Dodaj do ulubionych

Ładne opakowanie a jaka zawartość?

16.09.11, 07:18
PiS postanowił być cool i trendy więc wydał nowe plakaty wyborcze.
Ładne, uśmiechnięte młode dziewczyny zachęcają nas do pójścia z nimi.
Trochę to wygląda jak strona z katalogu Neckermanna ale rzecz gustu.
Mnie zainteresowały jednak krótkie teksty wypowiadane przez każdą z pań uzasadniające dlaczego mamy z nimi iść.
Moją uwagę zwróciło hasło widniejące przy niejakiej Magdalenie Żuraw "Jestem w PiS, wiem co to znaczy nowoczesny patriotyzm". A poniewaz akurat kojarzyłem ową osobę z netu aż postanowiłem sprawdzić czy aby nie zwodzi mnie wzrok.
Ależ nie. Ową "nowoczesną patriotką" jest młoda dama reklamująca się jako "nieznosząca feminizmu przeciwniczka poprawności politycznej", autorka między innymi tekstów:
- potępiających protesty przeciw kamionowaniu cudzołożnicy w Iranie
- zachwycająca się obyczajowościa sycylijską bo w niej młodym dziewczynom wypada bywać wieczorem na miescie tylko z mężem
- z zadowoleniem przyjmujących wzrost liczby egzorcystów w Polsce
i wielu innych podobnych w wymowie.

Wszystkim którzy zachęceni widokiem ślicznej p. Magdy na skuterku zechcą wraz z nią być cool i jazzy "nowoczesnymi patriotami" polecam upewnienie się co wg PiSu jest trendy.
Najlepiej zapoznajac się z twórczością blogerki Żuraw choćby na prawica.net

Bo może dojść do pewnych rozczarowań i okazać się , że opakowanie i opis na pudełku nie odpowiadają zawartości.
Obserwuj wątek
    • marouder-again eny links?/nt 16.09.11, 07:31
      • iq-ok Re: eny links?/nt 16.09.11, 07:34
        Prosze bardzo:
        prawica.net/node/17256
        www.debata.olsztyn.pl/index.php?view=category&id=67%3Amagdalena-uraw&option=com_content&Itemid=97
        • dr.krisk Dziękuję :(((( 16.09.11, 07:48
          Koszmarna baba.
      • anwad Link do plakatów 16.09.11, 08:16
        wpolityce.pl/wydarzenia/14748-tylko-u-nas-chodzcie-z-nami-nowa-rewolucyjna-odslona-kampanii-pis-kandydatki-do-sejmu-na-plakatach-ladne-dziewczyny-nowoczesna-aranzacja
        • iq-ok Widzę , że duma Cie rozpiera:):) Takie to ładne:) 16.09.11, 08:26
          Ale może coś merytorycznie w sprawie "nowoczesnej patriotki"?
          Ja twierdzę, że hasło na plakacie nijak się ma do treści publkowanych prze Żuraw.
          Ergo plakat kłamie.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Widzę , że duma Cie rozpiera:):) Takie to ład 16.09.11, 08:32
            Kłamliwe plakaty w PiS to żadna nowość, że wspomnę tylko "Czyny, nie słowa" Ziobry lub "Profesor Kaczyński".
            • mr.sajgon Prezydent Tusk 16.09.11, 08:39
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Kłamliwe plakaty w PiS to żadna nowość, że wspomnę tylko "Czyny, nie słowa" Zio
              > bry lub "Profesor Kaczyński".

To byla "prawda" lemingow.
              Nie przeszkadzaja ci te klapki na oczach ;-)
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Prezydent Tusk 16.09.11, 08:45
                A gdzie te klapki na oczach? Przy okazji pisania że kłamliwe hasła to żadna nowość w PiSie?
                • mr.sajgon Re: Prezydent Tusk 16.09.11, 09:11

> A gdzie te klapki na oczach? Przy okazji pisania że kłamliwe hasła to żadna now
                  > ość w PiSie?
                  Klapki to jednostronny punkt widzenia. Nie bronie ani PIS ani nie uwazam ze inni sa cacy.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Prezydent Tusk 16.09.11, 09:14
                    A dlaczego mam pisać o innych w wątku o kandydatach PiS?
          • anwad A Ciebie co? 16.09.11, 08:46
            Skoro nawet linku ne podałeś?
            • iq-ok Re: A Ciebie co? 16.09.11, 08:53
              Link stoi na głównej. Liczyłem na elementarną inteligencję czytelników:):).
              I niby co ma mnie rozpierać Twoim zdaniem?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Link do plakatów 16.09.11, 08:33
          Generalnie cieszy mnie ten obiektywizm autorów w zalinkowanym artykule z portalu wpotylice.pl
    • mr.sajgon Re: Ładne opakowanie a jaka zawartość? 16.09.11, 08:35
      iq-ok napisał:

> Ależ nie. Ową "nowoczesną patriotką" jest młoda dama reklamująca się jako "niez
      > nosząca feminizmu przeciwniczka poprawności politycznej", autorka między innymi
      > tekstów:
      > - potępiających protesty przeciw kamionowaniu cudzołożnicy w Iranie
      > - zachwycająca się obyczajowościa sycylijską bo w niej młodym dziewczynom wypad
      > a bywać wieczorem na miescie tylko z mężem
      > - z zadowoleniem przyjmujących wzrost liczby egzorcystów w Polsce
      > i wielu innych podobnych w wymowie.

Jak masz inne zdanie to na nia nie glosuj. Jednak nie odmawiaj jej prawa do wlasnego swiatopogladu. Era jedynego slusznego juz dawno minela.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Ładne opakowanie a jaka zawartość? 16.09.11, 08:38
        A gdzie on odmawia jej praw do posiadania własnego światopoglądu?
      • iq-ok Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 08:50
        Ja wcale nie odmawiam jej żadnego prawa do własnego światopglądu.
        Twierdzę jedynie, że światopgląd ów trudno nazwać "nowoczesnym patriotyzmem" a tak stoi na plakacie.
        Mogę się oczywiście mylić, ale dałem linki i każdy moze sobie wyrobić wlasny pogląd jak ma się opakownie i napis na nim do zawartości.
        A ty możesz sobie głosowac na fajne laski na skuterku bez wnikania w szczegóły. Tylko nie manipuluj moimi słowami bo nie lubię tego.
        • anwad Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 08:58
          Nowoczesność to przeciwieństwo barbarzyństwa.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:01
            Dokładnie, nowoczesność to popieranie kamienowania kobiet.
            • l_zaraza_l Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 14:30

> Dokładnie, nowoczesność to popieranie kamienowania kobiet.

Jeśli osoby kamienujące korzystają ze skuterów to jest nowoczesność a nie barbarzyństwo ;))
          • mr.sajgon Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:01
            anwad napisała:

> Nowoczesność to przeciwieństwo barbarzyństwa.
            >
            Jakby w Polsce mieszkali Amisze w wiekszej grupie to on by ich unowoczesnil.
            Przeciez nie moglby tolerowac takiego zacofania.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:02
              Raczej pani Żuraw by ich unowocześniła wprowadzając u nich kamienowanie kobiet.
              • mr.sajgon Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:09

> Raczej pani Żuraw by ich unowocześniła wprowadzając u nich kamienowanie kobiet.
                Strzez mnie wielki Manitu przed piewcami nowoczesnosci w kazdej postaci.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:18
                  Ale wiesz już o co chodzi z tym plakatem?
            • anwad Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:16
              Nie o to mi chodziło. Napisałam, że to, co on uważa za postęp/nowoczesność według mnie jest regresem cywilizacyjnym.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:19
                Nie zajmujemy się tym co on uważa tylko czy hasło o nowoczesnym patriotyzmie pasuje do pani Żuraw.
              • iq-ok Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:40
                anwad napisała:

> Nie o to mi chodziło. Napisałam, że to, co on uważa za postęp/nowoczesność wedł
                > ug mnie jest regresem cywilizacyjnym.
                >
                I Ty piszesz dwa posty niżej o nadinterpretacji:):)?
                Ja przecież w ogóle nie definiowalem nowoczesności.

Ty oczywiście możesz uważać, że pogląd iz kobieta nie powinna wychodzić wieczorem inaczej niz w towarzystwie męzą jest nowoczesnym a moje przyzwolenie na to by mogła to robić także z koleżanką jest regresem cywilizacyjnym. Twoje prawo:):)
                Ale ta młodzież co ją nawołujecie by poszla z wami ma chyba prawo wiedzieć jak kandydatka PiS sejmu rozumie nowoczesność?
          • iq-ok No właśnie! 16.09.11, 09:13
            A Żuraw wzywa do posznowania barbarzyńskich praktyk kamionowania cudzołożnic.
            Więc jak ona nowoczesna?
            • anwad Re: No właśnie! 16.09.11, 09:18
              Nie nadinterpretuj. EOT.
              • iq-ok Żartujesz? 16.09.11, 09:29
                Żuraw pisze ni mniej ni więcej:
                "Państwo, nakładające w świetle prawa kary na osobę, która dopuściła się konkretnego przestępstwa, podpadającego pod konkretny paragraf, jest państwem zdrowym, a przede wszystkim suwerennym. Państwo, które pod naciskiem opinii publicznej zawiesza wykonywanie wyroków, suwerenne nie jest."
                I dotyczy to wyroku skazującego Irankę na ukamionowanie za cudzołóżstwo.
                Tak to nasza "nowoczesna patriotka" przeciwstawia się barbarzyństwu. Co z automatu czyni ja nowoczesną wg anwad.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Żartujesz? 16.09.11, 09:31
                  No i to co popiera pani Żuraw nie jest regresem cywilizacyjnym. Regresem cywilizacyjnym jest to co ty uważasz za nowoczesność.
        • mr.sajgon Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 08:59
          iq-ok napisał:

> A ty możesz sobie głosowac na fajne laski na skuterku bez wnikania w szczegóły.
          Nie mam z tym problemu po prostu nie glosuje.

> Tylko nie manipuluj moimi słowami bo nie lubię tego.

A to co jest jak nie manipulacja ?

Bo może dojść do pewnych rozczarowań i okazać się , że opakowanie i opis na pudełku nie odpowiadają zawartości.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:02
            Ty też uważasz że kamienowanie kobiet jest nowoczesne i patriotyczne?
            • mr.sajgon Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:06

> Ty też uważasz że kamienowanie kobiet jest nowoczesne i patriotyczne?
              Masz za soba bezsenna noc ze wyczytales gdzies ze ja popieram poglady tej pani ?
              Ja tylko bronie jej prawa do ich gloszenia.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Chyba znowu nie zrozumiałeś. 16.09.11, 09:21
                Musisz mieć za sobą bezsenną noc skoro wcześniej wyczytałeś u autora wątku że zabrania pani Żuraw głoszenia jej poglądów.
                • mr.sajgon i to byloby na tyle 16.09.11, 09:25

> Musisz mieć za sobą bezsenną noc skoro wcześniej wyczytałeś u autora wątku że z
                  > abrania pani Żuraw głoszenia jej poglądów.
                  A ja widze ze uwielbiasz bic piane, pewnie masz duzo wolnego czasu w przeciwienstwie do mnie.
                  Co mialem do powiedzenia, napisalem i koncze ten temat. czesc
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: i to byloby na tyle 16.09.11, 09:27
                    Widać że masz dużo czasu skoro wchodzisz tu by napisać o czymś co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Cześć.
          • iq-ok Jaka manipulacja? 16.09.11, 09:10
            Pisanie "nowoczesna" o zwolenniczce poszanownia prawa do kamionowania kobiet jest oszustwem.
            Treść reklamy nie odpowiada rzeczywistym cechom produktu.
            Ten rodzaj reklamy w handlu jest zkazany od lat. W polityce jak widać standardy sa niższe.
      • kaczenie [...] 17.09.11, 17:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sawa.com Czy możesz wskazać konkretny 16.09.11, 11:13
      cytat w którym p. Żuraw pochwala kamienowanie?

Ja czytając tekst Po szóste: nie cudzołóż - odbieram go jako rozważanie o formach protestu przeciw prawu, które nam wychowanym w innej kulturze wydaje sie być prawem barbarzyńskim. :
      A zatem: czy walka o zaprzestanie kamieniowania Ashtiani nie powinna być raczej walką o zaprzestanie kamieniowania w ogóle? Czy ci wszyscy ludzie, którzy piszą petycje, listy, apelują, manifestują etc. nie powinni domagać się raczej zmian w prawie karnym Iranu? Państwo, nakładające w świetle prawa kary na osobę, która dopuściła się konkretnego przestępstwa, podpadającego pod konkretny paragraf, jest państwem zdrowym, a przede wszystkim suwerennym. Państwo, które pod naciskiem opinii publicznej zawiesza wykonywanie wyroków, suwerenne nie jest.

Jeśli nie podoba nam się kamieniowanie Ashtiani, postarajmy się doprowadzić do zmiany obowiązującego prawa.
      • iq-ok Re: Czy możesz wskazać konkretny 16.09.11, 11:43
        Przeczytaj zatem jeszcze raz choćby cytowany tekst:
        "Państwo, nakładające w świetle prawa kary na osobę, która dopuściła się konkretnego przestępstwa, podpadającego pod konkretny para graf, jest państwem zdrowym, a przede wszystkim suwerennym. Państwo, które pod naciskiem opinii publicznej zawiesza wykonywanie wyroków, suwerenne nie jest."
        Dla Żuraw jest to najwyraźniej twarde prawo ale prawo które powinniśmy szanować.
        I dalej rysuje jeszcze straszne skutki jakie jego nieprzestrzeganie mogłoby nieść:
        "Bo inaczej doprowadzimy do tego, że przestępca – według lokalnego kodeksu karnego – nie poniesie odpowiedzialności za swoje czyny. Przykład: czekające na ukamienowanie małżeństwo, które nie mogąc znaleźć pracy, zmuszało swoją 12-letnią córkę do prostytucji."

Pisze także o zaufaniu do niezawisłości wymiaru sprawiedliwości w Iranie, ironizuje na temat petycji intelektualistów.
        W ani jednym miejscu nie nazywa takiej kary barbarzyństwem Wręcz się od tego poglądu pośrednio dystansuje pisząc o " społeczno-medialnej nagonce na władze Iranu, dyskredytująca tamtejszy wymiar sprawiedliwości w oczach opinii publicznej"

No i ta logika osoby nazywającej się skądinad filozofem. Jesli Iran pod naciskiem opinii publicznej zawiesił wykonanie kary to stal się niesuwerenny. I w następnym zdaniu rada by zamiast domagać się zawieszenia wykonania wyroku żadać zmiany prawa w Iranie. Naciski na to już nie będą godziły w suwerenność Iranu?
        To głupi i wredny tekst pozbawiony cienia empatii a nie żadne zaproszenie do dyskusji o formach protestu.

• sawa.com Re: Czy możesz wskazać konkretny 16.09.11, 12:13
          iq-ok napisał:

> Przeczytaj zatem jeszcze raz choćby cytowany tekst:
          > "Państwo, nakładające w świetle prawa kary na osobę, która dopuściła się konkre
          > tnego przestępstwa, podpadającego pod konkretny para graf, jest państwem zdrowy
          > m, a przede wszystkim suwerennym. Państwo, które pod naciskiem opinii publiczne
          > j zawiesza wykonywanie wyroków, suwerenne nie jest."
          > Dla Żuraw jest to najwyraźniej twarde prawo ale prawo które powinniśmy szanować
          > .
          > I dalej rysuje jeszcze straszne skutki jakie jego nieprzestrzeganie mogłoby nie
          > ść:
          > "Bo inaczej doprowadzimy do tego, że przestępca – według lokalnego kodeks
          > u karnego – nie poniesie odpowiedzialności za swoje czyny. Przykład: czek
          > ające na ukamienowanie małżeństwo, które nie mogąc znaleźć pracy, zmuszało swoj
          > ą 12-letnią córkę do prostytucji."
          >
          > Pisze także o zaufaniu do niezawisłości wymiaru sprawiedliwości w Iranie, ironi
          > zuje na temat petycji intelektualistów.
          > W ani jednym miejscu nie nazywa takiej kary barbarzyństwem Wręcz się od tego po
          > glądu pośrednio dystansuje pisząc o " społeczno-medialnej nagonce na władze Ira
          > nu, dyskredytująca tamtejszy wymiar sprawiedliwości w oczach opinii publicznej"
          >
          > No i ta logika osoby nazywającej się skądinad filozofem. Jesli Iran pod naciski
          > em opinii publicznej zawiesił wykonanie kary to stal się niesuwerenny. I w nast
          > ępnym zdaniu rada by zamiast domagać się zawieszenia wykonania wyroku żadać zmi
          > any prawa w Iranie. Naciski na to już nie będą godziły w suwerenność Iranu?
          > To głupi i wredny tekst pozbawiony cienia empatii a nie żadne zaproszenie do dy
          > skusji o formach protestu.

No przyznaję, ze sa to fragmenty które moga budzic dwuznaczne odczucia co do intencji autorki. Ale ja wszelkie watpliwości tłumaczę na korzyść autora i pozytywnie.

Bardzo mi sie spodobał tekst będący ripostą na publikacje w dzienniku POLSKA. Dobrze napisany, inteligentny i zadziorny.
          • iq-ok Widzisz sawo. 16.09.11, 12:40
            Ja przeczytałem więcej tekstów M.Żuraw.
            Nie odmawiam jej ani sprawności pióra, ani inteligencji ani tym bardziej prawa do takich a nie innych poglądów choć z większością się nie zgadzam.
            Problem w tym, że zarówno w zakresie poruszanych tematów, eksponowanych poglądów jawi mi się ona jako osoba ultrakonserwatywna, ultratradycyjna wręcz ortodoksyjna politycnie i obyczajowo. I to jest w porządku.
            Ale etykietowanie jej jako "nowoczesnej patriotki" jest dla mnie ściemą i ordynarną zagrywką propagandową mającą ewidentnie wprowadzić w błąd adresatów tego plakatu.
            Pozdrawiam
            • sawa.com Re: Widzisz sawo. 16.09.11, 13:22
              iq-ok napisał:

> Ja przeczytałem więcej tekstów M.Żuraw.
              > Nie odmawiam jej ani sprawności pióra, ani inteligencji ani tym bardziej prawa
              > do takich a nie innych poglądów choć z większością się nie zgadzam.
              > Problem w tym, że zarówno w zakresie poruszanych tematów, eksponowanych poglądó
              > w jawi mi się ona jako osoba ultrakonserwatywna, ultratradycyjna wręcz ortodoks
              > yjna politycnie i obyczajowo. I to jest w porządku.
              > Ale etykietowanie jej jako "nowoczesnej patriotki" jest dla mnie ściemą i ordyn
              > arną zagrywką propagandową mającą ewidentnie wprowadzić w błąd adresatów tego p
              > lakatu.

Widocznie wasze pojmowanie nowoczesnego patriotyzmu jest skrajnie rózne.

Trzeba by zadać p. Zuraw pytanie co wg niej znaczy być nowoczesna patriotka?
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Widzisz sawo. 16.09.11, 13:27
                Nie mogła tego wyjaśnić zanim sobie takie hasło wrzuciła na plakat?
              • iq-ok Re: Widzisz sawo. 16.09.11, 13:32
                Rożne z całą pewnością.
                Ale mnie się wydaje że mniemanie p. Żuraw o nowoczesności swego patriotyzmu i pogłądow w ogólności jest mało istotne.
                Wystarczy dać mlodym do których adresuje swe "nowoczesne" przesłanie możliwość poznania jej poglądów co w miare swych skromnych możliwości czynię.
                Sadzanie na skuterku i chwytliwa etykietka nic nie pomoga jeśli oni takiej "nowoczesności" nie kupią.
    • cookies9 Re: Ładne opakowanie a jaka zawartość? 16.09.11, 11:46
      > autorka między innymi tekstów:
      - potępiających protesty przeciw kamionowaniu cudzołożnicy w Iranie
      - zachwycająca się obyczajowościa sycylijską bo w niej młodym dziewczynom wypada bywać wieczorem na miescie tylko z mężem
      - z zadowoleniem przyjmujących wzrost liczby egzorcystów w Polsce
      i wielu innych podobnych w wymowie. <

Toż to,prawdziwa kosmopolitka:-)

• czart_polski skromne, patriarchalne paprotki 17.09.11, 08:48
      "może w polityce poszczęści się skromnym,
      patriarchalnym „paprotkom”?"
      - Żuraw o sobie i koleżankach z plakatu
      • bard333 [...] 17.09.11, 09:03
    • bard333 ale że co...? 17.09.11, 08:58
      no tak, dla ciebie prawdziwa kobieta to taka o poglądach wandy wasilewskiej, każda inna nie popierająca feminizm na przykład tylko kobiete udaje...;)))
    • bard333 aa... 17.09.11, 08:58
      i poczytaj sobie... do pięt jej nie dorastasz...

magdalena-zuraw.salon24.pl
      • iq-ok aa... A tobie co? 17.09.11, 09:29
        Normalnie rozmawiać już nie umiesz?
        Zaraz "komusze gadanie", do "pięt nie dorastasz".
        Jak tak Ci się podoba śliczna koleżanka z centrali PiS rzucona na odcinek blogerki i jej poglądy to Twoja sprawa.
        Inni mogą nie gustować w patriarchalnych paprotkach i ich "nowoczesności". Nie wolno?
        • bard333 Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 09:53
          a o czym chcesz dyskotować? POkaz mi w którym miejscu chwali ona ukamieniowanie to możemy rozpocząć dyskusje, bo póki co wyciagasz cos bezmyslnie z kontekstu i bez zastanowienie zaczynasz jazgotać
          • iq-ok Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 09:56
            Pokazałem. Nawet sawa.com zrozumiała.
            Za Twoje kłopoty z percepcją nie ponoszę odpowiedzialności.
            • bard333 Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 10:00
              podaj link do całego artykułu, a nie zdań które akurat pasuja do twojej teorii
              • iq-ok Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 10:05
                Link do dzieł wybranych Żuraw podałem na początku. Poszukaj sobie.
                • bard333 Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 10:08
                  a gdzie ten artykuł o kamieniowaniu?
                  • iq-ok Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 10:19
                    W wielu miejscach. Głównym zadaniem Żuraw etatowej pracowniczki centrali PiS, jak sama przyznaje, było pisanie tekstów do blogów internetowych więc swe teksty zamieszczała gdzie się dało. Googlanie nie boli.
                    Ale masz go chciażby tutaj:
                    prawica.net/opinie/23259
                    • bard333 Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 10:31
                      "...A zatem: czy walka o zaprzestanie kamienowania Ashtiani nie powinna być raczej walką o zaprzestanie kamienowania w ogóle? Czy ci wszyscy ludzie, którzy piszą petycje, listy, apelują, manifestują etc. nie powinni domagać się raczej zmian w prawie karnym Iranu?..."

i tu

"...Jeśli nie podoba nam się kamienowanie Ashtiani, postarajmy się doprowadzić do zmiany obowiązującego prawa. Bo inaczej doprowadzimy do tego, że przestępca – według lokalnego kodeksu karnego – nie poniesie odpowiedzialności za swoje czyny. Przykład: czekające na ukamienowanie małżeństwo, które nie mogąc znaleźć pracy, zmuszało swoją 12-letnią córkę do prostytucji...."

Ja tu pochwały ukamieniowania nie widzę, pokazuje tylko jaki jest stan prawny w Iranie i jakkolwiek by nas to brzydziło, dziwilo czy bulwersowało, tak to państwo funkcjonuje. Ma rację twierdząc, że nie mozna wybiórczo traktować przypadku tej kobiety, tylko spróbowac zmienic istniejące prawo i uratowac nie jedna kobietę, a byc może dziesiątki.

Rozbawiła mnie zamiana kary z ukamieniowania na powieszenie...;))) i pewno jeszcze Arabusy były zdziwione, czego od nich te wszystkie organizacji chcą, przecież oni tacy humanitarni...;)))

a swoją drogą nie miałem pojęcia, że takie portale istnieją, dzieki za linka :) zastanawia mnie jednak, dlaczego łazisz tam i wczytujesz sie z uwagą we wszystko co tam piszą skoro poglądami bliżej ci do towarzyszki Szczuki...?
                      • iq-ok Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 10:47
                        bard333 napisał:
                        Ja tu pochwaly ukamienowania nie widzę.

To mnie akurat nie dziwi. Wyjasniałem tu:
                        forum.gazeta.pl/forum/w,28,128909414,128917792,Re_Czy_mozesz_wskazac_konkretny.html
                        Choć przyznaję, że osobnik rozbawiony zamianą kary z ukamienowania na powieszenie może nie zrozumieć.

"zastanawia mnie jednak, dlaczego łazisz tam i wczytujesz sie z uwagą we wszystko co tam piszą skoro poglądami bliżej ci do towarzyszki Szczuki...?"
                        No sam widzisz jak prostacko rozumujesz? Nie znasz moich poglądów a już mi przypinasz etykietkę.
                        I głupio się dziwisz, że ktoś czyta nie tylko to z czym się zgadza. Ręce opadają.
                        • bard333 Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 11:29
                          mam płakać...?

i nie widze tam zaufania dla niezawisłości irańskich sądów, po prostu stwierdza fakt, a proponowana przez nia próba zmiany prawa, raczej przeczy twojej teorii. Swoje poglady wyrażasz w swoich postach, dle mnie sa dość obrzydliwe, jednoznacznie kojarzące sie ze Szczuka, czy inna Środą.
                          • iq-ok Re: aa... A tobie co? 17.09.11, 12:47
                            Albo rozśmieszony albo upłakany. Sa jeszcze inne stany emocjonalne jakbyś nie wiedział.
                            "...a proponowana przez nia próba zmiany prawa, raczej przeczy twojej teorii"
                            Raczej potwierdza idiotyzm jej rozumowania. Nie wolno naciskać na zawieszenie egzekucji bo to ingerencja w suwerenność. Należy naciskać na zmianę prawa tak jakby nie było to ingerencją jeszcze większą.
                            Po prostu zachciało się Żuraw pojeździć po "lewakach" i wybrała sobie temat najgłupszy z możliwych. Wyszło wrednie i głupio, ale tobie jak widzę sie podoba.
                            W tym aspekcie nawet się cieszę, że uważasz moje poglądy za obrzydliwe. Martwiłbym się gdyby było inaczej. EOT
    • purchawkapuknieta Re: Ładne opakowanie a jaka zawartość? 17.09.11, 17:44

znaczy nowoczesny patriota musi znosić feminizm, popierać poprawność polityczną i te trzy sprawy dalsze? Nie kumam.
      Czuję sie patriotką (nawet kłajt nowoczesną), chociaż nie lubie kaszanki i salcesonu. i co, mozna tak, czy to hipokryzja?
      • iq-ok Re: Ładne opakowanie a jaka zawartość? 17.09.11, 18:06
        Ależ no problem.
        Żuraw może się czuć hipernowoczesną i patriotką na dodatek.
        Nawiasem mówiąc w całej obfitej blogowej działalności tej dzielnej pracownicy centrali PiS jest mnóstwo o feminiźmie, religii, grzebania w cudzych życiorysach i tekstów pisanych jedynie z intencja dokopania innym. O patriotyźmie raczej nie ma nic. Zestawienie jej dokonań blogerskich z autoreklamą na plakacie to pewien dysonans poznawczy. Ale mniejsza o to.

Istotne raczej jest czy wyborcy poznawszy jej poglądy skłonni są ową samoocenę ślicznej patriarchalnej paprotki podzielić. Aby móc to zrobić powinni wiedzieć o niej coś więcej niż
        to co naplakacie Żuraw twierdzi o sobie.
        A ja im tylko w tym pomagam.
    • kaczenie [...] 17.09.11, 18:02
    • dystans4 Re: Ładne opakowanie a jaka zawartość? 17.09.11, 19:20
      Przeczytałem sporą część wpisów w wątki. Co do reszty się nie wypowiadam, ale propozycja pójścia z Magdą Żuraw. Zdecydowanie prędzej z niż, niż z Sobecką (zapomniałem imienia, może to freudowskie, dość innych upiorów, dziennych i nocnych).
      Jakie p. Żuraw ma wymiary? Podaje?
      Na jej miejscu nie pominąłbym najmocniejszych atutów.
      Pozdrowienia
      bul.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka