Dodaj do ulubionych

Deutschland, Deutschland uber alles

01.12.11, 04:46
radosnie wyglosil sobie pewien minister i wszyscy padli na kolana przed jego geniuszem.

Juz widze jak to straszliwie zlosc rozdyma Merkel i kolegow ze polska sikorka pogania ich do jak najszybszego zbudowania zintegrowanej Europy z Niemcami na czele i dzielnym polskim giermkiem u boku.

Deutschland, Deutschland uber alles to piesn bojowa dzisiejszych polskich patriotow.
Obserwuj wątek
    • marouder-pl A co ty chcesz od piesni, Maniek?! 01.12.11, 05:37
      Polski hymn glosi, ze bedzie sie tluc wrogow po glowach, niemiecki, ze pracowac bedzie sie dla ojczyzny, ktora uwaza sie za miejsce w sercu i rozumie za za co najmniej [b]wazne]..zle?
      Co w tym zlego?
      • manny-jestem Od piesni nic nie chce 01.12.11, 15:12
        Peikna jest. Tylko nie wiem czemu Polacy maja sobie ja brac za swoj hymn. Polska ma swoj wystarczajaco ladny :)
        • ave.duce Hymnem UE jest inna pieśń, Manny. 01.12.11, 16:56
          • manny-jestem Re: Hymnem UE jest inna pieśń, Manny. 01.12.11, 18:49
            Po przeczytaniu Sikorskiego mozna zalozyc ze w tej zintegrowanej Europie bedziecie jednak spiewac o Niemcach.
            • ave.duce Re: Hymnem UE jest inna pieśń, Manny. 01.12.11, 18:53
              Ty możesz założyć sobie, co chcesz.
          • purchawkapuknieta Re: Hymnem UE jest inna pieśń, Manny. 01.12.11, 19:50
            dziwnym zbiegiem okoliczności... niemiecka :D
            • ave.duce "Oda do Radości" 01.12.11, 20:01
              I co z tego?
              • purchawkapuknieta Re: "Oda do Radości" 01.12.11, 20:04
                gó... :D
                • ave.duce Re: "Oda do Radości" 01.12.11, 20:17
                  purchawkapuknieta napisała:

> gó... :D

O jak kulturalnie! Prawdziwa kaczystka, brawo!
      • erka-4 Re: A co ty chcesz od piesni, Maniek?! 01.12.11, 16:28
        marouder-pl napisał:

> Polski hymn glosi, ze bedzie sie tluc wrogow po glowach, niemiecki, ze pracowac
        > bedzie sie dla ojczyzny, ktora uwaza sie za miejsce w sercu i rozumie za za co
        > najmniej wazne..zle?
        > Co w tym zlego?
        - no nic tylko akurat to jedynie słowa a czyn miał być całkowicie inny i taki się stał niestety dla innych a stety dla tych co hymn ów śpiewali zawzięcie.

...Polacy nie mieli wyboru,chcąc odzyskać swą Ojczyzne a nikt jej na tacy położyć zamiaru nie miał,myśmy chcieli jedynie odbić co naszym było a co mowi ta inna pieśń i po jakie tereny sięga,lepiej nie wspominać a porównywać obie do siebie tymbardziej się nie da.
    • zoil44elwer [...] 01.12.11, 06:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • marouder-pl Co sie tlumaczy na.. 01.12.11, 06:22
        .."Jeszcze Polska nie zginela"..:) Ja czasem mam wlasnie ochote te wersje hymnu odspiewac tu niektorym, Panie Elwer.

zoil44elwer napisał:

> NOCH ist Polen nicht verloren!(Jeszcze są szanse)
        • zoil44elwer Re: Co sie tlumaczy na.. 01.12.11, 16:14
          marouder-pl napisał:

> .."Jeszcze Polska nie zginela"..:) Ja czasem mam wlasnie ochote te wersje hymnu
          > odspiewac tu niektorym, Panie Elwer.
          >
          > zoil44elwer napisał:
          >
          > > NOCH ist Polen nicht verloren!(Jeszcze są szanse)

Giwi zbanowała słowa Mazurka Dąbrowskiego.V kolumna,zakamuflowana!!
          • kungfu.chinczyk Re: Co sie tlumaczy na.. 01.12.11, 18:11
            Miała rację, bo umieszczanie słów Mazurka na tym forum to profanacja hymnu.
    • taziuta Co, Amerykanom się UE nie podoba? 01.12.11, 06:21
      Re: Deutschland, Deutschland uber alles
      manny-jestem napisał:

> radosnie wyglosil sobie pewien minister i wszyscy padli na kolana przed jego ge
      > niuszem.

Wolałbyś coby się nam Unia Europejska sypła, Maniuś?
      No tak, Tobie to w sumie ganz egal, czy nam tu się w Europie dobrze, czy źle wiedzie.
      Ty w USA sobie poradzisz. ;)
      • manny-jestem Re: Co, Amerykanom się UE nie podoba? 01.12.11, 15:12
        Unia moze miec rozne ksztalty Ziutus.
        • wkkr np. Unia 01.12.11, 19:57
          Stanów Ameryki Północnej.
          pl.wikipedia.org/wiki/Unia_%28Stany_Zjednoczone%29
      • ave.duce Re: Co, Amerykanom się UE nie podoba? 01.12.11, 15:14
        Silna UE + € to konkurencja dla USA.
        • dystans4 Re: Co, Amerykanom się UE nie podoba? 01.12.11, 16:37
          DOKŁADNIE TAK.
          Pozdrowienia
          bul.
          • ave.duce Re: Co, Amerykanom się UE nie podoba? 01.12.11, 16:45
            W końcu Manny wie, co DLA NIEGO byłoby korzystne ;)

Pozdrawiam.
        • manny-jestem Marzenia scietej glowy 01.12.11, 16:41
          Amerykanie od dawna maja UE gdzies a biorac pod uwage ze FED od dekady robi wszystko zeby dolar byl tani to ten argument jest bez sensu.
          • ave.duce Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 16:50
            Zapomniałam, ale pewnie jesteś za karą śmierci? Głowę jeszcze mam na karku i do USA się nie wybieram ;)

manny-jestem napisał:

> Amerykanie od dawna maja UE gdzies a biorac pod uwage ze FED od dekady robi wsz
            > ystko zeby dolar byl tani to ten argument jest bez sensu.

Tak.tak.
            Twoje posty mają sens. Głęboko ukryty.
            • manny-jestem Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 17:20
              W Stanach Europa fascynuja sie jedynie marksisci a la Obama. Wiekszosc politykow i ludzi wuaza Unie za malo znaczacy zascianek. Wazne sa Azja i Bliski Wschod.

Czytalas wczoraj o uplynieniu euro i wzroscie na gieldach? Wiesz jak sie to stalo? Bo FEd puscil na rynek wiecej dolarow. Tak, wlasnie. Jak przychodzi co do czego to inwestorzy i tak widza ratunek w dolarze.

Wiesz dlaczego europejskie elity tak ziona antyamerykanizmem? Bo w Paryzu i Berlinei doskonale wiedza ze dla Waszyngtonu UE to po prostu backwater.
              • ave.duce Obama marksistą? 01.12.11, 17:57
                Hilary Clinton też?!

ps. czytałam i dalej twierdzę, że dla Polski lepsza jest silna, zintegrowana UE.
                • manny-jestem Re: Obama marksistą? 01.12.11, 18:07
                  ave.duce napisała:

> Hilary Clinton też?!=

Byla jak byl mloda. teraz juz troche z tego wyrosla :) Choc nie tak wiele ;)
                  >
                  > ps. czytałam i dalej twierdzę, że dla Polski lepsza jest silna, zintegrowana UE

Tu po prostu musimy sie zgodzic ze sie nie zgadzamy. ja jestem wrogiem wszelkiej centralizacji. Unia byla dobrym pomyslem jak strefa wolnego handlu. Zintegrowana federacja zamieni sie w scentralizowany biurokratyczny moloch.
                  > .
                  • ave.duce Re: Obama marksistą? 01.12.11, 18:33
                    Byłbyś za rozpadem USA?
                    • manny-jestem Re: Obama marksistą? 01.12.11, 18:35
                      Jablka i pomarancze. Analogia jeszcze gorsza niz ta do Jugoslawii.
                      • ave.duce Odpowiedz na pytanie, proszę. 01.12.11, 18:54
                        • manny-jestem Re: Odpowiedz na pytanie, proszę. 01.12.11, 20:07
                          Znasz odpowiedz, ale to naprawde nie jest analogiczne.
                          • ave.duce Re: Odpowiedz na pytanie, proszę. 01.12.11, 20:18
                            Manny, nie chodzi o to, czy jest, czy nie jest analogiczne. Odpowiedz na pytanie i tyle.

ps. nie siedzę w Twojej głowie, czasami mnie BARDZO zaskakujesz, więc...
                • woda_woda Oj, ave, ave... 01.12.11, 18:12
                  ave.duce napisała:

> . czytałam i dalej twierdzę, że dla Polski lepsza jest silna, zintegrowana UE

A niby dlaczego dla twojego rozmówcy ma być ważna silna Europa?
                  Dla niego ważne są silne, zintegrowane stany w Ameryce Pólnocnej, koszula bliższa ciału :)
                  • ave.duce Re: Oj, oj, oj... 01.12.11, 18:35
                    Może Manny > "nasz człowiek za Atlantykiem" > jest za rozpadem USA? Właśnie go o to zapytałam ;)
                    • woda_woda Re: Oj, oj, oj... 01.12.11, 18:43
                      ave.duce napisała:

> Może Manny > "nasz człowiek za Atlantykiem" > jest za rozpadem USA?

Byłoby to logiczne - stan, w którym mieszka nareszcie byłby SUWERENNY! :)
                      • ave.duce Re: Oj, oj, oj... 01.12.11, 18:55
                        Nie wiem, jak Manny znosi mieszkanie w niesuwerennym stanie ;)
              • humbak Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 18:26
                Mańku drogi, nie wypisuj takich rzeczy. Patrz jakim rynkiem, czy podmiotem gospodarczym jest UE i zastanów się co ona znaczy dla USA.
                Poza tym euro sporo miejsca dolarowi na rynkach już zabrało.
                • manny-jestem Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 18:35
                  Punkt siedzenia zmienia punkt widzenia. Ty widzisz z Twojego a ja z mojego. Moze dlatego tyle jest transoceanicznych nieporozumien ;)
                  • humbak Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 19:35
                    Wymiana handlowa USA- Europa to nie subiektywna opinia, a fakt.
                • ave.duce Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 18:35
                  humbak napisał:

> Mańku drogi, nie wypisuj takich rzeczy. Patrz jakim rynkiem, czy podmiotem gosp
                  > odarczym jest UE i zastanów się co ona znaczy dla USA.
                  > Poza tym euro sporo miejsca dolarowi na rynkach już zabrało.

I tak trzymać!
                  • humbak Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 19:37
                    Nie był bym taki pewny. Odnoszę wrażenie że UE za bardzo traktuje euro jako projekt polityczny. Na politykę nie powinno się stawiać.
                    • ave.duce Re: Marzenia scietej glowy 01.12.11, 19:58
                      Pewnie masz rację, nie znam się na tym za dobrze, czyli - znam się troszkę.
                      Politykę powinno się trzymać z daleka od gospodarki. Tak sądzę.
              • piq tragiczna pomyłka logiczna:... 01.12.11, 20:11
                > Czytalas wczoraj o uplynieniu euro i wzroscie na gieldach? Wiesz jak sie to sta
                > lo? Bo FEd puscil na rynek wiecej dolarow. Tak, wlasnie. Jak przychodzi co do c
                > zego to inwestorzy i tak widza ratunek w dolarze.

Nie bardzo wiem, co oznacza "upłynnienie euro" po amerykańsku, ale jeśli (nakręcając inflację i zbijając kurs dolara) FED wypuszcza na rynek dolary i giełdy rosną, to oznacza, że inwestorzy kupili tańszego dolara i natychmiast wsadzili go w akcje. Z tego wynika, że inwestorzy nie gromadzą dolarów, i to jest racjonalne, bo jeżeli twój FED znowu dodrukuje dolców, to ci, którzy je trzymają, dostaną po zadzie że hej. Jeśli ktoś kupuje, to Chińczycy, którzy maniacko skupują amerykańską walutę i obligacje - z przyczyn politycznych, nie ekonomicznych.
                • humbak Re: tragiczna pomyłka logiczna:... 01.12.11, 20:21
                  No powiedzmy. Chińczycy już nie raz... nawet nie sygnalizowali, ale mówili wprost że ku...cy (ciekawe czy wykropkuje) dostają. A na dokładkę mają USA w kieszeni w pewnym sensie.
                • manny-jestem Jak juz zamierzasz komus dolozyc 01.12.11, 21:09
                  to dobrze byloby gdybys sie najpierw douczyl.
    • zoil44elwer Re: Deutschland, Deutschland uber alles 01.12.11, 15:19
      Napisałem :Jeszcze Polska NIE ZGINĘŁA I GIWI POST WCIĘŁA.A tytuł wątku:Niemcy,Niemcy ponad wszystko jest!! GIWI zakamuflowana TEUTONKA?
      • tojabogdan na wszelki wypadek wycięto wątek, 01.12.11, 18:29
        tak czynią domorośli cenzorzy i cenzorki, gdy nie rozumieją, o co chodzi.
    • lump-1 Re: Deutschland, Deutschland uber alles 01.12.11, 18:32
      manny-jestem napisał:

>
      > Juz widze jak to straszliwie zlosc rozdyma Merkel i kolegow ze polska sikorka
      > pogania ich do jak najszybszego zbudowania zintegrowanej Europy z Niemcami na czele

To jedyna nadzieja dla Europy.
      Bez względu na to co myślimy to Niemcy mają niezbędną wiedzę, doświadczenie i chyba chęci do tego aby postawić Europę na nogi.

• tojabogdan świat w oczach usa 01.12.11, 18:42
      www.dodgyspace.com/uploads/americanworld.jpg
      interculturalmeanderings.files.wordpress.com/2011/07/the-world-according-to-america-2.png
      stąd też nie jest możliwa rzeczowa dyskusja między mieszkańcami tego centrum wszechświata z kimkolwiek spoza niego
    • fastwinter.5 Re: Deutschland, Deutschland uber alles 01.12.11, 19:48
      kiedyś Andrzej Mleczko jeden ze swoich rysunków podpisał:"Obywatelu nie pieprz bez sensu"
      to było do ciebie manny...???
    • olo-x Re:śmoku zastanów się ....... 01.12.11, 20:11
      ale z ciebie typowa "prostytuta " i łachudra panie "manny-jestem"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka