Dodaj do ulubionych

poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje

IP: w3cache.* / 81.219.246.* 01.06.04, 12:27
Poseł Jerzy Wenderlich na wiecu z pracownikami cukrowni obiecał zatrzymanie
upadającgo zakładu. Kiedy wyszło na jaw, że nie ma takich uprawnień w geście
honoru przyłączył się do głodówki cukrowników. Przy kamerach rozpoczął
głodówkę, został zważony. Dziś media podały, że poseł przerwał głodówkę.
Dziennikarze nie zostali zaproszeni na uroczystość zakończenia postu stąd nie
wiadomo ile ten post trwał. Zapytany o to poseł wykazał się skromnością - nie
chcą się prechwalać nie zdradził ile trwała głodówka."O takich sprawach się
nie mówi". Sami widzicie, że jednak posłowie SLD są blisko ludu.
Obserwuj wątek
    • kunce zapewne głodował od podwieczorku do kolacji n/t 01.06.04, 12:37
      • Gość: mimi Re: zapewne głodował od podwieczorku do kolacji IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 01.06.04, 12:46
        Nie zaprosił dziennikarzy, bo był głodny, bo się bał, że ich pożre...
        I jak to by wyglądało w mediach- takie "zdziczenie obyczajów"?!
        • Gość: tete Re: zapewne głodował od podwieczorku do kolacji IP: w3cache.* / 81.219.246.* 01.06.04, 13:39
          Z pewnością nie pożarłby dziennikarzy NIE i Trybuny - mogłoby zaszkodzić.
          Natomiast dziennikarze N.Dziennika, Rzepy czy nawet Wyborczej nie mogliby się
          czuć bezpiecznie. Ocean kwasu solnego strawiłby ich w try miga
          • colas.breugnon to straszne 01.06.04, 13:48
            Cały czas tylko pił? A to się umęczyć musiał!
            • Gość: tete Re: to straszne IP: w3cache.* / 81.219.246.* 01.06.04, 18:05
              Dzisiaj zamiast niego do głodówki zgłosiły się dzieci cukrowników ze Żnina. To
              precedens w RP. Szkoda, że Leszek Miller o tym nie wie. On tak się przejmował
              ludźmi grzebiącymi po śmietnikach za czasów J.Buzka.
              • kunce Re: to straszne 01.06.04, 19:03
                a moze do głodujących dzieci cukrowników przyłączą się dzieci posłów (piekniś
                Wenderlich, zdaje się... eee... nie ma?).
                Ale inni "wrażliwi lewicowo" czyli wrażliwi inaczej - jakieś dziateczki mają.
                • Gość: mimi Re: to straszne IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 01.06.04, 19:56
                  E... Dzieci niech nie głodują!
                  Po skończonej kadencji pogłodują (może) posłowie dietetyczni.
                  Niektórym dieta wyszłaby na zdrowie- vide poseł Kalisz.
                  • Gość: tete Re: to straszne IP: w3cache.* / 81.219.246.* 02.06.04, 09:23
                    Onet:
                    Żnin: Dzieci chcą rozpocząć protest głodowy
                    15 dzieci pracowników likwidowanej cukrowni w Żninie przyszło pod zakład, aby
                    rozpocząć głodówkę. Młodzi ludzie przynieśli ze sobą koce i śpiwory i
                    zamierzają dostać się na teren zakładu, gdzie protest głodowy prowadzą ich
                    matki.
                    Dzieci cukrowników chcą wspomóc rodziców w proteście przeciwko planom
                    likwidacji cukrowni. Na razie wiadomo, ze straż zakładowa nie wpuściła młodych
                    ludzi na teren cukrowni, ci jednak zapowiadają, ze sobie znanymi sposobami
                    wejdą do firmy. Jej właściciel - Krajowa Spółka Cukrowa - przed kilkoma
                    tygodniami zapowiedziała, że zamknie żnińską cukrownię.
                    Załoga zaprotestowała, bo cukrownia jest rentowna. Jednak władze spółki chcą ją
                    zlikwidować, argumentując, że zakład jest mały. Krajowej Spółce Cukrowej chodzi
                    też o koncentrację produkcji w kilku zakładach.
            • behemot.to.kot Re: to straszne 02.06.04, 09:29
              colas.breugnon napisał:

> Cały czas tylko pił? A to się umęczyć musiał!

to Pan nie wiesz, że prawdziwy mężczyzna nie zagryza? a zwłaszca spirytusu!
              • Gość: tete Re: to straszne IP: w3cache.* / 81.219.246.* 02.06.04, 09:49
                behemot.to.kot napisał:
                > to Pan nie wiesz, że prawdziwy mężczyzna nie zagryza? a zwłaszca spirytusu!

Nie przepija! Zagryzać można
                • behemot.to.kot Re: to straszne 02.06.04, 09:54
                  Gość portalu: tete napisał(a):

> behemot.to.kot napisał:
                  > > to Pan nie wiesz, że prawdziwy mężczyzna nie zagryza? a zwłaszca spirytusu
                  > !
                  >
                  > Nie przepija! Zagryzać można

aaa! to znaczy, że Wender Lichy nie jadł, a jedynie zagryzał?
    • behemot.to.kot Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje 02.06.04, 09:31

> Dziś media podały, że poseł przerwał głodówkę.

czy mi się wydaje, czy też poseł Wender Lichy już któryś raz głodówkę przerywa?
      • Gość: Rycho Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 09:37
        On cały czas głoduje z przerwami trzy razy dziennie.
        • Gość: tete Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje IP: w3cache.* / 81.219.246.* 02.06.04, 10:16
          Ja to chyba już słyszałem. Wojciech Man?
          • Gość: Rycho Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 10:23
            Może,jest jeszcze inna wersja:w dzień się opala a w nocy wpierdala.
            • Gość: tete Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje IP: w3cache.* / 81.219.246.* 02.06.04, 10:33
              To chyba muzułmański post Radaman. Brzmi obraźliwie.
              • Gość: Rycho Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.06.04, 10:55
                Ja pisałem o polskich głodówkach,a muzułmanów ci u nas jak na lekarstwo i
                obrażać niczyich uczuć religijnych nie miałem zamiaru.
                • Gość: tete Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje IP: w3cache.* / 81.219.246.* 02.06.04, 10:57
                  To był żart :-))
    • Gość: Towarzysz A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind ... IP: *.fntax.com 02.06.04, 11:12
      praktykuje skuteczny sposob na oszczędzanie na tłustych dietach poselskich w
      PE. Zamiast iść do knajpy i przejadać to, co podatnicy wspaniałomyślnie podadzą
      na wykwintny talerz, on usmaży na żelazku smaczną jajecznicę (maks. z dwóch
      jaj), a różnicę odłozy do kieszeni. Bedzie na czarną godzinę.

I nie ma co się tu dopatrywać jakiejś szczególnej ideowości u Lichego. Chodzi o
      kasę, towarzysze. Verstanden ?
      • behemot.to.kot Re: A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind 02.06.04, 13:50
        Gość portalu: Towarzysz napisał(a):
        >
        > I nie ma co się tu dopatrywać jakiejś szczególnej ideowości u Lichego. Chodzi
        o
        > kasę, towarzysze. Verstanden ?

ech towarzyszu, czy Wyście już zupełnie na głowę upadli?
        przecież towarzysz W.Lichy nawet nie mógłby pomyśleć w swem szlachetnem umyśle
        o czymś tak nieważnym jak pieniądze. zastanówcie się, zanim coś jeszcze
        napiszecie, dwa razy sie zastanówcie.

tylko jak on to robi, że raz zaczął, a tyle razy kończy? no nie mogę zrozumieć.
        • Gość: mimi Re: A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 02.06.04, 15:21
          No to przecież nowa ŚWIECKA tradycja u towarzyszy, że jak juuuuż zaczną, to
          kończą i kończą bez końca a końca nie widać...
          Tacy to są ci sejmowi mężczyźni...
          • Gość: tete Re: A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind IP: w3cache.* / 81.219.246.* 02.06.04, 16:23
            dobre dobre...
            A propos dlaczego nazywacie go Lichy? Tak sobie czy też ksywa kryje jakąś
            podobną historię kłamczuszka?
            • behemot.to.kot Re: A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind 02.06.04, 16:26

> dobre dobre...
              > A propos dlaczego nazywacie go Lichy? Tak sobie czy też ksywa kryje jakąś
              > podobną historię kłamczuszka?

:-)))
              on się przecież tak nazywa - Wunder Lichy
              • Gość: tete Re: A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind IP: w3cache.* / 81.219.246.* 02.06.04, 18:54
                No tak. A Wunder tłumaczy się jako Cudny czy Cudak?
                • behemot.to.kot Re: A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind 02.06.04, 18:59

> No tak. A Wunder tłumaczy się jako Cudny czy Cudak?

Wunder to cud, wunderbar to cudowny, Wunderkind - cudowne dziecko
                  czyli wszystko się zgadza
                  • Gość: tete Re: A mnie się wydaje, ze Wunderbares Wunderkind IP: w3cache.* / 81.219.246.* 03.06.04, 11:33
                    Wunder (słownik ogólny)
                    n, -s, cud m

Wunder (słownik ogólny Ectaco-Poland)
                    n, rodz. n
                    1 cud
                    2 cudo
                    3 dziwo
                    4 osoba niezwykle uzdolniona
                    Wunder punkt (słownik ogólny Ectaco-Poland)
                    n, rodz. m
                    1 słaba strona
                    2 słaby punkt

No dobra zajechaliśmy za daleko bo nieładnie naśmiewać się z nazwiska. Szczerze
                    pisząc też z początku myślałem, że jakieś resztki honoru JW ma. Byłbym mile
                    zaskoczony, bo powierzchowność ma jak dla mnie niestrawną. Fałsz wypisany na
                    twarzy nieudolnie przykryty rozbudowaną uprzejmością. Już wolę Gadzinowskiego.
                    Nota bene JW zachowal się jak przedszkolak. Wmawianie na wiecu cukrownikom, że
                    wszystko załatwione MUSIAŁO wyjść przy najbliższej okazji. Cyrk z głodówką
                    jeszcze gorszy. Chłopaki tracą rozum. W sejmie dzielą sie na nieparzystych i
                    parzystych... No ale jak wejdzie Lepper to przebije komedie braci Marx.
    • Gość: jakub Re: poseł SLD Wenderlich juz nie głoduje IP: *.oc.oc.cox.net 02.06.04, 15:41
      Straszna wiadomosc. A juz sie ludzilem, ze przynajmniej jeden odejdzie z twarza
      (czytaj: z kartka u nogi).A tu... masz babo placek! Wytrzymal!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka