Dodaj do ulubionych

Nergal zostaje

14.09.11, 18:10
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,TVP-zdecydowala-o-dalszych-losach-Nergala,wid,13786609,wiadomosc.html
A katolom przypominam, że mają pilota od telewizora.
Tłuste biskupy też.
M.
Obserwuj wątek
    • jacekm22 Re: Nergal zostaje 14.09.11, 18:16
      Blasfemia !!!!!!!!
    • douglasmclloyd Przeszedł głosem Gadzinowskiego 14.09.11, 18:27
      "W głosowaniu wzięło udział dziewięciu spośród 15 członków Rady. Jak powiedział b. poseł SLD Piotr Gadzinowski, także zasiadający w Radzie, w głosowaniu pięć osób było przeciwko projektowi, a cztery za jego przyjęciem."

Nie wiedziałem, że Gadzinowski jest w radzie. Macki NIE sięgają daleko.
      • simera16 Re: Przeszedł głosem Gadzinowskiego 14.09.11, 18:31
        douglasmclloyd napisał:

>
        >
        > Nie wiedziałem, że Gadzinowski jest w radzie. Macki NIE sięgają daleko.
        >
        Masz coś przeciwko? Jeśli tak, to prosiłbym o uzasadnienie...
      • chateau Re: Przeszedł głosem Gadzinowskiego 14.09.11, 19:02
        A co masz do Hąk Kąga?

Gadzinowski i czterech innych członków rady uratowało ją przed kompromitacją.
        Jaki program miał prowadzić Nergal? "Szatan prowadzi mnie za rękę?"
        • douglasmclloyd Re: Przeszedł głosem Gadzinowskiego 14.09.11, 20:19
          chateau napisał:

> A co masz do Hąk Kąga?
          >
          > Gadzinowski i czterech innych członków rady uratowało ją przed kompromitacją.
          > Jaki program miał prowadzić Nergal? "Szatan prowadzi mnie za rękę?"

Niech szarpie druta.
    • hordol sam donald aprobowal nieplacenie 14.09.11, 18:28
      abonamentu.
      • kaczenie Wolnosc slowa nie podoba sie PiSom? 14.09.11, 20:15
        spadaj dziadu!
    • cillian1 Re: Nergal zostaje 14.09.11, 18:29
      Ja bym się nie cieszył za wcześnie, jak pisuar wygra, to będzie II nocna zmiana w TVP i Nergal wypadnie!
      Sukienkowe szuje będą dziękować Bogu za cud (Bogu = JK)!
      Jak piszę o tym bogu, piszę z małej :)
      • simera16 Re: Nergal zostaje 14.09.11, 18:34
        cillian1 napisał:

> Ja bym się nie cieszył za wcześnie, jak pisuar wygra, to będzie II nocna zmiana
        > w TVP i Nergal wypadnie!
        > Sukienkowe szuje będą dziękować Bogu za cud (Bogu = JK)!
        > Jak piszę o tym bogu, piszę z małej :)
        >
        Scenariusz raczej mało prawdopodobny, ale gdyby się ziścił, to Adaś ma darmową reklamę i pełne sale na koncertach...
        • cillian1 Re: Nergal zostaje 14.09.11, 18:41
          Niestety scenariusz bardzo prawdopodobny, przy sprawdzalności badania opinii, to bardzo!
          dlatego nie komentuję wzrostów/spadków w badaniach. Zresztą i tak już nie mogę, patrz stopka :)
          Ale, jeśli pisuar wygra - TVP przechodzi w ręce PiS!
          Jak zawsze TVP przechodzi w ręce wygranej partii! :(
          • simera16 Re: Nergal zostaje 14.09.11, 18:49
            cillian1 napisał:

> Niestety scenariusz bardzo prawdopodobny, przy sprawdzalności badania opinii, t
            > o bardzo!
            > dlatego nie komentuję wzrostów/spadków w badaniach. Zresztą i tak już nie mogę,
            > patrz stopka :)
            > Ale, jeśli pisuar wygra - TVP przechodzi w ręce PiS!
            > Jak zawsze TVP przechodzi w ręce wygranej partii! :(
            >
            Skłonny jestem przyznać Ci racje w ocenie tym bardziej, że popierasz ja logicznym uzasadnieniem... Dlatego cieszę się, że nie jesteśmy skazani tylko na publiczną TV...
    • marouder-again A ty sie cieszysz, Mateo, ze jeden glupi narcyz.. 14.09.11, 18:32
      ...zostaje w TV, mimo krytyki grupy innych narcyzow:)
      • simera16 Re: A ty sie cieszysz, Mateo, ze jeden glupi narc 14.09.11, 18:35
        marouder-again napisał:

> ...zostaje w TV, mimo krytyki grupy innych narcyzow:)
        >
        A posta o narcyzach... napisał inny jeszcze narcyz....
        • marouder-again Moze i narcyz, za to autentycznie niewierzacy:) 14.09.11, 18:48
          I prawde mowiac nie uznajacy ponoc jakosciowej a "rzeczywistej" dla wiekszosci spoleczenstwa swiatopogladowej dychotomii pomiedzy wyznawcami szatanizmu a katolikami:)
          • simera16 Re: Moze i narcyz, za to autentycznie niewierzacy 14.09.11, 18:50
            marouder-again napisał:

> I prawde mowiac nie uznajacy ponoc jakosciowej a "rzeczywistej" dla wiekszosci
            > spoleczenstwa swiatopogladowej dychotomii pomiedzy wyznawcami szatanizmu a kato
            > likami:)
            >
            E tam... Przekombinowałeś... Przecież to tylko "biznes"...
      • mariner4 Mnie to wisi, czy on zostaje, czy nie 14.09.11, 18:41
        Ja mam pilota od TV.
        A że kler dostał po nosie? I tak za mało, bo to jest mafia.
        M.
        • marouder-again Zeby potem nie bylo, ze p. darski w trakcie.. 14.09.11, 18:50
          ..walki z choroba nie przeszedl chrzescijanskiego obswiecenia, tylko jeszcze skromnie o tym nie wyznal mediom:)

Wielu sie to juz przytrafilo:)
          • simera16 Re: Zeby potem nie bylo, ze p. darski w trakcie.. 14.09.11, 18:57
            marouder-again napisał:

> ..walki z choroba nie przeszedl chrzescijanskiego obswiecenia, tylko jeszcze sk
            > romnie o tym nie wyznal mediom:)
            >
            > Wielu sie to juz przytrafilo:)
            >
            Henryk IV Burbon?
          • cillian1 Re: Zeby potem nie bylo, ze p. darski w trakcie.. 14.09.11, 19:46
            wiedziałem, że padnie podobny argument - rano zastanawiałem się co bym odpisał, gdyby padł!
            No i wymyśliłem - jak nie wierzysz w boga, to nawet po cudzie, przed nim nie uklękniesz!
            Może zmienisz podejście do przypadku, ale nie nazwiesz tego boską ręką! Dlaczego?
            Bo zbyt wiele ręka boska zabiera trupów - aby przed nim klękać :)
            • douglasmclloyd Re: Zeby potem nie bylo, ze p. darski w trakcie.. 14.09.11, 20:42
              cillian1 napisał:

> wiedziałem, że padnie podobny argument - rano zastanawiałem się co bym odpisał,
              > gdyby padł!

Ale masz chłopie problemy.
              • cillian1 Re: Zeby potem nie bylo, ze p. darski w trakcie.. 14.09.11, 20:50
                > Ale masz chłopie problemy.
                to nie jest problem, to jest kwestia myślenia!
                Zakładam, że masz przemyślenia :)
                • lucusia3 Re: Zeby potem nie bylo, ze p. darski w trakcie.. 15.09.11, 00:46
                  Mnie zastanawia, dlaczego biskupom nie przeszkadza Natanek, który mówi oczywiste herezje, mało zresztą oryginalne, bo kilkusetletnie (na kilku synodach i soborach oficjalnie potępione), a przeszkadza człowiek,który publicznie mówi, że nie jest katolikiem. A z tym darciem Biblii to dość naciągane (i kojarzące się jakby z islamistami i ich zabijaniem za Koran), bo oficjalnie w chrześcijaństwie nie można czcić przedmiotów, bo to bałwochwalstwo. Ważne są nie przedmioty ale idee.
                  • douglasmclloyd Re: Zeby potem nie bylo, ze p. darski w trakcie.. 15.09.11, 01:01
                    lucusia3 napisała:

> Mnie zastanawia, dlaczego biskupom nie przeszkadza Natanek, który mówi oczywist
                    > e herezje, mało zresztą oryginalne, bo kilkusetletnie (na kilku synodach i sobo
                    > rach oficjalnie potępione), a przeszkadza człowiek,który publicznie mówi, że ni
                    > e jest katolikiem. A z tym darciem Biblii to dość naciągane (i kojarzące się ja
                    > kby z islamistami i ich zabijaniem za Koran), bo oficjalnie w chrześcijaństwie
                    > nie można czcić przedmiotów, bo to bałwochwalstwo. Ważne są nie przedmioty ale
                    > idee.

No i jakąż to ideę głosi Darski?
    • wanda43 Re: Nergal zostaje 14.09.11, 18:47
      Nergal powinien wystartowac z Ruchu Palikota. Szkoda, ze nie startuje. Zwyciestwo mial by w reku. Przydal by sie noramlny facet w Parlamencie, nie otumaniony mitami.
      • douglasmclloyd Re: Nergal zostaje 14.09.11, 20:37
        wanda43 napisała:

> Nergal powinien wystartowac z Ruchu Palikota. Szkoda, ze nie startuje. Zwyciest
        > wo mial by w reku. Przydal by sie noramlny facet w Parlamencie, nie otumaniony
        > mitami.

Nergal szarpnie druta, Doda zrobi loda i będzie git.
    • cookies9 Re: Nergal zostaje 14.09.11, 19:07
      I bardzo dobrze.Gratulacje dla TVP za odważną decyzję...
    • tom.gorecki Dziwisz ty się zdziwisz... 15.09.11, 09:28
      "Nie możemy milczeć, gdy na scenie rwie się na strzępy Pismo Święte. "

Dziwiszowe towarzycho rrobi to na codzień, ale symbolicznie.

"Nie możemy milczeć, gdy promuje się w publicznych mediach osoby, które znak krzyża włączyły w satanistyczne widowiska"
      Wypisz-wymaluj opis sukienkowej mszy.
      Wielu też nie może tego znieść w wydaniu dziwiszowych kumpli i zmienia wyznanie...
      • obraza.uczuc.religijnych Ja nie mogę milczeć gdy Michalik obraża satanistow 15.09.11, 09:33
        i nazywa ich wartości antywartościami. Ten człowiek powinien zniknąć z mediów.
        • losiu4 Re: Ja nie mogę milczeć gdy Michalik obraża satan 15.09.11, 14:07
          oczywiście że mają. I słusznie, bo czynienie zła nawet w prawie karnym jest ścigane :)

Pozdrawiam

Losiu
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Ja nie mogę milczeć gdy Michalik obraża satan 15.09.11, 14:43
            Dlaczego więc zło, którego dopuszcza się Michalik, nie jest ścigane przez prawo?
    • prawie_magister Re: Nergal zostaje 15.09.11, 10:06
      mariner4 napisał: A katolom przypominam, że mają pilota od telewizora.
      • remez2 Re: Nergal zostaje 15.09.11, 10:40
        > i mogą nie płacić abonamentu za ten diabelski hłam!
        Za hłam w żadnym wypadku. Za chłam, co jest kwestią oceny, już tak.
        no to co katole? nie płacimy diabłu za program?
        Publiczne nawoływanie do łamania prawa jest karalne. :-)
        ------------------
        • prawie_magister Re: Nergal zostaje 15.09.11, 11:03
          to jest prawdziwy hłam przez samo h. przez ch byłby troszkę lepszy.
    • losiu4 Re: Nergal zostaje 15.09.11, 10:48
      a niech se zostaje. Świadczy to jeno o "neutralności" reżymowych mendiufff. Co do Nergala: Pan Bóg dał mu już jedno ostrzeżenie...

Pozdrawiam

Losiu
      • mariner4 A co mają do tego media???? 15.09.11, 12:11
        Albo jest wolność mediów, albo nie ma.
        Ale skąd przygłup ma o tym wiedzieć?
        M.
        • prawie_magister Re: A co mają do tego media???? 15.09.11, 12:23
          acha ten program z Nergalem to dla przygłupów?
          • mariner4 Nio9e wiem dla kogo, ale widzę 15.09.11, 12:29
            że PiSdzielce maja schizofrenię. Czepiają się Nergala, ale sami walczą o "wolność słowa" w wypisywaniu obelg na prezydenta i rząd.
            Nergal to nie mój idol, ale ma prawo do wypowiedzi i kropka.
            M.
            • prawie_magister Re: Nio9e wiem dla kogo, ale widzę 15.09.11, 12:35
              PiS-owcy nauczyli się od POpapranych idiotów, to oni wcześniej uczyli innych jak obrażać premiera, w czasie gdy był nim Kaczyński. Teraz oburzają się gdy ktoś stosuje ich metody obrażając hrabiego i ryżawego...
              Ja też mam prawo do wypowiedzi i piszę żę satanizm to idiotyzm.
              Koniec i kropka!
              ============--===========================
              Kto podniesie ręke na władze ...... niech wie, że ta ręka będzie mu odrąbana. - Józef Cyrankiewicz
              ---
              Nie wolno lżyć organów - Łukaszenko
              • mariner4 Dla mnie też satanizm to idiotyzm 15.09.11, 12:48
                Nie w tym rzecz. Tylko mnie Nergal nie przeszkadza. W każdym razie nie więcej niż Rydzyk i ten nowy, jak mu tam nawiedzony. Natkanski, czy jak mu tam.
                Wszyscy trzej wiszą mi jak kilo kitu.
                Jestem wrogo nastawiony do Rydzyka, ale znajdź choć jeden mój post w którym domagam się jego uciszenia.
                Co najwyżej zrównania jego praw z innymi mediami.
                M.
                • losiu4 Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 15.09.11, 14:04
                  mariner4 napisał:

> Jestem wrogo nastawiony do Rydzyka, ale znajdź choć jeden mój post w którym dom
                  > agam się jego uciszenia.

a to opraw w ramki i wyślij wyrobnikom w GW. Moze przemówi im do rozsadku. Bo tym dziwnym trafem Rydzyk przeszkadza i bardzo chętnie by go uciszyli :)

Pozdrawiam

Losiu
                  • mariner4 W GW Rydzyk nie cieszy się sympatią 15.09.11, 14:11
                    ale nie pamiętam ani jednej publikacji w tej gazecie, która by domagała się likwidacji mediów Rydzyka.
                    Jak Ty znasz to będę wdzięczny za linka.
                    M.
                • prawie_magister Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 14:35
                  słuchaj, mariner 4. jestem katolikiem i satanizm mi przeszkadza. Nie nawołuję do wieszania innowierców ale propagowanie szkodliwego dla społeczeństwa kultu przez instytucję która żada o demnie pieniędzy na finansowanie tego póldiabła jest nie do przyjęcia
                  I taki Nergal niech sobie śpiewa dla swoich diabełków co chce, ale nie dla mnie.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 14:41
                    Mi też przeszkadza propagowanie szkodliwego dla społeczeństwa kultu Chrystusa przez TVP.
                    • prawie_magister Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 14:49
                      słuchaj no obrazo, wyznawców kultu Chrystusa jest w Plsce ponad 90 % więc półdiablęta morde w kubeł i słuchać czego chce większść. A satanizm jak sama nazwa wskazuje pochodzi od szatana i z samej matury jest nie do przyjęcia przez normalnego człowieka...
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 14:54
                        Nieprawda, wyznawców kultu Chrystusa, czyli rzeczy szkodliwej dla społeczeństwa, jest może ze 40%, a więc mniejszość. Więc lepiej żeby ta mniejszość nie narzucało normalnym ludziom swoich fanaberii.
                        • prawie_magister Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 15:02
                          o kurcze, obrazo, ty masz jakieś swoje statystyki, pewnie system zostawił ci jakiś twój przodek który pobierał nauki na wumlu i zawsze mu wychodziło inaczej niż gdzie indziej....
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 15:10
                            Ty masz swoje statystyki, ja mam swoje, przy czym to moje są prawdziwe.
                            • prawie_magister Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 15:22
                              rodem z peerelku tam zawsze wychodzili na swoje i czytali Prawdę (moskiewską) więc pewnie masz te "prawdziwe"
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Dla mnie też satanizm to idiotyzm 16.09.11, 15:26
                                Nie, to twoje są rodem z peerelu, no i twoje są prawdziwe bo dla ciebie wygodne.
            • losiu4 Re: Nio9e wiem dla kogo, ale widzę 15.09.11, 14:02
              mariner4 napisał:

> że PiSdzielce maja schizofrenię. Czepiają się Nergala, ale sami walczą o "wolno
              > ść słowa" w wypisywaniu obelg na prezydenta i rząd.

a to już zależy co rozumiesz pod pojęciem "wolność słowa". Bo imaginuj sobie waść, nie wszystko jest dozwolone :)

Pozdrawiam

Losiu
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Nio9e wiem dla kogo, ale widzę 15.09.11, 14:41
                No właśnie, obrażanie uczuć religijnych katolików nie jest zabronione, a obrażanie uczuć satanistów jest dopuszczalne i przechodzi bez echa. Gdzie tu sprawiedliwość?
        • losiu4 Re: A co mają do tego media???? 15.09.11, 13:59
          mariner4 napisał:

> Albo jest wolność mediów, albo nie ma.

ano niby jest, a ściślej: powinna być. Tyle ze dziwnym trafem co i rusz postempoffce protestuja a to przeciw Pospieszalskim a to przeciw 'czarnosukienkowym". To samo było z Cejrowskim którego z telewizji pogoniono bynajmniej nie dlatego ze jego program miał fatalną ogladalność :) To jak to w końcu jest z tą "wolnością"? Ona jest wtedy kiedy "nasi" występują, a "nie nasi" nie?

Pozdrawiam

Losiu
          • obraza.uczuc.religijnych Re: A co mają do tego media???? 15.09.11, 14:46
            No bo przecież niepostempoffce są za obecnością Pospieszalskiego, Cejrowskiego, Nergala w mediach, nigdy przeciw nikomu nie protestują bo przecież dla nich wolność nie jest tylko wtedy gdy w mediach występują Wildstein, Pospieszalski, Terlikowski, Cejrowski. Dla nich oczywiście wolność nie jest wyłącznie wtedy gdy występują "ich" a nie "tamtych".
    • purchawkapuknieta Re: Nergal zostaje 15.09.11, 12:27
      kosz
      • prawie_magister Re: Nergal zostaje 15.09.11, 12:48
        A kto to taki ten Nowak?
      • mariner4 A naciskaj sobie 15.09.11, 12:49
        cenzorska twoja mać.
        M.
    • losiu4 Re: Nergal zostaje 15.09.11, 14:08
      i mają też prawo jak każdy obywatel pogonić tych którzy rządzą "państwową' telewizją.

Pozdrawiam

Losiu
      • prawie_magister Re: Nergal zostaje 15.09.11, 14:14
        POgonimy tę hołotę?
        kto za?
    • douglasmclloyd Re: Przeszedł głosem Gadzinowskiego 15.09.11, 15:34
      strikemaster napisał:

> Sam sobie szarp. Koniez z kościelną dyktaturą w życiu publicznym!

Nie gram na gitarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka