Dodaj do ulubionych

Jemeński doktorant wyrzucany z Polski

IP: *.core.lanet.net.pl 20.05.04, 02:13
Wywalić z Polski możemy każdego, bo to nasz kraj, ale sama kultura wymagałaby powiedzieć dlaczego. "Proces" Kafki mi się przypomina :(
Obserwuj wątek
    • Gość: moja [...] IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 20.05.04, 02:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Bolo Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 02:35
        Ludzie chamstwo z was przmawia calkowite. Wstyd mi za to jak traktujecie
        emigrantow w Polsce.
        • Gość: gosc z daleka Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.ny325.east.verizon.net 20.05.04, 03:51
          Ot, chcemy swiata bez granic. Przy setkach kultur,religi i wszystkich tego
          odcieni przy jednoczenych miliardach racji /co czlowiek to racja /. Ludzie,
          cos tu nie tak z naszym mysleniem i odpowiedzialnoscia w bardzo szerokim
          ujeciu.Kraj ojczysty /czasy PRL-u/ ponad 5-lat odmawial mi paszportu. Zachod
          wtedy przyjmowal kazdego /nie mowiac o fachowcach/.Dzisiaj mozemy podrozowac
          prawie bez granic, tylko jak udowodnic potrzebe swego pobytu czy osiedlenia w
          wymazonym przez siebie kraju.Mix kulturowy na poziomie ludzi o niskim stopniu
          wyksztalcenia zawsze nosi w sobie ryzyko zadraznien nie rozwiazywanych bez
          pomocy piesci /zeby tylko../.Oswiata,oswiata i jeszcze raz oswiata,a
          tolerancji w szczegolnosci,Szkoda mi jemenskiego naukowca ale poki co mamy
          pilniejsze sprawymamy sprawy. Zostawmy decyzje wladzom i dbajmy najpierw o
          wyksztalcenie wlasnych obywateli.
          • kg4mvp C'mon, "jemenskiego naukowca"... 20.05.04, 04:42
            Bez przesady, ta strata dorobku naukowego nie moze byc az taka straszna.
            Czlowiek nie pracowal nad lekiem na raka tylko pisal bajki na Wydziale Nauk
            Spolecznych szacownego Uniwersytetu w Poznaniu. Skoro 14 lat mu zajelo
            zrobienie magistra i jakiejs czesci doktoratu (w tak ciezkiej dziedzinie jak
            nauki spoleczne), znaczy ze studia nie sa na pierwszym planie jego
            zainteresowan. Co wiec? On jest imamem, wiec "nawracanie" na islam musi byc
            jego powolaniem, a nie jakis tam doktorat. ABW moze sama nie miec zadnych
            dowodow na niego - jak by mieli to by go wsadzili. Poprostu jest obiektywnie
            duze prawdopodobienstwo ze ten czlowiek jest lub moze sie stac niebezpieczny.
            ABW na prawo go wydalic, wiec go wydala. Za co im sie placi? Nie za dogadzanie
            jemenskiemu imamowi tylko za eliminowanie zagrozen w Polsce. Co byscie wszyscy
            powiedzieli jakby ten imam z kolegami wysadzil w powietrze Targi Poznanskie? Po
            co nam taka ewentualnosc?

Niestety, dzieki decyzji duetu Miller/Kwasniwski o poparciu najazdu na Irak,
            takie sa teraz czasy ze dorobek naukowy jemenskiego imama w Poznaniu musi byc
            zniweczony. Czy poparcie dla najazdu na Irak bylo dobra decyzja, to inna
            sprawa. Ale biorac pod uwage ze Osama dal 3 m-ce europejczykom na wycofanie
            wojsk (i Hiszpanie sa juz w domu), lepiej zeby ABW dmuchala na zimne. Dobra
            robota.

Sorry Imam. Bye.
            • Gość: kota7@wp.pl Re: C'mon, "jemenskiego naukowca"... IP: *.k.mcnet.pl 20.05.04, 08:56
              Tak, tak, zgadzam się. Najłatwiej sie za nim wstawić, kiedy się go widzi w TV
              jak się żali, jak mówi po polsku (czy zaskarbia sobie naszą sympatię, bo
              myslimy "O, patrzcie, stara się integrować z nami...") że nic złego nie robi,
              jak go popiera profesor uniwersytecki i zatroskany Dawid Warszawski. Ale
              pomyślcie ludzie, może ABW naprawdę nie może podać powodów takiej decyzji. Może
              ma agenta w środowisku radykałów muzułmańskich i nie chcą go spalić. Ten
              wspomniany profesor uniwersytecki mówi o groźbie islamofobii, a ja mówię, że
              groźniejsza jest posunięta do granic absurdu islamofilia. Chcecie mieć to, co
              Francuzi u siebie? Rzesze ludzi pozostających z wyboru obok głównego nurtu
              życia społecznego, odrzucających wartości kraju, który go przyjął,
              stwarzających zagrożenie?

Współczuje Ci Jemeńczyku, bo być może jesteś czysty, ale beż żalu zobaczę Cię
              jak wyjeżdzasz. Takie czasy, taka (wyższa) konieczność...
              • Gość: Rzadki Sluszna decyzja IP: 62.29.248.* 20.05.04, 11:09
                nawet jesli prawdopodobienstwo ze jest czlonkiem alkaidy jest male.
                • Gość: abc Popieram: Sluszna decyzja IP: 208.48.188.* 20.05.04, 11:18
                  jezeli by przeciwny wojnie w Iraku to dzieci napewno nauczal nienawisci do
                  okupanta....???
                  Ale strata dla polskiej nauki ...ha ha ha nauki polityczne... ha ha ha
                  W ten sposob rozpracowal polski system, zna jezyk i juz moze jechac na camp do
                  Al-kaidy
                  • Gość: Chrongen Wyrzucony Jemeńczyk to nic, ale wyrzucony Polak!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 12:55
                    Nie ma co, niezłe opinie przeczytałem na tym forum. Od ksenofobów aż się roi.
                    Co innego pewnie by pisali, gdyby wyborcza napisała tekst o kolejnym robolu
                    pracującym na czarno w Stanach i deportowanym stamtąd w kajdanach do Polski.
                    Wtedy Ci, co teraz popierają deportację Jemeńczyka, pisaliby pewnie, że to
                    skandal i że tak nie można poniżać Polaka, ani nikogo innego. No cóż, jak
                    widać to co widać zależy od siedzenia.
                    • skok17 Ale była by afera gdyby sie wysadził w autobusie 20.05.04, 13:50
                      wtedy co robiły służby spec.
                      A pan rektor by mówił ze nie zauwazył nic podejrzanego, to taki cichy
                      człowiek pracowity człowiek
                      • Gość: parch Re: Ale była by afera gdyby sie wysadził w autob IP: *.regionline.fi 20.05.04, 14:09
                        To co wy skurczybiki zapomnieliscie tych cichych i skromnych skurwieli co to
                        wbili dwa Boingi w WTC ? a dozorcy i sasiedzi domow ze tacy uczynni byli... oj
                        byli byli. A teraz won z Polski w krotkich abcugach !!
                        • Gość: ja Re: Ale była by afera gdyby sie wysadził w autob IP: *.core.lanet.net.pl 20.05.04, 15:17
                          Jasne, Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków. Jak wyrzucają polaka z USA czy UK, to przynajmniej mówią dlaczego (np. za pracę na czarno). Ale wyrzucić kogoś, bo ma inny kolor skóry i wyznania jest niepapieżowego, więc może być terrorystą? Rozumię, że ABW i inne służby dmuchają na zimne, bojąc się ewentualnej wpadki, ale idąc tą drogą, za chwilę każdy Polak będzie chodził z GPSem, kamerą na czolę, a jak uda się skonstruowac, to jeszcze skaner mysli się dorzuci - przeca AlKaidzie europejczycy tez pomagali. Skoro podejrzewają go o terroryzm, to niech łażą za nim krok w krok, podsłuchują rozmowy i zatrzymają całą organizację, a nie pojedyńczego człowieczka.

PS: We Francji Francuzów (i niedoszłych francuzów) islamskiego wyznania jest cała masa. We Włoszech podobnie. W Niemczech nie inaczej. W Polsce to zaledwie grupka wielkości podwórkowego kółka rózańcowego. Niedługo Islamistów będziemy mieli mniej niż polskich papieży.
                          • Gość: jolka dla "ja" - chyba nie wiesz co mówisz IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 15:40
                            Chyba nie wiesz czym jest islam i jakie ma założenia. Jesteś bardzo naiwny,
                            wręcz rozbrajający ze swoim rozumowaniem. Tu nie chodzi o kilka nawet tysięcy.
                            W Europie jest ponad 20 milionów muzułmanów, a nikt nie wie ile naprawdę. Mają
                            przyrost naturalny przekraczający współczynnik 10, pomyśl dobrze, może nasi
                            prawnukowie będa ich niewolnikami !!!
                            • Gość: ja Re: dla "ja" - chyba nie wiesz co mówisz IP: *.core.lanet.net.pl 20.05.04, 16:04
                              Po lekturze Main Kampf też będę tak na forum gadał?
                              Islam wyznaje najwięcej ludzi na świecie. Skąd u ciebie przekonanie,
                              że to ty masz rację, a nie oni? Jesteś w zdecydowanej mniejszości.
                              Przy tak dużej licznie wiernych normalne jest, ze pojawiają się
                              różne radykalne odłamy, które niestety rzucają ujemne światło
                              na cały Islam. Kiedyś takie zachowania były normalne dla chrześcijan,
                              co przejawiało się np. wojnami krzyżowymi, czy procesami czarownic.
                              Teraz kilku pojebów, kilku, zdecydowanie niewielka frakcja względem całego
                              Islamu, próbuje siłą narzucać swoje poglądy. Nie buduj swojego wyobrażenia
                              o Islamie na podstawie ektremistów, tak samo nie można budować swojego
                              obrazu wspólczesnego Chrześcijaństwa na podstawie ojca dyrektora z radyja,
                              co ma ryja.
                              Tak jak mysli się o Islamistach, że gdzie się pojawią, to zaczynają się
                              zamachy, tak myśli się o Polakach, że gdzie się pojawią, znikają samochody.
                              To stereotypy, niezwykle krzywdzące dla większości, wytworzone przez
                              mniejszości.
                              Skąd u ciebie przekonanie, że nasi prawnukowie będa ich niewolnikami?
                              Skąd przekonanie o większym przyroscie niż w Afryce?
                              Skąd tak dobrze znasz Islam i jego załozenia? I czemu przedstawiasz stereotypy
                              o Islamie, a nie jego założenia, które podobno znasz?
                          • Gość: polonus z Lyonu Re: Ale była by afera gdyby sie wysadził w autob IP: 82.254.18.* 20.05.04, 17:20
                            Gość portalu: ja napisał(a):

> Jasne, Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków. Jak wyrzucają polaka z USA
                            cz
                            > y UK, to przynajmniej mówią dlaczego (np. za pracę na czarno). Ale wyrzucić
                            kog
                            > oś, bo ma inny kolor skóry i wyznania jest niepapieżowego, więc może być
                            terror
                            > ystą? Rozumię, że ABW i inne służby dmuchają na zimne, bojąc się ewentualnej
                            wp
                            > adki, ale idąc tą drogą, za chwilę każdy Polak będzie chodził z GPSem, kamerą
                            n
                            > a czolę, a jak uda się skonstruowac, to jeszcze skaner mysli się dorzuci -
                            prze
                            > ca AlKaidzie europejczycy tez pomagali. Skoro podejrzewają go o terroryzm, to
                            n
                            > iech łażą za nim krok w krok, podsłuchują rozmowy i zatrzymają całą
                            organizację
                            > , a nie pojedyńczego człowieczka.
                            >
                            > PS: We Francji Francuzów (i niedoszłych francuzów) islamskiego wyznania jest
                            ca
                            > ła masa. We Włoszech podobnie. W Niemczech nie inaczej. W Polsce to zaledwie
                            gr
                            > upka wielkości podwórkowego kółka rózańcowego. Niedługo Islamistów będziemy
                            mie
                            > li mniej niż polskich papieży.

Francja,Niemcy,Wlochy i reszta starej Unii Euro zyje juz z wyrokiem smierci
                            wydanym przez islamistow.Jedyne pytanie jakie sie nasuwa,to jak dlugo
                            jeszcze.Moim zdaniem najwyzej 20 do 30 lat.Kompletna demoralizacja mlodego
                            pokolenia,likwidacja sluzby wojskowej z poboru,zaniechanie wychowania w duchu
                            patriotycznym(bo to drazni islamskich imigrantow),wyzywanie patriotow rdzennie
                            francuskich od rasistow i faszystow,kompletnie poblazanie przestepczosci
                            arabskiej ze strachu przed podpaleniami i zamieszkami-to wszystko doprowadzilo
                            kraje starej UE na krawedz przepasci.Jeden krok naprzod,ktory zostal do
                            zrobienia to wlasnie te 20 do 30 lat a potem to juz tylko potop.Dlatego bogaty
                            ponad 20 letnim doswiadczeniem zycia na Zachodzie ,jeszcze raz zaklinam Was
                            zamknijcie granice i odeslijcie do siebie wszystkich nie-europejczykow z
                            Polski.Ostatnia godzina juz wybila.
                            • Gość: chrongen Re: Ale była by afera gdyby sie wysadził w autob IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 20:49
                              stosując twój sposób myślenia, zastanawiam się jakim cudem jesteś polonusem w
                              lyonie. już dawno powinni cię deportować do ojczyzny. wszak nie jestes niczym
                              wiecej jak potencjalnym złodziejem wódeczki ze sklepu i pijaczkiem z Polski. i
                              pamiętaj - co życzysz innemu to sam wkońcu dostaniesz. polonusie wstyd mi za
                              ciebie i tobie podobnych. chrongen
                              • Gość: polonus z Lyonu Re: Ale była by afera gdyby sie wysadził w autob IP: 82.254.109.* 20.05.04, 23:42
                                Gość portalu: chrongen napisał(a):

> stosując twój sposób myślenia, zastanawiam się jakim cudem jesteś polonusem w
                                > lyonie. już dawno powinni cię deportować do ojczyzny. wszak nie jestes niczym
                                > wiecej jak potencjalnym złodziejem wódeczki ze sklepu i pijaczkiem z Polski.
                                i
                                > pamiętaj - co życzysz innemu to sam wkońcu dostaniesz. polonusie wstyd mi za
                                > ciebie i tobie podobnych. chrongen

Co do oceny mojej dzialanosci to zupelna pomylka.Od ponad 20lat zyje i pracuje
                                we Francji.Jestem absolwentem Politechniki Warszawskiej i jako projektant
                                maszyn i urzadzen przemyslowych pracowalem w przemyslach:samochodowym,lotniczym
                                i maszynowym.Przed wyjazdem z Polski nie mialem zadnych uprzedzen do
                                arabow ,murzynow bo do konca lat 70tych nie bylo ich wPolsce.Mialem takie
                                nieszczescie,ze na poczatku lat 80tych mieszkalem w dzielnicy zdominowanej
                                przez arabow i murzynow.To co wyprawiala ta bydleca dzicz w dzielnicy , na
                                zawsze pozostanie w mojej pamieci i nikt nigdy nie przekona mnie wiecej do
                                tolerancji i poblazania im.Polacy w odpowiedzi na ich ekscesy spontanicznie
                                zorganizowaliby regularny pogrom w stylu kibicow pilkarskich i na tym
                                skonczyloby sie arabsko-murzynskie panowanie.Niesty rdzenni francuzi sa narodem
                                tchorzliwym i egoistycznym.Nigdy nie przyjda z pomoca napadnietemu albo bitemu
                                no bo to ich osobiscie nie spotkalo.Do wyjatkow nalezy zawiadomienie
                                policji ,oczywiscie anonimowo,o pobiciu,napadzie,lub innych zajsciach.Mysle ,ze
                                te wyjasnienia rozwialy watpliwosci "chronogena",ktory wydaje mi sie byc
                                zakamuflowanym arabem w Polsce lub byc moze ich platnym pacholkiem.Albo byc
                                moze tzw.kundlem arabskim,ktorego mamusia podlozyla sie arabusowi. I w ten
                                sposob plodza nam w Polsce arabska V kolumne.Czyz nie mam racji?
                                • Gość: chrongen Re: Ale była by afera gdyby sie wysadził w autob IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 15:58
                                  Polonusie, myślę, że twój styl wypowiedzi, jej treść a także obelgi, które
                                  kierujesz pod moim adresem (większość z nich odnosi się do seksualności)
                                  zdradzają, że jesteś podłym, nikczemnym i prostym człowiekiem.
                                  Poza tym twoja odpowiedź utwierdza mnie one w przekonaniu, że absolwentom
                                  akademii technicznej, nie powinno przyznawać się statusu osobób z wyższym
                                  wykształceniem, ponieważ ich obecność w tym grionie urąga humanistom. No cóż,
                                  nie spodziewam się, że mnie zrozumiesz, wszak młotek nigdy nie zrozumie śpiewu
                                  ptaków.
                                  • Gość: polonus z Lyonu Re: Ale była by afera gdyby sie wysadził w autob IP: *.adsl.proxad.net 21.05.04, 21:44
                                    Gość portalu: chrongen napisał(a):

> Polonusie, myślę, że twój styl wypowiedzi, jej treść a także obelgi, które
                                    > kierujesz pod moim adresem (większość z nich odnosi się do seksualności)
                                    > zdradzają, że jesteś podłym, nikczemnym i prostym człowiekiem.
                                    > Poza tym twoja odpowiedź utwierdza mnie one w przekonaniu, że absolwentom
                                    > akademii technicznej, nie powinno przyznawać się statusu osobób z wyższym
                                    > wykształceniem, ponieważ ich obecność w tym grionie urąga humanistom. No cóż,
                                    > nie spodziewam się, że mnie zrozumiesz, wszak młotek nigdy nie zrozumie
                                    śpiewu
                                    > ptaków.
                                    >

Ale mialem nosa .Rozpoznalem araba z odleglosci 2000 kilometrow.Zdradzila cie
                                    marna znajomosc jezyka polskiego,a zwlaszcza ta "seksualnosc ".Tak nie mowi sie
                                    po polsku.Co do prawa do przebywania w tym gronie , to obecnosc w tym gronie
                                    arabow i arabofilow uraga i obraza patriotyczne uczucia zdrowej ,nie
                                    zdemoralizowanej zdecydowanej wiekszosci Narodu Polskiego.Jesli chodzi o
                                    przyznawanie statusu wyzszego wyksztalcenia absolwentom uczelni technicznych to
                                    decyduje tutaj zycie i kompetencje zawodowe.Jestesmy "oficerami przemyslu" na
                                    calym swiecie i z natury rzeczy dowodzimy gospodarka przemyslowa.Posiadamy
                                    wysoce wyrobiony zmysl logiki i rozsadnego rozumowania kartezjanskiego,ktorego
                                    niestety czesto brak tzw."humanistom".
                    • Gość: Rzadki Re: Wyrzucony Jemeńczyk to nic, ale wyrzucony Pol IP: 62.29.248.* 20.05.04, 14:06
                      Wyrzucanie Polakow z USA lub UK to normalka. I nikt sie temu nie dziwi ani nie
                      bajdurzy o ksenofobii.

Pzdr
                      • Gość: chrongen Re: Wyrzucony Jemeńczyk to nic, ale wyrzucony Pol IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 20:55
                        ale polaków z ameryki nikt nie wyrzuca w atmosferze tajemnicy. po prostu
                        dostają do paszportu stempel a do komputera adnotację, że pracowali na czarno.
                        w przypadku jemeńczyka, abw nie raczyła nawet uzasadnić swojej decyzji.
                        prawdopodobnie nie jest to nic wielkiego, bo gdyby było, to dawno abw
                        pochwaliłaby się swoim super sukcesem. najwyrażniej chodzi o to, że jemeńczyk
                        jest niewygodnym intelektualistą i skoro nie można go zastraszyć, zamknąć mu
                        ust czy też namówić na współpracę, to się go wyrzuca pod tak nieważnym
                        powodem, że wstyd to podać do wiadomości. chrongen
                    • Gość: gosia Re: Wyrzucony Jemeńczyk to nic, ale wyrzucony Pol IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 20.05.04, 14:49
                      zgadzam sie!!!!!!!!!!!!!!!!ludzie,czy wyscie powariowali wypisujac takie
                      bzdury??moze warto jednak siegnac jeszcze do innych zrodel na temat
                      islamu,fundamentalizmu i al-kaidy niz papki informacyjne CNN i TVP?!a
                      chrongenowi gratuluje dosadnego przykladu z deportacja Polaka pracujacego na
                      czarno w USA-moze komus da do myslenia...ja sie wstydze za Polakow jak czytam
                      takie rzeczy na forum-z tolerancja to my naprawde jestemy w XVw.
                      • kg4mvp Wstydzisz sie za Polakow? 20.05.04, 19:37
                        Wszyscy bysmy chcieli zeby nie bylo granic i armii i zeby wszyscy ludzie sie
                        kochali, itp. Rzeczywistosc jest jednak inna i niestety trzeba to zrozumiec i
                        czasami podjac nieprzyjemna decyzje. Nie zlamano prawa. Nikt nie zgina. Przykro
                        ze imam musi jechac do domu, ale, jak pisalem, takie sa konsekfencje decyzji o
                        udzielenia poparcia dla inwazji na Irak. Tak ze jezeli Ci wstyd za Polakow, to
                        moze za tych co ta decyzje pojeli, a nie za tych co musza zyc z jej
                        konsekfencjami i bac sie czy sie Arab nie wysadzi w pelnym ludzi autobusie.

Jesli masz tak rozwiniete poczucie wstydu, to polecam tematy: Rosjanie w
                        Czeczenii, Izrael w Palestynie. Amerykanie, Polacy i inni w Iraku. Jak to ze
                        jeden jordanski imam zostal grzecznie poproszony o wyjazd do ojczyzny ma sie
                        do tego ze mocartwa okupuja slabe kraje i morduja ludzi w ich wlasnych domach?

A co do naszej tolerancji i XV wieku, to mylisz pojecia. Wydalenie imama z
                        Polski nie jest wyrazem nietolerancji, tylko naszym prawem do udzielenia
                        przywileju pobytu w Polsce temu komu chcemy. Ciekawe jak tolerancyjni byliby
                        wobec Ciebie Jordanczycy gdybys pojechala do Jordanii jako duchowny nie-
                        islamski i uczyla ich dzieci ze jak sie rozerwa bomba w samobojczym ataku, to
                        nie dostana w nagrode w raju czterdziestu tysiecy dziewic do rozdziewiczenia?

Apropos, jak obcokrajowcow traktuja Flamandowie?

I pijac piwko na Oude Markt nie wsydz sie za Polakow. Pozdrowienia dla
                        studentow w Leuven!
                      • antykagan Re: Wyrzucony Jemeńczyk to nic, ale wyrzucony Pol 21.05.04, 22:05
                        Gość portalu: gosia napisał(a):

> zgadzam sie!!!!!!!!!!!!!!!!ludzie,czy wyscie powariowali wypisujac takie
                        > bzdury??moze warto jednak siegnac jeszcze do innych zrodel na temat
                        > islamu,fundamentalizmu i al-kaidy niz papki informacyjne CNN i TVP?!a
                        > chrongenowi gratuluje dosadnego przykladu z deportacja Polaka pracujacego na
                        > czarno w USA-moze komus da do myslenia...ja sie wstydze za Polakow jak czytam
                        > takie rzeczy na forum-z tolerancja to my naprawde jestemy w XVw.

To sie droga Gosiu zajmij gotowaniem w Belgii, byc moze swojemu arabskiemu Panu
                        i nie wpierniczaj w sprawy polskie, OK? A ty jeszcze jestes Polką? Ja sie za
                        ciebie nie wstydze - w koncu uposledzenia umysłowe są statystycvznym błędem w
                        populacji ludzkiej i wstydu z powodu twojej ulomnosci czuc nie zamierzam.
            • Gość: Fee Re: C'mon, "jemenskiego naukowca"... IP: *.kti.ae.poznan.pl 20.05.04, 09:41
              A moze nasz wspanialy immam ostatnio dzwonil do okolegow w Hiszpanii albo we
              Francji i dowiadywal sie jaki sposob 'rozpowszechniania' islamu przy uzyciu mat.
              wybuchowych jest najlepszy?
              Chcialbym tylko zwrocic uwage ze zamachow w Hiszpanii dokonali ludzie ktorzy od
              wileu lat tam mieszkali, mowili plynnie po hiszpansku i na pewno bardzo by im
              bylo zal jakby ich z Hiszpanii wydalono. Byc moze nawet jakis profesor by sie za
              nimi ujal. Niestety, zamiast milo sie zintegrowac i uczyc dzieci islamu
              wysadzili w powietrze 200 innych. Sorka panie prawie doktorze ale nie mam
              zludzen co do panskiej dalszej przyszlosci.
            • krruk [...] 20.05.04, 13:10
            • Gość: khmm.. Re: C'mon, "jemenskiego naukowca"... IP: *.aster.pl 20.05.04, 20:13
              slonce,jak koles przebywal caly czas w polsce to nie znaczy ze ciagle
              studiowal...
              • kg4mvp Re: C'mon, "jemenskiego naukowca"... 20.05.04, 20:21
                Gwiazdo, o tym wlsnie pisze. Tlumaczac logicznie: gdyby zajmowal sie w Polsce
                studiowaniem, to juz by skonczyl. Skoro nie skonczyl, zajmowal sie czyms innym.
                Czym? Nauczaniem islamu. Tak ze opowiadanie o utracie dorobku naukowego to
                bajki.

Przypominal wszystkim ktorzy pisza na tym forum o "totalitarnym" Polskim
                panstwie i jak to prawa zapisane w Polskiej konstytucji sa lamane: on nie jest
                obywatelem Polskim, wiec jego te prawa nie dotycza. Pobyt w Polsce jest jego
                przywilejem a nie prawem.
          • Gość: Fee Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.kti.ae.poznan.pl 20.05.04, 09:34
            Zgadzam sie choc my w latach 80-tych nie organizowalismy na Zachodzie zamachow
            bombowych rozrywajacych niewinnych ludzi.
          • Gość: cwiklia Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.kedzierzyn.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 10:47
            Dupa a nie niebezpieczny jakby tak było to by siedzieli cicho i go obserwowali
            a nie odsyłali do domu przecie mógł im wskazać coś więszego poprostu ABW po raz
            kolejny dała ciała
          • cobolt Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski 20.05.04, 16:01
            Ciekawe za co chca go wyzucic za to, ze jest Arabem? Kazdy w tym kraju ma prawo
            do wlasnej wiary, do nauczania jej i szerzenia, Polska Konstytucja to
            gwarantuje!!! Jezeli nie ma dowodow na jakie kolwiek powiazania tego czlowieka
            z jaka kolwiek organizacja Terrorystyczna to ma on prawo do pobytu w naszej
            ojczyznie
            • kg4mvp Co gwarantuje jemenska konstytucja? 20.05.04, 18:56
              Drogi Cobolt'cie. Jeden szczegol: Polska konsytucja gwarantuje prawa obywateli
              RP, ktorym jemenski imam nie jest. Tak ze Twoj argument wysiada. Lepiej zbadaj
              co mu gwarantuje jemenska konstytucja, jesli takowa istnieje. A o tym kto z
              obcokrajowcow ma prawo do pobytu w naszej ojczyznie decyduja wladza wybrana
              przez wszystkich obywateli, a nie jednoosobowo Ty. To sie nazywa demokracja.

• Gość: pac Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.05.04, 08:37
          przykro ci tylko dlatego,żeś sam emigrantem
        • Gość: POLKA ZADUFANIE POLAKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aber.ac.uk / *.aber.ac.uk 20.05.04, 13:40
          Pozwole sobie zauwazyc, ze od 1 maja 15000 rodakow wyjechalo szukac pracy w
          Wielkiej Brytanii, ciekawe dlaczego, czyzby im sie w kraju nie wiodlo?A czym my
          jestesmy dla Brytyjczyka, jak nie kolejnymi imigrantami?
          Opinie jakie sa tu zamieszczone swiadcza jedynie o krotkowzrocznosci, braku
          SENSOWNEGO wyksztalcenia, szownizmie i niestety - prostactwie.
          To ze obywatel Jemenu pokonal tyle przeszkod (pomijam jezyk, mysle o trudnosci
          jaka jaka jest ogolnie wyzsza edukacja i dorobek doktorski, a takze zamilowanie
          polskie do tego co inne, czyli jak zadeptac, wyszydzic)zasluguje na uwage.
          Powinni z niego brac przyklad wszyscy ci, ktorzy jezdza codziennie autobusami
          do Londynu, a nie maja pojecia o tym kraju, nie znaja jezyka (mam na mysli -
          ZNAC BIEGLE)!!!!!!A polskie przepisy i procedura wydaja sie dzwine, bo jakby
          nie do konca zgodne i prawem publicznym miedzynarodowym.
          • Gość: Fee Re: ZADUFANIE POLAKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kti.ae.poznan.pl 20.05.04, 18:32
            No i tu jest pies pogrzebany: my tam jedziemy droga POLKO do pracy a nie zeby
            nauczac dzieci wiary naszych ojcow i wysadzac angielskie dzieci w powietrze bo
            sa takie grzeszne i nie pozwalaja nam wejsc do raju. Tu nie chodzi o ksenofobie!
            tu chodzi o zwykly ludzki strach! Imigranci w Hiszpanii tez pokonali duzo
            przeszkod, nauczyli sie hiszpanskiego, moze nawet byli tam od kilku pokolen, a
            potem zabili 200 niewinnych osob.
          • kg4mvp Unia Polsko-Jemenska ? 20.05.04, 19:57
            Droga Polko, Pozwole sobie zauwazyc ze Polska i Jemen nie zwiazaly sie Unia
            Polsko-Jemenska, podczas gdy UK i Polska sa zwiazane Unia Europejska! Dlatego
            jest roznica miedzy Jemanczykiem w Polsce a Polakien w Anglii. Jadac do UK
            15000 Polakow wykonuje swoje prawo do osiedlania sie wszedzie w Unii
            Europejskiej. I maja do tego prawo nawet jak nie znaja jezyka BIEGLE...

Polemizujac z Twoja ocena poprzednich wypowiedzi, Twoje niedostrzeganie tej
            prostej roznicy swiadczy o Twojej "krotkowzrocznosci, braku
            SENSOWNEGO wyksztalcenia[...] i niestety - prostactwie."

• Gość: a Cos mu dlugo schodza te studia! IP: *.ing.uj.edu.pl 20.05.04, 15:30
      • Gość: anka Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: 213.199.193.* 20.05.04, 09:51
        Moja, twoja wypowiedź też jakby z XV w.
      • Gość: eugeniusz Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 11:32
        Ten bambus lepiej pisze po polsku, niż ty. Na pewno!
      • Gość: Eugeniusz Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 11:39
        Ten bambus lepiej pisze po polsku, niż Ty. Na pewno.
      • Gość: !!! Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: 195.152.54.* 20.05.04, 14:32
        "po co polacy wyjezdzaja do pracy za granice wywalic cholerstwo, ucza cholera
        wie czego, kradna pija nic nie robia"
        na pewno bys sie poczul(a) obrazony,gdyby tak napisano o polakach
        a moze nie, tlumoki nie znaja wstydu
        • Gość: !!! Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: 195.152.54.* 20.05.04, 14:35
          post powyzej jest odpowiedzia na postod "moja"
      • Gość: RWerp Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.ifpan.edu.pl / *.ifpan.edu.pl 20.05.04, 15:36
        >Zresztą po to tu przyjechał, aby zabrac wiedze ze soba tam.

A jak Polak robi doktorat w USA, to jest inaczej?
      • Gość: p Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 16:55
        Gość portalu: moja napisał(a):

> Napewno powiazany z AlKaida. Wyrzucic go!!! Niech szerzy kulture Allaha u
        > siebie w bambusowie. Tu jest XXI wiek. U nich XV wiek. Jesli ma wyksztalcenie
        > to bardziej jest potrzebny tam, a nie tu. Zreszta po to tu przyjechal, aby
        > zabrac wiedze ze soba tam.

Czy ty wiesz co piszesz w ogóle? Ja miałem wykładowcę z Jemenu, w Poznaniu z resztą. Bardzo porządny człowiek, sympatyczny i nawet nikt mu złego słowa nie mówił, jak trochę plątał się w polskiej mowie.
    • Gość: manie Islam jako alternatywa!? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 03:12
      Islam jest jedyna alternatywa wobec zepsucia, niesprawiedliwosci i korupcji na
      swiecie. Im wczesniej to zrozumiemy tym lepiej, a pomoc w zrozumieniu moze nam
      niemiecki dyplomata, absolwent Harvardu: Murad Hofman, ktory napisal m. in.
      zbior esejow pt.: Islam jako alternatywa. Pelny teskt dostepny jest na
      www.ipdirect.home.pl/kmp/publication/Islam_jako_alternatywa/index.htm
      • Gość: marek [...] IP: *.ipt.aol.com 20.05.04, 03:31
        • Gość: chilum Re: bullshit! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 18:56
          > islam to jest gowno a nie religia

Większego popisu chamstwa,prostactwa i głupoty nie czytałem ,ostatnio.
          ty pewnie nie masz żadnego zycia duchowego,nieszczęśniku.
          I czytać też nie umiesz,jestem pewny.
          Musi ci być bardzo źle na świecie.
          No,chyba,że masz jakąś religię,ktora podtrzymuje cię na ...na tym,czego nie
          masz ..no ,na duchu.
          Ciekawe,czy znasz jakieś inne religie?

Stop War on Drugs
      • Gość: baca Islam jako alternatywa!? Chyba dla idiotów !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 08:48
        oczywiście ma rację. Kraje tej religi dokonały w ostatnich 500 latach tak
        cudownego postepu społecznego i ekonomicznego że trzeba im zazdrościć.
        A na poważnie , gdyby nie ropa, to mniej mielibysmy z nimi kłopotów niż z
        animistami w Afryce. Siedzieliby w swych namiotach,zdychali z głodu, modlili
        pięc razy dziennie. Komu to by przeszkadzało? W Afryce też latają z
        dzidami.Ładnie to na filmie wygląda. I jakie egzotyczne. I jakby tak wojowali
        swymi krzywymi mieczami (a la Saladyn)to by było wspaniale. Jeńców by rżnęli
        zmniejszając populację. I czy nie byłoby dobrze?? A jakie fotki by były??
        • Gość: bart Re: Islam jako alternatywa!? Chyba dla idiotów ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 10:03
          Które kraje? Malezja przędzie nieźle,
          i to wcale nie dzięki nafcie. Takoż Turcja.

b.
          • Gość: xeno Re: Islam jako alternatywa!? IP: 213.134.140.* 20.05.04, 11:00
            Turcja nieźle, ale nie dzięki Islamowi, tylko dzięki zachowaniu świeckiego
            państwa. Malezja takoż.

Argumanty masz kiepskie, niestety. Islam się sprawdza jako religia buntu i
            odrzuconych, tudzież teokratów. Ale nie sprawdza się jako religja dobrobytu,
            pracy i pokoju. Smutne, ale prawdziwe. Po prostu islam potrzebuje jeszcze
            ucywilizowania. Swojej reformacji albo Soboru Watykańskiego Drugiego, żeby
            dorosnąć do XXI wieku.
      • Gość: jazg Islam nakazuje kamieniowanie kobiet IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.05.04, 09:56
        Ja nie chcę takiej alternatywy i nie chcę, żeby u nas wprowadzano tego rodzaju
        obyczaje. Niech facet kamieniuje kobiety w Jemenie.
        • Gość: Kwiatkowski Re: Islam wszedzie zaprowadza 14 ty wiek. IP: *.proxy.aol.com 20.05.04, 11:14
          Morderstwa,kamienowanie kobiet.przekupstwo.teokracje.cofanie sie w historii.
      • Gość: radca Re: Islam jako alternatywa!? IP: 213.25.179.* 20.05.04, 11:10
        powiedz to gnojku rodzinom wszystkich pomordowanych przez islamistów.
      • im13 Re: Islam jako alternatywa!? 20.05.04, 12:49
        Islam jako alternatywa???? O Boże, to może być jeszcze gorzej! dla kobiet
        oczywiście - ale choć nie jestem feministką będę walczyć o prawo do pracy, do
        samodzielności, do niezależności, a nie odmóżdżające przekazywanie spod
        kurateli ojca lub brata pod kuratelę męża... tylko dlatego, że urodzili się z
        penisem... protestuję!
    • Gość: kr Moze to ABW do czegos sie przyda? IP: *.abhsia.telus.net 20.05.04, 04:23
    • Gość: kali Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.nutricia.fr / 195.6.148.* 20.05.04, 04:44
      14 lat pracy nad doktoratem.
      Obywatel Ludowej Republiki Jemenu (sic! - jeszcze dzis) to islamski duchowny,
      ktory uczy dzieci w Polsce.
      Ot i cale dochodzenie.
      Wystarczy ABW takie glupie jakie jest zeby go wy...prosic.
      Nie mam pytan.
    • Gość: poko Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 06:06
      ...z takim uzasadnieniem (krytycznie wypowiadał sie na temat udziału polskich
      wojsk w Iraku ) powinno sie wydalić z Polski 90 % polaków....
      • Gość: gajowy Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 20.05.04, 08:25
        Własnie, Byłoby lużniej, wiecej przestrzeni, powietrza wokół , mniej gówien w
        rzekach i smieci w lasach.
        My lesnicy cenimy uroki dzikiej przyrody.
        Jemenczyk wydymany do Jemenu wraz z z 35 mln. Polakow i Pieronkiem -zawód
        biskup to mazrenie.
    • Gość: robol Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 06:27
      Obcokrajowiec chciał w Polsce głosić swoje poglądy szkodzace krajowi- won z
      kraju do siebie.
      • Gość: czeslaw Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: 217.97.165.* 20.05.04, 06:43
        -jak w polsce bedzie kilka milionów islamistów jak np.Francji i Angli to
        zrozumiecie pewne sprawy .W Kosowie tez było w 1914 tylko kilkuset Albańczyków
        ,co dz\isiaj tam przezywaja Serbowie -czas szybko leci -to do młodych !
        • Gość: Jedrek Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.cg.shawcable.net 20.05.04, 07:07
          Skoro go wydalono tzn.ze cos na niego bylo.Lepiej wczesniej,bez rozglosu niz za
          pozno.Podejrzewam ze kwalifikujacuch sie do wydalenia 'spiochow" czyli chwilowo
          nieaktywnych wojownikow islamu jest w Polsce mnostwo.
          • Gość: henryk_1937 Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: 81.213.28.* 20.05.04, 07:14
            Mam nadzieje ze Francja,Holandia,Anglia i inne kraje zaczna wyrzucac polskich
            zlodzieji,pijaczkow,awaturnikow,
            Wyrzucenie z Polski obojetnie kogo bez uzasadnienia jest lamaniem prawa
            miedzynarodowego.
          • Gość: Atlantyk Śpioch intelektualny IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 20.05.04, 08:30
            To o tobie Jędrku. Bardzo mnie wzrusza twoje zaufanie do ABW. Na prezesz Orlenu
            Modrzejewskiego też "coś" mieli, podobnie jak na NIK-owca Kalasa. Jeżeli juz
            musisz w coś wierzyć, to polecam Biblię. ABW raczej zostaw. Gdybyś mógł się
            osobiście i naocznie - bez pośrednictwa mediów - przekonać, jak funkcjonują
            struktury władzy w Polsce, z wrażenia oniemiałbyś na pół roku.
            • Gość: gajowy Re: Śpioch intelektualny IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 20.05.04, 08:33
              Czego chcesz od BIBLII ty bezmyślny i jałowy atlantyku.
              Nie czepiaj się i nadużywaj nadaremno słowa BOŻEGO.
              Nie wiesz zapewne że na początku BYŁO SŁOWO.
              Bo skąd masz wiedzieć, jeśli matka Ci tego nie wpoiła z swoim mlekiem.
    • Gość: arahat Mysli inaczej niz ciemnogrod RP IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 20.05.04, 08:27
      i modli sie do innego boga niz ciemnogrod RP...??
      • Gość: jazg myśli jak ciemnogórd islamski IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.05.04, 09:58
        i kamieniuje kobiety, morduje niewiernych itp.
        • Gość: jac Re: myśli jak ciemnogórd islamski IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 18:32
          Kurwa byłeś tam kiedyś ? A to że stalinowscy prokuratorzy skazywali na kare
          śmierci to coś innego niż kamieniowanie? A to że kościol chrzscijanski wybil
          kilka milionow ludzi to też nie fakt.
      • Gość: bart To nie ten ciemnogród. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 10:43
        > i modli sie do innego boga niz ciemnogrod RP...??

Mylisz się... "Ciemnogród" nic do niego nie ma -
        co do zasady.

Ci którzy go wyrzucają, od dawien dawna nie modlili się
        do żadnego Boga.

b.
      • Gość: michal Re: Mysli inaczej niz ciemnogrod RP IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 20.05.04, 11:37
        mówienie, że każdy wyznawca Allaha jest radykałem, terrorystą i chce zginąć w
        walce z niewiernymi ma niewiele wspólnego z prawdą. Faktem jest, że istnieją
        ekstremisci islamscy, ale to czorta, katoliccy też są. Jest bardzo wielu
        Muzeumanów, którzy są inteligentni, tolerancyjni, etc. nie każdy nurt tej
        religii zieje nienawiścią.

PS w średniowieczu nie było bardziej kosmopolitycznego i tolerancyjnego państwa
        w Europie niż... muzułmańska Hiszpania wieków XI-XIII
        • vitmik Re: Mysli inaczej niz ciemnogrod RP 20.05.04, 11:41
          No właśnie, była bo przez swoją kosmoplityczność upadła. i jak zauważyłeś,
          działo sie to 800 lat temu.......
          Teraz mamy XXI wiek.
    • Gość: Woda Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:01
      Głupota urzędników nie zna granic. Temu człowiekowi powinno się dać obywatelstwo
      i prosić żeby tu został i nie wyjeżdżał do UE, przecież ludzi wykształconych
      mamy jak na lekarstwo.

Polska to zadupie i prowincja!

PS. Pozdrawiam wszystkich oszołomów, którzy się nie zgadzają z tą opinią :-P
      • Gość: Q Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 20.05.04, 15:21
        mylisz się, my teraz też UE, a ludzi wykształconych nam nie brakuje. Poza tym,
        bez komentarza, ale lepiej dmuchac na zimne...
    • Gość: z NowejLewicy POLSKA ZMIERZA W KIERUNKU RASIZMU I TOTALITARYZMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:09
      Wstyd mi za nasze państwo, że dopuszcza się takiej podłości. Jeżeli ABW
      twierdzi, że Ammar jest zagrożeniem dla bezpieczeństwa Polski, powinna to
      uzasadnić publicznie.
      Sprawa bowiem stała się już publiczną. To skandal, żeby za krytykę obecności
      polskich okupantów w Iraku wyrzucać kogoś z kraju. 70% polskiego
      społeczeństwa jest przeciwna naszej obecności nad Eufratem i co panowie ze
      spec służb i SLD-UP, wyrzucicie nas wszystkich?
      Po ostatnich wydarzeniach związanych z bezprawnymi, represyjnymi działaniami
      policji i ABW wobec uczestników ruchu alterglobalistycznego w związku ze
      Szczytem Ekonomicznym w Warszawie, nie ma wątpliwości, że Polska zmierza w
      kierunku państwa o charakterze autorytarnym. Zresztą na smyczy naszego nowego
      Wielkiego Brata - G.W. Busha.
      • Gość: SABAŁA TAK TRZYMAĆ1 IP: *.cg.shawcable.net 20.05.04, 09:50
        TAK TRZYMAĆ!
      • vitmik Re: POLSKA ZMIERZA W KIERUNKU RASIZMU I TOTALITAR 20.05.04, 11:42
        Od kiedy to komuszki bronią feudalnej i wszetecznej religii jaką jest islam?
      • Gość: zydziak Re: POLSKA ZMIERZA W KIERUNKU RASIZMU I TOTALITAR IP: *.regionline.fi 20.05.04, 14:16
        Brawo ABW nareszcie cos zrobiliscie z pozytkiem za pieniadze podatnikow. Imam
        przez 14 lat budowal siatke Al-kaidy w Polsce. Tylko patrzec jak autobusy i
        samoloty LOTu beda spadaly na ziemie od bomb terrorystow immama. Once more
        BRAWO ABW.!!!
      • Gość: kota7 Re: POLSKA ZMIERZA W KIERUNKU RASIZMU I TOTALITAR IP: *.k.mcnet.pl 20.05.04, 16:44
        zdecyduj się: zmierzamy w stronę totalitaryzmu czy autorytaryzmu? oczywiście
        takie tezy stawiasz w związku z rosnącym poparciem dla lewaków i innych
        bolszewików, tak?
        :-)
      • Gość: IZA ZIELONI 2004 Re: POLSKA ZMIERZA W KIERUNKU RASIZMU I TOTALITAR IP: 158.75.22.* 20.05.04, 16:51
        Jestem również oburzona!!!!!
        TO jest wolny kraj, czy państwo policyjne????
        Deportowanie kogos z Polski, tylko dlatego, ze jest muzulmaninem to uderzenie w
        podstawowe prawa czlowieka.
        Wstyd mi również za nasze państwo.
        Uważam, że wojewoda wielkopolski powienien być pociągnięty do odpowiedzialności
        za to, że odmówił prawa pobytu Ammarowi!!!!!
        • antykagan Re: POLSKA ZMIERZA W KIERUNKU RASIZMU I TOTALITAR 21.05.04, 22:19
          Gość portalu: IZA ZIELONI 2004 napisał(a):

> Jestem również oburzona!!!!!
          > TO jest wolny kraj, czy państwo policyjne????
          > Deportowanie kogos z Polski, tylko dlatego, ze jest muzulmaninem to uderzenie
          w
          >
          > podstawowe prawa czlowieka.

Nie życzę ci źle, ale to, ze jestes kretynką zagraża osobiscie mojemu
          bezpieczenstwu. Czy takim bezmyslnym lewackim szczekaczom miłujący Allaha i
          pokój islamista musi wsadzic w d..ę laske dynamitu zeby zmadrzeli? Jestes
          bezdennie glupia.
          Imponuje mi wylew na forum pacyfistycznej, lewackiej holoty - V kolumny
          terrorystow arabskich w Polsce. ABW tez powinna sie wam dobrac do d..y.
          > Wstyd mi również za nasze państwo.
          > Uważam, że wojewoda wielkopolski powienien być pociągnięty do
          odpowiedzialności
          >
          > za to, że odmówił prawa pobytu Ammarowi!!!!!
          >
    • Gość: j23 Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.ticom.pl 20.05.04, 09:21
      Wywalic na zbity pysk,razem z uczniami.Niech uczy w Iraku,tam jest brak
      nauczycieli.
    • Gość: Marek Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.bracz.edu.pl 20.05.04, 09:21
      O wiele bardziej niebezpieczni są obywatele Izraela, bo sprowadzają na nas
      potencjalne zagrożenie terrorystyczne
    • Gość: roszak precz z faszyzacją Polski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:33
      przykro patrzeć jak się ten kraj faszyzuje, może zorganizować więć jakąś noc
      kryształową? obcych i wrogów zawsze się trochę znajdzie. część uczestników tego
      forum pewnie by przyklasnęła temu pomysłowi...
    • Gość: polak Re: SKANDAL IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 09:34
      jezeli cos do niego mają, niech powiedzą. co za chore, totalitarne prawo! abw
      moze wszystko, ty nie mozesz nic, nie mozesz nawet sie odwolac! nie jestem
      milosnikiem wspolczesnego islamu, ale trzymam kciuki za tego faceta
      • vitmik Re: SKANDAL 20.05.04, 11:46
        No tak ale gdyby twój jemenski przyjaciel wysadzial sie na twoim ryneczku to
        bys mial wielkie pretensje do ABW że do tego dopuscila. sam nie wiesz czego
        chcesz
      • Gość: DUDE Re: SKANDAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 16:56
        A ja nie trzymam kciuki.

Jest arabem, na dokladke duchownym...stanowi potencjalne zagrożenie!

Lepiej skrzywdzic 1 cudzoziemca niz ryzykowac pomylke pozwalajac mu dzialc w
        Polsce.
    • Gość: 3gr Sluzby specjalne (j troski) czy Gestapo? IP: *.rasserver.net 20.05.04, 09:39
      Ma szczescie, ze polskie sluzby specjalne to nie Gestapo. Ale za to straszne
      bezprawie! Gdzie dowody, ze ten facet cos zrobil nie tak?
    • Gość: j 23D Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.ticom.pl 20.05.04, 09:46
      Wywalic na zbity pysk .Zwolennikow jego tez; niech jada tam szukac
      sprawiedliwosci;Ciekawe jak dlugo tam wytrzyma,i niech nie placze bo jedzie do
      domu a tego chcial.
    • Gość: ukaa [...] IP: 81.15.160.* 20.05.04, 09:47
      • vitmik [...] 20.05.04, 11:48
    • Gość: jazg Mamy prawo wyrzucić z domu gościa IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.05.04, 09:54
      A mamy tym większe prawo, gdy gość chce nas pouczać, co i jak powinniśmy robić.
      Jeżeli w dodatku gość wspomaga naszych wrogów, to powinien zostać wyrzucony
      natychmiast.
      • Gość: bart Re: Mamy prawo wyrzucić z domu gościa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 10:20
        > A mamy tym większe prawo, gdy gość chce nas pouczać, co i jak powinniśmy
        >robić.
        > Jeżeli w dodatku gość wspomaga naszych wrogów, to powinien zostać wyrzucony
        > natychmiast.

Trzebaby stwierdzić najpierw, kto to jest
        "MY" i czego "My" chcemy...

Nie ma takich "nas".

b.
        • Gość: xeno Co racja, to racja. IP: 213.134.140.* 20.05.04, 11:02
          Ja też się nie poczuwam do takich "nas". A co z uświęconym prawem gościnności?!
      • Gość: 6 Re: Mamy prawo wyrzucić z domu gościa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 18:29
        Ty ten chlew nazywasz domem ? Rozejżyj się gdzie żyjesz !!!
    • Gość: :( WSTYD POLACY! IP: *.rozanka.wroc.pl 20.05.04, 10:01
      Wstyd mi za Polske :(
      • Gość: TRZEZWY Re: WSTYD POLACY! IP: *.chello.pl 20.05.04, 11:36
        A jak Ci zabija w zamachu bliskich to tez ci bedzie wstyd za Polskę? Prosze sie
        puknąć w czolo i pomysleć zanim sie powie glupstwo. To Polska moze miec powod,
        żeby sie wstydzic za kogos piszacego taki post w tej sprawie.
    • Gość: bart ABW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 10:15
      ABW... Nie dość że patałachy,
      to jeszcze i rasiści...

Co jest nie tak z szerzeniem np. katolicyzmu
      w Rosji? Kto chce, przechodzi na inną religię,
      kto nie chce, ma to gdzieś. W czym problem?
      To jest kwestia uszanowania indywidulanej wolności
      tych, którzy mieliby z takim islamiskim duchownym
      mieć kontakt. Jest to również zamanifestowania
      kwestia wszelkich "cnót" zachodniej kultury, takich
      jak tolerancja i otwartość, ale jak widzę, przypisywanie
      "nam" owych cnót jaest jak narazie jedynie czczym samochwalstwem.

b.
    • Gość: polonus z Lyonu TRZEBA ICH ZAWRACAC NA GRANICY IP: *.adsl.proxad.net 20.05.04, 10:22
      Tyle razy tlumaczylem na tym forum,na podstawie moich francuskich
      doswiadczen,ze islamskich arabo-murzynow nie nalezy wogole wpuszczac do
      Polski,tylko zawracac ich spowrotem na granicy."Nawiedzeni humanisci" wyzywali
      mnie od rasistow i faszystow.No i macie teraz niezly pasztet.Arabski cap czuje
      sie teraz jak u siebie i jeszcze sadem w Strassburgu straszy prawowitego
      wlasciciela,tzn. wladze suwerennej Polski.Tak jakby to Strassburg wydawal
      rozkazy jak Polacy maja sie rzadzic.Jestescie na poczatku sciezki,ktora
      przemierzam od ponad 20lat we Francji i mam nadzieje ,ze francuskich i
      niemieckich bledow nie powtorzycie pozwalajac na panoszenie sie w Polsce tej
      muzulmanskiej dziczy.
      • Gość: bart halt, mein bruder! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 10:32
        Władze nie są "właścicielem" czegokolwiek,
        poza mieniem Skarbu Państwa, kolego prawniku!... ;)

A że Strasbourg każe (lub nakazać może) to czy owo,
        podobnie jak Bruksela,
        to chyba wynik zgody spłeczeństwa, nieprawdaż?

Jakieś problemy z wjazdem do USA, drodzy rodacy?
        Dlaczego tak wielu uważa to za jakikolwiek problem?
        Jakim prawem tak się uważa?

b.
      • cypherll Re: TRZEBA ICH ZAWRACAC NA GRANICY 20.05.04, 11:56
        a ja dodam do tego moje doswiadczenia ze szwajcarii, gdzie prawie polowa
        spoleczenstwa jest w jakims odcieniu kawy, w wiekszosci nie pracuja, ale mozna
        i ch w centrum miasta spotkac z cala apteka w kieszeni dresu
        moj przyjaciel dunczyk opowiadal mi jak u nich, w kraju demokratycznym i
        tolerancyjnym luduzie sie obudzili po tym, jak mniejszosc islamska przepchnela
        ustawe o PODZIALE BASENOW MIEJSKICH NA POL: DLA KOBIET I MEZCZYZN, i starzy
        dunczycy pukali sie w glowe i mowili ze co to znaczy, w naszym kraju inne
        wyznania i emigranci beda nam prawo ksztaltowac???
        sam sporo czasu na emigracji spedzilem i wiem jedno, jak gdzies jade to
        respektuje prawo i obyczaje miejscowe, jak mi sie nie podoba to wyjezdzam i
        koniec
        bronmy sie przed tym co sie w europie dzieje
        kazdy ma swoje miejsce na tym swiecie i niech w nim zyje w zgodzie ze swoimi
        zasadami i wiara, ale niech tego nie przenosi na obce ziemie
        • Gość: benia Re: TRZEBA ICH ZAWRACAC NA GRANICY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:14
          To jest dobry pomysł.Ludzie,nie brońcie arabów mieszkających w Polsce.Oni co
          innego mówią Polakowi w twarz,a co innego myślą i robią.Studiują w Polsce,żenią
          się z naiwnymi Polkami,zeby dostać obywatelstwo.Modlą się pięć razy
          dziennie,chleją alkohol i biegają za młodymi Polkami,mając już własne żony.Są
          zwykłymi hipokrytami.Zbierają się w domach doktorantów i knują przeciwko
          niewiernym.ABW wie co robi,i robi dobrze.Jestem za.Oni i Żydzi są okropnie
          podobni do siebie.Jeszcze pożałujecie swojej naiwności kiedyś..
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski 20.05.04, 10:26
      jestem porażony ksenofobią naszego państwa i tym arabskim antysemityzmem. Bo
      facet miał odwagę publicznie krytykowac udzial Polski w Iraku to go wywalają...
      Hiel Belka Heil Hausner heil Szajdziński Zemke Barcikowski i całe to lewackie
      tałatajstwo..Adolf byłby z was dumny
      • vitmik Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski 20.05.04, 11:52
        Gdybym popierał Busha i koalicje mieszkając w jemenie to w najlepszym wypadku
        by mnie porzucili bez wody na pustyni. W najgorszym odcieli by mi publicznie
        gardło. Taka różnica miedzy cywilizacja (my) a dziczą (arabusy)
        I taka jest prawda bo tam bylem
      • Gość: janosik Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.regionline.fi 20.05.04, 14:21
        heil oszolomek, heil radyo Marysia,heil wsie przyglupy wszelkiej masci.
    • Gość: j 23D Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.ticom.pl 20.05.04, 10:28
      Jestem za .Pozniej jest tylko gorzej zaraz go wyslac tam lubi niech uczy .To
      jak zaraza.
    • Gość: mnbvc Re: Jemeński doktorant wyrzucany z Polski IP: *.if.pwr.wroc.pl 20.05.04, 10:51
      "naszego" biskupa rosjanie wyrzucili ze swojego kraju i cale nasze
      spoleczenstwo bylo oburzone. ja uwazam ze mieli takie prawo. z jakis powodow
      nie pasowal im wiec mu nie przedluzono wizy. tak samo w tym przypadku.
      odpowiednie sluzby zdecydowaly ze jest niewygodny i juz. oczywiscie powinny byc
      one jakos nadzorowane by dzialaly w interesie spoleczenstwa i mam nadzieje ze
      tak jest.
    • Gość: Kto To? Niech się cieszy że żyje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 11:03
      Niech się cieszy, że żyje. W Iraku nikt by do niego pisma nie wysłał, tylko
      poderżnął mu gardło i obciął głowę a film umieścił w internecie. Tacy właśnie są
      Arabusy i ich gościnność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka