IP: *.vic.bigpond.net.au 04.03.02, 07:14
In einem preussichen Stadt,
zyl sobie stary dziad.
Paetz sie zwal,
klerykow dobrze znal.
A jeszcze lepiej ich dupy:
gdy sie zbierali do kupy,
zagladal im pod sutanny,
bo byl z Maryi Panny!
Taki byl z niego zboczek:
nie minal nawet roczek,
klerkow bola dupy...
Zebrali sie do kupy!
Do gazety napisali,
biskupa czyny dobrze znali...
Lecz w obronie biskupa,
profesorow kupa:
rektory i dziekany,
zwrot to niespodziewany!
W obronie zboczka staneli,
na narod sie wypieli!
Nie trza nam takich madrali,
co sie z biskupem przespali!
Kagan, Ostubaf.
Obserwuj wątek
    • Gość: paul r. Re: In Posen IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 14:00
      Kaganie,
      1) Od kiedy Poznań jest pruskim miastem!?
      2) Nie zaśmiecaj tych stron,bo jak na mój gust, to kiepski z ciebie poeta...
      3) Nie używaj języka niemieckiego, skoro go nie znasz. Słowo "Stadt" jest
      rodzju żeńskiego w języku niemieckim i dlatego w twoim kiepskim wierszu powinno
      być napisane: " in einer Stadt"...
      • Gość: Kagan Re: In Posen IP: *.vic.bigpond.net.au 04.03.02, 14:07
        Gość portalu: paul r. napisał(a):

> Kaganie,
        > 1) Od kiedy Poznań jest pruskim miastem!?
        Byl, jest i bedzie!

> 2) Nie zaśmiecaj tych stron,bo jak na mój gust, to kiepski z ciebie poeta...
        Kwestia gustu...

> 3) Nie używaj języka niemieckiego, skoro go nie znasz. Słowo "Stadt" jest
        > rodzju żeńskiego w języku niemieckim i dlatego w twoim kiepskim wierszu powinno
        > być napisane: " in einer Stadt"...
        Ja pisze gwara wschodnio pruska! Aus Mazovien!
        Kagan
        PS Na zartach to sie zupelnie NIE znasz. Typowy Prusak, a nie wie, ze
        Posen lezy w jego landzie!
        • freemason Re: In Posen 04.03.02, 14:29
          Rzeczywiście Kagan, mógłbys się poduczyć tego niemieckiego, bo w Berlinie to by
          cię wyśmiali. I bynajmniej nie tylko za to...
        • Gość: paul r. Re: In Posen IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 16:03
          Kaganie,twoja odpowiedź w kwestii hisroii Poznania jest bardzo lakoniczna i w
          żaden sposób nie ustosunkowuje się merytorycznie do mojego pytania.
          Istnieje pewna kategoria wyrażeń,niestety bardzo często przez ciebie
          używanych,które niezależnie od gustu postrzegane są jako, delikatnie rzecz
          ujmując, niesmaczne i pozbawione walorów estetycznych.
          Odnosząc się do twojej wypowiedzi w materii mojego,twoim zdaniem braku,poczucia
          humoru: trudno śmiać się każdemu Polakowi,kiedy czyta się,że Poznań to pruskie
          miasto oraz czytany tekst naszpikowany jest takimi wulgaryzmami ...Lubię się
          pośmiać, ale tylko wtedy gdy są ku temu powody a twój tekst nie napawa mnie
          optymizmem ...
          • Gość: Kagan Re: In Posen IP: *.lib.monash.edu.au 05.03.02, 07:24
            Gość portalu: paul r. napisał(a):

> Kaganie,twoja odpowiedź w kwestii hisroii Poznania jest bardzo lakoniczna i w
            > żaden sposób nie ustosunkowuje się merytorycznie do mojego pytania.
            K: Niemcy od setek lat uzwazali Posen za swoj. Jest on za blisko Berlina,
            aby Niemcy mogli sie dobrze czuc, nie majac stolicy Warthelandu (pisze z pamieci,
            wiec prosze sie nie czepiac do ew. bledow)... Wartheland to jak Kosowo:
            kolebka polskosci (serbskosci), ale musi przypasc Niemcom (Albanczykom), bo oni
            sa bardziej prezni, bogatsi i silniejsi (szczegolnie Niemcy, z ktorymi Polska
            NIE masz szans, jak stracila poparcie Rosji/ZSRR)! Takie sa prawa historii,
            ekonomii i socjologii: Polska sama NIE jest w stanie utrzymac ani tzw. ziem
            odzyskanych, ani nawet tzw. Wielkopolski... Niemcy ja po prostu wykupia, i to
            za psie pieniadze, stad tak nas chca w UE!

> Istnieje pewna kategoria wyrażeń,niestety bardzo często przez ciebie
            > używanych,które niezależnie od gustu postrzegane są jako, delikatnie rzecz
            > ujmując, niesmaczne i pozbawione walorów estetycznych.
            > Odnosząc się do twojej wypowiedzi w materii mojego,twoim zdaniem braku,poczucia
            > humoru: trudno śmiać się każdemu Polakowi,kiedy czyta się,że Poznań to pruskie
            > miasto oraz czytany tekst naszpikowany jest takimi wulgaryzmami ...Lubię się
            > pośmiać, ale tylko wtedy gdy są ku temu powody a twój tekst nie napawa mnie
            > optymizmem ...
            K: Sa gusty i gusciki... Jedni sie zachwycaja np. Big Brother, dla mnie
            to nudne i niesmaczne...
      • Gość: GMR Re: In Posen IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 15:13
        Poznań będzie pruskim miastem jak wejdziemy do UE
        • Gość: Biskup Re: In Posen IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 15:26
          Jahwol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka