damakier1 07.11.11, 11:14 Uroczystość wydawania zaświadczeń nowym posłom bez marszałka. Jeśli Schetyna jest żywy i nie leży od stóp do głów w gipsie, to nic go nie usprawiedliwia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike.recz Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 11:57 Dopiero doczytałem. Jego nieobecność jest skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 11:58 damakier1 napisała: > Uroczystość wydawania zaświadczeń nowym posłom bez marszałka. > Jeśli Schetyna jest żywy i nie leży od stóp do głów w gipsie, to nic go nie us > prawiedliwia! a ja tak nie myślę. to rozdawanie zaświadczeń, a nie ślubowanie. jak dla mnie, pohukiwanie dziennikarzy gdzie też jest G. Schetyna, to dlatego bardziej, że, póki co, o ziobrzystach już było do znudzenia i teraz trzeba czekać na odrzucenie ich odwołania. no to potrzeba jest się zająć czymś innym. może jeszcze zjawi się, gdy będą nazwiska na "S" wyczytywać. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 12:24 Jak to tylko rozdawanie zaświadczeń i żadna ważna uroczystość, to se równie dobrze może każdy do biura wpaść stosowne zaświadczenia pobrac i nie ma potrzeby robienia takiego spędu. To pierwsze spotkanie wszystkich nowych posłów w Sejmie i według mnie gospodarz obowiązkowo powinien ich przywitać. Tyle się narzeka, że wszystko nam zbylejaczało i niczego należytym szacunkiem nie darzymy, a jak mam uważać, że bycie posłem to zaszczyt i zobowiązanie skoro marszałkowi sejmu nie chce sie nawet z fotela podnieść i przyjść na uroczystość. A właśnie to, że zlekceważył uroczystość może nie najwyższej rangi, ale dla wielu posłów-ebiutantów na pewno bardzo ważną, świadczy o braku klasy. I jeszcze jest jeden aspekt aspekt tej nieobecności - w sytuacji, gdy tyle sie mówi o roźdźwiękach w partii, o konflikcie Schetyny z premierem, lojalność nakazuje nie dawać żadnych pretekstów do potwierdzania tezy o słabości Platformy i jej rychłym rozłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 12:04 Spokojnie, to nie jest ślubowanie :) Nie wydaje mi się, by marszałek musiał być obecny przy "wydawaniu zaświadczeń", to nie jest żadna ważna uroczystość. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 12:23 "Na początku uroczystości odśpiewany został hymn narodowy. Potem głos zabrał przewodniczący PKW Stefan Jaworski, który wręczając zaświadczenia, życzył posłom sukcesów w działalności parlamentarnej." Rola Schetyny w dzisiejszej uroczystości to - ustawić się w kolejce po zaświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 12:33 senior, nie ? Tamten sejm należy do przeszłości. Niemniej też mi się wydaje, że grzeczność wymagałaby od poprzedniego marszałka obecności. Grzeczność, grzeczność... Coś mi się majaczy... Co to było takiego ? Pamięta ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 13:30 Grzeczność to tylko KAMYCZEK i niejaki BOZIEWICZ. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 18:45 gat45 napisała: > senior, nie ? Tamten sejm należy do przeszłości. Niemniej też mi się wydaje, że > grzeczność wymagałaby od poprzedniego marszałka obecności. Grzeczność, grzeczn > ość... Coś mi się majaczy... Co to było takiego ? Pamięta ktoś ? Zaraz, zaraz ! Zaświadczenia potwierdzające wybór na posła RP wydawał przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej i on był głównodowodzącym na tej uroczystości. Pan Schetyna mógł co najwyżej , podobnie jak inni posłowie, odebrać to zaświadczenie, jak równy z równymi. Jakąż inną rolę mógł na tym spotkaniu pełnić? Wypchnąć się przed gospodarza? Grzecznie to? Jakoś problemu nie widzę, ale szanuję waszą wrażliwość :) Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 21:24 > > Zaraz, zaraz ! > Zaświadczenia potwierdzające wybór na posła RP wydawał przewodniczący Państwowe > j Komisji Wyborczej i on był głównodowodzącym na tej uroczystości. Pan Schetyn > a mógł co najwyżej , podobnie jak inni posłowie, odebrać to zaświadczenie, jak > równy z równymi. No może i rzeczywiście? Jak włączyłam akurat na początku uroczystości, to mnie tak jakoś ruszyło, że brakuje marszałka. Ale Ty, Olga i jeszcze Etta trochę mnie przekonałyscie. Zresztą jak w którejś powtórce usłyszałam, ze przewodniczący PKW, było nie było sędzia, a nie jakiś kmiot mówi, że w tym momencie posłowie się włanczają.... - to już mi w ogóle przeszło. Powiedzmy, że nie musi Schetyna być nieżywy ani cały w gipsie bym go usprawiedliwiła. Wystarczy, że mu się nie chciało przyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 21:42 Ciekawe czy Schetyna liczy swoje "szable" i przemyśliwa nad wariantem a'la Ziobro. Jeżeli nie przyjmie stanowiska rządowego i postanowi pozostać "zwykłym" posłem, to będzie znaczyło że Tusk ma problem... Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 13:15 "Dróg przybywa , stadiony rosną , Orliki w każdej gminie ..................." Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 13:30 "Dróg przybywa , stadiony rosną , Orliki w każdej gminie ..................." - to prawda, ale co to ma do tematu wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: ... ale co to ma do tematu wątku? Droga damo! 07.11.11, 14:32 Czy w konkretnej sytuacji, że tak z zadęciem powiem w aktualnej sytuacji społeczno-gospodarczej po wyborach Schetyna, Grabarczyk, nawet Tusk a także Ziobro, Kurski, Cymański a wcześniej Kluziki, Poncliki, Jakubiki, Kowaliki TO JAKIEŚ WĄTKI ???? Czy tylko zwykły DYM? Nie wiem komu potrzebny bo mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: ... ale co to ma do tematu wątku? Droga damo! 07.11.11, 15:07 Mnie jak coś jest do niczego niepotrzebne, to nie oglądam, nie czytam i nie komentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: damakier1 - stanowczo "argumentuję", że 08.11.11, 09:58 nie mam więcej argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 13:37 Dróg przestaje przybywać,stadionów rosnąć a Orlik zamieniły się w kpt Wronę.Bo przecież już po wyborach więc będzie przybywać bezrobotnych i biednych,rosnąć zaczną długi a maleć pensje,Orliki zamienią się w Świetliki......a w zimie w lodowiska..... Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 15:19 A czego się spodziewaliście? Tusk nigdy nie przejdzie nad jego ostatnią prowokacją wobec kibiców do porządku dziennego. Tego zamykania stadionów przez jego kumpli wojewodów i aresztów kiboli protestujących przeciwko takim idiotyzmom. To wszystko poszło na konto Tuska, a on ma zajoba na punkcie futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: "on ma zajoba na punkcie futbolu" 08.11.11, 10:01 Ale to i tak lepiej niż mieć zajoba na punkcie PalikNota! Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 19:41 Ze Schetyną....NIC, co by mogło interesować normalnego obywatela. Miał w tym czasie spotkanie z Tuskiem w sprawie objęcia jednego z ministerstw (ponoć transportu). A więc, SPOKOJNIE, bez nerwów, Schetyna żyje i pojawi się, jak będzie taka potrzeba, dziś jej NIE BYŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol schetyna na miejsce grabarczyka 07.11.11, 21:36 grabarczyk jako vice-schetyna Odpowiedz Link Zgłoś