02.10.11, 08:29
To już tylko siedem dni, i wszystko będzie jasne. Tzn., jasne ilu z nas poszło do urn, i kto zdobył ile głosów. Potem jeszcze z miesiąc rozmów w sprawie utworzenia koalicji i targów, komu jaki resort, i dlaczego. A potem znowu 4 lata marazmu, jeśli wygra PO...
Obserwuj wątek
    • mariner4 Wolisz żeby wygrał PiS? 02.10.11, 08:42
      SLD nie ma szans na wygraną. Palikot raczej też.
      To je już wolę POI od PiS.
      M.
      • taziuta Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 08:49
        mariner4 napisał:
        Re: Wolisz żeby wygrał PiS?

> SLD nie ma szans na wygraną. Palikot raczej też.
        > To je już wolę POI od PiS.
        > M.

To nie od nas zależy. Ja stawiam na to, że się populiści dogadają i utworzą koalicję POPiS...
        • mariner4 Jeżeli wygra PiS 02.10.11, 09:10
          To być może przejdzie do nich trochę posłów z PO.
          Jak odwrotnie?
          SLD straciło instynkt samozachowawczy wybierając Napieralskiego. Stara gwardia to wytrawni gracze, ale ich czas się skończył. Palikot to zadymiarz.
          To wszystko nie rokuje dobrze, zwłaszcza w czasie kryzysu.
          Nie znamy kandydatów RPP. Sprzedają nam kota w worku. Ja na nich nie postawie.
          Ale każdy naród ma taki rząd na jaki zasługuje.
          M.
        • mr.sajgon Re: Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 09:29
          taziuta napisał:

> To nie od nas zależy. Ja stawiam na to, że się populiści dogadają i utworzą koa
          > licję POPiS...

To nie ma prawa sie wydarzyc, taziuta nie strasz bardzo cie prosze :-)
          • taziuta Re: Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 11:39
            mr.sajgon napisał:

> taziuta napisał:
            >
            > > To nie od nas zależy. Ja stawiam na to, że się populiści dogadają i utworzą koalicję
            > > POPiS...

> To nie ma prawa sie wydarzyc, taziuta nie strasz bardzo cie prosze :-)

Nie straszę. Daję do myślenia ludziom, którzy to potrafią. Tylko Palikot może nas uratować! ;)
            • mr.sajgon Re: Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 12:10
              taziuta napisał:

> mr.sajgon napisał:
              >
              > > taziuta napisał:
              > >
              > > > To nie od nas zależy. Ja stawiam na to, że się populiści dogadają i
              > utworzą koalicję
              > > > POPiS...
              >
              > > To nie ma prawa sie wydarzyc, taziuta nie strasz bardzo cie prosze :-)
              >
              > Nie straszę. Daję do myślenia ludziom, którzy to potrafią. Tylko Palikot może n
              > as uratować! ;)
              >
              a wiesz ze gdybym mial 100% pewnosc ze rozwali polskie piekielko to oddalbym na niego glos ale ja mu nie wierze. Zbyt duza przepasc jest miedzy Ozonem a antyklerylakizmem, az tak pogladow sie nie zmienia.
              • taziuta Re: Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 12:16
                mr.sajgon napisał:

> a wiesz ze gdybym mial 100% pewnosc ze rozwali polskie piekielko to oddalbym na
                > niego glos ale ja mu nie wierze. Zbyt duza przepasc jest miedzy Ozonem a
                > antyklerylakizmem, az tak pogladow sie nie zmienia.

OZON to tylko biznes, z tego co się orientuję, i to nieudany. Nie wszystkie inwestycje są trafione, niestety. Ale z tego co rozumiem, gość już się z interesów wycofał i poświęcił polityce. I teraz już może mówić głośno co myśli o facetach w sukienkach. ;)
                • mr.sajgon Re: Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 13:06
                  taziuta napisał:

> mr.sajgon napisał:
                  >
                  > > a wiesz ze gdybym mial 100% pewnosc ze rozwali polskie piekielko to oddal
                  > bym na
                  > > niego glos ale ja mu nie wierze. Zbyt duza przepasc jest miedzy Ozonem a
                  > > antyklerylakizmem, az tak pogladow sie nie zmienia.
                  >
                  > OZON to tylko biznes, z tego co się orientuję, i to nieudany. Nie wszystkie inw
                  > estycje są trafione, niestety. Ale z tego co rozumiem, gość już się z interesów
                  > wycofał i poświęcił polityce. I teraz już może mówić głośno co myśli o facetac
                  > h w sukienkach. ;)
                  >
                  Nie on pierwszy chce zrobic kariere na kieckach ;-) to jak wlazic na pochyle drzewo kazdy potrafi.
              • sawa.com cyniczny gracz... 02.10.11, 13:01
                > a wiesz ze gdybym mial 100% pewnosc ze rozwali polskie piekielko to oddalbym na
                > niego glos ale ja mu nie wierze. Zbyt duza przepasc jest miedzy Ozonem a antyk
                > lerylakizmem, az tak pogladow sie nie zmienia.

W końcu z czego on sie utrzymuję? Z czego finansuje długa i drogą kampanię? Gdzie ma ulokowany swój majątek?

• mr.sajgon Re: cyniczny gracz... 02.10.11, 13:47
                  sawa.com napisała:

> W końcu z czego on sie utrzymuję? Z czego finansuje długa i drogą kampanię? Gdz
                  > ie ma ulokowany swój majątek?
                  >
                  Bardzo dobre pytania, jako politykowi trzeba mu je zadawac.
                  To wyjdzie ale dopiero po wyborach, wtedy bedzie mowic kolokwialnie po ptakach.

• remik.bz Nie będzie żadnego marazmu 02.10.11, 08:51
      taziuta napisał:

. A potem znowu 4 lata mar
      > azmu, jeśli wygra PO...

Nie będzie żadnego marazmu.
      Będzie kręcenie lodów, podnoszenie podatków, zadłużanie kraju , drożyzna, benzyna po 10 PLN, duża emigracja mlodzieży po studiach, zwiększenie liczby niespłacanych kredytów, wzrost bezrobocia, jeszcze wieksze dziadostwo w słuzbie zdrowia i wmawianie "inteligentnym obywatelom", ze wszystkiemu winien jest Kaczor
      • taziuta Tylko wówczas gdy Palikot wejdzie do sejmu :) 02.10.11, 08:59
        remik.bz napisał:
        Re: Nie będzie żadnego marazmu

> Nie będzie żadnego marazmu.
        > Będzie kręcenie lodów, podnoszenie podatków, zadłużanie kraju , drożyzna, benzyna po 10
        > PLN, duża emigracja mlodzieży po studiach, zwiększenie liczby niespłacanych kredytów,
        > wzrost bezrobocia, jeszcze wieksze dziadostwo w słuzbie zdrowia i wmawianie
        > "inteligentnym obywatelom", ze wszystkiemu winien jest Kaczor.

A jak wygra Kaczyński, to będzie dokładnie to samo, tyle że wówczas wmawiać nam będą winę Tuska. ;)

Czy PO, czy PiS, to jeden pies. Nawet ministrami i tu i tu mogą zajmować się te same osoby - patrz Zyta Gilowska, czy Radosław Sikorski. Toż to dwie gałęzie tego samego zakłamanego drzewa...

I tu rządzi populizm, i tu. Różnią się jedynie akcentami, tj., na co kładą nasisk, robiąć wodę z mózgów publisi. :/
        • sawa.com Re: Tylko wówczas gdy Palikot wejdzie do sejmu :) 02.10.11, 13:04
          taziuta napisał:
          > Czy PO, czy PiS, to jeden pies. Nawet ministrami i tu i tu mogą zajmować się te
          > same osoby - patrz Zyta Gilowska, czy Radosław Sikorski. Toż to dwie gałęzie t
          > ego samego zakłamanego drzewa...
          >
          > I tu rządzi populizm, i tu. Różnią się jedynie akcentami, tj., na co kładą nasi
          > sk, robiąć wodę z mózgów publisi. :/

A pokaż mi partie, która nie uzywa populizmu.;)
      • zoil44elwer Re: Nie będzie żadnego marazmu 02.10.11, 09:28
        remik.bz napisał:

> taziuta napisał:
        >
        > . A potem znowu 4 lata mar
        > > azmu, jeśli wygra PO...
        >
        > Nie będzie żadnego marazmu.
        > Będzie kręcenie lodów, podnoszenie podatków, zadłużanie kraju , drożyzna, benzy
        > na po 10 PLN, duża emigracja mlodzieży po studiach, zwiększenie liczby niespłac
        > anych kredytów, wzrost bezrobocia, jeszcze wieksze dziadostwo w słuzbie zdrowia
        > i wmawianie "inteligentnym obywatelom", ze wszystkiemu winien jest Kaczor
        Platfusy pójdą na całość a wtedy wśród lemingów będzie płacz i zgrzytanie żębów.
      • humbak Re: Nie będzie żadnego marazmu 02.10.11, 09:29
        Oj Remik Remik... nie żartuj sobie udając że tego się właśnie spodziewasz po PO.
    • haen2010 Re: 7 dni :) 02.10.11, 08:58
      Faktycznie, rządy platfusów to beznadzieja. POPIS także możliwy. Smród kadzideł i kłamstw nas normalnie wydusi.
      • zoil44elwer Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:32
        Tylko świr,ciota i idiota odda swój głos i los w ręce Palikota.
        • taziuta Re: 7 dni :) 02.10.11, 11:41
          zoil44elwer napisał:

> Tylko świr,ciota i idiota odda swój głos i los w ręce Palikota.

Dobre! :)
          Tj., dobra rymowanka, natomiast treść chybiona...
          • omamiony.wiedzmin Re: 7 dni :) 02.10.11, 11:45
            A mnie to zwisa z peni.. :)
            mogę być i ciotą ,i idiotą ,i świrem
            alleluja i do przodu
    • omamiony.wiedzmin Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:11
      Taziuto wierzysz ,że jeśli wygra ktoś inny to będzie lepiej ? Ale szczerze .....
      • taziuta Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:17
        omamiony.wiedzmin napisał:

> Taziuto wierzysz ,że jeśli wygra ktoś inny to będzie lepiej ? Ale szczerze ....

Niczego takiego nie napisałem.
        Wierzę natomiast, że w przypadku wejścia do sejmu Palikota, możemy liczyć na celne przekłuwanie przez niego bańki populizmu i lenistwa Tuska. I każdego innego nieroba, ofkoz.
        • omamiony.wiedzmin Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:21
          taziuta napisał:

> omamiony.wiedzmin napisał:
          >
          > > Taziuto wierzysz ,że jeśli wygra ktoś inny to będzie lepiej ? Ale szczerz
          > e ....
          >
          > Niczego takiego nie napisałem.
          > Wierzę natomiast, że w przypadku wejścia do sejmu Palikota, możemy liczyć na ce
          > lne przekłuwanie przez niego bańki populizmu i lenistwa Tuska. I każdego innego
          > nieroba, ofkoz.
          >
          Tu się prawie zgadzamy.Ja chciałbym wierzyć,że to przekłuwanie będzie. Błogosławieni ,którzy nie widzieli ,a wierzyli :)
        • humbak Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:27
          Populizmem populizm zwalczaj?:)
          • omamiony.wiedzmin Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:32
            humbak napisał:

> Populizmem populizm zwalczaj?:)
            To nie chodzi o zwalczanie czegokolwiek Mości Humbaku.Będzie pewnie podobnie ale jest szansa ,że weselej.
            • humbak Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:37
              Weselej? Jeśli już to bardziej żenująco. Tak to się mówi?
              • omamiony.wiedzmin Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:46
                humbak napisał:

> Weselej? Jeśli już to bardziej żenująco. Tak to się mówi?
                To kwestia smaku.Mnie teksty Palikota nie żenują.Był jednym z nielicznych w ostatnich latach ,który miał jaja by mówić prosto z mostu.
                20 lat temu nadałem imię mojemu cierpieniu -zwie się ono kaczyński !
                Janusz daje mi ulgę w mych bólach :)
                • humbak Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:52
                  Ja nie widzę szczerości w jego działaniach. Obcesowość to nie autentyzm.
        • zoil44elwer Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:36
          Podobne leczy się podobnym,np kaca klinem.Populista Paliikot będzie leczył populizm innych? Toć to je Mumpitz!
        • sawa.com Re: 7 dni :) 02.10.11, 13:10
          taziuta napisał:

> Wierzę natomiast, że w przypadku wejścia do sejmu Palikota, możemy liczyć na ce
          > lne przekłuwanie przez niego bańki populizmu i lenistwa Tuska. I każdego innego
          > nieroba, ofkoz.

Uważaj... ja tezliczyłam, że komisja "przyjazne państwo" oczyści nasze prawo z durnych przepisów... i sie przeliczyłam:(
          • humbak Re: 7 dni :) 02.10.11, 13:38
            A jednak trochę uprościli. Jakoś na początku roku DGP narzekał że PO zmniejszyło represyjność prawa podatkowego.
            • zoil44elwer Re: 7 dni :) 02.10.11, 13:46
              PO zmniejszyła opresyjność prawa podatkowego? W ten sposób że Rostowski dotychczasowy obowiązek trzymania dokumentów finansowych(paragonów,faktur itp) z 5 lat do......w nieskończoność.Teraz US może zażądać faktur sprzed np 12 lat a jak ich nie masz przywali ci karę.
              • humbak Re: 7 dni :) 02.10.11, 14:45
                Czytasz, czy udajesz? Przytaczałem opinię. Po co próbujesz dyskutwać ze mną? Ja się nie znam na prawie podatkowym.
                • humbak Re: 7 dni :) 02.10.11, 14:47
                  A, pardon. Zapomniałem jak to ująłem. Jak napisałem sam znam się mało na podatkach, czytałem ino że troszkę jedynie nagrzebali na plus. Może nie wszystkie zmiany były pozytywne, ale sumaryczny obraz wyszedł... jak wyszedł.
    • remez2 Re: 7 dni :) 02.10.11, 09:49
      PO wygra. Zapomniałeś o tajnej broni. Właśnie trwa casting do roli - która kandydatka PO najbardziej widowiskowo rozpłacze się przed kamerami. Powtórka z B. Sawickiej.
      PS - w odwodzie jest P. Piskorski.
      --------------
    • zoil44elwer Re: dziadeq, tchórzysz? 02.10.11, 09:56
      Żol mi cie!
    • zoil44elwer Re: 7 dni :) 02.10.11, 10:01
      Im bliżej wyborów tym sondaże będą prawdziwsze.Sondażownie będą się wycofywać ż socjotechnicznej macherki.By po wyborach nie zyskać opinii kłamców lub nieudolnych.
      • adams96 Re: 7 dni bo wybory wygra na nasze szczescie PIS. 02.10.11, 13:30
        wreszcie skonczy sie ta bieda,bezrobocie,układy mafijne i wieczne obiecanki ze w nastepnej kadencji bedzie lepiej.Nie wierze tym kłamliwym Platfusom i nie widze przyszlosci dla mlodego poklenia Polakow w kraju.Perspektywa wysyłania naszych dzieci do mycia talerzy w Angli tez mi nie odpowiada,
        • taziuta Re: 7 dni bo wybory wygra na nasze szczescie PIS 02.10.11, 16:03
          adams96 napisał:

> /.../ Perspektywa wysyłania naszych dzieci do mycia talerzy w Angli tez mi nie odpowiada,

To je najpierw wyślij na letni obóz, na naukę języka, potem na studia do USA, i potem już nie będą musiały myć talerzy, bo znajdą w Anglii pracę zgodną z wykształceniem. ;)
    • zoil44elwer Re: dziadeq - skunks. 02.10.11, 10:11
      Żol mi cie!
    • zoil44elwer Re: dziadq - skunksie, 02.10.11, 10:20
      Pożyjom i uwidim!
    • omamiony.wiedzmin Re: Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 12:51
      Nie wiem czy to Ty Heńku,nie wiem co tu się porobiło na fk,kto się z kim pożarł ale dajcie spokój !
      szkoda zdrowia,szkoda zaniżać poziom ,Taziuta był zawsze wporzo więc wątpię by miał coś wstrętnego na sumieniu....
      jako chamidło mogę prosić o mniej chamstwa nie ?
      pozdro
      • mr.sajgon Re: Wg mnie czeka nas POPiS :( 02.10.11, 13:07
        omamiony.wiedzmin napisał:

> Nie wiem czy to Ty Heńku,nie wiem co tu się porobiło na fk,kto się z kim pożarł
        > ale dajcie spokój !
        > szkoda zdrowia,szkoda zaniżać poziom ,Taziuta był zawsze wporzo więc wątpię by
        > miał coś wstrętnego na sumieniu....
        > jako chamidło mogę prosić o mniej chamstwa nie ?
        > pozdro

popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka