hordol 17.08.11, 18:48 www.tvn24.pl/-1,1714302,0,1,rozwiazemy-problemy-przewozow-regionalnych,wiadomosc.html strach pomyslec co bedzie jak tvn sprzedadzą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 18:55 Donald chciał wszystko dla nas dobrze zrobić,tylko wraży Kaczor mu cały czas przeszkadzał. Trzeba Donkowi dać pełnię władzy bez,bez Kaczora,bez opozycji i wtedy pan Donald sprawi,że wszyscy będziemy syci i bogaci. Głosujcie tylko na PO.W PO i Tusku cała nasza nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:28 A Tobie co? Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:32 tw_wielgus napisał: > A Tobie co? > Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej lewicy. Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny. W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:37 richard51 napisał: > tw_wielgus napisał: > > > A Tobie co? > > Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej lewicy. > > > Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny. > W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz. > Dobra, a tak poważnie; Jaka alternatywa/ Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:37 simera16 napisał: > richard51 napisał: > > > tw_wielgus napisał: > > > > > A Tobie co? > > > Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej l > ewicy. > > > > > > Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny. > > W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz. > > > Dobra, a tak poważnie; Jaka alternatywa/ > Kiepsko jest,dobrze wiesz.Jak nie cholera to dżuma. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:58 richard51 napisał: > > > > > > Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny. > > > W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz. > > > > > Dobra, a tak poważnie; Jaka alternatywa/ > > > > > > Kiepsko jest,dobrze wiesz.Jak nie cholera to dżuma. > No tak, ale wybrać by wypadało...kogoś... :P Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 20:04 simera16 napisał: No tak, ale wybrać by wypadało...kogoś... :P To co byś mi poradził? dżumę czy cholerę? Kiłę czy rzeżączkę? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 20:13 richard51 napisał: > > To co byś mi poradził? dżumę czy cholerę? Kiłę czy rzeżączkę? > Dżumy i cholery nie proponuję... Ale kiłę i rzeżączkę, to w zależności od kogo to to "złapiesz"... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:01 firma "Przewozy Regionalne" jest własnością samorządów? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:06 Przewozy Regionalne jako przedsiębiorstwa należą do samorządów(Urząd Marszałkowski) Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:08 rydzyk_smigly napisał: > firma "Przewozy Regionalne" jest własnością samorządów? To po co Donek wychodził przed szereg i składał obietnice? "Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych" OBIETNICE PREMIERA Z 2007 ROKU Szef rządu zapowiedział wtedy, że grupę PKP czekają kolejne lata przyjętej strategii. - Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych. I mój rząd w trybie pilnym zakończy prace nad studium kolei dużych prędkości po to, aby jeszcze w tej kadencji z fazy studium wejść w fazę realizacji - podkreślił. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:13 W 2007 roku "wyszedł przed szereg", mówiąc o tym, co zrobił rok później? Czytaj uważniej. Dla pociagóe dużej prędkości jest za miliardy złotych modernizowana trasa Gdańsk-Waw z późniejszym przedłużeniem do Katowic. Jest realizowana od 2008 roku. Mało wiesz, dużo pyskujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:19 rydzyk_smigly napisał: > W 2007 roku "wyszedł przed szereg", mówiąc o tym, co zrobił rok później? Czytaj > uważniej. > > Dla pociagóe dużej prędkości jest za miliardy złotych modernizowana trasa Gdańs > k-Waw z późniejszym przedłużeniem do Katowic. Jest realizowana od 2008 roku. > Mało wiesz, dużo pyskujesz Masz tu wszystko napisane i nie przypisuj mi tego czego sam byś nie chciał usłyszeć. Powiedział dosłownie:Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych....... www.tvn24.pl/-1,1714302,0,1,rozwiazemy-problemy-przewozow-regionalnych,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:24 OK, w tekście TVN z 2007 tego nie ma, więc nie można zbyt wiele od ciebie wymagać. W GRUDNIU 2008 PRZEWOZY REGIONALNE STAŁY SIĘ WŁASNOŚCIĄ SAMORZĄDÓW. Tera dojszło? Odpowiedz Link Zgłoś
richard51 Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:30 ydzyk_smigly napisał: > OK, w tekście TVN z 2007 tego nie ma, więc nie można zbyt wiele od ciebie wymag > ać. > W GRUDNIU 2008 PRZEWOZY REGIONALNE STAŁY SIĘ WŁASNOŚCIĄ SAMORZĄDÓW. > Tera dojszło? Cytowałem słowa Tuska z 2007 dzięki tekstowi z TVN. Nie kwestionowałem,że Przewozy Regionalne zmieniły właściciela. Doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:38 Czy to twój tekst? Dziękuję za niezwykle interesującą wymianę poglądów. To po co Donek wychodził przed szereg i składał obietnice? "Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych" OBIETNICE PREMIERA Z 2007 ROKU Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:27 Do grudnia 2008 przewozy regionalne były w ręku Grabarczyka i Tuska.Po grudniu 2008 oddano je samorządom,to (oddanie) właśnie było Tuskowe rozwiązanie problemów przewozów regionalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
green_feldkurat_katz Matołek, jak to Matołek 17.08.11, 20:09 wie, że ma obiecywać... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Matołek, jak to Matołek 17.08.11, 20:20 Matołek:Planujemy,projektujemy,myślimy,zrobimy,zamierzamy,obiecujemy.....same emy-imy-amy.I tak od 4 lat!! Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Łuuups....chyba coś nie wyszło? 17.08.11, 20:45 heheh, "rozwiązali z problem przewozów regionalnych"..." z fazy studium kolei szybkich prędkości w trybie pilnym weszli w fazę realizacji".... Odpowiedz Link Zgłoś
hordol "to priorytet mojego rządu" hahahahahahahahahahaha 17.08.11, 20:53 dobry zart tuska wart Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Łuuups....chyba coś nie wyszło? 17.08.11, 20:53 Tusk Junior dopiero niedawno "studiował" szybkie prędkości w ChRLD.Ale w ciągu następnych 4 lat to na pewno z etapu studyjnego przejdą do fazy projektowania a w jeszcze następnej kadencji do fazy realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Łuuups....chyba coś nie wyszło? 17.08.11, 22:42 Spokojnie, spokojnie. Za 8 lat przystąpią do realizacji projektu szybkiej podrózy z Warszawy do gdańska - szybkiej, czytaj: trwajacej 5 i poł w miejsce obecnych 6 i poł godziny. Przytak błyskawicznej podrózy nawet Donek nie wyda 6 mln na loty weekendowe, co by z rodziną iśc do Biedronki w sobotę, ale przesiadzie się do PKP. Odpowiedz Link Zgłoś