Dodaj do ulubionych

Waldemar Kuczyński zwariował

24.06.11, 14:21
Twierdzi, że Temida jest ślepa, a sądy nie działają z politycznej inspiracji: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Panie-Sedzio-niech-Pan-nie-zwaza-na-kwasy-i-falsz-PiS-zbadac-Kaczynskiego,wid,13538939,komentarz.html

POtrzebny psychiatra?
Obserwuj wątek
    • mike.recz Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 14:29
      że sądy działają z politycznej inspiracji.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 14:33
        Ja mam taki dowód:
        wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/341475,nsa-odrzucil-skarge-kasacyjna-premiera-ws-ujawnienia-tarczy-antykorucyjnej.html
        To możliwe wyłącznie w reżimie Tuska takie działanie na życzenie rządu.
        • mike.recz Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 14:38
          Poza tym ten sam sędzia uniewinnił Dorotę Kanię w procesie jak wytoczył jej PiS minister Janusz Kaczmarek:

niezalezna.pl/12330-co-z-tym-sadem
          Co ciekawe, sędzia Maciej Jabłoński orzekał w procesie, który z artykułu 212 wytoczył Dorocie Kani były szef MSWiA Janusz Kaczmarek za tekst opublikowany także w tygodniku „Wprost”, a dotyczący „agenta-śpiocha”. W tym procesie Dorota Kania została uniewinniona.
          • zemze_lufa Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 14:42
            "Sędzia Maciej Jabłoński, który wysłał na badania psychiatryczne Jarosława Kaczyńskiego, wydał wyrok skazujący dziennikarkę „Gazety Polskiej” Dorotę Kanię w procesie z byłym funkcjonariuszem Służby Bezpieczeństwa płk. Ryszardem Bieszyńskim."

"Ten sam sędzia w 2007 r. nakazał przyprowadzić na salę sądową przez policję redaktora naczelnego „Gazety Polskiej” Tomasza Sakiewicza i Katarzynę Hejke. Sąd uznał, że dziennikarze przedstawili niewystarczające dla niego powody nieobecności na rozprawie. Proces dotyczył prywatnego aktu oskarżenia z artykułu 212 złożonego przez telewizję TVN, która ostatecznie wycofała się z tego procesu."

Zaiste, wzór politycznej bezstronności.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 14:47
              Dokładnie, raz GaPolom dowali raz obroni, widać dobry sędzia nie patrzący na polityczne konotacje.
            • mike.recz Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 14:48
              Przecież Sakiewicz i Hejke bezczelnie unikali sądu i bez usprawiedliwienia nie stawiali się na rozprawę. Skończ pieprzyć bo doskonale pamiętam tamtą sprawę. Każdy sąd by tak zrobił.

Kanię w jednej sprawie skazał, w drugiej uniewinnił. Tak, to jest dowód na bezstronność
              i obiektywne rozpatrywanie spraw.
              • zemze_lufa [...] 24.06.11, 14:54
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • indeed4 A przepraszam. 24.06.11, 15:02
                  Dlaczegóż to niby sędzia nie może posiadać własnych poglądów?

Prawicowy obóz publicystyczny od lat nam wpaja, że dziennikarz ma prawo posiadać własne polityczne poglądy. Skoro działający pro publico bono, kształtujący opinię publiczną dziennikarz nie musi być obiektywny, dlaczego sędzia musi? Też przecież działa pro publico bono.

Wytłumacz.
                  • zemze_lufa Re: A przepraszam. 24.06.11, 15:04
                    Nie zamierzam ci niczego tłumaczyć, bo masz rację. To Kuczyński napisał, że Temida jest ślepa, a poniewaz miał na myśli sądy w POlsce, zapytałem, czy przypadkiem nie jest mu potrzebny psychiatra.
        • zoil44elwer Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 15:29
          To że NSA odrzucił kasację premiera uważasz za sukces reżimu Tuska?
          • mike.recz Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 15:35
            zoil44elwer napisał:

> To że NSA odrzucił kasację premiera uważasz za sukces reżimu Tuska?

Oczywiście. Na sukces i wszechwładzę reżimu Tuska.
      • zoil44elwer Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 15:02
        W PRL działały z politycznej inspiracji,ale po 89 jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki sądy i sędziowie stali się niezależni i niezawiśli? Trybunał Sprawiedliwości w Luksemburgu twierdzi inaczej a Polska musi płacić odszkodowania za działalność niezależnych i niezawisłych sądów
        • mike.recz Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 15:06
          zoil44elwer napisał:

> W PRL działały z politycznej inspiracji,ale po 89 jak za dotknięciem czarodziej
          > skiej różdżki sądy i sędziowie stali się niezależni i niezawiśli? Trybunał Spra
          > wiedliwości w Luksemburgu twierdzi inaczej a Polska musi płacić odszkodowania z
          > a działalność niezależnych i niezawisłych sądów

Przecież ja wcale nie staram się wybielić polskiego sądownictwa. Zdarzają się decyzje
          kompletnie absurdalne, stronnicze, związane z korupcją czy chęcią awansu. Tak samo w prokuraturze. Istnieje mnóstwo skandali i nieprawidłowości.

Twierdzę jednak, że ta akurat decyzja ma swoje podstawy i jest rozdmuchiwana kompletnie
          ponad miarę.
          • zemze_lufa Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 15:14
            Innymi słowy, podobnie jak ten sędzia uważasz, że nie jest jasne, czy Kaczyński jest wystarczająco zdrowy psychicznie, żeby brać udział w procesie. Na czele opozycji stoi psychol, gadza się?
            • mike.recz Re: Czyli ty zdrowy na umyśle masz dowody na to 24.06.11, 15:24
              zemze_lufa napisał:

> Innymi słowy, podobnie jak ten sędzia uważasz, że nie jest jasne, czy Kaczyński
              > jest wystarczająco zdrowy psychicznie, żeby brać udział w procesie. Na czele o
              > pozycji stoi psychol, gadza się?

Sędzia chce mieć pewność czy Kaczyński nie będzie mu się nie stawiał na rozprawach zasłaniając się stanem zdrowia i tyle. Reszta to już jakieś urojenia.

Psychole bardzo często stoją na czele:
              www.forbes.pl/artykuly/sekcje/oko-na-swiat/psychopaci-to-najlepsi-dyrektorzy,16300,1
              ale to akurat nie o Kaczyńskim.
    • indeed4 Re: Waldemar Kuczyński zwariował 24.06.11, 14:47
      Ja też niespecjalnie lubię Kaczora, ale Kuczyński opowiada głupoty.

Jeśli sąd z własnej inicjatywy zadecydował o tym pod wpływem ubiegłorocznych doniesień medialnych, to obserwacja aktualnych doniesień medialnych i zachowania Kaczyńskiego powinna wystarczyć do oceny, że nie ma potrzeby takiego badania.

Tym niemniej, jak już pisałem - wcale mi nie żal tego starego, wyrachowanego i bezwzględnego gracza.
      • zoil44elwer Re: Waldemar Kuczyński zwariował 24.06.11, 15:04
        A co z immunitetem poselskim Jarkacza,Sejm mu odebrał czy sam się zrzekł?
        • halfinteligentzpis Re: Waldemar Kuczyński zwariował 24.06.11, 16:37
          zoil44elwer napisał:

> A co z immunitetem poselskim Jarkacza,Sejm mu odebrał czy sam się zrzekł?

Formalnie sam się zrzekł, ale praktycznie tuż przed odebraniem.
      • halfinteligentzpis ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 16:35
        indeed4 napisał:

> to obserwacja aktualnych doniesień medialnych i zachowania
        > Kaczyńskiego powinna wystarczyć do oceny, że nie ma potrzeby takiego badania.

Akurat jest.
        Kaczyński zarzucił sędziemu że działa na polecenie Tuska.

PS.
        Gdyby Kaczyński był naprawdę zdrowy to przeprosiłby Kaczmarka i nie byłoby sprawy.
        • zemze_lufa Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 16:39
          > Gdyby Kaczyński był naprawdę zdrowy to przeprosiłby Kaczmarka i nie byłoby spra
          > wy.

W takim razie sądy powinny badać psychiatrycznie każego oskarżonego, który dobrowolnie nie przyznaje się do winy i twierdzi, że jest niewinny. Bo niby jaki zdrowy człowiek nie chciałby przyznać się do popełnienia przestępstwa, które popełnił. Nieprawdaż?
          • halfinteligentzpis Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 16:44
            zemze_lufa napisał:

> W takim razie sądy powinny badać psychiatrycznie każego oskarżonego, który dobr
            > owolnie nie przyznaje się do winy i twierdzi, że jest niewinny.

Jeżeli oskarżony sam ogłasza w mediach że gadał bez sensu i brał prochy, to bada.
            • zemze_lufa Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 16:51
              Jakby twój brat zginął w wypadku, to pewnie tez brałbyś jakieś środki na uspokojenie. Radzę sprawdzić, co oznacza pojęcie niepoczytalności, bo mam wrażenie, że też wiedzą na ten temat nie grzeszysz.
              • halfinteligentzpis Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 16:55
                zemze_lufa napisał:

> Jakby twój brat zginął w wypadku, to pewnie tez brałbyś jakieś środki na uspokojenie.

Gdyby mój brat zginał w wypadku i przyczynił się nawet biernie do śmierci prawie 100 ludzi nie byłbym tak bezczelny by kandydować na prezydenta pół roku później.

• zemze_lufa Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 17:01
                  Ferowanie takich wyroków to zwykłe prostactwo typowe dla РОlaków.
                  • halfinteligentzpis Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 17:38
                    zemze_lufa napisał:

> Ferowanie takich wyroków to zwykłe prostactwo typowe dla РОlaków.

Jestem wolnym człowiekiem, a nie Górnopółkowym PiSiorem, wiec
                    mam prawo decydować co bym zrobił a czego nie.
              • halfinteligentzpis Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 16:57
                zemze_lufa napisał:

> Radzę sprawdzić, co oznacza pojęcie niepoczytalności, bo mam wrażenie, ż
                > e też wiedzą na ten temat nie grzeszysz.

Swoje rady zachowaj dla siebie.
                • zemze_lufa Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 17:02
                  To nie była rada, tylko życzliwa prośba i wyraz troski o twój poziom intelektualny.
                  • halfinteligentzpis Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 17:41
                    zemze_lufa napisał:

> To nie była rada, tylko życzliwa prośba i wyraz troski o twój poziom intelektualny.

Troszcz się o stan ... intelektualny swego Pana Prezesa z górnej półki.
                    Wszak to on kiedyś odkrył ze czarne = białe, a brak dowodów oznacza że zostały zniszczone.
        • zoil44elwer Re: ... bo domaga się przestrzegania prawa. :-) 24.06.11, 19:47
          A nie działa?
    • dupetek Czy też byś się tak pluł, 24.06.11, 15:23
      gdyby zwykłego "Kowalskiego" poddano badaniom biegłych?
      Politycy, to nie Święte Krowy i prawo ich obowiązuje podobnie jak wszystkich!! Cała zadyma z Kaczorem, to uchylanie się od odpowiedzialności! KARNEJ!
      • zemze_lufa Prawdziwy problem 24.06.11, 15:30
        Wszystko byłoby w porządku, gdyby to był proces cywiliny. Prawdziwy problem polega na tym, że w naszym pięknym kraju można wsadzić człowieka do więzienia za słowa w procesie karnym. Dotyczy to wszystkich, pisowatych sędziów i prokuratorów też. PiS zapowada zmianę przepisów, ale miał przecież możliwość wywalenia tych przepisów z KK już wcześniej i tego nie zrobił, żeby móc w razie potrzeby użyć ich wobec swojej ówczesnej opozycji. Demokracja jest w Polsce dziurawa niezależnie od tego, kto rządzi.
      • zoil44elwer Re: Czy też byś się tak pluł, 24.06.11, 15:36
        Jest mała różnica między ob Kowalskim a ob Kaczyńskim.Ob J Kaczyński jest posłem i ma immunitet poselski,ob Kowalski nie ma immunitetu bo nie jest posłem.
        • zemze_lufa Re: Czy też byś się tak pluł, 24.06.11, 15:42
          Jest jeszcze taka różnica, że Kaczyński jest szefem największej opozycyjnej partii, która ma szansę współtworzyć przyszły rząd. Tym bardziej więc jego poczytalność należy zbadać.
          • zoil44elwer Re: Czy też byś się tak pluł, 24.06.11, 19:41
            W CCCP dysydenci dążyli do władzy więc ich też badali w psychuszkach.DonalT-nie idż tą drogą!
        • dupetek Re: Czy też byś się tak pluł, 24.06.11, 15:43
          Poseł, ob. Kaczyński zrzekł się immunitetu na potrzeby tego procesu!
          • zoil44elwer Re: Czy też byś się tak pluł, 24.06.11, 19:45
            No to głupio zrobił,tak jak Gasipies oddając poselski mandat..
    • zemze_lufa Re: Waldemar Kuczyński zwariował 24.06.11, 16:06
      Poniewaz mój post, w którym informowałem, że we wrzesniu emigruję, padł ofiarą POmunistycznej cenzury, chciałym niniejszym potwierdzić, że w moich planach emigracyjnych nic sie nie zmieniło.
      • mike.recz Re: Waldemar Kuczyński zwariował 24.06.11, 16:23
        zemze_lufa napisał:

> Poniewaz mój post, w którym informowałem, że we wrzesniu emigruję, padł ofiarą
        > POmunistycznej cenzury, chciałym niniejszym potwierdzić, że w moich planach emi
        > gracyjnych nic sie nie zmieniło.

I naprawdę uważasz iż jest to odpowiednie miejsce na dzielenie się tego typu rewelacjami?
        Lepsze niż wśród swoich znajomych na FB bądź NK?
        :-)
        • zemze_lufa Re: Waldemar Kuczyński zwariował 24.06.11, 16:32
          To jest bardzo dobre miejsce, bo tu jest cenzura. Gdyby РОlszewia nie kasowała wszystkich moich postów, w których pada wyraz "emigracja", to pewnie już by mi się znudziło informowanie opinii publicznej, że we wrześniu emigruję. To przeciągnie liny z РОlszewią wciąga jak strzelanie do POtworów w grze komputerowej.
    • gold.lachon Waldemar Kuczyński wyglada tak: 24.06.11, 19:17
      gdanszczanin.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?52940

Kliknąc na link i zjechać myszką nieco poniżej . MASAKRA!!!!!!!!!!!!!
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Niemożliwe! Przecież wariat nie może zwariować! 24.06.11, 23:40
      zemze_lufa napisał: Waldemar Kuczyński zwariował

---> ... no, chyba że jeszcze bardziej. Kretynizm Waldemara Kuczyńskiego jest powszechnie znany a w kłamstwach to nawet Wołka razem z Kaliszem przebija ...
      • mike.recz Re: Niemożliwe! Przecież wariat nie może zwariow 29.06.11, 17:50
        Może Kuczyński zwariował ponieważ to on w praktyce stworzył PiS.
    • kretabis Re: Waldemar Kuczyński zwariował 30.06.11, 14:23
      Już dawno. Facet cierpi na chorobę Wajdy, Bartoszewskiego i Kutza. W głowie mu się miesza ale to skutek starczej demencji i innych powikłań geriatycznych. Ciekawi mnie co na to jego żona (chyba że żyje w związku partnerskim) i jego koledzy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka