09.05.11, 12:36
tropi PiS i szuka znaczeń, jakie mu pasują tam, gdzie ich owych znaczeń nie ma.

np., wypalone znicze nie są zbierane sprzed Pałacu w ramach porządków, ale dlatego, że
rządzący chcą zatrzec pamięć o katastrofie.
pomnika Ś.P. Lecha Kaczyńskiego ma nie być pod Pałacem z tych samych, co wyżej powodów.
zabieganie o dobre stosunki z sąsiadami, to oddawanie pola kondominium, brak patriotyzmu i narażanie na szwank niepodległości Polski.
zamknięcie stadionów, to sprawa polityczna /premierowi nie podobały się transparenty kiboli/
etc., etc., etc.

tropiący zwolennicy PiSu są także tutaj na forum.
wielu z nich nie zakłada własnych wątków, za to chętnie tropią zwolenników PO
i zainteresowani są głównie wpisami pod postami wyborców PO.
i nie są to wypowiedzi na temat wątków, ale personalne wycieczki, ktorych celem jest tylko dołożenie POwiakom i udowodnianie, że mówią to, co mówią, bo są głupi, nawiedzeni,
uwzięli się na pana Kaczyńskiego i PiS.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 12:52
      Kij ma dwa końce.

ps. bycie wyborcą PO nie oznacza bycia zwolennikiem PO, ale dla wielu kaczystów&co. to zbyt trudne do zrozumienia.
      • horpyna4 Re: Tropienie 09.05.11, 13:07
        Fakt. Wielu wyborców PO ma dużo zastrzeżeń co do tej partii, głosują jednak na "mniejsze zło". A przynajmniej starają się zapobiec katastrofie, jaką niewątpliwie byłyby rządy PiS.

Tak samo jeżeli ktoś na forum ma inne zdanie, niż zwolennicy PiS, to zaraz jest "platfusem", czy "POpaprańcem". I zamiast merytorycznej polemiki wielbiciele JK stosują ataki ad personam, polegające zresztą na bezmyślnym opluwaniu.
        • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 13:21
          Wiesz, mnie zdanie forumowych kaczystów&co. na mój temat wisi i powiewa równo.
          Reaguję, kiedy usiłują obrazić innych.
          Ale reaguję też, kiedy ktokolwiek obraża innych forumowiczów (jeśli natrafię na taki post). Robię to otwarcie i pewnie stąd obrzucana jestem (ale tylko przez "pi$owców") błotem i nazywana donosicielem ;)
          • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 13:22
            Oczywiście nie "stąd", a "dlatego". Dżizzsss...
        • dirloff Re: Tropienie 09.05.11, 15:15
          Pani raczy żartować, czy ordynarnie ściemniać...?

Pani bywa na tym forum czy pojawiła się dziś? Nic nie przebije chamstwa i pogardy "serwowanego" przez forumowe lemingi czy dyżurnych z centrali partyjnej PO, wklepujących tu gotowce rozsyłane sms'ami. A to wyszydzanie, opluwanie Kaczyńskich, PiS, wyborców i sympatyków? Te wszystkie "mohery", "pisiaki", "piss'y", "pissdy", "pisdzielce", etc., etc.? A zarzucanie na przemiar faszyzmu i socjalizmu, syjonizmi i antysemityzmu, katolstwa i gejostwa?
          A to strzelanie do członków PiS przez byłego członka i zwolennika PO, Ryszarda C. w Łodzi?!
    • remez2 Re: Tropienie 09.05.11, 12:56
      i nie są to wypowiedzi na temat wątków, ale personalne wycieczki, ktorych celem jest tylko dołożenie POwiakom i udowodnianie, że mówią to, co mówią, bo są głupi, nawiedzeni,
      Piszę to bez satysfakcji ale w wielu przypadkach powiedzenie "wart Pac pałaca .." pasuje jak ulał.
      • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 13:01
        No tak. Kto jest bez winy...
        • remez2 Re: Tropienie 09.05.11, 13:04
          ave.duce napisała:

> No tak. Kto jest bez winy...
          W tej opowieści morał tkwi,
          nie rób drugiemu między drzwi.
          • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 13:09
            Przyznawanie się do swoich błędów jest trudniejsze od wytykania błędów innym.

ps. co do "robienia", to mniej więcej tak samo jest napisane w netykiecie.
          • olga_w_ogrodzie Re: Tropienie 09.05.11, 13:13
            podobnych absurdów, gdy idzie o tłumaczenie zachowań, jak to dotyczące np. sprzątania pod Pałacem, nie widzę ze strony rządzących.

co do drugiej sprawy, to z autopsji - z mojej strony nie ma wchodzenia w wątki, wpisywania się pod postami tylko dlatego, że napisał to ten i ów, któremu chcę dowalić.
            nie tropię ludzi, po to, by wycieczkować personalnie, a nie mówić na temat.
            natomiast sama mogłabym sporo nicków wymienić należących do tych,
            którzy tak robią właśnie.
            • remez2 Re: Tropienie 09.05.11, 13:16
              To co napisałem nie dotyczy Ciebie i wielu innych osób.
            • mr.sajgon Swiat wedlug olgi_w_ogrodzie 09.05.11, 16:08
              olga_w_ogrodzie napisała:

> podobnych absurdów, gdy idzie o tłumaczenie zachowań, jak to dotyczące np. sprz
              > ątania pod Pałacem, nie widzę ze strony rządzących.
              >
              > co do drugiej sprawy, to z autopsji - z mojej strony nie ma wchodzenia w wątki,
              > wpisywania się pod postami tylko dlatego, że napisał to ten i ów, któremu chcę
              > dowalić.
              > nie tropię ludzi, po to, by wycieczkować personalnie, a nie mówić na temat.
              > natomiast sama mogłabym sporo nicków wymienić należących do tych,
              > którzy tak robią właśnie.

to karykatura swiata Kiepskich. Tam mozna sie przynajmniej posmiac z malo wyszukanych zartow co prawda, ale zawsze.
              W swiecie olgi wszystko ma byc poukladane jak PIS to ma pisac na polce PIS a jak PO to na polce PO.
              Nie ma w nim miejsca na wymiane pogladow, kazde napisane slowo moze byc uznane za ad personam bo przeciez pisdzielec nie ma prawa wpisywac sie w watku zalozonym przez wyborce PO. Ciekawe jak ty rozrozniasz tych co glosowali na PO a tych co nie, robilas moze jakas ankiete czy tak hop siup prosto prawde w dziub.
              Smutne to ale prawdziwe, to chory pomysl.
    • p.heniu Tropienie... 09.05.11, 13:12
      faszystów.

Patrz: Hobby zawodowe

Hobby zawodowe (pasja, pot. konik) czynność wykonywana zarówno zawodowo, w pracy jak i dla dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków. Np. hobby zawodowe Adama Michnika polegające na tropieniu (i odnajdywaniu) przejawów faszyzmu u oponentów politycznych.
    • l_zaraza_l Re: Tropienie 09.05.11, 13:21
      Dlatego już prawie wcale nie piszę na forum. W wątkach PiSowców nie piszę. Na dopiski PiSowców pod moimi wypowiedziami nie reaguję. Trudno znaleźć wątek bez ubliżania i właśnie, tych osobistych wycieczek. Jak prowadzić dyskusję, gdy zamiast wypowiedzi ad rem dostajesz w twarz "lemingiem" lub "polszewikiem"?....
      • dirloff Re: Tropienie 09.05.11, 15:19
        No tak, trudno pisać w takich wątkach i polemizować, gdy trzeba coś uargumentować, a nie zbyc epitetem typu "moher", "pissdzielec" czy "faszysta"...
        Trudno pisać, gdy druga strona nie milczy, lecz oddaje dobrym za nadobne... Trudno pisać gdziekolwiek indziej, niż w towarzystwie wzajemnej adoracji, o TOŻSAMYCH poglądach...

W takim razie po co w ogóle bywać na forach? Przecież równie dobrze można zadzwonić do psiapsiółki na równie merytoryczne pogaduszki lub pisać coś na kartce, aby póżniej samemu to przeczytać i się z tym zgodzić. Z samym sobą... ;-)
        • mr.sajgon Re: Tropienie 09.05.11, 16:11
          dirloff napisał:

> W takim razie po co w ogóle bywać na forach? Przecież równie dobrze można zadzw
          > onić do psiapsiółki na równie merytoryczne pogaduszki lub pisać coś na kartce,
          > aby póżniej samemu to przeczytać i się z tym zgodzić. Z samym sobą... ;-)
          Jestes aby pewny ze nie o to jej chodzi :-)
    • ta Re: Tropienie 09.05.11, 13:33
      Olgo, takie zachowania, jak opisujesz, wpisują się klinicznie w obraz osobowości paranoidalnych. Ciągła podejrzliwość, tropienie spisków, doszukiwanie sie w banalnych codziennych wydarzeniach widomych znaków działań "układów" itp.

Polecam panuprezesu inne gry umysłowe, podejrzewam, że byłby niezły np w starożytnej chińskiej grze GO. Osaczanie przeciwnika, zastawianie pułapek i niezłe przy tym główkowanie mogłoby rozbroić agresję panaprezesa.
      Niestety, na ból zębów nie pomaga, podejrzewam niebezpodstawnie, że stan jamy panaprezesa może znacząco niekorzystnie wpływać na jego samopoczucie.
      • p.heniu Re: Tropienie 09.05.11, 15:09
        To prawda.
        Świry widzące wszędzie faszyzm powinny się leczyć.
        • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 15:18
          A co ze świrami, którzy stworzyli program oparty o idee zaczerpnięte z faszyzmu, czyli z Pi$&co.?
          • p.heniu Re: Tropienie 09.05.11, 15:36
            A gdzie i jakie przejawy faszyzmu dostrzegasz, michniczątko?
            • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 15:37
              To do mnie?
              • p.heniu Re: Tropienie 09.05.11, 15:48
                Tak, do Ciebie. Zdziwiona?
                • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 16:23
                  Tak.
              • olga_w_ogrodzie Re: Tropienie 09.05.11, 20:36
                też jestem zdziwona.
      • mr.sajgon Re: Tropienie 09.05.11, 16:09
        ta napisała:

> Olgo, takie zachowania, jak opisujesz, wpisują się klinicznie w obraz osobowośc
        > i paranoidalnych. Ciągła podejrzliwość, tropienie spisków, doszukiwanie sie w b
        > analnych codziennych wydarzeniach widomych znaków działań "układów" itp.
        >
        > Polecam panuprezesu inne gry umysłowe, podejrzewam, że byłby niezły np w staroż
        > ytnej chińskiej grze GO. Osaczanie przeciwnika, zastawianie pułapek i niezłe pr
        > zy tym główkowanie mogłoby rozbroić agresję panaprezesa.
        > Niestety, na ból zębów nie pomaga, podejrzewam niebezpodstawnie, że stan jamy p
        > anaprezesa może znacząco niekorzystnie wpływać na jego samopoczucie.

Czy aby przeczytalas post olgi ? Ty o prezesie Kaczynskim ona o zwolennikach PIS.
      • olga_w_ogrodzie Re: Tropienie 09.05.11, 20:35
        ta napisała:

> Olgo, takie zachowania, jak opisujesz, wpisują się klinicznie w obraz osobowośc
        > i paranoidalnych. Ciągła podejrzliwość, tropienie spisków, doszukiwanie sie w b
        > analnych codziennych wydarzeniach widomych znaków działań "układów" itp.
        >
        wiem, wiem.
    • stanczyk-5 Re: Tropienie 09.05.11, 15:09
      Autor: olga_w_ogrodzie ☺ 09.05.11, 12:36

"tropi PiS i szuka znaczeń, jakie mu pasują tam, gdzie ich owych znaczeń nie ma"

.. podobnie postepuje PO z poparciem i przytupem pozostalych
      dwuch parti , mnie dziwi ze chcecie na takie badziewia glosowac ?:(
      • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 15:21
        ... dwUch... a nie tżech albo tszech?

ps. więcej SJP, mniej GP > radzę z dobrego serca.
        • stanczyk-5 Re: Tropienie 09.05.11, 15:34
          ave.duce 09.05.11, 15:21

nie nerwúj sie,polonus samouk jestem
          a polska gramatyka/ortografia to
          chinszczyzna nawet dla rodakúw w kraju
          np.Pan Prezydent ijp.
          • ave.duce Re: Tropienie 09.05.11, 15:37
            Nie denerwuję się ani, ani.
            Po prostu polszczyzna "cierpi".

Pozdrawiam :)
    • cookies9 Re: Tropienie 09.05.11, 15:40
      Niech sobie tropią:-) Bardzo się cieszę,że z tym PiSsem i panem prezesem nie jest mi po drodze..
      To wyjątkowa partia nieudaczników spod znaku pRezydenta 'spieprzaj dziadu'...
      • mr.sajgon Re: Tropienie 09.05.11, 16:15
        cookies9 napisała:

> Niech sobie tropią:-) Bardzo się cieszę,że z tym PiSsem i panem prezesem nie je
        > st mi po drodze..
        > To wyjątkowa partia nieudaczników spod znaku pRezydenta 'spieprzaj dziadu'...
        Sugerujesz ze ten co nie potrafi odnalez na stole swojej lampki z winem jest lepszy ;-))))
        To kwintesencja obciachu.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Tropienie 09.05.11, 16:14
      tropiciele helu i mgły, może wytropią kolejny gaz w przyrodzie, co to był w Smoleńsku a nie powinien
      • mr.sajgon Re: Tropienie 09.05.11, 16:16
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> tropiciele helu i mgły, może wytropią kolejny gaz w przyrodzie, co to był w Smo
        > leńsku a nie powinien
        To mozna uznac za zart ale spotkania na cmentarzu zalatuja nekrofilia a w tym bryluja lemingi.
    • patrze_na_ciebie Re: Tropienie 09.05.11, 16:40
      Olgo lepiej nie przychodź na to forum bo szkoda Ciebie. Tu jest za wielu ludzi ktorym tylko chodzi o to o czym tu napisałaś. Wysłałem Ci mejla,

--

Olgo bez myśli o Tobie nie zasypiam już wcale.
    • porannakawa01 Re: Tropienie 09.05.11, 20:41
      Nie przejmuj się.
      Po prostu rób swoje.
      Walcz ze złem.
      Kaczyński i jego ferajna to zło, dlatego trzeba je zwalczać.
      Jakoś tak dziwne jest, że i popierajacy Kaczyńskich - jak i oni sami - ich działania - długofalowo działają na korzyść Rosji a na szkodę Polski, nas wszystkich.
      I nie pomogą żadne zaklęcia ich zwolenników.
      To wychodzi stale i stale na wierzch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka