Dodaj do ulubionych

Naziści w Niemczech

IP: *.gazeta.pl 28.02.02, 11:15
Oglądałem niesamowity film o nazistach którzy unikneli kary i w latch 70 -tych
(film z 1974 r.) żyli w Niemczech, zajmując wysokie stanowiska, cieszac sią
szacunkiem sąsiadów - z filmu wynika że duża część społeczeństwa niemieckiego
była uwikłana w zbrodnie lub krzywdy a kara spotkała jedynie najaktywniejszych.
Nasze osądzanie komunistów winnych zbrodni ( Wujek ) nie może się powieść -
nasze społeczeństwo podobnie reaguje jak Niemcy lat 70-tych na zbrodnie
nazizmu.
Obserwuj wątek
    • Gość: eres Re: Naziści w Niemczech IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 00:23
      Gość portalu: Mati napisał(a):

> Oglądałem niesamowity film o nazistach którzy unikneli kary i w latch 70 -tych
      > (film z 1974 r.) żyli w Niemczech, zajmując wysokie stanowiska, cieszac sią
      > szacunkiem sąsiadów - z filmu wynika że duża część społeczeństwa niemieckiego
      > była uwikłana w zbrodnie lub krzywdy a kara spotkała jedynie najaktywniejszych.
      > Nasze osądzanie komunistów winnych zbrodni ( Wujek ) nie może się powieść -
      > nasze społeczeństwo podobnie reaguje jak Niemcy lat 70-tych na zbrodnie

Słusznie dostrzegasz analogię w zachowaniu naszego społeczeństwa. Wielu z nas
      bulwersują sondaże, z których wynika, że duży procent Polaków jest zdania, że
      stan wojenny z r. 1981 był dla Polski zbawienny, że Jaruzelski i towarzysze to
      ludzie godni szacunku. A toczące się dziesiątki lat ślamazarne procesy
      komunistycznych zbrodniarzy, których finałem będzie zapewne nie tylko
      uniewinnienie drani, ale trzeba jeszcze będzie im wypłacić ciężkie odszkodowania.
      A wybór peerelowskiego komunistycznego dygnitarza na prezydenta A w końcu wybór
      do parlamentu komunistów, w tym wielu skompromitowanych agentów bolszewickiej
      Moskwy?
      > nazizmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka