Dodaj do ulubionych

Co ze Schetyną???

07.11.11, 11:14
Uroczystość wydawania zaświadczeń nowym posłom bez marszałka.
Jeśli Schetyna jest żywy i nie leży od stóp do głów w gipsie, to nic go nie usprawiedliwia!
Obserwuj wątek
    • mike.recz Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 11:57
      Dopiero doczytałem. Jego nieobecność jest skandalem.
    • olga_w_ogrodzie Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 11:58

damakier1 napisała:

> Uroczystość wydawania zaświadczeń nowym posłom bez marszałka.
      > Jeśli Schetyna jest żywy i nie leży od stóp do głów w gipsie, to nic go nie us
      > prawiedliwia!

a ja tak nie myślę.
      to rozdawanie zaświadczeń, a nie ślubowanie.
      jak dla mnie, pohukiwanie dziennikarzy gdzie też jest G. Schetyna, to dlatego bardziej,
      że, póki co, o ziobrzystach już było do znudzenia i teraz trzeba czekać na odrzucenie ich odwołania.
      no to potrzeba jest się zająć czymś innym.

może jeszcze zjawi się, gdy będą nazwiska na "S" wyczytywać.
      • damakier1 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 12:24
        Jak to tylko rozdawanie zaświadczeń i żadna ważna uroczystość, to se równie dobrze może każdy do biura wpaść stosowne zaświadczenia pobrac i nie ma potrzeby robienia takiego spędu.
        To pierwsze spotkanie wszystkich nowych posłów w Sejmie i według mnie gospodarz obowiązkowo powinien ich przywitać.
        Tyle się narzeka, że wszystko nam zbylejaczało i niczego należytym szacunkiem nie darzymy, a jak mam uważać, że bycie posłem to zaszczyt i zobowiązanie skoro marszałkowi sejmu nie chce sie nawet z fotela podnieść i przyjść na uroczystość. A właśnie to, że zlekceważył uroczystość może nie najwyższej rangi, ale dla wielu posłów-ebiutantów na pewno bardzo ważną, świadczy o braku klasy.
        I jeszcze jest jeden aspekt aspekt tej nieobecności - w sytuacji, gdy tyle sie mówi o roźdźwiękach w partii, o konflikcie Schetyny z premierem, lojalność nakazuje nie dawać żadnych pretekstów do potwierdzania tezy o słabości Platformy i jej rychłym rozłamie.
    • ta Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 12:04
      Spokojnie, to nie jest ślubowanie :)
      Nie wydaje mi się, by marszałek musiał być obecny przy "wydawaniu zaświadczeń", to nie jest żadna ważna uroczystość.
    • lump-1 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 12:23
      "Na początku uroczystości odśpiewany został hymn narodowy. Potem głos zabrał przewodniczący PKW Stefan Jaworski, który wręczając zaświadczenia, życzył posłom sukcesów w działalności parlamentarnej."

Rola Schetyny w dzisiejszej uroczystości to - ustawić się w kolejce po zaświadczenie.
    • gat45 Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 12:33
      senior, nie ? Tamten sejm należy do przeszłości. Niemniej też mi się wydaje, że grzeczność wymagałaby od poprzedniego marszałka obecności. Grzeczność, grzeczność... Coś mi się majaczy... Co to było takiego ? Pamięta ktoś ?
      • zoil44elwer Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 13:30
        Grzeczność to tylko KAMYCZEK i niejaki BOZIEWICZ.
      • ta Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 18:45
        gat45 napisała:

> senior, nie ? Tamten sejm należy do przeszłości. Niemniej też mi się wydaje, że
        > grzeczność wymagałaby od poprzedniego marszałka obecności. Grzeczność, grzeczn
        > ość... Coś mi się majaczy... Co to było takiego ? Pamięta ktoś ?

Zaraz, zaraz !
        Zaświadczenia potwierdzające wybór na posła RP wydawał przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej i on był głównodowodzącym na tej uroczystości. Pan Schetyna mógł co najwyżej , podobnie jak inni posłowie, odebrać to zaświadczenie, jak równy z równymi.
        Jakąż inną rolę mógł na tym spotkaniu pełnić? Wypchnąć się przed gospodarza? Grzecznie to?
        Jakoś problemu nie widzę, ale szanuję waszą wrażliwość :)
        • damakier1 Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 21:24
          >
          > Zaraz, zaraz !
          > Zaświadczenia potwierdzające wybór na posła RP wydawał przewodniczący Państwowe
          > j Komisji Wyborczej i on był głównodowodzącym na tej uroczystości. Pan Schetyn
          > a mógł co najwyżej , podobnie jak inni posłowie, odebrać to zaświadczenie, jak
          > równy z równymi.

No może i rzeczywiście? Jak włączyłam akurat na początku uroczystości, to mnie tak jakoś ruszyło, że brakuje marszałka. Ale Ty, Olga i jeszcze Etta trochę mnie przekonałyscie. Zresztą jak w którejś powtórce usłyszałam, ze przewodniczący PKW, było nie było sędzia, a nie jakiś kmiot mówi, że w tym momencie posłowie się włanczają.... - to już mi w ogóle przeszło.
          Powiedzmy, że nie musi Schetyna być nieżywy ani cały w gipsie bym go usprawiedliwiła. Wystarczy, że mu się nie chciało przyjść.
          • kzet69 Re: Teraz głównodowodzącym jest chyba marszałek 07.11.11, 21:42
            Ciekawe czy Schetyna liczy swoje "szable" i przemyśliwa nad wariantem a'la Ziobro. Jeżeli nie przyjmie stanowiska rządowego i postanowi pozostać "zwykłym" posłem, to będzie znaczyło że Tusk ma problem...
    • lionold Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 13:15
      "Dróg przybywa , stadiony rosną , Orliki w każdej gminie ..................."
      • damakier1 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 13:30
        "Dróg przybywa , stadiony rosną , Orliki w każdej gminie ..................." - to prawda, ale co to ma do tematu wątku?
        • lionold Re: ... ale co to ma do tematu wątku? Droga damo! 07.11.11, 14:32
          Czy w konkretnej sytuacji, że tak z zadęciem powiem w aktualnej sytuacji społeczno-gospodarczej po wyborach Schetyna, Grabarczyk, nawet Tusk a także Ziobro, Kurski, Cymański a wcześniej Kluziki, Poncliki, Jakubiki, Kowaliki TO JAKIEŚ WĄTKI ???? Czy tylko zwykły DYM? Nie wiem komu potrzebny bo mnie nie.
          • damakier1 Re: ... ale co to ma do tematu wątku? Droga damo! 07.11.11, 15:07
            Mnie jak coś jest do niczego niepotrzebne, to nie oglądam, nie czytam i nie komentuję.
            • lionold Re: damakier1 - stanowczo "argumentuję", że 08.11.11, 09:58
              nie mam więcej argumentów.
      • zoil44elwer Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 13:37
        Dróg przestaje przybywać,stadionów rosnąć a Orlik zamieniły się w kpt Wronę.Bo przecież już po wyborach więc będzie przybywać bezrobotnych i biednych,rosnąć zaczną długi a maleć pensje,Orliki zamienią się w Świetliki......a w zimie w lodowiska.....
    • haen2010 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 15:19
      A czego się spodziewaliście? Tusk nigdy nie przejdzie nad jego ostatnią prowokacją wobec kibiców do porządku dziennego. Tego zamykania stadionów przez jego kumpli wojewodów i aresztów kiboli protestujących przeciwko takim idiotyzmom.

To wszystko poszło na konto Tuska, a on ma zajoba na punkcie futbolu.
      • lionold Re: "on ma zajoba na punkcie futbolu" 08.11.11, 10:01
        Ale to i tak lepiej niż mieć zajoba na punkcie PalikNota!
    • etta2 Re: Co ze Schetyną??? 07.11.11, 19:41
      Ze Schetyną....NIC, co by mogło interesować normalnego obywatela. Miał w tym czasie spotkanie z Tuskiem w sprawie objęcia jednego z ministerstw (ponoć transportu).
      A więc, SPOKOJNIE, bez nerwów, Schetyna żyje i pojawi się, jak będzie taka potrzeba, dziś jej NIE BYŁO.
    • hordol schetyna na miejsce grabarczyka 07.11.11, 21:36
      grabarczyk jako vice-schetyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka