Dodaj do ulubionych

Tusk trochę jak Putin

21.10.11, 07:51
Tusk działa na podobieństwo Putina - jest problem z dopalaczami - policja zamyka sklepy, jak się okazuje niezgodnie z prawem. Jak kibole przynoszą transparenty atakujące rząd - robi się akcje przeciwko kibolom, teraz akcja z paprykarzami. Można się domyślać dlaczego...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10509835,Operacja__Paprykarze___Plantatorzy_wyludzali_odszkodowania_.html
Obserwuj wątek
    • cwiercinteligentzpis Re: Tusk trochę jak Putin 21.10.11, 08:17
      agnostic5 napisał:

> ... teraz akcja z paprykarzami
      > . Można się domyślać dlaczego...

Dlatego bo kamieniami powinni rzucać tylko niewinni ludzie?
      • agnostic5 Re: Tusk trochę jak Putin 21.10.11, 08:18
        Ja piszę tylko o sposobie uprawiania polityki, która przypomina wschodni standard.
        • ewalongoria Re: Tusk trochę jak Putin 21.10.11, 14:37
          Bo to są wschodnie standardy. Zapewne rządził będzie tez tak długo, jak Putin.

agnostic5 napisał:

> Ja piszę tylko o sposobie uprawiania polityki, która przypomina wschodni standa
          > rd.
          >
          >
        • cwiercinteligentzpis Ciszmy siezatem. Kaczyńki prowadził politykę bez 22.10.11, 07:56

standardów.
          A właśsciwie miał jeden:
          czarne = białe

agnostic5 napisał:

> Ja piszę tylko o sposobie uprawiania polityki, która przypomina wschodni standa
          > rd.
          >
          >
    • chateau Re: Tusk trochę jak Putin 21.10.11, 14:41
      "Do Biura zaczęły bowiem napływać informacje o nieprawidłowościach przy składaniu wniosków o rządową pomoc."

Że niby siepacze Tuska piszą te donosy?
      • wkkr Zawistni sąsiedzi 21.10.11, 14:43
        tak to juz jest.
        Ale dobrze, nie ma co paprykarzy załowac.
    • wkkr Wielkie mi odkrycie 21.10.11, 14:42
      O Putynizacji Tuska mówiłem już rok temu.
      Wszystko siezgada. Akcje przeciw hazardowi, przeciw dopalaczom i kibolom.
      Z jednym zastrzeżeniem.
      Tusk zrobił akcję medialno-policyjną przeciw kibolom po słynnej awanturze w Bydgoszczy.
      Wypowiedzi Tuska oraz działania Policji sprowokowały reakcję kiboli i antytuskowe transparenty.
    • kontrowersyjny_mac Re: Tusk trochę jak Putin 21.10.11, 15:34
      Tylko, że Rosjanie Putina uwielbiają, a Tuska nie bardzo...
    • haen2010 Re: Tusk trochę jak Putin 22.10.11, 08:32
      To nędzne naśladownictwo, nie podobieństwo. Putina Rosjanie w ogromnej większości szanują, numery Tuska budzą śmiech i politowanie. Ot, słabostki ludzkie faceta mającego wybujałe ego, cynicznego bajeranta.
      • agnostic5 Re: Tusk trochę jak Putin 22.10.11, 09:16
        Nie sądziłem, że po 1989 roku jakikolwiek polityk będzie naśladował rosyjskie standardy.
        Cóż...

Władz jednak miesza w głowie. W pewnym momencie nie liczy się już nic, poza jej utrzymaniem.
        Nieważne sprawy kraju, przyszłość narodu, ba nawet partii! Liczy się własna kariera. Odnosi się to zresztą także do drugiego "lidera"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka