Dodaj do ulubionych

Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tzwIVRP

06.05.11, 09:55
Kiedy to zapełniono więzienia tysiącami tzw cyklistów co to wypiwszy piwko wsiedli na rower.Jednego tylko \nie zamknięto, a nagrodzono ciepłymi posadkami w radach nadzorczych spółek skarbu państwa, był to miernym,ale wierny , czyli swój wojewÓda Mazowiecki.
Czy teraz z kolei będą zamykać kajakarzy, a dla prawdziwych bandziorów zabraknie miejsca w więzieniach?
Mnie to się bardzo nie podoba:
www.tvn24.pl/-1,1701986,0,1,2-5-tys-za-piwo-na-kajaku,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 11:17
      Przez to zamykanie cyklistów nie ma miejsca na stadionowych- i nie tylko- kiboli...
      • zapijaczony_ryj Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 12:14
        cookies9 napisała:

> Przez to zamykanie cyklistów nie ma miejsca na stadionowych- i nie tylko- kibol
        > i...

i innej wszelkiej maści złodziei i bandytów-zasługa Zera
        • ave.duce Tyle razy o mało nie "zabiłam się" autem 06.05.11, 12:33
          o rowerzystę, który "wypiwszy jedno piwo", że jakoś nie współczuję.

Ale rozumiem, przecież dla Ciebie jazda po mieście z szybkością grubo ponad 100 km/godz. to powód do chwały :(

ps. nie jestem za wsadzaniem ich do pudła, ale za karaniem - surowym - np. pracami społecznymi.
          • zapijaczony_ryj Re: Tyle razy o mało nie "zabiłam się" autem 06.05.11, 15:43
            ave.duce napisała:

> o rowerzystę, który "wypiwszy jedno piwo", że jakoś nie współczuję.
            >
            > Ale rozumiem, przecież dla Ciebie jazda po mieście z szybkością grubo ponad 100
            > km/godz. to powód do chwały :(
            >
            > ps. nie jestem za wsadzaniem ich do pudła, ale za karaniem - surowym - np. prac
            > ami społecznymi.

jak przejeździsz 45 lat bez wypadku,( Nie licząc jednej stłuczki nie z mojej winy) to pogadamy.
            Ja po prostu jeżdzę bezpiecznie.
            i tyle
            pozdrawiam
            Ps a co do rowerzystów, to ja wyprzedzając ich zawsze dodaję poprawkę do kodeksowego 1m odległości od niego
            • ave.duce Re: Tyle razy o mało nie "zabiłam się" autem 06.05.11, 16:55
              Aleś się teraz wymądrzył :(
              • zapijaczony_ryj Tylko podałem fakty 06.05.11, 17:38
                ave.duce napisała:

> Aleś się teraz wymądrzył :(

Udokumentowane zniżką 65% w PZU na OC i AC
                • ave.duce Re: Tylko podałem fakty 06.05.11, 17:44
                  Licytacja?
                  • zapijaczony_ryj Re: Tylko podałem fakty 07.05.11, 06:02
                    ave.duce napisała:

> Licytacja?

Nie, fakty
                    • contessa_martusia ŁŻESZ zapijaczony. Nie zamykac lecz "2,5 tys. 07.05.11, 07:50
                      2,5 tys. za piwo na kajaku".

Czy ty nie spotkałeś się przypakiem z sawa.com?
                    • ave.duce No właśnie > licytacja na "fakty"? 07.05.11, 08:25
                      zapijaczony_ryj napisał:

> ave.duce napisała:
                      >
                      > > Licytacja?
                      >
                      > Nie, fakty
    • wanda43 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 11:47
      Co raz mniej mnie sie to wszystko podoba. Robi sie zamordyzm gorszy, jak za PRL-u. W tamtych czasach przesladowano i owszem, ale politycznych.
      • scoutek Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 12:25
        wanda43 napisała:

> Co raz mniej mnie sie to wszystko podoba. Robi sie zamordyzm gorszy, jak za PRL
        > -u. W tamtych czasach przesladowano i owszem, ale politycznych.

wandzia, z całym szacunkiem, ale dobrze się czujesz?
        • wanda43 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 13:00
          A wiesz, ze dzis jakos niezbyt. Pompa mi nawala pan dochtor powiedzial i jestem wsciekla, bo chorowac i leczyc sie nie znosze. Ochotę mam ogromną w związku ze związkiem przywalic drewniakiem w jakąś szybę duzą. Tylko wlasnych mi szkoda, a sąsiadowi przeciez tłuc nie będę.
          • scoutek Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 13:05
            wanda43 napisała:

> A wiesz, ze dzis jakos niezbyt. Pompa mi nawala pan dochtor powiedzial i jeste
            > m wsciekla, bo chorowac i leczyc sie nie znosze. Ochotę mam ogromną w związku z
            > e związkiem przywalic drewniakiem w jakąś szybę duzą.

to przywal, ale już nie pleć, oki?
            • kzet69 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 23:01
              Tyle że Wanda ma rację, PO od IV RP różnią białe rękawiczki i osobista choroba psychiczna p. Kaczyńskiego, pokaż mi jakiś ślad liberalizmu PO. bo jak na razie to uchwalają ustawy skutecznie ograniczające wolność działania i rozumu każdego myślącego człowieka...
              • klara551 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 07.05.11, 01:42
                UUps! Uważasz nie wpuszczenie kiboli,a przy okazji kibiców dopóki kluby nie unormują spraw związanych z zakazami wstępu,pełnej rejestracji kiboli za ograniczanie wolności i rozumu? A co to za rozum co każe niszczyć co się da? Choć w sumie dobrze,że myślisz że myślisz. W twoim przypadku nawet myślenie o myśleniu jest jakąś zaletą.
                • kzet69 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 17.05.11, 20:56
                  ???? Klaro przeczytaj mój post jeszcze raz, tylko ze zrozumieniem....
        • mr.sajgon Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 07.05.11, 09:16
          scoutek napisała:

> wandzia, z całym szacunkiem, ale dobrze się czujesz?
          >

Z calym szacunkiem ale twoj post jest obrazliwy.
          • zapijaczony_ryj Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 18.05.11, 07:38
            mr.sajgon napisał:
            >
            masz w sygnaturce "Komorowski w pałacu"i po kliknięciu otwiera się www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634112501637788995.jpg
            co oznacza, ze Komorowski jest normalnym człowiekiem i nie potrzebuje złotej łazienki jak jego poprzednik
      • ave.duce Jakieś konkrety? 06.05.11, 12:37
        Wando, czy to > wg Ciebie > znaczy, że "politycznych" można było prześladować?
        Kogo się prześladuje dzisiaj? Obrońców krzyża, Solidarnych 2010, kościół katolicki?

Chyba Ci wiosna szkodzi :(
        • scoutek Re: Jakieś konkrety? 06.05.11, 13:01
          ave.duce napisała:

> Wando, czy to > wg Ciebie > znaczy, że "politycznych" można było prześl
          > adować?
          > Kogo się prześladuje dzisiaj? Obrońców krzyża, Solidarnych 2010, kościół katoli
          > cki?
          >
          > Chyba Ci wiosna szkodzi :(

raczej przedłużająca się zima zamroziła wandzi rozum
        • wanda43 Re: Jakieś konkrety? 06.05.11, 13:03
          a żebyś wiedziała, szkodzi. :( Z powodow jak wyżej.
          • ave.duce Re: Jakieś konkrety? 06.05.11, 13:16
            Życzę zdr00Fka, ale nie tracę nadziei, że odpowiesz mi jednak wprost na mój post. Jak nie dzisiaj, to kiedy się lepiej poczujesz.
      • mr.sajgon Masz racje wando 07.05.11, 09:15
        wanda43 napisała:

> Co raz mniej mnie sie to wszystko podoba. Robi sie zamordyzm gorszy, jak za PRL
        > -u. W tamtych czasach przesladowano i owszem, ale politycznych.

Ten post bardzo trafnie zapunktowal obecne czasy, jednak pozniej zabraklo ci wewnetrznej sily aby go obronic :(
        Tak jak dzisial spoleczenstwo jest inwigilowane na wszystkie mozliwe sposoby przy pomocy najprzerozniejszych sluzb to nie bylo nigdy. Czasy PRL sa wrecz niewinne. Kazdy kolejny rzad powoluje kolejne nowe sluzby specjalne i daje im uprawnienia sledcze wobec obywateli.
        • ave.duce Re: Masz racje wando 07.05.11, 09:22
          mr.sajgon napisał:

> Czasy PRL sa wrecz niewinne.

Niewinne? Pewnie masz na myśli pochłaniaczy pączków.
          Pogadaj z tymi, którym nigdy nie odrosły paznokcie :(
          • zapijaczonyryj Re: Masz racje wando 10.05.11, 19:02
            ave.duce napisała:

> mr.sajgon napisał:
            >
            > > Czasy PRL sa wrecz niewinne.
            >
            > Niewinne? Pewnie masz na myśli pochłaniaczy pączków.
            > Pogadaj z tymi, którym nigdy nie odrosły paznokcie :(

Jeden się na tych pączkach zapasł jak swinia i tak mu zostało do dziś
        • ave.duce ? 07.05.11, 09:22
          mr.sajgon napisał:

> Czasy PRL sa wrecz niewinne.

Niewinne? Pewnie masz na myśli pochłaniaczy pączków.
          Pogadaj z tymi, którym nigdy nie odrosły paznokcie :(
          • mr.sajgon Re: ? 07.05.11, 21:55
            ave.duce napisała:

> mr.sajgon napisał:
            >
            > > Czasy PRL sa wrecz niewinne.
            >
            > Niewinne? Pewnie masz na myśli pochłaniaczy pączków.
            > Pogadaj z tymi, którym nigdy nie odrosły paznokcie :(

O jakich ty paznokciach piszesz jak w wiezieniu Michnik pisal ksiazke.
            • ave.duce Co Ty, Ziemkiewicz jesteś? "Znasz" tylko Michnika? 08.05.11, 08:57
              Sporo innych ludzi siedziało w PRLowskich aresztach i więzieniach. Wielu z nich NIGDY stamtąd nie wyszło.
              • mr.sajgon Nie wypada nie wspomniec o gospodarzu ;-) 08.05.11, 09:48
                ave.duce napisała:

> Sporo innych ludzi siedziało w PRLowskich aresztach i więzieniach. Wielu z nich
                > NIGDY stamtąd nie wyszło.

No dobrze chcesz mi wmowic ze Jaruzelski to patriota a Kiszczak to czlowiek honoru ?
                • ave.duce Nie bądź szydło ;) 08.05.11, 09:55
                  Nie dam się na takie ustawienie dysputki nabrać.
                  • mr-sajgon nie jestem zainteresowany koniem 08.05.11, 10:51
                    ave.duce napisała:

> Nie dam się na takie ustawienie dysputki nabrać.

mam ochote na zbicie damy, pomijam przy tym wieze.
                    Lubie stapac twardo po ziemi :-)
                    • ave.duce Re: nie jestem zainteresowany koniem 08.05.11, 11:10
                      Wolę pokera.
                      A w dobranym towarzystwie brydża.
                  • zapijaczony_ryj Re: Nie bądź szydło ;) 10.05.11, 19:41
                    ave.duce napisała:

> Nie dam się na takie ustawienie dysputki nabrać.

I wyszło szydło z worka jak jaro z g...
                • zapijaczony_ryj Re: Nie wypada nie wspomniec o gospodarzu ;-) 09.05.11, 08:04
                  mr.sajgon napisał:

> ave.duce napisała:
                  >
                  > No dobrze chcesz mi wmowic ze Jaruzelski to patriota a Kiszczak to czlowiek hon
                  > oru ?
                  >

Jaruzelski przynajmniej nie ośmieszał Polski i Polaków tak jak to czyni prezes specjalnej troski
                • zapijaczony_ryj Re: Nie wypada nie wspomniec o gospodarzu ;-) 09.05.11, 18:18
                  mr.sajgon napisał:

> ave.duce napisała:
                  >
                  > > Sporo innych ludzi siedziało w PRLowskich aresztach i więzieniach. Wielu
                  > z nich
                  > > NIGDY stamtąd nie wyszło.
                  >
                  > No dobrze chcesz mi wmowic ze Jaruzelski to patriota a Kiszczak to czlowiek hon
                  > oru ?
                  >

Jaruzel jest wiekszym patriotom od naczelnrgo idioty, i nas nigdy nie osmieszał jak idiota ze słuchawką!
        • princessa_martusia Hofman wczoraj płakał w radio 07.05.11, 13:52
          że niema bilingów Schetyny.

Pewny gdyby oni rzadzili, bilingi by były.

mr.sajgon napisał:

> Tak jak dzisial spoleczenstwo jest inwigilowane na wszystkie mozliwe sposoby pr
          > zy pomocy najprzerozniejszych sluzb to nie bylo nigdy.

Głabie, najpierw się dowiedz jak Kaczyńskie chce inwilgilować społeczeństwo,
          i nie puszczaj takich bredni na forum bo sięośmieszasz.
        • zapijaczony_ryj Re: Masz racje wando 09.05.11, 19:02
          mr.sajgon napisał:

> wanda43 napisała:
          >
          > > Co raz mniej mnie sie to wszystko podoba. Robi sie zamordyzm gorszy, jak
          > za PRL
          > > -u. W tamtych czasach przesladowano i owszem, ale politycznych.
          >
          > Ten post bardzo trafnie zapunktowal obecne czasy, jednak pozniej zabraklo ci we
          > wnetrznej sily aby go obronic :(
          > Tak jak dzisial spoleczenstwo jest inwigilowane na wszystkie mozliwe sposoby pr
          > zy pomocy najprzerozniejszych sluzb to nie bylo nigdy. Czasy PRL sa wrecz niewi
          > nne. Kazdy kolejny rzad powoluje kolejne nowe sluzby specjalne i daje im uprawn
          > ienia sledcze wobec obywateli.
          >

Fantazjujesz pajacu.
          Naczelny idiota i zero z gwoździem to był zamordyzm
    • woda_woda Nie kręć. 06.05.11, 11:51
      Nikt nie chce pijaków do więzienia wsadzać, a karać - i słusznie - finansowo.
      • man_sapiens Re: Nie kręć. 06.05.11, 12:52
        Ale czemu słusznie? To jest debilizm, żeby pływać w stanie narąbanym kajakiem czy jachtem, ale czy państwo naprawdę musi wszystkich w kółko sterować i kontrolować?
        Za rok zaproponują, żeby joggujący po piwku byli zamykani do więzienia. I czemu nie ma grzywny za wychodzenie na mróz bez czapki?

"Kto wychodzi na mróz < -10stopni bez czapki zakrywającej uszy podlega karze grzywny do 10.000zł. Jeżeli jednocześnie nie miał ciepłych gaci (współczynnik K>0,3) to grzywna nie może być mniejsza niż 2.500zł".
        O to ci chodzi?
        • scoutek Re: Nie kręć. 06.05.11, 12:59
          man_sapiens napisał:

analogia bez sensu
          to, czy masz czapkę albo, że nie masz ciepłych gaci nie szkodzi innym
          sam się możesz zabić
          ale popiwkowi prowadzący cokolwiek na drodze publicznej są zagrożeniem dla innych
        • ave.duce Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:00
          Nie, to nie jest debilizm. Chodzenie z gołą głową"zabije" najwyżej Ciebie, pijany na wodzie, etc. to niebezpieczeństwo dla innych.
          • scoutek Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:01
            ave.duce napisała:

> Nie, to nie jest debilizm. Chodzenie z gołą głową"zabije" najwyżej Ciebie, pija
            > ny na wodzie, etc. to niebezpieczeństwo dla innych.

NO!
            ;)
            • ave.duce Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:17
              I "nasza" kasa na ratowanie > GOPR, TOPR, SP, Policja, LPR ...
              • man_sapiens Re: Nie kręć. 06.05.11, 23:22
                Odmrożone uszy też trzeba leczyć za nasze pieniądze.
                • ave.duce Re: Nie kręć. 07.05.11, 09:18
                  Nie jesteś ubezpieczony?
                  • man_sapiens Re: Nie kręć. 07.05.11, 14:59
                    > Nie jesteś ubezpieczony?

Dokładnie tak samo, jak w "ubezpieczony" w GOPR, WOPR itd. Płacę składki na NFZ i podatki, z których finansowane są te xOPR. Pieniądze wydawane na leczenie mnie albo ratowanie nie są brane z mojego "konta" ale ze wspólnej kasy tych instytucji
                    • ave.duce Re: Nie kręć. 07.05.11, 18:38
                      Od dawna uważam, że "ubezpieczenie" w NFOZ ("chorobowe"?) nie powinno obejmować akcji GOPR, TOPR, WOPR, etc. > oddzielne ubezpieczenie od ryzyka.
          • dirloff Re: Nie kręć. 06.05.11, 16:58
            Oj, możnaby się spierać...
            Pijak zataczajšcy się na drodze czy miejskiej ulicy jest równie niebezp., jak pijany kierowca auta czy rowerzysta.
            • ave.duce Re: Nie kręć. 06.05.11, 17:09
              Dlatego dość pobłażania WSZELKIM pijakom w miejscach publicznych.

ps. byłam świadkiem, kiedy pijany facet na skuterze wodnym staranował kajak. Dwie osoby w szpitalu :(
          • man_sapiens Re: Nie kręć. 06.05.11, 23:26
            > Nie, to nie jest debilizm. Chodzenie z gołą głową"zabije" najwyżej Ciebie, pija
            > ny na wodzie, etc. to niebezpieczeństwo dla innych.
            Jakie niebezpieczeństwo dla innych stwarza kajakarz po piwie (ca. 0,5 promille)? Znasz jakieś konkretne przykłady?
            Czy nie należy także karać za wsiadanie do kajak osobników z IQ < 90? Oni tez są niebezpieczni. No i ci z ADHD, że o cukrzykach nie wspomnę.

Państwo może regulować wszystko, wydać także ustawę o obowiązku mycia zębów (bo płacimy za leczenie spróchniałych pniaków i na dodatek w tramwaju śmierdzi). Tylko po co?
            • ave.duce Re: Nie kręć. 07.05.11, 09:25
              W takim ujęciu > prawo wywalmy do kosza. Jeszcze coś? Kosz jest pojemny.
              • man_sapiens Re: Nie kręć. 07.05.11, 09:49
                > W takim ujęciu > prawo wywalmy do kosza. Jeszcze coś? Kosz jest pojemny
                Równie dobrze możemy powiedzieć: wprowadźmy prawo reguljące zasady przepuszczania się w wąskich drzwiach.
                Prawem regulujemy to, co niezbędnie musi być prawem uregulowane i ani trochę więcej. Nie da się i nie warto ludzkiego rozsądku i poczucia odpowiedzialności ani moralności zastąpić prawem. Jeżeli ktoś jest pijany (co to znaczy pijany? IMO małe piwo nie wystarcza) i pływa motorówką albo jachtem, to jest karany - jeżeli tylko policji zechce się go łapać.
                • ave.duce Re: Nie kręć. 07.05.11, 10:12
                  Masz rację w jednym > jak najmniej uregulowań, jak najwięcej odpowiedzialności ZA SIEBIE, ale przede wszystkim > ZA INNYCH.

Tylko do kogo ta mowa? Do kolesi, którzy "po piwku" harcują po jeziorach?
                  Stosunek do prawa ujawnia się nie w czasie wielkich afer i głośnych zbrodni, ale na co dzień. A z tym kiepsko bardzo > wykpiwanie "dorsza za 7 zlp" albo zastrzeżeń PKW do wydatkowania kasy w czasie wyborów... Ten, kto kasuje bilet > frajer! Kto nie ściąga na egzaminie > kiep!

Chciałabym, żeby Państwo we wszystkich dziedzinach się ograniczało do niezbędnego minimum, ale to na razie utopia :(
                  • scoutek Re: Nie kręć. 07.05.11, 11:42
                    IMHO cały problem polega na polskiej wielkiej tolerancji dla tzw. wypitych
                    nie mówcie, że nie słyszeliście: "daj spokój, nie wie co mówi przecież jest drinknięty", "czego się spodziewasz po pijaku?","przecież naprawdę to dobry człowiek, a że sobie czasem wypije?"
                    ile razy zgadzacie się na to, by ktoś prowadził cokolwiek po piwku
                    nawet sam panprezes tłumaczył swojego jednego, że tam troszkę wypił, co to jest 0,6 promila ....
                  • man_sapiens Re: Nie kręć. 07.05.11, 15:01
                    No i dobrze, że się zgadzamy choć trochę. Ale - ja uważam, że policji nie brakuje przepisów, żeby karać pijaczyny na pojazdach wodnych. Brakuje im bardziej chęci. A wprowadzenie nowych przepisów spowoduje, że policja będzie sobie upiększała statystykę łapiąc facetów, którzy po wypiciu małej puszki piwa weszli do kajaka, zamiast wyłapywać tych naprawdę niebezpiecznych. Tak, jak to jest z narkotykami.
                    • ave.duce Re: Nie kręć. 07.05.11, 18:40
                      Teoretycznie masz rację. I tak wszystko wyjdzie dopiero w praniu (oby nie w Praniu! - bo się tam wybieram ...)
                      • witekjs Re: Nie kręć. 08.05.11, 12:17
                        Trudno zrozumieć dyskusję o tym, czy picie alkoholu lub prowadzenie kajaków, łodzi, jachtów i motorówek pod wpływem środków odurzających może być dopuszczalne.
                        Jeszcze niedawno było niewielu ludzi w Polsce, prowadzących tego typu jednostki pływające.
                        Obecnie jest ich niezwykle dużo i problem pijanych "sterników" stał się wyraźnie widoczny.
                        Muszą być wprowadzone surowe restrykcje, tak jak jest w innych cywilizowanych krajach.
                        Patrząc na to, co dzieje się na drogach, nie można, niestety spodziewać się, że rzesze alkoholików będą potrafiły, nie siadać za sterem "po piwie"...
                        • ave.duce Re: Nie kręć. 08.05.11, 17:06
                          Tempora mutantur.
        • woda_woda Co ty powiesz, man_sapiens. 06.05.11, 13:07
          man_sapiens napisał:

> "Kto wychodzi na mróz < -10stopni bez czapki zakrywającej uszy podlega karz
          > e grzywny do 10.000zł. Jeżeli jednocześnie nie miał ciepłych gaci (współczynnik
          > K>0,3) to grzywna nie może być mniejsza niż 2.500zł".

Kto chce cię ukarać za chodzenie bez czapki?
        • wanda43 Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:11
          > Ale czemu słusznie? To jest debilizm, żeby pływać w stanie narąbanym kajakiem c
          > zy jachtem, ale czy państwo naprawdę musi wszystkich w kółko sterować i kontrol
          > ować?
          > Za rok zaproponują, żeby joggujący po piwku byli zamykani do więzienia. I czemu
          > nie ma grzywny za wychodzenie na mróz bez czapki?

Otoz to!
          To jest tak samo, jak z karaniem za przelazenie przez tory czy na czerwonym swietle. A niechby sobie lazil kto i gdzie chce. Wystarczy ustawic tablice, ze miejsce niebezpieczne, grozia smiercia lub kalectwem i przelazi na wlasna odpowiedzialnosc, a jak by co, to pochowek albo leczenie i za straty z wlasnej kieszeni zabuli.
          • scoutek Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:19
            wanda43 napisała:
            > Otoz to!
            > To jest tak samo, jak z karaniem za przelazenie przez tory czy na czerwonym swi
            > etle. A niechby sobie lazil kto i gdzie chce.

to nadal, wandziu, nie jest to samo
            przełażący na czerwonym/przez tory TEŻ jest zagożeniem dla innych
            i tylko o to chodzi
            • scoutek Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:20
              oczywiście zagrożeniem
              • ave.duce Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:21
                Ależ szybka.szybka Scoutek dzisiaj :)
          • ave.duce Re: Nie kręć. 06.05.11, 13:20
            Przeczytaj posty moje i scoutka, proszę. Może zmienisz jednak zdanie?
        • zapijaczony_ryj Re: Nie kręć. 06.05.11, 16:49
          man_sapiens napisał:

> Ale czemu słusznie? To jest debilizm, żeby pływać w stanie narąbanym kajakiem c
          > zy jachtem, ale czy państwo naprawdę musi wszystkich w kółko sterować i kontrol
          > ować?
          > Za rok zaproponują, żeby joggujący po piwku byli zamykani do więzienia. I czemu
          > nie ma grzywny za wychodzenie na mróz bez czapki?
          >
          > "Kto wychodzi na mróz < -10stopni bez czapki zakrywającej uszy podlega karz
          > e grzywny do 10.000zł. Jeżeli jednocześnie nie miał ciepłych gaci (współczynnik
          > K>0,3) to grzywna nie może być mniejsza niż 2.500zł".
          > O to ci chodzi?

DOKŁADNIE!!!
          Jak ja kiedyś zeglowałem po Zalewie Zegrzyńskim, to się pływało od Piwka do piwka. Z Pilawy do Zegrza, z Zegrza do bodaj Jachranki i tak dalej.
    • ta Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 13:05
      Anna Fic- Komenda Wojewódzka Policji w Olsztynie podkreśla , że największym zagrożeniem są pijani w motorówkach (dla nich już dziś kodeks karny przewiduje grzywnę, ograniczenie wolności, a nawet do dwóch lat więzienia).

Uważasz Ryju, że pijany prowadzący motorówkę nie stanowi śmiertelnego zagrożenia dla innych użytkowników akwenów? Życzyłabym sobie podobnych kar dla pijanych narciarzy i snowbordzistów.
      Wandziu43 - co tobie :(( ?

• wanda43 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 13:19
        Humorku brak. :( A na powaznie to uwazam, ze panstwo nie powinno mowic mi, ze nie moge na kajaku plywac po szklance piwa albo rowerkiem po lesie jezdzic, jesli nikomu nie zagrazam i krzywdy nie wyrządzam. Nie mozna tak same nakazy i zakazy w kazdej dziedzinie. Ale ..... narozrabiam = odpowiadam, a nie na wszelki wypadek polowanie.
        • scoutek Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 13:22
          wanda43 napisała:

> panstwo nie powinno mowic mi, ze n
          > ie moge na kajaku plywac po szklance piwa albo rowerkiem po lesie jezdzic, jesli

właśnie
          ale o to jeśli sprawa się rozbija
        • ave.duce Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 13:23
          A jeżeli wcześniej kogoś jednak "utłuczesz", to co?
          • zgred-zisko Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 16:23
            Rowerem czy kajakiem? :) Nie to, żebym był za jazdą po pijanemu. Kto nie jechał w nocą w górach Rumunii, ten nie wie, co to za zabawa. manewrowanie między setkami pijanych górali jadących na rowerach bez świateł - to jest to!!

A z kolei w Szwecji brałem udział w bibce na którą zaproszono kilkunastu znajomych. Wszyscy przyjechali na rowerach, bo... po pijaku samochodem się nie jeździ :)
            • kzet69 Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 23:08
              Dokładnie każdą rzecz można doprowadzić do absurdu i nasze kochane Państwo jest na najlepszej drodze do tego...
        • zapijaczony_ryj Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 07.05.11, 13:44
          wanda43 napisała:

> Humorku brak. :( A na powaznie to uwazam, ze panstwo nie powinno mowic mi, ze n
          > ie moge na kajaku plywac po szklance piwa albo rowerkiem po lesie jezdzic, jesl
          > i nikomu nie zagrazam i krzywdy nie wyrządzam. Nie mozna tak same nakazy i zaka
          > zy w kazdej dziedzinie. Ale ..... narozrabiam = odpowiadam, a nie na wszelki wy
          > padek polowanie.

I tak powinno być
      • man_sapiens Re: Zaczyna być jak za Ziobry i Kaczyńskiego w tz 06.05.11, 23:31
        > Anna Fic- Komenda Wojewódzka Policji w Olsztynie podkreśla , że największym zag
        > rożeniem są pijani w motorówkach (dla nich już dziś kodeks karny przewiduje grz
        > ywnę, ograniczenie wolności, a nawet do dwóch lat więzienia).

Czyli wystarczy istniejące prawo egzekwować. Ale po co karać kajakarza z 0,5 promila we krwi?
      • zapijaczony_ryj To zalezy co rozumiesz przez słowo "pijany"? 07.05.11, 09:20
        ta napisała:

> Anna Fic- Komenda Wojewódzka Policji w Olsztynie podkreśla , że największym zag
        > rożeniem są pijani w motorówkach (dla nich już dziś kodeks karny przewiduje grz
        > ywnę, ograniczenie wolności, a nawet do dwóch lat więzienia).
        >
        > Uważasz Ryju, że pijany prowadzący motorówkę nie stanowi śmiertelnego zagrożeni
        > a dla innych użytkowników akwenów? Życzyłabym sobie podobnych kar dla pijanych
        > narciarzy i snowbordzistów.
        > Wandziu43 - co tobie :(( ?
        >
        • scoutek Re: To zalezy co rozumiesz przez słowo "pijany"? 07.05.11, 09:33
          zapijaczony_ryj napisał:

ryju, to kwestia zależna od możliwości klienta, jednemu wystarczy piwko by szaleć
          np. słyszałam o pewnym generale, który miał 0,6 promila i nie wiadomo, czy czasem to nie zaważyło na pewnych zdarzeniach
          otóż dopóki nie masz pewności jaka ilość komu szkodzi lepiej aby nikt nie jeździł po wypiciu
          a u ciebie widzę niepokojącą fazę ułańskiej fantazji, która jakoś dziwnie pojawia się raczej u panów, niż u pań
          • zapijaczony_ryj Re: To zalezy co rozumiesz przez słowo "pijany"? 07.05.11, 09:38
            scoutek napisała:

> zapijaczony_ryj napisał:
            >
            > ryju, to kwestia zależna od możliwości klienta, jednemu wystarczy piwko by szal
            > eć
            > np. słyszałam o pewnym generale, który miał 0,6 promila i nie wiadomo, czy czas
            > em to nie zaważyło na pewnych zdarzeniach
            > otóż dopóki nie masz pewności jaka ilość komu szkodzi lepiej aby nikt nie jeźdz
            > ił po wypiciu
            > a u ciebie widzę niepokojącą fazę ułańskiej fantazji, która jakoś dziwnie pojaw
            > ia się raczej u panów, niż u pań
            >
            W Twoim rozumowaniu jest zapewne trochę racji, ale powinno się stosować inne kryteria, takie miarodajne jak alkomat i do pływania nie tak drastyczne jak w ruchu drogowym, ale np takie jak w Stanach
            • witekjs Pływanie pod wpływem ALC i leków w USA 08.05.11, 10:57
              zapijaczony_ryj napisał:

> W Twoim rozumowaniu jest zapewne trochę racji, ale powinno się stosować inne kr
              > yteria, takie miarodajne jak alkomat i do pływania nie tak drastyczne jak w ruc
              > hu drogowym, ale np takie jak w Stanach
              >
              Zakaz pływania pod wpływem ALC i środków odurzających obejmuje w USA wszystkie jednostki pływające / w tym "canoes, rowboats" -
              tiny.pl/hfq2k
              Jesteś sternikiem, odpowiadasz nie tylko za siebie...

BUI is just as deadly as drinking and driving!

Did you know:

A boat operator is likely to become impaired more quickly than a driver, drink for drink?
              The penalties for BUI can include large fines, revocation of operator privileges and serious jail terms?
              The use of alcohol is involved in about a third of all recreational boating fatalities?

Every boater needs to understand the risks of boating under the influence of alcohol or drugs (BUI). It is illegal to operate a boat while under the influence of alcohol or drugs in every state. The Coast Guard also enforces a federal law that prohibits BUI. This law pertains to ALL boats (from canoes and rowboats to the largest ships) — and includes foreign vessels that operate in U.S. waters, as well as U.S. vessels on the high seas.

www.uscgboating.org/safety/boating_under_the_influence_initiatives.aspx

www.boatingbasicsonline.com/content/general/6_1_b.php?new_state=TN
              www.marinewaypoints.com/learn/FedReqs/law_enforce.shtml
              boatcourse.com/South%20Carolina/02_LawsAndSafetyEquipment/18_Boating_Under_the_Influence.aspx
              • witekjs Re: Pływanie pod wpływem ALC i leków w USA 08.05.11, 11:24
                witekjs napisał:
                Nie otwierał się ważny link, przepraszam

www.uscgboating.org/safety/boating_under_the_influence_initiatives.aspx
                > Zakaz pływania pod wpływem ALC i środków odurzających obejmuje w USA wszystkie
                > jednostki pływające / w tym "canoes, rowboats" -
                > tiny.pl/hfq2k
                > Jesteś sternikiem, odpowiadasz nie tylko za siebie...
                >

> Every boater needs to understand the risks of boating under the influence of al
                > cohol or drugs (BUI). It is illegal to operate a boat while under the influence
                > of alcohol or drugs in every state. The Coast Guard also enforces a federal
                > law that prohibits BUI. This law pertains to ALL boats (from canoes and rowboa
                > ts to the largest ships)
                — and includes foreign vessels that operate
                > in U.S. waters, as well as U.S. vessels on the high seas.

• haen2010 Liberał Tusk 07.05.11, 07:37
      To najwększa blaga tej kadencji. Wystarczy tylko przypomnieć, jak to krytykował fotoradary czy czterdzieści razy powtórzył słowo zaufanie w expose.

Tymczasem mamy Wielkiego Brata z milionami kamer i jedenaście służb do inwigilacji wszystkich i każdego z osobna. Z olbrzymim budżetem. Gonić to skretyniałe dziadostwo w wyborach, bo zamienią nam Polskę w jedną, wielką celę więzienną.
      • lackzadek Re: Liberał Tusk 07.05.11, 22:01
        Z przykrością podbijam! :(
    • kum.z.antalowki Jak jest piwko i łajba, to ciagnie do steru, oj 10.05.11, 20:15
      www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/1216704060938.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka