Dodaj do ulubionych

Bełkot Warzechy i RAZ-a

26.12.11, 11:25
Tekst linka

Czytając to i wypociny RAZ-a na tej samej stronie mam wrażenie że wojna polsko-polska jest najbardziej kreowana i potrzebna tym dziennikarzom stojącym nie tam gdzie zomo. Bez podsycania nienawiści ci panowie nie mieliby o czym pisać. A może to nadal płacz po 9/10?
Obserwuj wątek
    • mr.sajgon Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 11:50
      Mylisz sie jesli ktos belkocze to na pewno Michnik, jemu to juz w nawyk weszlo. I nie mam na jego ulomnosci mowy.
      Nikt tak zreszta nie dzielil i dzieli nadal Polakow tak jak Gazetka Wybiorcza.
      • adam111115 Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:01
        mr.sajgon napisał:

> Mylisz sie jesli ktos belkocze to na pewno Michnik, jemu to juz w nawyk weszlo.
        > I nie mam na jego ulomnosci mowy.
        > Nikt tak zreszta nie dzielil i dzieli nadal Polakow tak jak Gazetka Wybiorcza.

Wiem. Wiem, was nie przekonajom że.... I tak dalej
        • mr.sajgon Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:31
          adam111115 napisał:

> mr.sajgon napisał:

>
          > Wiem. Wiem, was nie przekonajom że.... I tak dalej
          Nie kazdy jest Michnikiem wiec nie kazdy moze byc ojcem chrzestnym jego syna Antosia. Takim moze byc tylko Walesa, ale ale Michnik dal zarobic katabasom ?
      • x2468 Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:02
        Od Michnika to się łachu cmentarny odwal.Wątek jest o imbecylach.
        • mr.sajgon Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:28
          x2468 napisał:

> Od Michnika to się łachu cmentarny odwal.Wątek jest o imbecylach.

Lach cmentarny to cie zrobil dlatego tak plujesz trupim jadem cwoku.
          • x2468 Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:35
            Przestałeś łachudro cmentarny kopać?
            • mr.sajgon Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:40
              Lachudra to cie zrobila a hieba cmentarna urodzila.
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Fakt. Daleko mu do nich ... 27.12.11, 18:39
          x2468 napisał: Od Michnika to się łachu cmentarny odwal.Wątek jest o imbecylach.

---> ... od spodu.
          Przecież nawet imbecyl widzi, że z pełzającym zamachem stanu mamy obecnie do czynienia a Michnik nadal tego nie widzi ... choć kiedyś na ten temat sporo bredził i usiłował wmówić, że się na tym zjawisku zna:
          Polska staje się państwem pełzającego zamachu stanu. Jego finałem ma być system, który istniejące instytucje pozbawi substancji demokratycznej i uczyni fikcją - pisze w dzisiejszej Gazecie Wyborczej Adam Michnik.
          • cwiercinteligentzpis Re: Fakt. Daleko mu do nich ... w bełkocie. 27.12.11, 18:49
    • fractale Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:44
      To proste. RAZ chciałby mieć władzę jaką rzekomo posiada Michnik (co jest dziwne, bo przynajmniej od 2003 czytam, że GW jest skończona i bez znaczenia), a Warzecha chciałby być RAZem.

RAZ jeszcze czasem zaskakuje, choćby wizją chrześcijaństwa (nic ino przesłać ją do episkopatu), ale mnie wkurza jak niezależni, wzorem PiS, zaczynają się przedstawiać jako wielkie ofiary transformacji. Tak, Kaczyński czy Kuchciński, a w publicystyce np. Lichocka czy RAZ to przegrani III RP. Przegrani nie uwłaszczeni na etosie.
    • wiosnaludzikow Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:56
      Nie belkocze ani RAZ ani Michńik ( Sajgon) . Oni dyskutuja, polemizuja i nie chodzi tu o slowo ale o pojecie debaty publicznej. Durnie i kundelki jak Ty nie majac ani wiedzy ani intelektu aby wyrazic jakas pelna mysl, nazywaja to z jednej czy drugiej strony ( obojetne) obrazliwie. Nic innego nie potrafia.
      • adam111115 Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 28.12.11, 10:33
        Aha, czyli na tej samej zasadzie maciora polemizuje z faktami twierdząc że w Smoleńsku był hel, obezwladnienie i zamach. I ja mam z tym polemizowac?
      • qqazz Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 28.12.11, 11:07
        Dyskusje i polemike to uprawiają red. Michalkiewicz, JKM, prof Rybiński czy dr Gwiazdowski, Michnik zaś zajmuje się propaganda a RAZ jest zbyt zakochany w Prezesie i samym sobie toteż coraz cześciej i szybciej obniza swoje loty do porównywalnego poziomu, On chce być anty-michnikiem i nim jest tylko retoryka oraz poziom argumentacji robią sie te same.

pozdrawiam
        • calun_torunski biale jest czarne u qqzz-a 28.12.11, 11:34
          > Dyskusje i polemike to uprawiają red. Michalkiewicz, JKM, prof Rybiński czy dr
          > Gwiazdowski, Michnik zaś zajmuje się propaganda

czytajac qqzz trzeba postawic "nie" przed jego tekstem i mamy wtedy spojny i logiczny opis swiata
    • baabeczka Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 12:58
      Temat o herosach medialnych,
      a ci i tak musza Michnika wtracic,
      alez on koscia w gardle,niektorym, chyba po wsze czasy...
      • wiosnaludzikow Re: Bełkot Warzechy i RAZ-a 26.12.11, 13:10
        Babeczko. Idac Twoim tropem to wynika moze z tego, ze Warzecha i RAZ tez komus koscia w gardle stoja :)
        Kiedys Michnika stal tez koscia w gardle Lechowi Walesie z wzajemnosxia i przez swiateczna grzecznosc nie bede cytowal. Do dzisiaj stoi w gardle koscia bardzo znanemu poecie Herbertowi. Tak wiec nie jest to wszystko takie jednoznaczne i bialoczarne jak to Twoj czerwony czy innych czarny dyrny leb sobie wyobraza.
    • zapijaczony_ryj Warzecha to powinien pisać o pupie Dody 26.12.11, 13:00
      bo na tym to się akurat zna, a politykę zostawić mądrzejszym
      • cwiercinteligentzpis Najsmiesznia jest jest ta przyjaźń inteligenta 27.12.11, 17:25
        Ziemkiewicza z wiesniakiem Warzecha.

Przypomina sojusz robotniczo-chłopski z czasów wczesnej komuny.

www.youtube.com/watch?v=K8crPrV1hBg
    • haen2010 Nienawiść 26.12.11, 13:14
      pomiędzy tymi popłuczynami po Solidarności wydaje się być ponadczasowa. Po prostu tylko jeden z jej obozów zgarnął wszystko, reszta tylko się oblizała.

Zdaje się, to wojenka pomiędzy bolszewią i mienszewią, często występująca we wschodnich mentalnościach i systemach. Jedna swołocz i druga, nie wiadomo, która gorsza.
      • calun_torunski Nienawiść haen2010 28.12.11, 11:41
        Jedna swołocz i druga, nie wiadomo, która
        > gorsza.

najgorsza to ta co wyziera z twoich postow
    • cwiercinteligentzpis "twoja opinia jest ważna" stoi napisane na ŁRZepie 27.12.11, 17:20

... Chyba dla ichniego cenzora, żeby nie był bezropbotny.

Wydać w tym zakłamanym zdaniu mistrzowską rękę Igora Janke,
      super speca od cenzury, którego nawet kumple wyklęli.
    • qqazz Link mi się nie otwiera :( 28.12.11, 11:02
      Niemniej od Warzechy nigdy nie oczekuję niczego co się trzyma kupy, zaś RAZ coraz bardziej równa do jego poziomu, jego ostatni pokaz w TVP Info na który zaprosił Lichocką był po prostu żenujący.
      Z poważnych dziennikarzy politycznych został w tym kraju już chyba tylko red. Michalkiewicz.

pozdrawiam
    • w111mil dziękuję za link 28.12.11, 11:27
      adam111115 napisał:
      > Tekst linka

z mojej strony zyczliwa rada: unikaj zbyt emocjonalnych określeń w rodzaju "bełkot", "wypociny" - nie najlepiej o Tobie świadczą
      • calun_torunski belkotem w tym calkiem jak na Warzeche sensownym t 28.12.11, 11:39
        tekscie jest porba symetryzacji opisu - co jest po prostu absurdem

w podziale na Polske i Wolske nie ma symetrii - ani na poziomie intelektualnym ani emocjonalnym

taka symetria jest porzebna Wolakom do zycia - ale jej nie znajda

polegna meczenska smiercia nikomu niepotrzebnych bohaterow nikomu niepotrzebnych sporow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka