Dodaj do ulubionych

Honor Poncyliusza

08.06.11, 08:18
Nie chciały mu dać platfusy "dwójki" za Tuskiem w Warszawie. Ambitna sztuka. Jak polec, to z honorem. Ostatni taki z kodeksu Boziewicza. Szacun, panie Pawle!
Obserwuj wątek
    • iryda11 Re: Honor Poncyliusza 08.06.11, 08:35
      Ciekawi mnie czy ten pan ma chociaż szczyptę honoru nie mówiąc już o całym.
      • haen2010 Re: Honor Poncyliusza 08.06.11, 08:41
        Prostytutka też swój honor ma. Za darmochę nie rozdaje. Ceni swój fach.
    • rydzyk_smigly Czy Arłukowicz byłby sprzedajną dziwką 08.06.11, 08:42
      przyjmując propozycję Palikota wstąpienia do jego politycznego nowotworu?
      • kzet69 Re: Czy Arłukowicz byłby sprzedajną dziwką 08.06.11, 09:15
        Sądzę że nie, bo trzeba dużo odwagi by zrezygnować z posiadanych przywilejów i tworzyć coś od zera, niestety pan. A. wybrał fikcyjną funkcję, furę i komórę...
        • haen2010 Re: Czy Arłukowicz byłby sprzedajną dziwką 08.06.11, 09:18
          Trudno nie zauważyć, że platfusy całkowicie straciły zdolność oceny postepowania, tego, co wypada, co nie wypada. To się definiuje jako nihizm moralny, upadek wartości. Zdziczenie.
    • ayran Re: Honor Poncyliusza 08.06.11, 10:15
      Ciekawa metoda dyskusji: wysysa się z palca jakiegoś newsa (tu: że Poncyliusz żądał dwójki a PO nie chciala mu jej dać) a następnie w oparciu o ten to wymysl rozwija się dyskusję.
      • haen2010 Czemu mnie się czepiasz? 08.06.11, 10:53
        www.polskatimes.pl/fakty/polityka/412870,poncyljusz-nie-poszedl-do-po-bo-nie-chcieli-mu-dac-miejsca,id,t.html
        Jedynki pewnie nie chciał. Czepiaj się medialnej baby, która tam antyszambruje od rana do wieczora.
        • ayran Re: Czemu mnie się czepiasz? 08.06.11, 10:58
          Według informacji "Polski" jednym z powodów fiaska rozmów Poncyljusza z PO, które trwały od kilku dni, była kwestia miejsce na liście. Poncyljusz miał się ,według naszych rozmówców, upierać przy stracie z Warszawy, Platforma, mająca tu już dość silną listę, chciała, by polityk wystartował z innego miasta, gdzie potrzebna jest bardziej konserwatywna twarz.

Jedynka, dwójka i trójka z Warszawy to Tusk, Kidawa-Błońska i Rostowski.
          W tej sytuacji trudno nazwać - pochodzący od ciebie, a nie medialnej baby - tekst na temat rzekomego sporu o "dwójkę" inaczej niż wyssany z palca u nogi.
          • haen2010 Re: Czemu mnie się czepiasz? 08.06.11, 11:17
            A skąd wiesz, że on chciał czwórkę? Od takich detali człowiek głupieje, zaczniesz się czepiać literówek?
            • ayran Re: Czemu mnie się czepiasz? 08.06.11, 11:21
              Z tekstu w gazecie, który sam podlinkowałeś, wynika, że on chciał miejsce w Warszawie, a proponowano mu gdzie indziej.
              Z kolei z mojego tekstu nie wynika, że chcial w tejże Warszawie czwórkę, czy jakikolwiek inny numer parzysty czy nieparzysty.

Dwójkę wymyśliłeś ty, dorabiając do tego przy okazji ideologię o niebywałych cnotach honorowych Poncyliusza.

• muchomor-sromotnikowy Re: Honor Poncyliusza 08.06.11, 10:16
      haen2010 napisał:

> Nie chciały mu dać platfusy "dwójki" za Tuskiem w Warszawie. Ambitna sztuka. Ja
      > k polec, to z honorem. Ostatni taki z kodeksu Boziewicza. Szacun, panie Pawle!

Może honor to zbyt wielkie słowo,zostały mu widać resztki przyzwoitości czego nie można powiedzieć o Arłukowiczu.
    • ayran honorowy kapciowy Eli Jakubiak 08.06.11, 10:41
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9745348,_Kowal_to_parawanowy_prezes__W_PJN_rzadzi_Jakubiak_.html
      Oczywiście zakładając, że Libicki się nie myli, ale wydaje się mieć więcej możliwości obserwacji Poncyliusza niż autor wątku.
    • didjeridu Re: Honor Poncyliusza 08.06.11, 10:59
      haen2010 napisał:

> Nie chciały mu dać platfusy "dwójki" za Tuskiem w Warszawie. . Szacun, panie Pawle!

Przerost ego i honor to nie koniecznie to samo
    • volupte01 Re: Honor Poncyliusza 08.06.11, 11:09
      I dobrze. Jesli nawet PO jakies miejsce na listach im oze zaproponowac , to dalsze , a nie czołowe. Oni i tak wielkiego wyboru nie maja.
      • haen2010 Rozumiem ten żal i smutek 08.06.11, 11:21
        Czy ktoś pamięta tę radość, wiwaty, gdy Sikorski wybrał się z maczetą na watahy? Jak się cieszono Pawłem Zalewskim czy Mężydłem z Borsukiem?

Co się z wami platfusy dziś wyprawia? Już się nie cieszycie na kolejne zakupy wzmacniające finanse burdelu? Bardzo się dziwię Waszej reakcji.
        • ayran Re: Rozumiem ten żal i smutek 08.06.11, 11:25
          Poncyliusz w porównaniu z całą wymienioną czwórką to waga papierowa, co najwyżej musza.
          Choć do roli kapciowego Eli Jakubiak nadaje się doskonale.
        • rydzyk_smigly Ja pamiętam: 08.06.11, 11:35
          Autor: haen1950 12.09.07, 12:29

Oby każdy, kto ma trochę elementarnej przyzwoitości miał tyle honoru co Mężydło i Sikorski. Jak można wymagać od ludzi, żeby milczeli widząc qrestwo, chciwość na publiczny grosz, bezprawie i wszystkie świństwa, które pomogą utrwalić władzę i grabież kasy

Czy platforma rozwali PiS?
          Autor: haen1950 07.09.07, 06:10

Długofalowa i perfidna polityka PO wreszcie się zaczyna finalizować.

Chodzi o wyizolowanie z PiS bandy zwanej Katschorenhaus, ukazanie jej nieprawości i egoizmu i przejęcie tzw. "przyzwoitej prawicy".

Symbolem tego jest przejście Mężydły. Jeżeli w ślad za nim pójdą Sikorski i Zalewski to spektakularny sukces będzie faktem. Komisje i śledztwa postwyborcze dobiją stronnictwo Kaczorów i Rydzyka, pozostanie mała, niszowa partyjka populistów na miejsce wyeliminowanych LPR i Samoobrony.

haen2010 napisał:

> Czy ktoś pamięta tę radość, wiwaty, gdy Sikorski wybrał się z maczetą na watahy ? Jak się cieszono Pawłem Zalewskim czy Mężydłem z Borsukiem?

> Co się z wami platfusy dziś wyprawia? Już się nie cieszycie na kolejne zakupy wzmacniające finanse burdelu? Bardzo się dziwię Waszej reakcji.
          • haen2010 Re: Ja pamiętam: 08.06.11, 11:48
            Cieszę się, że cytujesz. Zawsze staram się pisać uczciwe wnioski. Tamte też takie były, bo uważałem platfusów za partię ludzi przyzwoitych, dbających o interes państwa. Dostałem mieszankę sługusów mafii watykańskiej, cyników i intrygantów usilujących zbudować coś na kształt państwa Orwella, under control, kryte wszędobylskim bajerem i oglupianiem ludzi.
            • volupte01 Re: Ja pamiętam: 08.06.11, 12:02
              Swoja uwczesna radosć , przypisujesz innym:-)
              • haen2010 Re: Ja pamiętam: 08.06.11, 12:19
                Cieżko było się zweryfikować, ale po Smoleńsku partia Tuska pokazała swoje prawdziwe oblicze. Osobiście uważam, że niwiele się różnią od partii Kaczora, lepsze garnitury, lepszy bajer. Ale stosunek do ludzi, państwa ispołeczeństwa identyczny - pogarda dla tych, którzy się nie załapali. Tych ostatnich 38 milionów.
                • volupte01 Re: Ja pamiętam: 08.06.11, 12:47
                  No to sie zweryfikowałeś:-) A podpieranie swojej decyzji smoleńskiem , nie ma sensu.
                  • haen2010 Re: Ja pamiętam: 08.06.11, 12:54
                    Nie podpieram Smoleńskiem, ale przed nim jeszcze szło patrzeć przez palce. Świnie, które podkładali Kaczory z Napieralskim miały swoją moc i usprawiedliwiały. Po Smoleńsku platfusy ukazały cały swój potworny cynizm i bajer dla ciemnego ludu. Niech ich historia sądzi, ja to już teraz o tym wiem.
                    • volupte01 Re: Ja pamiętam: 08.06.11, 13:01
                      jaki cynizm? Ze za wolno , ze brak ostatniej rozmowy i inne , wciskane przez opozycje argumenty? Strona rzadowa tez ma argumenty. Ty ciagle podkreslasz ze istatnia rozmowa siedzi w rekawie i to cyniczna gra. Mozliwe ale nie wiemy. Moze w tej rozmowie nie ma nic takiego strasznego? Bo rozkazu ladowanie nie przewiduje , predzej cos w stylu ,, ty tam jestes , sam zdecydj" .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka