pies_na_czarnych 13.05.11, 12:12 Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? Zenada. Kto na cos takiego glosuje? www.tvn24.pl/0,1702909,0,1,pis-rusza-w-polske-odpowiemy-na-wszystkie-pytania,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cookies9 Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:33 Fakt.Mówi po wolsku:-) "...Polaków interesuje drożyzna, ale i ten dziwnie uchwalany budżet, który jest nazywany pisanym kijem po wodzie. Ale takich spraw jest dużo więcej. Będziemy gotowi odpowiedzieć na każde pytanie, bo jesteśmy jedyną partią programową ..." "budzet,który jest nazywany pisanym po wodzie":-) www.tvn24.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:39 W dodatku ta wymowa i jakis dziwny akcent. Mamusia polonistka bedzie sie w grobie przewracala. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:56 pies_na_czarnych napisała: > W dodatku ta wymowa i jakis dziwny akcent. Mamusia polonistka bedzie sie w grob > ie przewracala. Polonistka? Raczej żona pupilka komuchów rzucona przez partię na odcinek języka polskiego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:59 snajper55 napisał: > pies_na_czarnych napisała: > > > W dodatku ta wymowa i jakis dziwny akcent. Mamusia polonistka bedzie sie > w grob > > ie przewracala. > > Polonistka? Raczej żona pupilka komuchów rzucona przez partię na odcinek języka > polskiego. > > S. Ciekawe czym ona zalatwila role w filmie dla blizniakow? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:43 cookies9 napisała: > "budzet,który jest nazywany pisanym po wodzie":-) > Oj ten Jarek ! Im mniej mowi tym dla niego lepiej ale on lubi mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:35 A Bronek powinien się wypowiadać tylko w ŚWIĘTO PALEM!! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:49 zoil44elwer napisał: > A Bronek powinien się wypowiadać tylko w ŚWIĘTO PALEM!! Tez nie jest wolny od bledow. To fakt ale nie pcha sie przynajmniej na afisz tak jak Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:56 pis_da_deby napisał: > zoil44elwer napisał: > > > A Bronek powinien się wypowiadać tylko w ŚWIĘTO PALEM!! Tak, tak. Powinien powiedzieć po wolsku "święto palmów". S. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed.4 [...] 13.05.11, 12:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:50 Piszesz "on" więc rozumiem, że jesteś z Kaczyńskim na "ty". Fajnie. A co do pytania to czego nie rozumiesz, bo ja jakoś wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:52 ania-bell napisała: > Piszesz "on" więc rozumiem, że jesteś z Kaczyńskim na "ty". a ty na forum z wszystkimi jesteś na ty? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:58 Nie, tylko z niektórymi ale mówiąc o osobie publicznej nie powinno się mówić na "ty", chyba, że tą osobę znamy i przeszliśmy z nią na "ty". Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Witam Panią, 13.05.11, 13:11 kolejną forumową specjalistkę od savoir-vivre'u! ps. czy bycie z kimś na "ty" zmusza do pisania o nim na forum też per "ty", czy można pisać per "pani, pan", ukrywając bliższą znajomość? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Witam Panią, 13.05.11, 13:24 " czy bycie z kimś na "ty" zmusza do pisania o nim na forum też per "ty", czy > można pisać per "pani, pan", ukrywając bliższą znajomość?" Nie jestem specjalistką i powiem tak, że pisać o osobie znajomej można jak się chce, jak chcemy ukryć naszą znajomość to napiszemy Pan, Pani, jak znamy daną osobą a co ważne jesteśmy z nią na "ty' to możemy napisać per "ty". Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:57 "On" czy zwyczajnie "on" to po prostu zaimek osobowy (3.osoba liczby pojedynczej rodzaju meskiego) i nie widze najmniejszego powodu, dla ktorego nie mialoby sie prawa uzywac go w odniesieniu do JKaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:03 skoro tak uważasz to zacznijmy mówić "on" zamiast premier, "on" zamiast prezydent, "on" zamiast papież itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:05 ania-bell napisała: > skoro tak uważasz to zacznijmy mówić "on" zamiast premier, "on" zamiast prezyde > nt, "on" zamiast papież itd. Kto mi tego zabrania? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:09 nikt ale kultura nakazuje pewne zachowanie i to nieważne czy daną osobę lubisz czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:12 Kultura obowiazuje wszystkich. Z czyich to pieknych ust tak czesto padaja sformulowania "oni" w odniesieniu do wszystkich spoza PiS-u? Jak Kuba Bozi tak Bozia Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:15 Masz rację. Powinno być Panie i Panowie popierający inna opcję polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:14 ania-bell napisała: > nikt ale kultura nakazuje pewne zachowanie i to nieważne czy daną osobę lubisz > czy też nie. A to bardzo ciekawe - zaimek osobowy "on" w stosunku do prezesa PiS to brak kultury, a okreslenia "ryży debil" i "komoruski", albo "bredzisław" w odniesieniu do premiera i prezydenta to normalność. Jakoś Cię nigdy, Aniu Dzwonek, nie widziałam protestującą przeciwko takim określeniom? Ale może się mylę - jeśli dasz mi linka i dowód, że protestowałaś przeciwko inwektywom w stosunku do innych polityków to odszczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:18 jako kocica raczej możesz miauczeć ale określenia, które przytoczyłaś są oczywistym brakiem kultury i nie uważam tego za normalność, podobnie jak mówienie o prezydencie kartofel czy o ludziach PiSu wataha. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:23 ania-bell napisała: > określenia, które przytoczyłaś są oczywi > stym brakiem kultury i nie uważam tego za normalność No to pokaż, gdzie przeciw temu protestowałaś, jak prosi Kocica. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:26 Najpierw musze poszukać czy w ogóle wypowiadałam się w takich wątkach a tak na marginesie ten "ryży" to co to za określenie, bo dla mnie ryży to rudy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:27 ania-bell napisała: > Najpierw musze poszukać czy w ogóle wypowiadałam się w takich wątkach Nie fatyguj się - nie wypowiadałaś się i nie protestowałaś, gdy chamsko obrażano tych, których nie lubisz. Dlatego twoje dzisiejsze uwagi można potłuc - o kant. Wiesz czego. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:31 A przeszukałaś forum pod tym kontem? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:31 ania-bell napisała: > A przeszukałaś forum pod tym kontem? M<ożna tak rzec. Jeśli się mylę - udowodnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Aha. 13.05.11, 13:32 ania-bell napisała: > A przeszukałaś forum pod tym kontem? "Kątem", nasza purystko językowa :) Konto to w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Aha. 13.05.11, 13:35 ania-bell napisała: > dziękuję za poprawienie formy językowej. :pppppppppp Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:59 Tak sobie kontempluje ten watek i widze, ze najwieksi "purysci jezykowi" sami maja zasadnicze problemy gramatyczno - ortograficzne. Jaka dla Was jest roznica pomiedzy "kontem" a "kątem" ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:01 felinecaline napisała: > Tak sobie kontempluje ten watek i widze, ze najwieksi "purysci jezykowi" sami > maja zasadnicze problemy gramatyczno - ortograficzne. > Jaka dla Was jest roznica pomiedzy "kontem" a "kątem" ? :P Nie zapluj sie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:07 Mam pod reka kleenexa "jakbyco", jak uzyje rzuce w kąt. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:12 felinecaline napisała: > Mam pod reka kleenexa "jakbyco", jak uzyje rzuce w kąt. a czemu nie do konta? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:15 felinecaline napisała: > Mam pod reka kleenexa "jakbyco", jak uzyje rzuce w kąt. Fuj, ale fleja z ciebie. (sorry, ze pisze z malej litery, ale mi sie shift zacial). Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:24 Nie martw sie, to tak bylo gwoli swawoli. Nie zapluje sie, mam naturaalna bariere w postaci kompletnego uzebienia w doskonalym stanie i warg korali. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:26 felinecaline napisała: > Nie martw sie, to tak bylo gwoli swawoli. > Nie zapluje sie, mam naturaalna bariere w postaci kompletnego uzebienia w dosko > nalym stanie i warg korali. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:05 felinecaline napisała: > Jaka dla Was jest roznica pomiedzy "kontem" a "kątem" ? :P ja tam wolę w kącie forsy nie trzymać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:56 Okrągłego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:28 To dlaczego przeciwko nim nie protestujesz? A uczepiłaś się zaimka osobowego, który w języku polskim zastępuje każdy rzeczownik (lub wyrażenie) rodzaju męskiego i nie ma nic wspólnego z kulturą, czy szacunkiem? Miauczenia i interpunkcji nie skomentuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:31 ploniekocica napisała: > A uczepiłaś się zaimka osobowego, k > tóry w języku polskim zastępuje każdy rzeczownik (lub wyrażenie) rodzaju męski > ego i nie ma nic wspólnego z kulturą, czy szacunkiem? E tam, ty po prostu nie wiesz o tym, że "on" piszemy tylko o osobach, z którymi jesteśmy na ty. Na przykład o Mickiewiczu powiedzieć "on" NIE WOLNO ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:55 Wolno i o Mickiewiczu i o Slowackim i o JPII i o Kaczynskim. Zwlaszcza, zeby uniknac stalego powtarzania nazwiska. Co smieszniejsze - dotyczy to kazdego jezyka - nie tylko polskiego -ooooj, fuuuj - jakie to niepatriotyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:33 nie uczepiłam się tylko grzecznie odpowiadam na Państwa zaczepki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:15 ania-bell napisała: > nikt ale kultura nakazuje pewne zachowanie i to nieważne czy daną osobę lubisz > czy też nie. To jak wedlug twoich kulturalnych zasad mam pisac? Z duzej litery? Ten facet jest mi obojetny. Nie mam zamiaru pisac go z duzej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:20 Czemu z dużej litery, po prostu zamiast "on" to np. Kaczyński, Prezes, Pan, Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:24 Jarosław tylko wtedy, gdy go znasz osobiście i jesteś z nim po imieniu :P Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:24 ania-bell napisała: > Czemu z dużej litery, po prostu zamiast "on" to np. Kaczyński, Prezes, Pan, Jar > osław. Jaki on "Pan"? :p Burak pospolity nie potrafiacy nawet w ojczystym jezyku sie wyslowic. "Panowie to w 39 do Londynu wyjechali". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:58 ania-bell napisała: > Piszesz "on" więc rozumiem, że jesteś z Kaczyńskim na "ty". > Fajnie. A ty ze mna bruderschaft pilas? > A co do pytania to czego nie rozumiesz, bo ja jakoś wszystko. > Nie dziwie sie. Znasz swietnie wolski. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:01 Nie jesteś osobą publiczną więc mogę do Ciebie mówić Ty, podobnie jak Ty do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:04 ania-bell napisała: > Nie jesteś osobą publiczną więc mogę do Ciebie mówić Ty, podobnie jak Ty do mni > e. > Skad ta regula? Skad wiesz, ze nie znam tego faceta osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:10 A znasz Kaczyńskiego osobiście? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:15 ania-bell napisała: > A znasz Kaczyńskiego osobiście? a ty? pytam, bo piszesz tak bezceremonialnie "Kaczyńskiego", a powinnaś napisać pana Kaczyńskiego :P Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:19 scoutek napisała: > ania-bell napisała: > > > A znasz Kaczyńskiego osobiście? > > a ty? > pytam, bo piszesz tak bezceremonialnie "Kaczyńskiego", a powinnaś napisać pana > Kaczyńskiego :P PanaPrezesa, Premiera Kaczynskiego no i oczywiscie jednego z tych co ukradli Ksiezyc :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 13:17 ania-bell napisała: > A znasz Kaczyńskiego osobiście? Znam i bardzo sie tego wstydze :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych ania-bell 13.05.11, 13:23 ania-bell masz cos do powiedzenia na temat jego poprawnej polszczyzny, czy tylko kota ogonem potrafisz odwracac? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: ania-bell 13.05.11, 13:30 już napisałam, że Ja rozumiem co Kaczyński mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ania-bell 13.05.11, 13:33 To przetlumacz nam.ania-bell napisała: > już napisałam, że Ja rozumiem co Kaczyński mówi. > To przetlumacz nam to wszystko na polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: ania-bell 13.05.11, 13:37 jak z polskiego można coś przetłumaczyć na polski. Mogę Ci to przetłumaczyć na chłopski. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: ania-bell 13.05.11, 13:38 ania-bell napisała: > jak z polskiego można coś przetłumaczyć na polski. W szkole nie uczyli streszczeń ? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: ania-bell 13.05.11, 13:41 w szkole nie uczyli, co to streszczenie a co tłumaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: ania-bell 13.05.11, 13:43 ania-bell napisała: > w szkole nie uczyli, co to streszczenie a co tłumaczenie? No tak. W szkole nie nauczyli co to streszcznie i czym rózni się od tłumaczenia, ale Ania za stosowne uważa pouczać innych w polszczyźnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: ania-bell 13.05.11, 13:47 nauczyli i nikogo nie pouczam, przedstawiam tylko własne zdanie i swój pogląd na opisywane tu tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: ania-bell 13.05.11, 13:51 ania-bell napisała: > nauczyli i nikogo nie pouczam Tego, co znaczy "pouczanie" też nie mauczyli. Cyt.: "Nie, tylko z niektórymi ale mówiąc o osobie publicznej nie powinno się mówić na "ty", chyba, że tą osobę znamy i przeszliśmy z nią na "ty"." To właśnie jest pouczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: ania-bell 13.05.11, 14:01 Chyba jednak pozostanę przy swojej polszczyźnie > ze względu na "tą" osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ania-bell 13.05.11, 13:40 ania-bell napisała: > jak z polskiego można coś przetłumaczyć na polski. > Mogę Ci to przetłumaczyć na chłopski. "ruszamy f podrusz..." ty to nazywasz polskim? www.tvn24.pl/0,1702909,0,1,pis-rusza-w-polske-odpowiemy-na-wszystkie-pytania,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: ania-bell 13.05.11, 13:45 Pan Kaczyński może mieć problem z wymową jak wielu innych Polaków, co nie znaczy, że nie mówi po polsku. Jak Pan Niesiołowksi się jąka to znaczy, że nie mówi po polsku czy też, że ma wadę wymowy? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: ania-bell 13.05.11, 13:48 ania-bell napisała: > Pan Kaczyński może mieć problem z wymową jak wielu innych Polaków, co nie znacz > y, że nie mówi po polsku. Tu przyznaję ci rację - panprezes mówi po polsku, choć jego polszczyzna pozostawia wiele do życzenia. A sesn tego, co mówi to już inna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ania-bell 13.05.11, 13:52 woda_woda napisała: > ania-bell napisała: > > > Pan Kaczyński może mieć problem z wymową jak wielu innych Polaków, co nie > znacz > > y, że nie mówi po polsku. > > > Tu przyznaję ci rację - panprezes mówi po polsku, choć jego polszczyzna pozosta > wia wiele do życzenia. > > A sesn tego, co mówi to już inna sprawa :) Moze wybaczyli bysmy mu sens gdyby poprawnie po polsku mowil :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ania-bell 13.05.11, 13:49 ania-bell napisała: > Pan Kaczyński może mieć problem z wymową jak wielu innych Polaków, co nie znacz > y, że nie mówi po polsku. Jezeli chce sie byc na swieczniku i udawac patriote to nalezaloby zaczac od wizyty u logopedy. :p Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: ania-bell 13.05.11, 13:51 Ja bym tez polecila dentyste i to przed logopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ania-bell 13.05.11, 13:54 felinecaline napisała: > Ja bym tez polecila dentyste i to przed logopeda. Oczywiscie wade wymowy nie skorygujesz majac ubytki w uzebieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: ania-bell 13.05.11, 14:05 Nie da sie porownac mimowolnego jakania z niewyraznym mowieniem spowodowanym flejtustwem - niechlujstwem zmieszanym z nieprzemoznym strachem przed dentysta i wstretem do szczoteczki do zebow Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: ania-bell 13.05.11, 13:32 pies_na_czarnych napisała: > ania-bell masz cos do powiedzenia na temat jego poprawnej polszczyzny, czy tylk > o kota ogonem potrafisz odwracac? > Nawet tego nie potrafi. Uczepiła się zaimka, jak rzep p(i)siego ogona i z durną determinacją mnoży posty, uważając, że wygra dyskusje, mając ostatnie słowo :-) Klasyka trolla, acz bardziej soft, przynajmniej inwektyw nie ma. --- "Ląduj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: ania-bell 13.05.11, 13:39 ani myślę o żadnej wygranej, po prostu fajnie dajecie się wciągnąć w grę udowadniajac tym samym, że tak naprawdę jesteście tacy sami trolle. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 12:59 ania-bell napisała: > Piszesz "on" .... Poddajesz w watpliwosc, ze to "on" ? Myslisz, ze raczej ona czy ono ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A kiedy ty analfabeto, po polsku? 13.05.11, 13:56 forum.gazeta.pl/forum/w,28,124828632,124832142,Re_A_co_mnie_interesuje_ile_dalo_czekoladkowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ale "checa". 13.05.11, 14:03 Analfabeci biorą się za nauczanie języka polskiego :-D Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ale "checa". 13.05.11, 14:27 Analfabeci potrafią tylko DYKTOWAĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kiedy on sie nauczy mowic po polsku? 13.05.11, 14:28 Analfabetniki potrafią tylko dyktować!! Odpowiedz Link Zgłoś
capferret Nigdy, never, jamais, polska to trudna jezyk 13.05.11, 15:02 dla obcokrajow, a jaro z macierza to chyba taki z rosyjskich ziem przybycz, czyz nie? W Polsce jest duzo emigrantow i to jeszcze takich, ktorzy Tego pana prezesa, polskiego patriote by zagieli swoim polskim bieglym, jeszcze nie slyszalam by nawet polski black powiedzial bendem, jadem czy mowiem:) -- jaPka i mONka by kaczynski, polski patriota Odpowiedz Link Zgłoś