Dodaj do ulubionych

Taki sobie niewinny żarcik

20.07.11, 16:55
A gdyby te pieniądze, które te dwie partie opozycyjne, w niedawnej koalicji będące, przeznaczyły ( które tracą na "kampanii informacyjnej"), na poszkodowanych w ostatnich burzach i tornadach, to może i nie byłoby wiele, ale od czegoś trzeba zacząć, wiem że to śmieszne, nie po to dostają dotację, żeby oddawać potrzebującym.....ale.....

www.tvn24.pl/-1,1711290,0,1,premier-o-billboardach-i-spotach-szkoda-tych-pieniedzy,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • zgred-zisko Re: Taki sobie niewinny żarcik 20.07.11, 17:03
      Wiem, że to co teraz napiszę, jest wredne i może nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością. Ale tak to już jest, że jak jeden wydaje, to drugi zarabia. A jak zarabia to patrzy przychylnym okiem na płacącego. I może to nie chodzi o durnawą treść tych spotów, tylko o to, by zyskać przychylność?
      W związku z tym, przeznaczenie tych pieniędzy na cele szlachetne byłoby stratą?
      • czan-dra Re: Taki sobie niewinny żarcik 20.07.11, 17:08
        zgred-zisko napisał:

W związku z tym, przeznaczenie tych pieniędzy na cele szlachetne byłoby stratą?

Tak, a zwłaszcza dla rodzin i pociotków zamawiających, i to dotyczy wszystkich partii...
    • patriot_polski Totalitaryzm- wtedy nie ma spotów, bilbordów itp. 20.07.11, 17:03
      Nie ma również opozycji...
      I o to chodzi, nieprawdaż? już jesteście bardzo blisko !
      • zgred-zisko czan-dra ucz się! 20.07.11, 17:10
        Teraz już wiesz, że totalitaryzm to jest taki ustrój w którym zamiast na dyrdymały pieniądze poświęca się dla poszkodowanych przez los.
        • przeciwnik_hodowcy_futerkowych Re: czan-dra ucz się! 20.07.11, 17:20
          idiot polski tego i tak nie zrozumie, nie ma co tłumaczyć
          • czan-dra Re: czan-dra ucz się! 20.07.11, 17:23
            Nie do końca rozumiem ten post...:(
    • ponte_aronte a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 17:51
      naprawdę?
      pewnie, że to żałosne manipulacje wyborcze :(
      • czan-dra Re: a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 17:58
        Jeśli ten post jest do mnie, to by mi szczęka ze zdziwienia opadła, ale kto to by miał zrobić, jak dla PiS-u ka$a jest priorytetem, z oszczędności paraprezes sobie zębów nie wstawi, a tu miałby wydać na niewiadomoco...
        • remez2 Re: a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 18:00
          czan-dra napisał:

> Jeśli ten post jest do mnie, to by mi szczęka ze zdziwienia opadła, ale kto to
          > by miał zrobić, jak dla PiS-u ka$a jest priorytetem, z oszczędności paraprezes
          > sobie zębów nie wstawi, a tu miałby wydać na niewiadomoco...
          Skoro tak, to powinieneś zmienić adresatów swojego apelu.

• czan-dra Re: a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 18:05
            Przecież to tylko moje zdanie, sądzisz, że mnie posłuchają?

Zauważyłeś, że została jeszcze jedna partia, i do niej też bym to kierował, ale jak wiadomo przewodniczący, na to nie pójdzie, lans, i jeszcze raz lans, to jest teraz najważniejsze.
            • remez2 Re: a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 18:10
              czan-dra napisał:

> Przecież to tylko moje zdanie, sądzisz, że mnie posłuchają?
              Nie wiem. Ale będziesz mógł powiedzieć, że próbowałeś.
              > Zauważyłeś, że została jeszcze jedna partia, i do niej też bym to kierował, ale
              > jak wiadomo przewodniczący, na to nie pójdzie, lans, i jeszcze raz lans, to je
              > st teraz najważniejsze.
              A znasz może taką partię, której szef się nie lansuje?
              • czan-dra Re: a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 18:18
                remez2 napisał:

> A znasz może taką partię, której szef się nie lansuje?

Ostatnio widziałem go w przedszkolu, jak hasał z dzieciakami, czy to jest jego "target", chyba nie, one nie mają jeszcze prawa głosu, a może w ten jakże przebiegły sposób chce żeby i ich rodzice na niego zagłosowali, bo jakże to, taki fajny gostek, z dziećmi się bawi, nie to co ten obuz Tusk, oddajmy głos na fajnego przewodniczącego, a nie wziął on pod uwagę, że można pomyśleć, że zdziecinniał, i znalazł sobie pasujące do siebie miejsce...
                • remez2 Re: a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 18:24
                  czan-dra napisał:
                  > Ostatnio widziałem go w przedszkolu, jak hasał z dzieciakami, czy to jest jego
                  > "target", chyba nie, one nie mają jeszcze prawa głosu, a może w ten jakże przeb
                  > iegły sposób chce żeby i ich rodzice na niego zagłosowali, bo jakże to, taki fa
                  > jny gostek, z dziećmi się bawi, nie to co ten obuz Tusk, oddajmy głos na fajneg
                  > o przewodniczącego,
                  To raczej nie jest odpowiedź na moje pytanie ale ....
                  > a nie wziął on pod uwagę, że można pomyśleć, że zdziecinniał, i znalazł sobie pasujące do siebie miejsce...
                  Można. Myślenie ma przyszłość. Powiedzmy, nie w każdym wydaniu.
                  • czan-dra Re: a co byś powiedział, gdyby tak zrobili 20.07.11, 18:29
                    W moim wątku założycielskim, odniosłem się do dwóch partii, dla ułatwienia dodam, że nie dawno były w koalicji medialnej, jeśli odrzuciłem Kaczyńskiego z przyczyn które podałeś, a ja je uznałem, to zostaje nam last but not least.... Grzeeeeegorz Naaapieraaaalski!
    • qqazz Równie dobrze rząd zamiast 20.07.11, 18:29
      zatrudniać kolejne rzesze urzędników mógłby te środki przeznaczyć na ważniejsze sprawy, nawet na podwyżki w budżetówce czy podnoszenie kwalifikacji urzędników, albo na spłatę długu, czy inwestycje infrastrukturalne.

pozdrawiam
      • czan-dra Re: Równie dobrze rząd zamiast 20.07.11, 18:36
        A to rząd wywiesza billboardy "informacyjne" z np "Premierem Kaczyńskim", lub Napieralskiego z jakimiś członkami i członkiniami ?
        A widzisz, tego mi nie powiedzieli, pewnie chcieli to utrzymać w tajemnicy...
        • qqazz Re: Równie dobrze rząd zamiast 20.07.11, 19:00
          Cóz finansowanie partii z budzetu to patologia, niestety nic z tym póki co nie mozemy zrobić, system który mamy jest chory i pozwala kozystać takim którzy na niczym innym poza popieraniem się nie znają.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka