Dodaj do ulubionych

Palikot vs Reszta

14.10.11, 23:14
Dla mnie symptomatyczne jest jak bardzo Palikot zawadza teraz kolesiom, którzy od czasu Okrągłego Stołu dzielili się w Polsce władzą, zmieniając się tylko miejscami przy korycie. Po wyborach, wszyscy oni, jak jeden mąż, od lewa do prawa naszej sceny politycznej, obrażają gościa i jego wyborców; próbując zmarginalizować i ośmieszyć RPP. A ja mam nadzieję, że wreszcie ze sceny politycznej, dzięki takim jak Palikot zaczną znikać Kaczyńskie, Tuski, Millery i inni, którzy uważali, że tort wyłącznie im się należy. To całe towarzystwo pisowsko-peowsko-peeselowsko-eseeldowskie wytworzyło podobny układ, jaki istniał za czasów II RP, kiedy to śmietankę spijali b. legioniści związani z Piłsudskim, samozadowoleni z mocarstwowości Polski. Przewodnią siłą narodu też wówczas był kler. Bóg, Honor, Ojczyzna.
A chamy... honoru nie mają...
( Hrabia Żorż Ponimirski - Kariera Nikodema Dyzmy )
Obserwuj wątek
    • bruno565 Re: Palikot vs Reszta 14.10.11, 23:21
      Tylko ,ze w Ruchu Palikota takich Dyzmow jest od groma a Zorz Ponimirski nie posiadal by sie ze zdziwienia ,ze takie indywidua zasiadaja w Sejmie Rzeczypospolitej ,czyz nie tak?
      • jareal Re: Palikot vs Reszta 14.10.11, 23:31
        Dyzmowie, są w każdej partii w Sejmie. Ludzie z naszego politycznego świecznika, starzy wyjadacze, są już na etapie Dyzmy Prezesa, nie Dyzmy fordansera. Najważniejsze moim zdaniem, że wreszcie ktoś im (Pali)kota pogonił. Do tej pory uważali się za ludzi nie do ruszenia, elitę narodu, a tu klops. Może te wybory niektórych, nielicznych potrafiących myśleć Dyzmów zmuszą do jakiejś refleksji i dokonania przewartościowań. Chciałbym, żeby to nastąpiło, lecz nie sądzę, aby byli do tego zdolni.
        • bruno565 Re: Palikot vs Reszta 14.10.11, 23:47
          Pytanie podstawowe,czy w partii Palikota jest Krzepicki,jesli tak to O.K.,poki co jednak wydaje mi sie,ze trwaja jego poszukiwania.
        • taziuta Re: Palikot vs Reszta 14.10.11, 23:49
          jareal napisał:

> /.../ Może te wybory niektórych, nielicznych potrafiących myśleć Dyzmów zmuszą do jakiejś
          > refleksji i dokonania przewartościowań. Chciałbym, żeby to nastąpiło, lecz nie sądzę, aby byl
          > i do tego zdolni.

Same wybory niczego nie zmienią. Może zmienić jedynie Palikot, jeśli okaże się, że dorasta do oczekiwań/nadziei, które rozbudził.
          • gat45 Re: Palikot vs Reszta 15.10.11, 14:02
            taziuta napisał:

>
            > Same wybory niczego nie zmienią. Może zmienić jedynie Palikot, jeśli okaże się,
            > że dorasta do oczekiwań/nadziei, które rozbudził.
            >

Nawet niekoniecznie. Najważniejsze już się chyba dokonało, to znaczy wszem i wobec objawiło się, że w polskim społeczeństwie jednak nie wszyscy tak samo rozumieją słowo "kompromis". I że niekoniecznie mająś zamiar siedzieć cicho.

A Palikot i jego grupa z pewnością nie raz i nie dwa ciężko doświadczą cierpliwość swoich wyborców :(
    • haen2010 Świetny PR mu robią 14.10.11, 23:28
      Za parę miesięcy jak obszył ze 25% w poparciu. Kiedy cała zlodziejska banda robi mu opinię łacznie z czarną mafią.
      • don.kichote Re: Świetny PR mu robią 14.10.11, 23:36
        haen2010 napisał:

> Za parę miesięcy jak obszył ze 25% w poparciu.

Noo... czy ja wiem? Przy taaakim "poparciu" mediów i ostracyzmie z każdej strony

> Kiedy cała zlodziejska banda robi mu opinię łacznie z czarną mafią.

Ja bym się z tego nie cieszył!
        • haen2010 Re: Świetny PR mu robią 14.10.11, 23:44
          To proste odwrócenie. Kasta politykierów to najbardziej pogardzany zawód w opinii publicznej. 3/4 tak uważa.

Siłą rzeczy ten podlegający takiej nagonce jest z definicji porządnym gościem.
          • don.kichote Re: Świetny PR mu robią 14.10.11, 23:59
            haen2010 napisał:

> Siłą rzeczy ten podlegający takiej nagonce jest z definicji porządnym gościem.

... jak onegdaj Lepper a ostatnio Napieralski?
            Daruj, ale nie kupuję tego tym bardziej, kiedy wiem jak skończyli
            • haen2010 Re: Świetny PR mu robią 15.10.11, 00:29
              No to poczekajmy. W swoich prognozach nigdy się nie mylę.

Lepper? Wyobraź sobie, gdyby drugi raz po taśmach Beger nie wlazł do kaczego bajora, to dzisiaj byłby zamiast trupa solidnym politykiem. Zglupiał chłopina i przyplacił to życiem.
    • wariant_b Re: Palikot vs Reszta 14.10.11, 23:32
      Każda nowa partia przez pierwszą kadencję musi wsłuchiwać się w opinię publiczną.
      Jeśli zamiast kupić poglądy ludzi będzie próbowała sprzedać im własne - nie wejdzie.
    • porannakawa01 Re: Palikot vs Reszta 15.10.11, 00:18
      Czas był na wpuszczenie lisa do kurnika pełnego spasionych i trwających naswoich grzedach kapłonów.
      Kapłonom wydawało się, że dotrwają bez ruszania się na swojej grzędzie jeszcze 8-12 lat.
      A tu klops.
      Lis w kurniku!
    • republika.republika Piszą książki, w ktorych pomawiają Palikota? 15.10.11, 02:01
      jareal napisał:

> Dla mnie symptomatyczne jest jak bardzo Palikot zawadza teraz kolesiom, którzy
      > od czasu Okrągłego Stołu dzielili się w Polsce władzą, zmieniając się tylko mie
      > jscami przy korycie.

Grunt że Palikot wszystkich szanuje i jemu nikt nie zawadza
      • jareal @republika.republika 15.10.11, 09:04
        Święte słowa. Oto kilka wypowiedzi przedstawicieli obecnych "elit" na temat Palikota :
        -Niesiołowski : Palikot to pryszcz na demokracji. Jego trzeba izolować w parlamencie.
        - Wenderlich : Myślę, że Palikot jest bytem, który gdyby zabrał się za współrządzenie, pokazałby swoją bezradność. Ten facet to STARY DEWOT z Biłgoraja.
        - Hofman : My jako opozycja nie będziemy się zajmować takimi pyskówkami z Palikotem. Dla nas ten człowiek jest, ale jakby go nie było, zajmijmy się budżetem.
        I tak, dalej i tak dalej.
        Nie cytuje wypowiedzi przedstawicieli kleru nt. Palikota. Jak można się domyślać wszystkie są w duchu chrześcijańskiej miłości bliźniego, tolerancji oraz poszanowania zasad demokracji.
    • mariner4 A dla mnie jest dziwne, jak niektórzy 15.10.11, 12:26
      tak łatwo wpadają w zachwyt nad nową postacią polityki. Palikot to taki sam polityk jak inni i Polski nie zbawi. On kręci swoje lody i realizuje swoje plany, a motłoch się cieszy z nowego "ludzkiego pana".
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka