03.05.11, 10:27
      ... są z natury s-PiS-kowo stękające, jatrząco pierdząco smorodzące ?
      • camille_pissarro to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywistość;) 03.05.11, 10:35

• ploniekocica Re: to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywist 03.05.11, 11:10
          Kamilku, jak zwykle gdzieś Ci dzwoni, ale nie do końca wiadomo w którym kościele.
          To pospolitość skrzeczy, a nie rzeczywistość. Tak przynajmniej napisał Wyspiański.
          Natomiast rzeczywistość (reality) gryzie (bites) wg angielskojęzycznego powiedzenia.

Twoje upodobanie do przekręconych bon motów i niedokładnych cytatów jest takąż to właśnie skrzeczącą głośno i fałszywie pospolitością.

>
          • indeed4 Re: to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywist 03.05.11, 11:22
            Łe tam "Wyspiański" - sam Kuczyn tak pisze i tak ma być, tak jest prawidłowo ;-)

www.wprost.pl/ar/7170/Rzeczywistosc-skrzeczy/?I=885
            • ploniekocica Re: to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywist 03.05.11, 11:35
              W takim razie przypomnę, że słynny cytat z „Wesela” Stanisława Wyspiańskiego brzmiał: „A tu pospolitość skrzeczy” i że to właśnie dziennikarze już w latach dwudziestych XX w. przerobili ten zwrot na mniej drażliwy: „rzeczywistość skrzeczy”. Niektórzy sądzą bowiem, że zastąpienie jakiegoś słowa innym albo usunięcie go z języka spowoduje likwidację problemu. Były już takie próby. Sowiecki satrapa Leonid Breżniew wydał dekret, w którym kazał z piśmiennictwa wyrugować psychopatie. Tak skutecznie, że od tamtej pory mają się jeszcze lepiej.
              • indeed4 Re: to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywist 03.05.11, 11:50
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,114039872,114043813,Re_Z_calym_szacunkiem_ale_.html
                • ploniekocica Re: to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywist 03.05.11, 12:07
                  Zawsze zadziwia mnie Twoja chęć do szperania po wyszukiwarce:)

Wyspiański napisał o pospolitości, która skrzeczy i tego należy się trzymać. Dziennikarze od zawsze robią błędy i to należy piętnować. Chyba, że zamienimy cytaty z klasyków na cytaty z pismaków?
                  A może zaczniemy cytować wypowiedzi forumowiczów i zmienimy dyskusję o czystości języka na przywalanie sobie nawzajem. Za pomocą szperania po forach. To beze mnie. Niestety to mnie niespecjalnie bawi.
                  • indeed.4 Re: to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywist 03.05.11, 12:12
                    A mnie niezmiennie zadziwia chęć forumowiczów do zwracania uwagi innym na błędy, które popełniają sami :-)
              • camille_pissarro Re: to proste jak drut-ba tak skrzeczy rzeczywist 03.05.11, 11:58
                Przesadzasz moja droga, przesadzasz .O "skrzeczącej pospolitości" akurat było mi wiadomo.Gdybym chciał jej użyć musiałbym to ująć w cudzysłów.Pospolitość mi nie pasowała bo młode grono wykształciuchów nie zajarzyłoby w czym rzecz. Indee4 wskazał W.Kuczyńskiego, akurat z nim chciałbym mieć jak najmniej wspólnego co nie znaczy , że ukułem ten zwrot wzorując się na nim, bynajmniej nie wiedziałem, że on też użył podobnego określenia :-) O angielskim zwrocie dotyczącego "reality" do dziś nie wiedziałem, będzie go można użyć w stosownym czasie i miejscu ;-)) pozdrawiam z gradową nutą Camille
    • pis_da_deby Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 10:34

> Zgadnijcie jaką kwotę zadyspo
      > nował prezydent Komorowski

Mial obowiazek w ogole cos "dysponowac"?

Krzyki o trwonieniu pieniedzy podatnikow podnosza sie juz kiedy wyda obiad .

Zreszta Ukrainicy powinni najpierw uregulowac sprawy Polakow tam mieszkajacych.
      Od lat Polacy mieszkajacy we Lwowie nie moga sie doprosic Domu Polskiego.

Polska nie powinna niczego dawac ciepla raczka bez otrzymania czegos w zamian.
      • camille_pissarro oczywiście -wolałbym aby ta kasa z obiadu zasiliła 03.05.11, 10:37
        konto Ukraińców w walce ze skutkami awarii w Czarnobylu...
      • pies_na_czarnych Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 10:38
        > Zreszta Ukrainicy powinni najpierw uregulowac sprawy Polakow

Ukraincy i Rosjanie powinni placic za leczenie Polakow chorych na raka trzustki. Od tego zacznijmy pisuarro.
        • didjeridu Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 11:12
          pies_na_czarnych napisała:

> > Zreszta Ukrainicy powinni najpierw uregulowac sprawy Polakow
          >
          > Ukraincy i Rosjanie powinni placic za leczenie Polakow chorych na raka trzustki
          > . Od tego zacznijmy pisuarro.
          >
          Od Ukrainy i Litwy podobnie jak od Bialorusi nalezy zaczac wymagac a nie im w d.. bez wazeliny wchodzic
    • vladexpat Nie pytaj ile dał Bronek 03.05.11, 10:37
      Napisz ile ty dałeś. Z własnej kieszeni a nie mojej-podatnika.
      • camille_pissarro nie kombinuj - trawestacja słynnego bon motu JFK 03.05.11, 10:39
        jest jak najbardziej nie na miejscu...
        • pies_na_czarnych Wytlumacz nam pisuarro dlaczego wedlug ciebie Pols 03.05.11, 10:42
          Wytlumacz nam pisuarro dlaczego wedlug ciebie Polska ma placic na Czernobyl?
          • camille_pissarro To bardzo proste i logiczne - Polsce powinno 03.05.11, 10:58
            zależeć na tym, by zabezpieczenie dawnej elektrowni jądrowej w Czarnobylu było jak najlepsze i skuteczne - leżymy stosunkowo najbliżej ( nie licząc Słowacji) spośród państw członkowskich europejskiej wspólnoty.
            Co do Czernobyla zgadzam się w całej rozciągłosci RP nie powinna w ogóle sypnąć groszem ;-))
            • vladexpat Re: To bardzo proste i logiczne - Polsce powinno 03.05.11, 11:01

> Co do Czernobyla zgadzam się w całej rozciągłosci RP nie powinna w ogóle sypnąć
              > groszem ;-))

Ale czepnąć się Bronka czeba bo takie były wytyczne z centrali?
              • camille_pissarro Re: To bardzo proste i logiczne - Polsce powinno 03.05.11, 11:09
                Masz na myśli tej znad Potomacu ? ;-)
                • vladexpat Re: To bardzo proste i logiczne - Polsce powinno 03.05.11, 11:16

> Masz na myśli tej znad Potomacu ? ;-)

Czyżbym cię nie doceniał?
        • vladexpat Re: nie kombinuj - trawestacja słynnego bon motu 03.05.11, 10:45

> jest jak najbardziej nie na miejscu...

Bardzo jestem ciekaw twojego uzasadnienia.
          • volupte01 Re: nie kombinuj - trawestacja słynnego bon motu 03.05.11, 10:52
            Po to aby mógł pojęczeć , że w Polsce bieda , a Komorowski kase w d....Ukraińcom wpycha.:-)
    • wyksztalciuch camile d.u.pku, 03.05.11, 10:58
      Wyobrazam sobie jak używałbyś sobie na Bronku, gdyby też dał 40.
      • camille_pissarro Nie miałbym najmniejszych szans na "używanie" 03.05.11, 11:21
        Bronek , Vincent i Tusk nawet razem tyle by nie dali ;-)) a, swoją drogą te 40 baniek jakie dały Niemcy, Francja to dla nas na obecnym etapie rozwoju to za dużo...
        • kzet69 Re: Nie miałbym najmniejszych szans na "używanie" 03.05.11, 12:04

> Bronek , Vincent i Tusk nawet razem tyle by nie dali

Nie zauważyłeś matołku że "Bronek , Vincent i Tusk" dają nie swoje a nasze, w tym także moje ciężko zarobione pieniądze, ty jako pensjonariusz MOPS-u do Państwa się nie dokładasz, a ja i owszem i bardzo się cieszę że Państwo to nie ponosi niepotrzebnych wydatków (nawiasem mówiąc jedyne co jest potrzebne w Czernobylu to kontrola i renowacja bunkra, odkażać i rekultywować otoczenia już nie ma potrzeby, bo przyroda sama sobie dawno poradziła)
    • jon-ze-wsi Hrabia zbierał na obiat w Rzymie... 03.05.11, 11:04
    • indeed4 Kamil - to nie on, to Tusk ;-D 03.05.11, 11:04
      nie wykładał przecież z własnej kieszeni, Brońcio był tylko posłańcem i przekazał 1.5 mln eurosów, które zafundowało Ukraińcom PO.

Wrzucili do puszki pańskim gestem złotówkę, ale ( ALE!!!) zadeklarowali ( czytaj : wcisnęli piarowski kit), że będą ich ZE WSZYSTKICH SIŁ wspierać w przyszłości :-D
      • camille_pissarro A będąc już naprawdę precyzyjnym-to Vincent ;-)n/t 03.05.11, 11:11

• indeed4 Re: A będąc już naprawdę precyzyjnym-to Vincent ; 03.05.11, 11:14
          No mówię - rzucili zeta,a co się przy tym naobiecywali ! Cała ( kochana ) PO :-D
          • volupte01 Re: A będąc już naprawdę precyzyjnym-to Vincent ; 03.05.11, 11:23
            Nikt im tyle nie da , co my naobiecujemy :-)
          • camille_pissarro Panie,bo to wszystko tylko PR czytaj -na pokaz n/t 03.05.11, 11:25

• volupte01 Re: Kamil - to nie on, to Tusk ;-D 03.05.11, 11:13
        A obiad kosztował max 30tys. euro.
        • indeed4 Re: Kamil - to nie on, to Tusk ;-D 03.05.11, 11:17
          Mnie to nie przeszkadza, to są dobrze wydane pieniądze na kontakty i reklamę Polski w świecie
          • volupte01 Re: Kamil - to nie on, to Tusk ;-D 03.05.11, 11:28
            Troche to zalezy od standardu lokalu ,a ten Terminal Gianicolo to pewnie jalkieś 30-50 euro od głowy.
            ,,Rosja zabija i to nie pojedynczo"- Jarosław Kaczyński
            ,,Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, to nigdy niczego byśmy nie mieli" Jarosław Kaczyński
            ,,Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego , nie pozostawiając sfer niczyich" - Jarosław Kaczyński
    • volupte01 Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 11:14
      Ile by nie dał , to wyrzucona w błoto kasa.
      • indeed4 Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 11:19
        Wiedział o tym, wiedział! Dlatego rzucił tak mało :-)
    • cookies9 Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 11:54

> Na spotkaniu na Ukrainie w przededniu rocznicy tragedii w Czarnobylu, kraje czł
      > onkowskie EU w tym Francja, Niemcy czy Polska przekazywali kwoty na wsparcie Uk
      > raińców walczących wciąż ze skutkami tamtej katastrofy.Niemcy, Francja przekaza
      > li Ukraińcom czeki w wysokości 40 mln EURO każdy. Zgadnijcie jaką kwotę zadyspo
      > nował prezydent Komorowski w imieniu RP i nie puścił przy tym nawet pąsa ;-)
      > Wydaje mi się, że lepiej już było nie ruszać tyłka z Belwederu, niż robić z sie
      > bie takiego dziada...

Ważny jest gest...stale jesteśmy państwem na dorobku...

Komorowski: Polska przekaże 1,5 mln euro na fundusz czarnobylski ...
    • kzet69 Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 11:55
      Kamilku analfabeta drogi i funkcjonalny "lokator Belwederu" jest demokratycznie wybranym decyzją suwerena Prezydentem III RP, pora byś się tego nauczył, najlepiej przepisz sobie to 100 razy : "W Belwederze mieszka Prezydent Polski", może zapamiętasz...
      • camille_pissarro Rozumiem, ze te słowa kierujesz do mnnie ;-)) 03.05.11, 12:06
        "Kamilku analfabeta drogi i funkcjonalny "lokator Belwederu" ;-)))
        a nie lokatora Belwederu .
        Wyznam Ci, że moje określenie "lokator Belwederu" w porównaniu z tym jak określa prezydenta Nicolasa Sarkozy'ego Emanuel Todd to tylko eufemizm ;-)))
        • kzet69 Re: Rozumiem, ze te słowa kierujesz do mnnie ;-)) 03.05.11, 12:41
          Jakoś niespecjalnie interesują mnie kłótnie żabojadów, natomiast kwestionowanie legalności pełnienia funkcji przez legalnie wybranego Prezydenta Polski mnie drażni, bo to zła i niebezpieczna droga, my mamy za soba tylko 20 lat demokracji, więc szanujmy ją.
          • camille_pissarro A nie drażniły Cię inwektywy jakimi obrzucano 03.05.11, 13:03
            na każdym kroku śp poprzednika obecnego prezydenta B.Komorowskiego ?
            • kzet69 Re: A nie drażniły Cię inwektywy jakimi obrzucano 03.05.11, 19:09
              Drażniły jeśli dotyczyły umniejszania autorytetu Urzędu Prezydenta. Natomiast nie drażnią mnie docinki dotyczące wpadek Komorowskiego jako człowieka, bo błędów popełnia sporo, moze nie tak szkodliwych dla Polski jak poprzednik.
              • camille_pissarro A jakież to brzemienne w skutkach wpadki zaliczył 03.05.11, 19:52
                poprzednik Komorowskiego ?
    • mietowe_loczki Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 12:09
      Nie wiem, ile dał, ale dał za dużo.

Gdyby kwota była wyższa darłbyś się, że marnotrawi pieniądze podatnika.

Dżizas, jak ja takich jak ty nie szanuję.
    • zoil44elwer Re: Kolejny blamaż lokatora Belwederu... 03.05.11, 12:11
      W/g B Komorowskiego Polska należy do Kościoła,a że właściciel(Krk) woli brać niż dawać,więc pozwolił MBK dać Ukrainie tylko symboliczną kwotę.
    • kecawa Dał adekwatnie do pozycji Polski 03.05.11, 13:01
      Niestety to co dał rząd PO i Prezydent PO jest adekwatne do miejsca i znaczenia Polski w Europie!!

smutne to lecz prawdziwe
      • duckvavel [...] 03.05.11, 13:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kzet69 Re: Dał adekwatnie do pozycji Polski 03.05.11, 13:03
        Wacuś czemu Ty jako zwolennik PiS-u tak bardzo nienawidzisz Polski, swojej Ojczyzny?
      • camille_pissarro Re: Dał adekwatnie do pozycji Polski 03.05.11, 13:11
        I ja to doskonale rozumiem, tylko po co było się tam fatygować ? :-)
    • zapijaczony_ryj Brat naczelnego idioty to by wszystkich przebił 03.05.11, 15:30
      hojny był-za nasze!
      • zoil44elwer Re: Brat naczelnego idioty to by wszystkich przeb 03.05.11, 19:13
        Teraz naczelny nie dość że żre za nasze to jeszcze katabasom kołduny napycha.
    • etta2 Re: Kolejny twój blamaż 03.05.11, 20:15
      PiSdaku. Jakim prawem określasz kwotę darowaną jako dziadowską??????? Było się dołożyć, a nie pieprzyć od rzeczy. Jak jesteś taki bogaty i hojny, to dołóż, ZE SWOJEJ KASY, a nie kasy podatników.
      Odnoszę wrażenie, że dostałeś sraki na punkcie Komorowskiego i szukasz dziury w całym za wszelką cenę. To się staje ciężko strawne, wychodzisz na głupca, choc silisz się być mędrcem. Wyszukane słownictwo nie doda ci uroku, skoro słoma niemiłosiernie sterczy.....
      • camille_pissarro Odpowiem prosto z mostu - nie tylko ja 03.05.11, 20:33
        tak myślę, są publicyści ( nawet lewicowej proweniencji ) , którzy mają takie same zdanie w tej kwestii...
        • zoil44elwer Re: Odpowiem prosto z mostu - nie tylko ja 03.05.11, 20:37
          Przecież to wyrażnie widać,słychać i czuć że jest to hrabia Bęc-Walski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka