Dodaj do ulubionych

FKrajowy sondaż wyborczy

12.08.11, 14:50
żeby rozwiać wszystkie wątpliwości, a przede wszystkim przestać pozwalać na to, żeby napieralszczycy wciskali ludziom kit, że ci, którzy nie popierają Napieralskiego są za PiSem, bo wiadomo, że Pis to POPiS. I żeby przestali nazywać nas skoorvysynami, (jak to się jednemu z napieralszczyków skojarzyło), lemingami, ciemniakami, itd.

I jeszcze zgrywają poszkodowanych, cichych bohaterów zaszczutych przez "sku...syńców". Nie dam się w to wmanerwować - mówię od razu. Jak coś mi się nie podoba co robi PO piszę o tym (wczorajszy dzień - skrytykowałam Radziszewską i poparłam Frasyniuka, który powiedział, że nikogo z PO nie zatrudniłby w swojej firmie), mam swoich faworytów w PSL, i sa tam tacy, których nie cierpię, chcę, żeby RPP wszedł do Sejmu, ale Tymochowiczowi życzę jak najgorzej . nie pozwolę nazywac się sku...synem i nie pozwolę na to, żeby napieralszczycy mnie stąd przegonili.

Tak więc zapraszam tych, którzy mają odwagę, żeby się temu przeciwstawili

Zacznę jako pierwsza. Nie wiem jeszcze czy pójdę do wyborów. Jesli tak pewnie zagłosuję na kandydata PSL-u - bo w moim okręgu wyborczym PO nie ma szans, o głosy bije się PSL z SLD. Obiecałam komuś, ze przyjrzę się kandydatowi Ruchu Palikota - jeszcze tego nie zrobiłam, ale skoro obiecałam to tak zrobię. Istnieje jeszcze taka ewentualność, ze w ogóle nie pójde do wyborów. Jest bardzo realna. Tak więc nie jestem żadnym popisowcem, chociażby się napieralszczycy rozpękli to mi tego nie wmówią.

Dziękuję za uwagę
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 14:56
      Jak przeciwnicy lewicy atakują SLD i Napieralskiego,to mówię:Dobrze jest,tak trzymaj Grzesiu! Atakował bym Napieralskiego gdyby przeciwnicy SLD chwalili SLD.Tak jak kiedyś chwalili Olejniczaka za LiD.
      • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 14:58
        zoil44elwer napisał:

> Jak przeciwnicy lewicy atakują SLD i Napieralskiego,

Typowy błąd semantyczny - lewica nie ma nic wspólnego z SLD i Napieralskim. Ja jestem lewicowcem, żeby nie powiedzieć lewakiem. Ale na pewno lewicowcami nie jest ta kawiorowa kupa nieszczęścia.
        • allspice Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:02
          Mam szczęście;) głosuję na tych,których cenię i lubię,jako ludzi i fachowców.
          • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:05
            allspice napisała:

> Mam szczęście;) głosuję na tych,których cenię i lubię,jako ludzi i fachowców.

Zazdroszczę. Jak jeszcze mieszkałam w Warszawie też byłam szczesciarą - głosowałam na Borowskiego i Mazowieckiego. Niestety tacy się po wsiach nie lęgną.
            • zoil44elwer Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:38
              Borowski i Mazowiecki,asy nad asami,tylko gdzie są ich partie-UW(UD) i SDPL?
              • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:47
                Borowskiego akurat cenię, niemniej nie wykazał się (lub być może nie miał możliwości finansowo- organizacyjnych) jakaś szczególnym talentem jeżeli chodzi o organizowanie partii.
                Mazowiecki poszedł w swoją stronę, poza tym ma już swoje lata.
                • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 17:22
                  tw_wielgus napisał:

> Borowskiego akurat cenię, niemniej nie wykazał się (lub być może nie miał możl
                  > iwości finansowo- organizacyjnych) jakaś szczególnym talentem jeżeli chodzi o o
                  > rganizowanie partii.
                  > Mazowiecki poszedł w swoją stronę, poza tym ma już swoje lata.

Czyli co?
                  • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 17:33
                    Czyli odpowiedziałem pośrednio na pytanie. Jeden z tych o których pytał przepadł, bo ( moim zdaniem) nie miał wystarczających talentów organizacyjenych, a drugiego wiek zmusił do wycofania się z czynnej polityki.
                    • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 17:41
                      tw_wielgus napisał:

> Czyli odpowiedziałem pośrednio na pytanie. Jeden z tych o których pytał przepad
                      > ł, bo ( moim zdaniem) nie miał wystarczających talentów organizacyjenych, a dru
                      > giego wiek zmusił do wycofania się z czynnej polityki.

Masz dzieci? Jak jak byłam dzieckiem rodzice w kółko pokazywali mu Kuronia i mówili- równaj do niego, twoje nawet niemrawe starania wystarczą, żebyś została dobrym człowiekiem.

Do kogo współcześni nastolatkowie mają równac? do Kality?
                      • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 17:49
                        Próbujsz przenieść swoje doświadczenia na następne pokolenie które jest zupełnie różne.
                        Współczesna młodziesz ma w nosie politykę. To pokolenie nastawione jest na to żeby brać i korzystać z życia. Rodzice wychowani w okresie PRLowskiego "dobrobytu" prześcigają się w tym żeby ich dzieci miały wszystko to czego im brakowało.
                        Żadne ugrupowanie nie ma oferty dla młodzieży. Wszystkie są archaiczne, zagrzebane w przeszłości, historii. Żadne nie odpowiada na ich potrzeby nie potrafi spojrzeć na świat oczami pokolenia wchodzącego w dorosłe życie. Napisałaś o autorytetech i to tych ze świata polityki.
                        Z całą pewnością dzisiejsi młodzi nie szukają sobie wzorców wsród polityków.
                        • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 18:04

> Z całą pewnością dzisiejsi młodzi nie szukają sobie wzorców wsród polityków.

Święta prawda. Święta prawda. I to jest pocieszające. Moja 12-letnia córka jest na obozie na Mazurach i to co ja podnieca to wieczorny wyscig na kładach. A jutro gra w te brudzące duże kulki. Nie przepriwadziłam z nią do tej pory żadnej politycznej rozmowy i nie zamierzam. Jeśli o mnie chodzi może w ogóle nie głosować. no chyba, że się zbuntuje i zechce głosować na Korwina. Wstedy oczywiście nie wypuszczę jej z domu.
                          • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 18:15
                            :)

Do pewnych spraw trzeba dorosnąć. I w sumie większość z tych młodych ludzi, którzy dopiero co odebrali dowody jeżeli już idzie głosować to przy wyborze kandydata kieruje się emocjami lub wskazaniem przyjaciół/ rodziców.
                            • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 14:18
                              tw_wielgus napisał:

> :)
                              >
                              > Do pewnych spraw trzeba dorosnąć. I w sumie większość z tych młodych ludzi, któ
                              > rzy dopiero co odebrali dowody jeżeli już idzie głosować to przy wyborze kandyd
                              > ata kieruje się emocjami lub wskazaniem przyjaciół/ rodziców.

No chyba, ze nienawidzą rodziców do tego stopnia, że nie dość, ze wbrew swoim zasadom postanowią pójść do wyborów to jeszcze zagłosują im na złość:-)
      • honeyr Ten wątek to popis (samo)zakłamania 12.08.11, 16:13
        Kolejny watek na wysokim C, świadczącym jakoby o dystansie do caaałej tej marnej polityki. Tak, tak. Typowe to jednak dla egzaltacji autorki. Przynajmniej wyróżnia się stylem.

Dyskusja z tymi obsesyjnymi tezami nie ma sensu – a to dlatego, że jadowitym przeciwnikom Napieralskiego (chyba jedynego nieagresywnego polityka w Polsce) udało się nieraz obrzucić obornikiem i inne postaci szeroko pojętej lewicy: i Wikińskiego, i Arłukowicza, i Krytykę Polityczną, i Kwaśniewskiego, i Millera itd itp. Bleblania o ich „lewicowosci” rzekomo stłamszonej tylko przez Napieralskiego to już tylko (samo)zakłamanie, można by bowiem zapytać: na kogo bowiem głosowaliście w 2007, gdy szefem SLD był wasz ulubieniec Olejniczak i trwał LiD? na SLD? ano NIE, głsowaliście, misiaczki, na platfusów. End of story!

Dla oddania sprawiedliwości autorce trzeba dodac, że jako jedyna ze swego kregu czasem chwiejnie i kwiląco, ale jednak, zwraca uwagę na obskurantyzm PO, podczas gdy inni udają ze ich nie widza, lub wrecz zachwalają. Z takim poziomem świadomości, przyzwolenia Tuskowi na wszystko i jadu wobec SLD – łykną i POPiS w okamgnieniu.
        • ex.mila wiedz, ze jak widzę twój nick 12.08.11, 16:16
          to nie czytam treści postu. Dla mnie jesteś tym co mi wycięto i szkoda słów na ciebie. Skoda na ciebie mrugnięcia okiem.
          • honeyr nie pisałem do ciebie, wiec nie odpisuj do mnie 12.08.11, 17:46
            i powtarzam po raz enty: to co czytasz lub nie czytasz, myślisz lub nie myślisz, głosujesz czy nie głosujesz, ile jeszcze forów roz_sz i ilu ludzi pozwoli sobie, żebyś im urągała - - GW mnie obchodzi...
            EOT.
            • ex.mila Re: nie pisałem do ciebie, wiec nie odpisuj do mn 12.08.11, 17:56
              honeyr napisał:

> i powtarzam po raz enty: to co czytasz lub nie czytasz, myślisz lub nie myślisz
              > , głosujesz czy nie głosujesz, ile jeszcze forów roz_sz i ilu ludzi pozwoli sob
              > ie, żebyś im urągała - - GW mnie obchodzi...
              > EOT.

Albo nic.
              • olga_w_ogrodzie Re: nie pisałem do ciebie, wiec nie odpisuj do mn 12.08.11, 18:03
                hm.
                jakie to dziwne - ktoś stwierdza, iż nic owego nie obchodzi, co myślisz, a jednak tak konsekwentnie czyta, wpisuje się...

a mnie obchodzi, co myślisz i ja na kogo zagłosujesz.
                w wątki ludzi z którymi rozmawiać mi się nie chce, nie wpisuję się.
            • tw_wielgus Re: nie pisałem do ciebie, wiec nie odpisuj do mn 12.08.11, 18:21
              Zauważam pewną niekonsekwencję w tym co piszesz Słodki Rysiu.
              Najpierw pozwalasz sobie na dosyć obszerną recenzję twórczości ex.mili po czym stwierdzasz:
              "GW mnie obchodzi..."
              Dla lepszego zrozumienia pozwolę sobie przetłumaczyć że twoim plemiennym żargonie słowo GW oznacza produkt końcowy procesu trawienia.
              Wiec zdecyduj się Słodziutki.

honeyr napisał:

> i powtarzam po raz enty: to co czytasz lub nie czytasz, myślisz lub nie myślisz
              > , głosujesz czy nie głosujesz, ile jeszcze forów roz_sz i ilu ludzi pozwoli sob
              > ie, żebyś im urągała - - GW mnie obchodzi...
              > EOT.
              • honeyr Re: nie pisałem do ciebie, wiec nie odpisuj do mn 12.08.11, 18:43
                Nie wcinaj się, misiaczku funkcyjny, w cudzą konwersację. Co do produktu końcowego procesu trawienia, który cie tak zafrapował, to nawet "słowo GW' nie może się równać z twoimi postami i twoją "forumową powieścią"; wracaj więc ją mozolnie generować.
              • ex.mila Re: nie pisałem do ciebie, wiec nie odpisuj do mn 17.08.11, 15:05
                tw_wielgus napisał:

> Zauważam pewną niekonsekwencję w tym co piszesz Słodki Rysiu.
                > Najpierw pozwalasz sobie na dosyć obszerną recenzję twórczości ex.mili po czym
                > stwierdzasz:
                > "GW mnie obchodzi..."

Typowe
    • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:02
      Jeszcze jedno słowo do taktyki SLDzióchów.
      Wysyłają sygnały: Tylko my możemy zakończyć wojnę polsko-polską.
      Skoro istnieje coś takiego jak PoPiS to jaką wojną oni chcą zakończyć?
      • remez2 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:05
        > Jeszcze jedno słowo do taktyki SLDzióchów.
        POPiSujesz się?
        ----------------
      • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:07
        tw_wielgus napisał:

> Wysyłają sygnały: Tylko my możemy zakończyć wojnę polsko-polską.
        > Skoro istnieje coś takiego jak PoPiS to jaką wojną oni chcą zakończyć?

Szkoda gadać. Im o nic więcej nie chodzi tylko o obronę idola. Podoba mi się podejscie kzeta - otwarcie przyznał, że jest jednym z koordynatorów RPP. I wielki szacunek. A napieralszczycy udają, ze chodzi im o coś więcej niż o obronę tego beznadziejnego polityka. Skoda słów.
        • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:43
          Tak Kazet i mnie się spodobał. Wystepuje z otwartą przyłbicą i jest dobrze przygotowany do dyskusji. Nie jest tak irytujący jak zaślepiony Hean.

Niestety SLDowscy zwolennicy na tym forum to trzecie popłuczyny po parzeniu intelektu.
          Prowadzą kampanię nachalnie i w sposób obrzydliwie prostacki. Oczywiście z pewnymi wyjątkami, gdyż twierdząc, że wszyscy krzywdę bym im uczynił.
          • remez2 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:49
            > Niestety SLDowscy zwolennicy na tym forum to trzecie popłuczyny po parzeniu intelektu.
            > Prowadzą kampanię nachalnie i w sposób obrzydliwie prostacki.
            Trzeba być wyjątkowo dobrze wychowanym aby napisać powyższe.
            -------------
            • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:59
              Dyskutowałem z ex.milą dla Ciebie przygotowałem inne oficjalne stanowisko.

Zwolennicy SLD na tym forum to istne tuzy intelektu a prowadzona przez nich szeptana kampania wyborcza jest finezyjna, wyrazista acz wyrafinowana.
              To jedna z dróg jakimi przywództwo SLD chce nam przkekazać swoje pomysły na Polskę.
              SLD czerpiąc garściami z dorobku PZPR chce by Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej.
              • richard51 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:17
                tw_wielgus napisał:

> Dyskutowałem z ex.milą dla Ciebie przygotowałem inne oficjalne stanowisko.
                >
                > Zwolennicy SLD na tym forum to istne tuzy intelektu a prowadzona przez nich sze
                > ptana kampania wyborcza jest finezyjna, wyrazista acz wyrafinowana.
                > To jedna z dróg jakimi przywództwo SLD chce nam przkekazać swoje pomysły na Pol
                > skę.
                > SLD czerpiąc garściami z dorobku PZPR chce by Polska rosła w siłę a ludziom żył
                > o się dostatniej.

To już nieaktualne hasło.Od czterech lat rządów wesołego Donka obowiązuje inne hasło.
                "By żyło się lepiej"- oczywiście komu trzeba się domyślić.
                • olga_w_ogrodzie Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:23
                  richard51 napisał:

To już nieaktualne hasło.Od czterech lat rządów wesołego Donka obowiązuje inne
                  > hasło.
                  > "By żyło się lepiej"- oczywiście komu trzeba się domyślić

a nie mówiłam ? - jeden pan w tym wątku o przybywaniu zatroskanych losem SLD, drugi pan
                  o biciu Murzynów.
                  • richard51 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:25
                    olga_w_ogrodzie napisała:

> richard51 napisał:
                    >
                    > To już nieaktualne hasło.Od czterech lat rządów wesołego Donka obowiązuje inne
                    > > hasło.
                    > > "By żyło się lepiej"- oczywiście komu trzeba się domyślić
                    >
                    > a nie mówiłam ? - jeden pan w tym wątku o przybywaniu zatroskanych losem SLD, d
                    > rugi pan
                    > o biciu Murzynów.

Odpowiadałem wielgusowi.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,127877450,127879479,Re_FKrajowy_sondaz_wyborczy.html
                    • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:27
                      A Olga Tobie. W końcu to publiczne forum i każdy ma prawo wyraźić swoją opinię.
                      • richard51 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:30
                        tw_wielgus napisał:

> A Olga Tobie. W końcu to publiczne forum i każdy ma prawo wyraźić swoją opinię.

Jasne,tylko przypomniałem,że odpowiadałem Tobie na Twoje cytowane hasło.
                        • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:39
                          No to chociaż w tym punkcie uzyskaliśmy consensus.
                          Nie musisz przypominać, jak ktoś chce to sobie przeczyta post powyżej. To chyba logiczne i oczywiste.
                • tw_wielgus Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:25
                  Pragniesz dowieść, że nowe hasło SLD -skoro SLD jest w totalnej opozycji do PO, a stare jest już nieaktualne - to:
                  Żeby żyło się gorzej.... wszystkim.
                  • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 14:11
                    tw_wielgus napisał:

> Pragniesz dowieść, że nowe hasło SLD -skoro SLD jest w totalnej opozycji do PO
                    > , a stare jest już nieaktualne - to:
                    > Żeby żyło się gorzej.... wszystkim.
                    >
                    Co się dziwisz. Nawet Kalisz przestał używać merytorycznych argumentów tylko zaczął okładać rząd zamiast słowami to maczugą. Dla mnie SLD i PiS to zupełnie naturalni przyszli koalicjanci.
          • richard51 [...] 12.08.11, 16:59
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • olga_w_ogrodzie Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:18
        tw_wielgus napisał:

> Wysyłają sygnały: Tylko my możemy zakończyć wojnę polsko-polską.
        > Skoro istnieje coś takiego jak PoPiS to jaką wojną oni chcą zakończyć?

pytanie tyleż proste, co logiczne.
        • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 18:36

> tw_wielgus napisał:
          >
          > > Jeszcze jedno słowo do taktyki SLDzióchów.
          > > Wysyłają sygnały: Tylko my możemy zakończyć wojnę polsko-polską.
          > > Skoro istnieje coś takiego jak PoPiS to jaką wojną oni chcą zakończyć?
          >
          > pytanie tyleż proste, co logiczne.

Pytanie tyleż proste co dla nich niepraktyczne. Bo nie po ich mysli.
    • ex.mila Giwi, co jest? 12.08.11, 15:44
      gdzie podziała się połowa tego wątku?!
      • olga_w_ogrodzie Re: Giwi, co jest? 12.08.11, 16:20
        dopiero przyszłam, więc się już nie załapałam.
        może i lepiej.
        • ex.mila Re: Giwi, co jest? 12.08.11, 16:34

> dopiero przyszłam, więc się już nie załapałam.
          > może i lepiej.

remez próbował mnie ustawiać a ja się nie dawałam. Nic nie straciłaś.
          • zoil44elwer Re: Giwi, co jest? 12.08.11, 16:55
            Napieralski też się nie daje ustawiać platfusom jako koalicjant PiS.Nawet nie chce mu się już zaprzeczać platfuśnym insynuacjom zazdrosnego kochanka POPiSu.
            • ex.mila Re: Giwi, co jest? 17.08.11, 16:28
              zoil44elwer napisał:

> Napieralski też się nie daje ustawiać platfusom jako koalicjant PiS.Nawet nie c
              > hce mu się już zaprzeczać platfuśnym insynuacjom zazdrosnego kochanka POPiSu.

Niech się nie daje ustawiać nikomu. Niech zginie, przepadnie - dla twojego i mojego dobra.
    • sebj.1 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 15:46
      U mnie podobnie, to że życzę Napieralskiemu wszystkiego najgorszego (oczywiście w polityce), nie znaczy że popieram popis w jakiejkolwiek postaci. Jestem wyborcą lewicy, która w formie partyjnej po prostu nie istnieje, a grzesiowe SLD uważam za twór pasożytniczy posługujący się powierzchownie hasłami lewicy , ale kompletnie pusty programowo i ideowo, jak ktoś kiedyś dobrze określił - prawica postkomunistyczna.
      • richard51 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:24
        sebj.1 napisał:

> U mnie podobnie, to że życzę Napieralskiemu wszystkiego najgorszego (oczywiści
        > e w polityce), nie znaczy że popieram popis w jakiejkolwiek postaci. Jestem wyb
        > orcą lewicy, która w formie partyjnej po prostu nie istnieje, a grzesiowe SLD
        > uważam za twór pasożytniczy posługujący się powierzchownie hasłami lewicy , ale
        > kompletnie pusty programowo i ideowo, jak ktoś kiedyś dobrze określił - prawic
        > a postkomunistyczna.

POPiSu nie popierasz ale na złość Napieralskiemu zagłosujesz na PO lub PiS. Popisowa deklaracja.
        • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 21:20
          richard51 napisał:

>
          > POPiSu nie popierasz ale na złość Napieralskiemu zagłosujesz na PO lub PiS. Pop
          > isowa deklaracja.

Na złość Napieralskiemu to można zagłosować na Palikota/
      • zoil44elwer Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:58
        Wyborca lewicy,tej prawdziwej z SDPL będącej aktualnie pod żaglami Zawiszy z PO?
      • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 13:52
        sebj.1 napisał:

> U mnie podobnie, to że życzę Napieralskiemu wszystkiego najgorszego (oczywiści
        > e w polityce), nie znaczy że popieram popis w jakiejkolwiek postaci. Jestem wyb
        > orcą lewicy, która w formie partyjnej po prostu nie istnieje, a grzesiowe SLD
        > uważam za twór pasożytniczy posługujący się powierzchownie hasłami lewicy , ale
        > kompletnie pusty programowo i ideowo, jak ktoś kiedyś dobrze określił - prawic
        > a postkomunistyczna.

Do tej pory nie mogę wyjść ze zdumienia, ze ktoś tak infantylny, ociężały umysłowo, a w najlepszym przypadku przeciętny nie tylko został ogłoszony przywódcą polskiej lewicy, ale nadal ma wyznawców wśród w miarę inteligentnych (jak sami twierdzą - bezpartyjnych) młodych osób. Dla mnie to niepojęte.
    • olga_w_ogrodzie Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 16:15
      na początku byłam zdziwona, Ex.Milo, gdy na zmianę, to napieralszczycy, to pisowcy atakowali mnie za to, że na forum n/t polskiej sceny politycznej mówię o SLD i jego szefie.
      dyskusji na temat wątków nie podejmowali za to atakowali personalnie wprost lub aluzyjnie.
      to drugie traktuję jako bardziej wyrafinowane, zabezpieczające się.
      zwyczajowe było i jest tu, np., wmawianie przez wyznawców p. Napieralskiego, że ktoś pisze o nim i SLD, bo ma obsesję i powinien się udać do lekarza lub, że troszczy się czy nienawidzi SLD.
      i tym podobne głupotki.
      zupełnie tak, jakby pisanie o SLD było tu wzbronione.
      innym rodzajem odpowiedzi , także nie na temat, są posty z zarzutami wobec partii i polityków, którzy tematem wątku nie są - czyli zwyczajowe, autorstwa zwłaszcza wielbicieli męża stanu Napieralskiego, stwierdzenia, że u was biją Murzynów.
      nie raz przekonałam się, iż odpowiadanie na jeden i drugi rodzaj postów, sensu nie ma żadnego i nie warto się nimi zajmować.
      jeśli ktoś atakuje cię, stara się obrazić tylko dlatego, że myślisz inaczej, niż on, no to o czym tu gadać.

nie czytalam jeszcze dzisiejszych wątków.
      jeśli, jak mówisz, ludzi, ktorzy mają i przedstawiają własne poglądy nazywa się skoorwysynami, bo im się nie podoba SLD pana Napieralskiego, to już nawet mi się nie chce komentować.

PO nie jest żadnym moim ideałem, ale w wyborach prezydenckich zagłosowałam po raz pierwszy na kandydata PO.
      także w samorządowych - nie znałam kandydatów, ale poczytałam o nich i znalazłam powody na 'tak' dla nich.
      iluś ludzi z PO mi się nie podoba i o tym tu też mówiłam - p. Radziszewska, p. Gowin - nie.
      ale coraz bardziej cenię premiera Tuska.
      z sympatią przyglądałam się też początkom Ruchu Palikota - przeszła mi sympatia, a czemu, też mówiłam parę razy już.
      ale zobaczymy kogo wystawią do parlamentu.
      chętnie czytam posty o Ruchu Palikota forumowicza, o którym mówisz, że jest czynnym działaczem Ruchu.
      on nie robi tu prymitywnej agitacji, ale argumentuje.
      za krytykę RP się nie obraża i nie napada personalnie, ale próbuje przekonać.

w wyborach do Sejmu będę pewno głosowała na PO.
      z Senatem - się zobaczy.

• zoil44elwer Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 17:02
        Wybory do Senatu będą prawdziwą weryfikacją ok 50%(podobno) poparcia dla PO.
        • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 15:59
          zoil44elwer napisał:

> Wybory do Senatu będą prawdziwą weryfikacją ok 50%(podobno) poparcia dla PO.

Zgadzam się.
      • ex.mila odpiszę ci równie szczegółowo 12.08.11, 17:29

jeszcze dzisiaj. Dziękuję, ze jesteś.
      • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 12.08.11, 17:38

> chętnie czytam posty o Ruchu Palikota forumowicza, o którym mówisz, że jest czy
        > nnym działaczem Ruchu.
        > on nie robi tu prymitywnej agitacji, ale argumentuje.
        > za krytykę RP się nie obraża i nie napada personalnie, ale próbuje przekonać.
        >

Otóż to. Żadnego nacisku, żadnej nachalnej agitacji - argumenty, argumenty, argumenty - nie sądzę, że to zasługa Palikota, sądzę, ze to zasługa Kzeta, któremu nie raz jeszcze będę dokuczać.

• ex.mila Problem polega na tym 17.08.11, 13:41
        że w Warszawie i większych okręgach wyborczych głosuje się na twarze z telewizji. Jakoś nikt nie zastanawia się nad tym, że w mniejszych okręgach, na prowincji, na wsiach - też mieszkają ludzie inteligentni a daje im się wybór między trzecim garniturem po Kempie, Kłopotku czy Napieralskim. To są zupełnie nieznane nazwiska, jacyś działacze lokalni, których działalność mnie na co dzień zupełnie nie interesuje. Wiem jak w moim mieście rzeźbi się politykę - wiem to doskonale. I wiem, że kandydat PO, który mnie w żadnym stopniu nie przekonuje i tak nie ma szans na wejście to Sejmu, bo u nas nawet jedynka PO nie jest "biorąca". Na dwa miesiące przed wyborami wiadomo kto wejdzie do Sejmu, Senat wydaje się tu o wiele ciekawszy. Bo karty są rozdawane od nowa.

Tak więc takie łopatologiczne, toporne bezmyślne deklarowanie się - jestem za tym czy za tym może ma sens w wielkich miastach a nie na prowincji.

PS. Miesiąc temu pod moim blokiem (już zaprzeszłym, bo za chwilę się wyprowadzam) wyrósł miesiąc temu piękny namiot pachnący dojrzałymi warzywami i owocami. Uwielbiałam wydawać tam pieniądze. Stałam w kolejce za dwoma paniami, strasznie się grzebały - zaklełam w myśli bo babka strasznie się grzebała - skok przez skrzynki przez paprykę, skok przez skrzynki po kalafiora nawet zażartowałam - ale pani sobie tu labirynt ustawiła, to taki współczesny pilates hi hi - naprawdę - wystarczyło przestawić dwie skrzynki. Po 10 minutach już mi nie było do śmiechu i pomyślałam sobie w myslach - no niech cię dorwie nadzór budowlany wrrr. Wiadomo było na całym osiedlu że postawili ten namiot nielegalnie - chociaż zarzekali się , ze nie (rto moi sąsiedzi z klatki obok). Za mną w kolejce cierpliwie czekała jeszcze jedna, niezwykle elegancka kobieta. Pani Wanda wydała mi resztę i jak odchodziłam usłyszała - Dzień dobry. Jestem z nadzoru budowlanego. Prosze pokazać pozwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej. Pani Wanda na to udając głupią- a potrzebne jest jakieś pozwolenie?! Nie dow iary! Niech to dunder świśnie! Nie wiedziałam!

To był mój ostatni kalafior jaki kupiłam w tym roku:-( Do najbliższego namiotu mam dwa kilometry.

Pytanie;

Donieśliście byście na nielegalną sprzedaż owoców:

1/ Zawsze

2. Tylko wtedy gdybym ja miał/a pozwolenie z nadzoru budowlanego na namiot na sąsiedniej ulicy , a nielegalna buda obniżała moje dochody

3. Na pohybel donosicielom!
      • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 21:48

> na początku byłam zdziwona, Ex.Milo, gdy na zmianę, to napieralszczycy, to piso
        > wcy atakowali mnie za to, że na forum n/t polskiej sceny politycznej mówię o SL
        > D i jego szefie.

Nadal jesteś zdziwiona?

> dyskusji na temat wątków nie podejmowali za to atakowali personalnie wprost lub
        > aluzyjnie.

Nie obrażaj słowa "aluzyjnie"

> to drugie traktuję jako bardziej wyrafinowane, zabezpieczające się.

Nie obrażaj słowa "wyrafinowane"

> zwyczajowe było i jest tu, np., wmawianie przez wyznawców p. Napieralskiego, ż
        > e ktoś pisze o nim i SLD, bo ma obsesję i powinien się udać do lekarza lub, że
        > troszczy się czy nienawidzi SLD.
        > i tym podobne głupotki.

Nie obrażaj słowa "głupotki":-)

> zupełnie tak, jakby pisanie o SLD było tu wzbronione.

Nie wiem czy pisanie o SLD jest wzbronione, ale pisanie o ważnych sprawach na pewno

forum.gazeta.pl/forum/w,29,127997240,127997240,Dylemat_moralny_kalafior_czy_prawo_budowlane.html

> innym rodzajem odpowiedzi , także nie na temat, są posty z zarzutami wobec part
        > ii i polityków, którzy tematem wątku nie są - czyli zwyczajowe, autorstwa zwłas
        > zcza wielbicieli męża stanu Napieralskiego, stwierdzenia, że u was biją Murzynó
        > w.

Podoba mi się pokerowa twarz Premiera Tuska. A niech sobie po mnie jeżdzą, ja i tak wygram wybory i będę rozdawał karty.

> nie raz przekonałam się, iż odpowiadanie na jeden i drugi rodzaj postów, sensu
        > nie ma żadnego i nie warto się nimi zajmować.

Ilekroć próbowałam ci to uzmysłowić ty i tak zawsze robiłaś po swojemu...

> jeśli ktoś atakuje cię, stara się obrazić tylko dlatego, że myślisz inaczej, ni
        > ż on, no to o czym tu gadać.

j.w.

>
        > nie czytalam jeszcze dzisiejszych wątków.
        > jeśli, jak mówisz, ludzi, ktorzy mają i przedstawiają własne poglądy nazywa się
        > skoorwysynami, bo im się nie podoba SLD pana Napieralskiego, to już nawet mi s
        > ię nie chce komentować.

Cudowna Giwi wycięła a ja nie mam natury chomika, no chyba, ze chodzi o naprawdę ważne teksty. Tak - to co piszemy o Napieralskim remez nazwał - sku...syństwem.

>
        > PO nie jest żadnym moim ideałem, ale w wyborach prezydenckich zagłosowałam po r
        > az pierwszy na kandydata PO.

To dokładnie tak jak ja.

> ale coraz bardziej cenię premiera Tuska.

ja też. wiesz za co? za siłę spokoju!

> z sympatią przyglądałam się też początkom Ruchu Palikota - przeszła mi sympatia
        > , a czemu, też mówiłam parę razy już.

A mi przeszła w momencie kiedy powiedział - panią Anię posadźcie na końcu stołu, koło mnie będzie siedziała Pani Magda - mrrrrróweczka mniamniusna.
        • remez2 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 17.08.11, 21:59
          > Cudowna Giwi wycięła a ja nie mam natury chomika, no chyba, ze chodzi o naprawdę ważne teksty. Tak - to co piszemy o Napieralskim remez nazwał - sku...syństwem.
          A to było tak:
          behemot17-13 napisał:
          > nie. doskonale zdajesz sobie sprawę, że polityka jest brutalna, tu nie ma miejs
          > ca na pieszczoty .
          Tak. Tylko, że pomiędzy brakiem pieszczot a skoorwysyństwem jest ogromna przestrzeń. A wielu kieruje właśnie ku temu drugiemu brzegowi.
          • ex.mila Re: FKrajowy sondaż wyborczy 18.08.11, 09:17
            remez2 napisał:

> Tak. Tylko, że pomiędzy brakiem pieszczot a skoorwysyństwem jest ogromna przest
            > rzeń. A wielu kieruje właśnie ku temu drugiemu brzegowi.

Spójrz w lustro.
            • remez2 Re: FKrajowy sondaż wyborczy 18.08.11, 09:48
              > Spójrz w lustro.
              Bardzo mądrze, tyle, że bez sensu.
    • ex.mila A clou wątku wisi niechciane 12.08.11, 18:12
      50 postów w wątku zachęcającym, ośmielającym się przyznać do swoich preferencji wyborczych i nic. strzelanie na oślep.

Ja wiem, że głosowanie na tych pajaców to żaden powód do dumy ale może jednak macie swoich ulubionych?
    • ex.mila kto na kogo głosuje? 12.08.11, 18:58
      albo dlaczego nie głosuje

Temu miał służyć ten wątek
    • neoretronick Wylewasz na FK swoją traumę 17.08.11, 20:03
      ... i prezentujesz sfrustrowaną osobowość. :(
      Ja pójdę do wyborów z radością i z zapałem zagłosuję na najlepszych. :)
      O tym kto jest najlepszy zadecyduję ja, bez podpowiadaczy. :)
      Będę miał satysfakcję, że mogłem dokonać politycznej zapłaty, oceny wyboru. :)
      • ex.mila Re: Wylewasz na FK swoją traumę 17.08.11, 20:40
        neoretronick napisał:

> ... i prezentujesz sfrustrowaną osobowość. :(
        >

O jeju, jeju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka