Dodaj do ulubionych

Komorowski olał Havla

23.12.11, 17:30
Nie pojmuję i nie wybaczę nieobecności polskiej głowy państwa na pogrzebie Vaclava Havla - jednego z największych mężów stanu Środkowej Europy od 50 lat.

Smutek. Niestety nasz prezydent nawet w 1/3 nie ma klasy Vaszka...
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 17:35
      polski prezydent powinien był tam być.
      i nie obchodzą mnie ewentualne kwestie dyplomatyczne.
      nie w tym wypadku.
      To Vaclav Havel.
      należało tam być.
      • agnostic5 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 17:48
        olga_w_ogrodzie napisała:

> polski prezydent powinien był tam być.
        > i nie obchodzą mnie ewentualne kwestie dyplomatyczne.
        > nie w tym wypadku.
        > To Vaclav Havel.
        > należało tam być.

Po prostu. Jest mi wstyd i tyle...
      • hrabia_manteufel Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:18
        olga_w_ogrodzie napisała:

> polski prezydent powinien był tam być.
        > i nie obchodzą mnie ewentualne kwestie dyplomatyczne.
        > nie w tym wypadku.
        > To Vaclav Havel.
        > należało tam być.

Podpisuję się pod tym tekstem.Wstyd,ból gardła nie jest żadnym wytłumaczeniem.
    • szmul.bender Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 17:49
      Prezydent Komorowski jest chory.
      Jakby pojechal to jojczylbys, ze pojechal zarazac innych uczestnikow pogrzebu albo ze naraza Panstwo Polkie na niebezpieczenstwo zgonu prezydenta.
      Boje sie o jego zdrowie, bo twoje niewybaczenie moze spowodowac depresje u p prezydenta i opoznic wyzdrowienie.
    • cillian1 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 17:51
      proponuję trybunał stanu - albo wotum nieufności!

A na marginesie - prezydent ma większe wyzwania - niż pojechać do trupa!
      • agnostic5 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 17:59
        cillian1 napisał:

>
        > A na marginesie - prezydent ma większe wyzwania - niż pojechać do trupa!

Tja, super argument. Brawo, mistrzu.
        • cillian1 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:47
          > Tja, super argument. Brawo, mistrzu.

Argument spoko - mógłby się zająć problemem, że szkoły katolickie, mają więcej kasy niż te świeckie :)
    • poiuzt Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:08
      nie tylko jego....dyspepsja nie POzwoliła mu na uroczystości na Okęciu..
      pewnikiem nie chce aby był kojarzony ze smiercią...ten sam trener wizerunku co u rudego ?
      • agnostic5 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:11
        Że nie chce się kojarzyć z Afganistanem to się nie dziwię, w kampanii obiecał wycofanie wojsk.

Ale olać przyjaciela Polski, to gruba sprawa.
        • cillian1 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:58
          > Ale olać przyjaciela Polski, to gruba sprawa.

przyjaciela????? - a możesz wskazać te gesty, co o przyjaźni świadczą?
          • trzecikot Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 19:31
            Tak się składa, że w '88 w manifestacji szedłem i mordę darłem - "uwolnić Havla!".
            Tak się składa, że po zaprzysiężeniu prezydent Havel pierwszą podróż odbył do Berlina.
            Tak się składa, że nie słyszałem o niemieckich manifestacjach z żądaniem uwolnienia Havla.

I tyle w temacie "przyjaciela Polski".
    • porannakawa01 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:12
      W odróżnieniu od Kaczyńskiego, który tradycyjnie nie olał.
      • wiosnaludzikow Re: Komorowski olał Havla 25.12.11, 06:06
        Otwierasz lodówkę i widzisz Kaczyńskiego. Wiem.
        Jednak mowa jest o Prezydencie RP, który właśnie od tego między innymi oprócz żyrandoli, jest. W tym temacie nic nie masz do powiedzenia ?
    • gat45 Może nie olał, ale powinien był być 23.12.11, 18:14
      Jak się człowiek godzi do obowiązku, to powinien przestrzegać kontraktu. A takie okazje jak pogrzeb Havla czy powrót trumien z Afganistanu to rola prezydenta par excellence.
    • wanda43 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:16
      Jaaaasne. Co tam jakies Chiny! Toz to rzut beretem od Pragi!
      Oj Panie Komorwoski, zawiodles Pan luda, ktory myslal, ze mozesz Pan sie teleportowac albo co!
      • poiuzt aj waj , dobre... 23.12.11, 18:19
        przemówisz oślim głosem we wiglijne nockem ?
      • hrabia_manteufel Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:20
        wanda43 napisała:

> Jaaaasne. Co tam jakies Chiny! Toz to rzut beretem od Pragi!
        > Oj Panie Komorwoski, zawiodles Pan luda, ktory myslal, ze mozesz Pan sie telepo
        > rtowac albo co!

Przyjechał na czas,nie musiał się teleportować.
      • porannakawa01 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:21
        wanda43 napisała:

> Jaaaasne. Co tam jakies Chiny! Toz to rzut beretem od Pragi!
        > Oj Panie Komorwoski, zawiodles Pan luda, ktory myslal, ze mozesz Pan sie telepo
        > rtowac albo co!

Kaczyński miał sobowtóra, powoływał się na to wymuszając od rządu ochronę.
        A i tak nie pomogło.
        Sobowtór miał lecieć a wysłał oryginał.
        Wiedział w jakie kulki leci?
    • venus99 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:20
      proponuję mniej gorączki a więcej rozwagi.faktem jest,że Komorowski jest chory.faktem jest,że wyznaczył swojego osobistego przedstawiciela-Lecha Wałęsę.
      premier utknął w Armenii o czym też szeroko informuje prasa.a Kwaśniewski-i to mnie wkurzyło dokumentnie nie pojechał bo jak powiedział:świeta spędza poza domem i.......
      niestety Aleksander dał ciała.
      • hrabia_manteufel Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:23
        venus99 napisał:

> proponuję mniej gorączki a więcej rozwagi.faktem jest,że Komorowski jest chory.
        > faktem jest,że wyznaczył swojego osobistego przedstawiciela-Lecha Wałęsę.
        > premier utknął w Armenii o czym też szeroko informuje prasa.a Kwaśniewski-i to
        > mnie wkurzyło dokumentnie nie pojechał bo jak powiedział:świeta spędza poza dom
        > em i.......
        > niestety Aleksander dał ciała.

Oczywiście,też dał ciała.Komorowski również.
      • wanda43 Re: Komorowski olał Havla 23.12.11, 18:28
        Venus, tez jade na podobnym wirusie, i, jak czytam te pierdoly, to mam ochote tym zdrowym pyskaczom pozyczyc tego wirusa na swieta. Dziwie sie lekarzowi prezydenckiemu, ze mu pozwolil na jakies latania w takim stanie. Ostatecznie zdrowie i ma sie jedno. Wizyte w Chinach mozna bylo przelozyc.
    • mike.recz Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 18:33
      na świecie oznacza "olać"?

Kolego, opamiętaj się.

Zwłaszcza, że Wałęsa w identycznym okresie jak Havel przykuwał uwagę wszystkich wielkich
      tego globu.

Moim zdaniem to świetny ruch.
      • hrabia_manteufel Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 18:38
        mike.recz napisał:

> na świecie oznacza "olać"?
        >
        > Kolego, opamiętaj się.
        >
        > Zwłaszcza, że Wałęsa w identycznym okresie jak Havel przykuwał uwagę wszystkich
        > wielkich
        > tego globu.
        >
        > Moim zdaniem to świetny ruch.

Szanowny kolego obecność Wałęsy na tym pogrzebie była "obligatoryjna a nie fakultatywna"
        • simera16 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 18:58
          hrabia_manteufel napisał:

>
          >
          >
          > Szanowny kolego obecność Wałęsy na tym pogrzebie była "obligatoryjna a nie faku
          > ltatywna"
          >
          Tak obecność innych gości, w tym prezydenta Komorowskiego, była fakultatywna, a nie obligatoryjna... Po co więc szaty drzeć?
          • hrabia_manteufel Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 19:00
            > Tak obecność innych gości, w tym prezydenta Komorowskiego, była fakultatywna, a
            > nie obligatoryjna... Po co więc szaty drzeć?

Mam inne zdanie na ten temat.
            • simera16 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 19:08

> > Tak obecność innych gości, w tym prezydenta Komorowskiego, była fakultaty
              > wna, a
              > > nie obligatoryjna... Po co więc szaty drzeć?
              >
              > Mam inne zdanie na ten temat.
              >
              Ci wolno... Taka nasza natura, by z byle goowna aferę robić. :(
              • hrabia_manteufel Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 19:17
                > > Mam inne zdanie na ten temat.
                > >
                > Ci wolno... Taka nasza natura, by z byle goowna aferę robić. :

Nie robię afery,po prostu takie mam zdanie na ten temat.
                Słusznie zauważyłeś,że wolno mi mieć swoje zdanie.
                Nie musimy się z tego powodu "potykać".
                • simera16 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 19:21

>
                  > Nie robię afery,po prostu takie mam zdanie na ten temat.
                  > Słusznie zauważyłeś,że wolno mi mieć swoje zdanie.
                  > Nie musimy się z tego powodu "potykać".
                  >
                  Daleki jestem od "potyczek", a już na pewno nie z Tobą... jednak takie zadęcie w temacie, jakąś sztucznością mi "trąci".... Pozdrawiam i wesołych, pogodnych świąt życzę!
                  • hrabia_manteufel Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 19:23
                    simera16 napisał:

> hrabia_manteufel napisał:
                    >
                    >
                    > >
                    > > Nie robię afery,po prostu takie mam zdanie na ten temat.
                    > > Słusznie zauważyłeś,że wolno mi mieć swoje zdanie.
                    > > Nie musimy się z tego powodu "potykać".
                    > >
                    > Daleki jestem od "potyczek", a już na pewno nie z Tobą... jednak takie zadęcie
                    > w temacie, jakąś sztucznością mi "trąci".... Pozdrawiam i wesołych, pogodnych ś
                    > wiąt życzę!

Dziękuję i odwzajemniam się tym samym.
              • lackzadek Jednak absmak pozostaje. 24.12.11, 15:02
                J/w
            • cillian1 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 19:09
              > Mam inne zdanie na ten temat.

Twoje zdanie, po wyborach - ludzie mają w doopach! A nawet w jednej - Komorowskiej!
              Gdyby chowano go za czasów wyborów, Komorowski by pojechał!
              Wtedy masa ludzików z FK, klepałaby że to gest kampanii!

Dlatego się cieszę, że nie pojechał - choć raz pokazał, że ma coś w doopie!
              Że akurat jego - no cóż! Trup mniej się liczy! Zupełnie jak wyborca po wyborach!
              :)
          • zoil44elwer Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:13
            Radio Erewań podało że spadł śnieg na tamtejszym lotnisku i polski premier został odcięty od świata.Dlatego też nie mógł przybyć na pogrzeb prezydenta sąsiedniego,sojuszniczego państwa.
            • cillian1 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:17
              wolisz pochówek premiera?
              Pal licho, że by zginął, ale Polacy znów by wyszli na idiotów!
              • zoil44elwer Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:22
                Nie,życzę polskiemu premierowi dużo zdrowia,dlatego boję się o jego los w częstych wyprawach do Afganistanu.
            • remez2 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:20
              zoil44elwer napisał:

> Radio Erewań podało że spadł śnieg na tamtejszym lotnisku i polski premier zost
              > ał odcięty od świata.Dlatego też nie mógł przybyć na pogrzeb prezydenta sąsiedn
              > iego,sojuszniczego państwa.
              Radio Erewań podawało różne dziwne informacje. Np:
              - czy prawdą jest, że Czajkowski był homoseksualistą?
              - to prawda. Ale cenimy go nie tylko za to.
              • zoil44elwer Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:25
                Ale wiadomość Radia Erewań potwierdziło Radio Tirana.
                • remez2 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:30
                  zoil44elwer napisał:

> Ale wiadomość Radia Erewań potwierdziło Radio Tirana.
                  A nie podali, że już tam zostanie?
              • zomozadwa Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:29
                panowie, (i panie)
                macie prawo mieć swoje zdanie
                a inni mają prawo mieć je w doopie.
                wesołych świąt!
                • cillian1 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:36
                  > a inni mają prawo mieć je w doopie.

do póki robią to za swoją kasę - ja też mam to w doopie!
                  Jak za moją, zaczynam się wku...ać!
                  Pewnie wypłacą wdowom odszkodowanie! jakieś 300 tysięcy, plus renty dla dzieci!
                  A ja się na to nie godzę! Nikt nie zmuszał tych 5 pajaców do wyjazdu!
                  • zoil44elwer Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:44
                    A kto zmusił 94 pasażerów do lotu prezydenckim Tu 154M ? Może wojskowa załoga samolotu była zmuszona,oni dostali rozkaz.
                    • cillian1 Re: Wysłać najbardziej rozpoznawalnego Polaka 23.12.11, 20:49
                      do lotu zmusiła ich praca - do lądowania - wiadomo :)
    • eurofuturo Sarko , Obama olali Lecha Klaczynskiego 24.12.11, 03:27
      wiec olewanie nie jest takie niezwylke.
    • zoil44elwer Re: Komorowski olał Havla 24.12.11, 03:57
      Chrześcijańska zasada,być na pogrzebie sąsiada!
      • mak67 Re: Komorowski olał Havla 24.12.11, 08:27
        Sprawa jest chyba jasna z ZSRR przyjechał jakiś niskiego rzędu urzędnik no to Bronek nie mógł się wychylić. Nie udało mi się znaleźć kto był od Niemca a to tez jest wskazówka
        • siostra.bronte Re: Komorowski olał Havla 24.12.11, 19:35
          Przyjechał prezydent Chistian Wulff.
    • haen2010 Re: Komorowski olał Havla 24.12.11, 08:40
      Nie pierwszy i nie ostatni solidaruch, któremu palma odbija kiedy trochę władzy, dużo forsy i splendoru dostanie. Wybieramy niby porządnego faceta, a dostajemy zarozumiałego i pełnego pretensji buca.
      • mak67 Re: Komorowski olał Havla 24.12.11, 08:42
        To nie ma nic wspólnego z Solidarnością a raczej z WSI i SB
      • zoil44elwer Re: Komorowski olał Havla 24.12.11, 20:20
        To nie sprawowanie władzy robi z człowieka buca,to buc robi ze sprawowanej władzy burdel.
        • remez2 Re: Komorowski olał Havla 24.12.11, 21:35
          zoil44elwer napisał:

> To nie sprawowanie władzy robi z człowieka buca,to buc robi ze sprawowanej wład
          > zy burdel.
          50 : 50.
      • cymber.gaj Re: Komorowski olał Havla 25.12.11, 08:10
        haen2010 napisał:

> Nie pierwszy i nie ostatni solidaruch, któremu palma odbija kiedy trochę władzy
        > , dużo forsy i splendoru dostanie. Wybieramy niby porządnego faceta, a dostajem
        > y zarozumiałego i pełnego pretensji buca.

Idiotyczny jazgot. Gdyby odwołał wizytę w Chinach, ujadalibyście, że dla sentymentów poświęcił ważny interes Państwa. Każda okazja jest dobra, żeby władzy dokopać.
    • wesolyromekmmv Trolle tego forum wiedzą kto jest temu winien 25.12.11, 08:52
      Kaczynski.
    • cudny_staszek Re: Komorowski olał Havla 29.12.11, 18:09
      Cienki Bronek a politykiem roku został.
      • zoil44elwer Re: Komorowski olał Havla 29.12.11, 20:51
        Gdyby B Komorowski na stałe a nie tylko jako wymówka stracił głos(mowę) byłby dla mnie do zaakceptowania jako głowa RP3.
        • cudny_staszek Re: Komorowski olał Havla 29.12.11, 21:53
          zoil44elwer napisał:

> Gdyby B Komorowski na stałe a nie tylko jako wymówka stracił głos(mowę) byłby d
          > la mnie do zaakceptowania jako głowa RP3.

Gdyby stracił głos na stałe mógłby się porozumiewać z narodem słowem pisanym.Na samą myśl tego mam dreszcze.
          • zoil44elwer Re: Komorowski olał Havla 29.12.11, 22:20
            Papier zniesie więcej gaf Chrabjego Bęc-Walskiego niż ludzkie ucho.
    • sim_00 Re: Komorowski olał Havla 29.12.11, 22:28
      Ja też bym olał Havla po co Komorowski miał się fatygować z Chin, załatwiał interesy które są ważniejsze niż głupi pogrzeb. A wy od razu eeeee skandal... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka