Dodaj do ulubionych

et tu, Brute, contra me?

17.08.11, 18:48
www.tvn24.pl/-1,1714302,0,1,rozwiazemy-problemy-przewozow-regionalnych,wiadomosc.html
strach pomyslec co bedzie jak tvn sprzedadzą
Obserwuj wątek
    • richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 18:55
      Donald chciał wszystko dla nas dobrze zrobić,tylko wraży Kaczor mu cały czas przeszkadzał.
      Trzeba Donkowi dać pełnię władzy bez,bez Kaczora,bez opozycji i wtedy pan Donald sprawi,że wszyscy będziemy syci i bogaci.
      Głosujcie tylko na PO.W PO i Tusku cała nasza nadzieja.
      • tw_wielgus Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:28
        A Tobie co?
        Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej lewicy.
        • richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:32
          tw_wielgus napisał:

> A Tobie co?
          > Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej lewicy.

Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny.
          W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz.
          • simera16 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:37
            richard51 napisał:

> tw_wielgus napisał:
            >
            > > A Tobie co?
            > > Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej lewicy.
            >
            >
            > Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny.
            > W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz.
            >
            Dobra, a tak poważnie; Jaka alternatywa/
            • richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:37
              simera16 napisał:

> richard51 napisał:
              >
              > > tw_wielgus napisał:
              > >
              > > > A Tobie co?
              > > > Zdawało mi się że deklarowałeś poparcie dla tak zwanej kawiorowej l
              > ewicy.
              > >
              > >
              > > Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny.
              > > W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz.
              > >
              > Dobra, a tak poważnie; Jaka alternatywa/
              >

Kiepsko jest,dobrze wiesz.Jak nie cholera to dżuma.
              • simera16 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:58
                richard51 napisał:

> > >
                > > > Dojrzałem.Tak jak Tusk kiedy przed wyborami wziął ślub kościelny.
                > > > W jednym z wywiadów tak powiedział nasz polityczny geniusz.
                > > >
                > > Dobra, a tak poważnie; Jaka alternatywa/
                > >
                >
                >
                >
                > Kiepsko jest,dobrze wiesz.Jak nie cholera to dżuma.
                >
                No tak, ale wybrać by wypadało...kogoś... :P
                • richard51 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 20:04
                  simera16 napisał:

No tak, ale wybrać by wypadało...kogoś... :P

To co byś mi poradził? dżumę czy cholerę? Kiłę czy rzeżączkę?
                  • simera16 Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 20:13
                    richard51 napisał:

>
                    > To co byś mi poradził? dżumę czy cholerę? Kiłę czy rzeżączkę?
                    >
                    Dżumy i cholery nie proponuję... Ale kiłę i rzeżączkę, to w zależności od kogo to to "złapiesz"... ;)
            • zoil44elwer Re: et tu, Brute, contra me? 17.08.11, 19:48
              Alternatywy 4?
    • rydzyk_smigly Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:01
      firma "Przewozy Regionalne" jest własnością samorządów?
      • zoil44elwer Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:06
        Przewozy Regionalne jako przedsiębiorstwa należą do samorządów(Urząd Marszałkowski)
      • richard51 Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:08
        rydzyk_smigly napisał:

> firma "Przewozy Regionalne" jest własnością samorządów?

To po co Donek wychodził przed szereg i składał obietnice?

"Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych"
        OBIETNICE PREMIERA Z 2007 ROKU

Szef rządu zapowiedział wtedy, że grupę PKP czekają kolejne lata przyjętej strategii. - Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych. I mój rząd w trybie pilnym zakończy prace nad studium kolei dużych prędkości po to, aby jeszcze w tej kadencji z fazy studium wejść w fazę realizacji - podkreślił.
        • rydzyk_smigly Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:13
          W 2007 roku "wyszedł przed szereg", mówiąc o tym, co zrobił rok później? Czytaj uważniej.

Dla pociagóe dużej prędkości jest za miliardy złotych modernizowana trasa Gdańsk-Waw z późniejszym przedłużeniem do Katowic. Jest realizowana od 2008 roku.
          Mało wiesz, dużo pyskujesz.
          • richard51 Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:19
            rydzyk_smigly napisał:

> W 2007 roku "wyszedł przed szereg", mówiąc o tym, co zrobił rok później? Czytaj
            > uważniej.
            >
            > Dla pociagóe dużej prędkości jest za miliardy złotych modernizowana trasa Gdańs
            > k-Waw z późniejszym przedłużeniem do Katowic. Jest realizowana od 2008 roku.
            > Mało wiesz, dużo pyskujesz

Masz tu wszystko napisane i nie przypisuj mi tego czego sam byś nie chciał usłyszeć.
            Powiedział dosłownie:Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych.......

www.tvn24.pl/-1,1714302,0,1,rozwiazemy-problemy-przewozow-regionalnych,wiadomosc.html
            • rydzyk_smigly Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:24
              OK, w tekście TVN z 2007 tego nie ma, więc nie można zbyt wiele od ciebie wymagać.
              W GRUDNIU 2008 PRZEWOZY REGIONALNE STAŁY SIĘ WŁASNOŚCIĄ SAMORZĄDÓW.
              Tera dojszło?
              • richard51 Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:30
                ydzyk_smigly napisał:

> OK, w tekście TVN z 2007 tego nie ma, więc nie można zbyt wiele od ciebie wymag
                > ać.
                > W GRUDNIU 2008 PRZEWOZY REGIONALNE STAŁY SIĘ WŁASNOŚCIĄ SAMORZĄDÓW.
                > Tera dojszło?

Cytowałem słowa Tuska z 2007 dzięki tekstowi z TVN.
                Nie kwestionowałem,że Przewozy Regionalne zmieniły właściciela. Doszło?
                • rydzyk_smigly Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:38
                  Czy to twój tekst? Dziękuję za niezwykle interesującą wymianę poglądów.

To po co Donek wychodził przed szereg i składał obietnice?

"Rozwiążemy problemy przewozów regionalnych"
                  OBIETNICE PREMIERA Z 2007 ROKU
            • zoil44elwer Re: Czy Matołek wie, że od grudnia 2008 17.08.11, 20:27
              Do grudnia 2008 przewozy regionalne były w ręku Grabarczyka i Tuska.Po grudniu 2008 oddano je samorządom,to (oddanie) właśnie było Tuskowe rozwiązanie problemów przewozów regionalnych.
      • green_feldkurat_katz Matołek, jak to Matołek 17.08.11, 20:09
        wie, że ma obiecywać...
        • zoil44elwer Re: Matołek, jak to Matołek 17.08.11, 20:20
          Matołek:Planujemy,projektujemy,myślimy,zrobimy,zamierzamy,obiecujemy.....same emy-imy-amy.I tak od 4 lat!!
    • honeyr Łuuups....chyba coś nie wyszło? 17.08.11, 20:45
      heheh, "rozwiązali z problem przewozów regionalnych"..." z fazy studium kolei szybkich prędkości w trybie pilnym weszli w fazę realizacji"....
      • hordol "to priorytet mojego rządu" hahahahahahahahahahaha 17.08.11, 20:53
        dobry zart tuska wart
      • zoil44elwer Re: Łuuups....chyba coś nie wyszło? 17.08.11, 20:53
        Tusk Junior dopiero niedawno "studiował" szybkie prędkości w ChRLD.Ale w ciągu następnych 4 lat to na pewno z etapu studyjnego przejdą do fazy projektowania a w jeszcze następnej kadencji do fazy realizacji.
        • honeyr Re: Łuuups....chyba coś nie wyszło? 17.08.11, 22:42
          Spokojnie, spokojnie. Za 8 lat przystąpią do realizacji projektu szybkiej podrózy z Warszawy do gdańska - szybkiej, czytaj: trwajacej 5 i poł w miejsce obecnych 6 i poł godziny. Przytak błyskawicznej podrózy nawet Donek nie wyda 6 mln na loty weekendowe, co by z rodziną iśc do Biedronki w sobotę, ale przesiadzie się do PKP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka