Gość: misiek Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.bsace705.dsl.brasiltelecom.net.br 03.06.04, 06:25 Sie ma. Nie popieram gejostwa /mam zone i 18 letnia corke/, ale zyjemy w cywilizowanym swiecie i kazdy ma prawo do swoich orientacji seksualnych. Tak jak niektorzy Zydzi zmuszeni sa, w srodowisku antyzydowskim, do postawy ekstremalnie anyzydowskiej /ze strachu oczywiscie przed zdemaskowaniem/, tak homoseksualisci walcza zajadle z tym ruchem by ukryc swoje pedalstwo. Ludziska, twarz Kaczora i co widzicie ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK A inwalidztwo popierasz? IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 06:50 Z drugiej strony takiej postawy tez nie rozumiem. Co to znaczy "Nie popieram gejostwa"? Masz corke 18 letnia to i troche czasu by tez rozumu nabrac. Co to znaczy pytam??? A co z inwalidami tez ich nie popierasz? A lysych? A leworecznych, popierasz? Piszesz "ale zyjemy w cywilizowanym swiecie i kazdy ma prawo do swoich orientacji seksualnych". Tu nie chodzi o prawa! Orientacje seksualna sie ma niezaleznie od praw! Widzisz, homosekualisci nie wybieraja swoich orientacji seksualnych. Oni sie z nimi rodza. Przypuszczam, ze jest to pewien rodzaj genetycznego schorzenia, ale z tego co wiem to naukowcy nadal sie spieraja na ten temat. Czy mozna to leczyc? Tez nie do konca wiadomo. Wiec tak jak nie mozna mowic "Nie popieram lysiny" stwierdzenie "Nie popieram gejostwa" nie ma zadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacha konewa Re: A inwalidztwo popierasz? IP: *.cg.shawcable.net 03.06.04, 06:57 Gejowe geny piszesz, tak? Genetyka sie rozwija bardzo szybko, ludzki genom w calosci opisany. Wiedza jaki gen daje wysoki wzrost, albo ciemne oczy. A genu gejostwa nikt jeszcze nie odkryl. Tez gejostwa nie popieram. Tolerowalam jakos ale juz dwie parady widzialam. Wysoce niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: A inwalidztwo popierasz? IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 07:21 Ja parad nie popieram. Spojrz na moje poprzednie posty. To ze gen jest opisany, nie znaczy ze jest zrozumiany. Moze to nie gen, moze to niestabilnosc jakis hormonow. Co za roznica? Lekarze w koncu beda wiedziec jak to naprawic (jesli juz nie wiedza). Pytanie jest czy homoseksualisci beda chciali poddac sie kuracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzietek Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 07:25 Dzieki ! To czego chcemy - to godnego zycia ,tylko tego czy to tak wiele ? Dzieki za twoj komentarz .Naprawde szczerze dziekuje . Jestes Wielki mimo tego ze mnie nie lubisz.Z powazaniem dzietek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacha konewa Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.cg.shawcable.net 03.06.04, 07:49 Ja ci dzietek krotko odpowiem na temat twego godnego zycia. Widzialm w jednej z zachodnich telewizji wywiad z jakims waznym gejem, jakims szefem gejo-lesbo unii bodajze w USA (dodam ze jezyk kapuje) Ten mis malo mowil o checi godnego zycia. Dwie rzeczy zapamietalem: Kazdy mezczyzna (mowi arcy-gej) jest z natury homoseksualny ale tylko ci odwazni otwarcie to przyznaja. Reszta, tchorze jedne, udaja jakas heteroseksualnosc, udaja rodziny itp. Druga rzecz co arcygej dolozyl to swoja teorie religii chrzescianskiej. Mowil... (Zmienilem zdanie, bo takie rzeczy pier... ze sie az boje powtarzac bo to okropne bluznierstwo.) Generalnie gosc bardzo powaznie obrazil wszystkich hetero, wszystkich chrzescian wcale nie byl pokojowy tylko praktycznie ublizal wszystkim nie gejom w publicznej telewizji (fundowanej z podatniczych pieiedzy). Ja nie wiem jakich gejow on myslal ze reprezentowal, mam nadzieje ze nie polskich. Godnego zycia nie osiaga sie odbieraniem godnosci innym. (czyt. nie- gejom). Propozycja gejnej parady nie jest az tak drastyczna jak ten gosc, ale u normalnych wywoluje tylko sprzeciwy. Dalej sie boje cytowac jego drugiej mysli. Facet nie zdobyl mojej sympatii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 07:57 Hej, powiedz co powiedzial. Nie badz "chicken". Czyzby gosc sie zastanawial dlaczego Jezus w wieku 32 lat nie mial zony? No jest to pytanie frapujace... Z drugiej strony, to niewiele w USA telewizji publicznej zostalo fundowanej przez podatnikow. Gdzie ty to ogladales? Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem 03.06.04, 09:55 (13) Błogosławiona niepłodna, ale nieskalana, która nie zaznała współżycia w łożu, w czas nawiedzenia dusz wyda plon. (14) I eunuch, co nie skalał swych rąk nieprawością ani nic złego nie myślał przeciw Bogu: za wierność otrzyma łaskę szczególną i dział pełen radości w Świątyni Pańskiej. (15) Wspaniałe są owoce dobrych wysiłków, a korzeń mądrości nie usycha. (16) A dzieci cudzołożników nie osiągną celu, zniknie potomstwo nieprawego łoża. (17) Jeśli nawet żyć będą długo - za nic będą miani i na końcu niechlubna będzie ich starość. (18) A jeśli wcześnie pomrą, będą bez nadziei i bez pociechy w dzień sądu: (19) bo straszny jest kres plemienia grzesznego! (Ks.Mądrości (w) 3:13-19) (1) Lepsza bezdzietność połączona z cnotą, nieśmiertelna jest bowiem jej pamięć, bo ma uznanie u Boga i ludzi: (2) Gdy jest obecna, to ją naśladują, tęsknią, gdy odejdzie, a w wieczności triumfuje uwieńczona - zwyciężywszy w zawodach o nieskazitelną nagrodę. (3) A rozplenione mnóstwo bezbożnych nie odniesie korzyści; z cudzołożnych odrośli wyrosłe - nie zapuści korzeni głęboko ani nie założy podwaliny niezawodnej. (4) Jeśli nawet do czasu rozwinie gałęzie - wstrząśnie nim wiatr, bo słabo utwierdzone, i wyrwie z korzeniami wichura. (5) Połamią się nierozwinięte gałęzie, a owoc ich - bezużyteczny, niedojrzały do jedzenia i do niczego niezdatny. (6) Bo dzieci zrodzone z nieprawego pożycia, przy osądzeniu rodziców, świadczą o ich przewrotności. (7) A sprawiedliwy, choćby umarł przedwcześnie, znajdzie odpoczynek. (Ks.Mądrości (w) 4:1-7) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valhala Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.net 03.06.04, 06:42 Gdybym rzucał tortem w gejów i w lisbijki na paradzie, to kim bym był ? homofobem, rasistą, słuchaczem radia maryja, debilem, betonem, wariatem, dziadem, dzbanem. W głowach tzw. tolerancyjnych chemia działa na innej zasadzie. Ja mówię fuj jestem gnój, oni mówią cool i tak jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 06:53 Wedlug mnie bylbys czlowiekiem "rzucajacym tortem w gejów i w lisbijki na paradzie". Czy jest to lepsze od bycia "homofobem, rasistą, słuchaczem radia maryja, debilem, betonem, wariatem, dziadem, dzbanem"? Sam sobie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gesior SZKODA TORTU IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 07:11 MOJ KOMENTARZ - CO NA JEGO SLOWA MOZNA POWIEDZIEC ?. KWA KWA KWA KWAAA KWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA .DOSC KACZEK W NASZEJ DJECIE I KACZEGO KWAKANIA.Z POWARZANIEM INDORKI . Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse "Po prostu mlodziez" ? 03.06.04, 07:20 Niech sobie nie schlebiaja nazywajac sie mlodzierza i uzurpujac sobie prawo reprezentacji mlodzierzy. Kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Miodek Re: "Po prostu mlodziez" ? IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 07:28 Siegaj czesciej do slownika -jak piszesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cukiernik Ponoc to nie byl wcale krem na tym torcie IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 07:38 A fee...uhhh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymsza OD PiS-u do LPR do NSDAP IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 03.06.04, 07:40 BRAWO BRACIA FASZYSCI .Myslalem ze wy tylko ksiezyc chcecie zdobyc a wy jeszcze numery nam szykujecie . Moze wezcie w agencje OSWIECIM juz tam kiedys jako jedni z Pierwszych bylismy .Mam nadzieje ze niedlugo bedziecie politycznym marginesem bo dla mnie spolecznym bracia kaczynscy juz jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala A to dobre :D 03.06.04, 07:44 Kaczor dostał tortem ;-))) nie lubi gejów ? nie dobry Kaczor ! Co Kaczor zrobił dla Warszawy odkąd jest najważniejszą Kaczką w stolicy ? A geje ? ... pozostaje jeszcze zgwałcić Kaczora... chłopaki do dzieła !!! kiedy ten WIEC czy MANIFESTACJA ? napewno przyjadę ;-))) niech ktoś skrobnie datę na priva ;-))) A gdyby tak dać buzi Kaczorkowi ? to byłby gwałt na oczach wyborców :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Nie wiedzialem, ze to forum jest cenzurowane... IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 07:48 [...] Czy Wy to wczesniej juz widzieliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty Dlaczego Jezus nie mial zony? IP: *.resnet.uconn.edu 03.06.04, 08:01 Czy to mozliwe..? Nie... Nie mozliwe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pantofel Popieram studenta IP: *.bredband.skanova.com 03.06.04, 08:15 Rzucanie tortem jagodowym w takiego buca jak prezydent Kaczor jest calkowicie usprawiedliwione, zwlaszcza gdy wyraza protest przeciwko lamaniu prawa do gloszenia wlasnych przekonan. Pan prezydent zasluzyl na znacznie silniejszy prawy sierpowy. Niech sie cieszy, ze mlodziez miala duze poczucie humoru i potraktowala go jedynie torcikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 08:18 nie pozwólmy aby teroryzowała i próbowała nas wychowywac młodzierz wszechpolska, czy wy ludzie nie widzicie ze to jest ugrupowanie skinhedów, narodowców i skrajnych nacjonalistów, którzy szerzerzą swoje faszystowskie często poglądy, tylko że pod bardzo ładną nazwą, niech sobie pedały manifestują, przejdą sie ulicami i za dwa dni nie będzie juz nikt o tym pamiętał. Jestem osobą tolerancyją, a żyjemy przecierz chyba juz w demokratycznym kraju ..??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr poziom srodowiska gejów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 08:25 Faktycznie, to swiadczy o poziomie gejów. Bardzo pozytywnie zreszta, bo taka np. mlodziez wszechpolska rzucilaby cegłą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdz Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.06.04, 08:26 A co ty kaczuszka na żartach się nie znasz ???????????????????????ale fe to nie kaczuszka a kaczorek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Należało się gamoniowi ;) IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 03.06.04, 08:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: 195.20.110.* 03.06.04, 08:40 Co za debilny tytuł. Kim są sympatycy gejów - PEDAŁY może czy kto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 08:49 Dla swojego brata powinien sam zorganizowac parade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgon Re: Lech Kaczyński obrzucony tortem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 08:54 Chciałbym powiedzieć wszystkim gejom i lesbijkom w Warszawie,że jakoś mieszkańcy Warszawy nie chcą waszej parady i popierają decyzję prezydenta Kaczyńskiego...trzeba rozróżnić względne tolerowanie pedalstwa(czyt:Nikt was nie prześladuje) od jego akceptacji w naszym mieście(czyt:Wyrażenie zgody na Paredę)...Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MariaN Ach, co za cudowny i słodki brutal z tego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:05 Ach, co za cudowny i słodki brutal z tego chłopaka. Jestem taki podniecony. Może ktoś zna jego adres mam. Chcem umówic sie z nim na randkę Marian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhahah marian lepiej pójdż do urologa, buhahahah+ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 09:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekla TENIS w PORCIE...KACZOR w TORCIE.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:06 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bllleee należalo sie grubemu fiutowi, ale szkoda ciacha IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 09:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now nie będe komentował poziomu kaczyńskiego!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 09:08 bo szkoda na takiego bubka słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAn z Kolna PRAWDZIWA RELACJA !!! ZOBACZ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:10 ŹRÓDŁO:poland.indymedia.org/pl/2004/06/7017.shtml Spotkanie odbywało się w gmachu Teatru Komedia na warszawskim Żoliborzu, w mieszczącym się tam domu kultury. Pare minut po 18.00 Prezydent Kaczyński otrzymał nieoczekiwany podarunek - tort jagodowo - śmietankowy, który niespodziewanie wylądował na jego twarzy. Prezydent dostał absolutnej furii - krzyczał "pedały!!" "Lesby" "Ja wam dam!!", nie był w stanie wypowiedzieć pełnego zdania. Sprawcę zajścia oraz trzy inne osoby z dreadami pochwycili rączy chłopcy z Ligi Republikańskiej. Jeden starszy człowiek uderzył laską jedną z zatrzymanych osób, wezwano policję. Wśród okrzyków "mordercy!! (fani Kaczyńskiego byli przekonaniu, że oprócz tortu na sali zaraz zostaną odbezpieczone granaty)zostały rozdane ulotki, z których można było przeczytać, że demokracja jest w Polsce zagrożona, że tort nie uszkodził prezydenta oraz że zabranianie demonstracji (prezydent Kaczyński nie zgadza się na przemarsz Parady równości)nie jest dobrym rozwiązaniem kontrowersyjnych zagadnień. Tekst ulotki zamieszczamy poniżej. Policja przybyła na miejsce tuż po Straży Miejskiej, około 18.30. W międzyczasie uczestnicy spotkania promującego partię o nazwie "Prawo i Sprawiedliwość" zdołali przewrócić jednego z przeciwników Kaczyńskiego, uderzyć laską innego, przeszukać torbę jednej dziewczyny oraz grozić sprawcom "ataku tortowego śmiercią". Policja zatrzymała sprawcę umieszczenia tortu na twarzy prezydenta Warszawy, po czym około 19.00 udała się na komisariat przy ul. Rydygiera. Tam dowiedzieliśmy sie, że prokuratura (w osobie prok. Maja i prok. Jakackiej) postawiła sprawcy napadu tortowego zarzuty z paragrafu 226 KK, czyli o zniesławienie urzędującego funkcjonariusza państwowego. Za takie wykroczenie grozi kara grzywny, organiczenia wolności lub pozbawienia wolności do 12 miesięcy. Prezydent Kaczyński ma postawić dodatkowe zarzuty z powództwa prywatnego jutro. Postawienie takich zarzutów za tort należy do rzadkości - inni tortowani politycy - w tym były premier J. Buzek (tortowany w czasach, gdy pełnił funkcję premiera) wycofał swoje zarzuty uznając, że tort nie spowodował obrażeń. Sprawca tortowania został około 22.00 przewieziony na komisariat przy ul. Żeromskiego 7, gdzie zostanie ponownie przesłuchany. Może to potrwać do późnych godzin nocnych. tel. na komisariat: (22)603 71 55. Zakazywana przez Kaczyńskiego Parada Równości miałaby się odbyć 11 czerwca. tekst ulotki: Daj zarobić cukiernikom! Broń polskiej demokracji ! To nie jest zamach. Zdrowiu Pana Prezydenta nic nie zagraża, ma się dobrze, rzecz można nawet – słodko. Od słodyczy nie zginęli już inni polscy politycy, więc nie wydaje się nam, by było się czego bać. Od kilku tygodni zagrożona jest polska demokracja. Przedstawiciele mniejszości homoseksualnej są dotkliwie bici, gdy legalnie demonstrują swoje poglądy; poza tym uniemożliwia się im oraz osobom, które ich popierają organizowania kolejnych demonstracji. Manifestacja feministyczna w Warszawie też spotkała się z atakami. Parada równości została przez pana Kaczyńskiego zakazana. W związku z tym pytamy – gdzie mają demonstrować polscy geje i polskie lesbijki? W Berlinie? Pan Kaczyński tłumaczy, że boi się o życie i zdrowie. Czyje? Uważamy, że powinien zacząć się martwić o zdrowie demokracji – ta z pewnością nie ma się najlepiej. I nie pomaga jej bynajmniej kuracja zastępcza w postaci zakazów demonstracji. To jesteśmy w tej Europie, czy nie??????! Niniejszym oświadczamy, że chcielibyśmy, by nasz tort poruszył te wszystkie wydarzenia. Taka bezbolesna i smakowita demonstracja uświadomi, mamy nadzieję, prezydentowi Warszawy, jak oceniana jest jego dotychczasowa polityka wobec Parady Równości oraz jej organizatorów i zwolenników. Nie dyktaturze! Tak dla parady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Czy Prezydent naporawde tak sie zachowal? IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 11:38 Czy naprawde krzyczal "pedaly" i "lesby"? Jesli tak, to zachowanie prezydenta jest duzo wiekszym newsem niz fakt obrzucenia go tortem. Wyobrazmy sobie, ze sprowokowany polityk na publicznym zebraniu wykrzykuje "Czarnuchy!", "Parchaci!" albo "Pieprzone kaleki!". A przeciez pogardliwe epitety wobec obywateli - gejow i lesbijek - sa doiklaqdnie odpowiednikiem wyzwisk, ktore tu przytoczylam wobec innych grup. To samo powinno go dyskwalifikowac z urzedu, ktory reeprezentuje WSZYSTKICH mieszkancow stolicy. To jest de facto wojna wypowiedziana sporej grupie spolecznej, nie poszczegolnym gejom czy obroncom gejow ktorzy byli zamieszani w incydent. Teraz moje pytanie jest nastepujace: gdzie sa nasze elity intelektualne, ktore w podobnych wypadkach odwaznie (mowie to bez ironii) zabieraly glos w obronie pokrzywdzonych mniejszosci? Gdzie jest Stowarzyszenie Otwarta Rzeczypospolita? Gdzie jest Jacek Kuron, Henryk Wujec, biskup Zycinski, Mazowiecki, Milosz, Szymborska i wszystkie inne wielkie nazwiska, ktore wskazywaly droge maluczkim i zagubionym? Zachowanie studenta jest protestem bezsilnych. I w moim najglebszym przekonaniu bezislni maja prawo czasami tak sie zachowywac - tak jak sufrazystki sto lat temu, ktore obrzucaniem tortami i pomidorami poslow do Parlamentu zalatwily mi mozliwosc uczestniczenia w wyborarch. Po opisie tego incydentu, jesli rzeczywiscie tak bylo, chetnie udalabym sie na spotkanie z Kaczynskim uzbrojona w tort. Czasami trzeba pojsc do aresztu, aby twoj glos zostal uslzszany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk BRAWO, HELENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 12:15 Jestes prawdziwym glosem rozsadku na tym forum zdominowanym przez polglowkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Czy Prezydent naporawde tak sie zachowal? IP: *.crowley.pl 03.06.04, 12:19 Masz rację prawie w 100% . Prawie , bo nie odniosłaś się do jednej bardzo ważnej sprawy. Kaczyński został UDERZONY w twarz. Tort nie był "rzucony" . Jan z Kolna pisze tylko ,że " tort niespodziewanie wylądował na twarzy..." . Widocznie nie ma na tyle odwagi ,żeby przyznać wprost że było to bezpośrednie uderzenie . I nieważne czym , gołą dłonią czy dłonią w której był tort. Człowiek uderzony , pobity nie zawsze zachowuje się zgodnie z regułami "poprawności politycznej". Dlatego rozumiem Kaczyńskiego , a kompletnie nie rozumiem organizatorów parady. Chcą siłą , agresją i biciem zmuszać innych do zmiany poglądów. Do tej pory byłem neutralny ( w sprawie parady ) z lekkim odcieniem sympatii dla jej organizatorów -właśnie za brak agresji. Ale nie miałem racji. Ci ludzie też stosują "argumenty siłowe". Jeśli ta grupa chce zrazić do siebie włąsnie takich "neutralnych" , to nieźle im idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena "Uderzony"? Jagodowym tortem? C'mone! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 12:55 Jakos trudno mi sobie wyobrazic, ze ktos faktycznie zostal "uderzony" - chyba, ze tort byl na krysztalowej tortownicy. Prezydent Kaczynski zostal "uderzony" po honorze,po godnosci swego urzedu, ktory on skompromitowal. A honor kogos, kto idzie do jednego lozka (z czystego oportunizmu, bo nie z milosci) z Mlodzieza Wszechpolska i LPR, tez jest kwestia do dyskusji. Pozdrawiam i ciesze sie, ze rozmawiasz ze mna w sposob cywilizowany. To strasznie rzadkie na tym form. Buzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ploaut Helciu. jestes Boska, kocham Cie!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 13:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: "Uderzony"? Jagodowym tortem? C'mone! IP: *.crowley.pl 03.06.04, 13:51 Odpowiadasz na : Gość portalu: Helena napisał(a): > Jakos trudno mi sobie wyobrazic, ze ktos faktycznie zostal "uderzony" - chyba, > ze tort byl na krysztalowej tortownicy. Kaczyński został uderzony niestety również w sensie fizycznym i nie ma znaczenia czy przedmiot w ręku chłopaka był mniej lub bardziej "twardy". Kaczyńskiego nie lubię i nie szanuję, więc uderzenie po jego wątpliwym honorze jest dla mnie sprawą drugorzędną. Ale nie mogę zaakceptować faktu ewidentnej agresji fizycznej zarówno na człowieka jak i na urzędnika wybranego w wolnych, demokratycznych wyborach. Można się oczywiście nie zgadzać z jego poglądami. Można w sposób legalny i zgodny z prawem odsunąć go od władzy , można nie wybrać na drugą kadencję ,ale nie wolno stosować rozwiązań siłowych, nie wolno "uderzać" fizycznie czyli po prostu bić. Istnieje oczywiście pewien folklor polityczny, rzucanie jajami , tortami, pomidorami ,palenie kukieł i mieści sie to jakoś z biedą w regułach wolnego państwa demokratycznego . Ale już nie uderzenie z bliska ręką ( choćby z tortem ) w twarz. Kaczyński zabraniając parady ewidentnie łamie prawo , ale nie wolno go za to bić uważając ,że wzniosły cel uświęca każde środki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: "Uderzony"? Jagodowym tortem? C'mone! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.06.04, 14:25 My sie, Kliku, w gruncie rzeczy zgadzamy i ja tez, z reka na sercu jestem przeciwko rozwiazaniom silowy -wtedy kiedy istnieja demokratyczne formy rozwiazania konflktu wladza-spoleczenstwo. Ale co ma robic naprawde bezsilna mniejszosc otoczona oceanem agresji, pogardy, a w najlepszym wypadku niecheci, kiedy domaga sie respektowania swoich spraw. Nie musze Ci chyba tlumnaczyc, ze demokracja polega nie na woli wiekszosci (inaczej bysmy mieli kare smierci, a ja moze do dzis nie moglabym glosowac) tylko na konsensusie, a to znaczy na roznych formach spolecznego kompromisu. Wydaje mi sie (i zapewne Tobie tez), ze srodowisko gejowskie na taki konsensus dlugo jeszcze liczyc nie moeze. Jest calkowicie bezislne wobec buty i arogancji wladzy (i to nie chodzi tylko o Urzad Miejski, ale np takze o policje, ktora jakze czesto nie chroni homoseksualistow przed przemoca). Dlatego walniecie w prezydenta tortem w tym szczegolnym przypadku miesci sie w moich normach protestu i walki politycznej. Szymon Niemiec ma racje - to Kaczynski prowadzi do eskalacji agresji i - aby skonczyla sie ona tylko na jagodowych ciastkach! Swoim nierozumnym postepowaniem, swoja pogarda do obywateli-homoseksualistow, swoja w gruncie rzeczy zacheta, aby inni mieszkancy stolicy i Polski traktowali ich nie lepiej niz on. Czuje ogromne oburzenie na postepowanie Kaczynskiego i to rzucenie w niego tortem odbylo sie takze w moim imieniu (wyslalam do niego dwa listy protestacyjne, ale ten satrapa nawet nie kwituje ich odebrania. Kiedys wyslalam list do krolowej angielskiej - z gratulacjami jubileuszowymi - i dostalam odpowiedz z Palacu. Kiedy indziej wyslalam list do prezydenta Reagana (kiedy zaprosil wszystkich do zapalenia swieczki w oknie z powodu stanu wojennego w Polsce) i dostalam pokwitowanie z Bialego Domu. I tylko w Polsce moze 40- osobowe grono najtezszych umyslow wyslac list do zalozmy (byl taki wyypadek w sprawie podrecznikow) ministra edukacji i minister ich dokumentnie oleje. Ani slowa odpowiedzi. Bezsilnosc, poczucie krzywdy prowadzi czesto do takich gestow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fe Re: Czy Prezydent naporawde tak sie zachowal? IP: *.mech.pw.edu.pl 03.06.04, 12:44 Uważasz za normalnych takich co urządzają sobie schadzki w szaletach? A kobiety pachną dla nich jak makrele? (to wypowiedź jakiegoś pedrasty na forum). Ten ich seks jest obrzydliwy a oni z tym się afiszują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAR PUŚCIĆ GO WOLNO BO JEMU JUŻ BÓG ROZUM ODEBRAŁ IP: *.radom.pl 03.06.04, 09:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypedryl Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą IP: *.acn.waw.pl 03.06.04, 09:16 Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą. Pedały do rezerwatów, niech się tam pedalą, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyanty.... to gdzie jest ten rezerwat, gdzie jesteś??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 09:26 ty gnoju, zapewne nie raz spadalony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypedryl he, he, pedały wypad na antypedy he,he IP: *.acn.waw.pl 03.06.04, 09:33 idź obciągnąć fiuta swojemu kochasiowi a od mojej dupy wara. Nie jesteś moją przyzwoitką pedale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyanty... nie dodawaj sobie smrodzie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 10:10 pedałem nie byłem i nie będę, ale jak widzę takie wypowiedzi to mnie wkurza!! a twojej smrodliwej niemytej dupy nawet bym nie tknął palancie ciulowaty, najpierw się umyj, bo klawiature zasmarkasz!!! ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
andzela1 Re: nie dodawaj sobie smrodzie 03.06.04, 10:22 Pogratulować kultury obu panom. Sama nie wiem, który gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś