olga_w_ogrodzie
10.08.11, 23:25
p. Wikiński kota ogonem odwraca.
opowiada, że jest tak miły dla Roberta Biedronia, że aż się boi jego adoracji.
wg mnie, żart mocno w stylu PiSowskim.
nie na miejscu.
ale dalej rozprawia p. Wikiński jeszcze bardziej niemądrze :
Robert Biedroń na pewno startując na każdej pozycji uzyskałby mandat poselski i wydaje mi się, że zabrakło patriotycznej, propaństwowej postawy w jego decyzji" - dodał poseł SLD. PAP przywołuje też wypowiedzi Wikińskiego określające zachowanie Biedronia jako "amatorskie" i podkreślające, że Biedroń zmarnował szansę "jaką dał mu SLD, bycia pierwszym polskim parlamentarzystą, który oficjalnie obnosiłby się ze swoimi poglądami w obszarze obyczajowym".
rezygnując ze startu na listach SLD R. Biedroń nie okazał "patriotyzmu" i "propaństwowej postawy" ?!
zaprzepaścil szansę "obnoszenia się ze swymi poglądami" ?
super niemądre i niegrzeczne.
wcale się nie dziwę, iż p. Biedroń oczekuje przeprosin :
-Ta wypowiedź przypomina o homofobicznym wizerunku Sojuszu Lewicy Demokratycznej, poseł Wikiński dokończył malowanie homofobicznej gęby SLD. Osobiście jestem dotknięty i będę oczekiwał przeprosin. Przykre jest także, że Wikiński próbuje grać na uczuciach patriotycznych - przypominam panu posłowi, że ja działalność społeczną prowadzę od wielu lat bez pensji poselskiej i apanaży, ale jaki patriota, taka wypowiedź" - podkreśla w rozmowie z nami Robert Biedroń.
www.innastrona.pl/newsy/5026/wegrzyn-z-sld-wikinski-o-biedroniu/