Gość: izo IP: *.lanet.net.pl 10.05.04, 20:11 poaracha na calej linii imiona nadaje sie PO smierci a co, jak pan W za dwa lata wywinie numer jakis albo kwity na niego wyjda?? szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: voila ?? IP: *.zabrze.net.pl 10.05.04, 20:13 "Jako człowiek jestem pierwszy raz w takiej sytuacji" A jako zombi? Proponuję wypisać wszystkie "złote" myśli naszego ex i wywiesić na ścianie portu lotniczego, przynajmniej będzie się z czego pośmiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidar GDANSK BOLEK AIRPORT - krocej i prawdziwiej IP: 207.68.98.* 10.05.04, 21:05 Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: GDANSK BOLEK AIRPORT - krocej i prawdziwiej 10.05.04, 21:57 Prawda jest jak dupa. Każdy ma swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_belkota Re: GDANSK BOLEK AIRPORT - krocej i prawdziwiej IP: 207.68.98.* 10.05.04, 22:44 douglasmclloyd napisał: > Prawda jest jak dupa. Każdy ma swoją. > > to chyba napisal uczen mistrza bolka ten sam belkot logiczny i gramatyczny z tym, ze mistrz potrafil sie jeszcze czytelnie podpisac ! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: GDANSK BOLEK AIRPORT - krocej i prawdziwiej 10.05.04, 22:47 Gość portalu: do_belkota napisał(a): > douglasmclloyd napisał: > > > Prawda jest jak dupa. Każdy ma swoją. > > > > > > to chyba napisal > uczen mistrza bolka > > ten sam belkot logiczny i gramatyczny > z tym, ze mistrz potrafil sie jeszcze > czytelnie podpisac ! No to się podpisz, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_ucznia Re: GDANSK BOLEK AIRPORT - krocej i prawdziwiej IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 10.05.04, 23:01 douglasmclloyd napisał: > Gość portalu: do_belkota napisał(a): > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > Prawda jest jak dupa. Każdy ma swoją. > > > > > > > > > > to chyba napisal > > uczen mistrza bolka > > > > ten sam belkot logiczny i gramatyczny > > z tym, ze mistrz potrafil sie jeszcze > > czytelnie podpisac ! > > No to się podpisz, baranie. > jak widac, uczen dorownuje mistrzowi zarowno w poziomie retoryki jak i w prostocie wypowiedzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: GDANSK BOLEK AIRPORT - krocej i prawdziwiej 10.05.04, 23:04 Gość portalu: do_ucznia napisał(a): > douglasmclloyd napisał: > > > Gość portalu: do_belkota napisał(a): > > > > > douglasmclloyd napisał: > > > > > > > Prawda jest jak dupa. Każdy ma swoją. > > > > > > > > > > > > > > to chyba napisal > > > uczen mistrza bolka > > > > > > ten sam belkot logiczny i gramatyczny > > > z tym, ze mistrz potrafil sie jeszcze > > > czytelnie podpisac ! > > > > No to się podpisz, baranie. > > > > jak widac, uczen dorownuje mistrzowi > zarowno w poziomie retoryki jak > i w prostocie wypowiedzi .... Taki język najlepiej trafia do prostych ludzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefciu Re: Lech ma lotnisko IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 10.05.04, 20:14 No rzeczywiście, żenada. Ogólnie bez sensu łamie się zasadę o budowaniu pomników i nadawaniu imion pośmiertnie. Tak samo jest z papieżem (którego NB bardzo szanuję) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voila Papież się przynajmniej z tym nie obnosi IP: *.zabrze.net.pl 10.05.04, 20:17 i robi swoje (a przynajmniej bardzo sie stara jak na swój wiek). A Lecho będzie teraz pękał z dumy i 5 razy dziennie przechodził pod lotnisko podziwiać logo. I przy okazji rozdać autografy i pozować do zdjęć. Jak małpka w zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesz Re: Papież się przynajmniej z tym nie obnosi IP: *.zydowce.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 20:22 Ja również pękałbym z dumy gdyby moim imieniem nazwano lotnisko i nie zazdrośćmy Panu Lechowi Wałęsie gdyż jest jednym z niewiely ludzi w kraju którzy sobie na to w pełni zasłużyli. A parafrazując słowa innego znakomitego Polaka: odpierd... się od Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESmeralda Re: Papież się przynajmniej z tym nie obnosi IP: *.onlink.net 10.05.04, 21:02 Ale obciach. Lotnisko nosi imie glaba, nieuka,zarozumialca i nieociosanego kwadraciaka. Ale OBBBBBBBBBBBBCCCCCCCCCIIIIIIIIIAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCHHHHHHHHH! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Papież się przynajmniej z tym nie obnosi 10.05.04, 21:59 Gość portalu: ESmeralda napisał(a): > Ale obciach. Lotnisko nosi imie glaba, nieuka,zarozumialca i nieociosanego > kwadraciaka. Ale OBBBBBBBBBBBBCCCCCCCCCIIIIIIIIIAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCHHHHHHHHH! Spadaj głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on_walesa_sie CZY TO NAGRODA ZA ROZLOZENIE STOCZNI GDANSKIEJ?? IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 10.05.04, 22:54 miasto gdansk dziekuje w ten sposob walesie za przywrocenie rzadow postkomuny oraz za zgnojenie symbolu solidarnosci czyli stoczni gdanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Dosyć w końcu masochizmu i samobiczowania! IP: *.gtconnect.net 10.05.04, 22:55 Trochę wiecej szacunku dla samych siebie! Mówicie o własnym, pierwszym demokratycznie wybranym prezydencie, jednym z sześciu (jeśli liczyć Marię Skłodowską-Curie, która miała obywatelstwo francuskie) polskich laureatów nagrody Nobla. Ubliżacie bez opamiętania osobie niewątpliwie zasłużonej dla odzyskania przez Polaków wolności i demokracji, z których tak chętnie, a bez namysłu, korzystacie, bezkarnie pyskując na każdy temat. Jesteście wyjatkowo małostkowi wypominając Lechowi Wałęsie nadal, po upływie wielu lat, jego różne drobne potknięcia i niezręczności. Pamiętajcie, że do "wojny na górze" potrzeba więcej niż jednego partnera. A jeśli minione gafy Wałęsy nadal silnie podsycają wasze własne kompleksy, to radzę Wam na pocieszenie udać się na stronę internetową dotyczącą obecnego, powszechnie w świecie szanowanego prezydenta, powszechnie szanowanego mocarstwa: Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej. presidentmoron.com (w tłumaczeniu: prezydentgłupek.com) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zelandczyk Re: Papież się przynajmniej z tym nie obnosi IP: 5.5D* / *.auckland.clix.net.nz 11.05.04, 02:19 Najwiecej znane Polskie nazwisko w swiecie - Lech Walesa - Brawo Gdansk Pozdrawiam Vk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osito To kiedy Lechu umarł?!?! Oj, nic nie wiedziałem... IP: *.man.lodz.pl 10.05.04, 21:05 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek TowKwaśniewski powiedział że nigdy tu nie wyląduje IP: *.czajen.pl 10.05.04, 21:09 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Kwach będzie lądował na Walesie :)) 10.05.04, 23:09 Co na to Lech gdy mu Kwach wyląduje na grzbiecie? Ani beee, ani meee, ani kukurykuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc BOLEK airport IP: *.home.cgocable.net 10.05.04, 21:06 Powinno byc >LECH WALESA "BOLEK" AIRPORT< Odpowiedz Link Zgłoś
arti47 TO SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 21:07 U nas w kraju głupota goni głupotę.Włodarze Gdańska w tym przodują.KTO TO JEST WALENSA?????TO jest Ziobro,Ziobro i jego się honoruje za życia,Pytam za co,za to że każdemu obywatelowi tego państwa jest winny 100 000 000 zł.(na dziś10 000pln.),a może za to,że obecnie jest 75% biedoty w tym kraju.Dla mnie to zdrajca,który za pieniądze USA rozpieprzył ten kraj.Gdańsk niech jeszcze uhonoruje Jeziorańskiego i Kuklińskiego i nie zapomni o innych zdrajcach Ojczyzny.Czy nie można było poczekać,aż Ten Wałęsa przeniesie się na łono Abrahama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Japas Re: TO SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.203.128.* 10.05.04, 21:26 Jako milosnik przyrody i sympatyk ruchow ekologicznych proponuje taka nazwe lotniska: Gdansk Lech Walesa, ktory puscil na wolnosc Slowika Airport. Jest to tez troche o lataniu. Pozdrowiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propose A MOZE PALAC KULTURY im. L. WALESY ????????? IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 10.05.04, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukamy propozycji A MOZE DWORZEC PKS IM LEPPERA IP: *.dynamic.mts.net 10.05.04, 23:27 I zajezdnia tramwajowa im ks Jankowskiego szpital chorob skornych i wenerycznych im Wrzodaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysl FABRYKA KWASNEGO MLEKA im. KWASNIEWSKIEGO ! IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 11.05.04, 01:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: TO SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cs.ubc.ca 11.05.04, 00:56 Kuklinski ma juz swoje rondo w Lublinie. Dziwi mnie nieco ten "Airport". Niby czemu nie "Port Lotniczy". J. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Lech ma lotnisko 10.05.04, 21:55 Gość portalu: izo napisał(a): > poaracha na calej linii > imiona nadaje sie PO smierci A ja myślałem, że w momencie narodzin ;) > a co, jak pan W za dwa lata wywinie numer jakis albo kwity na niego wyjda?? > szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk NARESZCIE MOGE NA NIM WYLADOWAC !!!!!!!!!!!!! IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 10.05.04, 23:18 ouglasmclloyd napisał: > Gość portalu: izo napisał(a): > > > poaracha na calej linii > > imiona nadaje sie PO smierci > > A ja myślałem, że w momencie narodzin ;) > > > > a co, jak pan W za dwa lata wywinie numer jakis albo kwity na niego wyjda? > ? > > szkoda slow > > slusznie ! poza tym nareszcie bedzie mozna po nim a nie pod nim deptac a nawet przejechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Lech ma lotnisko IP: *.zaw9.1000lecie.pl 10.05.04, 22:46 Co za bęcwał wymyślił tą nazwę. Może byśmy zaczęli szanować swój język. "Port Lotniczy" (a nawet "Lotnisko") brzmi zdecydowanie lepiej niż "Airport". W końcu ma to być nazwa oficjalna, a do tej pory sądziłem, że językiem urzędowym w Polsce jest język Polski (a swoja drogą - jak się ma do tego ustawa?). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot WALESA ??? 10.05.04, 23:06 To to lotnisko jest gdzieś w stanach lub Angli? A wogóle to powinno być poprawnie: "Wałęsa Airport in Gdańsk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lech ma lotnisko - a lewusy kaca IP: 63.146.250.* 10.05.04, 23:06 Nie bylem i nie jestem fanem Lecha Walesy. Pare lat temu zrobil wprawdzie sporo dobrej roboty, rozganiajac ruski bajzel polowy nad Wisla. Potem nie umial sie znalezc. Niemniej, nic mi do tego, jak komus pasuje zrobic lotnisko, rower albo buty z cholewami pod marka "Lech Walesa". Nie mam tez nic przeciw ludziom, ktorzy sprzeciwiaja sie takiej marce. W koncu jest wolnosc slowa, nie? Zadziwia mnie natomiast lewicowa "argumentacja", z brudnego palucha wyssane komusze brednie o "upadku" "wyprzedaniu" i "nedzy". Prole i menele w Polsce nigdy jeszcze tak dobrze sie nie mialy. Nawet nie musza chodzic do fabryki, odbijac karty i obijac sie do fajrantu. Siedza se pod blokiem i maja kaca. I za zle ludziom pracy, co w wolnej Polsce maja prawdziwe pieniadze, normalne zycie, i maja gdzies nikomu niepotrzebnych bezroboli. Ktos musi byc winien temu, ze pijany cham przestalo byc wiodaca sila postepu i jest zwyczajnym smieciem. Zawsze wprawdzie byl, ino mu czerwona propaganda wmawiala durnoty w pusty czerep. Myslec sie nie chcialo, uczyc sie nie chcialo, robic sie nie chce - i nagle siedzi sie golym zadkiem na dnie. To na pewno wina Balcerowicza, Walesy, Zydow, Masonow i cyklistow (niepotrzebne skreslic, w razie przyplywu natchnienia dopisac reszte swiata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Pisuar im. Leszka Millera. IP: 195.205.230.* 10.05.04, 23:30 Powstanie w Zyrardowie. Każdy bedzie mógł go olać za 0,00001 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macius Andrzej Lepper International Airport IP: *.ip-pluggen.com 10.05.04, 23:44 Ale obciach, jeszcze takiej plamy chyba nie bylo. Jak mozna zrobic taka plame???? Chyba tylko w Polsce. Mam nadzieje ze nie wyjdzie na jaw ze jest podwojnym morderca, bo znowu trzeba bedzie zmienic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airporter Lepper & Miller & Hibner & Hauzner Gdansk Airport IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 11.05.04, 01:29 Gość portalu: Macius napisał(a): > Ale obciach, jeszcze takiej plamy chyba nie bylo. Jak mozna zrobic taka > plame???? Chyba tylko w Polsce. Mam nadzieje ze nie wyjdzie na jaw ze jest > podwojnym morderca, bo znowu trzeba bedzie zmienic.... beda tez inne airporty .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Macius International Naziland IP: *.gtconnect.net 11.05.04, 18:33 Gość portalu: Macius napisał(a): > Ale obciach, jeszcze takiej plamy chyba nie bylo. Jak mozna zrobic taka > plame???? Chyba tylko w Polsce. Mam nadzieje ze nie wyjdzie na jaw ze jest > podwojnym morderca, bo znowu trzeba bedzie zmienic.... Wygląda, że piszesz z obszaru językowego, gdzie nie tylko podwójne morderstwa przechodziły z poklaskiem gawiedzi. A i dzisiaj znjdziesz tam pewnie nie jednego, co się tamtych "plam" wcale nie wstydzi. Martw się lepiej o to, a Wałęsie daj spokój, bo może jest madrzejszy od Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Lech ma lotnisko 10.05.04, 23:58 To, czego ja dokonałem, to jeszcze stu prezydentów nie dokona, ale w warunkach takich, jakie one były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy Do wszystkich prostaków szydzących z Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 00:03 Gdyby nie on gówno byście dzisiaj mieli a nie internet. Utrwalalibyście dozgonną przyjaźń ze Związkiem Sowieckim zgodnie z zapisami w konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postsolidar Do wszystkich szydzących z prostaka Lecha !!!! IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 11.05.04, 01:25 Gdyby nie on byście wszyscy dzisiaj mieli internet a tak gówno. Utrwalacie tez dozgonną przyjaźń z (Post)komuna zgodzicie sie z zapisami w eukonstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: do pana starszego-Do wszystkich prostaków szy IP: *.sympatico.ca 11.05.04, 02:44 Panie starszy mysle, ze traci pan racjonalne widzenie swiata, ale jest normalne w pewnym wieku.A przy okazji ile wiosen pan starszy liczy. Zapomina pan ,ze Lechu ma na drugie Bolek i przez plot stoczni podsadzali go wlasnie ci ktorzy utrwalali dozgonna przyjazn i ze jest on wspoltworca dzisiejszej bryndzy. P.S.Starszym nie wypada uzywac slow takich jak gowno . Ladny przyklad dla mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starszy pan do Pana starszego-NIESTETY MA PAN RACJE IP: *.dynamic.mts.net 11.05.04, 04:47 Zyje juz troche na tym swiecie, pracowalem w kilku krajach i niestety wiem jaka jest ogolna opinia o nas. Czy zasluzylismy, mozna polemizowac, ale pamietac nalezy , ze widza i oceniaja nas inni. Walesa przeszedl zas do historii swiata, o czym malo kto dzis pamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA POLACTWO NIE MOŻE PRZEBOLEĆ I ZAZDROŚCI IP: *.cg.shawcable.net 11.05.04, 07:20 LECHOWI. KAŻDY Z NICH CHCIAŁBY MIEĆ SWÓJ PORT LOTNICZY. ALE POMYSŁ, ABY W SALI UMIEŚCIĆ CO PIĘKNIEJSZE SENTENCJE PANA PREZYDENTA JEST ZNAKOMITY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_zydka_velsabaly POROJONY POMYSL Z SENTENCJAMI IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 11.05.04, 12:11 Gość portalu: SABAŁA napisał(a): > LECHOWI. KAŻDY Z NICH CHCIAŁBY MIEĆ SWÓJ PORT LOTNICZY. ALE POMYSŁ, ABY W > SALI UMIEŚCIĆ CO PIĘKNIEJSZE SENTENCJE PANA PREZYDENTA JEST ZNAKOMITY. HE HE HE !!! NIE MA PIEKNIEJSZYCH SENTENCJI TEGO EXWODZA JEST BARDZIEJ LUB MNIEJ ZROZUMIALY BELKOT ALBO UKRADZIONE POMYSLY DORADCOW !! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: do pana starszego-Do wszystkich prostaków szy 11.05.04, 05:10 Gość portalu: Antek napisał(a): > Panie starszy mysle, ze traci pan racjonalne widzenie swiata, ale jest > normalne w pewnym wieku.A przy okazji ile wiosen pan starszy liczy. Zapomina > pan ,ze Lechu ma na drugie Bolek i przez plot stoczni podsadzali go wlasnie ci > ktorzy utrwalali dozgonna przyjazn i ze jest on wspoltworca dzisiejszej bryndzy > . Tylko dlatego bywa na salonach Europy. Politycy z Europy to, niedorastające do pięt forumowiczom twojego pokroju, kołtuny. > P.S.Starszym nie wypada uzywac slow takich jak gowno . Ladny przyklad dla > mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Do najlepiej poinformowanego Antka IP: *.gtconnect.net 11.05.04, 18:17 Zapomina > pan ,ze Lechu ma na drugie Bolek i przez plot stoczni podsadzali go wlasnie ci > ktorzy utrwalali dozgonna przyjazn i ze jest on wspoltworca dzisiejszej bryndzy A pan Antek to wie na pewno, bo sam tam był i podsadzał w imieniu utrwalaczy dozgonnej przyjaźni?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Lech ma lotnisko IP: *.aster.pl 11.05.04, 00:15 Lech ma lotnisko. I dobrze! Trudno u nas znaleźć kogoś, kto bardziej od Wałęsy nadawałby się na patrona. Papieża zarezerwował Kraków. No chyba, że ktoś woli Jaruzelskiego, ale z takim niestety dyskutował nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Lech ma lotnisko 11.05.04, 00:22 >Trudno u nas znaleźć kogoś, kto bardziej od Wałęsy nadawałby się na patrona< I to jest własnie tragiczne jeżeli głupiego, niewykształconego młotka wybiera się na patrona. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasheck Re: Lech ma lotnisko 11.05.04, 00:50 Lechu, wisisz mi jeszcze 10 koła. Obiecałeś... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr J. Lodzki Lublinek im. Kropiwnickiego IP: *.uthct.edu 11.05.04, 01:20 To doiero bylaby bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G. Żenujące!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.05.04, 03:30 "Zastanawiałem się, czy najpierw umrzeć, czy przyjąć tą propozycję - mówił podczas wczorajszej uroczystości" Ja uważam,że należało bezwzględnie wybrać opcję pierwszą.A tak to jest to żenujące i w stylu Koreańskiej Republiki Ludowo-Demokratycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Re: Żenujące? IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 11.05.04, 04:32 Zenujace chyba dla tych, ktorzy to zero kiedykolwiek brali na serio. Dla mnie jest to jeszcze jeden przyklad poczucia humoru mych rodakow. W tym zalewie wiadomosci o syfie zalewajacym nasz padol wiadomosc o owym prostaku spowodowala, ze wybuchnalem smiechem. Ja, stary cynik, sadzilem, iz nic juz mnie nad Wisla nie zaskoczy. A tu Bolek znow na scenie. Toz to genialny taktyk polityczny! Teraz marze o dokoptowaniu go przez Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Czy on już nie żyje? Bo przeoczyłem. IP: *.sawan.com.pl 11.05.04, 09:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danziger Bardzo dobry pomysł IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.05.04, 09:53 Dobrze się stało. Lech Wałęsa jest ucieleśnieniem zmian które dokonały się w Polsce w 1989 r. Gdyby nie te zmiany nikt nie miałby prawa, nikt nawet nie pomyślałby nawet aby skrytykować decyzję władz. Dzięki tym przemianom ludzie są wolni, mogą jeździć i latać po całym świecie. To zawdzięczamy "Solidarności", ruchowi 10-ciu milionów Polaków i jej liderowi Lechowi Wałęsie z 1989 r. I on jest świetną wizytówką Gdańska. Gdyby nie "Solidarność" i Lech Wałęsa, kto by wiedział czym jest zapyziały i nie rozwijający się od 65 lat Gdańsk ? Gdańsk bowiem od roku 1939 lata świetności ma już za sobą. A dzięki "Solidarności" i Lechowi Wałęsie, Gdańsk jest rozpoznawalny przez obcokrajowców w Polsce zaraz po Warszawie na równi z Krakowem. A jeśli ktoś nie rozróżnia Lecha Wałęsy z 1989 r. i Lecha Wałęsy z 1991 czy 1992 roku, to już problem jego zawężonego światopoglądu, frustracji lub braku znajomości historii Polski. Gratulacje, Lechu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dupcynger Bardzo paraidalny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gazeta.pl / *.cian-uk.net 11.05.04, 12:20 Gość portalu: Danziger napisał(a): > Dobrze się stało. Lech Wałęsa jest ucieleśnieniem zmian które dokonały się w > Polsce w 1989 r. Gdyby nie te zmiany nikt nie miałby prawa, nikt nawet nie > pomyślałby nawet aby skrytykować decyzję władz. Dzięki tym przemianom ludzie są > > wolni, mogą jeździć i latać po całym świecie. To zawdzięczamy "Solidarności", > ruchowi 10-ciu milionów Polaków i jej liderowi Lechowi Wałęsie z 1989 r. I on > jest świetną wizytówką Gdańska. > Gdyby nie "Solidarność" i Lech Wałęsa, kto by wiedział czym jest zapyziały i > nie rozwijający się od 65 lat Gdańsk ? Gdańsk bowiem od roku 1939 lata > świetności ma już za sobą. A dzięki "Solidarności" i Lechowi Wałęsie, Gdańsk > jest rozpoznawalny przez obcokrajowców w Polsce zaraz po Warszawie na równi z > Krakowem. > A jeśli ktoś nie rozróżnia Lecha Wałęsy z 1989 r. i Lecha Wałęsy z 1991 czy > 1992 roku, to już problem jego zawężonego światopoglądu, frustracji lub braku > znajomości historii Polski. > Gratulacje, Lechu ! ha ha ha ! no to sie zaczely nawet rewizjonisty i przepedzone wypowiadac na ten temat !! no prosze zdanie obcokrajowcow na temat walesy jest wazniejsze od zdania Polakow ! No i ta swietnosc gdanska przed 1939 !! zwlasza gdy panoszylo sie tu bydlo hitlerowskie ! brawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwachu SKANDAL !!! IP: *.zapora / 212.160.172.* 11.05.04, 12:10 SKANDAL !!! Publiczny Szalet to może być im Wałęsy, ale nie Airport ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: SKANDAL !!! IP: 64.80.9.* 11.05.04, 17:59 a szkoly, ulice i place JPII nikomu nie przeszkadzaja? dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
create dlaczego w Polsce tak się dzieje? 11.05.04, 18:37 że nadaje się imiona ludzi żyjącyh objektom użyteczności publicznej? To chyba syndrom młodości Polski, jej najnowszej historii.legendy przełomu nadal żyją. A jeżeli promować się międzynarodowo, to znakami rozpoznawalnymi w całym świecie - Lech Walesa TM. Odpowiedz Link Zgłoś