Dodaj do ulubionych

W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba

29.07.11, 12:01
Nie wiem co o tym myśleć. Wszyscy dziennikarze i politycy, którzy mówili o naciskach pod sąd, a blogerzy, którzy o tym pisali powinni dostać dożywotniego bana. W każdym razie Macierewicz już nie jest taki atrakcyjny, jak wydawał się jeszcze dzisiaj rano.

Śledzę jednym uchem przyznam ale nie usłyszałam odpowiedzi na pytanie czy zgodne z procedurami było przebywanie w kokpicie w trakcie lotu gen. Błasika. Czy odpowiedź na to pytanie padła?
Obserwuj wątek
    • halfinteligentzpis Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:13
      ex.mila napisała:

> Nie wiem co o tym myśleć. Wszyscy dziennikarze i politycy, którzy mówili o naci
      > skach pod sąd, a blogerzy, którzy o tym pisali powinni dostać dożywotniego bana

No to może Igor Janke mnie odbanuje?
      Ja zawsze pisałem że przyczyną wypadku był brak nacisków Prezydenta na pilotów,
      by odlecielić na inne lotnisko.
      • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:20
        halfinteligentzpis napisał:

> No to może Igor Janke mnie odbanuje?
        > Ja zawsze pisałem że przyczyną wypadku był brak nacisków Prezydenta na pilot
        > ów,
        > by odlecielić na inne lotnisko.

:-))

Niestety całą radochę psują psychiatrykowi ciołki z Gazety Polskiej i rydzykowych mediów. Zamiast się ucieszyć, że nacisków nie było to pieprzą w kóko Macieju o tej brzozie i zamachu. Nie zadowolą się tym, że w sumie raport jest po myśli i pisowców i rodzin pilotów.
    • mietowe_loczki Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:25
      ex.mila napisała:

> Wszyscy dziennikarze i politycy, którzy mówili o naci
      > skach pod sąd, a blogerzy, którzy o tym pisali powinni dostać dożywotniego bana

A ci, którzy pisali o zamachu? Przecież, zgodnie z logiką prawicowców, pisanie o ewentualnych naciskach to było uprawnione gdybanie, ponieważ dopóki ktoś czegoś nie zdementuje, można spekulować w każdy możliwy sposób.

> Śledzę jednym uchem przyznam ale nie usłyszałam odpowiedzi na pytanie czy zgodn
      > e z procedurami było przebywanie w kokpicie w trakcie lotu gen. Błasika. Czy od
      > powiedź na to pytanie padła?

Podpinam się pod to pytanie.
      • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:35
        mietowe_loczki napisała:

> ex.mila napisała:
        >
        > > Wszyscy dziennikarze i politycy, którzy mówili o naci
        > > skach pod sąd, a blogerzy, którzy o tym pisali powinni dostać dożywotnieg
        > o bana
        >
        > A ci, którzy pisali o zamachu? Przecież, zgodnie z logiką prawicowców, pisanie
        > o ewentualnych naciskach to było uprawnione gdybanie, ponieważ dopóki ktoś czeg
        > oś nie zdementuje, można spekulować w każdy możliwy sposób.

No chyba nie spodziewasz się po nich autorefleksji... Najważniejsze, żeby dopasować fakty do tezy, że Błasika nie było w kokpicie, a tym bardziej nie pił alkoholu na pokladzie. Fakty dotyczące zamachu w tej tezie się nie mieszczą, więc są zbędne - może okażą się jeszcze kiedyś użyteczne, więc nie warto ich odrzucać.

>

> Czy od
        > > powiedź na to pytanie padła?
        >
        > Podpinam się pod to pytanie.
        >
        Padła. Był tam, ale to nie miało wpływu na zachowanie pilotów.

pffff
        • scoutek Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:42
          ex.mila napisała:

> Padła. Był tam, ale to nie miało wpływu na zachowanie pilotów.

nie do końca tak
          bo nacisków nie było ( w sensie, że ktoś pilotowi mówi musi pan wylądować)
          była presja, za plecami załogi stali Błasik i Kazana
          • simera16 Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:52
            scoutek napisała:

> ex.mila napisała:
            >
            > > Padła. Był tam, ale to nie miało wpływu na zachowanie pilotów.
            >
            > nie do końca tak
            > bo nacisków nie było ( w sensie, że ktoś pilotowi mówi musi pan wylądować)
            > była presja, za plecami załogi stali Błasik i Kazana
            >
            >
            "...presja - oddziaływanie na kogoś mające go skłonić lub zmusić do czegoś..."
            Jak go nie kijem, to go "pałom"... :)
            • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:19
              simera16 napisał:

> "...presja - oddziaływanie na kogoś mające go skłonić lub zmusić do czegoś..."
              > Jak go nie kijem, to go "pałom"... :)
              >

Według Raportu Protasiuk mówi - Odchodzimy. Według ekspertów z TOK fM on nie mówi tylko pyta. Wszystko mogło się rozbić o jeden znak interpunkcyjny...
              • simera16 Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:29
                ex.mila napisała:

> simera16 napisał:
                >
                > > "...presja - oddziaływanie na kogoś mające go skłonić lub zmusić do czego
                > ś..."
                > > Jak go nie kijem, to go "pałom"... :)
                > >
                >
                > Według Raportu Protasiuk mówi - Odchodzimy. Według ekspertów z TOK fM on nie mó
                > wi tylko pyta. Wszystko mogło się rozbić o jeden znak interpunkcyjny...
                >
                Kapitan statku czy to powietrznego, czy pływającego na jego pokładzie jest "pierwszym po bogu"... Protasiuk winien dlatego być bardziej asertywny i po prostu podjąć najwłaściwszą decyzję w jego ocenie... Problem z tym, ze nad lotami z "head" ciążył casus Gruzji...
                • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:39
                  simera16 napisał:

> >
                  > Kapitan statku czy to powietrznego, czy pływającego na jego pokładzie jest "pie
                  > rwszym po bogu"... Protasiuk winien dlatego być bardziej asertywny i po prostu
                  > podjąć najwłaściwszą decyzję w jego ocenie... Problem z tym, ze nad lotami z "h
                  > ead" ciążył casus Gruzji...
                  >
                  Dokładnie. A o tym nie zająknęli się słowem. Zresztą to raczej leży w sferze interpretacji niż faktów na ile to miało wpływ na zachowanie Protasiuka. Tego się nigdy nie dowiemy.
              • zoil44elwer Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:35
                ex.mila napisała:

> simera16 napisał:
                >
                > > "...presja - oddziaływanie na kogoś mające go skłonić lub zmusić do czego
                > ś..."
                > > Jak go nie kijem, to go "pałom"... :)
                > >
                > W Tok FM eksperci robią masakrę z raportu Millera.Hypki:Ta konferencja powinna zakończyć się po stwierdzeniu:Tylko 1 członek załogi miał aktualne uprawnienia(certyfikat)uprawniający wtedy di lotu.Póżniejsze zdarzenia są już sprawą wtórną.
                > Według Raportu Protasiuk mówi - Odchodzimy. Według ekspertów z TOK fM on nie mó
                > wi tylko pyta. Wszystko mogło się rozbić o jeden znak interpunkcyjny...
          • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:52
            scoutek napisała:

> ex.mila napisała:
            >
            > > Padła. Był tam, ale to nie miało wpływu na zachowanie pilotów.
            >
            > nie do końca tak
            > bo nacisków nie było ( w sensie, że ktoś pilotowi mówi musi pan wylądować)

> była presja, za plecami załogi stali Błasik i Kazana
            >
            > Tak wiem. To miałam na myśli. Ale w raporcie nie ma nic o tej presji. Wręcz przeciwnie - Miller powiedział, że Błasik wszedł do kabiny w momencie, kiedy decyzja o lądowaniu została już podjęta, a w związku z tym nie miał wpływu na zachowanie i decyzje pilotów.

PS. Pamiętacie jak Urbański chwalił się u Olejnik, ze zna treść raportu i że w 90% będzie sie zgadzał z makowskim? Następnego dnia wielu dziennikarzy się śmiało, ze to największy kłamczuch i mitoman jakiego znają (w poranku TOK FM dziennikarz Newsweeka opowiadał o tym jak wielokrotnie tak bzdurzył, ze cała redakcja miała ubaw po pachy). Myslałam sobie - nie może być..taki człowiek funkcjonował przez tyle lat na tak waznych stanowiskach? Ależ ja naiwna jestem..
        • mietowe_loczki Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:49
          To wiem, ale czy obecność kogokolwiek w kokpicie w ostatniej fazie lotu jest zgodna z regulaminem/prawem? Była odpowiedź?
          • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 12:55
            mietowe_loczki napisała:

> To wiem, ale czy obecność kogokolwiek w kokpicie w ostatniej fazie lotu jest zg
            > odna z regulaminem/prawem? Była odpowiedź?
            >

Nie słyszałam. Wiem, ze to pytanie padało wielokrotnie, ale zadawali je rosyjscy dziennikarze. Może nie miał kto przetłumaczyć szanownej komisji tego pytania.

PS. Najważniejsze są rodziny ofiar, a nie dziennikarze. Mam zresztą wrażenie, ze rosyjscy dziennikarze sa tam traktowani że tak powiem.. z buta.
      • zoil44elwer Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:28
        Gdy pilot zgadza się by w kokpicie przebywały osoby postronne to jest to zgodne z przepisami.A pilot kpt Protasiuk "zgodził się" na obecność generała w kokpicie!
    • ex.mila Brawo Andrzej Stankiewicz nt 29.07.11, 13:04

• zoil44elwer Re: Brawo Andrzej Stankiewicz nt 29.07.11, 14:39
        Super dziennikarz,nie dał się spławić.
        • ex.mila Re: Brawo Andrzej Stankiewicz nt 29.07.11, 15:01
          zoil44elwer napisał:

> Super dziennikarz,nie dał się spławić.

Dla mnie jeden z lepszych. I to nie tylko dlatego, że nie dał się spławić. Niezwykle pracowity, dociekliwy i zawsze merytorycznie przygotowany.
    • ex.mila A Edmunt Klich i jeszcze jeden spec od lotnictwa 29.07.11, 13:13
      już miażdżą ten raport w TVN24. Czyli zgody w narodzie nie będzie.
      • atak_bezecny Re: A Edmunt Klich i jeszcze jeden spec od lotnic 29.07.11, 13:19
        to czego ta Gołdzia słuchała?

jak to punk widzenia zalezy od punktu siedzenia...

W TVN już wybiela "Raport".......
        gold.lachon 29.07.11, 09:54 Odpowiedz
        tego sie słuchac nie da!

ex.mila napisała:

> już miażdżą ten raport w TVN24.
        • ex.mila Re: A Edmunt Klich i jeszcze jeden spec od lotnic 29.07.11, 13:24
          atak_bezecny napisała:

> to czego ta Gołdzia słuchała?
          >
          > jak to punk widzenia zalezy od punktu siedzenia...
          >
          > W TVN już wybiela "Raport".......
          > gold.lachon 29.07.11, 09:54 Odpowiedz

Nie było nic o brzozie i zamachu - czyli wybiela jakby nie patrzeć:-)

>
      • ex.mila Re: A Edmunt Klich i jeszcze jeden spec od lotnic 29.07.11, 13:23
        ex.mila napisała:

> już miażdżą ten raport w TVN24. Czyli zgody w narodzie nie będzie.

A w TOK FM kolejny ekspert podważa tezę Millera, ze to nie była próba lądowania tylko próbne podejście, a tym samym czasie Antoni drze twarz, że ten raport to jedno wielkie klamstwo - czyli odwrotnie niż napisał Haen jest - nike będzie zgody w narodzie:-)

A Rosjanie siedzą i zacierają ręce.

No śmiać mi się chce, przepraszam. Niby miało być ugodowo, a okazało się jak zwykle. Jak blogerzy Jankiego wyjdą z szoku po tym jak usłyszeli, ze nie zawinił "pierwszy pasażer" też się sobie rzucą do gardeł:-) taka nasza polska karma.
    • cookies9 Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:21
      W Moskwie też się podoba:-)
      Rosyjskie media: "Raport Millera jest mocny i uczciwy"
      • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:28
        cookies9 napisała:

> W Moskwie też się podoba:-)
        > Rosyjskie media: "Raport Millera jest mocny i uczciwy"

Z tego co widzę, to w Moskwie dużo bardziej się podoba niż w Polsce.

PS. Pani Mercie się nie podoba. A jej głos liczy się podwójnie! Niezadowoleni - zadowoleni 5:2:-)
    • zoil44elwer Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:24
      W Tok FM opinia eksperta:Ten raport to robota komisji matołów!
      • ex.mila Re: W Salonie24 Raport Millera bardzo się podoba 29.07.11, 14:28
        zoil44elwer napisał:

> W Tok FM opinia eksperta:Ten raport to robota komisji matołów!

Słucham..suchej nitki na nim nie zostawili..
    • ex.mila Już się zmieniły nastroje 29.07.11, 18:14
      Dlaczego Kaczyński jest martwy, a Tusk i Komorowski żyją?

W świetle danych ujawnionych przez komisję Millera mamy prawo przypuszczać, że piloci zachowywali się podczas tych lotów z równą nonszalancją, czy wręcz głupotą. A mimo to te setki podróży samolotami pilotowanymi przez nieodpowiedzialnych i niedoświadczonych lotników zakończyły się szczęśliwie. Dlaczego więc akurat 10 kwietnia 2010 roku doszło do tragedii?

Odpowiedź może być prosta: pilotom samolotów Tuska, Komorowskiego lub Sikorskiego nigdy nie podawano błędnych namiarów z wieży kontroli lotów.

Teorie o zamachu są jednak dużo fajniejsze.
      • cookies9 Re: Już się zmieniły nastroje 29.07.11, 18:17
        Dlaczego Kaczyński jest martwy, a Tusk i Komorowski żyją?

Spokojnie ,mamy jeszcze jednego Kaczyńskiego:-)
        • ex.mila Re: Już się zmieniły nastroje 29.07.11, 18:21
          cookies9 napisała:

> Dlaczego Kaczyński jest martwy, a Tusk i Komorowski żyją?
          >
          > Spokojnie ,mamy jeszcze jednego Kaczyńskiego:-)

Powinnaś dodać to co ma Yoma w swojej wizytówce - że powyższy post nie jest zamachem na jego życie:-)
      • jozef.moneta Re: Już się zmieniły nastroje 29.07.11, 18:52
        dlaczegonienapalm.wordpress.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka