Dodaj do ulubionych

Krótkie FAQ n.t. zamachu stanu

10.05.04, 23:15

Czy zanosi się na zamach stanu w Polsce? Obawiam się, że taka opcja jest w
,,sferach'' na poważnie brana pod uwagę.

W JAKIEJ SYTUACJI MOŻE DOJŚĆ DO ZAMACHU STANU?
Po wyborach do Sejmu, gdyby je wygrała Samoobrona; albo tuż przed wyborami, o
ile będzie jasne, że wygra Samoobrona. Dla elit z PO, PiS, SLD i SDPL
zwycięstwo Samoobrony byłoby klęską niewyobrażalną, czymś w rodzaju najazdu
Tatarów, którzy kompletnie zlikwidują Polskę i z takim trudem uzbierany dobrobyt
dygnitarzy. W obliczu takiego nieszczęścia tymczasowe (każdy zamach stanu jest
tymczasowy, tylko aż do przywrócenia porządku) pozbawienie Polaków demokracji
jest mniejszym złem; szczególnie, że władza pozostanie w dobrych i wypróbowanych
rękach.

JAK MÓGŁBY WYGLĄDAĆ ZAMACH STANU?
Nie sądzę, żeby podobnie do stanu wojennego z 1981. Wzorem do naśladowania
będzie raczej Piłsudski z 1926. Celem będzie zapobieżenie przejęcia władzy
przez Samoobronę wbrew ewidentnej większości wśród wyborców (jeśli takiej
większości w momencie wyborów nie będzie, to zamach zostanie odwołany). Wobec
tego trzeba będzie zawiesić działanie Konstytucji przyznającej jej władzę oraz
pozbawić wolności osoby aktywnie sprzeciwiające się zawieszeniu Konstytucji.
Prawdopodobnie również wyprzedzające pozbawienie wolności osób, które mogłyby
się sprzeciwiać. Zapewne konieczna będzie jakaś tymczasowa cenzura; na przykład
licencjonowanie prasy i blokada internetu
Obserwuj wątek
    • Gość: indis cicho tu nad tym wątkiem IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.05.04, 09:04
      czyżby był tak mało interesujący?
    • Gość: syndyk3RzP wyszłoby im to... gardłem IP: 67.43.132.* 12.05.04, 10:30
      podgrzewanie i zaostrzanie konfrontacji chyba rzeczywiście ma miejsce,
      faktycznie, trochę się to kojarzy z r.1981 np.z prowokacją bydgoską...

towarzysz Kalisz zausznik Kwaśniewskiego jako nowy minister
      spraw wewnętrznych faktycznie robi dość zagadkowe miny...

nie rzucałbym jednak podejrzeń w żadnym razie w strone PiS-u czy PSL-u
    • Gość: Kosma Re: Krótkie FAQ n.t. zamachu stanu IP: *.am.lodz.pl 12.05.04, 10:43
      No dobrze, ale jakie jest wasze zdanie. Czy i ten ew. stan wojenny
      byłby "mniejszym złem"?
      KOsma
    • indris Political fiction czyli kompletny nonsens 12.05.04, 10:44
      Zamach stanu w stylu Piłsudskiego jest całkowicie niemożliwy a to z powodu
      braku "Piłsudskiego", czyli człowieka, który miał duży autorytet i kadry.
      • stefan4 Re: Political fiction czyli kompletny nonsens 12.05.04, 14:17
        indris:
        > Zamach stanu w stylu Piłsudskiego jest całkowicie niemożliwy a to z powodu
        > braku "Piłsudskiego", czyli człowieka, który miał duży autorytet i kadry.

Nie mam na myśli zamachu stanu w stylu Piłsudskiego, tylko zamach stanu, którego
        główny rozgrywający zapatrzył się w Piłsudskiego i też by tak chciał.
        Przepraszam, że nie powiedziałem tego jasno.

- Stefan
        • homosovieticus Re: Political fiction czyli kompletny nonsens ?? 13.05.04, 18:22
          stefan4 napisał:

> indris:
          > > Zamach stanu w stylu Piłsudskiego jest całkowicie niemożliwy a to z powodu
          >
          > > braku "Piłsudskiego", czyli człowieka, który miał duży autorytet i kadry.
          >
          > Nie mam na myśli zamachu stanu w stylu Piłsudskiego, tylko zamach stanu,
          któreg
          > o
          > główny rozgrywający zapatrzył się w Piłsudskiego i też by tak chciał.
          > Przepraszam, że nie powiedziałem tego jasno.
          >
          > - Stefan
          Stefanie , czy mógłbyś nazwać, lub chociaż jakoś przybliżyć mi tego głównego
          rozgrywajacego, jesli oczywiście nie miałeś na myśli ogólnie rządzących elyt?
          • stefan4 Re: Political fiction czyli kompletny nonsens ?? 13.05.04, 20:23
            homosovieticus:
            > Stefanie , czy mógłbyś nazwać, lub chociaż jakoś przybliżyć mi tego głównego
            > rozgrywajacego, jesli oczywiście nie miałeś na myśli ogólnie rządzących elyt?

Kwaśniewski załatwił Belce rządzenie aż do wyborów, bo oczywiście drugie
            rozdanie sejmowe nie wyjdzie a w trzecim ,,opozycja'' spuści z tonu, żeby nie
            mieć wyborów w środku lata. Dlatego najbardziej prawdopodobne jest, że nowym
            Piłsudskim-Jaruzelskim mógłby być Belka. Jednak mówię to cichym głosem, bo to
            jest zbyt silny wniosek jak na tak słabiutkie fakty. Gdyby tak było, to Belka
            liczyłby na poprawienie notowań elyt do wiosny 2005 a ew. zamach przygotowywałby
            tylko na wypadek, że droga ,,demokratyczna'' się nie powiedzie. Prawdopodobnie
            starałby się przedtem załatwić sobie jakie takie poparcie elyt oraz zagranicy w
            imię ratowania zagrożonego kraju. Jak duże wpływy ma Belka i kto za nim stoi,
            tego oczywiście nie wiem.

Nie posiadam żadnych tajnych informacji, tylko staram się wyciągać wnioski z
            tego, co wszyscy i tak widzą. A skoro wszyscy powszechnie uważają, że to
            absurd, to ja muszę do tego sądu się przychylić. Wszyscy widzą to samo co ja i
            skoro nie dochodzą do moich wniosków, to zapewne się mylę.

- Stefan
            • stefan4 Re: Political fiction czyli kompletny nonsens ?? 13.05.04, 20:28
              stefan4:
              > Wszyscy widzą to samo co ja i skoro nie dochodzą do moich wniosków, to zapewne
              > się mylę.

Marzę o tym, żeby się mylić w tej sprawie. Wy wzmacniacie moją nadzieję, że
              istotnie się mylę.

- Stefan
            • homosovieticus Re: Political fiction czyli kompletny nonsens ?? 13.05.04, 21:38
              stefan4 napisał:

> homosovieticus:
              > > Stefanie , czy mógłbyś nazwać, lub chociaż jakoś przybliżyć mi tego główne
              > go
              > > rozgrywajacego, jesli oczywiście nie miałeś na myśli ogólnie rządzących el
              > yt?
              >
              > Kwaśniewski załatwił Belce rządzenie aż do wyborów, bo oczywiście drugie
              > rozdanie sejmowe nie wyjdzie a w trzecim ,,opozycja'' spuści z tonu, żeby nie
              > mieć wyborów w środku lata. Dlatego najbardziej prawdopodobne jest, że nowym
              > Piłsudskim-Jaruzelskim mógłby być Belka. Jednak mówię to cichym głosem, bo to
              > jest zbyt silny wniosek jak na tak słabiutkie fakty. Gdyby tak było, to Belka
              > liczyłby na poprawienie notowań elyt do wiosny 2005 a ew. zamach
              przygotowywałb
              > y
              > tylko na wypadek, że droga ,,demokratyczna'' się nie powiedzie.
              Prawdopodobnie
              > starałby się przedtem załatwić sobie jakie takie poparcie elyt oraz zagranicy
              w
              > imię ratowania zagrożonego kraju. Jak duże wpływy ma Belka i kto za nim stoi,
              > tego oczywiście nie wiem.
              >
              > Nie posiadam żadnych tajnych informacji, tylko staram się wyciągać wnioski z
              > tego, co wszyscy i tak widzą. A skoro wszyscy powszechnie uważają, że to
              > absurd, to ja muszę do tego sądu się przychylić. Wszyscy widzą to samo co ja
              i
              > skoro nie dochodzą do moich wniosków, to zapewne się mylę.
              >
              > - Stefan
              Stefanie, spróbujmy tak rozumować:
              polska polityka wewnętrzna wynika, już od dawna, z naszych uwarunkowań
              zewnętrznych (UE i sojusz wojskowy z Ameryką).Co zyskają na niedopuszczeniu do
              władzy SO nasi mocodawcy zagraniczni?
              Trzeba spłacać przecież ogromne długi ( ponad 100mld$).Poważna część
              społeczeństwa jest zadłużona w bankach.Mniejszość mająca "kasę" dobrowolnie
              jej nie odda rządzacym. Żadne podatki katastralne nie przejdą a zbliża się pora
              ich uchwalenia.Do prywatyzacji pozostały resztki (cenne bardzo ale resztki,
              gaz,węgiel, ropa, sieci energetyczne, miedź)Ktoś to musi zrobić.Najlepiej
              nadaje się do tego barbarzynca ze swoja dyktaturą.Wrzask medialny sprzeciwu to
              woda na młyn SO.
              • stefan4 Re: Political fiction czyli kompletny nonsens ?? 14.05.04, 02:42
                Czyżbyś sugerował, że elyty mogą chcieć z własnej woli dopuścić do władzy SO,
                żeby zrobiła za nie czarną robotę? Ja nie sądzę. To byłoby samobójcze
                zagranie. Wystarczyłoby jakieś wahnięcie koniunktury międzynarodowej w kierunku
                hossy i Samoobronie to rządzenie by się udało, co oznaczałoby koniec politycji
                reżimowej. W dodatku gdyby grali na Pyrrusowe zwycięstwo SO, to musieliby już
                zacząc przekonywać swoich wyborców do takiego kroku taktycznego. Nie dysponują
                żadną wszechpolską gwardią wyborczą, która na rozkaz zmieni sympatie o 180
                stopni, mogą tylko przekonywać. A nic takiego robić nie zaczęli.

- Stefan
                • homosovieticus Re: Political fiction czyli kompletny nonsens ?? 14.05.04, 09:32
                  stefan4 napisał:

> Czyżbyś sugerował, że elyty mogą chcieć z własnej woli dopuścić do władzy SO,
                  > żeby zrobiła za nie czarną robotę?

Właściwie nie sugeruję, jestem tego pewien.Nie trudno było przewidzieć na
                  poczatku naszych przemian ustrojowych, że nadejdzie czas apogeum
                  niezadowolenia społecznego grożącego niekontrolowanym wybuchem.Wybuch taki
                  mógłby skompromitować cały sens dotychczasowych przemian i całą koncepcję
                  budowy zjednoczonej Europy.Zabezpieczono się przed tym, hodujac Leppera przez
                  kolejne lata.Teraz, oddając mu "władzę w wolnych demokratycznych wyborach"
                  można będzie pokazać społeczeństwu ,że to co robiono dotychczas było przykrą
                  koniecznością i nie było, i nie ma innych, rzeczywistych rozwiazań problemów
                  ekonomiczno-społecznych.Drobniejszych kombinatorów się "powiesi" w
                  prasie, "rekonstrukcję administracji publicznej" i prywatyzację służby zdrowia
                  przeprowadzą nowi ludzie spoza dotychczasowego układu, uruchomi się programy
                  robót publicznych( budowa autostrad,naprawa ulic, dróg, zalesianie pasa
                  wschodniego, itd.),
      • camille_pissarro Re: Political fiction czyli kompletny nonsens 12.05.04, 19:51
        Po raz pierwszy , jestem zmuszony sie zgodzić z taką tezą to
        wyłącznie "political fiction".
    • colas.breugnon to bardzo mało prawdopodobne 12.05.04, 10:48
      Jest przecież solidarność elit europejskich już,
      by się takiego Leppera zablokowało skutecznie,
      wystarczy wstrzymać kredyt, i to nie za karę,
      lecz wskutek - obiektywnie - obniżonych ratingów.
      Dziś narzędzia władzy finansowej są przepotężne,
      i mogą zresztą też zostać użyte do zniechęcenia
      antylepperowców do zamachu stanu, który byłby
      raczej niebezpiecznym precedensem emancypacji
      władz politycznych spod kurateli finansów.
      Ale to już temat na dłuższy wywód. Mnie w każdym
      razie wydaje się, że jest wiele mniej drastycznych
      i mniej ryzykownych środków dyscyplinujących.
      Poza tym, czy naprawdę sądzisz, że finansowi
      decydenci widzą wielką różnicę między Lepperem
      a np. Rokitą? Aby tylko nie ruszał instytucji
      finansowych, a aresztować to sobie wszystkie
      biura polityczne może.
      • homosovieticus Re: to bardzo mało prawdopodobne 12.05.04, 10:51
        colas.breugnon napisał:

> Jest przecież solidarność elit europejskich już,
        > by się takiego Leppera zablokowało skutecznie,
        > wystarczy wstrzymać kredyt, i to nie za karę,
        > lecz wskutek - obiektywnie - obniżonych ratingów.
        > Dziś narzędzia władzy finansowej są przepotężne,
        > i mogą zresztą też zostać użyte do zniechęcenia
        > antylepperowców do zamachu stanu, który byłby
        > raczej niebezpiecznym precedensem emancypacji
        > władz politycznych spod kurateli finansów.
        > Ale to już temat na dłuższy wywód. Mnie w każdym
        > razie wydaje się, że jest wiele mniej drastycznych
        > i mniej ryzykownych środków dyscyplinujących.
        > Poza tym, czy naprawdę sądzisz, że finansowi
        > decydenci widzą wielką różnicę między Lepperem
        > a np. Rokitą? Aby tylko nie ruszał instytucji
        > finansowych, a aresztować to sobie wszystkie
        > biura polityczne może.
        Jak to u nas w gminie mówią ; z ust mi, Colasie wyjałeś i sam wszystko pieknie
        i mądrze powiedziałeś!
        • colas.breugnon Re: to bardzo mało prawdopodobne 12.05.04, 11:05
          Znaczy, ja nie twierdzę, że nie będzie już wojen,
          stanów wyjątkowych, konfiskat, gospodarki wojennej
          i podobnych rzeczy, no ale nie w takim kraiku
          i na pewno nie z takich powodków.
          P.S. Basia stawia śliwowicę: 84%.
          To dopiero powód byłby, nie?
          • homosovieticus Re: to bardzo mało prawdopodobne 12.05.04, 11:29
            colas.breugnon napisał:

> Znaczy, ja nie twierdzę, że nie będzie już wojen,
            > stanów wyjątkowych, konfiskat, gospodarki wojennej
            > i podobnych rzeczy, no ale nie w takim kraiku
            > i na pewno nie z takich powodków.
            > P.S. Basia stawia śliwowicę: 84%.
            > To dopiero powód byłby, nie?

Stefan pokazał ,że i w przestrzeni absurdalnej porusza sie z łatwoscia i
            wdziękiem.Zamachu stanu nie będzie bo nie lezy on w interesie tych którzy mogą
            go przeprowadzić. Dla Elyt rzady Leppera to zbawienie. Tak uczył Bakunin ,
            Trocki i Kamieniew.
            :))

84% powiadasz ?
            kiedy i gdzie Colasie drogi?
            • Gość: Piotr Kropotkin by powiedział, że to bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 11:50
              Zalecam lekturę jego książek i przypominam, że jego pogżeb był w Rosji ostatnią
              niezależną demonstracją po rewolucji.
              • Gość: Paweł Re: Słuchać trzeba co Książe mówi, bo ludzie IP: *.gdynia.mm.pl 12.05.04, 12:03
                z nizin, pomimo podziwu, okazują sie zwykłymi kłamcami albo towarzystwem
                przestepczym się otaczają.
                Artykuły Księcia Piotra tu możesz przeczytać drogi Piotrze .I potem opowiedzieć
                na forum.
                www.czsz.prv.pl/
            • colas.breugnon Re: to bardzo mało prawdopodobne 12.05.04, 18:48
              homosovieticus napisał:
              > 84% powiadasz ?
              > kiedy i gdzie Colasie drogi?

Na POSOPiSie jakimś, nie wiem, gdzie to, w Sejmie czy już poza może?
              Swoją drogą, ale jaja będą, kiedy w jednym politbiurze Partii Ocalenia
              zasiądzie Urban Marian Buzek Adam Bronek Lechu Jan Maria - Jezus Maria!
              Leppera jedności narodowej mamy. Uwielbiam takie absurdy.
              • homosovieticus Re: to bardzo wielce prawdopodobne 13.05.04, 09:21
                colas.breugnon napisał:

> homosovieticus napisał:
                > > 84% powiadasz ?
                > > kiedy i gdzie Colasie drogi?
                >
                > Na POSOPiSie jakimś, nie wiem, gdzie to, w Sejmie czy już poza może?
                > Swoją drogą, ale jaja będą, kiedy w jednym politbiurze Partii Ocalenia
                > zasiądzie Urban Marian Buzek Adam Bronek Lechu Jan Maria - Jezus Maria!
                > Leppera jedności narodowej mamy. Uwielbiam takie absurdy.
                Bylim wczoraj na pierwszym posiedzeniu naszego politbiura. Przybyli wszyscy
                wymienieni przez Ciebie. Bronek się tylko spóznił , bo z Paryża leciał.Na
                wniosek Adama w skład politbiura partii Ocalenia Narodu, jednogłośnie
                dokoptowani zostali Wojtek i ten generał od 'honoru", zapomniałem
                cholera,imienia.Wypilismy troszkę tego "świństwa koniakowatego" co udało się
                Adamowi zamelinować z "Magdalenki" jeszcze.Zwietrzałe było, bo Adam po
                ostatniej popijawie z Lwem zapomniał butelkie zakręcić.Mocy wiecej nie miało
                jak 47%.Skandal.
                A co to za Baska z tą śliwowicą? Gdzie garuje i z kim śpi?
                • colas.breugnon tu się Basia ofiaruje 13.05.04, 17:58
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=12586762
                  P.S. Nie lepsza byłaby nazwa Wszechpolski Ruch Ocalenia Narodowego?
                  • homosovieticus Re: tu się Basia ofiaruje 13.05.04, 18:23
                    colas.breugnon napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=12586762
                    > P.S. Nie lepsza byłaby nazwa Wszechpolski Ruch Ocalenia Narodowego?
                    Bez dwóch zdań, lepsza i swojska.
                    • colas.breugnon no to siup 14.05.04, 18:09
                      robimy WRON wszystkich Polaków
                      choć tak myślę sobie, może prościej byłoby
                      powołać Leppera na miejsce Olechowskiego w PO?
                      • homosovieticus Re: no to siup i na drugą nóżkę 14.05.04, 18:30
                        colas.breugnon napisał:

> robimy WRON wszystkich Polaków
                        > choć tak myślę sobie, może prościej byłoby
                        > powołać Leppera na miejsce Olechowskiego w PO?

To jest jakiś pomysł na zwyciestwo wyborcze PO i na porażkę SO. :))
                        ps
                        ale emocje dzisiaj na forum., nie wiesz jaki to powód?
                        • colas.breugnon a to i na trzecią 14.05.04, 18:41
                          wszyscy się zastanawiają, czy SLD poprze Belkę,
                          bo on podobno z Solidarności czy z ZChN jest
                          tak naprawdę, a poza tym chamy myślą, że zakryją
                          chamstwo własne, nazywając chamami innych,
                          to sie nawet jakoś nazywa w psychiatri;
                          a nam, Marian, to już chyba tylko picie pozostaje,
                          i z puszkami napoju filozoficznego w dłoniach
                          komentowanie jak te dwa dziady z loży w Muppet Show
                          • homosovieticus Re: a to i na trzecią nóżkę wypić można 15.05.04, 21:05
                            Ta belka, to raczej kijek, którym daremnie elyty opędzają się przed
                            nacierajacymi barbarzyńcami.
                            Na siedzenie w loży godzę się ale tylko na turniejach tenisowych.
                            Pije "Absolut"z białych i "Kaper" z lzejszych trunków.
                            Częstój się .Czym chata bogata tym rada.
                            ps
                            teraz jestem juz w kursie dzieła, bo gadałem z Jędrkiem i wszystko mi z
                            detalami opowiedział co w tym Sejmie wyrabiał.
                            Pochwaliłem.
                            • colas.breugnon Lepper musi nadejść 16.05.04, 19:45
                              On nasz człowiek jest, znaczy się: trunkowy;
                              akcyzę na wódę obniży, piwsko będzie się
                              należało z opieki społecznej, a wino będzie
                              w cenie wody. Ech, nasz sokół, Jędruś.
                              • homosovieticus Re: Lepper musi nadejść a Michnik odejść 16.05.04, 20:09
                                bo do piwka lubię sobie poczytać, co na swiecie SZEROKIM słychać. I na
                                tych "wysokich obcasach" chodzić już nie mogę, bo nie tylko nogi powykrzywiałem
                                ale i charakter wykoślawił mi się przez tą kulturę Michnikowa.
                                • colas.breugnon Re: Lepper musi nadejść a Michnik odejść 16.05.04, 20:37
                                  Michnik najwyraźniej traci Gazetę. Dostanie zapewne nowy
                                  dodatek cotygodniowy, np. weekendowy, pod tytułem Wysokie
                                  loty, na którym będzie uprawiał zadęcie intelektualne,
                                  na jakie tylko go stać.

Z myślą o tym okresie napisałem kiedyś instrukcję obsługi
                                  red. Michnika, którą niniejszym przedkładam właścicielom
                                  Agory.

Michnik Adam – instrukcja obsługi.

Pokarmy stałe: dieta urozmaicona, właściwa dla wszystkożernych.

Napoje: alkohol etylowy w gramaturze zbliżonej do masy pokarmów
                                  stałych; najlepiej roztwory wodne w rozcieńczeniu od 1/9 do 1/2.

Higiena: codzienne przemywanie ust alkoholem etylowym 40%;
                                  cotygodniowa zmiana ubrania; co drugi lub czwarty raz można ją
                                  połączyć z kąpielą.

Rozrywki cielesne: masaż wykonywany przez młode samice ludzkie.

Rozrywki duchowe: pisanie listów do koronowanych głów oraz możnych
                                  tego świata. (Wysyłać nie trzeba).

Kary lekkie: zmiana samic masujących na otyłe lub dorosłe albo
                                  niepodawanie alkoholu przez sześć godzin od przebudzenia.

Kary średnie: odstawienie samic na tydzień lub pozbawienie
                                  alkoholu przez jeden dzień – do zmroku.

Kary ciężkie: bezterminowe odstawienie samic i alkoholu
                                  albo pozbawienie papieru na tydzień.

Kara najcięższa: bezterminowe pozbawienie papieru.

Nagrody zwyczajne: stosować odwrotnie do kar.

Nagroda specjalna: spreparowane listy od możnych tego świata,
                                  najlepiej zaczynające się od słów: Drogi Adamie.

Nagroda nadzwyczajna: spreparowanie egzemplarza gazety
                                  z wydrukowanym pouczeniem oraz dziękczynną odpowiedzią
                                  właściwej głowy państwa lub równoważnego autorytetu.

• homosovieticus Re:Lepper musi nadejść a Michnik odejść w siną dal 17.05.04, 22:04
                                    zastosowałem michnikowatą instrukcje obsługi i ..czuje się fantastycznie.
                                    Moja sąsiadka co oczy ma jak ....w roli kilku samic wystapiła. Wspaniałe
                                    doznania.
                                    • Gość: redaktor mniejszy też bym tak chciał IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 17:47
                                      kiedy zapisy?
                                      • homosovieticus Re: też bym tak chciał - każden tak mówi 19.05.04, 20:01
                                        Gość portalu: redaktor mniejszy napisał(a):

> kiedy zapisy?

Jak wrócimy od większego Brata bedziem zapisywać a wykształcenie macie jakieś?
                                        • Gość: redaktor no mamy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 20:06
                                          WSNS znaczy się
                                          • homosovieticus Re: no mamy 19.05.04, 20:08
                                            Gość portalu: redaktor napisał(a):

> WSNS znaczy się
                                            Nie o mamy wykształcenie pytam, tylko o wasze?
                                            • Gość: redaktor znaczy taty? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 20:11
                                              też średnie jak gdyby
                                              • homosovieticus Re: znaczy taty? 19.05.04, 20:13
                                                Gość portalu: redaktor napisał(a):

> też średnie jak gdyby

znaczy pochodzenie elytarno-inteligienckie?
                                                czy tak?
                                                tylko bez kuglowania mówcie.
                                                • colas.breugnon nieczytaty znaczy się 20.05.04, 08:06
                                                  Samo o brona podbiła podobno Rosję, znaczy oczarowała,
                                                  hej, może jak nasz Jędruś weźmie władzę, to i Rosję
                                                  do Unii przyłączy, i te Niemcy pogromi jakimiś przypowieściami...
                                                  Piskorski musi odejść (do Parlamentu Europejskiego, oczywiście).
                                                  • homosovieticus Re: jesli czytaty znaczy się to 21.05.04, 20:38
                                                    colas.breugnon napisał:

> Samo o brona podbiła podobno Rosję, znaczy oczarowała,
                                                    > hej, może jak nasz Jędruś weźmie władzę, to i Rosję
                                                    > do Unii przyłączy, i te Niemcy pogromi jakimiś przypowieściami...
                                                    > Piskorski musi odejść (do Parlamentu Europejskiego, oczywiście).

Poczytajcie o proponowanej strategii dla Rosji.Brzmi groźnie dla całej
                                                    Europy :((
                                                    arcto.ru/
                                                  • colas.breugnon demografia, bracie 21.05.04, 20:48
                                                    ona jest ważniejsza od tych wszystkich intryg oraz spisków,
                                                    parafrazują Kosińskiego: najpierw trzeba być, a dopiero potem
                                                    sprawiać cokolwiek. rosja jest chwilowo bardzo, bardzo chora.
                                                  • homosovieticus Re: demografia, bracie w połączeniu z SS 21.05.04, 20:54
                                                    colas.breugnon napisał:

> ona jest ważniejsza od tych wszystkich intryg oraz spisków,
                                                    > parafrazują Kosińskiego: najpierw trzeba być, a dopiero potem
                                                    > sprawiać cokolwiek. rosja jest chwilowo bardzo, bardzo chora.

Chora tak ale nie słaba i komisarze - lekarze z UE ciągle u jej stóp siedzą i
                                                    proponują zwiazki różniste.
                                                  • colas.breugnon och, jasne, stopy Rosji pachną im bardziej niż 21.05.04, 20:56
                                                    nasze perfumy
                                                  • homosovieticus Re: och, jasne, stopy Rosji pachną im bardziej ni 21.05.04, 21:01
                                                    colas.breugnon napisał:

> nasze perfumy

"Scytowie my...."
                                                  • colas.breugnon kaper i absolut 21.05.04, 21:05
                                                    co tam jeszcze pijesz, że wciąż Ci smakuje;
                                                    mnie już tak się nudzi, że nachodzą mnie myśli o śmierci;
                                                    jak tu kurde żyć z tą świadomością?
                                                    to może: świadomość precz? niechaj każdy będzie jako giwi?
                                                  • homosovieticus Re: kaper , absolut i śmiech przez łzy- eto żiźń 21.05.04, 21:08
                                                    colas.breugnon napisał:
                                                    > co tam jeszcze pijesz, że wciąż Ci smakuje;
                                                    > mnie już tak się nudzi, że nachodzą mnie myśli o śmierci;
                                                    > jak tu kurde żyć z tą świadomością?
                                                    > to może: świadomość precz? niechaj każdy będzie jako giwi?

:)))))))))))
                                                  • colas.breugnon ech żiźń, ty żizń, ty diwka jechana 21.05.04, 21:11
                                                    znajem, znajem
                                                  • homosovieticus może to spleen? wtedy whisky poprawi ci humor? 21.05.04, 21:18
                                                    A jak nie to pieść Łasiczkę.
                                                    www.joemonster.org/article.php?sid=3411&mode=thread&order=0&thold=0
                                                  • colas.breugnon eeeeeee 21.05.04, 21:24
                                                    spada pan
                                                  • homosovieticus Re: eeeeeee .. chłopaki nie płaczą 21.05.04, 21:46
                                                    colas.breugnon napisał:

> spada pan

Ulotna miłość jak belka i krótkotwała jest. ;((
                                                  • colas.breugnon Pardon, czy Pan mnie nie podrywa czasem? 22.05.04, 19:53
                                                    Bo ja proszę Pana na takie sprawe obrzydliwy nader jestem
                                                  • homosovieticus Re: Pardon, czy Pan mnie nie podrywa czasem? 22.05.04, 19:59
                                                    colas.breugnon napisał:

> Bo ja proszę Pana na takie sprawe obrzydliwy nader jestem

A nie możesz się wstępnie upić, to podobno jest na smiałośc?
    • Gość: luvski Re: Krótkie FAQ n.t. zamachu stanu IP: 217.97.135.* 12.05.04, 10:56
      Z nudów mozna rózne głupoty wypisywać na forum.
    • Gość: le Świetne wystąpienie Leppera w Sejmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 14:23
      Jestem wręcz zaskocznony, gdyż jasno powiedział wiele rzeczy, które po prostu
      leżą Polakom na sercu. Jak będzie to na stronach sejmowych warto je omówić.
    • stefan4 Re: Krótkie FAQ n.t. zamachu stanu 12.05.04, 14:34
      stefan4:
      > Czy zanosi się na zamach stanu w Polsce? Obawiam się, że taka opcja jest w
      > ,,sferach'' na poważnie brana pod uwagę.

Spróbujmy sobie wyobrazić taki obrazek:

W kraju odbywają się masowe demonstracje z rozpaczy (pielęgniarek, czy
      kolejarzy, wszystko jedno), niektóre z nich niezbyt pokojowe; wzrasta
      przestępczość; trwa chaotyczna przemoc policji stale nie tam, gdzie jest
      potrzebna dla uspokojenia sytuacji; wzrastają notowania Saomoobrony i innych
      ,,roszczeniowców''; już jest oczywiste, że żadna siła jej nie zatrzyma w
      mających się za tydzień odbyć wyborach; kapitały masowo odpływają z kraju
      powodując, że wszystko robi się jeszcze bardziej beznadziejne..

Ale na razie wojsko i policja ciągle są w ręku partii ,,rozsądku''. Za tydzień,
      po wyborach, będzie już za późno, bo Lepper wyraźnie zapowiada, że zabierze się
      za ,,złodziei'' a z ,,dobrze poinformowanych źródeł'' wiadomo, że zaprowadzi
      faszyzm i będzie karmił chłopów małorolnych dziećmi działaczy SLD i PO. Jednak
      ciągle jeszcze można ten horror powstrzymać, bo wojsko, policja, media i
      internet są w rękach ,,sprawiedliwych''. Trzeba tylko zdecydować się TERAZ, a
      potomność będzie za to wdzięczna.

I test na demokracje: czy w takiej sytuacji Belka spokojnie odda władzę
      Lepperowi? Czy jakiś Szmajdziński czy Dziewulski nie namówią go, żeby ratował
      naród?

- Stefan
      • Gość: syndyk3RzP A może będzie tak? IP: 64.7.156.* 12.05.04, 15:33
        mówisz, jakbyś miał jakieś przecieki z Kancelarii prezydenta..

wersja brzmi całkiem swojsko, ale przede wszystkim:
        Belki już wtedy nie będzie (to kwestia max paru tygodni);
        wyobrażam sobie natomiast taki dramatyczny zwrot:
        wobec zagrożenia wyjściem wojska na ulice, proklamowany w powyborczą noc
        Narodowy Komitet Ocalenia Wolności i Demokracji (Olechowski, Rokita, Kalisz,
        Borowski, Oleksy, Janik) ze swym Wielkim Przewodniczącym Tymczasowej Rady
        A.Kwaśniewskim, ustami swego Rzecznika Stanu Wyjątkowego A.Michnika ogłasza
        tymczasowe zawieszenie praw konstytucyjnych i godzinę policyjną...

W odpowiedzi, zwycięska w wyborach partia Samoobrona ogłasza zawarcie
        koalicji z PiSem, PSL-em i LPR-em (ok. 60% mandatów) i tu sensacja:
        Lepper, za cenę porozumienia programowego, zgadza się przyjąć jedynie
        stanowisko 1-wszego wicepremiera - premierem zostaje lider PiS-u Jarosław
        Kaczyński.
        Masowe poparcie dla nowej koalicji zmusza komunistyczno-liberalną rokosz
        do odwołania planów stanu wyjątkowego i rezygnacji.

Rynki uspakajają się i wracają jak muchy do miodu.
    • antykagan Re: Skad sie tacy IDIOCI jak Stefan4 biorą? 12.05.04, 15:40
      stefan4 napisał:

>
      > Czy zanosi się na zamach stanu w Polsce? Obawiam się, że taka opcja jest w
      > ,,sferach'' na poważnie brana pod uwagę.
      >

i dalej BLE BLE idioty

Zdumieniem napawa mnie fakt, ze ktos "polemizuje" merytorecznie z belkotem
      poronionego Stefana4.
    • colas.breugnon podobno legitymacje będą wydawać 12.05.04, 20:57
      posiadaczom stałych nicków w GW,
      legitymacje intelektualistów.
      • Gość: hiena::random Masz juz taka legitymacje ? IP: *.ira.sch.gr / *.ira.sch.gr 14.05.04, 04:47
        Burdel w Polsce od dawna kwalifikuje sie na byle jaki pucz wojskowy,
        mimo to Stefan bredzi jak potluczony.
      • Gość: hiena::random Re: podobno legitymacje będą wydawać IP: *.nutricia.fr / 195.6.148.* 14.05.04, 04:50
        "Intelektualista im. A. Michnika"
    • Gość: stary byk Re: Owszem, ale zupełnie inaczej! IP: *.imgw.pl 13.05.04, 21:23
      Zamach stanu może zrobić właśnie Lepper. Wiemy, że potrafi zwołać bojówki, a
      gdy zostanie premierem będzie mu podlegać policja. Czy są takie siły, które
      mogłyby wyprowadzić przeciw niemu setki tysięcy ludzi? Ja takich nie widzę!
      A kto spośród innych polityków jest zdolny i ma siły potrzebne do kontrzamachu?
      Ani SLD, ani PO, ani PIS, ani LPR, ani prezydent.
      • homosovieticus Re: Owszem, ale zupełnie inaczej! 13.05.04, 21:39
        Gość portalu: stary byk napisał(a):

> Zamach stanu może zrobić właśnie Lepper. Wiemy, że potrafi zwołać bojówki, a
        > gdy zostanie premierem będzie mu podlegać policja. Czy są takie siły, które
        > mogłyby wyprowadzić przeciw niemu setki tysięcy ludzi? Ja takich nie widzę!
        > A kto spośród innych polityków jest zdolny i ma siły potrzebne do
        kontrzamachu?
        >
        > Ani SLD, ani PO, ani PIS, ani LPR, ani prezydent.
        Po co ma robić zamach stanu, jak władza sama mu w ręce włazi?
        • Gość: stary byk Re: Żeby rządzić bez ogladania się IP: *.imgw.pl 22.05.04, 20:21
          na prawo i konstytucję.
          Lepper przestrzegający prawa zbłaźni się po kilku tygodniach i będzie musiał
          podać się do dymisji. A po przeprowadzeniu zamachu i pozamykaniu przeciwników
          będzie mógł robić co zechce i żadna prasa ani internet mu nie będą bruździć.
          Oto po co Lepperowi zamach stanu.
          Taką drogą poszedł Hitler.
          • stefan4 Re: Żeby rządzić bez ogladania się 22.05.04, 22:15
            stary byk:
            > Lepper przestrzegający prawa zbłaźni się po kilku tygodniach i będzie musiał
            > podać się do dymisji. A po przeprowadzeniu zamachu i pozamykaniu przeciwników
            > będzie mógł robić co zechce i żadna prasa ani internet mu nie będą bruździć.
            > Oto po co Lepperowi zamach stanu.

Słaba hipoteza. Wyciągnięta z publikatorów a nie z obserwacji dzisiejszej
            rzeczywistości. Nie tłumaczy zjawisk dzisiejszego życia publicznego, takich jak
            blokada Warszawy w czasie sabatu globalistów ani ostatniej nadzwyczajnej
            aktywizacji policji i bezpieki. One przecież nie są jeszcze w rękach Leppera.

- Stefan
            • Gość: stary byk Re: Aktywizacja? Raczej kompromitacja. IP: *.imgw.pl 23.05.04, 18:56
              Co ma piernik do wiatraka? Blokada Warszawy i zamach stanu?
              Gdzie ta nadzwyczajna aktywizacja? Raczej widac kompromitacje, np. w Lodzi czy
              gdzie indziej.

Z jakich publikatorow wysnuta hipoteza? Kto to pisal i kiedy?

Ja raczej nie wierze w zamach stanu, ale jedyny chetny do czegos takiego to
              wlasnie Lepper. To widac z calej jego dzialalnosci i nieukrywanych pogladow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka