Dodaj do ulubionych

Borowski przepadł

31.08.11, 12:56
Jak dla mnie, to największa niespodzianka tego zbierania podpisów. Bo KNP już wcześniej sygnalizowali swoje problemy. Trochę zaskoczeniem jest dość sprawne zebranie podpisów przez PJN.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Jest lepsza sensacja 31.08.11, 13:13
      Ze słów szefa PKW wynika, że PiS może maksymalnie wystartować w 39 okręgach. Mają 34 listy zarejestrowane i pięć w badaniu. Nie chciało im się wziąć zaświadczenia o rejestracji bez podpisów. Ciekawe, które to okręgi?

Marzenie - Warszawa I.
      • kzet69 Re: Jest lepsza sensacja 31.08.11, 13:18
        Niestety Warszawa I i II już w PiS-ie zarejestrowane, natomiast w TVN 24 idzie info, że PKW kwestionuje podpisy PPP.
      • kontestatorbg Re: Jest lepsza sensacja 31.08.11, 13:19
        JAk ktoś zarejestruje 25 list to automatycznie rejestrowane są inne
        • kzet69 Re: Jest lepsza sensacja 31.08.11, 13:28
          21 wystarczy, tyle że trzeba było wziąć zaświadczenie z PKW do 24 wczoraj, a PiS się nie chciało i zdaje że się przejechali i w kilku okręgach przegrają walkowerem. PO zresztą też nie ale chyba zdołali zarejestrować wszystkie 41 list...
        • haen2010 Re: Jest lepsza sensacja 31.08.11, 13:39
          Jeżeli, to wystarczy 21. W PKW żaden automat nie działa, na gębę nikt gołej listy nie zarejestruje. Albo się rejestruje listę z podpisami, albo bez.

Wygląda na to, że dwie listy z podpisami zostały odrzucone, czyli nie zostaną zarejestrowane. Komisje w okręgach są autonomiczne. Od tego siedzi tam zawodowy sędzia.
    • zoil44elwer Re: Borowski przepadł 31.08.11, 13:17
      No nareszcie! Rozrabiał na lewicy,rozbijał lewicę i gdyby nie Olek Morda Kochana z pomysłem LiDu,Borowski już dawno byłby na politycznym śmietniku.
    • axyzaa Jesli to prawda 31.08.11, 13:31
      to ogromna strata. Palikot Borowskiemu mógłby buty czyścić.
      • kzet69 Re: Jesli to prawda 31.08.11, 14:06
        A ty heniowi....
        • ex.mila Re: Jesli to prawda 31.08.11, 14:16
          kzet69 napisał:

> A ty heniowi....

Zapamiętam.
          • kzet69 Re: Jesli to prawda 31.08.11, 14:19
            A masz jakąś lepszą odpowiedź na coś takiego?
            • ex.mila Ja to axzyaa 31.08.11, 14:46
              Nie równaj do wąsika - "gapo".
              • kzet69 Re: Ja to axzyaa 31.08.11, 14:57
                Nie równam, ale nie uważam by ktokolwiek komukolwiek buty powinien czyścic... Po prostu niesmaczne to było.
                • ex.mila Re: Ja to axzyaa 31.08.11, 15:14
                  kzet69 napisał:

> Nie równam, ale nie uważam by ktokolwiek komukolwiek buty powinien czyścic... P
                  > o prostu niesmaczne to było.

Żartujesz, prawda? Chcesz porozmawiać o tym, że Jarosław Kaczyński zabił więcej ludzi niż Piotrowski? Chcesz wejść na ten poziom?
                  • kzet69 Re: Ja to axzyaa 31.08.11, 15:19
                    Nie, natomiast jeśli chodzi o motywacje etyczne i Jarosława i Piotrowskiego to nie widzę tu różnicy, Piotrowski też miał czelność twierdzić, że nie zabił Popiełuszki, Jarosław nadal zaprzecza swojej odpowiedzialności za Smoleńsk, jeden i drugi wbrew faktom...
                • kzet69 Re: Ja to axzyaa 31.08.11, 15:20
                  Re: Ja to axzyaa

oooooo!!!!! Jestem zaskoczony, ale cóż kobieta zmienną jest... Nie prowadźmy juz rozmów na poziomie czyszczenia butów, czyichkolwiek...
                  • olga_w_ogrodzie Re: Ja to axzyaa 31.08.11, 19:19
                    sorry.
                    ale, jeśli nie można, wg Ciebie, o czyszczeniu butów, to może przyjrzyj się swoim postom n/t PO i premiera.
                    dla jasności - nie zbieram ich, niespecjalnie mnie denerwują, ale, skoro nie można o butach M. Borowskiego czyszczonych przez J. Palikota, no to, konsekwentnie, pilnuj się mówiąc o PO i D. Tusku.
                    • kzet69 Re: Ja to axzyaa 31.08.11, 19:44
                      Moich?? A kiedy ja ubliżyłem premierowi Tuskowi?
    • brysio76 Re: Borowski przepadł 31.08.11, 14:12
      Gdzie przepadł?
      wybory2011.pkw.gov.pl/geo/140000/pl/okr-19.html?id=43#tabs-2
      • brysio76 Borowski jest zarejestrowany!!! 31.08.11, 14:14
        wybory2011.pkw.gov.pl/kom/pl/08a5eabc209e81921547470b8c4f7ea4.html
        • ex.mila Czyli Haen skłamał jak zwykle 31.08.11, 14:47
          żadna nowość
          • haen2010 Re: Czyli Haen skłamał jak zwykle 31.08.11, 15:21
            Nie skłamałem, bo powtórzyłem za reporterką Superstacji sprzed PKW. Wyraźnie słyszałem.

Nie musisz tak się szmacić, panno milka. Cały szacunek jaki do ciebie miałem wyparował momentalnie.
            • axyzaa skłamałeś jak zwykle 31.08.11, 15:25
              i tyle na ten temat
            • olga_w_ogrodzie Re: Czyli Haen skłamał jak zwykle 31.08.11, 17:59
              haen2010 napisał:

> Nie skłamałem, bo powtórzyłem za reporterką Superstacji sprzed PKW. Wyraźnie sł
              > yszałem.
              >
              owszem. skałamałeś.
              nie skłamałbyś, gdybyś napisał od razu : "wg relacji reporterki Superstacji M. Borowski przepadł..", ale napisałeś inaczej = skłamałeś.

> Nie musisz tak się szmacić, panno milka. Cały szacunek jaki do ciebie miałem wy
              > parował momentalnie.

szmacić ?! Ex. Mila ?
              coraz piękniej sobie poczynasz.
              /a Twoje zbiorowe obrażanie w innych Twych wątkach, tych wyborców, którzy nie są elektoratem J. Palikota, to już totalnie PiSie się zrobiło./

co do M. Borowskiego i J. Palikota, to, jak dla mnie, różnica klas widoczna okiem gołym - na korzyść tego pierwszego.
    • ex.mila Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:15
      weszło ci to w krew czy co?
      • ayran Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:26
        E tam zaraz kłamie.
        Jak na genialnego analityka sceny politycznej przystało nie ma głowy do szczegółów: czegoś tam nie dosłyszy, czegoś nie dorozumie, ale natychmiast zechce się tym podzielić.
        Równie dobrze można by napisać, że Piesiewicz jednak kandyduje:

wybory2011.pkw.gov.pl/kom/pl/f8dfa51db7258e1b1fcbf6aedd6cf2d9.html
        • rydzyk_smigly Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:48
          Podobnie jak z pozwem wyborczym Palikota vs Tusk. Jakoś to w ubiegłą środę miało być. Pozew był?
          • kzet69 Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:54
            W jaką środę, skoro dotyczył debaty, która odbyła się w piątek? Litości!!!
            • rydzyk_smigly Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:55
              Piątek czy środa - jakie to ma znaczenie? O zapowiadany przez H1950 pozew idzie.
            • ayran Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:57
              To czy minęło pięć, czy siedem dni jest chyba mniej istotne niż to, czy złożył pozew czy nie?
              • kzet69 Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:58
                Złożył w poniedziałek o 14.15

palikot.blog.onet.pl/Dwie-debaty,2,ID434690288,n
                • ayran Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 19:09
                  Cytując klasyka, "przypuszczam, że wątpię". Z treści linku wynika, że przed złożeniem pozwu twierdził, że go złożył o 14.15.
                  Gdzie indziej twierdzisz, że złożył, ale sąd nie przyjął. Nie wiem, czy to prawda, ale to tak, jakby nie złożył, bo przygotować pozew niespełniający wymogów formalnych może każdy i to w trzy minuty.
              • ex.mila zależy dla kogo jak widać 31.08.11, 17:17
          • haen2010 Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:57
            Politycy i media łżą, a człowiek oczami świeci. Nie wiem, co odbiło Palikotowi, że tak zdrefił. Może mu kumple platfusy powiedzieli, że jak zrobi z Tuska kłamczucha, to amen z ewentualną koalicją. Kaczorów też w 2005 ostrzeżono w ten sposób przed ruszaniem sprawy Dziadka z Wehrmachtu. Skończyło się Smoleńskiem.
            • kzet69 Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 15:59
              Pozew został złożony, z tego co wiem sąd go uchylił ze względów formalnych...
        • ex.mila Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 16:32
          ayran napisał:

> E tam zaraz kłamie.
          > Jak na genialnego analityka sceny politycznej przystało nie ma głowy do szczegó
          > łów

To dokładnie tak jak jego wuc
          • wos9 Re: Haen - dlaczego kłamałeś? 31.08.11, 21:06
            ex.mila napisała:

> ayran napisał:
            >
            > > E tam zaraz kłamie.
            > > Jak na genialnego analityka sceny politycznej przystało nie ma głowy do s
            > zczegó
            > > łów
            >
            > To dokładnie tak jak jego wuc

Jarosław.
    • strikemaster Re: Borowski przepadł 31.08.11, 16:57
      > Trochę zaskoczeniem jest dość sprawne ze
      > branie podpisów przez PJN.

Co wq tym dziwnego? To dobra, POPISowa maszynka zdolna do sprawnego zbieractwa podpisowego.
      • ex.mila co tom jest ta "popisowska maszynka" 31.08.11, 17:10
        ale z nazwiskami poproszę
        • strikemaster Re: co tom jest ta "popisowska maszynka" 31.08.11, 17:19
          pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Jest_Najważniejsza
          Polska Jest Najważniejsza (PJN) – polska centroprawicowa partia polityczna założona 12 grudnia 2010, zarejestrowana 17 marca 2011. Posiada klub parlamentarny (w Sejmie VI kadencji i Senacie VII kadencji) oraz reprezentację w Parlamencie Europejskim. Ugrupowanie tworzą w większości byli politycy Prawa i Sprawiedliwości, częściowo również Platformy Obywatelskiej.
          • ex.mila Re: co tom jest ta "popisowska maszynka" 31.08.11, 17:22
            Nie o to mi chodziło, ale co tam.
            • strikemaster Re: co tom jest ta "popisowska maszynka" 31.08.11, 17:37
              Generalnie chodzi o to, że PJN znajduje się w układzie, przejęła wielu znanych polityków (i nie chodzi mi tu o znajomość wśród wyborców), część struktur partii macierzystych, sensacją by było, gdyby podpisów nie zebrali.
    • honeyr Re: Borowski przepadł 31.08.11, 17:26
      Jakże to możliwe - przecież zdaniem lemingów to byłby zbawca lewicy, co by ją wyniósł ku 80% poparcia...i glosów nie uciułał do startu? Z POPARCIEM PO? Niemożliwe.
      • ayran Re: Borowski przepadł 31.08.11, 19:11
        Mój Boże, mój Boże, jak to możliwe.... Z kilkunastu wpisów w tym wątku, wczesniejszych od twojego, w tym zawierących linki do oficjalnych informacji PKW jasno wynika, że komitet Borowskiego się zarejestrował, ale co tam. Można sobie popomstować na PO.
        • honeyr Re: Borowski przepadł 31.08.11, 19:33
          Pomstowanie na PO? a gdzie niby? Skoro się panu Markowi udało - good for him, oby się w wyborach postarał.
    • ave.duce Serio, Haenie2010? 31.08.11, 18:19
      • ayran serio, przepadł... 31.08.11, 19:03
        ...zarejestrowali mu komitet i teraz ma naprawdę przej.... Będzie musiał startować. A mogło być tak fajnie.
        • ave.duce Re: serio, przepadł... 31.08.11, 19:11
          Wiem, ale czekam, aż Haen się wytłumaczy i... przeprosi :)
          Oj, naiwna, naiwna?
          • ayran Re: serio, przepadł... 31.08.11, 19:17
            nie mam pojęcia dlaczego miałby przepraszać, skoro - jak zwykle - siłą swojego analitycznego umysłu z pewnością to przewidział.
            • ave.duce Re: serio, przepadł... 31.08.11, 20:18
              Z siła wodospadu niczym Corega tabs.?
          • haen2010 Re: serio, przepadł... 31.08.11, 19:41
            Nie mam za co przepraszać. Reporterce Superstacji coś się popieprzyło.
            • olga_w_ogrodzie Re: serio, przepadł... 31.08.11, 20:09
              haen2010 napisał:

> Nie mam za co przepraszać. Reporterce Superstacji coś się popieprzyło.

masz za co.
              pokrzykując o M. Borowskim w wątku założycielskim na nikogo się nie powoływałeś.
              czyli, jakbyś od siebie pisał.
              ale co tam.
              kłam dalej i nie przepraszaj.
              jeśli jest więcej palikotowców takich, jak Ty, to to odstrasza od RP wystarczająco.
              przynajmniej mnie.
              • wos9 Re: serio, przepadł... 31.08.11, 21:19
                olga_w_ogrodzie napisała:

> haen2010 napisał:
                >
                > > Nie mam za co przepraszać. Reporterce Superstacji coś się popieprzyło.
                >
                > masz za co.
                > pokrzykując o M. Borowskim w wątku założycielskim na nikogo się nie powoływałeś.
                > czyli, jakbyś od siebie pisał.
                > ale co tam.
                > kłam dalej i nie przepraszaj.
                > jeśli jest więcej palikotowców takich, jak Ty, to to odstrasza od RP wystarczająco.
                > przynajmniej mnie.

A mnie taka postawa haena utwierdza w przekonaniu, że działa w interesie PiS-u.
                Od dawna zaś powtarzam, że nikt tak nie zniechęca do RP, jak on.
            • ave.duce To sprawdź trzy razy, zanim ze swoją "rewelacją" 31.08.11, 20:19
              wpadniesz na FK, żeby założyć łżewątek.
            • m.c.hrabia Re: serio, przepadł... 31.08.11, 20:24
              haen2010 napisał:

jak na dupka przystało.
              • ave.duce Re: serio, przepadł... 31.08.11, 20:28
                Zasłania się "reporterką", żenada.
            • zoil44elwer Re: serio, przepadł... 31.08.11, 20:40
              haen2010 napisał:

Pospieszyłeś się używając czasu przeszłego ,dokonanego.Ale tak będzie bo przecież twórca i lider partii o 1 % poparciu społecznym musi przepaść.Tylko kroplówka w postaci LiD zaordynowana mu przez Kwacha i Olejniczaka pozwoliła mu politycznie żyć.
              • kzet69 Re: serio, przepadł... 31.08.11, 20:52
                Zoil przesadzasz, Borowski jest łebskim facetem o dużym potencjale intelektualnym, tylko siły przebicia mu brak.
                • wos9 Re: serio, przepadł... 31.08.11, 21:36
                  kzet69 napisał:

> Zoil przesadzasz, Borowski jest łebskim facetem o dużym potencjale intelektualn
                  > ym, tylko siły przebicia mu brak.

Potencjał intelektualny Borowskiego jest większy, niż grupy polityków (z różnych partii) uznawanych za - jak piszesz - "łebskich". Z Palikotem włącznie!
    • zoil44elwer Re: Borowski przepadł 31.08.11, 20:13
      Co ma wisieć nie utonie.Haen pospieszył się z diagnozą.
      • haen2010 Re: Borowski przepadł 31.08.11, 20:43
        Senat to młocarnia do łupienia podatnika. Polski absurd wymyślony nie wiadomo po co, na jedne wybory, obecnie synekura dla "zasłużonych" solidaruchów i postkomuchów.

Wisi mi każdy senator nisko, łącznie z Borowskim.
        • zoil44elwer Re: Borowski przepadł 31.08.11, 20:49
          Borowski bez pomocy SLD już by nie istniał.W 2005 poszedł na "swoje" i dwa lata był poza polityką.W 2007 LiD(Kwacha i Olejniczaka) pozwolił mu wrócić do Sejmu.Teraz zginie i przepadnie ta zmora i mara lewicy.
        • wos9 Senat jest zbędny! Ale skoro jest, to obrażają go 31.08.11, 21:41
          tacy kandydaci, jak Nelly Rokita.
          Marek Borowski na pewno nie!

haen2010 napisał:

> Senat to młocarnia do łupienia podatnika. Polski absurd wymyślony nie wiadomo p
          > o co, na jedne wybory, obecnie synekura dla "zasłużonych" solidaruchów i postko
          > muchów.
          >
          > Wisi mi każdy senator nisko, łącznie z Borowskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka