Dodaj do ulubionych

Błochowiak płakała?

29.05.04, 12:02
W GW na pierwszej stronie kilka zdjęć z Sejmu (jeśli nie tam, to na
trzeciej). Jednoi z nich przedstawia posłankę Błochowiak przysłaniającą
charakterystycznie oczy dłonią. Podpis: "Błochowiak jest rozgoryczona (...)"
Czyżby pani posłanka aż tak się przejęła, że aż łezki poszły??? Taka twarda
kobieta była...
Obserwuj wątek
    • Gość: waldemas Re: Błochowiak płakała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 12:05
      bez przesady...
    • Gość: wartburg chlipała IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.05.04, 12:10
      pbd2 napisał:

> W GW na pierwszej stronie kilka zdjęć z Sejmu (jeśli nie tam, to na
      > trzeciej). Jednoi z nich przedstawia posłankę Błochowiak przysłaniającą
      > charakterystycznie oczy dłonią. Podpis: "Błochowiak jest rozgoryczona (...)"
      > Czyżby pani posłanka aż tak się przejęła, że aż łezki poszły??? Taka twarda
      > kobieta była...

Płakała albo co najmniej chlipała...
      • Gość: waldemas Re: chlipała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.04, 12:11
        byc moze siorbala noskiem, bo za dluga sciezke sobie usypala?
        • Gość: wartburg w spazmach IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.05.04, 12:30
          Przyjrzałem się tej migawce ponownie i muszę się skorygować. Anita dostała
          spazmów. A w ogóle zdjęcie to jest nas wyraz wymowne. Jak gdyby z pogrzebu
          albo innych uroczystości żałobnych... Również towarzysze z SLD, którzy Anitę
          pocieszają, wyglądają jakby mieli się lada chwila rozpłakać.

serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,1825907.html?x=7
          • kataryna.kataryna Re: w spazmach 29.05.04, 12:37
            Gość portalu: wartburg napisał(a):

> Przyjrzałem się tej migawce ponownie i muszę się skorygować. Anita dostała
            > spazmów. A w ogóle zdjęcie to jest nas wyraz wymowne. Jak gdyby z pogrzebu
            > albo innych uroczystości żałobnych... Również towarzysze z SLD, którzy Anitę
            > pocieszają, wyglądają jakby mieli się lada chwila rozpłakać.

To był piękny pogrzeb. SLD jest w sytuacji tragicznej, bo nawet jak znajdą
            jakieś formalne kruczki i odkręcą to i tak im nic nie pomoże, wczoraj wszyscy
            widzieli co sie dzieje. Jeśli SLD chce utrwalić swój wizerunek mataczy przed
            wyborami, to jest na najlepszej drodze.
            • goniacy.pielegniarz Re: w spazmach 29.05.04, 12:43
              kataryna.kataryna napisała:

> To był piękny pogrzeb. SLD jest w sytuacji tragicznej, bo nawet jak znajdą
              > jakieś formalne kruczki i odkręcą to i tak im nic nie pomoże, wczoraj wszyscy
              > widzieli co sie dzieje. Jeśli SLD chce utrwalić swój wizerunek mataczy przed
              > wyborami, to jest na najlepszej drodze.

To już chyba rzeczywiście pogrzeb. Nawet jeśli będzie następne głosowanie, to
              prawdopodobna jest większość dla raportu Ziobry. Jeśli opozycja się znowu
              zmobilizuje (a każda partia będzie musiała, jeśli będzie chciała wyjść z
              twarzą), to będzie dobrze. SdPL pozostaje tylko nie wziąć udziału w głosowaniu,
              co tylko zwiększ szansę na większość po stronie raportu Ziobry. Nie poprą
              przecież raportu Anity. No, mogą się wstrzymać od głosu, ale wtedy będzie to
              oznaczało de facto głosowanie na korzyść SLD.
              • Gość: b wynik jeszcze nieprzesądzony IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 12:45
                Pamiętaj, GP, że dla Samoobory to naprawdę nie ma znaczenia, na co zagłosują.
                Ich obchodzą tylko ciaćki, jak to się kiedyś mówiło.
              • kataryna.kataryna Re: w spazmach 29.05.04, 12:50
                goniacy.pielegniarz napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                >
                >
                > > To był piękny pogrzeb. SLD jest w sytuacji tragicznej, bo nawet jak znajdą
                >
                > > jakieś formalne kruczki i odkręcą to i tak im nic nie pomoże, wczoraj wszy
                > scy
                > > widzieli co sie dzieje. Jeśli SLD chce utrwalić swój wizerunek mataczy prz
                > ed
                > > wyborami, to jest na najlepszej drodze.
                >
                >
                > To już chyba rzeczywiście pogrzeb. Nawet jeśli będzie następne głosowanie, to
                > prawdopodobna jest większość dla raportu Ziobry. Jeśli opozycja się znowu
                > zmobilizuje (a każda partia będzie musiała, jeśli będzie chciała wyjść z
                > twarzą), to będzie dobrze. SdPL pozostaje tylko nie wziąć udziału w
                głosowaniu,
                >
                > co tylko zwiększ szansę na większość po stronie raportu Ziobry. Nie poprą
                > przecież raportu Anity. No, mogą się wstrzymać od głosu, ale wtedy będzie to
                > oznaczało de facto głosowanie na korzyść SLD.

To co sie stanie w Sejmie jest już nieistotne bo wyborcy mogli się wczoraj
                napatrzeć do czego jest zdolne SLD. A sceny z wczorajszych obrad to wymarzony
                materiał do filmików wyborczych opozycji.
                • Gość: b dziękuję, Kataryno, IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 12:54
                  że tak wdzięcznie sąsiadujesz z moimi postami. Nawet jeśli to przypadek, czuję
                  się zaszczycony.
                  • kataryna.kataryna Re: dziękuję, Kataryno, 29.05.04, 12:55
                    Gość portalu: b napisał(a):

> że tak wdzięcznie sąsiadujesz z moimi postami. Nawet jeśli to przypadek,
                    czuję
                    > się zaszczycony.

Znowu mnie szczypiesz? :)
                    • Gość: b 2 minuty Janika IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 12:59
                      ale tym razem b. pokojowo.
                      Przy okazji zdradzę, że za Twoim ogłoszeniem właczyłem tv o 12.00 i zacząłem
                      słuchać Janika. To nie wszystko: zasnąłem po 2 minutach... I teraz nie wiem, co
                      się ważnego w Polsce wydarzyło.
                      • kataryna.kataryna Re: 2 minuty Janika 29.05.04, 13:01

> ale tym razem b. pokojowo.
                        > Przy okazji zdradzę, że za Twoim ogłoszeniem właczyłem tv o 12.00 i zacząłem
                        > słuchać Janika. To nie wszystko: zasnąłem po 2 minutach... I teraz nie wiem,
                        co
                        >
                        > się ważnego w Polsce wydarzyło.

Janik wydał oświadczenie, że jeszcze nie umarli.
                        • Gość: b Re: 2 minuty Janika IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 13:03
                          ma to na piśmie?
                  • Gość: Saszka Re: dziękuję, Kataryno, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 13:11
                    B. jakoś się nie dowiedziałem jaką to książkę powienienem przeczytać, pewnie
                    miałeś na myśli podręcznik do historii.

Może i sld padnie, ale co z tego.
                    Uważam, że nade wszystko należy zlikwidować koryto.
                    • Gość: b coś nowego IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 13:17
                      ach, prawda. Jakąś nową, w której nie będą powtarzali oklepanych frazesów
                      o "zdradzie" w 1989 etc.
                      Albo może klasyka? Na początek polecam "Pochwałę historii" Marca Blocha.

Znacznie pilniejszą sprawą od upadku SLD jest upadek Samoobrony.
                      • Gość: Saszka Re: coś nowego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.04, 13:35
                        Hmm pochwałę Historii spoko przejrzę, może nawet przeczytam.
                        A co do upadku Samoobrony to tylko pobożne życzenia.
                        Samoobrona nie upadnie. Można ją co najwyżej zlikwidować,ale to też tylko
                        pobożne życzenia.
                        Uważam, że nadewszystko należy zlikwidować koryto.
          • Gość: werner h. nawet maszyny mogą szlochać IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 12:37
            Czego by o kapralu nie powiedzieć, to to, że zapłacze, wydawało się nie do
            pomyślenia.
            Swoją drogą uważam, że szlochała tylko dlatego, że to właśnie raport Ziobry
            został przegłosowany. Dla niej to była walka osobista.
            • Gość: extra Re: nawet maszyny mogą szlochać IP: *.udn.pl 29.05.04, 12:48
              Gość portalu: werner h. napisał(a):
              > Czego by o kapralu nie powiedzieć, to to, że zapłacze, wydawało się nie do
              > pomyślenia.

:))) obejrzałem to zdjęcie dokładnie, bo też nie mogłem uwierzyć. Ale "to to"
              chyba rzeczywiście płakało! To niesamowite!

Jej oddanie sprawom towarzyszy musi być bezgraniczne...
    • Gość: kudłaty 77 Płakała jak stadko bobrów! IP: 193.0.117.* 29.05.04, 12:25
      Oj, płakała, choć zapewne w sejmie trochę się opanowywała.Później pewnie sobie
      ulżyła.Oj, poduszeczka w nocy pewnie była cała mokra! Ona (tzn. Błochowiak, nie
      poduszka) sie chyba zupełnie nie spodziewała takiego przebiegu sprawy... Jak
      zresztą wszyscy jej bardziej doświadczeni i mądrzejsi koledzy. :)))
      • Gość: b przy okazji IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 12:39
        Tymczasem Aleksander K. już powinien składać podziękowania Leszkowi M. i
        krzysztofowi J. za te wszystkie "harce i zabawy" (oreślenie Wunderbara). Gdyby
        nie ich harce, SLD mogło doprowadzić do np. wybrania raportu Nałęcza i wtedy
        Aleksander K. mógłby spać spokojnie. Podobnie Leszek M.
    • Gość: b Z Andrzejem na "Ty" IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 12:53
      Za Kataryną:)

"zaczęliśmy krzyczeć "Andrzej nie daj się" -
      mówi Barbara Marianowska, posłanka PiS."

To ciekawe, jak ci różni panowie posłowie i panie posłanki się ze sobą
      kolegują. Kiedyś Kaczyński mówił o Samooborze: "Istnieją między nami podziały
      kulturowe", teraz zaś posłanka PiS kibicuje "Andrzejowi" i jeszcze dodaje,
      że "w sprawie ważnej dla Polski zachował się godnie". Albo ona taka naiwna,
      albo ja taki naiwny.
      • goniacy.pielegniarz Re: Z Andrzejem na "Ty" 29.05.04, 13:05

> Za Kataryną:)
        >
        > "zaczęliśmy krzyczeć "Andrzej nie daj się" -
        > mówi Barbara Marianowska, posłanka PiS."
        >
        > To ciekawe, jak ci różni panowie posłowie i panie posłanki się ze sobą
        > kolegują. Kiedyś Kaczyński mówił o Samooborze: "Istnieją między nami podziały
        > kulturowe", teraz zaś posłanka PiS kibicuje "Andrzejowi" i jeszcze dodaje,
        > że "w sprawie ważnej dla Polski zachował się godnie". Albo ona taka naiwna,
        > albo ja taki naiwny.

Wczoraj Bielan mówił, że oni podłapali z tym "Andrzejem", bo usłyszeli, jak
        Miller z tym wystrzelił, więc wszyscy zaczęłi krzyczeć "Andrzej". Tak więc
        możesz być spokojny :)
      • Gość: wartburg czekamy IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.05.04, 13:09

> Za Kataryną:)
        >
        > "zaczęliśmy krzyczeć "Andrzej nie daj się" -
        > mówi Barbara Marianowska, posłanka PiS."
        >
        > To ciekawe, jak ci różni panowie posłowie i panie posłanki się ze sobą
        > kolegują. Kiedyś Kaczyński mówił o Samooborze: "Istnieją między nami podziały
        > kulturowe", teraz zaś posłanka PiS kibicuje "Andrzejowi" i jeszcze dodaje,
        > że "w sprawie ważnej dla Polski zachował się godnie". Albo ona taka naiwna,
        > albo ja taki naiwny.

Mnie też zaskoczyło (i to dość nieprzyjemnie) kibicowanie Lepperowi przez
        posłankę PiSu, mimo że w sensie strategicznym miała rację. Cel uświęca środki,
        jak mawiał niegdyś pewien wąsacz z fajką... A poza tym sytuacja była doprawdy
        szczególna.

Zastanawiam się, czym mógł grozić Miller Andrzejowi? Pewnie kwitami. Jeśli
        tak, to czekam z najwyższą niecierpliwością, czego dowiemy się w najbliższej
        przyszłości o naszym bohaterze Lepperze. Mam nadzieję, że pogróżki nie były
        gołosłowne i że Miller nie ma już nic do stracenia. Leszek, zagraj w otwarte
        karty. Czekamy.
        • Gość: werner h. wyżywienie IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 13:13
          jak SLDowcy i Lepperowcy zaczną teraz wojnę na kwity, to na co najmniej pół
          roku wystarczy i żadne reformy i ustawy o służbie zdrowia nie będą nam
          potrzebne.
          • kataryna.kataryna Re: wyżywienie 29.05.04, 13:17
            Gość portalu: werner h. napisał(a):

> jak SLDowcy i Lepperowcy zaczną teraz wojnę na kwity, to na co najmniej pół
            > roku wystarczy i żadne reformy i ustawy o służbie zdrowia nie będą nam
            > potrzebne.

A ja własnie licze na to, że im Millerowi puszczą nerwy i powie coś o Lepperze,
            a ten się zacznie odgryzać i nareszcie dowiemy sie może o układach ze służbami
            specjalnymi i innych cudach.
            • Gość: b żeby było jasne IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 13:20
              ja też na to liczę.
              Tyle że jeszcze wyrażam obawę, że to może być sposób SLD na przedłużenie
              władzy... no ale za to wtedy koniec będzie znacznie gorszy niż wczorajsza
              uwerturka.
              • kataryna.kataryna Re: żeby było jasne 29.05.04, 13:22

> ja też na to liczę.
                > Tyle że jeszcze wyrażam obawę, że to może być sposób SLD na przedłużenie
                > władzy... no ale za to wtedy koniec będzie znacznie gorszy niż wczorajsza
                > uwerturka.

Może jestem naiwna ale myślę, że wczoraj SLD utonęło i już nie wypłynie, liczę,
                że się zagotuje i pociągnie za sobą SO.
                • Gość: paul mc let it be IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 14:41
                  > Może jestem naiwna ale myślę, że wczoraj SLD utonęło i już nie wypłynie,
                  liczę,
                  >
                  > że się zagotuje i pociągnie za sobą SO.
              • Gość: wartburg wojna na kwity IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.05.04, 13:25

> ja też na to liczę.
                > Tyle że jeszcze wyrażam obawę, że to może być sposób SLD na przedłużenie
                > władzy... no ale za to wtedy koniec będzie znacznie gorszy niż wczorajsza
                > uwerturka.

Nie masz racji. Wojna na kwity może dużo wyjaśnić i rozjaśnić - przede
                wszystkim tym zastępom nieprzemakalnych ćwoków, którzy oddają swoje głosy na
                Leppera. Ja osobiście taki rozwój sytuacji uważam za pożądany.
                • Gość: b wojna na kwity - jak najbardziej IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 29.05.04, 14:43
                  ja też uważam, że to byłoby dobrze, gdyby nawzajem się pozabijali.
                  Byle przy tym nie mieli wpływu na rządzenie.
    • Gość: rokitka ROKITA obgryzał paznokcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 13:14
      A widzieliście jak zachowywał sie Rokita, gdy odpadł jego raport? Taki skulony,
      zmartwiny, podparty, cgyba paznokcie obgryzał...
      • Gość: wartburg Re: ROKITA obgryzał paznokcie? IP: *.b.dial.de.ignite.net 29.05.04, 13:17
        Gość portalu: rokitka napisał(a):

> A widzieliście jak zachowywał sie Rokita, gdy odpadł jego raport? Taki
        skulony,
        >
        > zmartwiny, podparty, cgyba paznokcie obgryzał...

Naprawdę? A niech to...
        • Gość: rokitka Re: ROKITA obgryzał paznokcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 13:20
          Czy widziałeś by podszedł do Ziobry i mu gratulował? Ziobro jest po prostu
          lepszy. PiSowi pójdą teraz sondaże w górę!
          • law_and_justice Re: ROKITA obgryzał paznokcie? 29.05.04, 14:58
            > Czy widziałeś by podszedł do Ziobry i mu gratulował? Ziobro jest po prostu
            > lepszy. PiSowi pójdą teraz sondaże w górę!

Cieszył się, klaskał energicznie razem z Zytą. Nie sądze, żeby miał komuś za
            złe. Za jego raportem konsekwetnie głosowała tylko PO, za Ziobro PiS, LPR, koła
            prawicowe - to dawało więcej głosów.
    • Gość: Mlody A posel "Zero" niezdrowo sie podniecal IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.05.04, 14:45
      infantylne gadki...
      • numer11 Re: A Anita pewnie nie może sobie darować 29.05.04, 15:06
        że nie załatwiła Ziobra jak siedzieli obok siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka