Dodaj do ulubionych

Będą kupczyć naszym godłem narodowym!

14.11.11, 07:31
A Pan Kazimierz Górski się w grobie przewraca:
www.tvn24.pl/-1,1724159,0,1,orzel-jeszcze-moze-wrocic,wiadomosc.html
Powinno się ten cały PZPN rozpędzić na cztery wiatry i niech chlają za swoje. Wystarczy na nich popatrzeć nie trzeba nawet pobierać krwi i robić prób wątrobowych, oni są karskopodobni, a purpura ich nosów dorównuje "Meleksowi"!
Obserwuj wątek
    • ave.duce Wisi mi i powiewa ten "orzełek"... 14.11.11, 08:30
      Interesuje mnie poziom gry reprezentacji.
      • marouder-pl Bedziesz kibicowac reprezentacji Zwiazku... 14.11.11, 09:13
        ..Kynologicznego? To "cos tam" na koszulce kojarzy mi sie z pieskiem.
        • zapijaczony_ryj [...] 14.11.11, 09:21
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • ave.duce A mnie z PiS/kiem 14.11.11, 09:27
          marouder-pl napisał:

> To "cos tam" na koszulce kojarzy mi sie z pieskiem.

I nie tylko mnie >

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pis-owski-orzel-w-logo-pzpn,1,4242731,wiadomosc.html
          • zapijaczony_ryj [...] 14.11.11, 09:55
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • ave.duce Re: A mnie z PiS/kiem 14.11.11, 10:18
              A jego akolici w PZPN.
      • humbak Re: Wisi mi i powiewa ten "orzełek"... 14.11.11, 12:27
        To i tak nieźle. Mnie nasza piłka nożna generalnie wisi:)
        • ave.duce Re: Wisi mi i powiewa ten "orzełek"... 14.11.11, 12:39
          Między nami > mnie też :)
          • zapijaczony_ryj Re: Wisi mi i powiewa ten "orzełek"... 14.11.11, 16:11
            ave.duce napisała:

> Między nami > mnie też :)

a mnie nie i juz pomijam, ze te koszulki są po prostu bardzo brzydkie, wręcz ochydne , szczególnie ten czerwony prostokąt na białym tle:
            borysopis.blox.pl/resource/polska_reprezentacja_stroje_newspix_listopad_2011_648.jpeg
            Szczególnie jak porównać do starych:
            dunikowski.net/furlag/allegro/polska/03.jpg
            Dodam jeszcze, ze usłyszałem dziś, ze te nowe projektowano...18 MIESIĘCY, a to juz są jaja
            • zapijaczony_ryj Oczywiście ohydne, a nie ochydne 14.11.11, 16:12
              zapijaczony_ryj napisał:

> ave.duce napisała:
              >
              > > Między nami > mnie też :)
              >
              > a mnie nie i juz pomijam, ze te koszulki są po prostu bardzo brzydkie, wręcz oc
              > hydne , szczególnie ten czerwony prostokąt na białym tle:
              > borysopis.blox.pl/resource/polska_reprezentacja_stroje_newspix_listopad_2011_648.jpeg
              > Szczególnie jak porównać do starych:
              > dunikowski.net/furlag/allegro/polska/03.jpg
              > Dodam jeszcze, ze usłyszałem dziś, ze te nowe projektowano...18 MIESIĘCY, a to
              > juz są jaja
    • olo-x Re: Będą kupczyć naszym godłem narodowym! 14.11.11, 09:25
      Masz rację "ryjku..." w zupełności ale ja słyszałem że w "mieście piernika "mają opracować nowe logo na koszulki ale chyba "piernika" nie polecą
    • damakier1 Re: Będą kupczyć naszym godłem narodowym! 14.11.11, 09:46
      Słyszałam, że naszych piłkarzy sponsoruje "Biedronka"?

To aż się prosi logo:
      Tekst linka

a hymn:
      www.youtube.com/watch?v=dOaWLfHTwp8&feature=related
      • ave.duce Re: Będą kupczyć naszym godłem narodowym! 14.11.11, 13:06
        Spocik reklamowy ... by się przydał.
    • tornson Przestań bredzić! W 1989 zmieniono orzełka 14.11.11, 12:21
      piastowskiego, z którym występowały Orły Górskiego, na orzełka z koroną. I co? Ktoś jęczał z tego powodu? Teraz znowu zmieniono kształt orzełka, tym razem tylko dla piłkarzy i wielka afera, bo pismaki znów mogą podgrzać atmosfera a tępy bezmózgi motłoch z radością podchwyci każdą nagonkę.
      • humbak Re: Przestań bredzić! W 1989 zmieniono orzełka 14.11.11, 12:24
        Czemu piastowskiego?
        • tornson Re: Przestań bredzić! W 1989 zmieniono orzełka 14.11.11, 12:52
          humbak napisał:

> Czemu piastowskiego?
          Bo za piastów wprowadzono po raz pierwszy orła jako godło polski i był to orzeł bez korony.
          • humbak Re: Przestań bredzić! W 1989 zmieniono orzełka 14.11.11, 12:57
            Trudno powiedzieć. Ten kurak od Chrobrego miał na głowie jakiś wzorek, co koroną być mógł. Co było wcześniej raczej nie wiadomo. A później korona już za Piastów była:
            akromer.republika.pl/orzel.html
            Problem w tym że PRLowski orzełek nie przypomina raczej tych piastowskich.
            • humbak Re: Przestań bredzić! W 1989 zmieniono orzełka 14.11.11, 12:58
              Powiedzmy że nie tyle była co bywała:)
              • tornson Tutaj masz wprost orła piastowskiego: 14.11.11, 13:27
                pl.wikipedia.org/wiki/Piastowie#Orze.C5.82_piastowski
                Może rzeczywiście już za piastów herbem stał się orzeł w koronie (to chyba miało związek z koronowaniem Chrobrego na króla), ale jednak Orzeł Piastowski to generanie orzeł bez korony.
                • humbak Re: Tutaj masz wprost orła piastowskiego: 14.11.11, 13:31
                  Niaha... Więc mówisz o rodowym herbie. No to trza było od razu. Tylko właściwą głąź weź:)
                  • tornson Re: Tutaj masz wprost orła piastowskiego: 14.11.11, 13:34
                    humbak napisał:

> Niaha... Więc mówisz o rodowym herbie. No to trza było od razu. Tylko właściwą
                    > głąź weź:)
                    Nie interesowałem się nigdy zbytnio heraldyką. Utarło się że orzeł za PRLu był orłem piastowskim i tak go określiłem, nigdy głębiej w to nie wchodziłem. :)
                    • humbak Re: Tutaj masz wprost orła piastowskiego: 14.11.11, 13:37
                      Ja też nie przesadnie. Zdziwiło mnie po prostu to określenie właśnie dlatego że godło za czasów piastów było bardzo zmienne, ale tak jak za PRLu (ani obecnie) raczej nie wyglądało.
                      Wyjaśnione.
                • zapijaczony_ryj Re: Tutaj masz wprost orła piastowskiego: 16.11.11, 07:48
                  tornson napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Piastowie#Orze.C5.82_piastowski
                  > Może rzeczywiście już za piastów herbem stał się orzeł w koronie (to chyba miał
                  > o związek z koronowaniem Chrobrego na króla), ale jednak Orzeł Piastowski to ge
                  > neranie orzeł bez korony.

MOże być i pastowski byle nie był PiS_dowski
      • ukos Ty przestań bredzić, w 1989 zastąpiono pticę orłem 14.11.11, 16:17
        tornson napisał:

> piastowskiego, z którym występowały Orły Górskiego, na orzełka z koroną.

Jedne piastowskie orły miały koronę, inne nie, ale żaden nie przypominał sowieckiej pticy.
      • zapijaczony_ryj Re: Przestań bredzić! W 1989 zmieniono orzełka 15.11.11, 07:51
        tornson napisał:

> piastowskiego, z którym występowały Orły Górskiego, na orzełka z koroną. I co?
        > Ktoś jęczał z tego powodu? Teraz znowu zmieniono kształt orzełka, tym razem tyl
        > ko dla piłkarzy i wielka afera, bo pismaki znów mogą podgrzać atmosfera a tępy
        > bezmózgi motłoch z radością podchwyci każdą nagonkę.

PiS0wski orzełek nie nie jestst polski tak jak i PiS
        • zapijaczony_ryj NO i proszę , jest odzew kibiców: 15.11.11, 15:01
          www.tvn24.pl/-1,1724319,0,1,protest-kibicow-ws-koszulek-bez-orla-10-tysiecy-to-bedzie-cud,wiadomosc.html
          • ave.duce Re: NO i proszę , jest odzew kibiców: 15.11.11, 19:25
            A dlaczego nie ma krzyża?!
            Przecież sam wieszcz napisał > "Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem – Polska jest Polską, a Polak Polakiem"!
            • zapijaczony_ryj Re: NO i proszę , jest odzew kibiców: 15.11.11, 19:57
              ave.duce napisała:

> A dlaczego nie ma krzyża?!
              > Przecież sam wieszcz napisał > "Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem &#
              > 8211; Polska jest Polską, a Polak Polakiem"!

Sam naczelny idiota:
    • poinsencja Re: Będą kupczyć naszym godłem narodowym! 15.11.11, 20:04
      Z drugiej strony się nie dziwię, że wstyd im orła na koszulkach umieszczać....I chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego:)
      • pan_ryj_zapijaczony_banow_26 moczymordy zmiękły 16.11.11, 08:09
        gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/reprezentacja/pzpn-pekl-orzel-predko-wroci-na-koszulki-reprezentantow_214270.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka