Dodaj do ulubionych

Co się dzieje z państwem pod rzadami PO?

21.12.11, 07:19
Rok temu była komedia i kompromitacja z rozkładem jazdy PKP (niech nikt mi nie mówi że to są spółki i rzad nic do tego niema - ma jako właściciel i jako właściciel za ten skandal odpowiada)
Teraz zapowiada się dramat z lekami....
Co się dzieje? Dlaczego dawniej, mimo takiej samej niekompetencji ówczesnych rządzących państwo jednak w miarę sprawnie funkcjonowało a teraz nie daje sobie rady i zaczyna panować chaos? Jakie działania PO paraliżują państwo? Ja podejrzewam że winna jest skrajna arogancja i ignorancja polityków PO.
www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10850149,Apteki_nie_zamawiaja_lekow__Bo_ich_nie_ma_w_hurtowniach_.html
Obserwuj wątek
    • tomeksobkowicz Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 21.12.11, 13:53
      i do tego wszystkiego wszedzie kolejki może rządowi potrzebne porządne mentolnięcie www.youtube.com/watch?v=cuWasMUFRmE
    • hordol w polsce da się życ 21.12.11, 18:37
      jak powiedzial premier
    • etta2 Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 21.12.11, 20:04
      Olaboga, co się dzieje...ano NIC się nie dzieje. Byłam dzis u lekarza, dostałam receptę na leki, 30 m dalej jest apteka, leki wykupiłam i....wszystko gra.
      Po co panikujesz? Coś się dzieje z państwem? Nie zauważyłam....
      • jola.iza1 No to dokładniej, możesz? 22.12.11, 23:50

> Olaboga, co się dzieje...ano NIC się nie dzieje. Byłam dzis u lekarza, dostałam
        > receptę na leki, 30 m dalej jest apteka, leki wykupiłam i....wszystko gra.
        > Po co panikujesz? Coś się dzieje z państwem? Nie zauważyłam....
        Byłaś u jakiego lekarza, z powodu? Ja nie pytam szczegółowo, ja tylko pytam,czy tylko tak
        znienacka pogoda ci nie służy? Czy może jesteś , przypadkowo, osobą przewlekle chorą?
        Nie będę się znęcać eciu/peciu, albo kłamiesz,albonic nie wiesz.
        I tak trzymaj swoją opcję, ale do ..rwy/ędzy, nie przekonuj/ nie ..erdol
      • wkkr Też byłem u lekarza 23.12.11, 16:49
        Dostałem leki na 3 miesiące.
        Wszyscy robią zapasy.
        Lekarka trochę mi opowiedziała o tym co się dzieje.
        Po 1 stycznia lekarze będą starali się przepisywać wyłącznie leki ze 100% odpłatnością bo to bedzie gwarantowało im spokój. Moja lekarka pokazała mi swój spis leków z zaznaczonymi na żółto lekami właśnie ze 100% odpłatnością. Po za tym podobno niektóre firmy już wystapiły do ministra zdrowia z prośbą o wykreślenie ich leków z listy leków refundowanych.
    • prostymechanizm Amatorszczyzna rządu Tuska wydaje właśnie owoce 21.12.11, 20:05
      • kaczyjar Re: Amatorszczyzna rządu Tuska wydaje właśnie owo 21.12.11, 20:17
        Ach ten zawodowiec Kaczyński. mniam mniam.
        • ultimate.strike Re: Amatorszczyzna rządu Tuska wydaje właśnie owo 22.12.11, 09:00
          Kaczyński też sprzeniewierza się zasadom Stworzyciela Wszelkiego Profesjonalizmu, to też amator.
      • ultimate.strike Re: Amatorszczyzna rządu Tuska wydaje właśnie owo 22.12.11, 08:59
        Oczywiście, polscy politycy sprzeniewierzają się zasadom danym nam przez Dress Code'a - Stworzyciela Wszlekiego Profesjonalizmu, stąd brak Profesjonalizmu w ich działaniach. :)
      • zoil44elwer Re: Amatorszczyzna rządu Tuska wydaje właśnie owo 22.12.11, 23:52
        D Tusk nigdy przedtem nie pełniąc funkcji urzędniczej,dopiero po 50-tce "dostał" swój pierwszy w życiu etat.I to od razu etat szefa szefów urzędników.
    • adam81w Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 22.12.11, 08:46
      Nie wiadomo czy za rok jeszcze będziemy miec państwo polskie no ale w sumie to dla lemingów mało wazne.
      • ultimate.strike Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 22.12.11, 09:04
        Watykan nas ma przejąć? A co na to pieski preriowe?
    • wilk_z_wolfow Co się dzieje z państwem pod rzadami POPiS-u 22.12.11, 08:53
      wkkr napisał:

> Rok temu była komedia i kompromitacja z rozkładem jazdy PKP (niech nikt mi nie

Z PKP od 1945 byla tragedia i tak zostalo .
      PO przyjmuje do rzadu konserwy z PiS-u , maja doswiadczenie juz kiedys bylo im po drodze .
      POPiS wiecznie zywy .
      • chasyd_666 Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami POPiS-u 23.12.11, 17:07
        > Z PKP od 1945 byla tragedia i tak zostalo .

Nie pitol - takiej masakry jak za min. Grabarza nie było nawet za komuny...
    • green_feldkurat_katz A w kolejce do rządzenia czekają fachowcy 22.12.11, 09:01
      Palikota. To dopiero będzie jazda...
      • wilk_z_wolfow Re: A w kolejce do rządzenia czekają fachowcy 22.12.11, 09:03
        green_feldkurat_katz napisał:

> Palikota. To dopiero będzie jazda...

Celne , szczegolnie z "fachowcami"
    • cwiercinteligentzpis Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 22.12.11, 14:31
      wkkr napisał:

> Rok temu była komedia i kompromitacja z rozkładem jazdy PKP (niech nikt mi nie
      > mówi że to są spółki i rzad nic do tego niema }

Wiec ty na nie mów że rząd jest winien i będziemy kwita.
      • x2468 Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 22.12.11, 23:21
        Jedyne wyjście oddać kolej sierotom po PRL.Wtedy koleje były czyste,nigdy się nie spóźniały i wszyscy mogli posiedzieć.Na buforach.
        static.polityka.pl/_resource/res/path/72/63/72632151-9b2e-4ba2-b01c-0bb78a2c09f5_665x665
      • x2468 Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 22.12.11, 23:24
        Jedyne wyjście oddać kolej sierotom po PRL.Wtedy koleje były czyste,nigdy się nie spóźniały i wszyscy mogli posiedzieć.Na buforach.
        static.polityka.pl/_resource/res/path/72/63/72632151-9b2e-4ba2-b01c-0bb78a2c09f5_665x665
        static.polityka.pl/_resource/res/path/eb/05/eb05dd80-2f73-4d1d-9a92-42833cbabf31_665x665
        • wkkr pryl miał liczne wady, ale 23.12.11, 06:15
          takiego cyrku z rozkładem jak ostatnio nigdy nie było.
          • cwiercinteligentzpis Re: pryl miał liczne wady, ale 23.12.11, 07:55
            wkkr napisał:

> takiego cyrku z rozkładem jak ostatnio nigdy nie było.

Bredzisz, jak zwykle.

13 grudnia 1981 był jeszcze większy.
            • x2468 Re: pryl miał liczne wady, ale 23.12.11, 15:23
              Nie było? A co jest tutaj?
              static.polityka.pl/_resource/res/path/eb/05/eb05dd80-2f73-4d1d-9a92-42833cbabf31_665x665
              • wkkr Czy ty nie odróżniasz chaosu związanego z tym 23.12.11, 16:40
                że decydenci nie potrafią napisać i wdrożyć rozkładu jazdy z opóźnieniami wynikającymi np. z przyczyn naturalnych?
            • wkkr jak zwykle nie na temat 23.12.11, 16:38
              prymitywna erystyka nie robi na mnie wrażenia. Staraj się dalej.....
    • zoil44elwer Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 22.12.11, 23:46
      Hurtownie nie podpisują umów z producentami leków bo za 5 dwunasta jeszcze nie wiedzą po jakiej cenie będą mogli(bo rząd ma ustalić sztywne ceny) je sprzedać aptekom.
    • slowikon nie ma się czemu dziwić 23.12.11, 03:41
      Od 1989 Polska była na wielką skalę okradana z całego majatku pzrez ktajiowe o globalne mafie zwane elytami, teraz jest goła jak święty turecki. Nie ma publicznego transportu, nie ma leków ani fabryk leków, ma za to stadiony pobudowane dla debili. Młodzi Polacy masowo uciekaja z tego kraju widma - postsolidaruszego mafijnego raju. Bedzie coraz gorzej.
    • wkkr Hipoteza 23.12.11, 06:21
      Doszedłem do wniosku że nepotyzm schodząc w dół struktury zarządzania państwem przekroczył granicę za którą brak kompetencji zaczyna odgrywać istotne znaczenie.
      ===
      Można bez szkody dla systemu mianować niekompetentnych prezesów....
      No... można od biedy mianować niekompetentnych dyrektorów....
      Ale braku kompetencji wśród kierowników rzeczywistość nie wybaczy.....
    • slowik0n ulega dezintergacji zgodnie z planem 23.12.11, 14:11
      rzadzących mafii.
      • x2468 Re: ulega dezintergacji zgodnie z planem 23.12.11, 15:33
        Kompetencja jest znakiem firmowym pis.I w to nikt nie wątpi.
        www.youtube.com/watch?v=MKDpo9zbVu0&feature=results_main&playnext=1&list=PLB4D5C30ABC4F4157
        • slowik0n Re: ulega dezintergacji zgodnie z planem 23.12.11, 15:45
          W rzadzie powinni byc bezparyjni eksperci, a nie partyjni zlodzieje i nieudacznicy wsadzeni na rzadowe stolce tylko dlatego, ze lojalni wobec rezimu.
          • wkkr sądzisz ze bezpartyjni eksperci nie kradną? 23.12.11, 16:47
            skąd takie założenie? możesz to jakoś uzasadnić?
        • wkkr PiS mi zwisa i powiewa 23.12.11, 16:45
          kalafiorem.
          Partia skretyniałych idiotów może podniecać i fascynować tylko takich głąbów jak ty.
          Przypominam że jest to wątek o PO i skutkach jej rządów dla kraju. PO rządzi już ponad 4 lata. O PiSie i jego prawno-intelektualnym warcholstwie pisałem wtedy gdy PiS rządził!
    • zbysio45 Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 23.12.11, 15:41
      Uwazam ze Pan o nicku wkkr ma niestety racje.Ostatnio panstwo nie gwarantuje obywatelom zadnych praw socjalnych przewidzianych kobstytucją.Wiekszosc obowiazkow panstwa jest scedowana na samorzady ktore na ten cel nie otzymuja od panstwa wymaganych pieniedzy.Efekty tej polityki znamy z życia codziennego.
      • srul Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO? 23.12.11, 19:33
        Włókniarki zgodnie twierdzą, że żadnych nieprawidłowosci nie ma, zyje sie dostatnio, tylko określone koła(pewne kręgi) sieją defetystyczną propagandę szkodzacą PARTII i zdrowemu jądru społeczeństwa. Malkontentom i defetystom mówia z tego miejsca twarde i stanowcze : raczej nie. Pogłoski o tym, ze dach przeciewka są mocno przesadzone, zwłaszcza ze prawie wcale nie padało.
    • adams96 Re: Co się dzieje z państwem pod rzadami PO?-klops 24.12.11, 14:37
      zgadzam sie z panem a przyczyna to niekompetencja ministrow z rzadu PO.Przykładem jest Pani Kopacz ,ktora w nagrode za paraliz oraz bałagan w słuzbie zdrowia została awansowana na MARSZAŁKA Sejmu.
    • mariner4 Lepsze to niz rządy PiS 24.12.11, 14:40
      i tego podłego kurdupla. Oby jak najszybciej spotkał się z braciszkiem i kotem.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka